Oryginał czy podróbka? Część III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 16:15   #4291
Lolka_L
Zakorzenienie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III

Ja też z J`adore, ale L`absolu
co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg L`absolu. +.jpg (54,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg L`absolu.1.jpg (74,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg L`absolu.2.jpg (104,7 KB, 29 załadowań)
Lolka_L jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:22   #4292
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lolka_L Pokaż wiadomość
Ja też z J`adore, ale L`absolu
co myślicie?
wygląda poprawnie
201709081028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:22   #4293
whoyoulove
Raczkowanie

-----

Edytowane przez whoyoulove
Czas edycji: 2014-02-25 o 19:36
whoyoulove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:31   #4294
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whoyoulove Pokaż wiadomość
zamowilam nowe perfumy dla taty w jakiejs nowej perfumerii, wiec wole sie upewnic. jedyne co mnie zmartwilo to brak folii zapachu sprawdzic nie mam jak, bo to prezent, wiec nie chce pryskac
co myslicie? biale plamki na opakowaniu to wina aparatu
nie widze nic podejrzanego kody zgodne karton+flakon
ale warto być psikneła na reke sprawdzic jak długo utrzymuje sie zapach
Stary 2014-02-13, 16:36   #4295
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Pokaż wiadomość
ale warto być psikneła na reke sprawdzic jak długo utrzymuje sie zapach

Sorry ale co to ma do rzeczy?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:38   #4296
Lolka_L
Zakorzenienie

Cytat:
wygląda poprawnie
poprawnie tzn. , że są OK?
Lolka_L jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:52   #4297
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Sorry ale co to ma do rzeczy?
no jak co ma? dziwne pytanie ,co z tego ze butla jest ok a w srodku moze byc zwietrzały zapach , ze zdjecia nie jestes w stanie potwierdzic 100% autentycznosci towaru nie testujac go logiczne chyba , Miałam tak wczoraj z dune! oryginalny flakon a w srodku niezidentyfikowana ciecz ulatniajaca sie po godzinie więc uważasz ze sprawdzenie zapachu i jego trwałosci nie ma nic do rzeczy ?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolka_L Pokaż wiadomość
poprawnie tzn. , że są OK?
jezeli chodzi o wyglad uważam ze tak! z racji iz mąż mój miał code ale nie sport tylko zwykły pudełka są podobne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 16:56   #4298
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
no jak co ma? dziwne pytanie ,co z tego ze butla jest ok a w srodku moze byc zwietrzały zapach , ze zdjecia nie jestes w stanie potwierdzic 100% autentycznosci towaru nie testujac go logiczne chyba , Miałam tak wczoraj z dune! oryginalny flakon a w srodku niezidentyfikowana ciecz ulatniajaca sie po godzinie więc uważasz ze sprawdzenie zapachu i jego trwałosci nie ma nic do rzeczy ?

Trwałość zapachu nie ma nic wspólnego z jego oryginalnością. O to mi chodziło. Bo krążą dziwne mity o tym, że jak zapach jest oryginalny to musi zwalać z nóg i się trzymać skóry godzinami. Nie, nie musi. Poza tym jeśli się zapachu nie zna to testy nic nie dadzą.

Stary 2014-02-13, 16:58   #4299
Mellamina
Zadomowienie

No zaraz, albo flakon jest oryginalny, albo nie jest. To co w środku to już inna bajka. Zapach może być zmieniony o złego przechowywania - ale o tym juz wszyscy wiemy.
Mellamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:02   #4300
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Trwałość zapachu nie ma nic wspólnego z jego oryginalnością. O to mi chodziło. Bo krążą dziwne mity o tym, że jak zapach jest oryginalny to musi zwalać z nóg i się trzymać skóry godzinami. Nie, nie musi. Poza tym jeśli się zapachu nie zna to testy nic nie dadzą.
a Ja uważam troszke inaczej , kazdy Oryginalny zapach jest trwały , róznica w jego trwałosci zalezy tylko od naszego ph. moze troche masz racji bo na jednych sie trzymaja na innych nie to fakt .
Stary 2014-02-13, 17:04   #4301
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
a Ja uważam troszke inaczej , kazdy Oryginalny zapach jest trwały , róznica w jego trwałosci zalezy tylko od naszego ph. moze troche masz racji bo na jednych sie trzymaja na innych nie to fakt .
A w szyciu
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 17:06   #4302
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mellamina Pokaż wiadomość
No zaraz, albo flakon jest oryginalny, albo nie jest. To co w środku to już inna bajka. Zapach może być zmieniony o złego przechowywania - ale o tym juz wszyscy wiemy.
kod maj 2013 flakon jest OK

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A w szyciu
Każda z nas ma swoje zdanie ,Ja tak uważam
Stary 2014-02-13, 17:07   #4303
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli...jak podróbka jest trwała to jest oryginalna?

Sorry głupoty gadasz.

Stary 2014-02-13, 17:10   #4304
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Czyli...jak podróbka jest trwała to jest oryginalna?

Sorry głupoty gadasz.
nie spotkałam sie z trwała podróbką sory
Stary 2014-02-13, 17:14   #4305
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:

Każda z nas ma swoje zdanie ,Ja tak uważam
Tu nie chodzi o swoje zdanie na dany temat tylko o fakty a Ty piszesz bzdury i tyle .
I oczywiście, że są trwałe podróby , zapach oczywiście odbiega ale trwałe bywają
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:19   #4306
Ania_november
Zakorzenienie

Aniu a nie testowałaś ich przypadkiem wszystkich pod rząd ?
Ja akurat nie mogę testować 2 ,nie mówiąc o 3 zapachach na raz bo nos płata mi straaaaszne figle. Jeśli testowałaś wpierw coś mocniejszego od Escady to może się zdarzyć że Escada wypadła blado i nie ma znaczenia ile jej wypsikasz....Zgadzam się że Magnetism są słodkie, jak dla mnie nawet mega słodkie co powodowało u mnie migrenę niemiłosierną...Czekamy na wieści i powodzenia [/QUOTE]

no właśnie nie, Escadę testowałam jako pierwszą.
Iperfumy odpisały (i to juz o 8.30) żeby po prostu wodę odesłać z dołączonym wyjaśnieniem z jakiego powodu. Jutro wyślę paczuszkę, będę informować na bieżąco. Przy czym podkreślam że zapach był oceniany nie tylko przeze mnie i testowany wcześniej, w tej flaszce czuć tylko ten neiszczęsny tymianek... a to co czuć, po kilkunastu minutach już jest wspomnieniem. Mam troche perfum w domu różnych bardzo, kikadziesiat innych juz w życiu miałam i wiem że z tą konkretną butelką jest coś nie tak.
Moje pytanko do Was wszystkich o reformulację perfum - czy firmy umieszczają oficjalnie takie ifo gdzieś?
Tak czy inaczej jutro zanim wyślę przesyłkę przejdę się do Marionaudu i jeszcze raz zobaczę tamtejszy tester.
PS. wybaczcie błędy, ale klawiatura wpadła w ręce mojego 2-latka i pogubiła kika klawiszy w zwiazku z czym piszę samymi tymi gumeczkami które są pod spodem
Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:23   #4307
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Nie każdy oryginalny zapach jest trwały.
Stary 2014-02-13, 17:25   #4308
Mellamina
Zadomowienie

Ja przepraszam, że tak się dopytuję - ale czy tu każdy może sobie wyrokować na temat oryginalności perfum?? Mnie się zawsze wydawało, że wypowiadać powinny się te osoby, które się na tym znają - a nie te, którym się wydaje
Stary 2014-02-13, 17:28   #4309
whoyoulove
Raczkowanie

Kobietki, spokojnie czy ktos jeszcze moze sie wypowiedziec odnosnie zdjec?
whoyoulove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:30   #4310
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
no nie moge.. wyjde na bezczelną i wredną, wywołam kłótnie - wszystko jedno.. mogę dostać całkiem bana.. ale kurcze w tym wątku zawsze wypowiadały się specjalistki, jak ktoś nie był pewny milczał.. nie snuł "swoich" teorii, ani nie pisał "swojego zdania", bo on tak uważa i już..
przepraszam Lady, ale wprowadzasz zamęt, że ludzie głupieją..

edit: widzę, że już ktoś wyżej zareagował, uf..

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:36   #4311
Mellamina
Zadomowienie

Bo od jakiegoś czasu mamy tu samozwańczą specjalistkę, która nie boi się wyrażać własnych opinii. Towarzystwo taktownie milczy, ale niektórym z obecnych zaczyna się już ulewać...
Stary 2014-02-13, 17:38   #4312
elizziak
Zakorzenienie

Zgadzam się z przedmówczyniami; ten wątek traci na jakości. Powinny wypowiadać się osoby, które mają konkretną wiedzę odnośnie danego flakonu, bo np mają/miały taki sam i mogą na 100% porównać. Tak jak zazwyczaj było do niedawna.
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:44   #4313
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
no nie moge.. wyjde na bezczelną i wredną, wywołam kłótnie - wszystko jedno.. mogę dostać całkiem bana.. ale kurcze w tym wątku zawsze wypowiadały się specjalistki, jak ktoś nie był pewny milczał.. nie snuł "swoich" teorii, ani nie pisał "swojego zdania", bo on tak uważa i już..
przepraszam Lady, ale wprowadzasz zamęt, że ludzie głupieją..

edit: widzę, że już ktoś wyżej zareagował, uf..
Kurka jasna ,nie snuje terori! lecz z praktyki!
nikt mi nie będzie wgadywał czegos co wg. mnie j nie jest prawda i niesprawdziło sie wiec soryyyyyyy
odbijam od tematu bo "zakorzenienie" jest bardziej powazane i brane za auktorytet więc dalej przekonujcie do swoich racji
narazie bawcie sie ,bo napisze za duzo a po co

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez elizziak Pokaż wiadomość
Zgadzam się z przedmówczyniami; ten wątek traci na jakości. Powinny wypowiadać się osoby, które mają konkretną wiedzę odnośnie danego flakonu, bo np mają/miały taki sam i mogą na 100% porównać. Tak jak zazwyczaj było do niedawna.
no własnie! bym nie miała to bym nie walczyła o swoje, ale jak widac "teoria" jest tu wazniejsza niz praktyka
Stary 2014-02-13, 17:51   #4314
Mellamina
Zadomowienie

To może warto pomyśleć nad alternatywnym forum dla zainteresowanych nowinkami i innym spojrzeniem na problem perfum - coś jak opozycja dla partii rządzących i tam pisać i pisać co przyjdzie do głowy??
Stary 2014-02-13, 18:07   #4315
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Kurka jasna ,nie snuje terori! lecz z praktyki!
nikt mi nie będzie wgadywał czegos co wg. mnie j nie jest prawda i niesprawdziło sie wiec soryyyyyyy
odbijam od tematu bo "zakorzenienie" jest bardziej powazane i brane za auktorytet więc dalej przekonujcie do swoich racji
narazie bawcie sie ,bo napisze za duzo a po co

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

no własnie! bym nie miała to bym nie walczyła o swoje, ale jak widac "teoria" jest tu wazniejsza niz praktyka
Dlaczego reagujesz tak emocjonalnie na każdą krytykę? Daga, dziewczyny mają rację, często piszesz tutaj bardzo dziwne rzeczy, m. in. głupie mity, które wszyscy staramy się zwalczać(patrz temat kilka stron wcześniej o rzekomych podróbkach w Superpharm) i siejesz zamęt, jak to już jedna z wizażanek napisała. Później ludzie to czytają i takie bzdury biorą sobie do serca. Przyjmij w końcu do wiadomości pewne rzeczy i przestań. To nie jest wątek z kategorii "wydaje mi się/myślę, że...", tylko "jestem w stu procentach pewna, iż...". Poczytaj sobie w internecie o faktach i mitach na temat perfum zanim napiszesz tu jakąś uwagę, wtedy nikt nie będzie na Ciebie najeżdżał...

Edytowane przez naanakov
Czas edycji: 2014-02-13 o 18:10
naanakov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:14   #4316
bogusia32
Wtajemniczenie

Hmm, właśnie przeczytałam całość i chyba macie rację, zostawmy to dziewczynom co mają większe pojęcie ,co by zamieszania nie było.Wypowiadałam się tu i ja, co prawda tylko o zapachach które miałam i znam badz mam w chwili obecnej ale zostawię to kobitkom bardziej w temacie. Bardzo cenię sobie Wasze opinie bo dzięki Wam dziewczyny zaoszczędziłam już parę stówek i koopę nerwów Pewnie nie tylko ja.
Stary 2014-02-13, 18:20   #4317
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Hmm, właśnie przeczytałam całość i chyba macie rację, zostawmy to dziewczynom co mają większe pojęcie ,co by zamieszania nie było.Wypowiadałam się tu i ja, co prawda tylko o zapachach które miałam i znam badz mam w chwili obecnej ale zostawię to kobitkom bardziej w temacie. Bardzo cenię sobie Wasze opinie bo dzięki Wam dziewczyny zaoszczędziłam już parę stówek i koopę nerwów Pewnie nie tylko ja.
Bogusiu, Twoje opinie o flaszkach o których masz jakieś pojęcie, które miałaś w rękach - one są zawsze mile widziane. tutaj nie chodzi o to, tylko o wyciskanie dziewczynom takich kitów jak np. "oryginały są zawsze trwałe"...

Dago, pewnie się powtórzę, ale nie myśl, że mamy do Ciebie pretensje o nic. Ostatnio sama zjechałam własnego brata, bo gadał głupoty, że "testery są gorsze, niż zwykłe perfumy".

Edytowane przez naanakov
Czas edycji: 2014-02-13 o 18:23
naanakov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:45   #4318
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
Bogusiu, Twoje opinie o flaszkach o których masz jakieś pojęcie, które miałaś w rękach - one są zawsze mile widziane. tutaj nie chodzi o to, tylko o wyciskanie dziewczynom takich kitów jak np. "oryginały są zawsze trwałe"...

Dago, pewnie się powtórzę, ale nie myśl, że mamy do Ciebie pretensje o nic. Ostatnio sama zjechałam własnego brata, bo gadał głupoty, że "testery są gorsze, niż zwykłe perfumy".

Dzięki, miło mi to ''słyszeć''. Moja praca polega w 99% na kompie i często mam sporo czasu więc jak mogę to pomagam.

Oczywiście również kompletnie nie zgadzam się z twierdzeniem że oryginały są zawsze trwałe. Niektóre wody np. z Avonu czy podobnych za 30 zeta są trwalsze niż te z wyższych półek cenowych.Nie raz to przerabiałam na własnej skórze i nie tylko własnej, więc to nie reguła.

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-02-13 o 18:59
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:05   #4319
Ania_november
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mglista_noc Pokaż wiadomość
Ja z aktualizacja w sprawie reklamacji Golda. W poniedziałek dostałam nową flaszkę To jest dobra wiadomość, a teraz druga, gorsza - nie wiem na 100 % czy jakość zapachu w wymienionej flaszce jest lepsza, bo ze względu na nasilone ostatnio problemy z oddychaniem nie ośmieliłam się zrobić solidnego testu Psiknęłam tylko trochę na łapkę - jakiegoś wielkiego szału mocy nie było, ale z drugiej strony było chyba lepiej niż poprzednio. Tak więc sama nie wiem
A na marginesie reklamacji w iperfumy - mi ładnie i szybko załatwili, ale żadnej odpowiedzi na maila nie było Mają na stronie napisane, żeby w razie reklamacji wysłać im produkt z opisem problemu i tyle.
tak też jutro uczynię, odpisali. Nawiasem mówiąc napisałam tu o tym post ale go nie widzę.. cuda jakieś??
a jak "załatwili" Twoją reklamację? Odesłali Ci druga butelkę czy zwrot pieniędzy? Ja wolałabym perfumy, długo się nad nimi namyślałam :-/
edit: sorry, jest mój poprzedni post, nie zauważyłam

Edytowane przez Ania_november
Czas edycji: 2014-02-13 o 19:06
Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 19:17   #4320
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_november Pokaż wiadomość
tak też jutro uczynię, odpisali. Nawiasem mówiąc napisałam tu o tym post ale go nie widzę.. cuda jakieś??
a jak "załatwili" Twoją reklamację? Odesłali Ci druga butelkę czy zwrot pieniędzy? Ja wolałabym perfumy, długo się nad nimi namyślałam :-/
edit: sorry, jest mój poprzedni post, nie zauważyłam
Tak z ciekawości zapytam: na czyj koszt odesłałaś im perfumy i na czyj koszt przysłali Ci drugi flakon?
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości