Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 15:10   #751
patrycjja
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ale smoczka tez wypluwa czasami da sie ja "zatkac " smoczkiem ale nie zawsze.

U nas tez stosowałam ta metode, bo ulewała. Najpierw byl smoczek aventu. Wszystko ok, ale w pewnym momencie sie zbuntowała. Wiec przerzuciliśmy sie na canpol i to samo. Teraz drugi dzień bez smoka i nie ma ulewania, chociaz cyca sobie cmokta. Z tym ze nie wissi mi godzinami a max 20 min i sie przytula do niego policzkiem zobaczymy czy brak ulewania to zbieg okoliczności, czy moze trzeba będzie teraz szukać kolejnego smoczka kolejnej firmy. Chociaz ulewanie i tak jest rzadkie, od urodzenia ilosc razy mogę policzyć na palcach jednej ręki - to jest porządne
Stary 2014-02-13, 15:15   #752
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ale smoczka tez wypluwa czasami da sie ja "zatkac " smoczkiem ale nie zawsze.
Ja mam 3 kształty: okrągły Canpol, symetryczny Lovi i anatomiczny TT.....Lence narazie przypasował Lovi symetryczny
Stary 2014-02-13, 15:24   #753
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Wlasnie czekam pod gabinetem gina, ide na kontrole to juz 6 tyg.... wolalabym dostac zielone swiatelko na wszystko )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
pamiętaj że po tym co złe zawsze jest dobre
a co tam w pracy? zwolnili Cię czy co?
Nie, firma zostanie zamknieta.

Stary 2014-02-13, 15:25   #754
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam fotkę Borysa w huśtawce, zadowolonego bo to zdjęcie sprzed kilku dni :P
Ale oczyska
Cytat:
Witaj w gronie.... ja nie wiem... może pełnia czy cuś, ze te dzieci niespokojne. Mój dziś znów wisi na cycku i tylko na rękach się uspokaja.
No ja nie wiem jak małej dogodzić...spała tylko na spacerze, a tak pręży się, przysypia na 5 minut i w ryk. A każdy bąk to pisk.

W ogóle już nie ulewała od kilku dni a dziś już kilka razy mocno się jej chlusnęło.
Stary 2014-02-13, 15:26   #755
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucam Wam fotkę Borysa w huśtawce, zadowolonego bo to zdjęcie sprzed kilku dni :P
Chcesz na powiedzieć, że to jest ten twój mały terrorysta? Przecież to istny aniołek!
Lolita - twoja Lenka taka malutka i śliczniutka. Piękna nagroda, za taki długi poród

A moja Mała od trzech tygodni rozbraja nas świadomymi uśmiechami. Najbardziej lubi uśmiechać się do mnie i czarno-białych obrazków, a do taty to zależy jak jej czapka stoi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1358.jpg (85,4 KB, 81 załadowań)
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:29   #756
em ma
Zadomowienie

Jak Wam się widzi taka kiecka? (mam dość spodni i bluzek)
http://allegro.pl/pentelka-wizytowa-...965860196.html

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
A moja Mała od trzech tygodni rozbraja nas świadomymi uśmiechami. Najbardziej lubi uśmiechać się do mnie i czarno-białych obrazków, a do taty to zależy jak jej czapka stoi
Stary 2014-02-13, 15:39   #757
Muminek1991
Rozeznanie

malaMigotkAaa- za zielone światło od gina

krolowa_nilu- mała

em ma-
sukienka nie w moim stylu, ale ogólnie ładna
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:45   #758
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja kilka dni temu zaserwowałam zupę brokułową, później poprawiłam sałatką z brokułami i mi nic nie było, żadnego wzdęcia, a Zosia była mega niespokojna, budziła się co 20 min, żeby się pospinać, popłakać i się odgazować.. Tak więc przez najbliższe miesiące brokułom mówię NIE

ja podczas skurczów (takich co 2-3 min) też pojękiwałam i sapałam, a mąż mi naszeptał do ucha, że on się skupić nie może bo jęczę jak na finale
Ja ostatnio mam fazę na brokuły, choć Małemu to chyba nie robi różnicy.

Czyli jednak coś w tych pogłoskach o porodzie orgazmicznym prawdy jest.

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość

Z tym że w innych częściach Polski bo ja w Rzeszowie a Ty z tego co pamiętam to Wrocław tak??
To witam ziomalkę, ja pochodzę z Rzeszowa (choć teraz mieszkam w UK).

Cytat:
Witam.
w końcu mam chwilkę żeby się odezwać... mała sobie śpi ale pewnie za chwilę wstanie na cyca ...
dzisiaj ma jakiś kiepski dzień... od rana na cycku a ciągle głodna potem jej się ulewało mlekiem ale ryk nieziemski i jeść ... daliśmy z TŻtem butlę i spokój dziecka nie ma -na 5 minut... znowu ulewanie i to spore i ryk... pielucha nie...przytulanie nie... no nic nie działa więc butla i spokój...mała spi od 12:30 i właśnie się obudziła na chwilkę na cycusia czy to mozliwe zeby moj pokarm byl za malo tresciwy dla niej ??
Nie mało treściwy, tylko raczej lekkostrawny. MM trawi się ciężej, dziecko jest dłużej pełne i może dłużej spać. No i dziecko też ma czasem po prostu potrzebę possania piersi.

U nas znowu dobra noc. Karmienie po 23 i sen do 5. I kolejne pajace nadają się do odłożenia. Rośnie mi synu:'-)
Stary 2014-02-13, 16:13   #759
Le La
Zadomowienie

lejdi aga trzymaj sie Kochana, my wszystkie myslami jestesmy z Toba. Jestes bardzo dzielna, trzymaj sie

lolita najwazniejsze, ze Lenka juz z Wami i ze wszystko ok.i nie ma blizny na buzce. A Lenka sliczna i jaka malutka

migotka za chwile bedzie z gorki. Masz rok czasu na ogarniecie tematu pracy, Borys bedzie coraz spokojniejszy, a z Tztem musicie pogadac i na pewno bedzie dobrze. A Borys cudo, oczy ma chyba po Tobie, co? Bo z tego co pamietam ze zdjec, to Ty tez masz takie wielki sliczne czarne

mezaga super, ze maluchy tak przybieraja

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

A my dzisiaj pojechalismy pozalatwiac tysiac spraw na miescie we trojke, nie bylo nas ponad 3 godziny, ale fanie sie tak przewietrzyc i wyjsc do ludzi, nawet jesli to jest pani w urzedzie

A tak w ogole to ciagle jestem glodna Zapycham sie woda
Stary 2014-02-13, 16:18   #760
Akkma
Zadomowienie

Skurcze dalej co 8-10 min Około 22 pojedziemy do szpitala i niech mnie tam najlepiej dobiją od razu..
Stary 2014-02-13, 16:20   #761
J0zefina
Raczkowanie

Lejdi Aga odwagi, dasz radę. Ślę dużo ciepłych myśli, choć tyle mogę.

Cytat:
Dzis sie dowiedzialam ze nie mam dokad wracac po macierzynskim. Borys dalej marudny, z TZ Jjest inaczej. Jakos pod gorke jest ( strasznie mi smutno.
to czekamy aż będzie z górki uszy do góry, na ogarniecie tematu masz dużo czasu, ważne teraz aby z tż się poukładało
a oczy tak piękne po mamie

Mezaga też chodziłam z synem do dr. Czajki. Zadziwiała mnie ta kobieta, raz wychodziłam z gabinetu super zadowolona, wszystko wyjaśniła, była dokładna, a raz czułam się jak szkodnik, tak jakby miała do mnie pretensje że nie jestem ekspertem od szczepień i zadaję pytania. Mimo wszystko uważam że jest świetnym ekspertem i gdybym mogła z Miśka tez chodziłabym do niej.

Lolita wymęczyłaś się biedna ale mała za to przesłodka dobrze ze to było tylko draśnięcie i rana już sie zagoiła 18 lat temu w czasie cc mojej kuzynce rozcięli brzuszek i tylko cudem z tego wyszła, dwa miesiące spędziła w szpitalu zamiast 3 dni a dziś ma wielką bliznę troszkę powyżej pasa

Królowa co za uśmiech

jeju.. taka jestem zmęczona a tu tyle do zrobienia..

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:23
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:28   #762
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Czy Was też piekły/pieką puchnące nogi? Bo mnie swędzą i pieką jak diabli, szczególnie jak trzymam stopy opuszczone, np. siedząc przy stole.
Mam tak samo A do tego zespół niespokojnych nóg w nocy
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witam pospałam do 9:00 i mały też- oczywiście przespał termin jedzenia i nie jadł 4h .
Dziś w nocy nastapił atak strzelającej kupy- mąż oberwał rykoszetem podobnie jak przewijak
Adaś wystawił się bokiem przy smarowaniu pupy, napiął i jak skunks strzyknął bronią pod ciśnieniem z niezłym efektem dźwiękowym . Dobrze że mój mąz zdążył twarz zabrać z tamtych rejonów bo chyba bym umarła ze śmiechu
Jesoo dziewczyno jak Ty coś opisujesz, to ja powinnam już zakładać pieluchę, bo prawie się posikałam

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Ja własnie szykuje sie na pogrzeb Juleczki takze trzymajcie kciuki bo boje sie ze ja tego nie wytrzymam...
Będzie Ci ciężko, ogromny ból w Twoim sercu, ale my kobiety jesteśmy niesamowicie silne i dasz radę.

Mezaga kobieto jak Ty ogarniasz dwójkę dzieci? Szacun
Akkma już blisko. Widać, że się rozkręca akcja , więc doping
Muminek, a za lodówką umyłaś? To ponoć przyspiesza poród
Migotka moja firma wprawdzie będzie istniała, ale po porodzie wygasa mi umowa o pracę i jeśli chcę wrócić, to albo zakładam działalność, albo na umowę zlecenie. Postanowiłam ten rok też przeznaczyć na rozwój edukacyjny. Podciągnę się trochę w tym co robię i jeszcze dodatkowe uprawnienia zrobię i poszukam pracy. Nie jest prawdą, że nie chcą młodych matek. Musisz mieć po prostu więcej do zaoferowania niż bezdzietne. Ja mając tyle kursów jestem bardzo pożądana na rynku pracy. Jednak jeśli się nie uda, to obiorę inną drogę, nie załamuję się, więc wierzę w Ciebie i Twoje zdolności

Ja dziś byłam w pracy i czeka mnie przeprawa z ZUS-em. Miałam L4 na przełomie roku i teraz za styczeń nikt mi nie chce zapłacić pensji ZUS twierdzi, że pracodawca, a księgowy , że ZUS. OMG czekam na wyjaśnienie
Szefowa mi ogarnęła podwozie, czyli full depilacja brazylijska woskiem Taaa dałam radę, ale co się napociłam przy tym i postękałam, to ja nie wiem jak poród wytrwam Ale za to pas startowy gotowy na walentynki Jutro tylko 5 klientek i mogę rodzić

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.

Edytowane przez JustiLbn
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:31
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:29   #763
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie czekam pod gabinetem gina, ide na kontrole to juz 6 tyg.... wolalabym dostac zielone swiatelko na wszystko )
(...)
Jakieś gorące walentynkowe plany?

Cytat:
(...)
Piękny banan

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/pentelka-wizytowa-...965860196.html(...)
Jeśli brzuch Ci został, to w tej sukience będzie go raczej dobrze widać Ołówkowe spódnice brzucha nie chowają, jakiś tłumok opis tej aukcji pisał
Może pomyśl o czymś z szerokim dołem, np czymś w takim kształcie, i z leciutko podwyższoną talią, wtedy brzuch zniknie:

Swoją drogą, pamiętam któraś z dziewczyn kiedyś wspominała że prowadzi bloga modowego. Może specjalistka coś doradzi
Stary 2014-02-13, 16:32   #764
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Skurcze dalej co 8-10 min Około 22 pojedziemy do szpitala i niech mnie tam najlepiej dobiją od razu..
Bidulko Ty to sie nameczysz. Trzymam kciuki, zebys porod miala super szybki i lekki za te meczarnie
Stary 2014-02-13, 16:34   #765
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Przedstawiam Wam naszą córeczkę, zdjęcie z plasterkiem w zrobione w szpitalu w drugiej dobie, a pozostałe zrobione dziś
Śliczna!

Cytat:
Tak mezaga mam, ale to nie wypaliło, będziemy zamykać za niedługo
A ja myślałam,że dopiero rozkręcacie biznes. Szkoda...

Cytat:
Słodziak! Chyba bardzo ciepło macie w domu,co?

Cytat:

Ale fajnie się śmieje! Cudo!

Roane miałam dolargan przy Wiki. Nic nie pomógł na ból,a rzygalam dalej jak widziałam po nim. No i spać mi się chciało. Mała też była przymulona po porodzie. Żałowałam,że wzięłam. I nigdy więcej nie chciałam.
http://cud-narodzin.pl/dolargan-znieczulenie-do-porodu/

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:35
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:37   #766
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesteś z jakiegoś większego miasta? Jeśli masz parę stów na zbyciu, możesz wysłać TŻa do sklepu medycznego po TENS, powinien kosztować około 300-500 zł, a moja położna mówiła że pomaga na przepowiadacze.

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
(...)
Szefowa mi ogarnęła podwozie, czyli full depilacja brazylijska woskiem Taaa dałam radę, ale co się napociłam przy tym i postękałam, to ja nie wiem jak poród wytrwam Ale za to pas startowy gotowy na walentynki Jutro tylko 5 klientek i mogę rodzić
Wosk na bożence Ja momentami mam problemy z siedzeniem prosto, tak mnie tam wszystko uwiera, a Ty tam z gorącym woskiem
Stary 2014-02-13, 16:39   #767
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

jaka słodziutka a uśmiech rozbraja
Stary 2014-02-13, 16:40   #768
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
(...)
Roane miałam dolargan przy Wiki. Nic nie pomógł na ból,a rzygalam dalej jak widziałam po nim. No i spać mi się chciało. Mała też była przymulona po porodzie. Żałowałam,że wzięłam. I nigdy więcej nie chciałam.
http://cud-narodzin.pl/dolargan-znieczulenie-do-porodu/
W necie też znajduję masę opinii że to wogóle nie działa. Ja nie rozumiem, po cholerę oni wogóle to podają w takim razie
Stary 2014-02-13, 16:40   #769
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Oj, to już bliżej niż dalej! Dojedziesz do szpitala jak Gosia - z pełnym rozwarciem

Dzięki dziewczyny za miłe słowa o Kornelii
Stary 2014-02-13, 16:42   #770
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

jeju ale Ty się męczysz- współczuję oby to już było finisz
Stary 2014-02-13, 16:46   #771
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
W necie też znajduję masę opinii że to wogóle nie działa. Ja nie rozumiem, po cholerę oni wogóle to podają w takim razie
Jak leżałam na patologii to podawali dziewczynom dolargan bez ich wiedzy i zgody Jedna dopiero jak zaczęła rzygać dalej niż widziała zorientowała się co to. Jej mąż narobił takiego rabanu, że pół miasta go słyszało. A w szpitalu, w którym ja rodziłam używanie dolarganu było zabronione.
Stary 2014-02-13, 16:47   #772
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Chcesz na powiedzieć, że to jest ten twój mały terrorysta? Przecież to istny aniołek!
Lolita - twoja Lenka taka malutka i śliczniutka. Piękna nagroda, za taki długi poród

Ale cudowny widok Taki usmiech to pewnie wszystko potrafi wynagrodzić

Cytat:
Biedna przykre, że tak się musisz męczyć...

Edytowane przez Madzik14
Czas edycji: 2014-02-13 o 17:03
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:00   #773
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Akkma już blisko. Widać, że się rozkręca akcja , więc doping
Ehh.. chciałabym żeby się rozkręcało, a tu już 17 godz ze skurczami co 8-10 min

Cytat:
Jesteś z jakiegoś większego miasta? Jeśli masz parę stów na zbyciu, możesz wysłać TŻa do sklepu medycznego po TENS, powinien kosztować około 300-500 zł, a moja położna mówiła że pomaga na przepowiadacze.
Chyba jednak troche za droga 'impreza'

Dzieki dziewczyny za pocieszające słowa

Znacie moze jakies metody na przetrwanie skurczów? Prysznic juz przestaje pomagać..
Stary 2014-02-13, 17:03   #774
em ma
Zadomowienie

Śpi od 10 minut..niech pośpi chociaż z godzinę
Cytat:
Qrcze...jak to u każdej inaczej wygląda. Oby te skurcze były rozwojowe. Przyjeżdżasz a tam pełne rozwarcie
Cytat:
Jeśli brzuch Ci został, to w tej sukience będzie go raczej dobrze widać Ołówkowe spódnice brzucha nie chowają, jakiś tłumok opis tej aukcji pisał
Może pomyśl o czymś z szerokim dołem, np czymś w takim kształcie, i z leciutko podwyższoną talią, wtedy brzuch zniknie:

Swoją drogą, pamiętam któraś z dziewczyn kiedyś wspominała że prowadzi bloga modowego. Może specjalistka coś doradzi
Brzucha w sumie nie mam. Płaska jak deska nie jestem, ale ciążowo nie wyglądam jak wpisałam na all sukienka do karmienia to tylko takie kroje mi powyskakiwały (albo z mega miejscem na brzuch). Tak bardzo chciałabym się poczuć kobieco!!!
Stary 2014-02-13, 17:08   #775
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cześć. Nastąpił dziś CUD. Moje dziecko spało I to tak spało że o 14 zjadłam śniadanie O 20 położyłam Alę spać, obudziła się o 23, karmienie przewijanie i o 1 zasnęła, potem 4,30-6,00 i spanie, potem obudziła się przed 9, nakarmiłam i nie chciała się uspokoić więc położyłam się z nią w łóżku i tak spałyśmy do 12. Nawet Justysię Kowalczyk przegapiłyśmy

Gosia podzielam zdanie Wizażowych Cioć, spróbuj zrobić awarię kontrolowaną. W każdym razie cierpliwości

magnusiu u mnie też jak położę Alę na brzuchu to podnosi główkę, a także pracuje mocno nogami (podnosi nawet dupcię jak dobrze popracuje) i łapie rączkami za przewijak. Moja mama stwierdziła że Ala jest bardzo silna

perfuzja straszne wiadomości o koleżance. Biedny Juleczek

lejdi_aga ślę masę myśli w Twoją stronę. Przede wszystkim dużo siły

mezaga ale super przybierają na wadze Twoje kluseczki!! I gratuluję spadku kilogramów

migotko i inne dziewczyny które nie mają gdzie wracać - nie załamujcie się. Wykorzystajcie ten czas na dziecko ale i na siebie, na szkolenia i szukanie czegoś nowego. Ja co prawda mam gdzie wracać ale też bym chciała zmienić pracę zaraz po macierzyńskim.

A Borysk jaki słodziak. I jaki duży już

lolita ale słodka kruszynka
Jestem w szoku że lekarz naciął małą. Nie dziwię się że zdenerwowani byliście. Dobrze że się wszystko zaleczyło i nie będzie blizny. Matko co za lekarz. Ale też pewnie nieźle się przeraził. Ogólnie historia

AgatkaL ja witaminę D+K podawałam od 8 doby, tak jak miałam zalecone w wypisie.

Królowa_Nilu ten uśmiech po prostu ROZBRAJA!! Nie mogę przestać się patrzeć. Aż ciężko uwierzyć że taki aniołek może dać popalić w nocy. To zdjęcie jest przesłodkie
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:13   #776
vacuity
Rozeznanie

Emma, miałam napisać Ci to co Roane - ja bym postawiła na sukienki i spódnice z podwyższoną talią i rozkloszowane, nic ołówkowego, chyba że masz już płaski brzuszek

EDIT: przeczytałam co napisałaś. Skoro masz fajny brzuszek, a zależy Ci na tym, by kiecka miała możliwość szybkiego karmienia to ta się nadaje. Wygląda spoko

Cytat:
Akkma, a próbowałaś podkręcić tempo np masażem sutków? Albo seksem? (choć domyślam się, że to pewnie ostatnie na co masz ochotę).

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2014-02-13 o 17:15
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:22   #777
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
http://allegro.pl/pentelka-wizytowa-...965860196.html
Hmm a może kup normalną sukienkę rozpinaną na guziczkach przy biuście, albo z nakładanym dekoldem np.
http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...ress-with-belt
http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...-contrast-trim
http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...ress-with-belt
http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...aterials-dress
Ja właśnie też szukam czegoś podobnego na chrzest
Cytat:
Jaki uśmiech
Stary 2014-02-13, 17:27   #778
milka-pilka
Zakorzenienie

Akkma na skurcze dobre są oddechy z brzucha/przepony. Jeśli nie radzisz sobie dobrze z długimi wyjechali to spróbuj wyspiewywac głoski "U","i", "o" i ciagnąć je najdłużej jak potrafisz na wydechu.
Te metodę polecam także na porodowce. Partner wie kiedy nadchodzi skurcz, bo informujesz otoczenie głosem, po drugie to otwiera dół.
Łatwiej się wtedy skupić na głosie i wydechu, a nie na bólu.
Mi taki sposób bardzo pomógł.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Sa normy 120-250g / tydzien
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nigdy nie budziłam. Cieszę się jak dziecko śpi.
W nocy Kacper poszedł spać o 00:30,ale przespał 5,5 godziny z czego bardzo się cieszyłam.
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Milka pilka jesli dziecko przybiera na wadze to absolutnie nie wybudzala bym.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
milka dziecko na piersi ma przybierać minimum 150 gramow tygodniowo. Jesli tyle przybiera, to absolutnie nie budzilabym co 3 godziny. Chociaż takiemu maleństwo jednak nie dawałabym spać wiecej niz 5-6.
Dziekuje dziewczyny
Będę codziennie ważyć mała i jeśli będzie przybierać prawidłowo to pozwolę jej i sobie dłużej pospać
W szpitalu nie za bardzo chciała jeść, stała ok 7 min i usypiała. Teraz jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
perfuzja straszne,wiuem co czuje ta dziewczyna... ja miałam tydzien do porodu i zaluje,ze nie wywolali mi chociazby tydzien wczesniej.Moze by było całkiem inne zakonczenie

Ja własnie szykuje sie na pogrzeb Juleczki takze trzymajcie kciuki bo boje sie ze ja tego nie wytrzymam...
Trzymamy kciuki Dasz radę pożegnać swoją córeczkę. Dużo siły Wam przesyłam

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Lolita - śliczna córeczka. Byłaś bardzo dzielna, poród miałaś ciężki
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:39   #779
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak leżałam na patologii to podawali dziewczynom dolargan bez ich wiedzy i zgody Jedna dopiero jak zaczęła rzygać dalej niż widziała zorientowała się co to. Jej mąż narobił takiego rabanu, że pół miasta go słyszało. A w szpitalu, w którym ja rodziłam używanie dolarganu było zabronione.
Chyba prokuratora się nie boją.
Aż dziwne że ten mąż telewizji im na głowę nie ściągnął, bo powinien.

Cytat:
(...)
Chyba jednak troche za droga 'impreza'
(...)
Można go potem odsprzedać za około 80% wartości na ebayu. Ja przez ostatnie kilka dni rozważałam zakup, i TŻ miał dzisiaj to załatwić gdybym dalej miała takie bóle z kosmosu, ale na szczęście przeszło.

Cytat:
(...)
Znacie moze jakies metody na przetrwanie skurczów? Prysznic juz przestaje pomagać..
Poród?
A tak na serio, ja podkładałam sobie pod plecy termofor w nocy. Albo siedziałam w domu na piłce, a TŻ masował mi dół pleców. Trochę lepiej się czułam jak się ruszałam - co kilka godzin wychodziłam na podwórko na 10-minutowy spacer.

Cytat:
Śpi od 10 minut..niech pośpi chociaż z godzinę

Qrcze...jak to u każdej inaczej wygląda. Oby te skurcze były rozwojowe. Przyjeżdżasz a tam pełne rozwarcie

Brzucha w sumie nie mam. Płaska jak deska nie jestem, ale ciążowo nie wyglądam jak wpisałam na all sukienka do karmienia to tylko takie kroje mi powyskakiwały (albo z mega miejscem na brzuch). Tak bardzo chciałabym się poczuć kobieco!!!
Eh, fajnie tak, zero brzucha
Jeśli chodzi o coś do karmienia, to może szmizjerka? Albo cokolwiek co się rozpina z przodu?
Stary 2014-02-13, 17:44   #780
celin10
Rozeznanie

Akkma dajesz dajesz:sb anan: ja myslałam że ty już się rozpakowujesz a ty jeszcze w domu oj powiedz swojej pindzi żeby sie nie opindalała bo wy juz nie pierwszej świeżości a i inne maluchy moga pójść w jej ślady

wizyte u gina mam 19.02 a TP 21.02 ciekawe,ciekawe a jeszcze lepsze że dziś odebrałam wynik grupy krwi który powtarzałam i co? muszę jechać zrobić badania na obecność przeciwciał bo ich nie stwierdzono
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości