Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 20:14   #541
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Głowa mi pęka i chyba mi szyję przewiało
Niemow ze na ten wicher sie wybralas!? Szyby cale
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dobranoc.
miałam mega cieżki dzień.
Co jest?! Kornel daje w kosc?!

Surowka - myslalam ze nie zjadliwa ale byla pyszna do ziemniakow i miesa: 2 marchewki starte na dyzym oczku surowe, jablko w mala kosteczke, mala cebula, 7-8 duzych ogorkow kiszonyxh w kosteczke, ciut soli, pieprz, iciut oleju - najlepiej jakby postalo i zmieklo przed jedzeniem ilosc skladnikow wg upodobania smakowego czy bardziej kwasne czy mniej

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-02-13 o 20:15
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:15   #542
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my po 2h spacerku jak ja uwielbiam tę ciszę wolną od jęków i stęków mojego syna
...
oejej zdrówka dla Zuzi!
no i żeby ominęło Milosza.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się na szybko, bo muszę korzystać, że Maruda nr 1 śpi i zrobić obiad Byliśmy u prof. od rehabilitacji i stwierdził, że Julek ma słabe mięśnie brzucha i klatki piersiowej, więc dał skierowanie na ćwiczenia Głowę do siadu ciągnie ok Nóżki też pięknie pracują.
W sumie się cieszę, bo to pomoże a nie zaszkodzi Prof. nie stwierdził, że to coś strasznego, a chyba skierowanie dał, bo widział, że mi zależy Zaczynamy.... 27 marca
...
Zdrówka!
To fajnie, że nie jest tak źle

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bosh Tuśka co jest na macie lub gdziekolwiek i się bawi to mi stęka i jęczy...
Przybij piątkę!

Cytat:
ma o wiele mniejszy apetyt, temperaturę ma taką od 36,8 do 37,8, różnie. że maruda to już mówiłam. wszystko do buzi, potwornie się ślini.ogólnie jest bardzo rozdrażniona i nic jej nie pasuje. ciężko jej usnąć.
!

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam pytanie: dziewczyny tylko kp: czy jecie smażone jedzonko?? ja jem tylko pieczone i gotowane...
moja mama była u naszej znajomej doktor i tamta stwierdziła że ja przesadzam i powinnam jeść wszystko już bo wychowam małego alergika... z tego co pamiętam z Jakubem do 4 m-ca jadłam tylko gotowane i alergii nie ma
Ja jadam czasem.

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

i co z tym dzieckiem teraz będzie, skoro rodzice chcieli się go pozbyć, a lekarze podjęli próbę uratowania

http://kobieta.onet.pl/dziecko/wrocl...-aborcje/vqe0t

Cytat:
dziś wziełam 5w1 i rota, a pneumo na przyszły tydzień.
teraz tylko proszę żeby mały nie miał żadnych skutków poszczepiennych

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze Milosz sie nie zarazi i duzo zdrowka dla Zuzi
...
Moze i tak. Ale prawda jest taka ze facet sie wywinal. Dostal kare smierci i jesli ona nie mogla zostac wykonana to powinien dozywocie dostac a nie 25 lat. Poza tym takie cos co on zrobil to powinno byc poddane leczeniu psychiatrycznemu, a stamtad chyba chorych nie wypuszczaja.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Gorgulku zdrowia dla Zuzi i żeby maluszek sie nie zaraził!

Cytat:
dobranoc.

Uwaga narzekania ciąg dalszy Dziś ogłaszam Miłosza marudą nr 1 Cały dzień stękał, jęczał i nie spał prawie
Właśnie zasnął a ja delektuję się ciszą Ale i tak kocham Go nad życie
Małz mi niewiele dziś pomógł bo wolałam, żeby On zajął się Zuzią, ja młodym.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:15   #543
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze Milosz sie nie zarazi i duzo zdrowka dla Zuzi

Moze i tak. Ale prawda jest taka ze facet sie wywinal. Dostal kare smierci i jesli ona nie mogla zostac wykonana to powinien dozywocie dostac a nie 25 lat. Poza tym takie cos co on zrobil to powinno byc poddane leczeniu psychiatrycznemu, a stamtad chyba chorych nie wypuszczaja.

Moze pochyl sie lekko do przodu, tak zeby lejek byl caly piersia wypelniony

Nic, nie obchodzimy. 22 lutego mamy rocznice od kiedy jestesmy razem i swietujemy wtedy w tym roku 12

Ja co prawda mieszanie karmie, ale jem wszystko - smazone, cytrusy, orzechy

O matko...

Moze zle poodejmowalas

Ja zawsze robie dwa pomiary siebie i dwa z Amelka, bo czasami tez roznie wskazuje
nie wiem jak to zrobiołam bo tż widział ile pisze a liczyłam na kalkulatorze...może wage źle postawiłam.....juz nieważne...przynajmniej wiem ze dobrze waży

Cytat:
mam pytanie: dziewczyny tylko kp: czy jecie smażone jedzonko?? ja jem tylko pieczone i gotowane...
moja mama była u naszej znajomej doktor i tamta stwierdziła że ja przesadzam i powinnam jeść wszystko już bo wychowam małego alergika... z tego co pamiętam z Jakubem do 4 m-ca jadłam tylko gotowane i alergii nie ma
jak wyszłam ze szpitala to pierwsze co zjadłam to kotlet drobiowy smazony i od sameo poczatku jadłam wszystko z wyjątkiem kapusty i grochu
Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Siii ja nie jadłam smazonego chyba tylko przez pierwszy miesiac a potem juz normalnie . Teraz jem praktycznie wszystko No ale teraz taka pora ze mało jest owoców i warzyw . Sorry, cytrusow unikam. Mamy kp wy normalnie jecie juz pomarańcze ? A takie owoce bardziej egzotyczne jak ananas ? Myślicie ze mozna juz ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
co do ananasa to nie wiem ale pewnie bym zjadła

kurzce przexzytałam zaległości ale w trakcie czytania rozmawiałam z t. przez tel i przytakiwałam i nie dośc że średnio wiem co do mnie mówiła to przezczytałam bez zrozumienia wybaczcie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:17   #544
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Surowka - myslalam ze nie zjadliwa ale byla pyszna do ziemniakow i miesa: 2 marchewki starte na dyzym oczku surowe, jablko w mala kosteczke, mala cebula, 7-8 duzych ogorkow kiszonyxh w kosteczke, ciut soli, pieprz, iciut oleju - najlepiej jakby postalo i zmieklo przed jedzeniem ilosc skladnikow wg upodobania smakowego czy bardziej kwasne czy mniej
No wyszłam, nie umiem siedzieć w domu ale miałam szalik ale chyba nie pomógł.
Muszę spróbować tej surówki
Przeklinam dzień kiedy moje dziecko odkryło jak to fajnie się piszczy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:25   #545
gorgulek
Zakorzenienie

Motylku, zaczęłaś ekspozycję?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Magda, ja lekarzem nie jestem ale moje zdanie na temat wprowadzania glutenu jest takie: albo wprowadzać gluten już teraz i sprawdzać jak dziecko na nie reaguje albo po wprowadzeniu już kilku warzyw/owoców, na pewno nie równocześnie bo skąd wtedy będziesz wiedziała co ewentualnie uczula?
Stary 2014-02-13, 20:27   #546
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

pół dnia myślałam że dziś 14 bo się napatrzyłam na te serduszka w sklepie
Haha
A co tam, możesz dwa dni obchodzić

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja trochę dokarmiam,ale jem wszystko

super

no możliwe, chociaż tak jak pisałam było podejście do kupnej i samoróbki i niet

jejku
tak

super mój po domowemu 7400 waży, ale obstawiam 7500 jutro się dowiemy

Julcia nam tyle waży
Cytat:
dobranoc.
co jest?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:28   #547
MsLullaby
Zakorzenienie

Mam z głową. Pije już trzeciego energy drinka dzisiaj, już mnie coś boli pod pachą. Myślałam że jak w ciąży tyle czasu nie piłam to znów nie zacznę no ale nie wyszło, wygrał nałóg

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 20:35   #548
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

ciekawa surówka
Cytat:
Mam z głową. Pije już trzeciego energy drinka dzisiaj, już mnie coś boli pod pachą. Myślałam że jak w ciąży tyle czasu nie piłam to znów nie zacznę no ale nie wyszło, wygrał nałóg
uwielbiam a juz ponad rok nie piłam ja to w ogóle lubie drinki a właściwie whisky z tigerem pić ,....wiem ze niezdrowe no ale.... zawsze piłam jak tż miał nocki ..a jak to jeszcze wymiesząłam z winem to po lampce miałąm odlot
Stary 2014-02-13, 20:36   #549
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ciekawa surówka

uwielbiam a juz ponad rok nie piłam ja to w ogóle lubie drinki a właściwie whisky z tigerem pić ,....wiem ze niezdrowe no ale.... zawsze piłam jak tż miał nocki ..a jak to jeszcze wymiesząłam z winem to po lampce miałąm odlot
No ja też lubię mieszać w ten sposób. Ale od red bulli jestem niestety uzależniona

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 20:38   #550
karolson
Zakorzenienie

Pod pacha od energy drinka?

Uspalam Filpa w 3 min a tz zaczal obcinac sobie paznokcie ibxinaczem i sie obudzil juz wyspany - padam-
Stary 2014-02-13, 20:39   #551
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No wyszłam, nie umiem siedzieć w domu ale miałam szalik ale chyba nie pomógł.
Muszę spróbować tej surówki
Przeklinam dzień kiedy moje dziecko odkryło jak to fajnie się piszczy
hehe moja przestała tyle piszczeć, ale dzisiaj nawijała do Tatusia prawie 50 minut, non stop

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Magda, ja lekarzem nie jestem ale moje zdanie na temat wprowadzania glutenu jest takie: albo wprowadzać gluten już teraz i sprawdzać jak dziecko na nie reaguje albo po wprowadzeniu już kilku warzyw/owoców, na pewno nie równocześnie bo skąd wtedy będziesz wiedziała co ewentualnie uczula?
jutro zaczynam, lękam się

Cytat:
to od tego można się uzależnić?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:40   #552
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też lubię mieszać w ten sposób. Ale od red bulli jestem niestety uzależniona
oj...nie wiedziałam że można sie od tego uzależnić no ale w dzisiejszych czasach to od wszystkiego można
Stary 2014-02-13, 20:40   #553
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawa surówka

fuj ty też?dla mnie to ejst paskudne

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:41   #554
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Pod pacha od energy drinka?

Uspalam Filpa w 3 min a tz zaczal obcinac sobie paznokcie ibxinaczem i sie obudzil juz wyspany - padam-
No

Cytat:
hehe moja przestała tyle piszczeć, ale dzisiaj nawijała do Tatusia prawie 50 minut, non stop

jutro zaczynam, lękam się

to od tego można się uzależnić?
No wiesz, sporo tam tego badziewia typu kofeina itp. Ja mam problem z przestaniem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 20:43   #555
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
fuj ty też?dla mnie to ejst paskudne
też było dla mnie fuj poczatkowo ale z czasem...
Stary 2014-02-13, 20:48   #556
MsLullaby
Zakorzenienie

U mnie przed 20 a jestem bardzo śpiąca. Co tu tak spokojnie na wieczór?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 20:49   #557
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Gonicie jak szalone, nie wiem czy dam radę dziś nadrobić
Miałam zalatany dzien, przed południem mama została z chlopakami i wybrałam sie na zakupy, potem z dziećmi na spacer, po południu piekłam drożdżówki i tak zeszło.
Dziś znów nakarmiłam przed kąpielą, zaraz po 18, wykąpałam po godzinie i sytuacja taka sama jak co dzień
A ostatniej nocy padł chyba rekord, bo jak się położyłam o 22.30 to do 4.30 wstawałam do Miłka 9 razy Około 5 przyszła mama i zabrała go do siebie żebym mogłam się trochę przespać, ale Dawid dał mi tylko 1,5h

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

najbardziej bolesne jest to co usłyszałam już dwa razy od tż, cytuje - cc to nie poród. mogłaś dać z siebie więcej. za mało się nacierpiałaś.
siadło mi to na psychice..
przecież bym go po ryjcu wytrzskała za taki tekst

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ojjjjjjj gaduły...

Nadrobiłam ale mam pustkę we łbie...

Jutro idziemy na kontrolę do urologa. Trochę mam stresa, choć w sumie żadnych badań nie przeprowadzi, pewnie bardziej omówimy dalsze leczenie Zuzi, więc teoretycznie niewiele sie dowiemy nowego, ale jednak strach jest. Chcialabym żeby nie musiała wracać do szpitala.

Mało mnie tu, bo Tż ma ferie i załatwiamy różne sprawy, becikowe, zakupy, .prawo jazdy... Dziś odbyłam badanie lekarskie nie czuję sie gotowa by siąść za kółkiem ale nie mam wyjścia chyba... Tż pracuje 50 km od domu więc dobrze by było żebym i ja była mobilna.

Jutro chcę zrobić słoiczki Zuzi. Jeszcze nie wiem jak, ale zrobię. Dziś kupiłam słoiki (200ml), w Lidlu marchewkę, ziemniaki i jabłka eko. Nie weim, może głupio robię...???

Aaa byliśmy dzis w przychodni i Zuzinka waży 6600 i ma 65cm

Wrócę tu kiedyś na dobre, przepraszam, że na razie tylko o sobie i o sobie...
za wagę i długość Zuzy
prawko przydatna rzecz, teraz się stresujesz a potem nie będziesz sobie wyobrażać życia bez tego

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
też nie wiem o co kaman, ale u nas podobne histerie od 3 dni
cały czas ekstra humor, super relaksik a już po kąpieli taki cyrk

a Maks ma drugiego zęba
i u nas praktycznie nic nie zapowiada tych zębow, dzien wcześniej ogladalam dziaselka i dosłownie nic się nie zapowiadało a na drugi dzień takie jakby pęknięcie dziąsełka się pojawiło (taka kreseczka-wgłebienie jakby sobie wbił paznokieć) i z tego własnie wykluwa się ząbek
a masz jakiś pomysł od czego tego to może być?
za kolejnego ząbka

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo
Zaraz będę nadrabiać, ale napisze wcześniej co u nas
Byliśmy dziś na rehabilitacji i rehabilitantka stwierdziła, że Filip nie wymaga terapi Z napięciem wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca na boki, i tak sobie podtrzymuje się na rękach to nie problem, stwierdziła, że to jest spowodowane jego... ciężarem. Ale oczywiście mamy dalej ćwiczyć, ważna jest codzienna pielęgnacja
Pierwszy raz byliśmy u niej 2 tygodnie temu, zastosowaliśmy się do jej porad a w Filipie widać wyraźne efekty
Tak za 3-4 tygodnie mamy znów się do niej wybrać i ona pokaże nam co mamy robić gdy będzie miał 6 i pół miesiąca
No cieszę się

Teraz idę Was nadrabiać.
super, że Filip robi postępy

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:51   #558
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

melduje się poszczepieniu sebek dzielny jak ostatnio nawet sie nie skrzywił i nie waży 10 kilo tylko 8;300 więc niewiem jak ja zważyłam w domu bo nawet sama sie ważyłam w butac i potem w domu zeby sprawdzić wae i 20 dag różnicy to żadna różnica i moja waga też mnie mile zaskoczyła

nadrobie jak uśpie kawalerów
super! brawo dla Seby

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam fazę na buraki mój faworyt to surówka z buraków z orzechami
Wycinam tez marchewkę. Selera naciowego i korzeń. Duuuuzo sałaty. Pomidory to wiadomo. Czasem ogórek.
To wszystko na 'zimno' w surowkach bo najzdrowsze. Czasem pokusze sie o zapiekankę z warzyw z boczusiem to sypie do środka wszystko co jest akurat w lodowce i jeszcze fasolka i kapucha mnmmm - ale to nie dużo bo boje sie ze wzdymajace przy kp.
Ni i moje ukochane leczo właśnie pełny gar mi stoi w lodowce

Rusałko u nas druga dawka na 4 miesiące a trzecia na 6 miesięcy. Pierwsza była na wizycie na 2 miesiące. A jak jest w pl?

Gorgulku zdrowia dla Zuzi i żeby maluszek sie nie zaraził!

Sent from my iPhone using Tapatalk
wow! dużo warzyw jesz
to ja się ciągle wzbraniam i bardzo asekuracyjnie wprowadzam nowe prdukty do diety po tym podejrzeniu u Jasia alergii.

u nas szczepienia są co 6-8 tyg po sobie, mniej więcej w 2 mż, 3-4m i potem chyba 5-6

Cytat:

Uwaga narzekania ciąg dalszy Dziś ogłaszam Miłosza marudą nr 1 Cały dzień stękał, jęczał i nie spał prawie
hmm no nie wiem nie wiem, Jasiek to świetny konkurent dla Miłosza w tej kategorii
mam wrazenie że moje dziecko odkryło nową zdolność - jęzczenie i po prostu się tym "cieszy"i wykorzystuje na maksa

dziękujemy wszystkim za kciuki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:56   #559
tassia
Zakorzenienie

znów mi laktacja siadła
mam dość
kuuuuuźźźźźźźźźźźwa jaki dzien do bani

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:56   #560
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ja jem aboslutnie wszystko łacznie z kapustą np

Gorgulku, zdrówka dla dzieciaków, oby Miłoasz sie nie zaraził.
Hania wczoraj miała taki dzień na szczęście dziś już było lepiej

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:01   #561
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
hmm no nie wiem nie wiem, Jasiek to świetny konkurent dla Miłosza w tej kategorii
mam wrazenie że moje dziecko odkryło nową zdolność - jęzczenie i po prostu się tym "cieszy"i wykorzystuje na maksa

dziękujemy wszystkim za kciuki
No dziś przeszedł samego siebie Siedziałam z nim w sypialni, tż w salonie i już pod koniec to śmiałam się jaka z niego maruda. Mówię do tżta: patrz tylko go wezmę na ręce i przestanie. I co? I dalej stękał W końcu zawinęłam w nosidło i musiałam chodzić bo jak stałam to było źle
Zawsze go chwaliłam i nigdy nie narzekałam to dziś sobie ulżyłam pisaniem
Odkupił się tym, że w kąpieli był mega wesoły i zasnął szybciutko bez stękania żadnego

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Gorgulku, zdrówka dla dzieciaków, oby Miłoasz sie nie zaraził.
Hania wczoraj miała taki dzień na szczęście dziś już było lepiej
Średnie pocieszenie tym bardziej, że ja jutro sama z dwiema marudami damy radę

U Was nadal trwa ekspozycja czy przerwałaś?
Stary 2014-02-13, 21:02   #562
logoasia
Zakorzenienie

hej mamusie

jesteście szalone z tymi postami

Opiekunka Marcina zrezygnowała z pracy, chyba byłam dla niej niedobra..więc poszukiwań ciąg dalszy, znowu alpejskie kombinacje z tż żeby dziećmi się wymienić

ponadrabiam troszkę
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:03   #563
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
U Was nadal trwa ekspozycja czy przerwałaś?
trwa
dlaczego miałabym przerwać

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:06   #564
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Już nr 1 zajęty Patrz mój post, który zacytowałaś
Cytat:

Słusznie
Ja na razie stoję w miejscu, bo chcę iść na tą wizytę, o której pisałam do lekarki. A to dopiero we wtorek, więc wstrzymuję się i nie mam zdania

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
znów mi laktacja siadła
mam dość
kuuuuuźźźźźźźźźźźwa jaki dzien do bani
Nie gadaj?!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

U nas dziś kąpiel godzinę później, bo Julian późno się obudził z popołudniowej drzemki. Ale już śpi Zasnął pięknie w swoim łóżeczku, ja obok na krzesełku trzymałam go za rączkę. Półtorej konika i śpi Oby tak dalej, Julian

Przebieram się i sru do shreda

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:07   #565
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie

Opiekunka Marcina zrezygnowała z pracy, chyba byłam dla niej niedobra..więc poszukiwań ciąg dalszy, znowu alpejskie kombinacje z tż żeby dziećmi się wymienić

ponadrabiam troszkę
Oj nie dobrze nie dobrze. Nawet nie wiedziałam że wynajęłaś opiekunkę, musiałam przeoczyć

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 21:13   #566
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam dosc!!!!!!!!!!!!!! dzis macierzybstwu mowie stanowczo NIE

nie pierwszy i nie ostatni raz

Cytat:

Przyszłam się pożalić najpierw a później spróbuję coś poczytać, ale nie wiem ile się uda

Zuzia chyba ma jelitówkę wszystko na to wskazuje. Zaczęło się wczoraj po północy i tak do białego rana. Męczy się biedna i skarży na bolący brzuszek i podrażnione gardło. Jej pościel cała do prania, Małża też bo z nim spała. 3 zmiany piżam, ręczniki, zabawki z którymi śpi. Od rana chodzi non stop pralka. Do tego Miłosz marudzi dziś i ciągle chce być na rączkach. Tż wziął opiekę ale musiał teraz wyjść na 3-4h do innej pracy niestety.
Póki co oboje zasnęli a ja zasiadłam i nic nie robię bo muszę zebrać trochę sił. Jak Zuzi zarazi Miłosza to się pochlastam chyba Na razie każde siedzi w osobnych pokojach i nie pozwalam wychodzić. Wolałabym ja najpierw się zarazić to Miłosz dostawałby moje przeciwciała i może by go ominęło cholerstwo

No to się rozpisałam
Idę poczytać Was.

oj zdrowka dla Zuzi! oby Miłoszek sie nie zarazil.

wkurzylam sie na tz, ogladam 50 pierwszych randek i tam scena jak ona zaczyna napierdzielac goscia bejsbolem, zaczelam sie tak smiac, poryczalam sie ze smiechu i zapowietrzylam jak gesslerowa bez kitu tz stwierdzil ze zyje z wariatka

przelecialam na szybko, dzis odwiedzila mnie kuzynka z mezem i coreczka niespodziewanie a nie widzialysmy sie koooope lat fajnie bylo i Amelka o dziwo nie darla na widok obcych tylko sie cieszyla
szkoda tylko ze stary mi humor zrypal
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:13   #567
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Asiek ja tez jem smazone, wszystko jem

misiu co sie dzieje?

moj maluszek zasnal wyjatkowo przed 20sta chyba byl baardzo zmeczony....

widzialyscie filmik w necie jak Doda popchnela Szulim na scenie? ale ona ma zryty beret!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:18   #568
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jem smażone od jakiegoś czasu już

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Siii ja nie jadłam smazonego chyba tylko przez pierwszy miesiac a potem juz normalnie . Teraz jem praktycznie wszystko No ale teraz taka pora ze mało jest owoców i warzyw . Sorry, cytrusow unikam. Mamy kp wy normalnie jecie juz pomarańcze ? A takie owoce bardziej egzotyczne jak ananas ? Myślicie ze mozna juz ?

Ja wkrajam sobie cytrynę do herbaty,mam ochotę na sok z wyciskanych pomarańczy

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:20   #569
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Nie. Dzisiaj był grzeczny, ale TŻ rano czyścił piecyk to salon był zakurzony, więc musiałam posprżatać, potem obiad, jechałam do banku, do sklepu, na spacer, wróciliśmy po 17
Głowa mnie cały dzień bolała, ale mus to mus.

Cytat:
oj...nie wiedziałam że można sie od tego uzależnić no ale w dzisiejszych czasach to od wszystkiego można
Cytat:
Ja byłam uzależniona, to momentu kiedy trafiłam na IP z przyspieszonym biciem serca, oddechem i drgawkami.

Moje chłopaki już śpią, więc ja też idę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:22   #570
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

Przyszłam się pożalić najpierw a później spróbuję coś poczytać, ale nie wiem ile się uda

Zuzia chyba ma jelitówkę wszystko na to wskazuje. Zaczęło się wczoraj po północy i tak do białego rana. Męczy się biedna i skarży na bolący brzuszek i podrażnione gardło. Jej pościel cała do prania, Małża też bo z nim spała. 3 zmiany piżam, ręczniki, zabawki z którymi śpi. Od rana chodzi non stop pralka. Do tego Miłosz marudzi dziś i ciągle chce być na rączkach. Tż wziął opiekę ale musiał teraz wyjść na 3-4h do innej pracy niestety.
Póki co oboje zasnęli a ja zasiadłam i nic nie robię bo muszę zebrać trochę sił. Jak Zuzi zarazi Miłosza to się pochlastam chyba Na razie każde siedzi w osobnych pokojach i nie pozwalam wychodzić. Wolałabym ja najpierw się zarazić to Miłosz dostawałby moje przeciwciała i może by go ominęło cholerstwo

No to się rozpisałam
Idę poczytać Was.
dużo zdrówka dla Zuzy i trzymam kciuki żeby Milosz się jednak nie zaraził

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Kurdeee,nie radzę sobie z tym laktatorem,leci mi dołem.Jak prawidłowo zassać w nim pierś ,żeby dobrze leciało?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
ja też mam czasem kłopot dostawiam kilka razy żeby dobrze przylegał i brodawka musi być równiutko na środku; jak już zassa dobrze to jest ok, ale i tak zawsze sobie podtrzymuję papierowy ręcznik na dole na wszelki wypadek

Cytat:
od pierwszego dnia, no może tygodnia jem absolutnie wszystko, smażone, grochy, kapusty, wszelkie cytrusy, czekolady itp. jedynie z gazowanym wstrzymałam się chyba 2 miesiące, a potem spróbowałam i był problem z Miłka brzuchem, ale teraz już niestety mogę pić

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
a wczoraj odwalilam taki numer, ze zjadlam smazone pierogi z kapusta i grzybami, ktorre zostaly z chrzcin nawet nie pomyslalam, ze to niewlasciwe...
dopiero po jakis 2 godzinach sie skapnelam
na szczescie malemu nic nie bylo
no to chyba oznacza, że możesz takie rzeczy jeść?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Słyszałyście,że córeczka Bonka zmarła?
niestety tak

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie

ponadrabiam troszkę
a rzeczywiście byłaś niedobra?

Jednak nadrobiłam i idę spać.
Dobranoc

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-13 o 21:24
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości