|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Jin nie mialam kropelek, masowalam mu kanalik kilka razy dziennie i przemywalam sola fizjologiczna i przechodzilo. Polozna mowila, ze jak mimo tego przez tydzien bedzie ropialo,nie bedzie zadnej poprawy, to zeby zglosic sie do pediatry.
Moj syn spi juz ponad 2 godziny mam nadzieje, ze w nocy tez bedzie spal A w ogole to dopiero doszlam do tego, ze na wizazu jest opcja, zeby wyszukac tylko swoje wpisy z forum i tak wlasnie czytam wyrywkowo, od poczatku co tam pisalysmy, te etapy pokazywania brzuszkow malutkich, pierwsze zakupy dzieciowe, polowania w lumpkach problemy typu jakie majtki poporodowe najlepsze A teraz kupy, siki, ulewania, echh jak ten czas leci
20.12.2013 - Alek Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-02-13 o 20:41 |
|
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
cześć
idę się kąpać a później nadrabiać. miałam ciężki dzień, mam wrażenie że wszystko mnie boli. marzę o masażu. kątem oka widziałam nowe zdjęcia później dokładnie obejrzę. przyjęli w końcu mocz córki w 3 labie. niestety bakterie są. ph też dalej podwyższone - 8. jutro jadę do pediatry, wstrzymałam się póki co z posiewem i jeszcze tylko muszę wstrzymać się z czytaniem w necie na ten temat reszta ok, widocznie to wczorajsza próbka była nieprawidłowo pobrana. mam tylko nadzieję, że nie przerodzi się to w nic poważniejszego typu zapalenie nerek itp .mam pewne podejrzenia od czego to może być: - bakterie z kupki dostały się do cewki:/ -zmiana pieluch (tak dzisiaj cały dizeń zachodziłam w głowę i okazało się że problemy zaczęły się odkąd zmieniłam pieluchy dzienne i teraz nie wiem czy to wzdęcia i gazy ją męczyły czy piekło tam w środku podczas siusiania ) dziewczyny emma i perfuzja bo z tego co pamiętam Waszym dzieciom Dady niepasowały.. czy Wasze pociechy krzyczały podczas zmiany pieluchy i np kiedy się w nią zsikały tak nienaturalnie?? bo nie wiem czy dalej ich używać:/ bo odparzeń córka nie ma, miała tylko lekkie zaczerwienienie wokoło odbytu ale myślałam że od chusteczek babydream których miałam próbkę i używałam u lekarza a teraz to sama nie wiem |
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie brzuch w ogólnie nie bolał, w sensie skurczy, Za to dupa i naddupie strasznie ![]() Jutro idę do gina, poproszę o kciuki, żeby powiedziała, że te pi*przone szwy goją się jak trzeba. I za 3 tyg kolejna, ale już u innego, tego co mnie szył i na którego chyba zmienię moją obecną ginkę. W sumie do niej idę tylko po to coś na becikowe, ale jak już będę to niech zerknie na szwy |
|
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
lekką wysypkę, tyle, że zielona kupa ze śluzem o specyficznym zapachu jest wystarczającym objawem alergii pokarmowej. wyeliminowałam większość alergenów i gdy kupa wróci do normy, powoli będę włączała do diety poszczegolne elementy np. masło kilka dni obserwacji, jogurt i obserwacja, jajko i obserwacja itp.
|
#815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj była u nas położna i nasza mała kluska przybrała w ciągu tygodnia 300 g aktualnie waży już 3200 g ![]() Widziałam, że pisałyście o smoczkach. Moja ma trudność z akceptowaniem czegokolwiek poza cycem, ale ostatecznie podpasował jej smoczek z firmy Lovi anatomiczny. Podobnie ze smoczkiem do butelki - najlepiej sprawdza się u nas Lovi aktywne ssanie
|
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ból boczków i kręgosłupa wspominam najgorzej... Trzymaj się! MINIE Lolita - dzięki za wrzucenie linków, do sukienej - jedną zakupiłam ![]() Do 15 jest darmowa dostawa ![]() Pilotka - my uzywamy chusteczek z babydream i nic się u nas nie dzieje. Gratulacje dla nowych mamus! Dla potrzebujących duuużo ![]() Em ma - ostatnio pisałaś o tym jak trzeba ulożyć dziecko podczas zakrztuszenia. Czytałam na telefonie podczas karmienia. Mała Zasneła. wychodzę.. patrzę na nią... a tam rzyg jak u dorosłego, biała fontanna.... dziwne dzwieki, krztusi się... rzuciłam się do niej, oparłam o kolano. Normalnie pewnie bym zaraz podnosiła.... Jezu jak sie wystraszyłam! Dzięki że to napisałaś!!!!!!!!! A... zaczęliśmy używac sudocremu, odparzenia zniknęły ![]() Często piszecie o Linomagu - o jakim dokładnie???
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2014-02-13 o 21:05 |
||
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Jedziemy do szpitala, bo juz nie wytrzymam..
Trzymajcie kciuki!
|
|
#819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego Antka też oko ropiało- położna pokazała jak masować. Dwa razy tak mocno to oko wymasowałam i zeszło wszystko z zatkanych kanalików.
Co do pieluch nam też dady nie podpasowały. Wpadłam na chwilę i już się maluchy wybudziły na żarcie
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Ja tu odpisuje, nadrabiam...
a moja córka, właśnie nasikała mi do łóżka ![]() Mąż.. ją chciał "wywietrzyc" a raczej tyłeczek. Wziął podkład, przykrył kocykiem. Nagle uśmiech od ucha do ucha. Podnosi kocyk, patrzy, podkład skopany, i wielka mokra plama. Ma talent. Mi dzisiaj trzy razy zrobiła kupę na dłoń ![]() Dobrej nocy dziewczyny! ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Trzymaj się
|
#823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak z gołą dupą? U mnie jeszcze krwawienie się utrzymuje (rodziłam w tym samym dniu co Ty ), więc nie mam jak chodzić z gołym tyłkiem ![]() My używamy tego - http://www.ziololek.pl/produkt/9 Powodzenia! |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
No to
pilotka Emil tylko płakał przy przewijaniu jak już miał naprawdę porządnie odparzoną pupę i musiało go bolec. Swoją drogą - odkąd odstawiłam Dady - pupa jak marzenie. Pro forma 2-3 razy dziennie czymś smaruje (masłem shea, bepanthenem albo linomagiem) i nawet najmniejszego zaczerwienienia nie ma.
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
No to powodzenia
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- perfuzja zostawilas dzisiaj Emila z Twoimi przyjaciolmi? Dal rade chlopak?
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj było tylko szybkie przeszkolenie No ale nic, najwyżej pójdą na dłuuugi spacer jak będzie zle.
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie tak robię... Trzymam kciuki! U mnie postępów brak. Pewnie się wyciszy jak ostatnio. A już sobie nadziei narobiłam...
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
Akkma, powodzenia!
Ja nadrabiam Was na raty, bo mimo ze Igor ostatnio pięknie śpi, to niestety mieliśmy troche wizyt u lekarza z powodu żółtaczki. Mały był mega żółty i musieliśmy sie upewnić czy to czasem juz patologiczna go nie wzięła. Na szczęście to żółtaczka fizjologiczna i juz mu schodzi. No ale dwa razy byliśmy na pobieraniu krwi i muszę przyznać, ze mój syn to terminator! Nie płakał wcale on w ogóle mało płacze i pięknie śpi (tfu tfu by nie zapeszać). Miał przez 2 dni troche problemów brzuszkowych (o czym pisałam na FB) ale jest juz ok. Skończył wczoraj mój mały miś 2 tyg! Pięknie przybiera na kp i wazy juz 3800! Sa to tez ostatnie dni, gdy TZ jest z nami w domu, bo od poniedziałku wraca do pracy, dlatego chlone każda chwile z nim. Ledwie mi sie udało przygotować posta na bloga, którego mocno zaniedbałam ( o sesjach noworodkowych, wiec jeśli planujecie taka to zapraszam) i dni lecą niesamowicie szybko.Pisalyscie o ciuchach do karmienia. Ja nie wiem czy cokolwiek bedzie na mnie pasowało, bo moje rzeczy sa za ciasne w biuście! Tym sposobem dalej chodzę w ciążowej kurtce.... A co do opieki TZ nad dzieckiem. To mój maz, podobnie jak maz Pilotki lubił bardzo rozbudzać Igora wtedy, gdy np mały prawie usypial, ale jeszczcnie do końca, to on zaczynał mowić do niego na głos. Młody od razu oczy jak 5zl i zabawa od nowa. Ja to nawet nie patrzę na niego jak go usypiam, bo on wtedy natychmiast sie rozbudza mały cwaniak ![]() No i powoli muszę zacząć organizować odciaganie pokarmu na wyjście z domu (co mnie przeraża póki co). No ale po pierwsze bede chciała wyjść sama w końcu, bo wiem ze to mega ważne dla samopoczućia no i z konieczności bede musiała, bo np do stomatologa muszę iść. Tylko jakos zebrać sie nie moge do odciagania i mam jakaś obawę, ze bedzie za mało tego mleka i mały bedzie głodny, a ja poza domen... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Hehh no to się położyłam
![]() Moja Lenka też dużo śpi, aż się martwiłam bo śpi po 3-4 h, pije, kupka i znowu śpi, ale położna mnie dziś uspokoiła, mam nadzieję ze już wkrótce będzie bardziej aktywna
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
sweet_vintage mam tak samo - co wychodzę to boje sie, ze będzie za mało mleka. Jutro wychodzę na jakies 4-5 godzin, mam 120 ml w lodowce, 240 ml w zamrażalniku i jeszcze kombinuje jak koń pod górkę jak tu by ściągnąć jeszcze na wszelki wypadek.
Wiem - idiotyzm. Tym bardziej, ze złamałam się i kupiłam puszkę mm, zeby była w razie wyższej konieczności, gdyby mojego zabrakło.
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
Akkma:
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-02-13 o 21:51 |
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Roane czy mi sie wydawało czy Ty myślisz o dolarganie do porodu?? Zabraniam!! Przyjadę bede Cię masować i co tylko chcesz tylko odpuść sobie dolargan!!
Moje dziecko ma 62cm chce mi sie płakać.... Moj maluszek okruszek... Mam cały karton za małych ciuszków... Żal mi to oddawać... Ale bez sensu zeby leżało.... W dodatku używamy juz pampersow numer 3 .... Dorosleje mi synuś. W Tesco promocja na pampersy i na chusteczki zielone pampers! Mam 38 paczek chusteczek i 320 szt pampersow.... Mam nasrane... jak to sie nazywa z tym mózgiem i z Pielucha? Moze zrobimy wspólnie listę naszych dzieciowych must have i umieścimy na początku wątku juz w odchowalni? Takie które nam sie super sprawdzają będziemy głosować albo jakaś sondę zrobimy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomija glodzilla sie wlasnie znudziła i ma czkawkę czas na cycka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu U mnie znów koncert, nie wiem z jakiego powodu, zaraz walne baranka o ścianę |
|
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nosi 62, wyrósł z pierwszych otulaczy, następna paczka pampersow to tez bedą 3 jak nic. Jestem za! Wlasnie wzięłam prysznic blogoslawiac nianie elektroniczna - bez niej nie wzięłabym go albo trwałby 2 minuty.
|
|
#838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ dzisiaj ogląda film instruktażowy, jak masować, i będzie się uczył ![]() Cytat:
Przecież to cała góra pieluch
|
|
#839 | |
|
Rozeznanie
|
tajeczka-
za lekarza pilotka- kurcze czyli jednak jakas infekcja. ,żeby szybko minęła Cytat:
Chociaż wolałabym urodzić w środę właśnie. ![]() Akkma- vacuity- nie trać nadziei tylko wykorzystaj znowu męża. On na pewno nie będzie mieć nic przeciwko .
|
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, dopóki nikogo nie tratuje się wózkiem, nie jest chyba tak źle z OZM
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

mam nadzieje, ze w nocy tez bedzie spal
problemy typu jakie majtki poporodowe najlepsze

mnie brzuch w ogólnie nie bolał, w sensie skurczy, Za to dupa i naddupie strasznie 
( strasznie mi smutno.

) i tyle. Mąż go bierze na ręce i ida zwiedzać mieszkanie