|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
cześć!!!
WADERKO!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ![]() ![]() ![]() alez mi się micha cieszy ale stresów Ci lekarze dołożyli. Czyżby mój sen proroczy był?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45136035]Dzień w pracy zleciał bez rewelacji. .[/QUOTE] GRYZELDA! to dobrze ze w pracy nic się nie działo! Cytat:
Cytat:
przez brzuch a co marzy Ci się dopochwowo? :haha ha:Cytat:
pytałyście co u Measi i Marysi - są jednak w szpitalu. Wczoraj w nocy napisała ze powazna infekcja oczu. Dzis okulista stwierdził ze do zapalenie spojówek, ale Marysi strasznie skacze temperatura (do 40 ) po antybiotyku dostała biegunki, teraz jest pod kroplówka - nawadnianie i antybiotyk! kciuki dalej potrzebne. PERSE! dobrze ze z Artusiem ok. Kurcze ja jak mi Zo spadala z łózka nie konsultowałam z lekarzem- obserwowałam a ze normalnie się zachowywała wiec uznałam ze jest ok. |
||||||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Lejditrzymaj się
![]() Pani u nas widziałam dzisiaj w biedronce pełno tych pieluch Olek dziś skończył 13 miesięcy
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5, ale na dzień pampers 5, one są ciut mniejsze niż dada 5. kciuki i zdrowia dla Marysi |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
MONIA! do 18 urodzin tak nie będzie
BERBIE! dzięki Twoim podpowiedzią brat zdecydwał ze jego chrześniak dostanie http://sklep.mennica.com.pl/na-preze...20-rubli-ag-1/# - urodzony pod znakiem wagi, brał tez pod uwagę to http://sklep.mennica.com.pl/na-preze...2-dolary-ag-1/ i to http://prezentynachrzciny.pl/srebrna..._,p,12722.html |
|
|
|
#3005 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobiłam Was... Powiedziałam babci i dziadkowi... Przyjęli to spokojnie, dziadek tylko trochę się zdenerwował, ale generalnie stwierdzili to co wszyscy inni, że teraz z następnym już będzie dobrze itd. Wszystkie to znamy.
Poodpisuję Wam wieczorem, jak będę miała więcej czasu, teraz szykuję się do pracy. Na razie nic się nie dzieje, żadnych plamień, bólu brzucha itp., więc może coś dopiero w weekend, albo będzie czekać na tabletkę we wtorek. Jedno wiem na pewno, kolejną ciążą pochwalę się dopiero w 11-12 tygodniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wika i jak? Jest kacuś? ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45142787] Jedno wiem na pewno, kolejną ciążą pochwalę się dopiero w 11-12 tygodniu. [/QUOTE] Ale nam chyba trochę wcześniej? ![]() Do dziewczynek, które biorą lub brały encorton - o której najlepiej jest go brać? Bo ginka mi powiedziała o 6-7, jak pani wstanie. Ale ja nie wstaję o tej godzinie a na pewno trzeba być po śniadaniu. I tak sobie myślę, czy jak wstanę przed 6, zjem śniadanie, wezmę tabletkę, a potem położę się jeszcze spać, to lek będzie dobrze działał? ![]() Bo wstawanie o 6, nawet o 7 to nie dla mnie
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pozdrowienia dla Measi i Marysi kiedy ten czas zleciał....Cytat:
mi ostatnio ciągle śnią się sny sensacyjne... wstaję po nich taka zmęczona. dobrze, że maluch kopie to uspokaja mamusię... już nie mogę się doczekać połówkowego. chcę zobaczyć buźkę mojego maleństwa i usłyszeć same dobre wieści no i przy okazji wyrwę się z domu na jakieś małe zakupy i na obiad w restauracji...
|
|
#3009 |
|
Konto usunięte
|
Wadera no Wam oczywiście wcześniej
![]() Lejdi Aga podziwiam, że przez to przeszłaś Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To juz coraz bardziej poważny mały Mężczyzna :brawo:[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45142787]Nadrobiłam Was... Powiedziałam babci i dziadkowi... Przyjęli to spokojnie, dziadek tylko trochę się zdenerwował, ale generalnie stwierdzili to co wszyscy inni, że teraz z następnym już będzie dobrze itd. Wszystkie to znamy.[/QUOTE] Jesteś bardzo silna, ja powiedziałam siostrze, która wiedziała, że zaczęłam plamić i byłam na izbie przyjęć i to ją poprosiłam, żeby powiadomiła resztę rodziny bo nie byłam w stanie tego zrobić... Co do słów, które znamy to choć nie są dla nas pocieszeniem, to przecież płyną z chęci pocieszenia... Trudne to... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak was czytam i czytam od paru dni i nie wiem co napisać.
Szkoda, ze tak dużo dziewczyn dołączyło do naszego wątku. Dla was wszystkich ogromne wyrazy współczucia. Teraz macie czas na przeżycie waszej żałoby. Wiem, że żadne słowa nie dadzą pocieszenia. Trzymajcie się Ehhh dziewczyna z mojego wątku majowo-czerwcowego, ktoś tu pisał wcześniej o niej, urodziła wcześniej synka, ale nie przeżył. Wszystko to takie przygnębiające. Tym, którym się udało gratuluję. Idę zjeść śniadanie. Dzisiaj na 12.00 do pracy. |
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3013 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jak spałyście dziewczyny? jak dzieciaczki? Ja to nie wiem co jest grane, ale niedługo chyba zacznę spać nago, bo tak mi gorąco w nocy Normalnie budzę się cała mokra od ciepła a w sypialni mamy 17-18st. Hormony chyba..Barbi boskie pytanie i żeby na nie odpowiedzieć to muszę się przyznać, że po prostu się lenie Ja mieszkam na wsi, tż zabiera rano samochód więc mało mobilna jestem, do sklepu po zakupu nie chodzę, bo to załatwia tż raz w tygodniu. Ja zresztą ciągle mam nakaz bardzo stacjonarnego i leżącego trybu, więc staram się tego trzymać. Normalny dzień to mniej więcej tak wygląda: staram się rano jak najpóźniej wstać, zazwyczaj zanim zjem śniadanie i się ogarnę to jest 10-11, potem wiadomo wizaż i net, potem zazwyczaj coś czytam, odmawiam codzienną modlitwę, wymyślam obiad, gotuję, czasami coś upiekę, czasami poprasuję trochę, tv w ciągu dnia nie oglądam, bo nic godnego uwagi tam nie ma, kilka razy w tygodniu popołudniami przychodzi siostrzenica z którą odrabiam lekcje, czasami przespaceruję się do babci czy siostry no i tak mi mija w sumie na niczym, ale chyba już się przyzwyczaiłam. No i wiadomo - gadam z Córą czasami aż się sama śmieję z tego, ale ja ciągle do niej mówią i opowiadam co robię. Taką mam towarzyszkę ![]() A wieczorem jak tż wracam to po prostu spędzamy czas razem na rozmowach itp. Teraz już po mału staram się ogarniać dom przed narodzinami Małej, tzn. układam w szafach, porządkuję różne rzeczy na które wcześniej nie miałam czasu ani ochoty. A Ty co robisz?? Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Mama rano przyniosła mi promocyjną paczke Dad
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jej biedne dziewczyny a w szczególności biedna Marysia trzymam nadal ![]() BERBIE kiedy masz połówkowe?? Cytat:
LejdiAga bo w gardle mnie ściska na samą myśl...więc nic nie powiem....ale jestem z Tobą! Mam dupka śmiał się i pow że jeśli na głowę to przepisze i czy 2 opakowania na głowę wystarczą
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem w podobnej sytuacji jak ty tylko trochę mniej komfortowej... na mojej wsi nie mam do kogo pójść, niby mam młodą sąsiadkę, ale one nie pała chęcia kontaktu, więc się nie narzucam. reszta to średnia wieku 70 lat. tż szykuje się do egzaminów więc jak wraca to rozmawiamy chwilkę i idzie się uczyć... w pobliskim mieście nie ma ani fajnych sklepów, ani restauracji gdzie choć na chwilę można by się wybrać. mogłabym się wybrać na spacer do lasu, ale droga słabo odśnieżona i boję się ryzykować. czekam na wiosnę, wtedy choć na mały spacer czy na kawę w altanie człowiek się wybierze. no i tak w końcu tż zda egzaminy to będzie można gdzieś wyjść. jakoś od dwóch dni mam spadek formy, smutno mi i źle... z jednej strony jestem najszcześliwsza na świecie, z drugiej nie umiem sobie miejsca znaleźć... jutro na szczęście tz robi sobie wolne od nauki i idziemy do znajomych. dziś siedzę kręcę rurki z papieru, będę dalej wydziwiać z papierowej wikliny, ale jakoś bez zapału fajnie, że szykujesz juz dom pod maleństwo. komoda skręcona? jakieś zakupy? w poniedziałek
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, Gryzelda witam was i bardzo mi przykro
![]() Edytte, Kucyk super że wszystko jest ok Measia trzymam kciuki!! Wadera ogromne gratulacje i jak to u nas bywa, smutek przeplata się za radością... |
|
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli kacuś objawia się bólem głowy, to jest dosyć spory
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mojej malutkiej chrześnicy niestety, kilka operacji. Ma "wymieszane" narządy wewnętrzne - w sensie nie na swoim miejscu układ pokarmowy i narządy rozrodcze, choć układ pokarmowy drożny. Sprawdzają teraz wszystko dokładnie. Powiedzcie mi, jak to się mogło tak zrobić?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3020 |
|
Konto usunięte
|
wiecie ze jestem na wolnym a z pracy caly czas do mnie pisza.... ja chyba zwariuje, nawet dnia urlopu nie mozna wziąc - czuje sie jak w wiezieniu, ale na szczescie dzis rozmowa
|
|
|
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!!!! daj znać po, na którą masz?
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3023 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...leria-material
|
|
#3026 | |||
|
Zakorzenienie
|
a kto krów dogląda? myślałam, że jak się ma krowy to się wstaje... z kurami
![]() Cytat:
straszne. ![]() Cytat:
Cytat:
jejku... jakie rokowania? dadzą radę umieścić je na "swoim miejscu"? ![]() ![]() też tak miałam. konkubent zabronił mi odbierać telefon po... 23ej. Bo i o takich porach dzwonili... Trzymam kciuki!!!!!
|
|
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po to te miejsca są.od kiedy "u nas" jest okno życia 5 dzieci porzucono w śmietnikach a dopiero niedawno pierwsze trafiło do okna http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...STOK/140119892 Cytat:
|
|
#3028 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A, i jeszcze wczoraj dzwoniłam do doktorki mojego teścia, w sprawie jego leków, i ona mi powiedziała, że jest taka zasada - jeśli tabletka nie ma podziałki to nie powinno się jej dzielić! A mój encorton nie ma ![]() Ale będę robić jak piszecie, tabletka i spać Cytat:
![]() Wyłącz telefon i będziesz miała spokój Cytat:
no a teraz to już w ogóle niczym tylko posprzątać, pranie i obiad
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Brak snu robi swoje...
Waderka Zostawiam zdjęcie w k i uciekam gotować obiadek dla M. i chyba na spacer pójdę bo w domu zasnę... Perse wpadaj z A. na kawusie ![]() Mamy duży kojec i będą się chłopaki super bawić
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
żadne posprzątać, pranie i obiad. sprzątaniem możesz dyrygować z kanapy, obiad możesz zjeść i tyle
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

kiedy ten czas zleciał....