Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 21:22   #571
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dobranoc.
miałam mega cieżki dzień.
co się stało?
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Pomidory nie są takie oczywiste. Ja zimą nie jem, bo te, które są w sklepach są kompletnie bez smaku. Przynajmniej w Polszy
Wsuwam za to kiszone ogóry

Zaintrygowały mnie buraki z orzechami. Jak mi będzie wolno orzechy muszę spróbować.
Do tej pory jadłam pokrojone na kawałki z solą Buraki w sensie
Masz rację - ja tez w zime nie jadam pomidorów w PL. Tutaj są cały rok
A kiszoniaki też wsuwam w dużych ilościach
Buraki z orzechami naprawdę polecam. Przez przypadek zjadłam w pracy i pycha a nie podejrzewalam ze takie polaczenie bedzie dobre
Podobnie kiedyś w knajpie zjadłam wędzonego łososia z arbuzem i też nie podejrzewałam takiego połączenia a nie było super!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wow! dużo warzyw jesz
to ja się ciągle wzbraniam i bardzo asekuracyjnie wprowadzam nowe prdukty do diety po tym podejrzeniu u Jasia alergii.

u nas szczepienia są co 6-8 tyg po sobie, mniej więcej w 2 mż, 3-4m i potem chyba 5-6
Ale to nie tak że jednego dnia No i jeszcze zapomniałam o avocado, ktore polecam bo jest bardzo delikatne dla żołądka i mega zdrowe!
No i wiesz - Pola nigdy nie miała problemów po zadnym jedzeniu.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:23   #572
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

ej nooo to Tusia jest numerem 1! Przyajmniej dzisiaj:P Ewentualnie możemy się z Wami podzielic miejscem, ex-aequo

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
znów mi laktacja siadła
mam dość
kuuuuuźźźźźźźźźźźwa jaki dzien do bani
ja też miałam wczoraj wieczorem gorzej, ale wypiłam Karmi i dwie herbatki i w nocy już było ok.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
No dziś przeszedł samego siebie Siedziałam z nim w sypialni, tż w salonie i już pod koniec to śmiałam się jaka z niego maruda. Mówię do tżta: patrz tylko go wezmę na ręce i przestanie. I co? I dalej stękał W końcu zawinęłam w nosidło i musiałam chodzić bo jak stałam to było źle
Zawsze go chwaliłam i nigdy nie narzekałam to dziś sobie ulżyłam pisaniem
Odkupił się tym, że w kąpieli był mega wesoły i zasnął szybciutko bez stękania żadnego

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Średnie pocieszenie tym bardziej, że ja jutro sama z dwiema marudami damy radę

U Was nadal trwa ekspozycja czy przerwałaś?
a u was zęby, czy tak sobie?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie

jesteście szalone z tymi postami

Opiekunka Marcina zrezygnowała z pracy, chyba byłam dla niej niedobra..więc poszukiwań ciąg dalszy, znowu alpejskie kombinacje z tż żeby dziećmi się wymienić

ponadrabiam troszkę
o rety, a to pech! A ona z nim była na całe dnie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:26   #573
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam pytanie: dziewczyny tylko kp: czy jecie smażone jedzonko?? ja jem tylko pieczone i gotowane...
moja mama była u naszej znajomej doktor i tamta stwierdziła że ja przesadzam i powinnam jeść wszystko już bo wychowam małego alergika... z tego co pamiętam z Jakubem do 4 m-ca jadłam tylko gotowane i alergii nie ma
ja jadłam smażone kotlety ale z pierwszego tłuszczu
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mam laktator tommee tippee ręczny,w nim była ulotka,było napisane,że 3 dni można w lodówce trzymąć.A hrebatkę muszę kupić,ale za chwilę chcę jej podać koperkową zwykłą,zobaczymy
to niestety nie pomogę ja mam medelę i mi nic nie wycieka
Cytat:
znów mi laktacja siadła
mam dość
kuuuuuźźźźźźźźźźźwa jaki dzien do bani
tassia przesyłam Ci pozytywne fluidy

mi dzień minął bardzo przyjemnie. nawet byłam u fryzjera, podcięłam włosy i machnęłam sobie grzywkę

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:57   #574
butterfly20
Zakorzenienie

Ależ jestem podjarana jutrem.

Najpierw Tuśka zje coś nowego
Potem przychodzą stolarze montować szafę.
A o 16 zajęcia muzyczne.
Wow

no to idę nyny, dobranoc

Stary 2014-02-13, 21:59   #575
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A o 16 zajęcia muzyczne.
Wow

no to idę nyny, dobranoc
super !
ja sie już nie jaram niczym

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:59   #576
kaska87
Zakorzenienie

Motyl super
a my jutro szczepienie, też spadam, dobranoc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:59   #577
czaszka_
Zakorzenienie

co nadrobie to nową strone produkujecie

u nas dzis w skrocie:
mala tak srednio spala tamtej nocy, za to dzis w dzien byla bardzo grzeczna, az znowu dziecka swego nie poznaje...ALE ABSOLUTNIE jej nie chwale bo zawsze jak pochwale to zaraz mi sie psuje
w ciagu dnia nawet chwilami bawila sie sama i o dziwo na drzemkach dluzej spala niz zwykle wiec ogarnelam troche mieszkanie ugotowalam obiad i pozdzieralam stare tapety
za to jak zwykle zasypia wieczorem mi na ramieniu to dzis usypialam ją ponad godzine i budzila sie z 10 razy z placzem w lozeczku...ciekawe jak bedzie w nocy

aaa i ja jestem chyba jakas lewa bo ja dalej nie wiem czy mojemu dziecku wykluwają sie zeby czy nie raz slysze stukot raz nie i raz czuje pod palcem twarde a raz nie wiec moze mi sie wydaje... jedyne co wiem napewno to na dzialselkach jest takie cos biale jakby przebijalo ale czy zeby czy jakis bialy nalot kto wie
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to co planujecie na walentynki, bo mi jakoś kompletnie brak pomysłu...??
na walę tynki ja nic nie planuje, nawet nie mam dla TŻta zadnego prezentu....no chyba ze jutro wieczorem mala ladnie usnie to wezmiemy kapiel i potem wskocze w jakas halke
przypomnialam sobie ze zamowilam gre skaczące malpki razem z oballem wiec jak przyjdzie to mu dam w prezencie
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
przynajmniej zwazylismy sie i mamy 7600 g
myslalam ze bedzie wiecej, ale jednak nie
za wage
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo
Zaraz będę nadrabiać, ale napisze wcześniej co u nas
Byliśmy dziś na rehabilitacji i rehabilitantka stwierdziła, że Filip nie wymaga terapi Z napięciem wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca na boki, i tak sobie podtrzymuje się na rękach to nie problem, stwierdziła, że to jest spowodowane jego... ciężarem. Ale oczywiście mamy dalej ćwiczyć, ważna jest codzienna pielęgnacja
Pierwszy raz byliśmy u niej 2 tygodnie temu, zastosowaliśmy się do jej porad a w Filipie widać wyraźne efekty
Tak za 3-4 tygodnie mamy znów się do niej wybrać i ona pokaże nam co mamy robić gdy będzie miał 6 i pół miesiąca
No cieszę się

Teraz idę Was nadrabiać.
to super ze nie wymaga rehabilitacji
Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!niemam weny nic pisać,tylko podczytuje was.Wczoraj byliśmy u pani urolog w rzeszowie i wada u mojego Mateuszka się nie zmniejszyła ani nie zwiększyła czyli stoi w miejscu.Miałam cichą nadzieję że o pare milimetrów się zmniejszy a tu d.pa!!! Doktorka to ona niejest wylewna,jak człowiek się nie zapyta to nic niepowie i cały czas mówi że trzeba czasu i jeszcze raz czasu!!dalej bierzemy leki i badania mamy zrobić cystometrie i scyntografie dopiero w maju a to pierwsze badanie w następny piątek.To nie są bolesne badania ale niewiem jak on wytrzyma leżąc i jeszcze się ruszać nie można.to tyle o nas
napewno bedzie wszystko dobrze,widocznie potrzeba czasu zeby byla poprawa, 3mam kciuki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:05   #578
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
super !
ja sie już nie jaram niczym
misia no coś Ty
Cytat:

A o 16 zajęcia muzyczne.
Wow

no to idę nyny, dobranoc
ciekawy dzień Wam się zapowiada

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:07   #579
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Taka jest prawda, że do końca nie wiadomo jak to jest z tym eko, ale tak samo nie wiesz przecież z czego robią słoiczki.
Jak nie będzie chciała jeść to trudno , przynajmniej będziesz miała świadomość, że próbowałaś a poza tym dlaczego miałoby jej nie smakować, trzeba przyzwyczajać od małego
Rozumiem Cię bardzo dobrze, mi też sporo radości daje widok Antosia który wcina to co przygotowałam mu sama [COLOR="Silver"]
I mleczko płynące prosto z cycusia...

Papużko, buraka masz w domu ( nacierpiałaś się i starałaś, najważniejsze, że jesteście cali i zdrowi!

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

kochana, buziaki dla Was, szczególnie dla Zuzulinki

eko to masz ze swojego ogródka. ja tam nie wierzę, żeby słoiczki eko czy owoce/warzywa eko były tak na prawdę EKO. i żałuję, że nie porobiłam słoiczków w sezonie, w ogóle wtedy o tym nie myślałam[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

co do porodu sn po cc, to chyba zależy co było przyczyną cc.

mój tż kiedyś jak powiedziałam do kogoś :ja Szymka urodziłam w październiku", to powiedział, że ja przecież nie rodziłam tylko miałam cc. bardzo zabolało ale się zreflektował, że palnął coś okropnego, bo się zrobił czerwony jak burak i przepraszał
Ja miałam cc bo szyjka mi się kompletnie nie rozwierała. Mimo kilkudniowych prob i doby regularnych skurczów... Gin mówi, że nie wiadomo jak bedzie następnym razem.

Ja czasem tak o sobie myślałam, że nie urodziłam mojej Zuzi, bo miałam CC, ale Tz prostował moje myslenie. Dobrze, że Twój się zreflektowal.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki,Kochana! Nie oddamy Zuzi do szpitala
Nie oddamy

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
papuga ja jemu kZaazalabym kapuste urodzic... jaki palant
w nocy to przeczytalam i sie w☠☠☠☠ilam
niech da sobie przeciac bebechy i cierpi msc po tym

teacherka kciuki za was pisz jak mozesz i sie nie krepuj

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubię spać z malutka i śpimy razem w trójkę odkąd wróciliśmy ze szpitala . Moze gdyby przysypiala noce byłoby inaczej ... Ale skoro sie budzi jest mi po prostu wygodniej czy przytulić czy podać cyca od razu nie pozwalając na to by płacz sie rozkrecil ... Ona niestety z tych co sie same nie uspokaja a brak odpowiedzi na jej wołanie równa sie z histeria okupiona łzami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też robię to głownie z własnej wygody. Po kąpieli i karmieniu kładę Zuzię do łóżeczka, ale przy 1 lub drugim nocnym karmieniu bierzemy ją do nas. Z tej okazji zmieniliśmy nawet wyrko na szersze, bo ciasno nam bylo.:P I u nas też ZAWSZE trzeba zareagować bo po kilku chwilach stękania zaczyna się płacz.

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej Ale mnie dawno nie było, jak weszłam żeby ponadrabiać to Zuzia mi nie pozwalała, a jak pozwoliła to byłam padnięta i szłam spać

Byliśmy załatwiać chrzest i mamy na 16.03 Byłam wczoraj po sukienkę Zuzi i jeszcze mi bucików brakuje. No i rajstop. Nie mogłam nigdzie dostać na 68 rajstop białych, wszędzie od 80 się zaczynały
I dostała śliniak taki jak chciała, z rękawkami Jest ciut za duży, ale można rękawy podwinąć i będzie dobry

Kupiłam Zuzi skarpetki z grzechotkami, myślałam że ją jakoś zachęcę do zabawy stópkami, ale ona ma je gdzieś

Ale mnie ostatnio babcia wkurzyła Gadałam z Mamą o rehabilitacji, co tam nam P. Kasia mówiła co robić itp, a babcia na to że wierzę we wszystko co mówią, że po co jej rehabilitacja i żebym tam więcej nie szła. I mówiła że kiedyś nie było i nic nam nie jest. Jak jej wspomniałam że właśnie dlatego że kiedyś nie było mam krzywy kręgosłup i moja oś symetrii jest ciut przesunięta i nie chcemy żeby Zuzia tak miała to mi mówi że napewno tak nie mam i wymyślam Nie k..... wymyśliłam że mam krzywy kręgosłup No i że to naciąganie kasy, bo napewno nie mają tylu dzieci i chcą naciągać ludzi. To nic że chodzę na NFZ i nawet złotówki nie zapłaciłam. I dla dzieci nowych terminy do lekarza są dość szybko i chętnych jest naprawdę dużo, bo w pobliskich miastach nie ma takiego ośrodka.

Widziałam że o pokoju dziecka gadałyście, Zuzia do grudnia spała z nami w łóżku, tylko my mamy szer. 220 cm Teraz jak jesteśmy u mojej Mamy to śpi w gondolce bo na łóżeczko nie ma miejsca a łóżko za małe na 3 osoby. Jak wrócimy do siebie to będzie spała już w łóżeczku, tylko niewiem czy u siebie w pokoju czy u nas. Nie uczyłam jej nigdy spać w ciszy, jak przychodzili goście a Zuzia chciała spać to spała

Ja taką zwykłą kaszę manne błyskawiczną robię, dodaję do obiadków. Tzn obiadki sama robię na kilka słoiczków i mrożę.

Ja dostałam ją z pracy i jakoś Zuzia nie jest nią zainteresowana specjalnie. Za małe te pręciki żeby służyło jako gryzak jak dla niej.

Zuzia jest bardzo dzielna

Prawko Ci się przyda, ja to zobaczyłam jak już miałam
A słoiczki fajnie że robisz Ja też robię, narazie warzywa i jabłka, jak będą inne owoce świeże to je tez

A skąd bierzesz warzywa na te obiadki? jakieś specjalne czy zwykłe sklepowe?
Zazdroszczę tak szerokiego łóżka! my po zmianie na szersze mamy 160...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

brawo za wagę Zuzi i powodzenia u lekarza
Dziękujemy. Widziałam, ze Jaś już duużo więcej waży, brawa!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
kama, coś wiem na temat tego krzywego kręgosłupa... Jak Julek był maleńki nie pozwalałam kłaść go w bujaczku tłumacząc, że jest to niezdrowa pozycja dla jego kręgosłupa. TŻ początkowo się ze mną kłócił ale spasował. Potem T. że jakoś szwagierki córka od małego leżała w dzień tylko w leżaczku i jakoś nic jej nie jest, ale ja nadal obstawiałam przy swoim. Niedawno T. do mnie, że będę musiała Julkowi chodzik niedługo kupić, to ja do niej, że w żadnym wypadku. Ona taka zdziwiona, że jak to, że jej dzieci i dzieci szwagierki chodziły w chodzikach i nic im nie było. Ta... TŻ ma krzywy kręgosłup i płaskostopie.

W każdym razie wczoraj T. do mnie że szwagierki córka (ma 9 lat obecnie) musi być rehabilitowana, bo ma krzywy kręgosłup i to w takim stopniu, że jeśli do czas kiedy dostanie piewszą @ go nie wyprostuje ćwiczeniami, to już taki zostanie. I T. taka zdziwiona że ciekawe od czego ona ma taki kręgosłup. Ja już się nie odezwałam w ogóle tylko przytaknęłam że no faktycznie, ciekawe od czego Nie mam sił się wymądrzać jak wszyscy dookoła wiedzą lepiej co dla mojego dziecka jest najkorzystniejsze. No i T. wytłumaczyła to tak, że szwagierki córka ma skazę białkową i to pewnie od tego (WTF?)
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:09   #580
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale Julka ma 4 miesiace i tydzien a jeszcze sie wogole nie przekreca nawet nie probuje, wogole nawet na boki sie nie przekreca i co chwile jej pokazuje jej stopki i bawie sie jej nozkami a ona dalej ich nie "odkryla".W jakim czasie Wasze dzieci odkryly te umiejetnosci?zaczynam sie troche martwic.....

Stary 2014-02-13, 22:15   #581
tassia
Zakorzenienie

madziuchna hihu poltorej konika hihu

moje dziecko usypia odkladane po prostu do lozeczka
zostawiam go w pokoju
czasem.usypia w 3 sekundy a casem.jak wchodze po 20minutach to.jeszcze nie spi
ale przeciez na sile nie zmusze do snu

mam zakwasy na nogach, zapomnialam dzis butow na silownie i lecialam na orbiku na bosaka, na basen weszly mi laski na aqua aerobik i mhsialam cekaz az skoncza
a na koniec nie ma mleka w cycach.
jak bym jutro musiala dokarmiac to mam takie mleko co jest otwarte miesiac i jeden dzien, czyli 4 tygodnie i 4 dni a na opakowaniu napisane ze zuzyc do 4tyg po otwarciu.
wiec jak bedzie kryzys to.nie podawac nie?

mam kuzwa dosc tej laktacji. rece mi z bezsilnosci opadaja. to juz nie kwestia kryzysow. tylko to jest 5 raz kiedy nie ma.mleka. po prostu nagle nie ma

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:17   #582
butterfly20
Zakorzenienie

ej! Boję się! Tuśka z małżem śpią,niania włączona i już drugi raz coś mi szurało jak się włączyła, myślałam,że mąż coś robi, przebudził się... ale weszłam do sypialni i on śpi. Jestem posikana ze strachu

Stary 2014-02-13, 22:17   #583
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Ja też robię to głownie z własnej wygody. Po kąpieli i karmieniu kładę Zuzię do łóżeczka, ale przy 1 lub drugim nocnym karmieniu bierzemy ją do nas. Z tej okazji zmieniliśmy nawet wyrko na szersze, bo ciasno nam bylo.:P I u nas też ZAWSZE trzeba zareagować bo po kilku chwilach stękania zaczyna się płacz.
U nas tak samo, zazwyczaj 4-5 laduje u nas w lozku.

A dzisiaj to w ogole mam ochote z nia spac zamiast z tz.

Jutro szczepienie rano wiec zmykam spac. Dobranoc

Jeszcze tylko sie pochwale ze Amelka dzisiaj pierwszy raz sie glosno pochichrała Super to bylo

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2014-02-13 o 22:19
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:17   #584
teacherka
Zakorzenienie

No i nie pocytowało wszystkiego

Współczuję wszystkich marudek... Jutro będzie lepiej dziewczyny

Zdrówka dla Gorgulkowej rodzinki

Usmiechu dla Misi

Agnieszko, trzymam kciuki, dacie radę! A że wada się nie pomniejszyła... grunt, że się nie pogarsza! Szkoda, ze pani doktor taka mało wylewna.. nasz doktor też taki był na pierwszej wizycie. Byliśmy na NFZ, nie miał czasu porządie sie zająć nikim. Potem okazał się ANIOŁEM. Uratował nerkę naszej Zuzi, uchronił ją przed sepsą.. Reszta się okaże... zyczę Wam żeby i u Was się ułożyło!

po wizycie u urologa w porządku. Na razie nie planujemy żadnych zabiegów Dopiero za ok. rok scyntygrafia, a teraz tylko leki i systematyczne badania moczu. Niestety nie koniec problemów, bo bardzo prawdopodobne jest, że Zuzia będzie miała problem z nietrzymaniem moczu i wtedy będzie potrzebny zabieg przy pęcherzu... No i u 30% dzieci po operacji wycięcia fragmentu nerki po kilku latach okazuje się, że nerka przestaje działać, zanika... Choć na pocieszenie nasz doktor powiedział, że jemu się to nigdy nie zdarzyło, może to technika lub jego delikatność...

Tak więc długoterminowe kciuki mile widziane, ale kryzys na razie zażegnany!

Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:20   #585
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale Julka ma 4 miesiace i tydzien a jeszcze sie wogole nie przekreca nawet nie probuje, wogole nawet na boki sie nie przekreca i co chwile jej pokazuje jej stopki i bawie sie jej nozkami a ona dalej ich nie "odkryla".W jakim czasie Wasze dzieci odkryly te umiejetnosci?zaczynam sie troche martwic.....
Nie wiem,ale moja dziś skończyła 19 tyg i też niczego,co wymieniłaś nie robi.Też się martwię
Stary 2014-02-13, 22:22   #586
tassia
Zakorzenienie

teacherka :klaski:

pzecya w paryzu dzici nie grymasza licac ze znajde odpowiedz na pytanie. dlacego.moje dziecko przez dwa miesiace przesypialo cale.noce a juz nie przesypia?
odpowiedzi nie znalazlam. jak ktos ma jakas hipoteze to chetnie wyslucham

temperatura i wilgotnosc powietrza odpada.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:26   #587
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
teacherka :klaski:

pzecya w paryzu dzici nie grymasza licac ze znajde odpowiedz na pytanie. dlacego.moje dziecko przez dwa miesiace przesypialo cale.noce a juz nie przesypia?
odpowiedzi nie znalazlam. jak ktos ma jakas hipoteze to chetnie wyslucham

temperatura i wilgotnosc powietrza odpada.

Hehe,może jest głodne,albo ma skok! A tak serio to ja też bym chiała wiedzieć dlaczego moje dziecko od 4 miesięcy nie przespało ani jedej nocy
Stary 2014-02-13, 22:33   #588
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem,ale moja dziś skończyła 19 tyg i też niczego,co wymieniłaś nie robi.Też się martwię
tak szczerze to mnie uspokoilo ze Twoja tez jeszcze nic z tych rzeczy nie robi bo tylko 3 dni roznicy miedzy nimi to oznacza ze widocznie jeszcze nasze dziewczyny mają czas i nadejdzie i na nich pora ale ja juz sie strasznie nie moge doczekac.....

Stary 2014-02-13, 22:36   #589
87czarna
Zakorzenienie

U nas kolejny postęp! Julia chodziła zawsze spac po mleku i przeważnie usypiala mi na rękach kiedy czekałam na odbicie. Dzisiaj wypila mleko, ale nie przusnęła, wiec polożyłam ją do łóżeczka-pokręciła się i usnęła.

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:39   #590
czaszka_
Zakorzenienie

ok lece spac bo mialam tylko szybko nadrobic a juz prawie 3 godziny siedze dobranoc

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
U nas kolejny postęp! Julia chodziła zawsze spac po mleku i przeważnie usypiala mi na rękach kiedy czekałam na odbicie. Dzisiaj wypila mleko, ale nie przusnęła, wiec polożyłam ją do łóżeczka-pokręciła się i usnęła.
dzieci jednak potrafią zadziwic
moja dzis tak samo usnela na porannej drzemce az w szoku bylam bo zawsze ją mocno musze telepac zeby zasnela

Stary 2014-02-13, 22:44   #591
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
ej! Boję się! Tuśka z małżem śpią,niania włączona i już drugi raz coś mi szurało jak się włączyła, myślałam,że mąż coś robi, przebudził się... ale weszłam do sypialni i on śpi. Jestem posikana ze strachu
No zwariowała nie martw się, ostatnio włączył mi się sam wentylator w łazience który uruchamia się tylko po włączeniu światła złośliwość rzeczy martwych, ale na takie boi d.upy to działa strasznie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:45   #592
papuga_69
Zakorzenienie

chyba dzisiaj nie nadrobię, dzieć śpi a ja robię hybrydki bo przyszła lampa miło mieć chwilę na przyjemności

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:47   #593
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

chyba dzisiaj nie nadrobię, dzieć śpi a ja robię hybrydki bo przyszła lampa miło mieć chwilę na przyjemności
No właśnie tak sobie myślałam gdzie moja wieczorna towarzyszka spamowania się podziewa

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 22:47   #594
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
a na koniec nie ma mleka w cycach.
jak bym jutro musiala dokarmiac to mam takie mleko co jest otwarte miesiac i jeden dzien, czyli 4 tygodnie i 4 dni a na opakowaniu napisane ze zuzyc do 4tyg po otwarciu.
wiec jak bedzie kryzys to.nie podawac nie?
Tassia, ja przez przypadek kilkutygodniowemu Julkowi podałam mleko otwarte 6 tygodni, bo zwyczajnie nie wiedziałam, że ono ma taki krótki termin przydatności do spożycia Zapytałam o to lekarkę to powiedziała, żeby więcej tak nie robić, ale nic się nie stało. Najwrażliwsze są trzy pierwsze miesiące życia dziecka, potem tym bardziej nic mu nie będzie

Cytat:
No i nie pocytowało wszystkiego

Współczuję wszystkich marudek... Jutro będzie lepiej dziewczyny

Zdrówka dla Gorgulkowej rodzinki

Usmiechu dla Misi

Agnieszko, trzymam kciuki, dacie radę! A że wada się nie pomniejszyła... grunt, że się nie pogarsza! Szkoda, ze pani doktor taka mało wylewna.. nasz doktor też taki był na pierwszej wizycie. Byliśmy na NFZ, nie miał czasu porządie sie zająć nikim. Potem okazał się ANIOŁEM. Uratował nerkę naszej Zuzi, uchronił ją przed sepsą.. Reszta się okaże... zyczę Wam żeby i u Was się ułożyło!

po wizycie u urologa w porządku. Na razie nie planujemy żadnych zabiegów Dopiero za ok. rok scyntygrafia, a teraz tylko leki i systematyczne badania moczu. Niestety nie koniec problemów, bo bardzo prawdopodobne jest, że Zuzia będzie miała problem z nietrzymaniem moczu i wtedy będzie potrzebny zabieg przy pęcherzu... No i u 30% dzieci po operacji wycięcia fragmentu nerki po kilku latach okazuje się, że nerka przestaje działać, zanika... Choć na pocieszenie nasz doktor powiedział, że jemu się to nigdy nie zdarzyło, może to technika lub jego delikatność...

Tak więc długoterminowe kciuki mile widziane, ale kryzys na razie zażegnany!

Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia
Będą, będą
Nie zamartwiaj się na przyszłość!

Cytat:

Ciekawe jak tam Matall i jej niewidzialne dzieci z mieszkania?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:49   #595
MsLullaby
Zakorzenienie

Aaa pogodziliśmy się z TŻtem chyba w końcu do niego dotarło wszystko, zobaczymy w czasie. Ale chyba przykro mu było jak mu dziś gadałam że Bartek przy nim płacze a on gra i nawet na niego nie popatrzy i on się wtedy czuje bardzo odrzucony i tego typu rzeczy które miały mu na maxa wjechać na sumienie oby podziałało

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 22:51   #596
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No właśnie tak sobie myślałam gdzie moja wieczorna towarzyszka spamowania się podziewa
ha przybyłam i pospamuje chwilę

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:58   #597
kama1987
Rozeznanie

Zuzi chyba zęby będą rosły, bo jest mega marudna dzisiaj, płakała od 7.30 rano
Była pojedzona, sucha, brzuch jej nie bolał, jak masowałam jej dziąsła to przestawała marudzić. I zgubiłam jej Calgel Smarowałam jej dziąsła i gdzieś położyłam i niewiem gdzie, mam nadzieję że jutro się znajdzie, bo nowy otwarła, jak nie to kupię nowy

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie cały czas jemy tylko marchewkę,ziemniaka i dynie.jakie warzywa można mu podawać? pozdrawiam wszystkich
ja daję te co Ty + groszek, seler do zupy, pietruszkę, pasternak, jutro chcę dać szpinak Ogólnie to patrzę jakie są słoiczki z warzywami i sama robię

Cytat:
Dziewczyny ,wiem że była o tym mowa,ale przedtem się tym nie intereswoałam.Jak długo mogę przechowywać odciągnięte mleko w lodówce?I kolejne pytanie.Chcę podać małej jakąś herbatkę.Jaką polecacie?Myślałam o Hipp koperkowej,ale to chyba sam cukier?Może sparzyć normlaną koperkową i jej podać?
Ja daję normalną, parzę ok. 4 min i jest dobra

Cytat:

A skąd bierzesz warzywa na te obiadki? jakieś specjalne czy zwykłe sklepowe?
Zazdroszczę tak szerokiego łóżka! my po zmianie na szersze mamy 160...

Zwykłe sklepowe Groszek czy szpinak mam tylko mrożony

Łóżko mamy takie szerokie, bo TZ ma 196 cm wzrostu i mniejsze były krótkie dla niego

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2014-02-13 o 23:00
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 23:05   #598
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
ha przybyłam i pospamuje chwilę
Noo to super
W ogóle to naszła mnie wena twórcza i wymyśliłam już kilka tytułów do kolejnego wątku

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Dobra idę spać głowa mi odpada

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-13, 23:11   #599
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam z głową. Pije już trzeciego energy drinka dzisiaj, już mnie coś boli pod pachą. Myślałam że jak w ciąży tyle czasu nie piłam to znów nie zacznę no ale nie wyszło, wygrał nałóg
proszę mi tu nie przypominać takich rzeczy a w No jest burn w niebieskiej puszcze, ło jaki dobry
btw mój hit na dziś to : dzień dobry czy możemy porozmawiać o Jezusie? tż ma już dosyć, myślałam że dostanę w papę
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pod pacha od energy drinka?

Uspalam Filpa w 3 min a tz zaczal obcinac sobie paznokcie ibxinaczem i sie obudzil juz wyspany - padam-
twarde bestie musiały być. Dobrze że nikt nie stracił oka
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie

jesteście szalone z tymi postami

Opiekunka Marcina zrezygnowała z pracy, chyba byłam dla niej niedobra..więc poszukiwań ciąg dalszy, znowu alpejskie kombinacje z tż żeby dziećmi się wymienić

ponadrabiam troszkę
wykończyłaś ją po prostu
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wkurzylam sie na tz, ogladam 50 pierwszych randek i tam scena jak ona zaczyna napierdzielac goscia bejsbolem, zaczelam sie tak smiac, poryczalam sie ze smiechu i zapowietrzylam jak gesslerowa bez kitu tz stwierdzil ze zyje z wariatka

przelecialam na szybko, dzis odwiedzila mnie kuzynka z mezem i coreczka niespodziewanie a nie widzialysmy sie koooope lat fajnie bylo i Amelka o dziwo nie darla na widok obcych tylko sie cieszyla
szkoda tylko ze stary mi humor zrypal
faktycznie ona się zapowietrza
Cytat:
hehe ja mam nianie z baby ono i ona w nocy buczała chyba 35 razy bez powodu może tż bąki puszcza
Cytat:
tak szczerze to mnie uspokoilo ze Twoja tez jeszcze nic z tych rzeczy nie robi bo tylko 3 dni roznicy miedzy nimi to oznacza ze widocznie jeszcze nasze dziewczyny mają czas i nadejdzie i na nich pora ale ja juz sie strasznie nie moge doczekac.....
moja zaczęła się przekręcać po skoku tym ok19tyg. ale ona skoki ma 8 dni wcześniej bo przenoszona. w ogle u nas teoria ze skokami sprawdza się zawsze co do dnia.
a że stopy są jej to też jeszcze nie czai. powoli zaczyna rzucać okiem na skarpetki jak założe jej czarno-białe albo białe w kolorowe kropki.
rozbierz młodą do pieluchy i połóż na ziemii, może jak będzie swobodniej to coś fiknie, nie se poćwiczy dziewczyna
ogólnie myśle, że to żaden powód do niepokoju

cześć doopeczki
właśnie znalazłam chwilę dla was. Młoda mi coś buczy, dopiero zasnęła tzn leżała od 20 30 w łóżeczku i się bawiła, nie płakała. Dopiero teraz padła a jak wchodziłam do pokoju to kładła się na baczność jakby idawała, że nie broi tylko śpi

męczący dzień miałam. serio zaczyna mi brakować doby... nie orobiłam lekcji na dzisiaj i dostałam od pani opiernicz
a my zaplanowaliśmy po ostrym tygodniu na jutro relaks. Będzie film, do jedzenia taco a do picia 3 litrowy karton wina A potem się zakapowaliśmy że jutro walętynki kurde pierwszy raz w życiu będę obchodzić hehe.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 23:12   #600
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ja teraz też już będę spokojniejsza,że nie tylko moja do tyłu jest ze wszystkim hehe.Też już na to czekam,a z drugiej strony nie śpieszy mi się,bo wtedy jej na sekundę samej nie będę mogła zostawić

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Zuzi chyba zęby będą rosły, bo jest mega marudna dzisiaj, płakała od 7.30 rano
Była pojedzona, sucha, brzuch jej nie bolał, jak masowałam jej dziąsła to przestawała marudzić. I zgubiłam jej Calgel Smarowałam jej dziąsła i gdzieś położyłam i niewiem gdzie, mam nadzieję że jutro się znajdzie, bo nowy otwarła, jak nie to kupię nowy

ja daję te co Ty + groszek, seler do zupy, pietruszkę, pasternak, jutro chcę dać szpinak Ogólnie to patrzę jakie są słoiczki z warzywami i sama robię

Ja daję normalną, parzę ok. 4 min i jest dobra

Zwykłe sklepowe Groszek czy szpinak mam tylko mrożony

Łóżko mamy takie szerokie, bo TZ ma 196 cm wzrostu i mniejsze były krótkie dla niego
Dzięki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości