|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Ewik, najpierw zmniejszałąm ilość miarek-zeszłam do 2 a potem ilość wody
dziś w nocy zjadł raz ale też tylko troszkę myślę,że brzuszek od mleka może męczyć ja też to podejrzewałam im więcej jadł w nocy tym byl bardziej się wiercił |
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile Wasze maluszki piją wody/soczków w ciagu dnia? moja wcześniej piła ok 300/400ml dziennie a teraz ledwo 50 wypija. Ale nie ma apetytu, dziś na sniadanie zjadla troszke omleta... później uu, później troche obiadu ode mnie i kawałek banana, co dziwne bo zawsze calego zjadala a teraz nie wiem czy pół. Ale te zęby ją męczą.. bidna tak się slini ze hoho
|
|
|
#3363 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a urlop to z okazji walentynek?? ![]() Cytat:
![]() pogrubione, Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a pogrubione oj będzie się działo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Za to że spadła mi jedna zrobiłam sobie jeszcze dwie
![]() Ewik- u nas podobny problem po nocnym jedzeniu. Co prawda je w nocy tylko raz ale ostatnio mu się w ogóle po tym nie odbija czego potem efektem jest ból brzuszka i te nasze wczesne pobudki. Jestem pewna że gdyby nie bolał go brzusio,nie chciało mu się odbić/puścić bąka to spałby dłużej. A tak... Męczy go to i wstaje z płaczem. Chwilę po tym jest zdrowe beknięcie,pierd i często ku.pa. No ale niestety już po tym nie uśnie. Co do odzwyczajania,też przeszło mi to przez myśl ale kurcze on niczym nie da się oszukać. Dopóki nie dostanie mleka jest płacz.
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Igrzyska śmierci. Dwie części
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ostatnio lepiej pije. Kiedyś ledwo 20ml, a teraz schodzi jej ze 150ml, cały kubek Avent. Pije tylko wodę, nic innego nie chce, żadnego soku czy herbatki, nic.
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
hah mała ja to jestem taka zyciowa kaleka, ZAWSZE mi cos upadnie, rozleje się, coś strące łokciem, dzien bez takiego wydarzenia to dzień stracony. :P
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Poćwiczyłam właśnie z MelB - nogi i ramiona i tak się zmęczyłam, że szok. Nogi mi się trzęsą
Chyba nigdy nie byłam tak bez formy Cytat:
![]() No właśnie u nas też wiercenie, płacz, czasem bąki... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie się podziewa nasza biegaczka Lady?
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie biega
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Hje aj si ju - tłumacz się
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Silver a jak Twoja mama się czuje ???
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę...
Pisz no tutaj gdzie byłaś jak Cię nie było? ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Albo bałamuci... A nie ! Nie może aktualnie
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to słuchajcie, mój tzt do mnie dziś dzwoni i mówi : mam dla Ciebie prezent na walentynki. A ja not o super!! a on czekaj! wyśle Ci, ale ja co, ale jak pocztą czy co.... nagle..przychodzi mi sms... z jakimś kodem.. a on do mnie, ze to Twój prezent... (se mysle jakis kod zeby sprawdzić kuriera..
) a on mi mowi...ze to kod.. do najnowszego odcinka m jak miłość.
|
|
#3375 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Posadziłam dzisiaj Hanię na nocnik, mówiłam psi psi i zrobiła siusiu
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o lubię Cytat:
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
To Nawijka ma już problem z głowy
![]() Dobranoc pchly na nocWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę z czystym sercem Ci go polecam, choć zdrożał. Dziś robiłam racuchy w dużej misce sobie mieszałam a w małym pojemniku w między czasie sobie mieliłam płatki owsiane itp.
|
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
Mika
kciuki trzymane Szaja ta u nas sie daje na Zajączka, do kapcia się wsadza, a jak ja juz bylam kumata i wiedzialam, ze zajac nie przynosi, to robilismy tak, że chowalismy prezenty dla naszej 3 i bylo szukanie na zasadzie "cieplo-zimno" |
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
dla Hani. Ja jak Dawida sadzam to wstaje i wchodzi do tego nocnika ![]() Ot sytuacja taka z dzisiaj: -Myszek, idziemy "ciapu-ciapu". Na co Dawid biegnie do łazienki i sprawdza, czy woda nalana. Ja go rozbieram, ściągam pampa, odkręcam wodę i idę po ręczniczek i przygotować piżamkę. Wracam, a Dadolin jedną ręką trzyma się brodzika, drugą manewruje i sika. No to ja złapałam Pana Nocusia za "plecy" i szybko podkładam pod strumyczek, a Młody potraktował go podeszwą swą i następnie rozmazuje nią po podłodze to co narobił.
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Ale u nas pieknie! Snieg w nocy spadl i jest bialo bielej bielusienko! Tak bardzo chcialabym, zeby do spaceru sie utrzymalo... A moze zaraz wyjdziemy? |
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Btw odnośnie walentynek. Przeglądałam sobie wątek pt "kulki gejszy"
(swoja drogą ma któraś? poleca nie poleca, lepszy wibroaction? A ten: z mostu do mnie "nic Ci nie kupię bo kasy w tym miesiącu poszło już trochę, może w przyszłym miesiącu" [staramy się robić tak, żeby z miesica na miesiąc coś zostawalo i to odkładać (zostało nam 800 zł plus odłożone "skarpetach")] Ja mówiłam i dalej mówię, że nie mam zamiaru obchodzić z nimw tym roku walentynek, ale uwierzcie, że tak chamsko i bezczelnie wręcz to wypalił, że az mi się przykro zrobiłam i poszłam do kuchni sobie na łezkę pozwolić pod pretekstem wypicia kakao (Miśka ) Mimo wszystko gdzieś tam podświadomie liczyłam na to ze szarpnie to 7 zł na jakiegoś złamasa-kwiatka. A ten takie coś.A że ja jestem mściciel pospolity to mu później spokojnie powiedziałam "no w tym miesiącu poszło na opłaty, MOJE (bo przecież tylko ja wydaję) CIUCHOWE zakupy, więc co racja to racja. Tylko mamie powiedz, że właśnie nie mamy kasy też i jej nie mamy jak w tym miesiącu "pożyczyć" (poprzedniej pożyczki nie oddała. Od 1 przewaliły 2000 nie wiem na co. I wczoraj do TZta że jej 250 zł do 28 zostało i czy w razie wu jej pożyczymy) |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Zaprosiłąm Cie do grupy na FB uwaga oszust. Grupa jest tajna. Opisz tą france tam, żeby innych ostrzec.
|
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Palant z tego twojego męża Hope wiesz? Sorki że tak brzydko go nazwałam ale bez sensu takie gadanie z jego strony.
Ja wymyśliłam jeszcze karteczkę z życzeniami na jednej stronie, a na drugiej kupon na 10 różnych dunga dunga ;-) a co tam! Może to szczeniackie, ale teraz jak jest Krzyś to czasami nie jest nam po drodze do sypialni.... więc pomyślałam żeby trochę nas rozruszć. Ciekawe jak jutro zareaguje ?! |
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to ostatnio zrobiłam trochę zakupów dla Oli i jestem bardzo zadowolona. Dziś przyszła paczuszka 6 sztuk leeginsów w stanie idealnym za 38 z przesyłką. Z czego 2 sztuki to next. Wczoraj opłaciłam paczuszkę: 6 bluzek(za 15,50), sweterka next, kompletu Wójcik i nowiutki bezrękawnik H&M wszystko z 66 zł z przesyłką. A dziś w ciucholandzie znalazłam jej kombinezon taki fajny. A i siostrze dresy z Pumy idealne za 7 zł i dżinsowe rurki za 8 zł. A z mniej przyjemnych rzeczy to dziś byliśmy z Olą u okulisty. Tak dla siebie, bo z mężem mamy wadę. Rodzina męża i moja obciążona pod względem wad wzroku. Pani okulistka zachwycała Olą jej oczkami. Na sucho bez kropienia wyszła wada +0,5 dioptri. Po zakropieniu +4,5 i +4,0, więc okularki od jutra nosimy. Nawet lekarka była w szoku, bo się nie spodziewała. My też nic nie widzieliśmy, ładnie chodziła nie przewracała się . Poszliśmy tylko zbadać informacyjnie dla siebie. Polecam iść do okulisty z dzieckiem jak tylko jakieś wady wzroku macie w rodzinie. Jak wygląda badanie takiego maluszka napiszę jutro. |
|
|
|
|
#3385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba było mu powiedzieć, że sama sobie kupisz, bo on Ci nie wystarcza... Cytat:
![]() ciaato na taką blachę dużą jak się wkłada bezpośrednio do piekarnika (nie brytfankę, lepiej jest potem wyjmować). 2,5 szkl. mąki kostka drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 2 jajka 1 niepełna szkl ciepłego mleka najpierw sypę do miski mąkę, robię dołek wsypuję pozostałe składniki i mieszam albo drewnianą łyżką albo takim metalowym mieszadłem (takim co się kiedyś białka ubijało), mieszam, masa ma być lepka więc raczej nie rób tego rękami, mieszasz do momentu kiedy Ci ciasto odchodzi od łyżki, po prostu dość dokładnie i następnie blachę wykładam papierem do pieczenia, na to ciasto, ciasto obsypuję oregano, czosnkiem, papryką ostrą (lub czym tam chcę ), smaruję ketchupem albo przecierem pomidorowym (nie bardzo grubo), trochę sera żółtego startego, na to daję przesmażone pieczarki (ok. 500 g startych na tarce o dużych oczkach pieczarek, podsmażam je na masełku), potem wędlina (boczek/kiełbasa krakowska/inna jaką lubisz), kurczak podmażony w gyrosie, na to sporo sera żółtego (jak mam taką kostkę jak się kupuje w Biedrze to ok 1/4 daję na pierwszą warstwę, reszta na wierzch).Piękę ok 20-30 min w temp. 160-170 st. C, wkładam ciasto do gorącego piekarnika. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- jeszcze Wam tylko napiszę, że zaczynam się poważnie martwić o Kubę ![]() musiałam dziś jeszcze pojechać kupić spodnie czarne, pojechaliśmy popołudniu, Kuba najedzony, przewinięte, ogólnie git majonez. W sklepie zrobił taką histerię, że aż było mi wstyd, co go tż brał na ręce to ten w ryk, łzy się lały strumieniem. Ja go brałam na ręce uspokajał się ale kurcze przecież nie będę przymierzała spodni z nim na rekach. Tż było mega przykro, bo przecież nosił go, tulił a ten po prostu histeria na całego. Więc na koniec powiedział, że koniec tego dobrego i że jak dalej tak będziemy się zachowywac i rozpieszczać to będziemy mieli problem potem :/ |
|||
|
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
Nancy czy ja wiem? A może taki etap? może minie?
Ninag my też byliśmy u okulisty tak z własnej inicjatywy bo mały ma jedną powiekę obniżoną. Na szczęście wzrok jest ok. Szkoda Twojej córeczki. . Ale co?M? Może ta wada się cofnąć ? |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, współczuję wady
,ale jak niby takie małe dziecko ma nosić okulary? Moja by dostała szału, jakbym jej coś plastikowego na głowę założyła i zaraz by to zdjęła...
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamietam, ktora z Was pytala o to, ile dzieci pija... Yae z kazdym dniem coraz wiecej, ok. 500-600ml
silver Yae duzo czasu zabralo nauczenie sie picia z niekapka, za to przez slomke zalapala natychmiast. Sprobujcie. U nas snieg spadl, 6cm przy temp lekko na plusie. Pewnie jest to historyczny opad. Z tej okazji mamy awarie pradu i pociagi nie jezdzily... Wyszlysmy pobawic sie na sniegu, Yae zdziwiona, ale radoche miala. Zrobilam tez na Walentynki dla tz trufle z Baileysem, nie wygladaja, ale smakuja. Wczoraj pol miasta zjezdzilam, zeby kupic smietane - taki szal na robienie czekoladek! Mam nadzieje, ze tz zasmakuja, bo wczoraj skomentowal, ze kobiety dostaja na glowe w tym okresie. Bo na Walentynki to kobieta obdarowuje swojego wybranka, a ten sie teoretycznie powinien zrewanzowa w Bialy Dzien miesiac pozniej. Kiedy zylismy na odleglosc, tz zawsze pamietal, teraz niekoniecznie. hope |
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
hello
hope, przykro mi, pacan z tego Twojego tz..... Tiiiaaaaa.... Biegalam mysle, czy by nie zrobic jakiejs imprezki integracyjnej ![]() tak swoja droga mlody dzis rozwalil mi system wstal o 6 ja padam na ryj chce mi sie wyc, ot taki mily poczatek dnia
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Hello, u nas tugeza trwa od 3 a zaraz pewnie Gabi wstanie. Jak mnie wiecej nie bedzie to bedzie oznaczalo, ze moja psychika tego nie wytrzymala
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

: DOSTALAM URLOP na jutro hjehjehje
Mialam nazwac go gejosem, ale mial dzis bluze mojego ulubionego zespolu takze rozumiecie 

Blanka dzisiaj znowu miała gorączkę w żłobku, żadnych innych objawów. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za Juleczka 
dla Hani. Ja jak Dawida sadzam to wstaje i wchodzi do tego nocnika 

,ale jak niby takie małe dziecko ma nosić okulary? Moja by dostała szału, jakbym jej coś plastikowego na głowę założyła i zaraz by to zdjęła...
mysle, czy by nie zrobic jakiejs imprezki integracyjnej