|
|
#1351 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
![]() Cytat:
![]() Cytat:
virginia z butelki ze smoczkiem można np pić na leżąco. A co do pampków, to ja kupiłam sama. Przecież to się niesie tylko do auta i do domu - poza tym można poprosić jakiegoś pracownika. Kiedyś widziałam jak facet wynosił kobiecie zgrzewkę wody do samochodu. Ale nie namawiam. Cytat:
no nieźle, to się będziesz bała wizyt jak ta kobieta, co trojaczki miała Brawo za piekną wagę ![]() Ja dopiero dzisiaj podczas wpisywania wagi dojrzałam, że Twój nick to nie "niezapominajka" przepraszam, jutro poprawię resztę - trzeba było zwrócić mi uwagę ![]() Cytat:
Dostałaś coś na leuko?
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-02-13 o 23:10 |
||||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cayenne pewnie ma co robić
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie dam do pralni . Mooooje ubranka
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, ja już mam dosyć tych bezsennych nocy. Ok 21 usnęłam i już nie śpię. I nie wiem co ze sobą zrobić. Za oknem wieje, że aż strach. Mąż pochrapuje. Pies rozwalony na mojej połowie łóżka, że ledwo mam miejsce (ale chociaż jest się do kogo przytulić). Chyba barany zacznę liczyć...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj kupiłam, akurat układali, była wielka góra pudeł, ale fakt, że 2jek było mało jutro nie rób obiadu, tylko maseczka na twarz i odpoczywaj ![]() jutro u Kuby w przedszkolu dzień wypieków - każdy ma coś przynieść, dzieci mają mieć po 2 zł i będą kupiwać te wypieki na podwieczorek, a z kasy zebranej rada rodziców kupi książeczki. wg mnie fajny pomysł. nie mam zestawu do kremu i nakładałam z woreczka kurcze nie chce mi załadować zdjęcia |
|
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
babeczki
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane ja was podczytuje jakos weny do pisania nie mam
kobitki ile sie czeka na zamówienie z apteki gemini? no i dołączam do kobitek co ich ciagnie do wc , dzis masakra gratuluje wag dzindziolów i udanych wizyt trzymam kciuki za rodzące i chcace juz urodzić , oby poszło najszybciej jak sie da
|
#1358 | ||
|
Zadomowienie
|
mona odżywkę do włosów ?
aparat foto i komputer/laptop/tablet żeby nam wszystko opisać ![]() żartuję ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś jak u nich spaliśmy Kuba pochlapał piciem piżamkę, ona pobiegła do szafy i przyniosła piżamkę po bracie TŻ, tylko wiecie, brat Tżta ma 22lata, więc ta piżamka tam leżała z 19 lat... Kuba spał w swojej koszulce ![]() jutro robię bogracz z kluseczkami uwielbiam nowości---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- thidien ja też sama robię wszystkie zakupy, nikogo to nie obchodzi, nikt sobie nie zdaje sprawy ile to kasy kosztuje. no a TŻ mnie w tym wkurza najbardziej - bo nawet nie popatrzy co kupiłam. Fotelika do auta nie kupię. kurde, zorientuje się pewnie, że nie ma fotela jak będzie nas odbierał ze szpitala.
|
||
|
|
|
#1359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
Wg mnie bardzo szybko realizują
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Sciskam Was mocno Nie ogarniam zycia ![]() chcialam serdecznie pogratulowac: ---------------------------------------------------------------------------------- marima niech Ksawery zdrowo rosnie cayenneOna serdecznie gratuluje urodzenia Juliana, niech rosnie szybko i rosnie Wszystkiego najlepszego Mamusie ----------------------------------------------------------------------------------
|
#1361 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakies 3-4 dni Cytat:
Dostalam ksiazke o wychowywaniu, ktora mnie uspila po kilku stronach i musialabym sie zmuszac zeby ja czytac dalej. Jakos odnosze wrazenie ze i tak zrobie po swojemu... ![]() A Wy tak chetnie czytacie te ksiazki, ze czasem mam wyrzuty sumienia... |
|||
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nudzi mnie to, bo to jest jak nauka golfa bez kija i pola golfowego ![]() Wszystkim przyszłym mamusiom które miały wczoraj wizyty wielkie Niech maluszki rosną dalej zdrowo!Widziałam też że chwaliłyście się co zrobiłyście i koziemleczko wstydź się...przeniosłaś chomika Ja zabieram się za listę zakupów walentynkowych tj dam z siebie wszystko i ugotuję dobry obiad Dziś serwuję hinduski butter chicken- odrzucało mnie od gotowania cała ciążę, to mogę coś dobrego mężowi zrobić dziś Tak mi się jeszcze przypomniało z ostatnich informacji na szkole rodzenia, że warto sobie zabrać jakiś top do wanny jak nie chcecie siedzieć całe gołe i czuć się niekomfortowo. Wprawdzie podobno to wszystko jedno już potem wszystkim, ale jeśli będziecie w wannie jeszcze w fazie kiedy nie będzie wam wszystko jedno to fajnie mieć jakąś górę od stroju czy top Generalnie mówiliśmy o porodzie w wodzie i używaniu wanny jako alternatywy dla farmakologicznych środków przeciwbólowych. Byłam też wczoraj na ktg ale skurczyki całkiem minimalne więc tyle było mojej radości że się ruszyło. Ciekawe jak szyjka i ewentualne rozwarcie W środę ostatnia wizyta u ginekologa więc się okaże ![]() Dziewczyny które piły liście malin, albo piją: to sie pije ciągle już do porodu czy z jakąś przerwą? i jeszcze pytanie do trisdom albo kogoś kto zrozumiał jak ostatnio tłumaczyła bo ja już zgłupiałam: nospa pomaga na skurcze żeby były czy zagłusza je? Bo myślałam że skoro jest przeciwskurczowa to je zabija, ale jakoś ostatnio zrozumiałam że nam akurat chcącym szybciej rodzić nospa ma pomóc?? ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Jeszcze kilka brokułów dla naszej kochanej kate i Majeczki: |
|
|
|
|
#1363 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
jakoś nie potrafię przebrnąć przez takie książki ![]() 2. Pije cały czas ,ale jak widać moja macica jest dosyć leniwa i nie ćwiczy
|
||
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet już mi smakuje i pierwszy raz w życiu ziółka mi nie przeszkadzają
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Teqiba ja też nie czytam książek żadnych o wychowywaniu więc nie jesteś sama ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1366 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo wydawalo mi sie, ze tak czesto ktos pisze ze cos czyta na ten temat, ze tylko ja nie czytam ![]() Side - brzmi apetycznie i strasznie fachowo ![]() Ja to co najwyzej chicken z piekarnika umiem zrobic ![]() Z nospa niestety nie wiem jak to jest - tez wydawalo mi sie ze powstrzymuje skurcze... A ja wlasnie wracam z pobierania - juz poprosilam o kserokopie swojej dokumentacji bo potem do szpitala mnie nie wpuszcza ![]() Na wyniki paciora ile sie czeka? |
|||
|
|
|
#1367 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kate w dalszym ciągu trzymam kciuki za Majeczkę ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja Cie pociesze bo ja zrozumiałam że side pisze o jakiejś maści mikołajkowej która brzmi podobnie do altacetu
![]() olakola a to rodzice pieką a dzieci później odkupują od siebie czy jak? Babeczki fajne co do teściowej to moja mama i jej mama są takimi chomikami pod tym względem babcia to ma chyba nawet swoje ubrania z czasów młodości, kto tam wie, nikt się tak głęboko w domu nie zapuszcza ![]() mariolasl my również gratulujemy wagi Marco super sobie radziside85 nospa wycisza |
|
|
|
#1369 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uf... nadrobiłam
Niestety na szybko, bo idę zaraz na USG ![]() Może po drodze urodzę, bo mam chyba z godzinę spacerem w jedną stronę, a autobusy nie jeżdżą ![]() Cytat:
2. Bidulek? Ja mu w dzień daję spać - on mi w nocy nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- pierwsze czujemy ruchy - nie musimy się stresować przy każdym sms, że nasz facet rodzi ![]() - nie musimy patrzeć jak facetowi rozrywa jajka - możemy jeść i narzekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ok idę się ubierać na randkę z ginem |
|||||||||
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Odkryłam wczoraj coś ciekawego, że po magnezie mam twardy brzuch o.O reakcja odwrotna do zamierzonej czyżby?!
Widzę że jest nas nieczytających o wychowywaniu więcej :P uff hehe Jeny zaraz mi Staś brzuch rozwali masakra :/ Życzę Wam udanych walentynek Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Zaglądam codziennie ale mam brak weny żeby coś napisać
strasznie boli mnie krocze a lekarz mówi ze to normalne. Nie wiem bo ja czasem nawet nie mogę kroku zrobic![]() Wczoraj na wizycie ok, mój klopsik w 36t0d waży 2900gram, chyba dobrze go karmię:p szyjka długa. Pobrala mi lekarka wymaz na robaczka, zobaczymy. A i przypomniała ze jak mi wody odejdą to koniecznie do szpitala mam jechać karetka. Dziewczyny ja też nie czytam żadnych książek o wychowaniu, tez jestem wyrodna matką Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-14 o 08:37 |
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak wychodują robala to kolejne 2 dni plus 20zł za to że pani doktor dobierze antybiotyk na robala konkretnie dla ciebie ![]() Cytat:
To jedna z tych książek jak pisała chyba Baja, gdzie dorosły sie lepiej ubawi niż dziecko ...szczególnie za sprawą konstrukcji zdań. Trisdom pisała że jej mama czytła w oryginale i jeszcze lepsze: Osobiście nie lubię fantasy ale baśnie to już owszem więc pochłonęłam wszystkie Harry Pottery w wersji oryginalnj i polskiej i tu wolę polskie wersje ze względu na to że tam jest dużo wymyślonych słów i one nabierają znaczenia dla nas Polaków a te brytyjskie mogą być niezrozumiałe...bo jak przetłumaczyć świstokliki czy mugoli Nie da się wiernie tego odwzorować i tak uważam że nasze tłumaczenia są genialne! Ale Mikołajek nie ma nic wspólnego z Harrym Potterem- jest tylko zwykłym chłopcem który prowadzi bardzo zwyczajne życie, na pewno nie ma play station ![]() dzięki za info o nospie walentynki z ginem. mam nadzieję że dobrze wydepilowałaś podwozie i masz czerwoną bieliznę ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- zostawiam wam odnośnik do zwiastunu filmem, na prawdę całkiem zgrabnie przeniesiono go na ekrany http://www.filmweb.pl/video/trailer/...i-22480?rel=tb Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-14 o 08:35 |
||
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Filupka
za wagę a bólu krocza nie zazdroszcze słyszałam że to bolesne Koziemleko ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1374 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() 2. Cytat:
Mam nadzieje ze nie bedzie ![]() Dziekuje za odp ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- I tez uwielbiam Harrego Pottera!
|
||
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
1392364047603.jpg
A to dla Was Walentynka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w spermie ). Czyli codziennie: 3 x liście malin, 3 x wiesiołek, 3 x seks
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam się w 31tc |
|
|
|
|
#1379 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1380 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brawo za wagę Antka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za to wie dokładnie gdzie leżą wszystkie zabawki czy każda jedna śrubka od resoraków Marcela, to go akurat strasznie interesuje ![]() Cytat:
![]() zaś książkę "DZIECKO zdrowie i rozwój" którą nabyłam 7 lat temu, miałam w ręku raz, gdy sprawdzałam objawy szkarlatyny którą akurat Marcel przechodził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
takitylko mam oczywisty problem z kolorem Ewa mi się bardzo podoba, jest krótkie, proste i bez odmian, ale chciałam żeby i mąż miał coś do powiedzenia w temacie imienia. No cóż, wybrał imię IGOR a czy nazwiemy tak syna, córkę, psa czy chomika dla niego widać nie ma znaczenia
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-02-14 o 09:14 |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Mogłybyście rzucić fachowym okiem i podpowiedzieć czy o czymś nie zapomniałam

melduję się tak na szybko po USG Antek waży 1766 g w 31 t 3 d- a termin porodu teraz wychodzi mi na 11 kwietnia
a miał być wielkanocny zajączek
przepraszam, jutro poprawię resztę - trzeba było zwrócić mi uwagę 

W środę ostatnia wizyta u ginekologa więc się okaże 
i strasznie fachowo
moja mama i jej mama są takimi chomikami pod tym względem 
jak na razie nic. Chyba zostanę pogromcą mitów 

strasznie boli mnie krocze a lekarz mówi ze to normalne. Nie wiem bo ja czasem nawet nie mogę kroku zrobic