|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Hej
co za noc jak tak można rozpieścić rodziców i spać bez podbudek do 4-5 a potem co druga noc 2-3 pobudki i najlepiej jeszcze spać z cyckiem w gębie masakra. padł dopiero po secie wodyjeszcze z przedwczoraj: kawa Inka-mój koszmar z przedszkola nikt ale to na prawdę nikt nie zmusi mnie, żebym jeszcze raz to wypiłaco do jednorazowych ciuchów,sprzętów itd to teraz świat się na tym kręci. Kiedyś tata przywiózł mamie z Niemiec żelazko Rowenty, używała go 25 lat i było super, w końcu padło a nie było części do naprawy. Kupiła Zelmera, minęły 2 lata i już się rozwaliło Teraz wszystko jest tak skonstruowane, żeby psuło się od razu po zakończeniu gwarancji ![]() Cytat:
![]() Mam na fb koleżankę (już kiedyś o niej pisałam odnośnie szczepień), wstawia codziennie zdjęcie swojego dziecka i śmiać mi się chce jak ktoś jej napisze "ale fajny" albo "jaki już duży" a ona od razu "bo tylko na cycusiu", "bo mam super mleczko" i tak w kółko przy jakiejkolwiek okazji się chwali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam już takie jedne i mechacą się bardzo szybko, zdecydowanie za szybko teraz będę prać na lewą stronę, może to coś da ![]() Cytat:
bodziaki z biedry są różne. K. dostał kiedyś 3-pak od mamy i są na prawdę boskie i dla mnie magiczne, bo chodzi w nich od wakacji i dalej dobre rozmiar 68. później znowu jakieś były ale w dotyku już zupełnie inneco do pepco- 1 pajac, który mam masakra, bodziaki fajne bo cienkie ale niektóre po praniu poskręcane. czytałam gdzieś, ze można tam wygrzebać ciuchy np z h&m, w których coś tam nie do końca wyszło i rzeczywiście mam dwa body z wyciętymi metkami a wyglądające jak h&m... albo podróba ![]() hehe 1/3 bym nie zapamiętała Cytat:
dostałam vipera (w wersji mini ) prowadza go po podłodze jednym paluszkiema! w tesco są w promocji puzzle/układanki drewniane ze zwierzętami (coś podobnego jak Torres pokazywał krowę), 4 zwierzątka za 9 zł. dobrze się gryzą, sprawdzone przez Karola ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja po spacerze ledwo wchodzę na 3 piętro z Karolem na rękach. wózek też wyjmuję (a raczej wyciągam) z samochodu jedną ręką, na drugiej K. i tak też składam stelaż i budę. Potem rozłożyć już się nie da jedną reką, więc wsadzam małego do fotelika. Jakby tż widział jak wyciągam wózek z bagażnika to chyba już by mnie tu nie było ![]() Cytat:
a my się kojarzymy z cycem i koniec ![]() hehe cisza przed burzą ![]() my jeszcze nie zaczęliśmy dad z reniferami, zapomniałam o nich ![]() ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- Cytat:
dla tirów powinny być oddzielne drogi ostatnio w szmateksie odkryłam fajną markę. Little Rebel się zwie, super ciuszki. wcześniej jakoś nic mi się nie trafiło
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-02-14 o 05:16 |
|||||||||||
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
oglądam sobie torty z naszej cukierni i tak mnie zastanawia: czy wsadzili tą lalkę razem z nogami?
|
#1383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry, my dzisiaj jedziemy do neurologa. Prosimy o kciuki! Jadę sama z F. 25km tym bardziej proszę o kciuki bo on ostatnio nie chce nigdzie siedzieć ani w wózku ani w foteliku ani nawet w krzesełku do kamienia.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
w załączniku chyba coś widać nie umiem robić fotek dla mnie i tak ciemne bo miałam bardzo bardzo jasny blond.
Cytat:
![]() Z tescow większość ciuszków jest ok choć te wzory naklejane w niekktórych mi po 2 praniach zeszły a bodziaki całkiem ok były. JolanT co tam u Was jak Ewunia Ciuszki z Reserverd są wg mnie bardzo dobre, i latem mieli fajną kolekcję dla naszych maluszków.Dziewczyny uważajcie na słoiczki Hippa z Lidla te które teraz w promocji były kupiłam małej wołowinę z burakami i jakbłkiem Mała zjadła już sporą część i coś mi się natknęło wzięłam w ręce było troszkę posklejane ale to był jakiś robak w dówch częśćiach nie wiem jaki ale już tłumaczyłam sobie że pestka od jabłka no ale pestki z jabłek nie mają czułek czy odnóż.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-02-14 o 07:35 |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
CR ja nie raz daję ale może nie dwa dania tylko resztę słoiczka bo u nas mała jeszcze rzadko kiedy cały zjada.
U nas odkurzacz i mop to też hit, więc nie ma problemu ze sprzątaniem bo Aniela robi to już ze mną Malpko i nas też po domu bodziak i rajtki rządzą niekiedy do tego jest sukienka
|
|
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydaloby sie to gdzies zglosic . do producenta, sanepid? powinni wycofac cala serie.. Cytat:
![]() dobrze, ze nic sie nie stalo ![]() wstawilam link do filmiku w K.
|
|
#1387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie najlepszego z okazji walentynek i z tej okazji zdj łóżka Florka
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() macie dzieci czy korniki ? ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ten olympus has fallen? boze, nie dalam rady tego gniota ogladnac ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszcze wlasnego jogurtu ![]() pisalam o normalnych serkach (odpowiednik polski to chyba bedzie taki bieluch), sprawdzilam tez wiejski - 12,5g. dziekuje za opis, bede musiala kiedys psrobowac, na siedzaco chyba na poczatek bezpieczniej
|
|
#1390 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hehe - wow. mam kilka (4-5 na przyszłość, bo się w lumpie oprzeć nie mogłam, ale staram się nie kupować, bo ja zwyczajnie miejsca nie mam
)Cytat:
![]() :conf used:ale on sie potem z nią buja?! Cytat:
najlepszą kawę Inkę piłam w szpitalu. na odchodnym nawet poszłam do pań kucharek zapytać o tajny przepis. Śmiały się ze mnie i stwierdziły, że im w domu też taka nie wychodzi. że to kwestia dużych proporcji ![]() ![]() Cytat:
też mam takie ciuchy. zasanwiam się czy w wakcje były aż tak za duże, czy teraz aż tak go wbijam ![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze dokupiłabym a tylko zwierzątka domowe? czy inne też? amen. Cytat:
gadałam sobie ostatnio z koleżanką o moim uwielbieniu do Cartersa i ona mi podpowiedziała jeszcze "Rebel". I za nic nie mogłam tego znaleźć w sieci. Gothic lady mi wskakiwały ![]() w mojej sieciówce na bank nie ma (zwracam uwagę na metki ![]() Mocarne kciukasy!!! one były albo za 14,99 albo za 19,99... Cytat:
mogę zamieszkać w Twojej łazience? ![]() Cytat:
![]() Robak mnie rozwalił ![]() ![]() ![]() . Powinnaś foto zrobić i napisać do nich. Prawniczym językiem. ale byś miała odszkodowanie ![]() Mój syn dziś miał przerwę żarciową 6 godzinną ![]() ![]()
|
|
|
#1391 |
|
MBZ♥
|
Dziewczyny jeszcze więcej miłości
A dziś piątek Kwiatuszku, z george miałam dla Zosi bodziaki jak była maleńkim okruszkiem-super jakość, wzór nienachalny. Potem dokupiłam na all i już kicha:/ A w pepco kupiłam kilka razy rzeczy szyte na wzór coolclubu oczywiście bez metek.Moderna dzięki za filmik zaraz obejrzę![]() Przesada w żadną stronę nie jest dobra mnie czasem bawią na świeżych wątkach mamowych wojenki między kp, a mm a na mm jest Zosia i jest git![]() Tak o ten film chodzi. C.R czasem daję 2 dania-zwłaszcza w weekend, ale przeważnie jedno. Tasiu mi Zosia jak śpiąca w dzień to pokłada się na podłodze. Wtedy Ją biorę i przytulam i zasypia. ![]() Dragusiu no to ładny Kornik Ci rośnie `Pani ![]() Oliwka, rób fotę i wyślij do nich ![]() piękny kolor ![]() Monicca
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
zębami. no chyba korniki
Cytat:
i za przerwę
|
|
#1393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia na dowód ![]() Nie wiem, co teraz czy je dawać, czy nie. Ja tam nie wgłębiam sie raczej w treść, Hania tak szybko je, że nie ma czasu na to. ja tylko wajchóję łyżką . Cytat:
kowal racja, krępy gość jest, ale ja nie mam porównania ![]() Ja dopiero w ciąży polubiłam inkę. Tak w ogóle bez kawy nie potrafię żyć, a to taki smaczny zdrowy zamiennik dla mnie, żeby kawy nie żłopać więcej niż 2 -3 dziennie. Nie narzekaj na łazienkę, bo twoja jest całkiem w porządku. No i to okno duże.....Ja lubie łazienki z oknami ![]() No właśnie, foto! Straciłaś szansę. Teraz ja musze poszukac robactwa w moich ![]() Haaa super! brawa dla Torresa ![]() --------------- Dziewczyny, które Strzałkowskie polecacie? Bo ja mam 1,2,3, 6 i 8 ale Hania lubie tylko 1 i 2 czyli Piłkę i Na podwórku.One sa prawdziwym hitem! Nie chce czytać i oglądać pozostałych - dzień dobry dobranoc, Gdzie jest baranek, czarodziej Prztyk.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-02-14 o 09:54 |
||
|
|
|
#1394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no heloł ,heloł
![]() witam wszystkie piękne panie w tym cudownym -pełnym miłości dniu ![]() (tylko proszę się nie porzygac od tego romantico )![]() Cytat:
a tak poważnie to najbardziej chodzi mi o styl - wiesz ,celnie ,konkretnie ,krótko ,na temat . po wojskowemu ![]() ja nie Dragusia ale znam crocodilo w factory . factory jest obok mnie - pieszo 5 minut... kciuki za pieska . u nas tez tak było z łapka - ale to przez ogrzewanie podłogowe - lubiła lezec w najcieplejszym miejscu ... Cytat:
![]() dla mnie Inka to tez koszmar .... masz racje kiedyś to były sprzęty ,ciuchy ..wszystko na lata w spadku można było zapisac .... kolezanka mogła pokazac chociaż (.)(.) -na czym taki wielki rosnie synio .... bo pisać to każdy może ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
włoski dla mnie nie takie ciemne , kolorek fajny .a jak się w tym czujesz? wszystko pasuje? zaraz lukne hehe następny wandal ![]() ja tez sprawdzałam ilość białka w jogurtach i serkach .we wszystkich podobnie -tak jak Moderna pisała
|
|
#1395 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ad 2 - woooow jak serio SERIO to ja ci Cytat:
( daja potem osobno by dziecko moglo sobie lalke zlozyc i sie nie bawic )Cytat:
za spanieoliwka - dlugasne te wlosy masz i kolorek tez fajowy( nie wspomne o lazience :O ) ooooooooooooooooo f u c k - przeca dzis WaleTynki NajLepsiejszego - yhmmm piatek piatek - weejenda mamy - i ktora rodzi jade dzis na centrum - by sie przydaly |
|||
|
|
|
#1396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- dziś Walentynki - ten dzień jakoś do mnie nie przemawia mimo wszystko kupiłam tż wodę po goleniu hugo boss ( w douglasie była promocja )---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
ja też zapuszczam i marzę o takich długich bo w ciąży ścięłam na króciutkie
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-02-14 o 10:12 |
||
|
|
|
#1397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Piłka jest szałem od zawsze (dobrze pamiętam, że Hani się na poczatku nie podobała?). No i bardzo lubi Kolory (słuchać, oglądać mniej). Baranka pokazuje namiętnie a w Dzień dobry tylko biedronki i kotek go interesują ![]() Cytat:
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopiero wy mi uswiadomilyscie, ze dzisiaj Walentego ![]() a ja sie zastanawialm z jakiej okazji mąż mi dal kosz słodkości ![]() (tzn. napisal mi maila, ze zapomnial mi cos dac i w piwnicy czeka na mnie niespodzianka
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
jade dzis na centrum -
by sie przydaly ![]() serio z tymi nogami ze daja później? przecież to trzeba było by zepsuc..... ja kiedyś pytałam w cukierni gdzie takie cóś robia i babeczka powiedziała ze wkładają całą i trzeba ja dostarczyć. mężus z ulubionymi tulipanami przyszedł - zółtymi (przyniósł tez sałaty ,jabłka i takie tam
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jezeli Hania lubi Na podworku to z tej serii jest jeszcze Na lace (to te zgadywanki) - równie kolorowe, moze Hani przypadnie do gustu
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe
Ty kochana masz co piątek walentynki (ja mam w soboty )Cytat:
Cytat:
|
|
#1402 | |||
|
Rozeznanie
|
a my dopiero zaczelismy 4+ własnie, mało dupinkowi jestesmy widocznie, po mamusi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() :conf used: ![]() idę w sobotę pierwszy raz na zajęciach i już konflikt interesów: chce wziąć samochód i tż to by się przydał, chyba sobie kupię wreszcie rower, będę mądra i zgrabna
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
przecież lalki nie są rozkładane? mają jakieś specjalne?? bo w mojej cukierni trzeba samemu
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomózcie mi
zawsze w walentynki z tztem robiliśmy sobie cos tam właśnie razem -kolacyjka , filmik tulenie ( ideał by był - kino i restauracja ale się nie da ) . az tu nagle dziś dowiedziałam się ( nie powiem jak ) ze tz był w tousie i cos mi kupił .... niby jeszcze tego nie wiem... nic dla nie go nie mam. niby nie ma potrzeby cos -za cos oczywiście . ale tak głupio jakos . co mam mu kupic ??? jakiś pomysł macie ? Wy cos kupujecie -oprócz perfum?
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- maz kolezanki jak wczoraj wrocila z pracy miala na stole kwiaty z liscikiem " z okazji jutrzejszego swieta - buziaki, wiesz jutro nie bedzie czasu bo znowu sie mijamy w tym tugodniu" Cytat:
hahahaha w sumie niezly pomysl ;-)Boshe stoi babunia na przystanku ledwo co sie na nogach trzyma ale PALi ma szczescie ze jest stara i pada deszcz - bo chyba bym jej cos powiedziala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
nie chciałabym się zbyt powtarzac .... płyta odpada ( nie słucha konkretnego zespołu raczej wybiera piosenki z różnych ...) . co by tu - bielzna odpada ( raz ze to prezent bardziej dla mnie . dwa ze już było ...) , ja ubrana ,przebran ,zwiazana ,wysmarowana ..itp. tez było poza tym to taki standard ...i tak się zrobi ![]() co by tu co by tu? myśl ,myśl Puchatku ( no nie wieeeem...)
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa z serii "posluchaj a potem wyr....chaj"
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

jak tak można rozpieścić rodziców i spać bez podbudek do 4-5 a potem co druga noc 2-3 pobudki i najlepiej jeszcze spać z cyckiem w gębie
masakra. padł dopiero po secie wody
nikt ale to na prawdę nikt nie zmusi mnie, żebym jeszcze raz to wypiła

rozmiar 68. później znowu jakieś były ale w dotyku już zupełnie inne

a tak serio to lubię wiedzieć co u Wasi dlatego lubię nadrabiać
- ten dzień jakoś do mnie nie przemawia