|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Cytat:
Bedziesz moja inspiracja Tylko muszę materiały i metki kupić. Ty na necie kupujesz, możesz polecić jakiegoś sprzedawcę ?A czym wypelniasz środek ? Tylko ze mnie żadna krawcowa, ale lubię, robiłam sobie na ślub woalke z kwiatkiem, dekoracje samochodu i kościoła
|
|
#692 |
|
BAN stały
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
apropo okrutnych sposobow, moze ja zostane zaraz zlinczowana, ale uwazam, ze nie ma nic zlego w tym jak dziecko chwile pojeczy.Jak jest najedzone czyste, nic go nie boli, a jeczy bo chce np. na rece, albo ma inna zachcianke a mama akurat jest zajeta albo juz jej kregoslup peka to wg mnie nie musi byc ona natychmiastowo spelniona.
|
|
|
|
#693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() U nas pobudka o 6 i już nie chciało się Julkowi spać Dospaliśmy jeszcze od 9 do 10 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiedz, jesz je przy KP?![]() Cytat:
bardzo mocno!ja też czasem mam takie dołki, bo mój jęczy całymi dniami
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superowa! Ja właśnie poszukuję jakiejś a wiosnę,ale nie wiem czy 74 czy 80... najchętniej z nexta też,uwielbiam ich ciuszki
|
|
#695 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zaponiałąm, że w klubie są przepisy sprawdzęCytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||||
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet w UK sa drogie bardzo. No ale pieknie
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Mały zasnął.... jestem zła na siebie bo przez te jego ryki jestem w pizamie, dookola burdel i zamiast zbierac sie na spacer musze to ogarnac... a pogoda sie rozpogodziła...
ale w chwilach takich jak dziś: ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- teacherka jestes "miszcz"
|
|
#698 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
jak się rozwyje bardzo, to zawsze idę do niego, no chyba, że jestem wc czy coś w podobie. ![]() a on tak ma , że nie zaśnie inaczej jak na brzuchu. jak położę go na wznak to mimo zmęczenia ciągle chce się bawić, ledwo zobaczy karuzelkę to na przemian zaciesza do niej, wyciąga rączki i płacze ze zmęczenia. dużo spokojniej śpi na brzuchu, a śpi tak odkład skończył 5-6 tygodni. teraz czasem się przekręci na półbrzuch i tak słodko wypnie tyłek
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-14 o 12:34 |
||
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zawstydzacie mnie... TO naprawdę jest mega koślawo wykonane, szyję jak mi się udaje. słoń jest z wykroju, obrazki na kostce i ochraniaczu przerysowane z neta... A ja naprawde mam dwie lewe ręce do szycia. :P Ale jakoś tam się udało to pozszywać i Zuzia ma super zabawki
xViolet, zamówiłam na necie najtańszy filc, tylko on jest bardzo cienki, niby 1mm. Bardziej się nadaje na obrazki niż podstawę... Materiały mam z pasmanterii, zresztą filc na początku też tam kupowałam. Tasiemki też z pasmanterii choć na allegro dużo taniej. Ale już trochę miałam i nie opłacało mi się za dostawę płacić. Jako wypełnienie służy wypełnienie jaśka... :P Kostka będzie miała w środku "grzechotkę", obrazki szeleszczą... No i metki, metki! Su0per do gryzienia są ![]() A teraz mam w dalszym planie stworzenie "quiet book" Wpiszcie sobie w google grafika, no cuuuda ludzie robią dla dzieci! ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Inwersja, wyłącznie ręcznie. Nigdy maszyny nie używałam, nei umiem...No, nie żebym igłą sobie prosto radziła. Gdyby tu wpadła Susanna to chyba by mnie zlinczowała ona to ma talent... ja tylko robię dzięki miłości ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Muszę to mieć dla Zuzi!!!!! http://www.hm.com/pl/product/22494?article=22494-B http://www.hm.com/pl/product/18644?article=18644-C
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
od niedawna Maciek spi bez spiworka i w szoku jestem w jakiej pozycji ma nogi
stopy razem, a kolana ugiete szerokojak kaczusia ![]() wasze dzieci tez tak spia??? to normalne???
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wam zazdroszcze ze wasze pociechy moga spac u siebie, ja uwielbiam sie z mala przytulac itd ale spanie razem to dla mnie katorga...wstaje polamana itd a moja mala druga noc daje do wiwatu nie wiem o co chodzi ale ja juz nie wyrabiam wstaje niewyspana i polamana bo oczywiscie spi z nami bo jestem tak zmeczona ze usypiam i nie odkladam jej :/ a nawet jak odloze jak probowalam tej nocy to spala pol godziny u siebie po czym nie wiem o co jej chodzilo ale sie troche rzucała wkurzyłam sie i zrobiłam mm zjadła 90 i spała u siebie do po 2:| no myslalam ze padne i pozniej juz co dwie godziny :| ewhh a przeciez potrafi sie najesc i spac 3 godziny ciagiem bo od 24 do 3 pozniej 6 i 9 nie raz mi tak spala wiec nie wiem o co tu chodzi..moze pokarm mi sie juz konczy ? :/ skoro dziecko jest dobrym laktatorem to czemu nie mam mnóstwooo mleka??? mam tak ze kilka dni jest ekstra super czuje ze mi mleko naplywa cycki sa w miare pelne a przychodza dni ze cycki sa miekkie i nie czuje zeby tam cos napyneło :/ ...pije duzo do tego herbatki laktacyjne wrocily do lask i dupaaa a wlasnie apropo porodow to nie uwazam zeby cc bylo lagodniejsza wersja porodu chociaz sama rodzilam sn .. i wlasnie mi sie przypomnialo ze nie napisałam opisu porodu
|
#702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my w takim razie musimy byc jakimś wyjatkiem od reguły, bo od samego początku nie reagowaliśmy od razu jak się w nocy przebudzał, tylko że na początku to wynikało z tego, że mąż czekał aż ja z łóżka wstanę, a ja czekałam aż on się podniesie do małego ![]() Cytat:
szkoda tylko, że ja nie lubie szyć ![]() Cytat:
chodzi właśnie o to, że nie wiem czego chce i jakoś szczególnie tego chyba nie przeżywam, wiem że minie, ale jak w końcu przyszła taka noc, że od 3.40 już nie było spania to mogę sobie ponarzekać ![]() tassia mój starszy tak właśnie spał
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-14 o 12:44 |
|||
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka sliczne kompleciki z hm
ja mam duzo dla Macka takich pieknych koszul/sweterkow...ale konczy sie na tym ze nie ma gdzie w tym chodzic bo niewygodnie ![]() ale jak bedzie lato to pewnie bedzie inaczej
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
teacherka dokładnie w tej opasce ma Nina zdjęcie w K. Kupiłam ją w lato na wyprzedaży a nawet teraz jest jeszcze za duża trochę na tą łepetynkę moją
![]() banofee rulezzz... uwielbiam, ale jak to mówią... cukier pińcet ![]() mój sobie zamówił karpatkę na weekend, ale nie chce mi się ciasta robić a mam francuskie zamrożone więc zrobię tylko krem jeszcze chleb muszę upiec dzisiaj (w wersji dla leniwych of kors).a i zachomikowałam sobie ostatnią princesse kokosową którą zjem uroczyście jak zobaczę 5 z przodu na wadze![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ja pierdziele jaki odcinek RwT na tvn teraz leci to normalnie...
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tassia moja czasem tak robi nawet w śpiworku
![]() A normą jest u niej spanie z obiema rękami pod głową, normalnie relaks, lans i bauns ![]() Cytat:
oczywiście okrutne jest zostawianie dziecka na dłużej jak zapłacze. Ale u mnie akurat bylo tak,że jak Tuśka zaczynała coś stękać albo mocno się wiercić to dawałam jej smoka i tyle. Jeśli byłaby głodna to by go wypluła i na pewno mocniej zaprotestowała. A tak to znowu przysypiała, bez problemu. I nie widzę w tym nic okropnego. Cytat:
A jaki masz rozmiar tych kurtek?80?
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia, ja do tej pory właściwie codziennie zakładałam Zuzce na dzień pajacyka
bo jak dla mnie to najwygodniejsze, nic się nie podciąga... Ale od paru dni zaczęłam legginsy/spodnie dresowe. Do lata może dojrzejemy do sukienek Nena, ja mam zboczenie kropeczkowe i sówkowe A co do H&M to wszyscy mowią, że zawyżone rozmiary... A mnie się wydaje ciagle, że zaniżone... Poza czapkami, bo te sa jakieś ogromne. To pewnie opaski tak samo...Dziewczyny, macie jakiś super przepis na łososia???? Mamy piękny kawałek na dziś i nie wiem jak go przyrządzić, żeby było pysznie...
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ostatnio jadłam princessę kokosową,a rzadko jem dłodycze kupne ale tusi wyskoczyła wysypka,jak nie po tym to nie wiem po czym.a ogólnie jem jiż cały nabiał,jajka...to nie wiem z czego to ![]() jak dla mnie to banofee wygląda na mega slodkie,fe,nie luię takich
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
OkDziewczyny,jak jest z sushi przy kp?
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole to dostałam dziś okres.
już drugi po porodzie!!!! to nie fair... A na poniedziałek mam przeniesioną wizytę u gina... nigdy do niego nie dotrę..
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak dla mnie najlepeij smakuje z maslem czosnkowym lub z samym zielonym pieprzem pieczone w folii
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i mamy szafy w przedpokoju, mega mi się podobają
![]() ![]()
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie boisz to nie jedz surowej ryby tylko same warzywne i wedzone ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez uwielbiam z masłem czochowym
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiec nie wiem czy pamietacie ale z 22 na 23 października pojechałam do szpitala w kotrym bylam jakos 22.10 o 24 :P lekarz jak mnie ozbaczyl to stwierdzil ze oczywiscie musialam biednego meza targac w nocy żeby mnie przywiózł do szpitala jak tu sie jeszcze nic nie dzieje... a ja oczywiscie panikowałam bo jakieś skurcze były, czop odchodził a że nigdy nie rodziłam to spanikowałam i gin kazał mi jechać do szpitala...no wiec mnie przyjeli zrobili badanie i wyszło marne 1 cm rozwarcia :| .. w srode z rana był juz mój gin i wział mnie do zbadania mówi że jest jakieś 1 cm do 1,5 cm i mówi to o 16 pójdziemy na sale porodową i pokazemy jak to się rodzi... wiec o 16 wzieli mnie dali koszulke zrobili lewatywke no i podlaczyli oxy, które torszke rozkręciły sytuacje i zaczeły sie skurcze najpierw takie do wytrzymania później coraz gorsze do tego doszly bóle krzyzowe wiec tak sobie chodzilam w te i spowrotem z tą oxy albo skakałam na piłce albo chodziłam to łazienki żeby sobie ulzyc pod prysznicem oczywiscie tż był ze mną cały czas i gdyby nie on to nie wiem jakbym dała rade, masował mi plecy i pomagał mi tym bardzoooo zwłaszcza jak siedzialam na piłce to mi mega pomagał.. w tym samym czasie jak mi sie probowało zrobic rozwarcie obok babka rodzila 3 dzieckoo
podziwialam chociaz nie widac bylo po niej by urodzila w ten wieczor ale jednak sie jej udało! mi jednak nie i tak do 22 gdzies sie meczylam po czym moj gin stwierdzil ze to nie ma sensu bo od 16 no moze 17 do 22 zrobilo mi sie zaledwie 4 cm rozwarcia :/ i mówi ze za dwie godziny bede mówiła ze nie mam siły przec i to bez sensu...no i ze mam isc sie zdrzemnac niech sie dzieje samo dalej po czym po odlaczeniu od oxy poszlam do pokoju i całą nnoc do 5.30 meczyly mnie mega skurcze polaczone z krzyzowymi co 5 minut :/ wiec snu nie mialam zadnego cała noc tragiczna a tż musiał jechac do domu bo wiadomo nie mogl zostac na noc i pozniej zalowalismy ze nie wzielismy pokoju rodzinnego bo wtedy by mogl nocowac i by mnie mogl chociaz masowac a tak dupa.. jeszcze jak bylam na sali porodowej okazalo sie ze obok jeszcze jedna dziewczyna byla tez podlaczona do oxy ale nie urodzila wiec wyladowala ze mna w pokoju i tak obie cala noc stekałysmy... o 5.30 wzieli mnie spowrotem i sie zrobilo tylko 6 cm rozwarcia :/ wiec dalej oxy i jakies leki przeciwbolowe bo myslalam ze dostane na głowe.. tż w miare szybko przyjechał był coś koło 7 bo musiałam go obudzić zanim sie ogarnął no i sam przejazd troszke mu zajeło... wiec później szło dalej ciężko ale dszolo jednak do 9 cm i sie wszystko zatrzymało nie mogło zrobic mi sie 10 cm rozwarcia ale w koncu sie udało i ta 10 sie pojawiła wiec nie zapomne tego okropnego bólu w ogóle mała mi sie zaklinowała i nie mogła główka wyjść wiec ordynator przyszedł i mi położył sie na brzuch i udało sie że mała wyszła jak sie położył mi tylko na brzuch to tak sie wydarłam jak nie wiem i miły ordynator opanowanym głosem zebym tak nie krzyczała tylko parła bo krzykiem dziecku nie pomoge ale soryy jak mialam sie nie drzeć skoro to tak bolało ogólnie całe parte trwały 5 minut i malutka była z nami, nie pękłam i nie byłam nacinana co mnie bardzo ucieszyło jednak małej nie dostałam od razu bo pępowina była stosunkowo krótka a mała była tak wykończona że ciężko było jej oddychać tylko raz zapłakała i szybko ją wyczyścili i zabrali pod tlen mąż oczywiscie przeciał pępowine i był cały czas ze mną, spedziłam jeszcze jakies 2 godziny na sali porodowej po czym pozniej mnie przewiezli do sali ale jeszcze musialam troszke poczekac na malutka wszyscy sie smiali ze malutka już gryzie maske bo taka głodna jest tż mnie pozniej uswiadomil ze prawie reke mu złamałam tak mocno trzymałam go a ja nawet o tym nie wiedziałam :P oczywiscie cały personel przesympatyczny babeczki do rany przyłóz pomagały i były sympatyczne także nie mogłam na to narzekać jak mi przywieźli moje słoneczko to aż nie mogłam uwierzyć że to nasz skarb![]() no to się troszkę rozpisałam uciekam bo malutka się własnie obudziła
|
#717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam przez Next pajacyki. trzypaki po 90 zł. Super jakość.
I jeszcze legginsy po 14 zł. Oraz piękną tuniczkę granatową w grochy (teraz nadawałaby się na sukienkę, na lato będzie jak znalazł) i śliczną bordową bluzkę wykończoną koronką Mogłabym tylko tam ubierać Zuzkę... Szkoda, że portfel protestuje. :P A jak któraś chce, to mam w jakiejś gazecie kod na 35 zł rabatu przy zakupach za 175. dostawa od 75zł jest gratis, 3 dni robocze i macie ciuszki u siebie
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
młoda teraz mi zaczyna wyrastać z 68, chodzi już w niektórych 74. A z cubusa ma 62 jeszcze![]() dla mnie najlepszy łosoś to pieczony w folii, sól, pieprz, pokrojony ząbek czosnku, plasterek cytryny, łyżeczka masła, zawinąć i do piekarnika. ostatnio tż robił w miodzie i musztardzie i zapiekał w naczyniu żarood. ale jak dla mnie dupy nie urywa. Cytat:
![]() jadłam, ale na wszelki wypadek z wędzonym łososiem i surimi. z surowym nie jadłam.
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

no jaki on łaskaw
wszystko takie oklepane i mi się już przejadło.
To na końcu to niedokończona jeszcze kostka
widać zwłaszcza na słoniu... Ale Zuzi to nie przeszkadza. 

Bedziesz moja inspiracja

Dospaliśmy jeszcze od 9 do 10 
powiedz, jesz je przy KP?
bardzo mocno!
sprawdzę
[/RIGHT]

chodzi właśnie o to, że nie wiem czego chce 
już drugi po porodzie!!!! to nie fair... A na poniedziałek mam przeniesioną wizytę u gina... nigdy do niego nie dotrę..
ogólnie całe parte trwały 5 minut i malutka była z nami, nie pękłam i nie byłam nacinana co mnie bardzo ucieszyło jednak małej nie dostałam od razu bo pępowina była stosunkowo krótka a mała była tak wykończona że ciężko było jej oddychać