|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2822 |
Rozeznanie
|
Zupę cebulową robiłam dzisiaj tak:
Na rozgrzaną oliwę wrzucam cebulę pokrojoną, trzeba ją zeszklić. Potem dolewam do garnka wody i dorzucam odrobinę surowej cebulki. Dodaję mięsko (można dać kostkę rosołową), przyprawy i gotuję aż cebulka trochę zmięknie. Wyciągam mięsko. Miksuję blenderem na krem. Zatrzepuję śmietanką. Przyprawiam do smaku. Można podawać z grzankami. Proporcje "na oko" ![]() Jak robiłam z przepisu z internetu, to dodawałam jeszcze trochę marchewki i pietruszki w trakcie gotowania cebuli. Warzywa te miksowałam razem z cebulą. Z mojej sałatki owocowej powstał mus owocowy ![]() ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-13 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Optymistka26 trzymaj się wszystko będzie dobrze Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-02-13 o 17:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że miałam być chrzestna u mojego ukochanego kuzyna i jego słodkiej córci, ale babcia powiedziała że jest jakiś głupi przesąd, ze ciężarna nie może być matką chrzestna. Pierwsze słyszę ? !!
I jest mi przykro
#2825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Ciebie to będzie bardzo radosne wydarzenie. Ja bym się głupimi przesądami nie przejmowała.. i cieszyła ![]()
![]() |
#2827 |
Wtajemniczenie
|
asix tak tylko że przez to że babcia tak gadała na wszelki wypadek wybrali kogoś innego, i dlatego jest mi przykro. Bo ja w ogóle w to nie wierzę
#2828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
Ewelajna nie wiedziałam że trzeba się pytać o ćwiczenia lekarza.. ja najprawdopodbnie będę zmieniać gina więc się tego nie pytałam.
Ogólnie miałam na myśłi takie ćwiczenia które wiesz nie wymagają dużo wysiłku, mam się pytać lekarza czy mogę podnosić na zmiane nogi po 15 razy :P pentuerka mi wiadomo że 2 trymestr zaczyna się od 14 tygodnia. Optymistka uważaj na siebie następnym razem. M_aria no mnie się właśnie jakoś nie chce wychodzić z domku na spacerki :P ale za to w domku bym fajnie se troszkę poćwiczyła lecz jeszcze z tym zwlekam do 14 tygodnia ![]() UmiZumi ja też strasznie senna się robię już po porze obiadowej, drzemam do 2 h ale i tak do wieczora chodzę i ciągle ziewam bo spać mnie się chce.. nigdy w życiu nie przypuszczałam że zaczne kochać łóżko, spanie i leżenie :P mamuska11 ja dziś powiedziałam mojej mamie o tych bulgotaniach i stwierdziła co mnie zasmutniło że to jelita, ale mówię jej że nigdy nie miałam takiego uczucia wcześniej, a mama na to że to normalne bo to moja pierwsza ciąża i teraz tam wszystko w brzuszku troszkę inaczej mi się układa i te jelita tak właśnie pracują że mogę odczuwać że to maleństwo.. wrr.. zaczełam się z nią nawet wadzić :P ale co tam przecież mama urodziła 3 dzieci więc zapewnie wie lepiej. Powiedziała mi że dopiera jak będę miała szczęście to poczuję od 20 tygodnia ![]() papryczka nie przejmuj się , na pewno to tylko taki przesąd ![]() ![]() Ja dziś spontanicznie wylądowałam u mamuśki mojej :P i ciągle gadamy o ciąży porodzie i dzidziach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2830 |
Zadomowienie
|
Jezu glowa mnie na@*#?!:;! gorzej niz na mega kacu Zaraz mi oczy wybuchna Lezec nie moge bo sie na tej sliwie klade buuu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Rozeznanie
|
Jesteś cały czas w szpitalu?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny! dzisiaj byłam na prenatalnych, maluszek ma się dobrze
![]() ![]() ![]()
#2833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Dopllera to zalerzy jakiej jakości jest doppler jeśli jest to ultrasound z końcówka conajmniej 2mhz to od 14 tygodnia bardzo ładnie słychać i widać na monitorze ilośc uderzeń na minutę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-13 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Co do cwiczen, ja zawsze slyszalam, ze lepiej zapytac lekarza, szczegolnie w sytaucji, gdy ciaza zagrozona lub istnieje jakiekolwiek ryzyko, a Ty chyba musisz lezec o ile dobrze rozumie? Skoro nie mozna Ci spacerow, ktore dla mnie np sa mniej wymagajace od gimnastyki, to ja bym zapytala. A ja od wczoraj zajadam sie gruszkami, slodkie, soczyste i pyszne, ale teraz zamarzylam o kiwi!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zadomowienie
|
Jak zmienie lekarza to zrobie sobie cala liste pytan i bede wszystko fajnie wiedziec o cwiczeniach i nnych rzeczach ..
Dzis walentynki , a moj ma na 2 zmiane wiec romantyczna kolacja odpadano to bedzie romantyczny obiad.. zaraz wybieram sie na lekkie zakupy by cos dobrego zrobic.. i muszewyrobic sie do 12 . DLA WSZYSTKICH ZAKOCHANYCH ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. KOCHAJMY SIE CODZIENNIE NIE TYLKO DZIS ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Raczkowanie
|
Witam się w II trymestrze
![]() Wczoraj poszłam późno spać, bo jeszcze gotowałam - tak wróciła już chęć ![]() Co za durne przesądy! Brr aż mnie trzęsie, że to jeszcze babcia takie rzeczy opowiada! Ale też tak mam w rodzinie męża... ten sam typ, dlatego wszelkie jej "gadanie" wypuszczam drugim uchem ![]() Z tym zemdleniem to bardzo niebezpieczne! Uważajcie na siebie wszystkie. Pozdrowienia
#2838 |
Rozeznanie
|
załatwiłam sobie z polski zaświadczenie o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego
![]() ![]() ![]() Przyszła mi tez poduszka ciążowa 3 dni temu i muszę powiedzieć ze jestem zachwycona nie moge bez niej juz spać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Raczkowanie
|
U mnie ekspertem mama, zawsze idzie inną trasą jak jej czarny kot przebiegnie drogę i siada jak wróci się po coś do mieszkania. Śmiejemy się z niej równo i niby nie wierzy...ale tak na wszelki przecież nie zaszkodzi.
A tu jakaś zbieranka, można się pośmiać http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...przesadow.aspx Ja ten o myszach lubię najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() myślałam, że jak dzisiaj tutaj zajrzę, to będę miała sporo czytania, a tutaj taki spokój... http://www.youtube.com/watch?v=G5kJ1hXJF8Q ps. ależ miałam dzisiaj sen z udziałem TŻ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2841 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy okazji pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2843 |
Wtajemniczenie
|
Witaj lilka vanilka.
Ja dopiero wstalam ale się wyspalam. Teraz czekam na śniadanie TZ pichci . Ale pachnie jajeczniczka ze szczypiorkiem i kakao. Kamilast dobry ten linki z tymi glupimi zabobonami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2844 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2845 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Wczoraj mój mąż miał wolne więc spędziliśmy trochę czasu razem ,ależ się za nim stęskniłam przez ten pobyt w szpitalu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witaj ![]() Biorę się za chwilę za gotowanie obiadu ,dzisiaj będzie żurek z kiełbaską i ziemniaczkami ![]() Do tej pory jeszcze nic nie przytyłam ,ale coś czuję ,że odkąd minęły mdłości wraca mi ochota na słodycze ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-14 o 11:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Rozeznanie
|
Ja wstałam o 7 rano jakoś spać nie moge ostatnio ale wysypiam sie przez te kilka godzin snu z moja nowa podusia
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-14 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
Powiem wam że ja też w te głupoty nie wierzę, ale np jest taki przesąd że jak ponoć ciężarna się przestraszy i gdzieś złapie to w tym miejscu maluszek będzie miał znamię....ostatnio się nasłuchałam ze w rodzinie męża siostra własnie poidczas burzy złapała sie za głowę i teraz jeej syn rzeczywiście ma znamie, ale że ma u góry włosy nie rzuca się bardzo..W świeta najadłam sie strachu, poparzyłam się przy pichceniu potraw świątecznych w rekę, i mój kazał złapać mi się za uszy aby nie bolało, a ja jak to ja zakręcona tak zrobiłam. zaraz miałam gadanie od teściowej że dziecko będzie miało na uszach jakieś znamiona itp itd.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-14 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Wtajemniczenie
|
Witaj lilka_vanilka
![]() Co za straszne te przesądy, proponuję ich nie powtarzać dalej, bo nigdy nie znikną z naszej planety ![]() I już osoba "niepewna" nie zostanie mamusią chrzestną ze względu na ten bzdurny przesąd. Albo właśnie rodzina zdecyduje za nią ![]() Ehh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.