Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 14:00   #1531
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od wczoraj kłuje mnie w okolicach serca. tzn jak normalnie płytko oddycham, to ok, ale jak biorę głęboki wdech, albo kaszlę to boli tak na wylot. biorę magnez i jeszcze acard sobie wzięłam. w nocy akurat normalnie spałam. no i nie wiem, czy czekać, bo np. mała mnie gdzieś ciśnie czy iść gdzieś na ekg. tylko nie powiem nie chce mi się z domu wychodzić...
Hm, no mnie by się wydawało, że to Mała uciska i przez to, ale może skonsultuj to z lekarzem?

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
jestem po wizycie załamana konkretnie wagą mojego "maleństwa". proszę mi wpisać 36tc3d 3400g szyjka pozamykana na trzy spusty nic nie wskazuje porodu a tak było groźnie w 32tc co dostałam luteine.

Może zwolni trochę w wzroście? Główka nie jest bardzo duża. Szwagierka urodziła synka, miał 37 cm. Więc u Ciebie chyba nie jest źle

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
a to pokaźne policzki 31 tygodniowego Mikołajka, oczywiście łapki ciumkał ciągle, no wiadomo - głodny
No, nie kłamałaś - pyśki ma piekne

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, melduje sie w domu. Probuje ogarnac sytuacje, ale musze najpierw laktator szybko zmontowac, bo mi cycory pekna.
Witamy i czekamy na jakieś foty

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Junior waży ok 2900 g w 35t6d - proszę o dopisanie. Więc też chucherkiem nie jest, no i obrócił się na nietoperka.

A ze złych wieści to mam paciorkowca - Streptococcus agalactias
Brawo za piekną wagę Paciorem się nie martw tak, bardzo dużo kobiet go ma i dzieciaczkom nic nie jest - u Was też tak będzie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Karuzelka tiny love zawróciła mi w głowie... Proszę mnie nie rozpraszać, wózek wybieram a na serio rozważam taką albo tez z FP, tylko dziadostwo dużo kosztuje
Otóż to

Kurczę, tak wpisuje te wagi... Ale z mojej Urszuli chucherko

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:04   #1532
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

a ja się chwalę moim bobo. Na pierwszym foto otwarte oko
drugie zdjęcie na którym stuka się po głowie jest bombowe
Stary 2014-02-14, 14:05   #1533
cayenneOna
Zadomowienie

Powiem Wam, ze Julian Wiking jest po prostu najwieksza radoscia nas wszystkich nie spodziewalam sie, ze tyle emocji we mnie wywola... jednak jest ogromna roznica miedzy ciaza w wieku 19 lat a 37...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0455[1].jpg (67,2 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0458_1[1].jpg (85,7 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0463_1[1].jpg (78,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0481[1].jpg (82,1 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20140212-WA0019[1].jpg (58,5 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20140210-WA0035_1[1].jpg (65,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20140210-WA0033[1].jpg (51,0 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20140210-WA0005[1].jpg (64,9 KB, 112 załadowań)
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:05   #1534
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczyny, przedstawiam Wam Wikinga Juliana na ostatnim zdjeciu z bratem a teraz lece przewijac
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:05   #1535
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Elunka, jak byłam się zameldować na poród to w szpitalu powiedzieli mi to samo. Jak odejdą wody to należy wezwać karetkę (dostałam numer telefonu żeby wezwać dokładnie ta z tego szpitala gdzie zamierzam rodzić). A lekarz mówiła ze chodzi o to żeby w razie możliwości transport odbywał się w pozycji leżącej. Można niby autem ale z poduszkami pod pupa. Też nigdy wcześniej o tym nie słyszałam ale numer juz mam wbity w telefon

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To zalezy od tego, czy główka jest przyparta do szyjki i działa jak korek. Jak tego nie wiesz, to lepiej jechac na leząco karetka- tak nam tłumaczyła połozna na SR. Przynajmneij takie normy sa w DE.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

już pewnie jesteś na IP, czekamy na wieści, na pewno wszystko jest ok
A nie robiłaś wczoraj masażu krocza? Mi ostatnio podczas masażu właśnie pojawił się taki różowy śluz, wszystko tam jest teraz mega ukrwione i wrażliwe jak widać
Czy któraś z Was które wykonujecie masaż krocza też miewa takie otarcia?

straszna tragedia
Połozna mówiła, że to normalne- taki rózowawy śluz. Moga pękać małe naczynka- tak samo przy otwieraniu szyjki i po przytulankach.

Cytat:
hahaha

to nic nie da, sama też to powiedziałam w gabinecie, mój synalek nawet większy bo w 31 tc ma 2300 a lekarz powiedział, że jeśli glikemie są pod kontrolą i są w normie to nie mamy wpływu na to, w jakim tempie dziecko rośnie.

Nie bój się, cesarkę da się przeżyc
Co do policzków to u mnie też lekarz się śmiał, że takiego pulpecika na tym etapie ciąży jeszcze nie widział
zaraz Wam wstawię fotkę z policzkami
Niezły pucuś. Moja będzie miała ledwo ponad 3 kilo...

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
wow, niezła waga

Co do liści malin to pijemy je na rozpulchnianie się mięśni macicy z tego co pisały dziewczyny a nie na wywołanie, żeby sie łatwiej rodziło. A co do sexu to chłop się nie zna sperma zawiera prostaglandyny, ktore przyspieszaja dojrzewanie szyjki do porodu, a jeszcze jak kobieta ma orgazm, to wydziela sie oksytocyna, ktora wywoluje delikatne skurcze macicy. Oczywiście nie musi pomóc, ale na pewno nie zaszkodzi
Jakiś niedogrzany ten twój ginekolog Chciał cie to tż zniechęcić A poza tym jest jeszcze coś takiego jak efekt placebo, moja mama tak uwierzyła w datę porodu którą wyznaczył jej lekarz, a w tamtych czasach była to nowość że choć nie miała żadnej akcij porodowej to poszła sobie zrobić fryzurę do fryzjera i zameldowała się w szpitalu gdzie ją wyśmiano. Ta jednak się zaparła i urodziła zanim lekarz wrócił na dyżur
Liscie malin sa na siłe skurczu podczas fazy parcia i przechodzenia przez kanał. Prostaglandyny ( po seksie i w żelu na przyspieszenie porodu) na rozpulchnienie szyjki. Masaż sutów- na pojawienie sie skurczów dzieki oksytocynie. Side dobrze prawi. Polac jej herbatki

Reszte cytatów mi wcięło, bo mnie wylogowało
Robie dzisiaj dwa ciasta- jedno dla TZ, drugie na urodziny koleżanki jutro. I pojawiły sie kłucia w krzyżu. Jak to ma tak dalej wyglądać, to rozkręcanie, to ja wysiadam

Cayenne- fajnie, że juz w domku jesteście. Czyli wszystko ok? Bo dzis 5. doba

Virginia- fajnie, że mama chce pomagac

ag9- :klaski:

asialll- pamiętaj, że to tylko usg

A co do wiadomości- pamietajcie, że media robią zawsze wieksza sensację niż to w rzeczywistości jest. Gdzieś zawinił człowiek, a nie nam teraz szukac winnego. Szczególnie, że nie powinnyśmy się nakręcać przed porodem, bo stres nas będzie blokował.
Połozna miliard razy wczoraj powtarzała, że wszystko pójdzie łatwiej, jesli poćwiczymy w domu oddychanie, które będzie potrzebne na skurczach i techniki relaksacyjne, żeby nie blokować i nie spinać mięśni pomiędzy skurczami.
Dostaliśmy też rysunki z pozycjami do porodu- cykne fotke i Wam to wrzucę.
Stary 2014-02-14, 14:06   #1536
filupka
Rozeznanie

Mona ja dokładnie nie wiem jak jest z tą karetka. Nigdy dotąd się z takim podejściem nie spotkałam, wiec albo tu w de tak jest albo trafiłam na taki szpital i taka lekarka (chociaż oni ze sobą nie mają nic wspólnego). Dlatego nie sieje tu paniki

Cytat:
Wróciłam z USG i wyglądało tak jak się spodziewałam (nfz) - 2 minuty na leżance i po krzyku Nawet nie wiem który stopień dojrzałości łożyska, no ale jakby było coś źle to może by powiedziała.

Junior waży ok 2900 g w 35t6d - proszę o dopisanie. Więc też chucherkiem nie jest, no i obrócił się na nietoperka.

za wizytę Twój junior prawie identycznie jak mój klopsik

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:12   #1537
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Wam, ze Julian Wiking jest po prostu najwieksza radoscia nas wszystkich nie spodziewalam sie, ze tyle emocji we mnie wywola... jednak jest ogromna roznica miedzy ciaza w wieku 19 lat a 37...

super chłopaki. U mnie też będzie duża róznica bo starszy ma rocznikowo 11 lat-ciekawe jak to będzie

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:12   #1538
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Nie no, czop to chyba bardziej ciało stałe?
A krwi tak troszkę - taka plama na wkładce jak po upławach ale podbarwiona właśnie krwią. No chyba że ten czop dopiero co wyjść zamierza i tak trochę nabrudził?
Teqiba, mnie czop odszedł zaraz po seksie jak poszłam pod prysznic. Lała się ze mnie czerwona, żywa krew. Cały brodzik spływał krwią. Byłam wtedy na IP i potwierdzili, że to czop. Więc nie zawsze musi być to ciało stałe. Obserwuj spokojnie
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:14   #1539
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, przedstawiam Wam Wikinga Juliana na ostatnim zdjeciu z bratem a teraz lece przewijac
Julek jest uroczy. W ogóle takich dwóch dorodnych, ślicznych synów tylko pozazdrościć
Stary 2014-02-14, 14:14   #1540
side85
Zakorzenienie

Cytat:
julek jest na prawde słodki GRATULUJĘ po raz drugi!
Stary 2014-02-14, 14:17   #1541
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

najlepsze jest to że ja nie potrzebuje wózka, bo mam ale zamierzałam kupic spacerówkę dla półroczniaka, to nic się nie stanie jak kupie troche wcześniej spacerówkę która i tak ma wersje dla noworodka a szkoda z niej nie skorzystać, więc bedę używać dwóch wózków, kto bogatemu zabroni
zreszta nadzwyczajna tez ma kilka wózków, mam i ja

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja wam powiem, że cieszę się, że jestem internetowa i mam chociażby wizaż. Pewnie ta kobieta zdała się całkowicie na swojego lekarza i mu ufała. Ja też ufam swojemu, ale mam Was i moge porównać opiekę, w taki wypadku wiedziałabym, że coś nie tak, jezeli z OM nie można ustalić terminu to wiem, że najdokładniejsze jest pierwsze USG i już to by mnie zdziwiło i poszłabym do innego lekarza w styczniu na konsultację.
Wiadomości znalezione przez google zawsze traktuję z przymrużeniem oka, wiadomo, ale mimo wszystko reagowałabym inaczej.
a ja sie dziwie, jak w ogole urodzilam Natalie bez wizazu

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ile się powinno leżeć? W ogóle to ja już chyba nie będę mieć usg, bo teraz jestem umówiona 25.02 tylko na ktg
ok 20-30 min

Cytat:
a to pokaźne policzki 31 tygodniowego Mikołajka, oczywiście łapki ciumkał ciągle, no wiadomo - głodny

ale chomiczek

Cytat:
kuzynka moja urodziła dzisiaj 4.08kg 56cm i zmieniła imię na Walenty ;/ świetny prezent na walentynki rzeczywiście ale żeby nazywać tak zaraz dziecko to przesada ale co kto lubi a jeśli dziecko ma już w moim przypadku 33cm obwód główki to chyba dużo nie? jak mierzył brzuch to mu wyskoczyło że wymiary odpowiadają 40tc. Chore to jest u mnie w szpitalu że nie obowiązuje coś takiego jak wskazanie do cc wg wagi dziecka no chyba że 4,5 kg jak już wcześniej pisałam ale chyba obwód główki ważniejszy jest tak mi się przynajmnie zdaje
duzy ten Twoj synio
Moja cora sie urodzila z obwodem glowki 33cm, ale niektore rodza bez problemu dzieci, ktore maja 37 cm wiec nie martw sie

Cytat:

dadza Ci antybiotyk i bedzie dobrze

Cytat:

Cytat:
ale slodziak jeszcze raz gratuluje

A teqiba sie jeszcze nie odezwala

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 14:20   #1542
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Julian Słodziak Wiking

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:20   #1543
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
jestem po wizycie załamana konkretnie wagą mojego "maleństwa". proszę mi wpisać 36tc3d 3400g szyjka pozamykana na trzy spusty nic nie wskazuje porodu a tak było groźnie w 32tc co dostałam luteine. Dzisiaj lekarz powiedział że niepotrzebnie bo to był fałszywy alarm. A i powiedział, że żadne mycia okien herbatki z liści malin nic nie przyspieszy, nawet mówił że teraz udowodniono, że współżycie również niewiele może zdziałać, bo jeśli nie ma skurczy to się nic nie urodzi;/ pytałam o cesarkę powiedział, że jeśli na usg mu wyjdzie 4,5kg (a usg w większości zaniżają) to zrobimy cesarkę. Teraz się boję cesarki z kolei. A ma takie pyzy że w obiektyw się nie mieściły obwód brzuszka na 40tc wskazuje. Następna wizyta 28.02 pewnie 4kg przekroczy tak bym chciała żeby juz się zaczęło...
Bardzo ładna waga gratki za udaną wizytę nie martw się na zaś w końcu maszyna może się mylić

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
u mnie tydzień
na szczęście okazało sie ze wynik mam ujemny, czyli robala brak, ufffff
:
No i super

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
http://www.coocoo.pl/product-pol-226...luxe-Onyx.html

taką kupiłam, jak chcesz mogę jej fotkę trzasnąć na żywo
Bardzo fajna, ale nie na moją kieszeń

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
U mnie 20 min. jak dobrze wychodzi. Ja leżę przeważnie koło 40 minut bo mały powoli się rozkręca
Coś krótkie te ktg Mi położna robiła 30minut, a na IP to trzymali mnie nawet 45minut. Myślę, że w 10minut to guzik można stwierdzić.
Ja należę do strasznych panikar i obserwuje tętno małej na ekranie i tak za którymś razem leżę i patrzę a ono spadło ze średnio 140-150 do 115 no prawie zawał tam miałam i mi skoczyło wtedy do 100. W domu sprawdziłam, że czasem tak się zdarza że tętno spada bo dzieć na przykład zasnął , ale jak mnie to przestraszyło...

Cytat:
Wróciłam z USG i wyglądało tak jak się spodziewałam (nfz) - 2 minuty na leżance i po krzyku Nawet nie wiem który stopień dojrzałości łożyska, no ale jakby było coś źle to może by powiedziała.

Gratki ładna waga

Nadrabiam dalej

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:21   #1544
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ale maleństwo
A mówiłaś, że taki duży

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a ja sie dziwie, jak w ogole urodzilam Natalie bez wizazu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:25   #1545
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny, melduje sie w domu. Probuje ogarnac sytuacje, ale musze najpierw laktator szybko zmontowac, bo mi cycory pekna. Jak sie ogarne, wstawie Wam zdjecia, jesli macie hakies pytania, wywiadow udzielam online

Ide troche poczytac was w czasie karmienia, bo chyba sie dzieje...

Cześć Jak tam się czujesz? Bardzo zmęczona? Jak mały? Wysypiasz się trochę ?

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:27   #1546
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza położna tłumaczyła że przy nawale pokarmu który trwa dwa dni góra po kilku dniach od porodu lepiej nie używać laktatora bo będzie tylko gorzej. Najlepiej naturalnego laktatora używać czyli małego i cyce sobie po odstawieniu go okładać pieluchami zmrożonymi wcześniej w zamrażalce, jeszcze wcześniej namoczonymi. Potem przed przyłożeniem małego trzeba ciepłym prysznicem je zrobić i znowu mały i tak częsciej niż zazwyczaj- do tego okłady z kapuchy i przejdziemy to.
laktator podobno tylko wzmoże nawał pokarmu.
a nam mówiła że jeśli cyce będą twarde i maluszkowi będzie ciężko złapać to odciągnąć trochę tym laktatorem, ale właśnie nie opróżniać piersi tylko troszkę, żeby zniknął ból (ok 3min) i wtedy dzidzia

Cytat:
super dzidzia

Cytat:
jaki wspaniały pucuś
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:28   #1547
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Świetne zdjęcia

Cytat:
Jaki słodziak super jest

Kurczę, ale żeście naskrobały
Ja nie dałam rady nic nie robić po prostu musiałam i z braku pomysłów umyłam okna idę zaraz prasować i może powycieram kurze

Maja

Czytam
Stary 2014-02-14, 14:30   #1548
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Nie martw się paciorkowcem i nie czytaj w necie bo to samo zło. Już jakiś czas temu pisałam, że moja siostra też miała i co? Mam cudowną chrześnicę i chrześniaka Więc nie ma co się martwić. Gratuluję wagi nietoperka

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

okazało się że mały jest uzależniony od kawy tak się rozbrykał że się dziwiłam co on tam robi... chyba nogami wymachiwał góra dół tak brzuch skakał
No to się nie dziwię. Ja bez kawy też ledwo co funkcjonuję

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-14, 14:31   #1549
Smarrita
Wtajemniczenie

Cayenne - słodki Julian!!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 14:32   #1550
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Kurczę, ale żeście naskrobały
Ja nie dałam rady nic nie robić po prostu musiałam i z braku pomysłów umyłam okna idę zaraz prasować i może powycieram kurze

wpadnij do mnie pleaseeeee
Stary 2014-02-14, 14:32   #1551
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Nudno tak 40 minut leżeć
Co Ty. Ja cały czas muszę dźgać tego mojego syna żeby się obudził więc po 20 min. dźgania go wreszcie mam 20 żeby odpocząć

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-14, 14:35   #1552
BeautifulLie
Zadomowienie

Tequilla jaki chomiczek slodki

Cayenne witaj nareszcie :-* cudny Twój Julek <3

Virginia daj znać jak wyniki :-*

Lewek śliczności

Kurde wasze pociechy takie duże a mój 1800g w 34tc cos Malo nie? Ale ja też chuda może we mnie pójdzie. Dzisiaj mialam wrażenie że maly mi rączką szyjkę trzyma tak mnie dziwnie bolało :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:36   #1553
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
jaki śliczny i malutki Ja też już chcę takie szkraba przy sobie

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-14, 14:40   #1554
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
wpadnij do mnie pleaseeeee
Z chęcią już się zastanawiałam czy nie iść do mamy posprzątać, ale pewnie by mi nie pozwoliły to chyba syndrom wicia gniazda bo Ja nie sprzątam nigdy bez konieczności

Maja

Czytam
Stary 2014-02-14, 14:41   #1555
filupka
Rozeznanie

Trisdom dziękuję za wytłumaczenie odnośnie karetki teraz mi się właśnie przypomniało ze to właśnie o to chodziło. Mózg ciążowy mnie nie opuszcza

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:52   #1556
asialll
Raczkowanie

eheś 33cm ale w 37 tygodniu jeszcze 4 przede mną dobra "no stres" mój małżonek mówi A MOŻE WEŹ MNIEJ JEDZ jak ja jem tak mało, że mniej się nie da:0 jestem pozytywnej myśli już ochłonęłam ale chciałabym go już urodzić i się nie martwić bo co ja zrobię z ubrankami na 56 której nie potrzebne jeszcze skurcze przesyłajcie mi:0 u mnie seks nie powoduje najmniejszego nawet twardnienia także chyba jestem wyjątkiem od reguły, że to coś pomaga na szyjkę albo występuje czynność skurczowa. Widocznie naprawdę organizm nie jest jeszcze gotowy.

Cayenne jaki piękny Julek wcale nie wygląda na Wikinga jest cudowny piękna buźka!
Beutiful Ty się ciesz, że ma tyle bo ja mam teraz zmartwienie
kate mi gin powiedział, że mycie okien nie pomoże ale ja chce w to wierzyć i w poniedziałek generalne porządki

a ta sprawa z tym dzieckiem w tv no jak oni mogli jej przekładać tyle terminów porodu a ona też jakaś dziwna nie wiedziała ile trwa ciąża

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:54   #1557
teQiba
Moderator

Dziekuje za kciuki i ze o mnie myslicie

No wiec wszystko ok, ale w szpitalu i tak musze zostac przez kilka dni
Przyjmowal mnie ten lekarz co go nie lubie bardziej niz swojego prowadzacego - badanie na fotelu mi zrobil takie, ze az wrzeszczalam z bolu
USG ok, KTG ok - takze to najwazniejsze
Maly wazy 3100 takze i mi klocus sie szykuje Ale wciaz miednicowo i lekarz twierdzi ze raczej juz tak zostanie... No trudno.
Stary 2014-02-14, 14:55   #1558
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Czesc dziewczyny, melduje sie w domu. Probuje ogarnac sytuacje, ale musze najpierw laktator szybko zmontowac, bo mi cycory pekna. Jak sie ogarne, wstawie Wam zdjecia, jesli macie hakies pytania, wywiadow udzielam online

Ide troche poczytac was w czasie karmienia, bo chyba sie dzieje...

Fajnie, ze wrocilas
Chlopaki super. Malutki przesliczny

Ja bylam u ginki mojej i wszystko niby ok, jak jej powiedzialam o tych skurczach, troche bolesnych u dolu brzucha to stweirdzila, ze jednak mnie zbada na samolocie, ale jest ok. Czyli to moze byc objaw skaracajacej sie szyjki. Nast wizyta za 2 tyg juz!!
Bylam z kolezanka ogladac wozki, ale sa super, tylko ja nie potzrebuje mega wypasionego, tylko gondole. a Nowa bardzo ciezko dostac.
I przyszedl mi material w sowy, bede szyc
Teqiba-odzywaj sie szybko!
Stary 2014-02-14, 14:56   #1559
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Elunka fajna ta karuzelka

Śliczny A poliki ma boskie

Cytat:
Cześć Laski, nadal jestem w tyle, ale nie chcę tym razem opuścić żadnej strony bo a nuż któraś znów urodziła No właśnie cayenne pochłonięta wikingiem zapomniała o nas na amen

łoboziu jaki mały brzusio!

Mi pomagały zimne liście kapuchy, brrr.

infekcja, dostałam furaginum i ma być ok. W sumie aż tyle leukocytów to nie miałam nawet w pierwszej ciąży, ale jestem dobrej myśli.

o to będziecie razem śmigać z wózeczkami ale Wam fajnie

Słodziaczek malutki

Cytat:
Wiking jest przecudowny. W ogóle masz przystojnych synów. Gratuluję Ci Twojego Maleńkiego Cudu i niech rośnie zdrowo

Teqiba odezwij się, bo zaczynamy się martwić o Ciebie!!!
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:58   #1560
Smarrita
Wtajemniczenie

teQiba najważniejsze że wszystko jest ok
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości