Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 14:17   #4951
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kochane, widzę, że kompletujecie wyprawki, zbieracie informacje, super Przy tej okazji muszę Wam się pochwalić, że dziś przyszła mi od rodzyneczek moja giga paka wyprawkowa i po raz chyba tysięczny muszę ich pochwalić, paka była już u mnie 1,5 dnia po zamówieniu, ceny bezkonkurencyjne według mnie i jeden z najbogatszych asortymentów na allegro, rewelacja Polecam Wam
a co zamówiłaś??

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a pozostając jeszcze przez chwilę w temacie kąpieli, to druga seria moich pytań .

1. Czy któraś z Was miała tę wanienkę ze stelażem, bo nie kojarzę z wcześniejszych postów? Zastanawiam się czy to jest stabilne (nie chodziłam po sklepach, to nie widziałam i nie dotykałam), jak długo można w tym kąpać bezpiecznie. Nie mam gdzie postawić wanny, bo oczywiście jak się urządzaliśmy, to komody były beee, mamy tylko podwieszane szafki itp., a krzesła się nie nadają, żeby na nich postawić. I nie wiem, czy taki stelaż to by zdał egzamin.
2. Drugie pytanie może się wydać głupie , ale czy dla dziecka kupuje się inne ręczniki niż dla nas? Rozumiem, że jak się zdecyduję na ten z kapturkiem to wiadomo, no ale gdybym chciała wycierać normalnym, to naszymi, tylko odłożyć dla dziecka, czy są może jakieś specjalne, bardziej miękkie ?
1. tego akurat nie wiem, bo miałam bez stelaża...
2. ja kupowałam dla małego dwa ręczniki takie duże, ale dlatego, że my mieliśmy mało i nie było z czego odłożyć. Ale one były takie same, jakbyśmy mieli dla siebie kupować...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A ja dziś czytałam, że te wielorazowe wkładki laktacyjne Avent są kiepskie - szybko przeciekaja.

Berenika, to już nie wiem sama... Myślałam, że w głowie masz teraz pisanie pracy. Ja póki co jeszcze pracuję, więc na Wizaż na kompie nie mam zbyt wiele czasu, ale chciałam Cię odciążyć. Skoro Ty tu więcej siedzisz, to ja tam grzecznie ustapie jako starsza
nie no, jak wolisz przecież... Chodzi mi o to, że ja prawdopodobnie właśnie później nie miałabym czasu prowadzić tego trzeciego wątku ewentualnie.. Bo będę miała tą obronę i inne egzaminy już końcowe. Teraz mam znacznie więcej czasu. Ale jak chcesz prowadzić, bo przecież ja nie mam nic przeciwko

ja miałam te wkładki i jak dla mnie były ok. Tyle że to dopiero na ten etap, jak już laktacja się unormuje, bo na początku to wydaje mi się, że wszystkie będą przesiąkać, jeśli będziecie miały tyle pokarmu co ja....
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:25   #4952
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

No właśnie, sama jestem ciekawa tych wkładek wielorazowych Avent to chyba jakaś nowość?
Mnie się sprawdzały z J&J, ale teraz kupiłam z canpolu, bo akurat były na aukcji, pewnie będą mniej wytrzymałe, ale na początek i tak wszystkie przeciekają przy nawale

Co do zakupów:
Podkłady SENI do szpitala
Podkłady PANDA do przewijania maluszka
Podkłady poporodowe Belli 2 paczki
Majtki poporodowe siateczkowe
Wkładki laktacyjne 2 paczki
Płatki kosmetyczne duże dla maluszka 3 paczki
Butelki Avent natural 125 i 260
Smoczki do butelek do rozmiaru 4
Smoczki uspokajające avent 0-6 2 sztuki
Krem Linomag A+E
Gadżety typu: łańcuszek do smoczka, szczotka do butelki, gąbka...

Chyba tyle

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Dziewczyny, ciągnijcie patyczki, będzie sprawiedliwie!!! Albo niech Bazile wylosuje i będzie kwita

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:30   #4953
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

To może w takim razie odwrotnie - Berenika poprowadzi II część, a ja kolejną?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:40   #4954
Konto usunięte

Nie wiem, czy wy też tak macie, czy to ja jestem jakaś "inna", ale odkąd jestem w ciąży to każdego dnia boję się jak robię obiad, bo nie wiem co to z tego wyjdzie... A zazwyczaj zupa jest źle doprawiona, mąż jak wraca musi poprawiać.. A teraz jeszcze smażyłam rybę, tylko nie zdążyła się do końca rozmrozić. Więc namoczyłam w jajku, obtoczyłam w mące i wrzuciłam stroną mniej rozmrożoną na patelnię. Całe jajko rozlało się po patelni tak, że wszystkie kawałki się skleiły razem, a jak przekręciłam na drugą stronę, to wszystko się dosłownie rozsypało i zrobiła się papka... Całe szczęście, że siostra robiła to samo, to od niej kilka kawałków "pożyczyłam"... Ja wiem, że jestem beztalenciem kulinarnym, no ale bez przesady

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
No właśnie, sama jestem ciekawa tych wkładek wielorazowych Avent to chyba jakaś nowość?
Mnie się sprawdzały z J&J, ale teraz kupiłam z canpolu, bo akurat były na aukcji, pewnie będą mniej wytrzymałe, ale na początek i tak wszystkie przeciekają przy nawale

Co do zakupów:
Krem Linomag A+E

Chyba tyle

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Dziewczyny, ciągnijcie patyczki, będzie sprawiedliwie!!! Albo niech Bazile wylosuje i będzie kwita
nie no, raczej nie nowość, ja ich używałam ponad rok temu a co to te podkłady PANDA??

Cytat:
no jak dla mnie ok
Tylko byłabym wdzięczna, gdyby mi ktoś wyjaśnił co i jak, bo jeszcze nigdy tego nie robiłam
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:49   #4955
agaaga89
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45149083]Nie wiem, czy wy też tak macie, czy to ja jestem jakaś "inna", ale odkąd jestem w ciąży to każdego dnia boję się jak robię obiad, bo nie wiem co to z tego wyjdzie... A zazwyczaj zupa jest źle doprawiona, mąż jak wraca musi poprawiać.. A teraz jeszcze smażyłam rybę, tylko nie zdążyła się do końca rozmrozić. Więc namoczyłam w jajku, obtoczyłam w mące i wrzuciłam stroną mniej rozmrożoną na patelnię. Całe jajko rozlało się po patelni tak, że wszystkie kawałki się skleiły razem, a jak przekręciłam na drugą stronę, to wszystko się dosłownie rozsypało i zrobiła się papka... Całe szczęście, że siostra robiła to samo, to od niej kilka kawałków "pożyczyłam"... Ja wiem, że jestem beztalenciem kulinarnym, no ale bez przesady

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

nie no, raczej nie nowość, ja ich używałam ponad rok temu a co to te podkłady PANDA??
[/QUOTE]
Ja nie gotuję w domu, ale na samą myśl, że w ciąży miałoby być jeszcze gorzej niż poza nią jest mi niedobrze jestem pewna, że otrułabym wszystkich

Ja jestem daleko do tyłu z takimi rzeczami, w końcu 3 lata temu kompletowałam ostatnią wyprawkę, takie rzeczy to dla mnie nowość A te podkłady z pandy, to zwykłe podkłady do przewijania, tylko, że są miększe i chyba trochę gorszej jakości niż seni

Stary 2014-02-14, 15:06   #4956
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Mam tak samo z chusteczką rano i wydaje mi się, że to nic strasznego, śluzówka jest bardziej ukrwiona i łatwiej ją podrażnić, stąd takie lekkie krwawienia, wiadomo, że jakby bardziej się nam ta krew lała to trzeba zasięgnąć opinii lekarza...
Ja też sobie nie wyobrażam przytyć teraz mniej niż 5 kg, bardzo bym chciała, ale rosnę teraz jak na drożdżach i to silniejsze ode mnie...
A jeszcze wczoraj było po 22 i mąż 15 min. mnie namawiał, żebyśmy zjedli po kromeczce, bo on zemrze śmiercią głodową oczywiście dałam się namówić bo ja wiecznie głodna ostatnio jestem ale żebym to ja namawiała na późne jedzenie to spoko, ale on u nas sprawdza się to, że mąż przeżywa ciąże hehehe nawet do tej kromeczki ogórki koszone wyciągnął
Cytat:
Pytanie nie do mnie, ale napiszę . Ja mam codziennie zaschniętą krew, a krwotoki kilka razy w tygodniu, raz mniejsze, raz większe, gin stwierdził, że to nie jest nic wykraczającego poza normę
dzięki za uspokojenie

Cytat:
Kochane, widzę, że kompletujecie wyprawki, zbieracie informacje, super Przy tej okazji muszę Wam się pochwalić, że dziś przyszła mi od rodzyneczek moja giga paka wyprawkowa i po raz chyba tysięczny muszę ich pochwalić, paka była już u mnie 1,5 dnia po zamówieniu, ceny bezkonkurencyjne według mnie i jeden z najbogatszych asortymentów na allegro, rewelacja Polecam Wam
o to mamy już 2 zaufanych i sprawdzonych sprzedawców
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:50   #4957
poziomkka
Zadomowienie

agaaga rodzyneczek to jest nick sprzedającego? Bo szukam na allegro i nie ma takiego
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:50   #4958
pater86
Zadomowienie

Cytat:
No i chyba piękne rozwiązanie.
A nasze świąteczne frytki jak zwykle smakuję najlepiej na świecie
Stary 2014-02-14, 15:51   #4959
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę popatrzeć co mają bo nawet jeszcze listy potrzebnych rzeczy nie zrobiłam a tygodnie lecą coraz szybciej chciałabym już do 30tyg kupić wszystko oprócz łóżeczka i wózka, bo coś czuje, że nie będzie wcale tak fajnie latać po sklepach w wielkim brzuchem

Cytat:
1. Czy któraś z Was miała tę wanienkę ze stelażem, bo nie kojarzę z wcześniejszych postów? Zastanawiam się czy to jest stabilne (nie chodziłam po sklepach, to nie widziałam i nie dotykałam), jak długo można w tym kąpać bezpiecznie. Nie mam gdzie postawić wanny, bo oczywiście jak się urządzaliśmy, to komody były beee, mamy tylko podwieszane szafki itp., a krzesła się nie nadają, żeby na nich postawić. I nie wiem, czy taki stelaż to by zdał egzamin.
Koleżanki uprzedzały mnie, że większość tych stelaży jest bardzo nie stabilnych i szkoda pieniędzy. Ewentualnie lepiej też sprawdzić w sklepie czy nam pasuje

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45149083]Nie wiem, czy wy też tak macie, czy to ja jestem jakaś "inna", ale odkąd jestem w ciąży to każdego dnia boję się jak robię obiad, bo nie wiem co to z tego wyjdzie... A zazwyczaj zupa jest źle doprawiona, mąż jak wraca musi poprawiać.. A teraz jeszcze smażyłam rybę, tylko nie zdążyła się do końca rozmrozić. Więc namoczyłam w jajku, obtoczyłam w mące i wrzuciłam stroną mniej rozmrożoną na patelnię. Całe jajko rozlało się po patelni tak, że wszystkie kawałki się skleiły razem, a jak przekręciłam na drugą stronę, to wszystko się dosłownie rozsypało i zrobiła się papka... Całe szczęście, że siostra robiła to samo, to od niej kilka kawałków "pożyczyłam"... Ja wiem, że jestem beztalenciem kulinarnym, no ale bez przesady
[/QUOTE]
A mi nagle w ciąży zaczęło wszystko wychodzić a byłam straszna ciapa w kuchni chyba oprócz instynktu macierzyńskiego obudził się we mnie instynkt pani domu
Stary 2014-02-14, 15:51   #4960
poziomkka
Zadomowienie

malin Myslę, że to dobry pomysł, tym bardziej, że Berenika woli teraz,a Ty z kolei wolisz później
Stary 2014-02-14, 16:19   #4961
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
A mi nagle w ciąży zaczęło wszystko wychodzić a byłam straszna ciapa w kuchni chyba oprócz instynktu macierzyńskiego obudził się we mnie instynkt pani domu
Mi też się troszkę poprawiło w sprawach kuchni i w tych związanych z prowadzeniem, domu, jakoś bardziej chce mi się dbać o porządek
Stary 2014-02-14, 16:23   #4962
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie gotuję w domu, ale na samą myśl, że w ciąży miałoby być jeszcze gorzej niż poza nią jest mi niedobrze jestem pewna, że otrułabym wszystkich

Ja jestem daleko do tyłu z takimi rzeczami, w końcu 3 lata temu kompletowałam ostatnią wyprawkę, takie rzeczy to dla mnie nowość A te podkłady z pandy, to zwykłe podkłady do przewijania, tylko, że są miększe i chyba trochę gorszej jakości niż seni
to chyba nie jest ze mną aż tak źle, ale już oznajmiłam mężowi, że teraz to on gotuje
ja te wkładki kupiłam już po porodzie, bo przed to zakupiłam te belli, które okazały się beznadziejne, a u mnie w aptekach żadnych innych nie mieli. Tzn. były jeszcze aventa jednorazowe, ale miały kosmiczną wtedy cenę..

Byłam w rossmannie, 15min drogi wolnym krokiem w jedną stronę.. I myślałam, że nie wrócę Ledwo wyszłam, to zaczęło mnie boleć w dole brzucha, ta niby "kolka" i takie ciągnięcie czułam... Powrót zajął mi chyba ze 40 minut...

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Mi też się troszkę poprawiło w sprawach kuchni i w tych związanych z prowadzeniem, domu, jakoś bardziej chce mi się dbać o porządek
z porządkiem mi się poprawiło, chodzę tylko i sprzątam. Kiedyś np zmywałam raz dziennie, teraz po każdym użytym naczyniu Ale z gotowaniem jest masakra...
Stary 2014-02-14, 16:26   #4963
pater86
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45150587]Byłam w rossmannie, 15min drogi wolnym krokiem w jedną stronę.. I myślałam, że nie wrócę Ledwo wyszłam, to zaczęło mnie boleć w dole brzucha, ta niby "kolka" i takie ciągnięcie czułam... Powrót zajął mi chyba ze 40 minut...[/QUOTE]
Mnie dziś też dół brzucha pobolewa, rano kuło mnie coś w prawym boku... Może coś nam się rozciąga... poleż troszkę i powinno przejść

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45150587]
z porządkiem mi się poprawiło, chodzę tylko i sprzątam. Kiedyś np zmywałam raz dziennie, teraz po każdym użytym naczyniu Ale z gotowaniem jest masakra...[/QUOTE]
Hehe to tak samo jak ja, teraz pięknie po każdym posiłku sprzątam kuchnie, a wcześniej było z tym różnie
Stary 2014-02-14, 16:29   #4964
poziomkka
Zadomowienie

Dziewczyny, a co myślicie o tych pieluchach wielorazowych? Jest tego trochę na allegro, ale nie wiem czy warto, czy któraś z Was próbowała, albo słyszała jakieś opinie...
Stary 2014-02-14, 16:48   #4965
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola, masz rację, może być różnie, ale u mnie, mimo że miałam wsparcie męża i teściowej położnej, mimo że po zdjęciu szwów nie dokuczalo mi krocze, przez pierwszy miesiąc mialam totalny zjazd emocjonalny. Przez podłączenie mojego synka w drugiej dobie na cały dzień do kroplowki z glukozą, za długi pobyt w szpitalu i nawtykanie mi przez różne osoby w tymże przybytku zdrowia różnych, często sprzecznych informacji, "wkrecilam" sobie film, że jestem kiepską matką i nic nie pomagało. Moim zdaniem na SR powinno się więcej mówić o kobiecym psyche po porodzie, ale w naszej służbie zdrowia to jeszcze długo potrwa, zanim lekarze i pielęgniarki doucza się na temat karmienia piersią i pomocy pierworodkom.
Współczuję

Cytat:

Dziewczyny a pozostając jeszcze przez chwilę w temacie kąpieli, to druga seria moich pytań .

2. Drugie pytanie może się wydać głupie , ale czy dla dziecka kupuje się inne ręczniki niż dla nas? Rozumiem, że jak się zdecyduję na ten z kapturkiem to wiadomo, no ale gdybym chciała wycierać normalnym, to naszymi, tylko odłożyć dla dziecka, czy są może jakieś specjalne, bardziej miękkie ?
1. To zależy od konkretnej firmy. Podobno niektóre są stabilne, a niektóre nie. Także raczej nie polecam kupowania w ciemno.
2. Być może są różne, ale w przypadku tych co mam nie widzę różnicy. Jak wyjeżdżałam z dzieckiem do rodziny to korzystałam z ich czystych ręczników. Dla mnie ręcznik jak ręcznik, ważne żeby był czysty . Ja miałam dwa z kapturkiem, ale czasem przydarzały się akcje, że po kąpieli przed założeniem pampka ręcznik został zlany siuśkami i np. na drugi dzień to samo, a tamten jeszcze w praniu także brałam z szafki ten dla nas. Niektórzy w ogóle nie kupują specjalnych ręczników dla dzieci

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45149083]Nie wiem, czy wy też tak macie, czy to ja jestem jakaś "inna", ale odkąd jestem w ciąży to każdego dnia boję się jak robię obiad, bo nie wiem co to z tego wyjdzie... A zazwyczaj zupa jest źle doprawiona, mąż jak wraca musi poprawiać.. A teraz jeszcze smażyłam rybę, tylko nie zdążyła się do końca rozmrozić. Więc namoczyłam w jajku, obtoczyłam w mące i wrzuciłam stroną mniej rozmrożoną na patelnię. Całe jajko rozlało się po patelni tak, że wszystkie kawałki się skleiły razem, a jak przekręciłam na drugą stronę, to wszystko się dosłownie rozsypało i zrobiła się papka... Całe szczęście, że siostra robiła to samo, to od niej kilka kawałków "pożyczyłam"... Ja wiem, że jestem beztalenciem kulinarnym, no ale bez przesady [/QUOTE]

U mnie jest odwrotnie. Jestem noga w kuchni, a teraz tak mi się kubki smakowe wyostrzyły na plus, że czasem aż sama jestem z siebie dumna
A to że masz problem z koncentracją i jesteś rozkojarzona i kładziesz rybę nie tą stroną to normalne Ja jeszcze mam na dodatek problem z pamięcią. To był jeden z moich pierwszych objawów ciąży. Stałam przy bankomacie, najpierw zapomniałam pinu, a potem jak sobie przypomniałam to zapomniałam co się dalej robi i znowu musiałam się zastanawiać Mąż się ze mnie śmieje, bo czasem mam problem z jakimiś prostymi logicznymi zadaniami i proszę go o pomoc. Zresztą ja też się z tego śmieję. A jak kiedyś zgubiliśmy się w hipermarkecie i nie mogłam się dodzwonić to normalnie chciało mi się płakać jak normalnie jakaś sierotka Marysia
Ale to wszystko normalne w ciąży, po porodzie wszystko wraca do normy
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:53   #4966
Konto usunięte

Cytat:
Mnie dziś też dół brzucha pobolewa, rano kuło mnie coś w prawym boku... Może coś nam się rozciąga... poleż troszkę i powinno przejść

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Hehe to tak samo jak ja, teraz pięknie po każdym posiłku sprzątam kuchnie, a wcześniej było z tym różnie
mnie tak ciągnie od jakiś trzech dni i ciągle tylko leżę... w ogóle jakoś ostatnio się kijowo czuję, taka słaba jakaś jestem... Zupełne przeciwieństwo niz w pierwszej ciąży na tym samym etapie...

Napisze mi ktoś instrukcję jak z tym otwieraniem nowego wątku??
Stary 2014-02-14, 16:57   #4967
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie o tych pieluchach wielorazowych? Jest tego trochę na allegro, ale nie wiem czy warto, czy któraś z Was próbowała, albo słyszała jakieś opinie...
Słyszałam o tym, ale to nie dla mnie. Wystarczy mi jak czasem kupka wyciekała i musiałam ją zeskrobywać z bodziaka, spierać a i tak czasem plama zostawała. Zresztą pranie, a zwłaszcza przepieranie nie jest moim ulubionym zajęciem, a przy takich pieluchach to raczej robiłoby się to często.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:16   #4968
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ja używałam. Chciałam od początku, potem pieluchy czekały, aż się oswoję w ogóle z przewijaniem małego człowieczka i chyba w 2 miesiącu zaczęłam ich używać, ale tylko w dzień, później także na noc i na krótkie wyjazdy, a na wakacjach używaliśmy jednorazówek Eko z Rossmanna.

A jest tego multum i długo by o tym opowiadać. To już nie słynna tetra z PRLu. Kolorowo aż oczy bieleją (także od cen), ale ja sporo miałam kupionych na bazarku na Chustoforum, bo dziewczyny pozbywały się, gdy dzieci z nich wyrastały (są różne rozmiary) lub były już odpieluchowane, lub jakieś pieluchy czy otulacze im nie podpasowały. I nie ma w tym nic obrzydliwego - uprzedzam, że żeby pieluchy wielorazowe dobrze spełniały swoje funkcje, dba się o nie i to bardzo ekologicznie.
Tak samo jak w przypadku chust i nosideł odsyłam na Chustoforum, bo to skarbnica wiedzy i okazji. A jako wstęp do tematu zachęcam do sięgnięcia po najnowszy numer "M jak mama", bo jest tam artykuł, który skrótowo przedstawia wielorazówki.
Stary 2014-02-14, 17:29   #4969
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
ja ich używałam 1,5 roku temu, nie były za wygodne, zdecydowanie wygodniejsze były Penaten (są z przylepcem) http://www.aptekagemini.pl/penaten-w...-50-sztuk.html
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:29   #4970
sylvuniaa84
Zadomowienie

PÓŁMETEK
20 tc
i brzuchol fotka z przed 2 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (63,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2014-02-14, 17:33   #4971
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
agaaga rodzyneczek to jest nick sprzedającego? Bo szukam na allegro i nie ma takiego
Bo źle odmieniłam, nazywają się "rodzyneczki": http://allegro.pl/show_user.php?sear...rch_scope=user

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Muszę popatrzeć co mają bo nawet jeszcze listy potrzebnych rzeczy nie zrobiłam a tygodnie lecą coraz szybciej chciałabym już do 30tyg kupić wszystko oprócz łóżeczka i wózka, bo coś czuje, że nie będzie wcale tak fajnie latać po sklepach w wielkim brzuchem
Ot co

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45150587]
Byłam w rossmannie, 15min drogi wolnym krokiem w jedną stronę.. I myślałam, że nie wrócę Ledwo wyszłam, to zaczęło mnie boleć w dole brzucha, ta niby "kolka" i takie ciągnięcie czułam... Powrót zajął mi chyba ze 40 minut...
[/QUOTE]
Jeju...... Odpoczywaj dziś cały wieczór lepiej!!! To się tak mówi, parę kroków, a może być właśnie gorszy dzień i ładnie

Maya
oo i jakie tanie te Penaten, a o marce wiele dobrego słyszałam Kupowałaś w aptece te wkładki? Bo chyba nie spotkałam się z nimi w stacjonarnych sklepach.

Stary 2014-02-14, 17:37   #4972
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45148786]
ja miałam te wkładki i jak dla mnie były ok. Tyle że to dopiero na ten etap, jak już laktacja się unormuje, bo na początku to wydaje mi się, że wszystkie będą przesiąkać, jeśli będziecie miały tyle pokarmu co ja....[/QUOTE]Oj, ze mnie też się lało. Wystarczyło, że zdjęłam biustonosz, jak szłam się myć i pod prysznicem miałam dwie "sikawki" z piersi Póki laktacja się nie unormowała, to w biustonoszu musiałam być nawet podczas "przytulasków" z mężem

Przypomniałam sobie, że rzeczywiście na początku kupiłam wkładki laktacyjne Belli i były fatalne, a potem odkryłam J&J i to był jak dla mnie strzał w 10. Na zmianę (głównie w domu) używałam wkładek z Rossmanna, bo tanie, więc ich szkoda nie było. Teraz znalazłam info, że Canpol ma wkładki na noc, więc chyba je wypróbuję, bo ja dziękuję za budzenie się w kałuży mleka Na pewno do spania będę tym razem kładła sobie pod okolice "piersiowe" stary podkład na materac synka.
Stary 2014-02-14, 17:38   #4973
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
PÓŁMETEK
20 tc
o rany!!!!! jaki brzusio mały ja swojego nie pokażę, bo pouciekacie
Cytat:
Maya oo i jakie tanie te Penaten, a o marce wiele dobrego słyszałam Kupowałaś w aptece te wkładki? Bo chyba nie spotkałam się z nimi w stacjonarnych sklepach.
najpierw dostałam "w spadku" od koleżanki a później kupiłam w superpharmie, czasami są promocje robione teraz na pewno wezmę je do szpitala, wiec będe kupowała w tej aptece z całą resztą innych nie chcę, te są genialne
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:45   #4974
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
o rany!!!!! jaki brzusio mały ja swojego nie pokażę, bo pouciekacie

najpierw dostałam "w spadku" od koleżanki a później kupiłam w superpharmie, czasami są promocje robione teraz na pewno wezmę je do szpitala, wiec będe kupowała w tej aptece z całą resztą innych nie chcę, te są genialne
Wrzucaj brzuchol!
Oo SP, będę przy okazji to muszę się rozejrzeć za nimi, dzięki za opinię

Stary 2014-02-14, 17:58   #4975
eweden
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45148448]Moje studia to nie studia... Nauki tyle co nic, wiele zaliczeń zdawanych za samą obecność na zajęciach... Prawda, myślałam że będzie inaczej, że coś więcej z tego wyniosę, ale jak widać w moim mieście, można mieć tyyyllleee wiedzy i pracować w magazynie. A dyrektorzy firm np mają jedynie liceum... A co do pracy, to nie sądzę, bym po pracy sklepie monopolowym znalazła coś lepszego, a awansować też tam się nie da..
[/QUOTE]
Tak jest wszędzie dzisiaj... Wykształcenie, studia tak naprawdę nie dają żadnej gwarancji, że znajdzie się "lepszą" pracę, lepiej płatną itp. Pracodawcy wolą zatrudnić kogoś z doświadczeniem, mimo to, że ma on np "tylko" liceum. Poza tym trzeba mieć po prostu szczęście...

Rybka12321 kobieca intuicja jest silna więc może akurat to chłopiec, skoro mimowolnie tak do brzucha mówisz mnie przeczucie też nie zawiodło

agaaga89 dzięki za twoją listę zakupów i za namiary na kolejnego sprzedawcę

sylvuniaa84 ale malutki brzuszek mój to wielki bęben w porównaniu do twojego

Co do Walentynek to ja nie wiem czy my obchodzimy niby dostałam w poniedziałek czekoladki, bo Mojemu się pomyliło i zapomniał, że to 14-go, a nie 10-go dzisiaj on cały dzień w pracy więc ewentualnie przełożymy Walentego na inny dzień poza tym 3 lata temu się zaręczyliśmy

Odnośnie nowej prowadzącej to na pewno się dziewczyny dogadacie

Ale sobie piękny podpis zrobiłam, ha!
Stary 2014-02-14, 17:58   #4976
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
A ja dziś czytałam, że te wielorazowe wkładki laktacyjne Avent są kiepskie - szybko przeciekaja.
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45148786]
ja miałam te wkładki i jak dla mnie były ok. Tyle że to dopiero na ten etap, jak już laktacja się unormuje, bo na początku to wydaje mi się, że wszystkie będą przesiąkać, jeśli będziecie miały tyle pokarmu co ja....[/QUOTE]

Czyli chyba w sumie dobrze że zamówiłam w aptece też jednorazowe z canpola. W razie czego będzie to jakaś alternatywa

Cytat:

Co do zakupów:
Krem Linomag A+E

Chyba tyle
To całkiem spora paczka. Aż z ciekawości poprzeglądam co mają w ofercie

Cytat:
PÓŁMETEK
20 tc
Ooo ale masz śliczny ten brzuszek. I nie taki duży Mój to już taki ogromniasty, a gdzie do czerwca jeszcze.

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:05   #4977
bazile
Zadomowienie

och jak sie ciesze,ze juz podjelyscie koncowa decyzje

juz Ci podpowiadam Berenika co i jak na poczatek..

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:07   #4978
Konto usunięte

Cytat:
PÓŁMETEK
20 tc
ale mały brzusio masz, ja to jakiś olbrzymi mam w stosunku do Twojego

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja ich używałam 1,5 roku temu, nie były za wygodne, zdecydowanie wygodniejsze były Penaten (są z przylepcem) http://www.aptekagemini.pl/penaten-w...-50-sztuk.html
a to prawda, że one mają takie jakby wgłębienia na sutki?? Bo tak gdzieś czytałam...

Cytat:
Oj, ze mnie też się lało. Wystarczyło, że zdjęłam biustonosz, jak szłam się myć i pod prysznicem miałam dwie "sikawki" z piersi Póki laktacja się nie unormowała, to w biustonoszu musiałam być nawet podczas "przytulasków" z mężem

Przypomniałam sobie, że rzeczywiście na początku kupiłam wkładki laktacyjne Belli i były fatalne, a potem odkryłam J&J i to był jak dla mnie strzał w 10. Na zmianę (głównie w domu) używałam wkładek z Rossmanna, bo tanie, więc ich szkoda nie było. Teraz znalazłam info, że Canpol ma wkładki na noc, więc chyba je wypróbuję, bo ja dziękuję za budzenie się w kałuży mleka Na pewno do spania będę tym razem kładła sobie pod okolice "piersiowe" stary podkład na materac synka.
ja to pamiętam, że jak karmiłam małego z jednego cycka, to z drugiego strumieniem się lało a do spania wkładałam w stanik pieluchę tetrową, nic innego nie dawało rady

I co, nikt mi nie pomoże
Stary 2014-02-14, 18:16   #4979
bazile
Zadomowienie

Berenika wchodzisz tutaj https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=79 i tam u gory jest opcja NOWY WATEK (tak jak Ci zdjecie podpowiada)

wpisujesz tytula,tylko zanim dasz zaloz,przeczytaj kilka razy czy dobrze napisalas,bo potem nie da sie juz zmienic.

Te tytuly Dziewczyny wybieraly:
1.Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
3. Mamusie czerwcowe 2014, cz.II

wiec w nagrode masz wolna reke, co do wyboru

a pozniej jak juz zalozysz watek,to piszesz pierwszego posta.Skopiuj poporstu to co uwazasz za sluszne z mojego pierwszego posta.Pododawaj czy pousuwac i pobaw sie w "kolorowanke"

Chyba,e podesle Ci jeszcze na PW edytowane to co ja mam,bo jak tylko skopiujesz to kolory bede tylko czarne.
I kolejny raz napisze zrobisz jak uwazasz.

Wow! Ide na emeryture,wiec dziekuje Dziewczyny za fajna pierwsza czesc watku,jestem nadal z siebie dumna,ze zapoczatkowalam cos na wizazu normalnie nobla sama sobie wrecze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowy watek.jpg (149,5 KB, 11 załadowań)

Stary 2014-02-14, 18:34   #4980
bazile
Zadomowienie

Cytat:
PÓŁMETEK
20 tc
wow,taki fajny zgrabniutki.

Jesli chodzi o stojak pod wanienke to ja polecam.Swietna sprawa.Ja uzywalam tak do 6 miesiaca.Potem sie juz balam,ze Maly sie gibnie i bedzie,przeslismy z wanienka do wanny i tak do dzisiaj Go kapie.
Stojak i wanienke mam z firmy ROTHO.Wanienke dostalam w spadku i na poczatku balam sie,ze bedzie za mala,ale to dosc przemyslana sprawa,bo na poczatku dzidzius jest maly i nie potrzebuje duzo miejsca,a jak robi sie juz wiekszy to zaczyna powoli siadac i nam w pelni ta wanienka wystarcza.Jeszcze nie uzywajac jej,mowilam ze kupie chyba nowa,a teraz stwierdzam,ze ta wanienka ma duuuuuzy plus,nie trzeba lac tak duzo wody jak do tych standardowych,co jest potem tez wygodne w wynoszeniu i wylewaniu wody.Mala zgrabna,lekka i malo miejsca zajmuje.To zrobilam promocje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg n_a058213_001.jpg (48,9 KB, 4 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości