|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Skarfejs... Ja tez na poczatku bylam bardzo zadowolona. Twarde i ladne pazurki. Problem pojawil sie gdy przestalam ja uzywac.
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Chyba, ze mowisz o olejku... Ten poki co wykorzystam do olejowania i dam znac....do niczego innego sie ta odzywka nie nadaje:/ |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
Heroldin - co to za podział na oleje wnikające i nie wnikające? Jakie do jakich włosów należy stosować? Ja jestem wysokoporowata. W moje włosy oleje powinny wnikać, czy nie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
Podbijam pytanie. Poczatkujaca jestem...
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Wpiszcie w wyszukiwarkę
I: http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...o-budowie.html http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
Ok, już czytam thx
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest jeszcze kilka innych, ale nazwy wyleciały mi z czachy:P Sezamowy też jest, 250ml koło 5zł na promocji
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zamierzam zrobić macerat rumiankowy, ewentualnie wzbogacę ziołami na porost/wypadanie
Zobaczę, co mi jeszcze zostało z poprzedniego
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będę się musiała wybrać do Lidla! Szkoda, że to tylko 250 ml. Ale nie mam już funduszy, a ostatnio kupiłam w Careffourze oliwę z oliwek marki Careffour. Niby z pierwszego tłoczenia. Ale kiedy wczoraj nałożyłam na włosy to żaluję tych 10 zł. I aż się boję co będę miała na głowie jak to zmyje (zawsze używam oliwy z oliwek, więc znam zapach, ten jest jakiś taki chemiczny; po drugie konsystencja bardzo wodnista, na włosy lekko za kark zużyłam 1/3 500 ml butelki )
|
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz olejować w misce jeśli Ci ta metoda pasuje, zawsze zużyjesz mniej. |
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie ja już tyle czasu mam dylemat bo chcę bez szamponów robić olejowanie, ale nadal mydełko mi nie zmywa...chyba czas na sodę.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmiar cząsteczek i ich wnikanie prezentuje się mniej więcej tak:
Natomiast nadal zastanawia mnie zachowanie olejów wnikajacych i niewnikajacych, tzn. czy wnikajace wnikaja i zmieniaja strukturę włosa, a niewnikajace odkładaja się tylko między łuskami? Używam półwnikajacej oliwy z oliwek i moje wysokoporowate włosyą ją dosłonie piją. Domywa mi się też dobrze. Używam też silikonów do stylizacji, co za tym idzie one odkładają sie na włosie i "zalepiają" , czyli utrudniają wchłanianie związków odżywczych,a le pomimo tego włosy oliwę piją - to mnie zastanawia. Z drugiej strony silikony zmywam szamponem h&Shoulders, ale olej nakładam przed myciem. troche to wszystko dla mnie nie ma ładu i skladu, jak się mylę, to mnie poprawcie. Oleje wnikajace dobrze dobrane powinny poprawić kondycję moich włosów, a czy niewnikajace go niepotrzebnie obciąza, a moze włosy czasami potrzebują obciazenia? Rozumiem, ze używanie silikonów przy pielęgnacji włosów nie jest wskazane bo składniki odżywcze olejów wnikajacych nie wnikają, natomiast przy stosowaniu olejow niewnikajacych silikony przeszkadzają? czy po prostu niewnikajace oleje zachowują się podobnie do silikonow? jak to wszystko wytłumaczyc? Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2014-02-13 o 08:42 |
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Silikony nie tworzą na włosie idealnie szczelnej powłoki, dlatego spokojnie można je stosować przy olejowaniu
Co ma wniknąć do włosa i tak wniknie Wbrew panujacym opiniom są przydatne w pielęgnacji włosów, bo zabezpieczają w jakimś stopniu przed uszkodzeniami mechanicznymi. Jeżeli produkty z silikonami Ci służą nie ma sensu ich odstawiać tylko dlatego że olejujesz włosy
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
Silikony mi służą i nie zamierzałam z nich zrezygnowac, jednak wątpliwosci były.
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
Też się przekonałam,że silikony na moje włosy są w porządku
dlatego ich całkowicie nie wyeliminowałam z pielęgnacji.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Popieram. Wlosy po nich sa mniej porowate i dluzej swieze. Po BD nie mam takiego efektu:/
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wlosy kochaja olej z pestek sliwki.. niestety jest on dosc drogi i w malych pojemnosciach. Szukam godnego zamiennika. Moze macie jakies doswiadczenie? Myslalam o takim z pestek moreli?
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam sliwkowy ^^ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-02-14 o 13:24 |
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam sie ile czasu potrzeba by wlosy po szamponie bez swinstw (czyt. Babydream) staly sie tak piekne jak po tych z SLS :/ nie wiecie czasami?
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, gdzie można tanio kupić olejki do włosów np. arganowy, migdałowy, avocado?? widziałam na allegro tanio olejki arganowe czyste 100% ale zastanawia się nad ich jakością... jak myślicie,warto kupić w ciemno przez internet? moze na innej stronie? znacie jakieś ?:P
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje lubią BD, płyny intymne Facelle i Białego Jelenia.
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2014-02-14 o 17:42 |
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
To moje poczatki. Szampony bez SLS poki co wymywaja tak dokladnie wlos ze jest cienszy o polowe. Zastanawiam sie czy dalej brnac w te specyfiki... Fakt sa blyszczace ale cienkie ;(
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
U niektórych włosy po babydream nie stają się piękne ( w tym u mnie), a u niektórych włosy po szamponach z SLS nie są piękne.
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
Ale czy warto olejowac i uzywac szamponow z SLS i innymi silnymi detergentami? Kurcze uzywajac te z SLS i silikonami mam wlosy sto razy ladniejsze...
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- To ja chyba ten BD bede uzywac przed olejowaniem... A po z SLS. Juz sama nie wiem co lepsze... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

(zawsze używam oliwy z oliwek, więc znam zapach, ten jest jakiś taki chemiczny; po drugie konsystencja bardzo wodnista, na włosy lekko za kark zużyłam 1/3 500 ml butelki
)