|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
W końcu Was nadgoniłam ...oczywiście poprzedniej części nie dłam rady nadrobić.
Wcięło mi cytaty ![]() Dziewczyny za opisy porodów. Może i ja się w końcu zbiorę ![]() Perfuzja, aż mi dreszcze przeszły jak przeczytałam o twojej znajomej i Juleczku Dlaczego takie historie mają miejsce? ![]() Lady_Aga, podziwam Cię za siłę. Przeżywasz naprawdę ciężkie chwile. Trzymaj się, kochana Ja bym chyba nie dała rady Akkma, ogromne gratulacje A data narodzin ekstra ![]() Iwantyou, super, że wyniki ok Siloh, za serduszko Marcelka....i nie wiem co jeszcze miałam napisać
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witam w klubie. Od porodu zbieram sie do dentysty i wczoraj wlasnie mężowi mowilam, ze wolałabym jeszcze raz rodzic. Tym bardziej, ze czeka mnie kanałowe a nigdy w życiu tego nie mialam :P brr
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Powariowalyscie z tym dentysta i porodem
Do dentysty moge chodzić codziennie. Szybkie znieczulenie i moge spać na fotelu
|
#934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A na mnie lepiej nie czekaj w szpitalu bo nie wyjdziesz do końca lutego Ja już tracę nadzieję, że u mnie jakakolwiek akcja się rozwinie samoistnie.
|
||
|
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Perfuzja, w czym pokarm zamrazasz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie wczoraj udiołam 60 ml
mało trochę ale chyba już nic z cycka nie leciało.Czy można w końcu mieszać pokarm? Zamrażać po 60-80 ml to lipa chyba.. zresztą ja wczoraj pierwszy raz odciągnęłam jak szłam do szpitala. Dałam małemu potem butlę aby zobaczyć jak mu idzie zassania i było OK- złapał zjadł ale te 60 ml było mało- czyli chyba nie wszystko wydoiłam z cycka ![]() W ogóle to wczoraj przyszedł laktator AVENT i jest super. Miękka wkładka delikatnie doi, nic nie ciągnie, nie boli- jestem zadowolona ![]() Dziś przyszły muszle laktacyjne- o matko jaka ulga dla cycków!!!!!!!!!!!!!! w końcu mnie nic nie drapie- wkładki laktacyjne sa koszmarne- fuj
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dlatego zrezygnowałam z wszelkich zzo i innych ingerencji bo boje sie igieł. W życiu zastrzyku nie mialam - wolałam moje skurcze. Dopiero jak na ostatniej fazie wsadzili mi standardowo wenflon to na 15min przed wyskoczeniem Malej zgodziłam sie na oxy na wydłużenie skurczy :P I dlatego boje sie dentysty - wiem, ze ze znieczulenie będzie pikuś no ale to znieczulenie trzeba podać
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chcialam poinformowac, ze moj synek Julian przyszedl na swiat w poniedzialek, 10.02, przez cc. 4000 g, 55 cm, 10 pktow.
Dzis wrocilismy do domu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję
|
|
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
perfuzja super, ze Emil tak dzielnie zniosl rozstanie
![]() Szczerze, to wolalabym przeleczyc wszystkie zeby kanalowo, niz znowu rodzic ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mozna dolewac mleka do już zamrozonego. Zeby nie powiedzieć: a nie mówiłam, ze muszle są super? Patrycja z opcji dentysta bez znieczulenia i poród bez znieczulenia tym bardziej wybieram dentystę ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
Akkma ![]() Senira, Guapissima za opisy! Dzielne z was dziewuchy! Edit: Doczytałam, że Cayenne się jeszcze rozpakowała, więc dodatkowe gratulacje! A ja mam do was pytanie: macie już pesel malucha? Bo ja dziś odebrałam i coś mi w nim nie pasuje, bo w peselu pierwsze cyfry to data urodzenia (rok, miesiąc, dzień), czyli Kornelia jak się urodziła 22.12.2013 to jej pesel powinien się zaczynać 131222, a babka wpisała 133222. Nie wiem czy się pomyliła, czy teraz te pesele jakoś inaczej się nadaje. Wysyłam dokumenty do zusu i nie chcę później latać i poprawiać, wolę się upewnić. Jak jest u was? Poród a dentysta??!! Poród miałam szybki, ale bolesny i po stokroć wolę mojego doktora ząbka. On zawsze przed podaniem znieczulenia smaruje dziąsło lidokainą, więc w ogóle nie czuć wkłucia
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-14 o 16:48 |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie sie kupuje podgrzewacze, poza internetem?
Bedą w Saturnie czy innym Media Markcie? Bo zaczynam na tyle często zostawiać dziecko z butelką, ze przydałoby sie już cos lepszego niz kran z woda. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Wiec dzieciaki z grudnia maja 32, ze stycznia 21, z lutego 22 itd.
|
|
#945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za info o peselu, nie wiedziałam o tym. |
|
|
|
|
#946 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Amen |
||
|
|
|
#947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#948 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
To jak widać poród porodowi nie równy - ja dziękowałam wszystkim swietym ze ominęły mnie krzyżowe, bo pewnie inaczej bym śpiewała a i teraz pozwoliłabym sobie na żywca wszystkie zeby wyrwać
a tak bole byly silniejsze, ale moje okresowe z pierwszych dni tez do lekkich nie należały, wiec nie wspominam porody jako traumatyczne przezycie. Na cale szczęście ![]() Co do laktatorów ja mam ręczny aventu i bardzo go sobie chwalę - przy sporadycznym ściąganiu jak moje sprawdza sie super ![]() Pesel dzis odebraliśmy i tez przez chwile byla zagwozdka skąd ta dwójka, ale maz wysnuł teorie ze to dlatego ze 2 z przodu 2014 i przyjęłam to tłumaczenie
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
My juz po szpitalu, szmerów nie ma. Oczka ropieją, bo Klucha ma zatkane kanaliki. Infekcji nie ma. Mamy masować i solą fiz. przemywać. Krostki zdiagnozowano jako baby egzema, natłuszczać mamy buzię oliwką i samo zniknie. To tyle.
Aaaa i moje dziecię jest chyba NAJCIĘŻSZE na wątku, przekroczył 6 kg, 6080 g , 59 cm ![]() cayenne: gratulacje :brawo: Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-14 o 17:51 |
|
|
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sluzy mu Twoj cyc ![]() A jaki rozmiar teraz nosi? perfuzja z tymi peselami to nie wiedzialam, ze tak teraz nadaja . Az sprawdzilam u Alka i sie zgadza Jak to sie mozna ciekawych rzeczy czasem dowiedziec
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
Alek caly dzien troche marudny, chcialo mu sie spac, ziewal, widac, ze zmeczony, usypial na chwile i sie za chwile budzil.
Teraz zasnal, tylko gorzej, ze w hustawce Jak go sprobuje przeniesc do lozeczka to na bank sie obudzi i mam dylemat, czy go ruszac
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, rzadko się udzielam, serio to wogóle, ale podczytuje Was niemal codziennie...ponieważ widnieje (jeszcze
) na liście porodówek (zaginionych ale jednak ) to winna Wam jestem wiadomość, że 08 lutego przyszła na świat Moja Księżniczka Apolonia (tak tak zmiana imienia musiała być, gdyż Róża gryzła się z nazwiskiem T.Ż. ). Urodziła się w szpitalu MSW w Warszawie, poród rozpoczął się naturalnie, zakończył CC. Moja kruszynka ważyła 2750 i mierzyła 53 cm. Dostała 9 pkt. Od dwóch dni jesteśmy już w domciu, zdrowe jak rydz, więc pomyślałam, że możę chciałybyście kolejny opis porodu do kolekcji![]() O tym, że urodzę przed terminem wiedziałam, odkąd mi zdjęli pessar w 37 tygodniu. 3 dni przed porodem zaczął odchodzić mi czop i organizm postanowił zacząć się czyścić. W sobotę to już mnie przetrąbiło pożądnie i zaczęły się bóle coś na kształt menstruacyjnych. Wiedziałam, że to początek drogi przyjścia na świat Mojego Słoneczka. Nie stresowałam się zbytnio, szpital wybrany, torby spakowane, T.Ż. czekający na znak-sygnał, siostra i koleżanka na telefonie aby instruować czy to "te" skurcze. Poszłam jeszcze do Tesco po smoczki, wyparzyłam butelki, przyszykowałam podgrzewacz na powrót ze szpitala i czekałam cierpliwe na "swój czas". Na wszelki wypadek aby nie popełnić falstartu wziełam nospę i ciepłą kąpiel. Skurcze nie minęły, tylko się nasiliły, ale nie bolało jakoś specjalnie ot, jakbym miała okres . W drodze już była moja przyjaciółka, która miała nas zawieźć do szpitala i zając się zwierzyńcem, kiedy My będziemy rodzić.Ruszyliśmy na miejsce kaźni przed 19, w samochodzie dostałam jednego mocnego skurczu, ale jeszcze żartowałam ze wspóltowarzyszami i obrzydzałam im podróż opowiadając o czopie i kolorze moich gaci zbadała mi rozwarcie - 4cm i posłała na KTG. Tam odbębniłam 30 minut zwijając się jak pijawka z bólu i razem z T.Ż. udaliśmy się na porodówkę. Tam dostaliśmy najpierw jedynkę, super wyposażoną w łóżko a'la statek kosmiczny, piłki, vaco et etc...jednak nic nie pomogło skurcze były już coraz bardziej silne, ból, gdyby opisać - w pierwszym momencie chciałam sobie włosy wyrwać, nastepnie odgryźć palec po palcu, jeśli nie włożyć je sobie w oko, w końcu powiesić się na pasku T.Ż. Próbowałam znaleźć dogodną pozycję dla siebie, aby złagodzić ból, wykonałam nawet jezioro łabędzi, śpiewałam, ale nic nie pomogło, bolało jak sk......n![]() Ale serio, to co przeżyłam, to co pamiętam, to, że mała źle się wpasowała w kanał, a ja nie mogłam jej urodzić. Ten opis porodu to również moje oczyszczenie, ten koszmar się oddala...powoli ale oddala. Zaczęło się jak w bajce, szybki poród, marzenie każdej pierworódki, a skończyło...uffff....najw ażniejsze, że już jesteśmy w domu i ogarniamy sytuację we trójkę. Pola jest cudownym dzieckiem, póki co bezproblemowym i spokojnym, śpimy na raty, mała jest karmiona mlekiem modyfikowanym, z wyboru nie koniecznośći, miewa kolki, ale odkąd przepajamy, problemy brzuszkowe zniknęly tfu tfu Jest jednym wielkim głodomorkiem, ale kochanym i cudownym. Kocham ją ponad życie. Zamieszczam zdjęcia Mojej Małej Pijaweczki. Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i powodzenia dla tych przyszłych. |
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Od 16 mała wisi mi na cyckach, ciągle jest głodna a ja już chyba tam nic nie mam
![]() Dziewczyny czy któras do kp podaje mm? Zastannawiam się czy jej nie podać bo widzę ze jest głodna, jak ją odstawię bo zasypia to ryk... smoczek dzisiaj nawet nie pomaga
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
super, że z serduszkiem wszystko OK no i kluseczka mała rośnie
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emil goni Marcela, waga domowa pokazuje 5700
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Akkmagratulacje
![]() Muminkuprzy lanolinie powinno byc jeszcze 5,0 i mi dermatolog wypisala urea 20. Masc jest tlusta jak smalec nie moglam zmyc z rak no i smarowac 2razy dziennie ponoc juz po tygodniu sa efekty ![]() Moj krasnoludek by tylko jadl juz mi cycki odpadaja Bylam dzisiaj zalatwic becikowe ile tego trzeba wypelniac i dokumentow dostarczyc chyba specjalnie tak robia aby zniechecic ludzi. |
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
perfuzja-- tak, miałaś rację z tymi muszlami
polecam każdemu- rewelacja
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

za opisy porodów. Może i ja się w końcu zbiorę 
Dlaczego takie historie mają miejsce?
Ja bym chyba nie dała rady 
za serduszko Marcelka.

Ja już tracę nadzieję, że u mnie jakakolwiek akcja się rozwinie samoistnie.

A jak zaczęłam odciagac, to odciagnelam bez żadnego problemu 180 ml, poleciałoby jeszcze, ale wiecej nie mieści się w moich woreczkach do mrożenia
zbadała mi rozwarcie - 4cm i posłała na KTG. Tam odbębniłam 30 minut zwijając się jak pijawka z bólu i razem z T.Ż. udaliśmy się na porodówkę. Tam dostaliśmy najpierw jedynkę, super wyposażoną w łóżko a'la statek kosmiczny, piłki, vaco et etc...jednak nic nie pomogło skurcze były już coraz bardziej silne, ból, gdyby opisać - w pierwszym momencie chciałam sobie włosy wyrwać, nastepnie odgryźć palec po palcu, jeśli nie włożyć je sobie w oko, w końcu powiesić się na pasku T.Ż. Próbowałam znaleźć dogodną pozycję dla siebie, aby złagodzić ból, wykonałam nawet jezioro łabędzi, śpiewałam, ale nic nie pomogło, bolało jak sk......n