|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Może niech wyda książkę o tym jak przygotować się na ból. Antoś skorzysta na tantiemach ![]() Ten gaz wdycha się na skurczu. Jak dla mnie to bardzo mało pomagał, ale było mi lepiej psychicznie, że mam jakieś "lekarstwo"
|
|
#962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tym zgrubieniem jak najszybciej do lekarza, pewnie nic groźnego, ale wierzę, że się zestresowałaś doczytałam ja myślałam, że jem dużo słodyczy, ale wyprowadzasz mnie z błędu chyba bym nie zjadła całej czekolady w ciągu jednego dnia, a tym bardziej wieczora
|
|||
|
|
|
#963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pola przechodzi zapewne skok, może wszystko wróci do normy... Cytat:
Dziekuję Taaak, własna intuicja. Ja to bym może i już dała Zuzce coś innego niż mleko,ale... Tragedią jest podawanie jej leków łyżeczką albo strzykawką - zazwyczaj większość wypluwa... Nie spieszy mi się...Cytat:
![]() Cytat:
koniec doła!
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez bym się bała... ![]() Cytat:
Tak to bywa, że KP się czasem kończy z dnia na dzień... Ja byłam karmiona miesiąc bo moja mama się rozchorowała, moja siostra kilka dni bo mama trafiła do szpitala... Babcia dumna, bo wujka karmiła piersią aż pół roku, teściowa karmiła mojego męża 3 miesiące po czym z dnia na dzień odrzucił pierś. U mnie będzie d*** blada jak się coś wydarzy, bo moja Zuzia totalnie odrzuciła butelkę, łyżeczkę, wszystko... Ja też lubię lumpeksy... poszłabym sobie... ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Co za Walentynki... Do 3 robiliśmy słoiczki dla Zuzki Mamy 17.
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
!MADZIUCHNA dzięki
no niestety w trójkę nam ciezko spać razem nie tak jak Ty sama z dzidzia zazdroszczę no ale mam nadzieję że w końcu się jej poprawi i będzie spać u siebie chociaż nasze łóżko duże ale i jak wstaje połamana i niedługo to chyba zlece z łóżka ![]() Moja mała też ma takiego naczyniaka lekarze widzieli i nic nie mówili może się wchłonię zobaczymy
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl Hanie też troszkę brzuch chyba bolał w pierwszych 2,3 dniach podawania glutenu, dlatego zmniejszylam dawkę, ale potem było już ok i daje pełną porcję ekspozycyjne.
Kaśka, obiadki i deserki może i częstsze ale mają mniej kcal niz mleko. Matal, Ale w ogóle nie można powtarzać I fazy czy po prostu musi minąć jakiś czas ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Ja to ciekawe co napisałaś o tym rozszerzaniu diety. Tzn o tym 17 tygodniu to czytałam, bo to właśnie te 4 miesiące i też ostatnio pisałam że bez wyraźnego powodu nie powinno się podawać coś więcej niż mleko. Ale że powinno się jednak rozszerzać dietę przed 6 miesiącem z takich powodów to nie wiedziałam. My zaczęliśmy jak Hania miała 5,5 miesiąca i coś tam sobie je, ale raczej nie dużo, max 30-40 ml raz dziennie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2014-02-15 o 12:28 |
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
TEACHERKA Świetne zabawki cuda
RUSAŁKO Dziękujemy:-* moja mała urosła 3 cm od ostatniej wizyty czyli przez jakieś 3 tygodnie czekamy na telefon kiedy do neurologa ale skierowanie już mamy do tego masc na te suche miejsca coś na ciemieniuche wstrzymuje się z usg przez ciemiaczo zobaczymy co powie neurolog ![]() POLI piękna sukienka NENA masz mała uciekinierke
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Natala teoria jest taka, że doktorek fazę I zaleca tylko raz na całe życie. Ewentualnie dopuszcza powtórzenie, ale powinno minąć minumum 2 lata od poprzedniego razu.
Więcej nie doczytam, bo jestem w niedoczasie ![]() Miałam wstać rano, posprzątać, poćwiczyć i jechać do koleżanki, a tymczasem wstaliśmy 10:30, a ja nadal siedzę w pidżamie, bałagan w domu, a o 14 muszę wyjść jak żyć?!
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
EWACIA rośnie Ci mały przystojniak
![]() CZARNA Super prezent Ci mąż zrobił mój miał gdzieś walentynki ja miałam wcześniej kupiony perfum i kupiłam wczoraj mu wielką czekoladę z milki a on co? Go.wno mi nie chodzi o to żeby mi zrobił ekstra super prezent ale chociaż małego kwiatka ami się chcialaśmiać mi się chcialo jak próbował się tłumaczyć że był w kwiaciarni i chciał mi róże kupić ale nie było no poprostu go wyśmialam bo to nawet wiarygodne nie było jak to mówił wiec nie uwierzyłam jak dałam mu prezent to powiedział że jutro mi coś kupi wiec podziękowałam bo powiedziałam że to dzisiaj sa walentynki nie jutro i nic nie chce.
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- katastrofa rzekl tz z placacym mackiem.na rekach. mowie mu ze wczoraj bylo gorzej a przynajmniej tak samo. to zalamal rece. niech bawi syna pierworodnegi natala zrobilas mi zagwozdke bo moze u mnie te ryki tez od tego glutenu nie wiem co zrobic. moze nie dac dzis Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam, pocytowalam i zniknelo
![]() Nena cudne spodenki ![]() Papuga sliczne paznokcie ![]() Ktoras pytala o odplamiacz Loveli ( Kaska? ). Ja kupilam z polecenia Bajki i stwierdzam ze jest swietny Dopral mi wszystkie sliniaki i pieluchy z marchewki. Nawet nie zapieralam od razu, czasem sliniaki po kilka dni lezaly w koszu na pranie i po prostu na kilka godz. przed praniem zanurzalam je w wodzie z odplamiaczem.Co do Walentynek to ja dostalam od TZ ok. 30 tulipanow ale milo ze pamietal ![]() W ogole tak ostatnio sobie czytalam o rozwoju mowy u niemowlaka i teraz sobie wkrecam... Niby juz 4-omiesieczne niemowle powinno wypowiadac zgloski wwww, ttttt, dddd, ssss... Moj Julek za kilka dni konczy 5 miesiecy, gadula z niego straszny ale nie zauwazylam zeby byl w stanie wydobywac z siebie takie dzwieki. Jak to jest u waszych dzieci? |
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doceń i nie grzesz :P bo co niektórzy to nawet o kwiatkach z lidla nie pomysleli
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia ja bym chyba sprobowala odstawic gluten na kilka dni. Wtedy zobaczysz czy to od tego bo moze faktycznie brzuszek mu dokucza...
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
co chwile wchodze a tu nie ma co nadrabiac
mysle sobie co sie z Wami dzieje a to weekend przeciez odkad mam dziecko to nie wiem z czego zyje...nigdy nie wiem jaki jest dzien tygodnia bo prawie kazdy dzien jest u nas taki sam
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
angelikada beznadziejnie się zachował
oj, zrobiłabym awanturę...zrobiłabym ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- kaska własnie wgrałam simsy ![]() wieczór zapowiada się bardzo ciekawie,haha ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Ogarnęłam chałupę i lecę na miasto po kilka rzeczy, bo mamy dzisiaj gości ![]() Jak nie wrócę,to znaczy,że łeb mi urwało
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
piszcie cos dziewczyny bo mi sie nudzi
mała obecnie spi,obiad juz zjadlam a sprzatac u mnie nie ma sensu bo sie i tak roznosi przy remoncie![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- mowisz ze w uk damska pogoda? (tzn ze piździ
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Chopaki na spacerze, kończę kawusię i sru do obiadu i sprzątania chawiry, prasowania sterta już czeka
Dlaczego zawsze jest co robić w domu? Dlaczego nie można się byczyć cały dzień? Dobrze, że mieszkamy w bloku, bo inaczej trzeba by było ogarniać także podwórko ![]() Przypomniało mi się (Jo_asiek chciała wiedzieć ). Jak w czwartek byliśmy u profesora w klinice rehabilitacji to zapytałam go o te nieszczęsne szczepienia i ich wpływ na rozwój dziecka. Powiedział, że miał pod opieką dzieci, które (jak stwierdzili rodzice) po szczepieniach przestawały gaworzyć, choć wcześniej umiały, przestały siadać, choć wcześniej siadały Potwierdził - co wszystkie wiemy - że lepiej się robić większe przerwy między szczepieniami niż skracać czas. Ja rzeczywiście zaobserwowałam, że mój Julian praktycznie się nie odzywa teraz, tzn. nad ranem coś tam po jedzeniu poopowiada z wielkim wstydem, a tak to tylko piszczy z zadowolenia, ewentualnie pokrzykuje Wcześniej gadał na całego W sumie to zostało nam w marcu ostatnie szczepienie WZW (nie liczę pneumo, ale może z tym wystartujemy może dopiero jak J. skończy rok - tak doradziła koleżanka, bo wtedy mniej dawek potrzeba ) i potem kolejne w 13.-14. miesiącu życia. Już nie ma czego odkładać Mam trochę żal do siebie, że może za małą mam wiedzę o szczepieniach i ich wpływie na rozwój dziecka Tak w ogóle to się kijowo dziś czuję Boli mnie żołądek, dół pleców, kręcą kolana, taka bez mocy się czuję ![]() Tyle
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Z grubieniem idź do doktora. Cytat:
Cytat:
Miałam pytać co to ta cwiota ale już wiem ![]() Ja nie oglądam |
|||
|
|
|
#982 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Angel a moze sprobuj herbatke z melisy mu dac |
|
|
|
|
#983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój zawsze ale to zawsze coś mi dawał choćby małą czekoladke a tym razem wielkie G..... PRZEDZ WYJŚCIEM DO PRACY A MAIŁAM NA 14 RZUCIŁAM hasłem ż e myślałam ż ez rana pojedzie do sklepu po chleb i przywiezie mi kwiatki z biedry za 6,99 no ale sie nei doczekałam ...to mi powiedział ,, jutro dam co nawet dwa bukiety..'' i co i nic ....był w piekarni rano i kupił mi serduszko z piernika z napisem kocam cie /od adriana/ i kawałek ciasta....mówie mu że dooopa bom na diecie a ten mi ż enie musze jesć bo on zje za mnie no ale właśnei zjadłam i tylko chodze i sprzatam a nic nie widać![]() ....nawwt kawe na stojąco pije i obiad tez jem jak zimny ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- reszta w k.
|
|
|
|
|
#984 |
|
BAN stały
|
Angel co do siostry, moze i wkurzajace sa te teksty,ale z drugiej strony to nie jest jednak jej dziecko wiec nie powinnas wg mnie miec do niej pretensji, ze go nie nosi i ze chce miec weekend.
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Natala dzięki za info
![]() Cytat:
![]() Byłam z Natką na spacerku i u moich rodziców, a teraz mąż ją zabrał bo wrócił z dechy.I czytałam wrześniówki 2014, jeju, jak je czytam to wspomnienia wracają, jest dziewczyna z tp takim jak ja i jak pisze tóry ma tc i o wizytach to wszystko mi się przypomina. 19 lutego minie rok jak dotarłam do mojej gin prowadzącej (wcześniej byłam u innej) i jak zobaczyliśmy serducho a dziewczyny tam pokazują też zdjęcia z usg, ech jakie to niebywałe U mnie 1 lutego był kropek, a 19 lutego już taki bardziej ufoludek z krótkimi łapkami. Ależ kropki na początku szybko się rozwijająchcę być znowu w ciąży ![]() mój mąż mi wmawia,że już jestem bo mam świetny węchA poza ty to biedak dzisiaj wyznał mi,że mu smutno,że Natalka jest do niego coraz mniej podobna. ojoj
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pneumo też odkładam na skończony roczek. Dygam sie teraz. Połóż się to może odzyskasz siły ![]() Można melisę dziecku? |
||
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie.Czy można np.rano odciągnąć trochę mleczka i po południu do tej samej butelki jeszcze odciągnąć żeby mieć np.na wieczór?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna no był foch ale później przeszedł na chwilę i dalej się focham :p
EWACIA no niestety faceci tacy sa ja mam dalej focha bo olał mnie totalnie
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
nuuudyyyy
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie T. Przylazla sobie niby cos spytac TZ po czym widzac ze Julek jest u mnie na rekach (probowalam go nakarmic bo go teraz wszystko rozprasza i czasem ciezko jest o czym bardzo dobrze wiedziala) wziela go ode mnie o nic nie pytajac i mowi "Chodz. Pokaze cioci jak Ty urosl." Poza tym rano bylismy u niej na kawie i on sie rozglada a ona na to ze za rzadko u niej bywa i nie zna jej mieszkania Dobrze ze mamy drzwi na dol zakluczane
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

nie wiem gościu się zachowuje jakby mu wycieli spory fragment mózgu..

Ledwo co funkcjonuje, a jeszcze TŻ mnie wnerwia. Wczoraj po 2 godzinach nieudanich prób zaśnięcia Szymka, a tym samym 2 godzinach strasznego placzu i krzyku, spakowalam go wieczorem po 18 w wózek i chodziłam mimo deszczu i ryczałam ze zmęczenia i bezsilności. Mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy
Teraz też jest tragicznie,a zapowiadają jeszcze większe ulewy i wichury
) i cwiota 

Niewiem czemu, od jakiegoś tygodnia ma pobudki o takiej godzinie, wcześniej do 9 bez problemu spała

Dlaczego zawsze jest co robić w domu?
Potwierdził - co wszystkie wiemy - że lepiej się robić większe przerwy między szczepieniami niż skracać czas. 
nuuudyyyy