Panny Młode 2015 cz.13 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 18:49   #4621
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz.13

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
To jest taka "budka" niedaleko targu.. ale facet ma porządne, polskie produkty. Jego nie da sie opisać, od lat to robi i nie ma tutaj nikogo lepszego. Jak mi zaczął mówić o rodzajach staników, co z czym i jak... masakra.. i wiesz... zabójcze jest to, ze nie mierzy cię żadną miarą, dotknie cię pod bistem, wyciągnie, ustawi ci od razu ramiaczka, idziesz do przymierzalni i stanik jest idealny. Facet jeszcze każe ci się pokazać, powie ci jak sobie masz co poprawić i naprawdę zdziwiłam się jak dobrze się w końcu czułam w staniku.
to muszę koniecznie przyjechać

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja tak samo może pojedziemy kiedyś na wycieczkę stanikową do Jastrzębia haha? są jakieś busy z krk? ja jestem chętna na zwiedzanie polskich miast
chyba jedzie z krakowa przez Jastrzębie ale nie jestem pewna :P na pewno jest do Kato, a stamtąd na bank coś pojedzie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Ej ja już mówiłam, że ja do Krakowa bardzo chętnie kiedykolwiek zresztą :P

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

ej ale jak to chłop jest, to nie mogę tż powiedzieć, bo by mnie ududał

i taka porada kosztuje 100 zł? Ola Ty tam byłaś osobiście?

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 18:51   #4622
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

ej ale jak to chłop jest, to nie mogę tż powiedzieć, bo by mnie ududał

i taka porada kosztuje 100 zł? Ola Ty tam byłaś osobiście?

Taki starszy chłop, jakbym wam pokazała tą budę to byłybyscie mocno ździwione... a 100zł kosztują mniej więcej staniki, nie porada. On ci stanik dobierze od tak, bo ci przecież nie sprzeda niedopasowanego

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 18:53   #4623
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Ooooo, własnie, propo wynajmowania. Joasiu, ile płacicie najmu za ile pokoi?

To chodźmy na piwo KIEDYKOLWIEK Muszę się odchamić.
eh my placimy dosc duzo
bo mamy 40m2, 2 pokoje ale mieszkanie odnowione w kosmos. czynsz 1600 dla wlascicieli, administracyjny chyba 310 plus prad co msc 80 zl, gaz co 2 msc tez 80- ale mieszkamy w 4 osoby

to jtz mozemy na za 2 tyg spnkojnie sie umowic!
Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
chyba jedzie z krakowa przez Jastrzębie ale nie jestem pewna :P na pewno jest do Kato, a stamtąd na bank coś pojedzie

Ej ja już mówiłam, że ja do Krakowa bardzo chętnie kiedykolwiek zresztą :P
Tz ma rodziny z jastrzebiej, ale to chyba nie to samo :p

ja pamietam ze chcesz krk, to kiedy moglabys wpasc? :p
Stary 2014-02-15, 18:55   #4624
n91adine
Zadomowienie

Dobrze, że przeczytałam, że w 4 osoby, bo już mi oczy z orbit wyszły

Dawaj majsterka do Krakowa! Może zrobimy wizażowe spotkanko?
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 19:01   #4625
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:

no niestety cena kosmiczna ale uwielbiam nasza kuchnie i lazienke pokoj tez bym kochala gdyby sie z roku na rok powiekszal

ja jestem za wizazowym spotkaniem ale na ten moment tylko krk dla mnie wchodzi w gre

a tak ostatnio rozmawialyscie o rajstopach na slua.
powiedzcie mi cos na temat ponczoch ale tych na pasy, nie samonosne. czy ktoras z was takie nosila?
mnie niestety samonosne w zeszlym roku okropnie odparzyly i uczulily, nie wyobrazam sobie takiej sytuacji na slubie. nie wiem czy mialam pecha z tymi ponczochami czy ki ciul, bo nie raz juz takie ubieralam.. i sama nie wiem..
Stary 2014-02-15, 19:03   #4626
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:

gadam o tym od lat, a tylko Joasia i Ex chciały myślałam coś w sumie o wiośnie, ale w sumie już ją mamy...

Stary 2014-02-15, 19:30   #4627
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
biedna

nie znoszę prasować koszul
a szczególnie tych z długimi rękawami...
a TŻ właściwie codziennie idzie do pracy w koszuli
juz jest lepiej na szczęście przepisali mi ocenę i nie musialam juz tam siedzieć. Spakowałam swoje flepy i do domu, a w domu zażyłam max dawkę leku i żyję... obyło sie bez wypadow do łazienki. Swoja drogą to jestem przerażona, bo coraz częściej mam migreny. Co jesli na własnym weselu mnie złapie???

co do koszul to...hmmm...ja sie przyzwyczaiłam. Dress code w robocie mam takie, ze nie ma innej możliwości. Zawsze koszula... koniecznie elegancka.

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Heeejka zdałam, zdałam.. przyszłam się pochwalić, co działo się ciekawego?
gratulacje

Cytat:
Co z tego, że się uczę jak wcale nie widać, żebym była nauczona? To ostatni egzamin, ale przewiduję... poprawkę.

Kto idzie ze mną na piwo jak już ogarnę sesję?
Ja mogę iść...dawno sie w sumie nie ululałam. Tylko jak do Ciebie dotrę ?

Wracam do TŻ, bo juz ma mine, która mowi sama za siebie. "Jak nie praca, to szkoła. Jak nie szkoła to kuchnia, jak nie kuchnia to lazienka, albo łóżko i laptop".. nie chcę sobie robić problemu. Oczekuje na mnie winko, ale nie bede ryzykowac chyba z ta migreną.

Pa Dziewczyny

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:00   #4628
joasia-a
Zakorzenienie

DOtarlam na mieszkanie.. przywiozlam sobieborowki i truskawki.. nie duzo ale od razu kupilam w sklepie po drodze kefir i matko.. wiem jak smakuje szczescie!!! Przepis nas zczescie to garsc borowek i 4 truskawki, troche kefiru... maaaaaaaaaaaaamo

Kurde.. wszystkie z TŻtami hehe :P milych wieczorow
Stary 2014-02-15, 20:05   #4629
n91adine
Zadomowienie

Ta, z TŻtami... Mój się żegna po raz 10 z kolegami przed wyjazdem, a do wtorku zdąży się pożegnać jeszcze kilka... :P
A ja się uczę.

Ja ostatnio odkryłam, że mam blender. Wprawdzie robię nim tylko zupę-krem brokułowy, ale obawiam się, że mrożonych rzeczy to on nie ogarnie...
Chociaż pamiętam czasy, kiedy w pracy (w kawiarni) na śniadanie robiło się koktajle.
Płatki owsiane na wodzie, trochę jogurtu, banan, maliny <3
Albo kasza manna na wodzie, trochę jogurtu, borówki i co było pod ręką <3
Stary 2014-02-15, 20:09   #4630
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Ta, z TŻtami... Mój się żegna po raz 10 z kolegami przed wyjazdem, a do wtorku zdąży się pożegnać jeszcze kilka... :P
A ja się uczę.

Ja ostatnio odkryłam, że mam blender. Wprawdzie robię nim tylko zupę-krem brokułowy, ale obawiam się, że mrożonych rzeczy to on nie ogarnie...
Chociaż pamiętam czasy, kiedy w pracy (w kawiarni) na śniadanie robiło się koktajle.
Płatki owsiane na wodzie, trochę jogurtu, banan, maliny <3
Albo kasza manna na wodzie, trochę jogurtu, borówki i co było pod ręką <3
No a ja pryzjechalam na mieszkanie w ktorym jest tylko wspollokatorka za ktora srednio przepadam hah :P wypilam juz koktajl.. <3

Ja w sumie tez nie wiem czy moj by dal sobie rade z mrozonymi owocami bojednak rpzez ok 3 godziny te owoce juz mi sie rozmrozily troche a to przeciez tylko blender w biedronki

Matko, raz zrobilam krem brokulowy i TZ mi powiedzial ze facet potrzebuje miecha a nie papki dla dzieci xD

kurde.. i mam nadal taki katar ze juz mnie to meeeeeeeega wkurza no
Stary 2014-02-15, 20:11   #4631
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
No a ja pryzjechalam na mieszkanie w ktorym jest tylko wspollokatorka za ktora srednio przepadam hah :P wypilam juz koktajl.. <3

Ja w sumie tez nie wiem czy moj by dal sobie rade z mrozonymi owocami bojednak rpzez ok 3 godziny te owoce juz mi sie rozmrozily troche a to przeciez tylko blender w biedronki

Matko, raz zrobilam krem brokulowy i TZ mi powiedzial ze facet potrzebuje miecha a nie papki dla dzieci xD

kurde.. i mam nadal taki katar ze juz mnie to meeeeeeeega wkurza no
A jeśli chodzi o kuchnię to...
Muszę przyswoić więcej potraw. Wcześniej myślałam, że różnorodnie gotuję, ale TŻ mnie sprowadził na ziemię ^^
Już mi nawet brakuje pomysłów co bym mogła ugotować :P
Stary 2014-02-15, 20:13   #4632
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli chodzi o kuchnię to...
Muszę przyswoić więcej potraw. Wcześniej myślałam, że różnorodnie gotuję, ale TŻ mnie sprowadził na ziemię ^^
Już mi nawet brakuje pomysłów co bym mogła ugotować :P
heh :P ja w sumie wiem ze nudnio ostatnio gotujemy ale nie mam tez pomyslow :P
Stary 2014-02-15, 20:16   #4633
MajsterkaANB
Zakorzenienie

myśmy ostatnio z Jarsonem się zastanawiali, czy czy tak nie zacząć pić tylko wody, nie jeść pierdół, ogólnie jeść zdrowo...Ale nie wiem czy my ta potrafimy Kurcze ja tak bardzo chciałabym być taka fit fes, ale jestem takim leniem, że się nie da :P

Jak wam idą ćwiczenia?

Stary 2014-02-15, 20:16   #4634
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
heh :P ja w sumie wiem ze nudnio ostatnio gotujemy ale nie mam tez pomyslow :P
Teściowa już kilka razy dała mi do zrozumienia, że nie umiem gotować
Ale kiedy ja nie mam czasu, a dla siebie samej mi się nie chce, to po co mam się silić na dwudaniowy obiad, jak mogę wrzucić warzywa na patelnię?
Albo sama daje mi gigantyczne zapasy do zamrażalnika to muszę j zjeść, prawda? I jak tu rozwijać talent kulinarny?
Stary 2014-02-15, 20:19   #4635
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
gratki!
to posapmuj z nami teraz dluga sesje mialas

no niby tak heh, ale jednak ludzid z rodziny Tzta na pewno beda woleli do niego dzwonic i potwierdzac :p

kurde! az sama jestem ciekawa haha
No właśnie... dlatego zaufam, że stanie na wysokości zadania i jak ktoś mu coś potwierdzi, to od razu mi da znać...

Cytat:
Ooooo, własnie, propo wynajmowania. Joasiu, ile płacicie najmu za ile pokoi?

To chodźmy na piwo KIEDYKOLWIEK Muszę się odchamić.
Ahahahha na piwo odchamić? Ty lepiej do teatru idź czy co! hahahah

Cytat:
DOtarlam na mieszkanie.. przywiozlam sobieborowki i truskawki.. nie duzo ale od razu kupilam w sklepie po drodze kefir i matko.. wiem jak smakuje szczescie!!! Przepis nas zczescie to garsc borowek i 4 truskawki, troche kefiru... maaaaaaaaaaaaamo

Kurde.. wszystkie z TŻtami hehe :P milych wieczorow
Bardzo śmieszne... :P ja mam 6 dzień bez TŻ'ta, a przede mną jeszcze kolejne 10....

W ogóle wiecie co? pierwszy weekend z prawdziwymi wspólokatorami . Widać, że jest weekend, bo muza głośniej, ogólnie głośniej... ciekawe czy za niedługo będę mogła najeżdżać na wkurzających wspólokatorów czy nie . Narazie bardzo sobie chwalę- na dole w dwóch pokojach są 2, całkiem fajne pary , w trzecim pokoju jest ponoć jakaś Bułgarka (która aktualnie jest w Bułgarii), łazienka zawsze wolna, wc zawsze wolne, jedynie to ciągle coś gotują i wszystko czuć w pokoju.... ale ogólnie żyje mi się całkiem dobrze narazie .
Stary 2014-02-15, 20:22   #4636
MajsterkaANB
Zakorzenienie

ja tam lubię gotować, ale czy różnorodnie... hmmm czasami jest tak, że dwa razy w tygodniu jemy palszki rybne i mizerię i potem przez dwa miesiące tego nie jemy

ja ostatnio też rzadko gotowałam trochę z oszczędności a trochę dla wygody :d mamusia obiadki robi również dla nas i sobie podbieramy.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Magda to super, że ci się podoba mój tż leży plackiem i patrzy na skoki...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Ej tak w ogóle to była u nas dzisiaj siostra tż, pokazałam jej moje buty i ona się mnie zapytała, jaki będę miała kolor sukni... i to już 3 osoba, która się mnie o to pyta, widząc, że mam kolorowe buty :P

Stary 2014-02-15, 20:23   #4637
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
myśmy ostatnio z Jarsonem się zastanawiali, czy czy tak nie zacząć pić tylko wody, nie jeść pierdół, ogólnie jeść zdrowo...Ale nie wiem czy my ta potrafimy Kurcze ja tak bardzo chciałabym być taka fit fes, ale jestem takim leniem, że się nie da :P

Jak wam idą ćwiczenia?
Dacie rade mytez dawniej musielismy miec jakies soki, napoje gazowane.. a terazkupujemy wode i oboje pijemy da sie ogolnie wydajem is ie ze dosc zdrowo jadamy;. a to ze czasami zamowimy pizze to nic nie znaczy> czasami mozna

A cwiczenia.. nie cwiczylam znowu przez chorobsko ale.. ale przywiozlam sobie porzadne buty z domu do cwiczen wiec jak tylko mi zatoki odejda to dawaj
poza tym ja mam bardzo duzo ruchu w pracy zwlaszcza jak zamykam i musze posprzatac.. 40 minut sprzatania.. mycie podlogi, wyparzanie talerzy, podnoszenie ciezkich koszyz talerzami
Cytat:
Teściowa już kilka razy dała mi do zrozumienia, że nie umiem gotować
Ale kiedy ja nie mam czasu, a dla siebie samej mi się nie chce, to po co mam się silić na dwudaniowy obiad, jak mogę wrzucić warzywa na patelnię?
Albo sama daje mi gigantyczne zapasy do zamrażalnika to muszę j zjeść, prawda? I jak tu rozwijać talent kulinarny?
Dla mnie obiad dwudaniowy to paranoja,mowilam juz o tym :P bo dla2 osob to bez sensu namjuz rzadko daje tesciowa jedzenie a jelsi daje jakies w sloikach kapuchy, bigosy to ja i tak tego nie jem i niestety laduje to w niefajnym miejscu ;P ogolnie to gotujemy praktycznie codziennie wiec nie jest zle
ale tesciowej nei przetlumaczysz bo nikt od niej lepiejprzeciez nie moze gotowac
Stary 2014-02-15, 20:25   #4638
MajsterkaANB
Zakorzenienie

dobrze, że ja takiej teściowej nie mam chociaż w sumie, ta moja to podobno niezłe ziółko, tylko jeszcze przy mnie się nie ujawniła... zatem czekam, czekam...

Stary 2014-02-15, 20:27   #4639
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Ahahahha na piwo odchamić? Ty lepiej do teatru idź czy co! hahahah

Bardzo śmieszne... :P ja mam 6 dzień bez TŻ'ta, a przede mną jeszcze kolejne 10....
No ale Ty nie pisalas chwile a tu kazda po kolei pisala ze zaraz TZ przyjedzie haha dasz rade
A co do wspollokatorow to oby taknajdluzej!
Cytat:
ja tam lubię gotować, ale czy różnorodnie... hmmm czasami jest tak, że dwa razy w tygodniu jemy palszki rybne i mizerię i potem przez dwa miesiące tego nie jemy

ja ostatnio też rzadko gotowałam trochę z oszczędności a trochę dla wygody :d mamusia obiadki robi również dla nas i sobie podbieramy. Ej tak w ogóle to była u nas dzisiaj siostra tż, pokazałam jej moje buty i ona się mnie zapytała, jaki będę miała kolor sukni... i to już 3 osoba, która się mnie o to pyta, widząc, że mam kolorowe buty :P
Haha.. ja jem paluszki rybne jak TZ jedzie na weekendi mi sie nie chce dla samej siebie gotowac

To nastepnym razem powiedz ze bedziesz miala gejowska, kolorowa matko.. ja nie rozumiem.. czasami sie spotykam ze laski wlasnie kupuja buty pod odcien sukni slubnej.. no paranoja xD
Stary 2014-02-15, 20:29   #4640
n91adine
Zadomowienie

W poniedziałek idziemy oglądać mieszkanie do wynajęcia... Na zdjęciach wygląda fajnie, sensowna okolica (poszłam na kompromis i jest stosunkowo blisko teściów... ), cena wychodzi na to, że też fajna, salon, sypialnia, łazienka, ciemna kuchnia i korytarz. Umeblowane całkiem ładnie (aż jestem zadziwiona, że tak nowocześnie!) w przyszłym tygodniu wchodzą malarze i niby się cieszę, ale po naszym ostatnich kłótniach trochę się boję.
Boję się, że się tam powybijamy...

Niby podjęłam decyzję, że inaczej będę reagować na jego bezsensowne kłótnie niż do tej pory, czyli nie będę podsycać ognia, ale wiecie same.
To bez sensu, że się stresuję?
Stary 2014-02-15, 20:32   #4641
magda_mjt
Zakorzenienie

Dziewczyny jeśli chodzi o jedzenie od Teściowej . My zawsze jak wracamy z PL, to Mama TŻ'ta robi NAM bułki z sałatą, kotletem i majonezem . Dziewczyny... za te bułki jestem w stanie dać się pokroić! serio, są tak przepyszne, że to aż niemożliwe . I daje nam kotlety zapakowane próżniowo, a Babcia TŻ'ta daje nam pierogi! Ale bułki to normalnie... dla nich mogłabym co tydzień jeździć do PL hahahah .
Stary 2014-02-15, 20:33   #4642
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
W poniedziałek idziemy oglądać mieszkanie do wynajęcia... Na zdjęciach wygląda fajnie, sensowna okolica (poszłam na kompromis i jest stosunkowo blisko teściów... ), cena wychodzi na to, że też fajna, salon, sypialnia, łazienka, ciemna kuchnia i korytarz. Umeblowane całkiem ładnie (aż jestem zadziwiona, że tak nowocześnie!) w przyszłym tygodniu wchodzą malarze i niby się cieszę, ale po naszym ostatnich kłótniach trochę się boję.
Boję się, że się tam powybijamy...

Niby podjęłam decyzję, że inaczej będę reagować na jego bezsensowne kłótnie niż do tej pory, czyli nie będę podsycać ognia, ale wiecie same.
To bez sensu, że się stresuję?
A jaka okolica i cenowo ;> sama chcialabym sie przeprowadzic zeby tylko we dwoje zamieszkac.. ale TZ wlacza wtedy swoj tekst ze musimyna slub oszczedzac ...

mysle ze z jednej strony obawa jest prawidlowa.. bo jednak to jest duze wyzwanie.. ale z drugiej strony.. nei cieszysz sie chociaz troche?
Poza tym.. mowisz ze mieszkanie ma i sypialnie i salon.. wiec jak sie posprzeczacie macie mozliwosc przynajmniej chwileodpoczac od siebie :P nie to co my haha.. 10 m2 pokoj.. jak sie poklocimy to nie mamy gdzie isc! :d
Stary 2014-02-15, 20:36   #4643
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka okolica i cenowo ;> sama chcialabym sie przeprowadzic zeby tylko we dwoje zamieszkac.. ale TZ wlacza wtedy swoj tekst ze musimyna slub oszczedzac ...

mysle ze z jednej strony obawa jest prawidlowa.. bo jednak to jest duze wyzwanie.. ale z drugiej strony.. nei cieszysz sie chociaz troche?
Poza tym.. mowisz ze mieszkanie ma i sypialnie i salon.. wiec jak sie posprzeczacie macie mozliwosc przynajmniej chwileodpoczac od siebie :P nie to co my haha.. 10 m2 pokoj.. jak sie poklocimy to nie mamy gdzie isc! :d
hahah dbre my w sumie jak się pokłócimy to mogę ewentualnie iść spać do Filipa do pokoju albo na bok naszej rogówki bo część nam się rozkłada, ale część nie, więc... :P razem a jednak osobno

Stary 2014-02-15, 20:37   #4644
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jeśli chodzi o jedzenie od Teściowej . My zawsze jak wracamy z PL, to Mama TŻ'ta robi NAM bułki z sałatą, kotletem i majonezem . Dziewczyny... za te bułki jestem w stanie dać się pokroić! serio, są tak przepyszne, że to aż niemożliwe . I daje nam kotlety zapakowane próżniowo, a Babcia TŻ'ta daje nam pierogi! Ale bułki to normalnie... dla nich mogłabym co tydzień jeździć do PL hahahah .
oj pierogow babci nic nei pobije :P moja babcia robi hurtowo wszystkim pierogi.. rodzicom do wloch.. na swieta to dla polowy rodziny, synowi swqojemu do niemiec teraz tez z kilograma kapusty zrobila.. ah.. nic nie smakuje jak te jej pierogi! :P
ale gdybys miala co tydzien jedzenie od tesciowej to pewnie by Ci sie przejadlo :P a tak to masz to tylko co jakis czas wiec nie smakuje tak samo a sama takich bulek nie przygotowujesz_?
Stary 2014-02-15, 20:39   #4645
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę moja przyszła teściowa też dobrze gotuje... ale ja jestem wybredna i trudno mi dogodzić lubię np. kluski, które robi moja babcia i żadne inne mi tak nie smakują. przyzwyczaiłam się to placków, które robi moja mama i żadne inne mi aż tak bardzo nie smakują. i tak jest ze wszystkim :P przyzwyczaiłam się do jakiś smaków i trudno mi się od tego oderwać :P

Stary 2014-02-15, 20:40   #4646
n91adine
Zadomowienie

Cytat:

Olsza, niedaleko przystanku Miechowity , tereny mojego TŻ. 1000 najmu, więc razem z czynszem i wszystkim powinniśmy się zmieścić w 1500 zł. Mam nadzieję. :P
Jak patrzyłam na kawalerki to wychodzą... 70 zł mniej

Ostatnio zaczęłam się zastanawiam, czy na ślubie też się pokłócimy xD
Stary 2014-02-15, 20:41   #4647
Vivienne
... choć nie Westwood

Nie podchodz do tego, że po mieszkaniu będzie goprzej. U mnie na przykład mieszkanie bardzo dużo zmieniło na plus, zblizyliśmy się i poznaliśmy od tejj codziennej strony. Niby wyjeżdżaliśmy razem, pomieszkiwaliśmy, ale jdnak to nie to samo. Owszem, było troche sprzeczek co do stylu bycia, sprzątania, nawyków, ale to wszytsko kwestia wypracowania kompromisów.

Trochę optymizmu A jak dwa pokoje (my tak mamy) to przyjamniej zawsze możesz gdzieś uciec

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:43   #4648
MajsterkaANB
Zakorzenienie

nadine, nie wiem czy się zmieścicie...
500 zł za czynsz, prąd, gaz (czy co tam macie) może być ciężko :P zależy też jakie tam macie ogrzewanie?

my mamy czynsz do spółdzielni 500 zł (w tym ogrzewanie i zimna woda), właścicielce 400 , za prąd płacimy średnio około 80 zł a za gaz (musimy nim ogrzewać wodę) około 40 zł co miesiąc.

ej nienawidzę skoków, ale tż ogląda i jakoś tak wyszło... :d MAMY MEDAL :d

Stary 2014-02-15, 20:46   #4649
pati0090
Zakorzenienie

Aaaaaa mamy drugie złoto !! Kamila Stocha !!

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:46   #4650
joasia-a
Zakorzenienie

Masakra z tymi medalami.. serio przez tyle lat tylko 2 medale a teraz jedne igrzyska.. 4 medale, 2 w ciagujednego dnia, 2 stoch.. maaaaaaaaaasakra!!

Hm.. no Majsterka zalezywlasnie ile czynsz do wspoldzielni - ile osob bedzie zameldowanych na mieszkaniu

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości