![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: suknia odpowiednia do figury
Cytat:
i jak to wygląda? miseczki są od środka obszyte silikonem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie jestem w stanie powiedziec co to za firma, bo wycielam metke...
Widze ze jestes z Warszawy. Ja kupilam go w Arkadii albo w Blue City. Nie pamietam dokladnie... ale jesli w Arkadii, to w takim sklepiku na rogu, ktory sprzedaje bielizne kilku roznych producentow (lubilam tam robic zakupy, bo bylo w miare tanio, i duzy wybor na moj rozmiar). Odpowiadajac na pytanie jak to wyglada - biustonosz na calej dlugosci przy dolnym szyciu i gornym + obwod miseczek ma taki silikon, jaki mozna spotkac przy ponczochach samonosnych. U mnie sie to spisalo na medal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Dzięki serdeczne za odpowiedź, wybiorę się na polowanie po Arkadii ... nasz rozmiar jest dość kłopotliwy do zakupienia ja mam 75 DD w porywach do E,F - to zależy jaki producent. Np kostium kapielowy mam z triumpha 75 F plus majteczki w rozmiarze M ... jedyna firma której przyszło do głowy, że jeśli ktoś ma duży biust to majtki niekoniecznie muszą przypomniać spadochron
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
rav12345 bardzo dziękuję za pochwałe, teraz przede mną szukanie dodatków. Jak widze piszesz z daleka, tam gdzie są bardziej dostępnie niż u nas suknie Maggie Sottero o których do niedawna marzyłam skrycie.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
ja sobie wybrałam taka suknię co załącznik 1 i 2,nosze rozmiar 42 - 44 i biustonosz 80D, i z tego co czytam tu to się coraz bardziej zastanawiam czy dokonałam dobrego wybory - chodzi mi o gorset i jego krój ![]() mam też tu do Was takie pytanko w sprawie spódnicy - bo ta mi się nie podoba i czy może doradziłybyście mi jakąś inną spódnice - nie chce żadnych falbanek ani takich urozmaiceń, aczkolwiek nie chce aby też byłą taka gładka, myłam o jakiś może delikatnym naszyciu takiego elementu z tej koronki, zastanawiała się też czy np nie obszyć całej tej spódnicy tą samą koronką. A co biustonosza to ja mam z Dali bardotka Ivette (taki jak na zdjeciu), i też jest obszyta sylikonem wiec spokojnie ramiączka będę mogła odpiąć – z reszta sprzedawczyni powiedziała ze ma taki sam i trzyma się na swoim miejscu |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
zmarzenka bardzo ładna sukienka
![]() Joasiu - nie wiem czy dobrze zrozumiałam, Ty mierzyłaś tę sukienkę, czy dopiero się przymierzasz? bo na ogół po zmierzeniu kilku fasonów wszystko się roztrzyga. Twoja też mi się podoba ![]() Jeśli chodzi o koronkę na spódnicy - to moja sukienka ma coś takiego:
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
kwtesia jest taka że ją znalazłam w internecie i bardzo mi sie spodobała i szyję ją u krawcowej w swoim mieście, wieć nei wiem jak to bedzie na mnie wygladać - ide dopiero w środę an pierwszą przymiarke więc jeszce bedize mozna to przerobić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
proponuję Ci zatem i tak pochodzić po salonach i poprzymierzać różne (i to nie tylko podobne) fasony. Zawsze jak uznasz, że coś Ci bardziej czy mniej pasuje, będziesz mogła jeszcze nanieść poprawki.
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
no tak, tylko że w salonach nie ma na ogół sukien w moim rozmiarze bo juz chodziłam za tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jestem niska, drobnej budowy i z małym biustem i po przymierzeniu kilku sukienek zdecydowanie mogę potwierdzić, że najlepsza w tym wypadku jest jednoczęsciowa sukienka w literkę A. I najlepiej z jakimiś marszeczeniami, co dodatkowo troszkę pogrubia. Ale najlepiej będzie, jeśli sama przymierzysz kilka sukienek, bo sukienka musi się przecież także podobać. Mnie osobiście sukienki z gorsetami w ogóle się nie podobają i od zawsze marzyła mi się sukienka jednoczęściowa i raczej skromna. zmarzenka - śliczna sukienka, będę miała bardzo podobną ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-07 o 20:21 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
witam .......... jak tak sobie poczytalam wasze wypowiedzi to az wam zazdroszcze ze juz macie jakis plan jakis wybor sukni
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znalazlam cos takiego: Zamowilam, przyszla poczta wczoraj ![]() ![]() Najbardziej ciesze sie z tego, ze moje ogromne piersi wygladaja na malutkie w niej ![]() (Dwa ostatnie zdjecia to juz ja - jeszcze bez poprawek, i w strasznym swietle) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przeczytałam właśnie cały wątek od deski do deski i teraz zastanawiam się, czy dokonałam dobrego wyboru... Mam już zamówioną suknie ( model poniżej ), zaliczka zapłacona, odbieram ją w lipcu... Ale jeśli to nie jest dobry wybór to lepiej już stracić zaliczkę i wybrać coś innego niż źle wyglądać...
![]() Mam 160 cm wzrostu, dość szerokie ramiona, biust nie za duży 80B, przy takim wzroście ważę ok. 60 kg, ale zamierzam jeszcze schudnąć ( ![]() ![]() P.S. Do sukni można doszyć cieniuteńkie ramiączka oraz mogę zmienić kolor wstążki w talii. Czy to dobry pomysł ? Np. gdybym miała bukiet z różowych kwiatów to, czy zmienić wstążkę na pastelowo-różową ? Doradźcie dziewczyny, bo ślub za 98 dni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o wstazke, to mi chyba bardziej podoba sie w kolorze sukni. Wszystko do niej pasuje. Rozowa wstazka zawsze bedzie troszke inna od bukietu, i suknia straci na uroku, i delikatnosci. Zostaw jasna wstazke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Napisane przez rav12345
Znalazlam cos takiego: Zamowilam, przyszla poczta wczoraj ![]() ![]() Najbardziej ciesze sie z tego, ze moje ogromne piersi wygladaja na malutkie w niej ![]() (Dwa ostatnie zdjecia to juz ja - jeszcze bez poprawek, i w strasznym swietle)[/quote] Gratuluję wyboru, Suknia pyszna i bardzo oryginalna. ![]() Ja zakupiłam juz naszyjnik i kolczyki, następny etap to buty i szycie bolerka, o ile znajdę odpowiednią taftę (suknie kupiłam w komisie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.modena-salon.pl/suknie_sl..._de_paris.html
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-07 o 20:22 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Ja płacę 500 zł, bo suknie później zostawiam w salonie. Jest dla mnie sprowadzana, ale nie kupuje jej tylko wypożyczę więc nie wiem ile kupno...
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
a mogłabyś opisać swój wygląd,tzn.typ figury. ja tez jestem zainteresowana "rybką" ale nie wiem czy ten fason pasuje do mojego typu figury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() a u mnie zupełnie przeciwnie niż u Was szukam sukni która by dobrze wyglądała na małym biuście. Przeglądałam ostatnio książkę "jak się nie ubierać" czy coś takiego Oto wnioski: 1) głębokie dekolty bądż dekolty trójkątne odsłaniają klatkę piersiową zamiast apetycznego biustu -> dobrze wygladają dekolty w łódkę, golfiki, okrągłe dekolty wokół szyi 2) u szczupłych dziewczyn dobrze jest podkreślić ramiona 3) ślicznie wyglądają odsłonięte plecki, doskonale rekompensuja brak dekoltu z przodu ![]() 4)można tez podkreślać talię lub inny ulubiony kawałek ciała zeby odwracać uwagę od biustu Znalazłam kilka sukieneczek które pasują do tego opisu i jak tylko mi się uda to wkleję
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
i jeszcze trochę
![]() dwa pierwsze zdjęcia to mój ulubiony model ![]() śliczne sukienki są też z kolekcji Rosa Clara niestety zdjęcia mam za duże żeby załączyć Tak z doświadczenia rozmiar A, małe A wygląda bardzo fajnie w bluzeczkach o takim kroju ![]()
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
[quote=Candida;4452037]Witam
![]() a u mnie zupełnie przeciwnie niż u Was szukam sukni która by dobrze wyglądała na małym biuście. Przeglądałam ostatnio książkę "jak się nie ubierać" czy coś takiego Oto wnioski: 1) głębokie dekolty bądż dekolty trójkątne odsłaniają klatkę piersiową zamiast apetycznego biustu -> dobrze wygladają dekolty w łódkę, golfiki, okrągłe dekolty wokół szyi Uff! To juz myslałam , że źle dobrałam moją suknię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie wszystkie suknie z golfami są mało apetyczne. Nie podoba mi się, że ta koronka jest na dekolcie, jak taki kawałek szmatki, albo śliniaczka, a później, na wysokości piersi zaczyna już być widać "właściwą suknię". Dodatkowo golfy strasznie skracają szyję. I radzę przed wyborem sukni ślubnej z golfem, pooglądać zdjęcia dziewczyn w tych sukniach na allegro - ani jedna mnie nie zachwyciła, wręcz przeciwnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
A co powiecie na taką pannę młodą, która bierze tylko ślub cywilny:
wiek 36 waga 75 wzrost 158 Biust 80 C talia 82 biodra 108. Ponieważ to tylko ślub cywilny - odpadają królewny i temu podobne kroje. Najchętniej założyłabym coś co połączy gorset, koszulowy kołnierz (nie wykluczony krawat ![]() To co moge pokazać to wyeksponować biust i wcięcie w pasie, bo nie mam tam fałdek tłuszczu. Natomiast biodra i uda to tragedia w trzech aktach. Najpiękniejsza suknia pasująca chyba do ślubu cywilnego to ta: Ale poradźcie coś i oceńcie ten model. Czy widziałyście gdzieś w Warszawie coś podobnego lub pasujacego do takiej figury jak moja? http://pretty.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=887743&d=1177569860&po stid=4217219
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a co myslicie o takiej sukni dla niskiej i drobnej panny mlodej?
nie jest zbyt prosta? na allegro jet ona wystawiona jako suknia balowa ale mysle ze na slub tez by mogla byc
![]() |
#90 | |
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.