Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 22:44   #1801
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cayenneona, czy te bóle pleców w odcinku ledzwiowym i macicy nie są normalne? W końcu macica sie obkurcza .

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 23:00   #1802
JustiLbn
Raczkowanie

Witam wieczorkiem
Pocieszacz dla dziewczyn obolałych i tych co się męczą z wymiotami. Ja miałam epizody, gdzieś koło 7-8 miesiąca , że zwracałam, ale to raczej zatrucie.
Powiedziałam dziś mężowi, że się nudzę, więc postanowił zadzwonić do znajomej pary, która ma synka 6 tygodni i skoczyliśmy do nich Mały jest już taki grubiutki i taki cycoń z niego, non stop ssie. Rozerwałam się, mąż ostatni raz piwo wypił przed porodem. A jak skoki były, to krzyczałam Stoch dawaj, jak wygrasz to ja nie rodzę dzisiaj i... udało mu się
Właśnie wróciliśmy i mam takie wzdęcia Byliśmy w tesco na chwilkę i tram mnie zaczęły łapać skurczybyki, aż przystawałam i ludzie się gapili. Za to w alejkach mnie mijali grzecznie, chyba już źle wyglądam.
Amelka masz duży brzusio, ale w kolejnej ciąży z reguły tak jest. Widać jednak, że zdjęcie jest ze złej perspektywy, jakby z dołu. Masz szczuplutką górę , aż do piersi, a tu nogi i brzuch wyszły nienaturalnie. Niech mąż zrobi fotkę i będzie o niebo lepiej
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wzięłam się za ogarnianie gemini. Najgorsze, że nie wiem co warto u nich kupić. Gdybyś któraś miała swoją listę zakupów to byłabym mega wdzięczna za podesłanie
Wiem, że muszę kupić octanisept, tylko jaki ten mały wystarczy?
Położna mówiła, że ona poleca alantan krem, dopiero jak coś się zacznie dziać powinno się przerzucić na alantan maść. Wspominała o bepanthenie i sudocremie. Tego ostatniego nie poleca ( a ja byłam pewna że kupię tylko go i po problemie). Zamówię chyba jeszcze fridę, i chyba jakiś porządny termometr. Coś jeszcze od nich polecacie?
Butelki, smoczki itp chyba w innym miejscu zamówię bo tu losowo wysyłają.
I jeszcze pytanko. Witaminy skończycie brać po porodzie, czy będziecie dalej brały czy może na jakieś inne się wtedy zmienia? Bo nie wiem czy zapas swoich uzupełniać

Zła jestem na siebie, że dopiero się za to zabieram. Wy wyczekujecie już pierwszych skurczów, a ja dopiero pierwsze zakupy robię. To wszystko powinno być już dawno w moim domu! No ale niestety niektórych sytuacji nie da się przewidzieć.
Ja z gemini brałam kosmetyki dla małej do kąpieli, majtki siateczkowe, linomag zamiast sudocremu. Fridę wzięłam, sól do nosa. Opłcają się też u nich butelki, smoczki, wkładki . Termometr mam stary, więc nie brałam. Co do witamin, to właśnie mi się kończą i na razie nie zamawiam nowych. Jak dostanę wytyczne co do witamin dla małej, to razem zamówię Ale można te same co w III trymestrze.
Octanisept mam duży, bo mały jest nieopłacalny, a ten się przydaje i na rany i krocze po porodzie i pępuszek, a dodatkowo do dezynfekcji dłoni, nawet gdzieś na wyjeździe. Kupiłam też szczoteczkę z grzebieniem w zestawie-sztuczne włosie , bo nie uczula.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
(t)asia
ja octaniseptu nie kupiłam
z maści mam bephanten i dostałam próbkę sudocremu (on jest już na istniejące odparzenia więc będzie używany tylko w razie W)
kupiłam jeszcze jakieś podkłady podpaski bella, wkładki lakta.
ja będę brać witaminy bo one idą z mlekiem dla maluszka. Też mam stamtąd fride. Kupiłam od razu u nich szczotke do mycia butelki, cążki itp

a mój tż 1x w tyg bo ide mu na rękę
miałam IPL i nie polecam, właśnie laser mógłby być lepszy ale na pewno będzie droższy no i niestety musiałabyś znać kogoś kto ma kompetencje bo już słyszałam ciekawą historię nt

Ja przed ciążą miałam 2 zabiegi laserem IPL i na moje czarne włochy dobrze podziałał. Oczywiście odrosły już , bo potrzeba ok 6 powtórzeń. PO porodzie wracam od nowa. U mnie w gabinecie jak jest promocja, to 3 zabiegi za 150 zł, czyli można wykupić od razu 6 zabiegów za 300 zł i jak znalazł. Na szczęście moja szefowa to kosmetolog z powołania i ładnie robi te sprawy

A fajny zestaw cążki plus nożyczki jest z PEPCO za 4,99

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 00:02   #1803
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Widziałam,!!!!:jupi :Ależ sie popłakałam. Emocje ogromne. A w dopingowaniu i skakaniu nawet big brzuch nie przeszkadzal!!
ta" matko jedyna co on zrobił "to mi zostanie do konca zycia w pamieci , dla osób niewtajemniczonych komentator tak mówił

no i jak juz pewno wiecie Kamil ma 2 złoto w skokach

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dostałam. Również morfina pierwszego dnia byla, w nocy dozylnie, wciąż wolalam pielegniarke, nap.alo i tak,myslalalm, że jajo zniose.
Ale każdego dnia było coraz lepiej, znacznie lepiej.
Próba wstania była już w poniedziałek wieczorem. Owszem, wstałam, ale nie zrobiłam kroku, pierwszy raz w życiu miałam mroczki przed oczami, musiałam szybko usiąść (szybko, buahahaha).
Ale nast dnia wpadla rano taka stara pielęgniara i kazala mi wstawać udało sie, zaparlam się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ps. Odwazylam się wejść na wagę. 8,5 kg mniej (pocz.6.doby). Czyli jeszcze tylko 9 kg nadwyzki ciazowej do zrzucenia i 1,5 - 2 nadwyzki powstałej nie wiadomo jak tuż przed zajściem w ciążę

.
JAk to mroczki obu na raz tzn marcina i rafała?
nie no zazartowałam wiem ze wesoło nie bylo , ale uparta z ciebie bestia po tym co napisałaś

a co do wagi to wiesz ze ie masz co sie przejmować wiking z ciebie ja wyssie najlepsze karmienie miedzy 2 a 3 w nocy

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie.
Kamila w 31tc waży 1.1kg. Ułożona posladkowo. Wszystko inne w porządku. Łożysko 2 stopnia.

myslałam ze moja najmniejsza a tu prosze dobrze ze z mała ok gratulacje

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Wzięłam się za ogarnianie gemini. Najgorsze, że nie wiem co warto u nich kupić. Gdybyś któraś miała swoją listę zakupów to byłabym mega wdzięczna za podesłanie
Położna mówiła, że ona poleca alantan krem, dopiero jak coś się zacznie dziać powinno się przerzucić na alantan maść. Wspominała o bepanthenie i sudocremie. Tego ostatniego nie poleca ( a ja byłam pewna że kupię tylko go i po problemie). Zamówię chyba jeszcze fridę, i chyba jakiś porządny termometr. Coś jeszcze od nich polecacie?
I jeszcze pytanko. Witaminy skończycie brać po porodzie, czy będziecie dalej brały czy może na jakieś inne się wtedy zmienia? Bo nie wiem czy zapas swoich uzupełniać

Zła jestem na siebie, że dopiero się za to zabieram. Wy wyczekujecie już pierwszych skurczów, a ja dopiero pierwsze zakupy robię. To wszystko powinno być już dawno w moim domu! No ale niestety niektórych sytuacji nie da się przewidzieć.
nie martw sie ja jeszcze nie zaamówiłam czeka sobie grzecznie w koszyku jutro rano tz mi to zapłaci b z moim szczesciem pewno internet wył w czasie płacenia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 00:20   #1804
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

wklejam poniżej moje zakupy na gemini. dodatkowo w innych sklepach kupiłam: podkłady poporodowe 4 op., podpaski bella maxi 3 op., takie większe płatki kosmetyczne 1op., wkładki laktacyjne 1op.-30szt., patyczki higieniczne z ogranicznikiem, gaziki.
Co do kosmetyków pielęgnacyjnych to spróbuję z Babydream
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gemini.jpg (86,7 KB, 40 załadowań)

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 00:29   #1805
agunia4ever
Zadomowienie

Hej,
Ja tak szybciutko dzisiaj bo mam zalatany ten weekend. Gratuluję tygodni, donoszonych ciąż i wieści z wizyt
Ja piszę do Was z nowego mieszkanka gdzie śpimy na materacu - czekamy na kanapę ciągle, rzeczy mamy w pudłach więc nim coś znajdę to już mam zadyszkę, i bez kuchni bo ekipa od kuchni ma opóźnienie Chcieliśmy dziś zamówić szafę i okazało się że dziś nieczynne. Ehhh. Kiepski dzień. Na szczęście mały dziś kopie więc przy najmniej on mamusi nie stresuje

Amelka dużawy brzusio. Ale mój też teraz strasznie urósł A co tam, po porodzie będę się martwić :P Mój TŻ stwierdził, że przy najmniej mam podstawkę na piwo - szkoda tylko że piwa pić nie mogę

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 03:08   #1806
Trisdom
Zadomowienie

Auć...
Obudziły mnie trzy bolesne skurczybyki, a teraz spać nie mogę : cojest: pewnie dalszego ciągu nie będzie, bo i po co ma się rozkręcać.

Amelka- duzy brzucho, ale jak dziewczyny pisaly- kiepska perspektywa

---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ----------

Agubia- gratulacje za przeprowadzke ja po ostatniej mam dość, mimo że już trochę od niej minęło i podziwiam za to, że w tak wysokiej ciąży.

Coś ta pełnia przereklamowana : brzydal:
Stary 2014-02-16, 04:54   #1807
amelka2006
Raczkowanie

I jak tam z tą pełnią? Ja wyspalam się za wszystkie czasy. Męża wygoniłam na materac, bo wieczorem był z kolegą na piwie. Mając całe łóżko dla siebie jakoś nie miałam problemu z wygodną pozycją.
AGUNIA gratuluję przeprowadzki. A gościa od mebli postrasz myszami

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 05:50   #1808
cayenneOna
Zadomowienie

Ja tam nie wiem jak z Waszym rozpakowywaniem w pełnię, ale Wiking dziś w miarę normalnie jadł i SPAL

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Ostatni raz jadl ok 23.15, a w nocy obudził się raz o 2.15 (wojowal prawie 1,5 h), ale druga pobudka dopiero teraz.
Uważam to za świetny wynik i jestem z niego (z Julka) bardzo dumna!!

Dzień Dobry

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 06:46   #1809
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzień dobry :-*

Rozpakowała się któraś w końcu ?

(t)asia i co dotrwałaś do końca filmu? Ja beczałam jak bóbr :/ współczuję Ci Twoich "dolegliwości"

Edzia ten komentator to wg kozak

Cayenne. Julek powoli pewnie się przyzwyczaja do rytmu dnia i nocy super buziaki dla Was :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 06:52   #1810
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dzień dobry :-*

Rozpakowała się któraś w końcu ?

(t)asia i co dotrwałaś do końca filmu? Ja beczałam jak bóbr :/ współczuję Ci Twoich "dolegliwości"

Edzia ten komentator to wg kozak

Cayenne. Julek powoli pewnie się przyzwyczaja do rytmu dnia i nocy super buziaki dla Was :-*
Dzięki pewnie tak, po cichu liczyłam na to, ale bałam się, czytając wątek styczniowy, że to trochę może potrwać
Podobnie jak byłam pewna, że nie pomoże go do nas do łóżka. Nie musialam, ale zrobiłam to - raz na dobę, wlasnie ok 7, Julo po karmieniu i przewinięciu ląduje obok mnie
Ponoć do 6.tygodnia dzieci nie są swiadome, że nie są już w brzuchu i widzę, że faktycznie lepiej funkcjonuje, jak jest blisko.

Stary 2014-02-16, 06:57   #1811
BeautifulLie
Zadomowienie

Cayenne wiem od koleżanki że wlaśnie nie powinno się za dlugo leżeć z maleństwem bo się szybko przyzwyczaja ona tak miała i z biedą udało jej się przyzwyczaić córcię do spania samej. Mam nadzieje że u Ciebie tak nie będzie

Wysłane z telefonu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 07:01   #1812
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Cayenne wiem od koleżanki że wlaśnie nie powinno się za dlugo leżeć z maleństwem bo się szybko przyzwyczaja ona tak miała i z biedą udało jej się przyzwyczaić córcię do spania samej. Mam nadzieje że u Ciebie tak nie będzie

Wysłane z telefonu...
On chętnie śpi w swojej kolysce, teraz to właściwie leży i mnie zaczepia z Kajetanem pilnie przestrzegalam zasad: nie nosić jak płacze, nie bujać, zamykalam w osobnym pokoju na noc, nigdy do wspólnego łóżka. No i? A kto mu zwróci te chwile bliskości? Mysle, że w żadną stronę nie powinno się przesadzać. Mam do Julka zupełnie inne emocje i podejscie i wcale nie żałuję

Chcialam jesczcze powiedzieć, że mnóstwo dzieciaków wylo dziś, w pelnie, jak wilki do księżyca, a Julo wręcz przeciwnie

Stary 2014-02-16, 07:18   #1813
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Współczuję samopoczucia. A od dawna Cie tak mdli? wybacz jakoś nie zajarzylam tego wcześniej jeśli pisałaś.
No już niestety kilka dni tak mam. Chyba się specjalnie na forum nie uzewnętrzniałam na ten temat

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja kupiłam juz kilka rzeczy z Hippa- po recenzjach na blogu Sroki.
Tak... ale dzisiaj Doda ma urodziny Zrobiłabyś TO dziecku???
1. Ja też w końcu kupiłam Hippa.
2. Masz rację Dlatego nie urodziłam jednak wczoraj, jak ja wytłumaczyłabym dziecku tę lafiryndę w życiorysie
Podobno jest nowe powiedzenie "bo ci zrobię dodę w toalecie"

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
[/COLOR] chciałabym rodzić, JUŻ, DZIŚ wysprzątałam całe mieszkanie, ogarnęłam podwozie, ogoliłam nogi, zafarbowałam włosy, jestem gotowa a tu jeszcze tyyyyyle czekania
To mi brzmi bardziej jak przygotowanie do konkretnej randki zakończonej sexem u siebie w dmu a nie jak przygotowania do porodu

Cytat:
Ładnie to tak Piotrusia straszyć ?
Niech dziecko ma respekt do rodzica

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj ogoliłam nogi Chyba z dwa miechy tego nie robiłam ale ja mam białe, i mało to ich w ogóle nie widać, golę dla picu
witaj w klubie Ja nogi golę dla picu żeby nie było że nie golę, ale ani nie mam na nich nic, a jak już coś wyrośnie to i tak jest koloru niewidzialnego

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pod biedrą dzisiaj w ciul ludzi - pojechałam po roszponkę, rukolę i oczywiście - wypuszczałam jakiegos gościa z miejsca parkingowego i wrzuciłam kierunek w lewo żeby tam zaparkować, a jakaś lafirynda z naprzeciwka mi się wbiła. Zanim wykręciłam to wysiadała już z rodzinką z samochodu, odsunęłam szybę i krzyknęłam "Myszy was zjedzą!!!"

Cytat:
KAMIL!!
Nie wygrana Polaka tak cieszy jak porażka Niemca
Oj dziołcha, dziołcha na Śląsku życia byś nie miała Ale spokojnie jak cię zaproszę zakotwiczysz u nas bo my nie tutejsi to będziesz miała azyl. Na obiad zrobię ci karminadle i modra kapusta
Stary 2014-02-16, 07:23   #1814
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
No już niestety kilka dni tak mam. Chyba się specjalnie na forum nie uzewnętrzniałam na ten temat

2. Masz rację Dlatego nie urodziłam jednak wczoraj, jak ja wytłumaczyłabym dziecku tę lafiryndę w życiorysie

To mi brzmi bardziej jak przygotowanie do konkretnej randki zakończonej sexem u siebie w dmu a nie jak przygotowania do porodu

witaj w klubie Ja nogi golę dla picu żeby nie było że nie golę, ale ani nie mam na nich nic, a jak już coś wyrośnie to i tak jest koloru niewidzialnego

Oj dziołcha, dziołcha na Śląsku życia byś nie miała Ale spokojnie jak cię zaproszę zakotwiczysz u nas bo my nie tutejsi to będziesz miała azyl. Na obiad zrobię ci karminadle i modra kapusta
Ja chcę, ja chcę!!!! Kluchy slaskie i modra kapucha,Mhmmm pycha

Stary 2014-02-16, 07:38   #1815
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobry! Na razie nie nadrabiam. Sprawa jest
Próbowałam się przekrecic z boku na bok. Tak mnie zaklulo po lewej stronie w pachwinie az syknelam z bólu i się nie ruszalam pare sekund.
Chyba nie można dziecku w brzuszku złamać reki??

Chyba ze to są te sławne skurczybyki
Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 07:43   #1816
Trisdom
Zadomowienie

Melduje sie po nocy z dwugodzinną przerwą. Postanowiłam spróbować przespać skurczybyki, bo bolały jak na miesiączkę, tylko jakieś 4 razy mocniej. I po godzinie się udało- noc zaliczona od 1 do 8 przerwą. Zle nie jest.

Cayenne- to Julek fajnie Ci spal dzisiaj
Amelka- też widzę, że spałas
Elunka pojedyncze "cuś" to niestety nie skurczybyk. Jak bedzie skurczybyk, to będziesz wiedziała...

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2014-02-16 o 07:45
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 07:44   #1817
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam się przekrecic z boku na bok. Tak mnie zaklulo po lewej stronie w pachwinie az syknelam z bólu i się nie ruszalam pare sekund.
Myslę że spokojnie, na pewno nie zrobiłaś mu krzywdy
Stary 2014-02-16, 07:44   #1818
lutien
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny. Faktycznie Calineczka z niej... Choć lekarka powiedziała, że w terminie porodu przewiduje wagę ok 3kg, więc spoko
Muszę tylko kupić więcej ciuszkow na 50cm...

Mam jakieś dwa kupony do Rossmanna na 20% taniej na konkretne produkty hipp. Jak się zwleke z łóżka to zrobię fotke. Może którąś by z was chciała, bo my hippa nie będziemy używać.

Sent from my SK17i using Wizaz Forum mobile app
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 07:45   #1819
Trisdom
Zadomowienie

I przylączam się do frakcji "Niewidzialne włosy na nogach"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 07:46   #1820
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
hm... może zacznę jutro, już od 7 rano? i będę myszami straszyć :P i szczurami i pająkami i karaluchami i czym tam jeszcze
a... i że mu 'interes' zgnije i odpadnie :P powinno chyba podziałać :P:P:P:P
No pewnie ze tak - mam nadzieje ze juz dzwonilas z 2 razy?
Ja z pracy wiem ze dla tych co truli robilam cos w pierwszej kolejnosci zeby miec swiety spokoj.

Cytat:

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

.
Na pewno nie mozna dziecku nic zlamac A czy skurczybyki to nie wiem niestety....
Stary 2014-02-16, 07:46   #1821
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Amelka właśnie mi zdjęcie zrobiła. Zawału dostałam. Jakoś wcześniej tego brzuszyska chyba nie widzialam. Boże skóra po porodzie chyba do kolan będzie mi wisieć. A Wy macie takie zgrabne małe brzuszki i to w 35-38 tc. A nie w 32. O zgrozo!

Ja tez mam duzy, nawet mi maz wczoraj powiedzial,ze w pierwszej ciazy nie bylam taka gruba, swinia jedna ale w pierwszej ciazy mialam wage startowa 55 a teraz 65 i juz waze 81 Niech ta ciaza juz sie konczy... ale widze, ze z tym zakonczeniem, to nie taka prosta sparwa, a pelnia to sie wcale nie sprawdza u nas na watku

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dziękuję! będę działać

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

ten tego... sądziłam, że jak sowy, to MĄDRY będzie, a nie NOCNY MAREK a tu zonk
ja tez mam sowy!!!!

Cytat:

.
Chyba sie nie da :P mnie tez czasem kluje w roznych miejscach przy roznych czynnosciach, wiec nie ma paniki

I nie wiem co to za dziwne zachcianki mam, ale litr mleka wypilam przez cala noc, przy wstawaniu do wc

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-16 o 07:52
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 07:49   #1822
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzieki! To ide dalej gnic w lozku

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 07:54   #1823
side85
Zakorzenienie

Cytat:
no masz, trzeba będzie zakładać klub

amelka zapomniałam napisać że twój brzuch mnie oszołomił. Faktycznie jest duży, ale pewnie masz dużo wód Na buzi za to wyglądasz bardzo szczuplutko
Stary 2014-02-16, 08:42   #1824
paulina_radom
Raczkowanie

Witam
Podczytuje jestem na bieżąco ale jakoś nie miałam weny żeby pisać
Gratuluje zaczętych i skończonych tygodni i donoszonych ciąż co do pełni to strasznie się jej bałam i rzeczywiście jakieś skurcze były no jak na okres ale bolesne tak że się budziłam a od wczoraj tak mnie boli głowa i co jakiś czas mam mroczki przed oczami a nie mogę znaleźć nigdzie ciśnieniomierza dlatego mam dzisiaj lenia i leżę cały dzień w łóżku niech mi chłopaki usługują dzisiaj
Miłego dnia
Stary 2014-02-16, 08:48   #1825
margo80
Zakorzenienie

To i ja chetnie sie przylacze do klubu z niewidzialnym owlosieniem nog

Ewa sie rozklada, kaszle paskudnie, z nosa jej leci, temperatura od wczorajszego popoudnia waha sie miedzy 37.5 a 38.5. Stawiam na oskrzela. Jutro jade z nia do lekarza.

Najbardziej rozpacza, ze nie kupi sobie dzis na odpuscie wlochatego pajaka

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 09:03   #1826
teQiba
Moderator

To ja zakladam klub widocznego owlosienia na nogach - zapraszam, nie czujmy sie gorsze
Stary 2014-02-16, 09:05   #1827
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To ja zakladam klub widocznego owlosienia na nogach - zapraszam, nie czujmy sie gorsze
To ja się zapisuje
Stary 2014-02-16, 09:08   #1828
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a mój tż 1x w tyg bo ide mu na rękę
miałam IPL i nie polecam, właśnie laser mógłby być lepszy ale na pewno będzie droższy no i niestety musiałabyś znać kogoś kto ma kompetencje bo już słyszałam ciekawą historię nt
No i tu moje plany się kończą, bo nie znam kompletnie nikogo, kto się tym zajmuje

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cayenne to przegapilam.

Ela ja się wybieram na laser ale to dopiero jak skończę z karmieniem, bo nie można. Kosztuje sporo ale sądzę że warto.

wysłane z fona
No własnie jak będę kończyła z karmieniem, to się tym jeszcze zainteresuję

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
1. o przepraszam, ja jestem jeszcze bardziej porzadna bo tylko 2 zaliczylam
Cnotka Ciekawe ilu mi zajrzy tam na porodówce

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

fakt, nie jestem w stanie zliczyć przed iloma ginami się rozkładałam, to może jeszcze nie setki ale grube dziesiątki na bank
o ja obłudnica w dodatku stale twierdzę, że nie lubię chodzic do ginekologa, kto by mi uwierzył
Ja też nie lubię nie mogę sie doczekać aż urodzę i zacznę normalnie jak człowiek tylko raz w roku się rozkładać

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą miałam 2 zabiegi laserem IPL i na moje czarne włochy dobrze podziałał. Oczywiście odrosły już , bo potrzeba ok 6 powtórzeń. PO porodzie wracam od nowa. U mnie w gabinecie jak jest promocja, to 3 zabiegi za 150 zł, czyli można wykupić od razu 6 zabiegów za 300 zł i jak znalazł. Na szczęście moja szefowa to kosmetolog z powołania i ładnie robi te sprawy
No to w sumie nie drogo, ale pewnie u mnie dwa razy tyle będzie i będę mogła tylko pomarzyć

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Cytat:
Wkoło mnie nikt ich nie widzi, w sumie ja też ich nie widzę, ale mnie denerwują

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 09:12   #1829
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
On chętnie śpi w swojej kolysce, teraz to właściwie leży i mnie zaczepia z Kajetanem pilnie przestrzegalam zasad: nie nosić jak płacze, nie bujać, zamykalam w osobnym pokoju na noc, nigdy do wspólnego łóżka. No i? A kto mu zwróci te chwile bliskości? Mysle, że w żadną stronę nie powinno się przesadzać. Mam do Julka zupełnie inne emocje i podejscie i wcale nie żałuję

Chcialam jesczcze powiedzieć, że mnóstwo dzieciaków wylo dziś, w pelnie, jak wilki do księżyca, a Julo wręcz przeciwnie

no to w takim razie dla Julka jednak co dziecię to inne i nie ma reguły

Cytat:

- dobre te powiedzenie
- nabierze takiego respektu, że nie będzie chciało biedactwo wyjść na ten świat
- oj dzisiaj będę pałaszować mama się postarała z obiadkiem

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
To i ja chetnie sie przylacze do klubu z niewidzialnym owlosieniem nog

Ewa sie rozklada, kaszle paskudnie, z nosa jej leci, temperatura od wczorajszego popoudnia waha sie miedzy 37.5 a 38.5. Stawiam na oskrzela. Jutro jade z nia do lekarza.

Najbardziej rozpacza, ze nie kupi sobie dzis na odpuscie wlochatego pajaka
oj biedna ta Twoja Ewcia myślalam że jednak wykuruje się do poniedziałku ogromne pozdrowionka dla niej

pierdylam siedzę dzisiaj w piżamie co się będę
Stary 2014-02-16, 09:19   #1830
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
To ja się zapisuje
Piateczka

Czekamy na pozostale czlonkinie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię nie mogę sie doczekać aż urodzę i zacznę normalnie jak człowiek tylko raz w roku się rozkładać
Ja tez - i to tylko przed moim ulubionym ginekologiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości