|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Mam dokładnie te same obawy :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam co pisałyście, ale wybaczcie, padam na ryjek dziś i nie będę dziś cytowała
a tym też co będą wiedziały na pewno o co chodzi współczuję i życzę żeby więcej nieprzyjemnych incydentów lub problemów nie było Dziś byliśmy na sali i podpisaliśmy umowę i zapłaciliśmy zaliczkę, póżniej spotkaliśmy się wszyscy wieczorkiem na winku , znieśliśmy toast za podpisanie umowy i miło spędziliśmy wieczór także bardzo proszę o zmianę w kalendarzu !! 8 sierpnia 2015 r |
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Kulbensik gratuluję!!
|
#4745 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pojechaliśmy niby po farbę do pokoju, siostra miała kupić jakieś spodnie i akurat w galerii był sklep z garniakami i mówię do taty, że jak już jesteśmy i czekamy na moją siostrę to może zapyta czy jest jego rozmiar i w jakiej cenie ![]() a ja ubrał i pasowało to mówię mu, że jak teraz go kupisz to już nie będziesz musiał innych mierzyć i wziął piękna !! I dobra cena Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj zapomniałam napisac, przepiękne kwiaty dostałaś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuję
|
|
|
|
#4747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna suknia!Cytat:
![]() Cytat:
normalni ludzie pokaż pudełka! ![]() Cytat:
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za gratulacje!! Wybralismy klasyczne obraczki z zoltego zlota 14 karatowego z soczewka. Ja 3 mm tz 4mm.
Randka sie udala i jedlismy same pysznosci ![]() Kaigara- ten reportaz ah! Ta suknia! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Najbardziej boje sie na slubie ze bede tak sestresowana, ze az mnie serce i glowa rozboli( mam tak czasem) i nic nie zapamietam z tego dnia. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy dziś cudny garnitur Sukces!!!Zakupiłam w międzyczasie, potajemnie, śliczną białą jedwabną poszetkę- leci do nas w paczce z Polski. Mieliśmy dziś kupić też buty, ale zastanawiamy się czy nie kupimy ich w Polsce lub Hiszpani na wiosnę. |
|
|
|
|
#4750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
annic sukienka i jej cena są rewelacyjne! bardzo dobry wybór, ślicznie wykończony ma dół Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4751 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zalatwionych spraw ![]() Wysłane z telefonu |
|||
|
|
|
#4752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja do tego się jeszcze martwię, że teściowa będzie lepiej wyglądać ode mnie no i czy ze strony mojej rodziny nie będzie jakiś scen dramatycznych, bo co poniektórzy nie znają umiaru w %%% mala_czarna_21 zapytam, ale ciotka przywiezie je dopiero 27 czerwca przed samym ślubem a nie pamiętam kiedy Ty ślubujesz ale ogólnie to zawsze jak dostaje jakieś kosmetyki czy perfumy stamtąd to wydają mi się trwalsze i lepszej jakości, nie wiem dlaczego. A tak poza tym to wczoraj nawet próbowałam się podczesać w ślubny fryz - termoloki poszły w ruch (leżały chyba z pół roku nieużywane hehe) i powiem Wam, że całkiem całkiem mi wyszło. Tylko nadal się zastanawiam, czy chcę z tyłu puszczone te włosy bo choć ładnie to wygląda to boje się, że będzie mi gorąco i zacznę się pocić jak świnka i makijaż mi się rozpłynie. Bardzo chciałam mieć puszczone włosy przynajmniej na ślub a na wesele jakoś je podpiąć. Wrzucam fotkę, którą się wczoraj inspirowałam - nie robiłam takiego wielkiego tapira i też ładnie wyszło.
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
nie było mnie tydzień a wy tyle naklepałyście
przez ostatni tydzień skończyłam studnia teraz to mgr inż. tylko jeszcze prace muszę oddać ![]() byłam na delegacji z pracy na targach koło Dortmundu.... do tego urodziny TŻ oraz walentynki..... po prostu horror .... |
|
|
|
#4754 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Suknia rewelacja! ![]() Ja też w stresie wszystko zapominam! Nie pamiętam co mi mówił chłopak jak się oświadczał! To frustrujące, nie zapamiętać takiego momentu. ![]() Cytat:
Gratulacje za garnitur I miły prezent z tą poszetką. Mam nadzieję, że po ślubie będziemy się śmiać z tych wszystkich obaw i że wszystko będzie idealne! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4755 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że po ślubie i tak by miała z Tobą kontakt raz na rok więc żadna strata. Ja miałam taką sytuację: Kuzynka do mnie przyszła, w tedy jeszcze z narzeczonym, zebrała mnie i moich rodziców w dużym pokoju i oznajmiła że bierze ślub i zaprasza na wesele, potem dała moim rodzicom zaproszenie a mi powiedziałą...sory kuzynostwa nie zapraszamy bo kasy nie mamy To po cholerę mnie wołała do pokoju?? A jak się zbliżała decyzja o naszym weselu, to była PIERWSZĄ osobą, która się zapytała kiedy robimy wesele bo ona by się chętnie pobawiła
|
|||
|
|
|
#4756 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mi przypomniałaś, że muszę delikatnie mamę wypytać czy ojcu aby nie trzeba nowego garnituru... Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
-taniec, taniec, taniec... nie tylko pierwszy. Samo tańczenie z TŻ mnie stresuje, bo nie umiemy razem tańczyć, on jest zbyt żywiołowy i ja się nie mogę dostosować... -pogoda w dniu ślubu-przy plenerowym preferowałabym słońce ![]() -że mało kto zostanie na poprawiny i skończymy na ognisku z kiełbaskami... -że biżuteria koniec końców nie będzie mi pasować -że się jak zwykle potknę w kluczowym momencie i będzie wstyd -że nogi mi odmówią posłuszeństwa i zdechnę w połowie wesela -że się poryczę-zdecydowanie za często się wzruszam Cytat:
![]() Opcja 3.-daj zaproszenie na sam ślub. Skoro tak bardzo chce przyjść...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2014-02-16 o 10:11 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#4757 |
|
BAN stały
|
Kasia, no bo to nie tylko nasze święto.............. (jego tekst) Najpierw wcisnął nam jakichś znajomych (akcja pt. już my za nich zapłacimy jak was nie stać), teraz taki tekst. Wczoraj w końcu ich wzięliśmy pod warunkiem, ze zostaną u dziadków i nie będą z nami łazić, ale jak chcieliśmy już wyjeżdżać żeby jechać 150 km dalej to zaginął nam i musieliśmy potem przez to czekać na księdza, żeby akt chrztu nam wydał, bo nie zdążyliśmy przed mszą, 120 km dalej znowu czekaliśmy na drugiego księdza no i już nie mogliśmy jechać tam gdzie chcieliśmy bo było za późno...
Gdyby nie to, ze ZNOWU ustapilismy to wrócilibyśmy pewnie dziś wcześniej do domu, a tak to przed północą nie ma szans... Jeszcze auto nam się zepsuło ZNÓW! Więc w sumie nie wiem nic Nawet nie jestem zła czy smutna, ręce mi opadają![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#4758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie po jutrze 200 dni ![]() w ogóle to cześć ![]() nie żyje ostatnio ślubem tylko mieszkankiem już tak niewiele czasu zostało do tego żebyśmy razem za mieszkali, to absorbuje całą naszą uwagę ![]() ze spraw ślubnych to zaraz ruszam na dobre z produkcją zawieszek na wódkę, bo wczoraj przyszła mi reszta papierów
|
|||
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Mój K. dostał wczoraj:
-propozycję awansu (w poniedziałek poznamy szczegóły!) -cynk, że w pracy na którą od dawna poluje zwalnia się stanowisko! Czyżby słoneczko zaczynało wyglądać zza chmur? Enzunio, Wy to macie przeboje z tym samochodem! Ale jeżeli Teść chce mieć smoking i Pan Młody też będzie go miał-to może dajcie ojcu pocieszyć się i wystroić na ślub syna?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4760 | |||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
Pogrubionego też się boję! Poprawiny mamy u nas na sali i uważam, że ich organizacja jest błędem ;/ No ale już się nie wycofam...Cytat:
Kulbensie gratulacje
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam, że ja nawet nie myślałam o tym, czego się boję w dniu ślubu
pewnie przyjdzie na to pora za kilka miesięcy jak na razie obawiam się, że nie wytrzymam całego wesela w wysokich butach, przebiorę na balerinki i wywalę się o za długą suknię
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas niby znajomi się cieszą taką formą i wszyscy mówią, że super pomysł i są chętni, ale... 21 września jest finał MŚ w siatkówce, a do tego jednak powrót stamtąd to 2-3 godziny, a w poniedziałek trzeba do pracy. Co prawda my tak planujemy do 18:00-19:00 posiedzieć( i tak tam zostajemy przynajmniej jedną noc), ale nie wiadomo jak goście. I czy pogoda dopisze.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
okropnie boję się nieudanej fryzury - bardzo nie lubię czesać się u fryzjera i chyba nigdy nie byłam zadowolona często po powrocie do domu myłam włosy i szłam w rozpuszczonych, a tam gdzie zostawałam w koku czułam się fatalnie dodatkowo mam włosy długie do pasa i nie lubię ich upinać, ale rozpuszczone odpadają Co do wyglądu niestety na sam ślub wypada mi okres, więc w ogóle mogę się sama ze sobą czuć nieatrakcyjnie plus dochodzą obawy o różne wypadki, które mogą się wydarzyć z suknią ![]() Ewaden, też boję się tańców z panami, nie umiem "2 na 1" i będę się pewnie tylko miotać w tym tańcu Odnośnie białych sukien druhen i gości - mi w sumie nie przeszkadza jak ktoś założy coś jasnego, tylko mojej koleżance-wspólniczce przyświeca jasny cel, żeby być gwiazdą mojego wesela Zawsze robi wokół siebie bardzo dużo zamieszania, nie zawsze mądrze W dodatku opowiada mi o swoich planach bycia najpiękniejszą i najwspanialszą osobą na imprezie |
|||
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
zaproszenia zamówione! powinny być w przyszłym tygodniu
|
#4765 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super! ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze tylko chwilka!Cytat:
Poza tym w Cubusie nigdy nie ma na mnie rozmiaru, jak we wszystkich siediówkach...Cytat:
bo jak się stresuję to bardzo łatwo się wkurzam i zaczynam krzyczeć i płakać. No i że TŻ nie będzie się dobrze bawił... i że cały dzień błyskawicznie minie swojego wyglądu jestem dość pewna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym na wesele na pewno zdecydowała się na podpięte włosy bo jednak gorąco robi swoje. A obawiam się, że między ślubem a weselem możesz nie zaleźć chwili czasu żeby je podpiąć ![]() A ja sobie teraz przeglądałam suknie ślubne różne i TŻ mi zaglądał przez ramię i TŻtowi się spodobała jedna modelka, w sukni dość podobnej do mojej... w sensie też koronkowy dół, podobny fason. I TŻ zamruczał z aprobatą jeśli chodzi o modelkę, ja mu cośtam odpowiedziałam, a on za chwilę taki lekko przestraszony "ale to nie twoja suknia, prawda?" a ja mówię że nie, przecież bym nie oglądała przy nim swojej sukni. A on: "to dobrze, bo ta suknia ma przecież firankę na dole!"...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-02-16 o 11:15 |
|||||||
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Ja najbardziej sie boję, że jedzenie nie bedzie smakowało, ze ludzie nie będą chcieli się bawić no i tego, ze bede zle sie czuła i nie wytrzyma całej zabawy
Miała wczoraj pojechać zamówić suknie ale złapało mnie takie przeziębienie, że mam wrażenie, że płuca wypluje. Dodatkowo na 14 musiałam być w jako takiej formie bo Ł robił przyjecie urodzinowe dla rodziny w lokalu ktory poleciłam i nie moglam nie iść. Na szczescie dzis juz jest lepiej i jutro na 100% jade zamowic suknie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My utknęliśmy z zaproszeniami... nie możemy znaleźć satysfakcjonującego nas koloru papieru. Podoba nam się taki: http://akwaforta-origami.pl/files/pa...0g-50-ark..jpg ale potrzebujemy o wyższej gramaturze :/ Ogółem mam doła i mam wrażenie, że wszystko będzie jedną wielką porażką |
|||
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze kazda ma podobne obawy ja tez mam pare:
- ze moj zoladek ze stresu da mi popalic i bede biegac non stop do wc (jak przed matura ) ![]() - ze gosciom nie bedzie sie podobala muzyka i nikt nie bedzie sia bawil -ze jedzenie warszawiakom nie bedzie smakowalo - ze bedzie padal deszcz i bede chodzila zla -ze zapomne o czyms waznym i przypomni mi sie w kosciele ![]() Fryzury i makijazu sie nie obawiam, bo nie chce nic skomplikowanego, jedynie dosc mocno zaakcentowane oczy
|
#4769 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Ja się jeszcze boję o fryzurę, czesałam się u fryzjera raz w życiu (na studniówkę) i to była porażka. Co prawda salon przeze mnie sprawdzony, ale tylko pod względem cięcia... Za to moja przyjaciółka się tam zawsze czesze na imprezy i nigdy nie narzekała. Muszę się jakoś pocieszać ![]() O samą imprezę czy jedzenie się nie martwię. Towarzystwo jest imprezowe, lubiące się bawić, zespół mam dobry O jeszcze mam nadzieję, że mi się świadkowa nie spóźni na ślub! Bo ona z tych roztargnionych
|
|
#4770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a idziesz na próbną? Cytat:
a co do papieru, to może coś takiego ? http://allegro.pl/papier-wizytowkowy...902321632.html http://allegro.pl/papier-kolorowy-br...895630196.html
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

;
30.08.2014 
a tym też co będą wiedziały na pewno o co chodzi współczuję i życzę żeby więcej nieprzyjemnych incydentów lub problemów nie było

pojechaliśmy niby po farbę do pokoju, siostra miała kupić jakieś spodnie i akurat w galerii był sklep z garniakami i mówię do taty, że jak już jesteśmy i czekamy na moją siostrę to może zapyta czy jest jego rozmiar i w jakiej cenie 

okropnie boję się nieudanej fryzury - bardzo nie lubię czesać się u fryzjera i chyba nigdy nie byłam zadowolona
często po powrocie do domu myłam włosy i szłam w rozpuszczonych, a tam gdzie zostawałam w koku czułam się fatalnie
dodatkowo mam włosy długie do pasa i nie lubię ich upinać, ale rozpuszczone odpadają
Was to nie przeraża? Czego się najmocniej boicie na ślubie?
bo jak się stresuję to bardzo łatwo się wkurzam i zaczynam krzyczeć i płakać. No i że TŻ nie będzie się dobrze bawił... i że cały dzień błyskawicznie minie