Drogerie Hebe - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 14:25   #4321
Aniula_xD
Rozeznanie

Dot.: Drogerie Hebe

Witajcie, Jutro pójdę pierwszy raz do Hebe, mogłybyście mi doradzi na jakie kosmetyki warto zwrócić uwagę, a których nie ma w innych drogeriach?
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:38   #4322
Sasabina
maskott

właśnie zobaczyłam % na otwarcie hebe we wro, zazdroszczę -20% na catrice i essence oraz możliwe, że celtica będzie (nie wiem, przypuszczam), ech
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 17:08   #4323
malgo_
Rozeznanie

Udało mi się dziś kupić Camuflage z Catrice w kolorze 010 Co prawda ostatnio korektor potrzebny jest mi tylko pod oczy (na całe szczęście) ale nie mogłam nie kupić jak w końcu trafiłam.
malgo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 17:11   #4324
oriane
Rozeznanie

Dziś kupiłam 2 różne korektory maybelline affinitone i dream lumi touch , a jutro pojadę po tusz z Max Factor jeszcze nie wiem który

Też mam ten tusz z l'oreala, kupiłam na grudniowym -40% Ja używam tej dłuższej części do górnych rzęs i krótszej do dolnych.

Edytowane przez oriane
Czas edycji: 2014-02-15 o 17:12
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 18:53   #4325
Clarity
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
właśnie zobaczyłam % na otwarcie hebe we wro, zazdroszczę -20% na catrice i essence oraz możliwe, że celtica będzie (nie wiem, przypuszczam), ech
Osobiście myślałam, że będą jakieś lepsze promocje na otwarcie...
Clarity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 19:32   #4326
serialomaniaczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniula_xD Pokaż wiadomość
Witajcie, Jutro pójdę pierwszy raz do Hebe, mogłybyście mi doradzi na jakie kosmetyki warto zwrócić uwagę, a których nie ma w innych drogeriach?
zwróć uwagę na maski Kallosa, ja używam wersję Keratin i bardzo sobie chwalę. Polecana jest też wersja Latte, kosztują lekko ponad 10zł z tego co pamiętam za litrowe opakowanie poza tym też suche szampony Batiste i jeśli chodzi o mnie to są głównie produkty, w które zaopatruję się w Hebe bo nigdzie indziej ich nie ma.
Stary 2014-02-16, 09:24   #4327
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Pobiegłam kupić ostatnie opakowanie Kinetics, Kwik Kote, po pierwszym użyciu byłam w takim szoku że lakier może tak szybko wysychać, a do tego aż tak błyszczeć. Nail Tek ze swoim top coat odpada w przedbiegach

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 11:10   #4328
juli_jka
now or never

mnie trochę o zakupów w Hebe zniechęcają panie tam pracujące - tylko jedna w BlueCity w Wawie była miła i zainteresowana klientem.
reszta, albo sobie gada między sobą albo pracuje od niechcenia. :/
Stary 2014-02-16, 11:13   #4329
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
mnie trochę o zakupów w Hebe zniechęcają panie tam pracujące - tylko jedna w BlueCity w Wawie była miła i zainteresowana klientem.
u mnie są aż nazbyt zainteresowane, przy jednej wizycie, stojąc przy jednej szafie podeszły do mnie 5 razy

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:15   #4330
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
u mnie są aż nazbyt zainteresowane, przy jednej wizycie, stojąc przy jednej szafie podeszły do mnie 5 razy
U mnie jest dokładnie tak samo, zniechęca mnie to do wizyt w hebe i chodzę tam tak rzadko, jak tylko muszę.

Edytowane przez agniesiaa
Czas edycji: 2014-02-16 o 11:59
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:19   #4331
razdwapiec
Zakorzenienie

A ja zaliczyłam spacer do Hebe, a tam nieczynne. Jeszcze dwa tygodnie temu robiłam tam w niedzielę zakupy, a dzisiaj zamknięte. Bez sensu w takim razie jak dla mnie jest akcja z promocjami jednodniowymi. Powinni to jakoś przenieść na poniedziałek albo nie wiem. Jestem troszkę zła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 11:23   #4332
Super Girl
Rozeznanie

Cytat:
O, to musiałaś pechowo trafić. Według mnie Hebe właśnie wyróżnia się wśród innych drogerii bardzo aktywną obsługą. Bywam tam dość często, i to w różnych lokalizacjach - we wszystkich ekspedientki wręcz "atakują" mnie pytaniami czy mogą mi w czymś doradzić. Wczoraj w ciągu 5 minut przy szafie Maybelline podeszły do mnie 3 różne sprzedawczynie.

Edytowane przez Super Girl
Czas edycji: 2014-02-16 o 11:27 Powód: Dopisek
Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 12:36   #4333
visionAM
Zakorzenienie

Własnie wróciłam z Hebe przy Alejach Jerozolimskich i mi taka obsługa jaka tam jest kompletnie nie odpowiada Przy szafie Max Factor kręciły się dwie albo trzy babki z Hebe, nie dość że ludzi było sporo, to jeszcze one zagradzały sobą dostęp do kosmetyków i wszystko komentowały. Nie można było spokojnie obejrzeć niczego... szczególnie starsza kobieta z krótkimi kręconymi włosami, w okularach (chyba kosmetyczka) niemiłosiernie mnie irytowała. Przez nie wzięłam tylko jeden tusz i wyszłam stamtąd, bo nie mogłam znieść tej natarczywości i paplania, w dodatku blokowały dostęp do kosmetyków i niczego nie mogłam sama obejrzeć bez ich wszechwiedzących hasełek jakie to jest super i och i ach

Jestem strasznie zniesmaczona takim zachowaniem. Na tygodniu byłam w Hebe przy Rondzie ONZ i tam ekspedientki nie były takie natarczywe i nie zasłaniały sobą szaf z kosmetykami, tylko stały spokojnie w pewnej odległości żeby w razie czego być do dyspozycji. Nikt nie komentował każdego kosmetyku, który brałam do rąk i nie wciskał mi na siłę czegoś, co mi nie pasuje. Chyba zacznę częściej tam chodzić na zakupy, odpuszczę sobie Aleje, bo to co dzisiaj widziałam to jakaś parodia obsługi klienta.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 12:47   #4334
juli_jka
now or never

uff, jak czytam Wasze odpowiedzi to trochę odetchnęłam z ulgą, bo juz myślałam, że się czepiam, albo wymyślam. ale okazuje, że rzeczywiście od strony obsługi klienta - mogłyby trochę bardziej popracować.

a tak na serio - bardzo często korzystacie w pomocy tych pań ? - bo ja w sumie strasznie rzadko - jeśli juz to tylko wtedy, kiedy nie moge czegoś znaleźć
raczej idę i wiem co potrzebuję.
Stary 2014-02-16, 12:53   #4335
visionAM
Zakorzenienie

Raz poprosiłam w Hebe o pomoc przy dobraniu odcienia pudru, zaproponowano mi masakrycznie ciemny pomarańczowy odcień , gdy mam jasną cerę i zimny typ urody Kilka miesięcy później prosiłam o pomoc przy wyborze szminki i też uzyskałam polecenie ostro czerwonego krwistego koloru, który kompletnie nie pasuje do mnie, co nawet można sobie wyobrazić patrząc na mnie, nie trzeba być niewiadomo jakim znawcą (a ona w sumie powinny znać się chociaż trochę ). Od tamtych wydarzeń pytam tylko o to, co gdzie leży
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 13:27   #4336
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Już po otwarciu? Na jakiej ulicy?

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:30   #4337
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
Już po otwarciu? Na jakiej ulicy?
Otwarcie we wtorek, na Oławskiej.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:38   #4338
Super Girl
Rozeznanie

Mnie obsługa jest w sumie potrzebna jedynie po to, żeby ewentualnie sprawdzić, czy mają w szufladzie coś czego nie ma na standzie. Jeśli chodzi o merytoryczne pytania, to nie mam zaufania ani do wiedzy ekspedientek w Hebe, ani w Sephorze, ani w Rossmanie ani w żadnej innej drogerii. A poza tym najbardziej lubię sama sobie potestować i pooglądać. Z tego samego powodu nie lubię wchodzić do małych butików z ciuchami, bo czuję się skrępowana pytaniami sprzedawczyń.

Ale odnosiłam się raczej do tego, że w Hebe jednak Panie zawsze tę pomoc oferują oraz do słów juli_jki, że ona trafiała na takie, które gadały między sobą i nie były zainteresowane obsługą.

Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:48   #4339
juli_jka
now or never

dla mnie to sa dwie strony medalu -
jedna, że właśnie panie przy kasie, totalnie "olewają" system - nie oczekuję nie wiadomo czego, ale zwykłe niegadanie z koleżanką obok, też już by wiele dało
druga, że są nachalne przy szafach - czasem wchodzę, w sumie nic nie potrzebuję, ale jak się dobrze rozejrzeć to zawsze się coś kupi, a tu pani od razu proponuje milion rzeczy ...

jak juz tak sie żalę, to głośno chciałabym powiedzieć, że 1 gr to też reszta i fajnie by było gdyby panie wydawały te reszte.

o, tyle ode mnie w tym temacie :P
Stary 2014-02-16, 14:18   #4340
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

W wawie na rondzie onz i na wilenskim zawsze mowia ze beda w poblizu gdyby byla potrzebna pomoc i sa zorientowane w asortymencie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 14:26   #4341
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
W wawie na rondzie onz i na wilenskim zawsze mowia ze beda w poblizu gdyby byla potrzebna pomoc i sa zorientowane w asortymencie.

mieszkam nie daleko - zajrzę
Stary 2014-02-16, 14:44   #4342
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Własnie wróciłam z Hebe przy Alejach Jerozolimskich i mi taka obsługa jaka tam jest kompletnie nie odpowiada Przy szafie Max Factor kręciły się dwie albo trzy babki z Hebe, nie dość że ludzi było sporo, to jeszcze one zagradzały sobą dostęp do kosmetyków i wszystko komentowały. Nie można było spokojnie obejrzeć niczego... szczególnie starsza kobieta z krótkimi kręconymi włosami, w okularach (chyba kosmetyczka) niemiłosiernie mnie irytowała. Przez nie wzięłam tylko jeden tusz i wyszłam stamtąd, bo nie mogłam znieść tej natarczywości i paplania, w dodatku blokowały dostęp do kosmetyków i niczego nie mogłam sama obejrzeć bez ich wszechwiedzących hasełek jakie to jest super i och i ach

Jestem strasznie zniesmaczona takim zachowaniem. Na tygodniu byłam w Hebe przy Rondzie ONZ i tam ekspedientki nie były takie natarczywe i nie zasłaniały sobą szaf z kosmetykami, tylko stały spokojnie w pewnej odległości żeby w razie czego być do dyspozycji. Nikt nie komentował każdego kosmetyku, który brałam do rąk i nie wciskał mi na siłę czegoś, co mi nie pasuje. Chyba zacznę częściej tam chodzić na zakupy, odpuszczę sobie Aleje, bo to co dzisiaj widziałam to jakaś parodia obsługi klienta.
Mam takie same spostrzeżenia. Byłam tam w piątek, w "dniu L'oreala". Tak mnie mega irytowały tym szczebiotaniem, zastawianiem szafy, że wzięłam to, co musiałam i wyszłam. Nie mogłam w spokoju się poprzyglądać, bo już były obok i trajkotały, jaką ma cudowną szczoteczkę, jaka cena atrakcyjna i w ogóle. Gdyby to nie było najbliższe mnie hebe, wcale bym tam nie zachodziła.
Stary 2014-02-16, 14:55   #4343
klatka
Zakorzenienie

Dzięki Zoila. Zajrzę.
A mnie wcale nie irytują te ekspedientki. Chyba jestem nad wyraz wyrozumiała Ale rozumiem, że mają taką pracę, że są kamery, że jak szef zobaczy że nie zagadują klienta to dostaną burę. One muszą zachwalać, mówić o cenach, innowacjach, zaletach. Ja to przyjmuję na zimno, czasem dam się wygadać ale nie wdaje się w dyskusję, czasem ucinam ale z uśmiechem że bardzo dziękuję za zainteresowanie. To im robi lepszy dzień w pracy i ja też mogę spokojnie pooglądać produkty.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 14:57   #4344
Sasabina
maskott

Cytat:
dla mnie to sa dwie strony medalu -
jedna, że właśnie panie przy kasie, totalnie "olewają" system - nie oczekuję nie wiadomo czego, ale zwykłe niegadanie z koleżanką obok, też już by wiele dało
druga, że są nachalne przy szafach - czasem wchodzę, w sumie nic nie potrzebuję, ale jak się dobrze rozejrzeć to zawsze się coś kupi, a tu pani od razu proponuje milion rzeczy ...

jak juz tak sie żalę, to głośno chciałabym powiedzieć, że 1 gr to też reszta i fajnie by było gdyby panie wydawały te reszte.

o, tyle ode mnie w tym temacie :P
dlatego wolę płacić kartą

w hebe wczoraj ubiłam interes miesiąca - kropelki wysuszające lakier z essence za 3,99. akurat mi się kończą moje, super
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:03   #4345
juli_jka
now or never

Cytat:
dlatego wolę płacić kartą

w hebe wczoraj ubiłam interes miesiąca - kropelki wysuszające lakier z essence za 3,99. akurat mi się kończą moje, super
przy WKD bylam, i dwum czy trzem osobom pani własnie nie wydała
więc wyciągnęłam karte ...
Stary 2014-02-16, 15:17   #4346
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Też mam ten tusz z l'oreala, kupiłam na grudniowym -40% Ja używam tej dłuższej części do górnych rzęs i krótszej do dolnych.
Też tak używam, coś pięknego

Cytat:
a tak na serio - bardzo często korzystacie w pomocy tych pań ?
Ja korzystam, mam swoją ulubienicę, bardzo lubię z nią obgadywać nowinki kosmetyczne, dziewczyna ma wiedzę i chyba lubi to co robi
A że zagadują czasem aż za bardzo, cóż, taka polityka firmy, ja tam nie mam do nich pretensji.

O, i ochroniarzy mamy w Hebe zdecydowanie przyjemniejszych niż w Rośku, ten w Rośku to czasem nawet dzieńdobry nie odburknie, a w Hebe nawet uśmiech dostaję
Stary 2014-02-16, 15:33   #4347
lifrete
Zadomowienie

Dziewczyny z Warszawy, czy któraś z Was mogłaby mi przybliżyć gdzie dokładnie jest drugie hebe przy targowej? Wiem gdzie jest to na rogu kijowskiej, ale drugiego zupełnie nie kojarzę :P jest gdzieś w tej zamkniętej części? jak tam trafić??
Stary 2014-02-16, 16:01   #4348
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnique Pokaż wiadomość
fajny cień Pomadko można wiedzieć jaki?
Wejdz do centrum a potem wyjdz wyjsciem za rossmanem. Tam jest jakas apteka z prawej przy tym wyjsciu Na prawo po drugiej stronie ulicy jest

PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 16:03   #4349
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
uff, jak czytam Wasze odpowiedzi to trochę odetchnęłam z ulgą, bo juz myślałam, że się czepiam, albo wymyślam. ale okazuje, że rzeczywiście od strony obsługi klienta - mogłyby trochę bardziej popracować.

a tak na serio - bardzo często korzystacie w pomocy tych pań ? - bo ja w sumie strasznie rzadko - jeśli juz to tylko wtedy, kiedy nie moge czegoś znaleźć
raczej idę i wiem co potrzebuję.

Ja do hebe chodzę w Łodzi - przy nowosolnej i jest tam tak przesympatyczna i pomocna Pani, że aż byłam w szoku, że tak można traktować klienta Pomogła mi w doborze fluidu Revlonu i ogólnie sporo wie Ogólnie tamten sklep jest naprawdę godny polecenia. Duży wybór, mało ludzi obługa ok i Pan ochroniarz zawsze powita i pożegna Mogliby tak w R. podchodzić do klienta

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 16:23   #4350
lifrete
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Wejdz do centrum a potem wyjdz wyjsciem za rossmanem. Tam jest jakas apteka z prawej przy tym wyjsciu Na prawo po drugiej stronie ulicy jest

w życiu bym nie znalazła
wielki dzięki, idę w przyszły weekend
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości