|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
A co do ciąży i tęsknoty za brzuszkiem to ja za brzuchem zupełnie nie tęsknię. Odczułam olbrzymia ulgę, gdy już go nie było. Ciąże miałam w miarę ok, ostatni miesiąc był ciężki, ale bez przesady. Jednak te wszystkie kilogramy zgromadzone w brzuszku bardzo obciążały mój kręgosłup. Pamietam, ze bardzo ucieszyłam się, gdy pierwszy raz po ciąży mogłam się normalnie schylic!
Jedyne za czym tęsknię to wolny czas Ale wierze, ze za kilka tygodni moje życie z córka nabierze jakiegoś rytmu. Ta wiara daje mi sile ![]() U nas noc była kiepska, mała nad ranem po karmieniu nie chciała usnąć, rano tez (a zazwyczaj rano po karmieniu śpi w łóżeczku). Dzisiaj tez ma jakiś inny rytm dnia. Niespokojna jest. Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-02-16 o 15:43 |
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Laski!
Mało mnie w necie, bo mój słodki Bobencjusz pochłania większość wolnego czasu - po tygodniu sielanki (tzn. sielanki mojego maluszka, a mojego dochodzenia do siebie...), rozpoczęliśmy walkę z kolką Aż mi się łzy cisną do oczu jak widzę jego męczarnie ![]() Znacie jakieś sposoby na zwiększenie ilości pokarmu? Nosz kurde - najpierw długo walczyłam z poharatanymi cycami, a jak już teraz tragedii nie ma (w sensie już nie wyję z bólu tylko syczę), to małemu po prostu nie starcza Piję herbatki wspomagające laktację z HiPPa, bawarki odpadają bo mam zakaz na mleko.O, właśnie się budzi z niespokojnego snu... Ostatnio śpi tylko niespokojnie Idę pomóc mu wyciskać bączki.
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko ściąga sobie skarpetki siła umysłu...
ImageUploadedByWizaz Forum1392564022.062416.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcel nie chce za cholerę pić z butelki TT. Odcignelam mleko bo bylismy na zakupach i nie chcial pic. Dopiero w domu jadl z cycka 3 razy w ciagu 1,5 h
![]() i co teraz? kupic inna butelke? |
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emma ale ja jej pierwszy raz dziś butelkę podałam, a ona już tak od paru dni się zachowuje ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy we 3 na spacerze prawie godzinę, wróciliśmy, zjedliśmy obiad i ja padłam z małym na ponad godzinę
ja na łóżku a mały przy cycku (trafiło mu się ) ponoć sok jabłkowy zwiększa laktację ale nie testowałam tego na sobie ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
jejku jaki Domi jest już duży superps. mam taki sam koc z delfinami
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mimo, że Avent podobny do TT to w ogóle dzieciakom nie podpasował. U nas TT się sprawdza idealnie.
|
|
#1209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I ja ponawiam moje pytanie z wcześniej, czemu jednak nie Witek? ![]() Kolejne argumenty za kotletem ![]() A wcześniej normalnie pił z tej butli? Czy to dopiero pierwsze podejście do butli wogóle?
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki w jakich pozycjach karmicie piersią?
przyznam że ja karmię właściwie tylko na leżąco na boku- tak mi jest najwygodniej i małemu też. Na fasolce jakoś mi nie wygodnie- chyba że jakoś źle go kładę choć chyba nie... ![]() zastanawiam się czy karmienie w jednej pozycji jest OK czy mogą być przez to jakieś "komplikacje":confuse d:
|
|
#1211 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wierzyłam, a tu jednak urodziłaś Współczuję i widzę, że co raz więcej dziewczyn porody wspomina jako traumatyczne, że zaczynam się bać.![]() Cytat:
Muminku ja mam też plan do niedzieli urodzić, zobaczymy jak wyjdzie
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz tez pojękuję wstając z wyramam jeszcze jedną sprawę- chyba oślepłam przez ten poród gorzej widzę niż przed ciążą. Owszem miałam małą wadę ale okulary zakładałam tylko do prowadzenia samochodu bo było mi lepiej. Obecnie czuję, że jest dużo gorzej, nie widzę na odległość na którą kiedyś widziałam czy to może minąć czy dupa już tak zostanie? Nie chce iść jeszcze do okulisty tylko poczekać do końca połogu aby wszystko się unormowało i zostało na takim poziomie jak ma zostać
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na własnym przykładzie- wczoraj wypiłam karton soku i dziś fakt kapie z cycków, a mała śpi po 3-4 godziny na drzemkę jedząc ok 10-15min aktywnie. i nie wiem, czy to zbieg okoliczności czy faktycznie coś jest z tym sokiem. bo przez kilka dni nie piłam cycki miękkie (wiem, wiem że to nie wyznacznik, ale jednak teraz sa twardsze) i mała się karmiła co godzinę nawet. mało tego - bez pomocy i masowania brzuszka puszcza dziś bączki aż miło (raaaany jak to brzmi radość z kup, radość z bąków )Dziś noc też średnio przespana, ale nad ranem nadrobiliśmy. Oczywiście w naszym łóżku. Od po 5 do 9.30 i później do 13.30 . W nocy pobudki co godzina - dwie. Zaczynam wierzyć w moc pełni ![]() I nie wiem jak to możliwe, ale mamy dzień - ja siedzę w fotelu przed komputerem a Amelka w koszu obok mnie grzecznie śpi bez jojczenia, że na ręce czy na cycka. W nocy to niestety nie przejdzie. Chociaż dziś spróbuję położyć ją na noc właśnie w koszu, a nie w łóżeczku. Zobaczymy, może dzięki temu zwolni nam się miejsce na łóżku bo kiedy śpi z nami to jest pół na pół- ona połówkę i my połówkę
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
Strzeliłam sobie drzemkę, i śniło mi się że podpaliłam łóżko wrednej ciotce mojej dawnej przyjaciółki
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, jakie moje dziecko jest dzisiaj płaczliwe
Rano męczyły go gazy, wiec ryczal od kiedy wstał. Koło 13 opanowaliśmy sytuacje, wydawało się ze już wypierdzial absolutnie wszystko co miał. Wsadzililam go do chusty - 3 godziny spokoju. Wyjęłam - ryk od nowa Nawet spacer w wózku był zły. Dobrze jest tylko przy piersi i w chuscie - blogoslawie ją. Magnusia ja z kolei karmie tylko na fasolce. Na leżąco jest mi bardzo niewygodnie.
|
#1218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, jak miał kilka dni to mógł jeszcze być oszołomiony i wogóle, no nie? Teraz już jest większy i swój rozum ma? Pamiętam któraś z dziewczyn pisała, że jak próbowali ze smoczkami, to każdemu dawali kilka szans, i dopiero za którymś podejściem dziecko dawało się przekonać. Może daj tej butli jeszcze parę podejść, zanim kupisz inną?
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które się odciągają! Ile jesteście w stanie odciągnąć mleka jednorazowo z obu piersi? Czy ta ilość zwiększyła się z czasem? Jeżeli tak, to jak długo po porodzie?
Ja choroba wyciągam marne 50-80 ml.... Nic dziwnego, że mi się dziecko nie najada jak przystawię do piersi ![]() Cytat:
Nie Witek, bo mąż stwierdził, że mały wygląda na Krzysztofa Dziwne, przecież ładne imię.
|
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde problem mam. Odciagam pokarm i zawsze wsadzam w pojemniku avent do lodowki. I... ma dziwny smak. Malemu nic nie jest ale smak mnie niepokoi. Cos robie nie tak???
Odciagam, przelewam i do lodowki. Potem np. Nastepnego dnia podrzewam w zamknietej butli TT. Moj Bobus ma zly dzien nie spal dp 14 prawie wcale byl zmierzly ze szok... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku 1,5h po karmieniu ściągałam max. 60 ml. Teraz jestem w stanie wyciągnąć 180 bez problemu czasem. Dla mnie to wcale nie musi znaczyć, ze nie dojada. Emil baaardzo często ma ręce w buzi. Jesli napelniasz go pod korek mm to nic dziwnego, ze lewituje Ja jak jestem przejedzona to tez bym chętnie polewitowala
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to zlokalizować? Przyda mi się wskazówka
|
|
#1225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|
#1227 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i jakoś Was nadrobiłam. Igor naprawdę super śpi, ale niestety zaczęły się u niego problemy brzuszkowe. Mały nam tak cierpiał wczoraj, że podałam mu Infacol, a ma niecałe 3 tygodnie. Aż mi źle z tym, ale nic nie pomagało - ani cyc, ani bujanie, przytualnie, suszarka, masaż brzuszka. Napinał się, robił tak czerwony, aż łezki się pokazały Infacol mu pomógł i noc pięknie nam przespał, ale nie wiem czy mogę mu to podawać codziennie? No i co noc właściwie mam jakieś kryzysy laktacyjne, gdy małego brzuch boli, to boję się, że to od mojego mleka, że może źle jem i w ogóle. No ogólnie naprawdę szacun dla wszystkich mam za trudy macierzyństwa. Dziś nawet popełniam krótkiego posta na ten temat http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...zyli-moje.html Udało mi się to zrobić właśnie po tym jak małego nakarmiłam po Infacolu. Nareszcie spokojnie usnął, a tak to sen właśnie niespokojny przez cały dzień. No i jeszcze pytanie co do windi - czy to faktycznie pomaga?
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
Cześć! Dopiero wstałam... Nie powiem, kilka szklaneczek whisky mnie wczoraj załatwiło. W buzi to już w ogóle Sahara. Ale było booskoo
lecę podczytać co naskrobałyście.
|
|
|
|
#1229 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Roane, ja za brzuszkiem nie tęsknię, ale u mnie ciąża lekka nie była, no i była tylko drogą do celu W sumie dopiero jak zapytałaś to pomyślałam "fajnie to by było jakby ludziom zostało podejście ciążowe i mogłabym np. bezkarnie wybrzydzać przy paszy, albo spać do 10" ![]() Cytat:
Do zgubienia mam min. 10kg :/Ja piersi smaruję oliwką małego, podbieram mu Omijam okolice sutków, żeby oliwki nie jadł, ale za bardzo przy tym nie desperuję, bo przecież jak łapki nasmaruję i wsadzi do paszczy to żyje. Czyli oliwka od 1 dnia życia ![]() Cytat:
Znaczy próbuję we wszystkich możliwych, wychodzą mi różnie, czasem ta sama potrafi raz wyjść, a raz z cmokaniem wcina albo widzę że główka na bok jest, ale twardo na plecach leży i nie da się poprawić. O komplikacjach z okazji karmienia w jednej pozycji nie słyszałam. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia! plan ambitny! ![]() Cytat:
w weekend jak jest mąż mam inną córke chyba, pięknie śpi w dzień ![]() a tak w ogóle stwierdziłam, że mam niedoubrane dziecko i poszalałam w kwestii sukieneczek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

Aż mi się łzy cisną do oczu jak widzę jego męczarnie 
Piję herbatki wspomagające laktację z HiPPa, bawarki odpadają bo mam zakaz na mleko.

16.06.2012 

Nie wierzyłam, a tu jednak urodziłaś 

a teraz tez pojękuję wstając z wyra