![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz a dobrze - sprzwdzanie, przeszukiwanie, testowanie partnera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i odnosząc się do Twoich przykładów: jak kobieta udupiona, to żadna "siła" w postaci zdobytych dowodów jej nie oddupi. ILE kobiet też, nawet znajdując te dowody, dalej tkwią, bo "kochają nad życie"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie, kobiety nie zabijają mężczyzn ich własną bronią. Kobiety, które sprawdzają, testują, przeszukują, spędzają życie na kontrolowaniu jakichś daremnych facecików, z którymi nawet nie potrafią rozmawiać, które siedzą w marnych związkach - bo tylko w marnym związku robisz takie rzeczy - bo mają kredyty, dzieci, śluby i co tam jeszcze, które raz nabrawszy podejrzeń, nigdy nie poczują się bezpiecznie - same się zabijają. Bo siedzenie w takim syfie zabija, emocjonalnie wypala, degraduje. Związek oparty na kontroli to związek toksyczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
bo przecież nieszczerość, to nie tylko romans. czy gdyby podczas rozmowy facet powiedział ci, że chodzi do rodziców, to postanowiłabyś go śledzić, żeby sprawdzić czy mówi prawdę? czy jeśli byś wyśledziła, że faktycznie poszedł do rodziców, to nie zastanawiałabyś się czy przypadkiem nie zrobił tego celowo na wypadek gdybyś właśnie go zamierzała sprawdzić? czy w takim wypadku śledziłabyś go więcej niż raz? wybacz, wydawało mi się, że gdzieś tam był mój cytat też ![]() Cytat:
![]() ![]() chodzi mi o to, że przykładowo ty byś czuła, że coś jest nie tak, bo twój tż wraca później z pracy/nie chce uprawiać seksu/nie ma ochoty wychodzić razem, on by to tłumaczył przemęczeniem w pracy, ty byś szukała, ale nie znalazła niczego, ale sytuacja nadal by występowała, dokładnie w taki sam sposób jak na początku kiedy wzbudzała w tobie niepokój i podejrzenia. niby nic byś nie znalazła, ale sytuacja wcale by się nie zmieniła - a przecież to ona wzbudzała podejrzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Wszystkich tych "atrakcji" miałem okazje doświadczyć ...szczególnie żałosne jest nasyłanie koleżanek . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, one same się zabijają. Bo ich partner nie jest dla nich partnerem. Jest dzieckiem, z którym można się pieprzyć, ale któremu trzeba kontrolować pracę domową, tj. tfu, czy aby na pewno jest prawdomówny. To zaburza całą harmonię dojrzałego, dorosłego związku.
I uważam, że naprawdę sytuacji, w której ktoś nagle oszukuje jest sytuacją b. rzadką. Bardzo rzadką. Zwykle jest miliard sygnałów ostrzegawczych, czerwone flagi wyskakują co pięć minut przed oczami, a kobiet ich nie zauważa, bo nie umie albo nie chce. Ludzie nagle nie plują na to, co jest dla nich ważne i nie zmieniają się w ułamku sekundy z kochającego partnera w obrzydliwego dupka. Zwykle niestety sygnały ostrzegawcze były. I były widoczne. W tym jak partner mówi o kobietach, w tym, jakie komentarze mówi, jak się z nim ogląda film, jak traktuje swoich przyjaciół i co mówi o koleżankach z pracy. Moje zaufanie to nie efekt naiwności, pychy czy arogancji, ale to również efekt wiedzy. Czy ludzie zdradzają? Czy łamią tajemnicę korespondencji? Nagminnie. Dlatego nie warto wchodzić w związek z byle kim. I warto wchodzić w związek ostrożnie, a przede wszystkim patrzeć i patrzeć uważnie. Obserwować. Nie grzebać o szafkach później w histerii, bo się wyszło za pospolitego ruchacza, za przeproszeniem.
![]() |
#128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2014-02-16 o 16:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do kredytów i zobowiązań- widzisz, ja bym nie wzięła. Albo starałabym się wziąć jak najmniejszy, a wcześniej konkretnie zapieprzać, żeby mieć jak najwięcej swojego kapitału; wiem, jaka jest sytuacja, że mieszkań dla młodych nie ma albo są kosmicznie drogie, ale jest też druga strona - po cholerę kupować coś, na co cię de facto nie stać? Zresztą chyba odbiegłyśmy od tematu, a nie chcę robić offtopu. Powiem tylko tyle - co by się nie działo, staram się zawsze być samodzielna, nie uzależniać się od nikogo na 100%. I tak, wiem, że nie da się wszystkiego przewidzieć, że nas życie wystawia niejednokrotnie na próby, ale tak mnie wychowali rodzice - umiesz liczyć, licz przede wszystkim na siebie. A co jeśli naszej przykładowej pani z dziećmi mąż umrze? Albo wyjedzie i nie wróci? Zobowiązania tak czy inaczej zostaną, i będzie trzeba żyć, więc nikt mi nie powie, że zdrada to jest koniec świata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
b) durnota c) durnota d) durnota Każdy ma prawo do własnej przestrzeni osobistej, nawet w związku, miłe panie. Jak się kogoś przeszukuje, niezależnie od powodu, to nie ma się do niego zaufania, a zaufanie to jeden z fundamentów związku. Zresztą jeżeli pierwszym rozwiązaniem problemu, które przychodzi nam do głowy jest knucie/przeszukanie/prowokowanie sytuacji, a nie rozmowa, to szczerze pogratulować dojrzałości. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której szperałabym w rzeczach swojego TŻ albo on w moich. Co prawda nie mamy przed sobą tajemnic, znamy swoje hasła i w każdej możliwej chwili możemy sobie przeszukać osobiste szafki, plecaki, torebki, facebooka, pocztę, telefony cokolwiek sobie nie wymyślimy, bo nie robimy nic złego i nie mamy nic do ukrycia, ale nie robimy tego, bo po co? Ufamy sobie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no tak, ale wiesz jedne zostaną a inne mając czarno na białym otrząsną się i go zostawią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Plus w moim związku rozmowy nie wyglądają na zasadzie:
- co się dzieje albo co tam u ciebie - ehh, praca, życie. Tak to ja mogę odpowiedzieć kosmetyczce w trakcie zabiegu pielęgnacyjnego na zasadzie "wie pani, jak to jest", ale przecież nikt tak nie rozmawia ze swoim partnerem. Jeżeli coś w moim życiu jest nie tak, to mój TŻ o tym wie. I to nie hasłowo. Jeżeli to studia, to wie, co robię, co piszę a już na pewno wysłuchał tryliarda sygnałów na temat tego, jak bardzo tego nienawidzę i jaki jest mój temat pracy i jak ma na imię mój promotor. I ja to wiem o jego pracy. I to wychodzi naturalnie. Rozmowa nie kończy się z chwilą, kiedy ktoś mówi "to zmęczenie", bo to jest zbywanie, a nie prawdziwy dialog. I mnie przeraża to, że wydaje mi się, że większość z Was w ogóle tego dialogu nie umie sobie nawet wyobrazić. Przepraszam, ale co Wy robicie w swoich związkach w takim razie?
![]() |
#133 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a) załóż rodzinę b) załóż rodzinę c) załóż rodzinę d) wrócimy do rozmowy ![]() bo póki co gadasz jakbyś życia nie znała i nie widziała jak wygląda sprawa u młodych rodzin. tak ty byś kredytu nie wzięła, a ja bym nie chciała mieć dziecka. voila i żadna z nas w tej sytuacji nie będzie, co nie oznacza że wiele kobiety JEST bo innego wyjścia nie było. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To by chyba znaczyło, że czas zastanowić się nad sobą, a później nad tym, jak pomóc TŻ rozwiązać problem ![]() ![]() Edytowane przez Ballantines_1 Czas edycji: 2014-02-16 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jesli czuję że coś jest nie tak, to jest nie tak. jeśli coś wydaje mi się podejrzane to takie mi sie po prostu wydaje i naprawdę bez sensu jest rozpatrywać tutaj takie idiotyczne przykłady, bo to jak wygląda na daną chwilę związek zalezy od miliarda czynników których wypisać tutaj nie sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety, już znalazła sobie nowego, typ imprezowicza i podrywacza, no ale tym razem to musi być prawdziwa miłość, co nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Jak Ci co 5 minut wyskakują sygnały ostrzegawcze to Ty już wiesz, kim jest ten facet. A to, czy przeleciał Krysię czy Kasię nie ma znaczenia. On już jest do ostrzału. Z takim się nie wiążemy, nie mamy z nim dzieci i nie wychodzimy za mąż. Sygnały ostrzegawcze nie pojawiają się nagle. One są stale, bo bycie sukinkotem, babiarzem, leniem, oszustem, kłamcą, idiotą jest niestety na tyle integralną składową tych ludzi, że oni nie są w stanie tego ukryć.
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem osobiście typem konfrontacyjnym i trudne rzeczy "biorę na klatę"- MUSZĘ obgadać, przegadać, wyjaśnić itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A do zdrad to pogrubione już się nie tyczy? ![]() Z tą rentą to bym nie była taka pewna - wiem, bo mam i kokosy to nie są, a mój tato miał sporo lat pracy i zarobki też niezłe; nie da się z tego utrzymać dzieci, jeśli kobieta nie jest chociaż odrobinę samodzielna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no cóż, pytanie cię chyba przerosło, skoro odwracasz kota ogonem. zdarza się, no ale przynajmniej dzięki braku odpowiedzi również się czegoś dowiedziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No chyba że ktoś widzieć nie chce, ale to już jego sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do zdrad - nie wszystko jest takie proste jak budowa cepa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Hrodebert
|
W dużym skrócie ...koleżanka miała własny cel w całej intrydze ,co się okazało po fakcie ,oczywiście wiedziałem o wszystkim .Ale i tak chyba nic nie przebije zdjęć robionych do męskiego magazynu ,w celu wzbudzenia zazdrości ...czy tam sam już nie wiem czego .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
No widzisz, a ja w to nie wierzę. W to, że jest parę lat sielanka, a potem nagle źle. Bo w trakcie tej rzekomej "sielanki" też było źle, tylko oko się na to przymknęło. I to ma usprawiedliwiać grzebanie w cudzej korespondencji?
Ja zerwałam mój związek po zaręczynach. I nie dlatego, że nagle się popsuło. Albo bo mój eks nagle się zmienił. Po prostu ja zrozumiałam, że to nie jest to, czego ja chcę. My nie stworzymy, bo do tej pory nie stworzyliśmy, związku, jakiego chcę. To wszystko było przed moimi oczyma, a nie mówimy o zdradzie, przemocy, kontrolowaniu, to wszystko było przede mną cały czas, ja zaś unikałam tego, żeby na to rzetelnie spojrzeć. Spojrzałam, i wiesz co? Odeszłam. Odeszłam po roku zaręczyn, po odbębnionych naukach przedmałżeńskich i ze zdjęciami 2000 sukien ślubnych na komputerze oraz wybranymi kolorami przewodnimi. Odeszłam,bo zrozumiałam, że na własne życzenie byłam ślepa. Ale nie uznałam, że moja głupota i ślepota uprawniają mnie to naruszania prywatności mojego eks-TŻ. Nie musiałam wchodzić na jego maila by wiedzieć, kim jest. Miałam to przed moimi oczami. Sytuacja była jasna. I ona jest jasna, tylko brak tym dziewczynom odwagi, by coś z tym zrobić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- no mówię: np zdradził to zdradził, koniec. nie lubię sie rozwodzić nad tematem, rozmawiać, pytać bo i tak prawdy mogę sie nie dowiedzieć a rozmowa w emocjach nigdy do niczego nie prowadzi. dowiem się po swojemu to będę miała sytuacje jasną. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
A dodam, że ja mam parcie na ślub, pierścionek i bobasa i wcale tego nadmiernie nie ukrywam. I z cała premedytacją oświadczam, że będę panną młodą robiąca scrapbooka z wszystkimi momentami przygotowań, jakkolwiek słodkopierdzące o ohydne to jest. I będzie och ach, i najpiękniejszy dzień mojego życia. Tylko wiecie co? Ja doskonale wiem, że szanuję siebie bardziej niz och ach co ludzie powiedzią i pierścionek za 3000 zł. Szanuję siebie i szanuję małżeństwo na tyle, by wiedzieć, że te wszystkie rzeczy, których pragnę, nie mogą być silniejsze niż rozsądek i dobry wybór wspólnika. Bo dla mnie ważne jest, z kim będę przed tym ołtarzem stać, kto mi wręczy ten wymarzony pierścionek i z kim będę pozować na zdjęciach ślubnych, które potem w ilości 500 wrzucę na facebooka. :P To jest dla mnie najważniejsze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.