|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Hm jeszcze nie ale już wiem że samej z siebie bedzie mi bardzo trudno podjąć taką decyzję. Najpierw miałam kp 6mcy, teraz rok a pewnie wyjdzie lekko 1,5 chyba że tak jak u magi nastąpi samoodstawienie. Choć u nas byłby problem bo mój dzieć nie chce pić z butelki od samego początku. Nawet już z niekapka nie za bardzo. Teraz na topie jest kubek lovi360 i z niego pije. A najlepiej ze szklanki. Więc w nocy z butlą byłby problem...Cytat:
No to super że tak samo z siebie przyszło ![]() A zaczynacie już starania o malucha? Kusisz oj kusisz ![]() Cytat:
Ło matko to ona stopą smażyła krokiety?? ![]() No na Barta ja strasznie muszę uważać, pląta się wszędzie. W kuchni pod nogami chodzi. Także szczęście że Twojego tam nie było. Cytat:
A też masz tulę? Do ilu ona kg? I jak nosidło jest ergo to nie szkodzi na bioderka, tak? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Oooo jaka wścieklizna ![]() A co mówi ta mina?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Cytat:
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co kilka dni wkładam mala na max. 10 min. ciagle mam wrazenie, ze Nela ma za patyczkowate nozki na te zabawe ona go lubi...
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-02-16 o 20:30 |
||
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
A do ilu kg? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej się dziecko nie obija bezsensownie o meble ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
ehh tez miałam takie plany, ale zycie lubi zaskakiwać ![]() Cytat:
ciekawe czy bylabys w stanie zrobić taka z Waszej chusty ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- mamusia warcze na ciebie! wielki foch
|
||||
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#877 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko my jeszcze nie raczkujemy, na razie się konikujemy... Cytat:
Już mnie męczy to, że zasypia wyłącznie przy piersi, za wczesna próba odłączenia kończy się histerią, po jakiś 2 godzinach snu ląduje u mnie w łóżku, rzuca się na mnie przez całą noc. W dzień też nie zaśnie bez piersi. Wkurza mnie, że robię za smoczek. Nie byłoby to takie złe, gdybym miała tylko jedno dziecko. Ale przy dwójce jest wielce uciążliwe. |
||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas też krótko, używałam skoczka do wyjścia do wc, czy coś, teraz juz Kuba wogóle nei chce w skoczku siedzieć, winię go za to,ze słabo raczkuje ;/
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co kp i chca jeszcze dlugo tak robic - nie ma co sie bac, o ile dziecko nie dostanie butli. wszystkie przypadki samoodstawienia to przypadki, gdzie dziecko dostawalo butle przynajmniej raz dziennie.
ja juz sie nie bede przejmowac tym karmieniem. widze, ze mlody daje rade caly dzien bez cycka. zjada wystarczajaco duzo z lyzeczki. ostatnio nawet troche owocow no a od wieczora do rana cycki beda do dyspozycji. niech dostaje maminych przeciwcial ile chce. na pewno przynajmniej do operacji bylyby wskazane nie wiem, czy sie chwalic, bo pewnie jednorazowy wybryk... ale odlozylam Florka do lozeczka, jak jeszcze nie spal tak calkowicie. po polozeniu otworzyl oczy szeroko i cos tam fuczal ale siadlam przy lozeczku i dalam mu reke. zlapal i zasnal bylismy u tej mojej kolezanki w klinice, mlody sie pobawil z jej mlodymi i w ogole znowu fajnie bylo. droga nam super uplynela w obie strony, bo mlody sobie kimnal no i w ogole rozwoju fizycznego ciag dalszy. wstaje juz nawet przy chwiejnym "ogrodzeniu", i to jednym plynnym ruchem. i dzisiaj cwaniak wspial sie po mnie, jak z nim w jego zagrodzie siedzialam, i na dobra sekunde sie puscil nawet stal, ale ja cala w szoku i go zlapalam, no bo jak to tak...co do grudek, znow sie cofamy. cos mlodemu nie wchodza ostatnimi dniami. pakuje lapy do buzi i sie drze. i tym sposobem calego sloika nie ogarniemy za chiny. no nic to, niech mu bedzie...
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() u nas wlasnie po imprezie, urodziny tż, zostało tyle jedzenia że przez tydzień nie gotuję mały to oczywiście gwiazda wieczoru, wszędzie go pełno taki maly łobuz. No i zauważyłam że dorośleje - ma chimery! jak mówie nie wolno - bo np chce otworzyć szafkę to zaczyna głośno płakać - mały buntownik albo gdy uwaga przez chwile nie skupiała się na nim to zaczyna piszczeć ze wszystkich sił, normalnie taki mały brojarz ![]() no a co do kp to faktycznie dzienne karmienia mogłyby nie istnieć ale w nocy i szczególnie nad ranem musi być i koniec ![]() ja na razie nie myślę o odstawieniu, chciałabym jak nadłużej, bo po prostu uwielbiam jak odpływa podczas ssania albo odrywa się by sprzedać uśmiech - a buzia cała mleczna
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wróciliśmy od rodziców, Helenka raczkowała i na raczkach próbowała dogonić koty![]() widziałam, że coś o chodzikach pisałyście...ja już zapowiedziałam że małej nie będę dawać do chodzika (na wszelki wypadek jakby ktoś z rodziny wpadł na pomysł zakupu dla Helenki). A wczoraj mnie tak fajnie teściowa pochwaliła za zakup fotelika tyłem do kierunku jazdy - oglądała w tv że takie są polecane jako najbezpieczniejsze za to szwagierka patrzyła jak na ufo jak mówiłam, że nie da się go odwrócić przodem![]() Super ta huśtawka - a ona tylko dla dzieci czy też ja mogę się pohuśtać ?
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj dziecko nie "idzie" do przodu. w chodziku nogi nie nadazaja za reszta ciala :P tu dziecko stoi stabilnie na nogach (regulujesz wysokość) i odwraca się sila rak. choć tak jak napisałam, średnio go lubie i rzadko korzystamy. jest w rodzinie, wiec dostaliśmy...---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i co do kp to mam podobne odczucia mimo, że nocki czasem BARDZO męczą ![]() Cloche - brawa dla Florka, szaleje!
|
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Daro nie chce już zupełnie choć jakoś super intensywnie nie próbowałam go po kilka razy dostawiać. Po prawdzie to jak zobaczyłam, że woli butle i jak kolejnej nocy również chętnie się do niej przyssał to stwierdziłam, że nie będę próbowała mu znów podawać piersi, bo i tak za miesiac czy 2 myślałabym jak mu ją zabrać. O cholera nie pamiętam, czekaj sprawdze. Do 20 kg...choć nie wiem czy on się wzrostowo w tym zmieści do 20 kg. moim zdaniem nie Cytat:
![]() A i znalazłam kolejny + braku kp, w końcu mogę się umówić na kolejny tatoo. Wysłałam już zapytanie do salonu o projekt tego co chce ![]() Bo jeden mam taki
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Się nie wkleiło ;p
To tu wkleje Zdjęcie0534.jpg
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choć jakbym miała sama sobie zrobić to chciałabym aby coś oznaczał |
||
|
|
|
#889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba wstać, dać mu wody, smoka i zasypia no ale się człowiek rozbudza. a ja źle znoszę brak snu więc się wymieniamy z mężem, dlatego śpimy osobno. ja bym padła po kilku takich nockach ![]() poza tym ostatnio coraz częściej boli mnie głowa. nigdy nie miałam takich problemów że coś boli, 2 lata nie było nawet u nas środków przeciwbólowych w apteczce bo nie było potrzeby. a ostatnio coraz cześciej boli mnie nad oczami, w okolicy brwi. najpierw raz-dwa razy w miesiącu, teraz już 2-3 razy w tygodniu ibuprom pomaga ale bez tego nie da rady tak boli. nie wiem czy to z niewyspania czy co ....Cytat:
|
||
|
|
|
#890 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna a jak się to skończyło? Bardzo poparzona? ![]() Cytat:
Ooo sprawdzę te nakolanniki. Tylko u nas na zadupiu nawet rajstop nie było gdzie kupić :/ Wiesz co, nie wiem jak to jest przy 2 dzieci... Może dlatego że mam na razie jedno to mi nie przeszkadza że Bart zasypia przy cycu. Ja <3 te chwile i jakoś sobie nie wyobrażam inaczej... A z odstawieniem to mam nadzieję że kiedyś sam się odstawi a nie ja będę musiała podjąć tą ciężką decyzję. Cytat:
Wiesz co, no pije z tego lovi, niby jest po 9mcu ale sobie radzi i to nawet lepiej niż z niekapka avent bo mi się ani raz nie zakrztusił. A właśnie z aventu to mu się zdarzało. Cytat:
Ech, na mnie połowa znajomych patrzy jak na UFO no ale cóż mam to w D także wiesz, no stress Cytat:
Hm ciekawe jak nosi się takie 20kg na sobie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Może i jestem ciemna ale co to za część ciała? ![]() A tatoo fanyyyyy Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Megusia dostała opatrunek i ma iść do lekarza po L4, oparzenie II stopnia, pęcherze się pojawiły ale będzie dobrze
Ja stałam kilka cm od niej, aż dziw, że nie zostałam oparzona!
|
|
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj dlugo Cie nie bylo :P bo specjalnie dodalam zdjecia jak natalka pozazdrosila Nelce spodenek w groszki hehe
|
|
|
|
|
#893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Cytat:
Kurczevjakos boje sie sprobowac dawac wody zamiast mleka ehh A duzo jej wypije przy jednej pobudce? Cytat:
fajny :p Cytat:
Dla mnie skoczek to taki np z fp zebra co dzecko siada na Ebrzeva ona na sprezynie inskaxze ale to juz dla starszego hii Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Diabli cos takiego http://m.allegro.pl/fisher-price-sko...942108731.html Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne!
|
|
|
|
|
#896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to będzie jak zostanie nastolatka?! ![]() Cytat:
grysik do butli i zoladek miał odpoczywać "do rana" wypytywałam co dalej i ile to jest to "do rana", wiec stwierdzila, ze niemowlę to z 8-10 godzin ciagiem powinno przesypiać na to jej znajoma dorzucila, ze teraz to wszystko inaczej jest, bo wtedy kto to slyszal żeby do pol roku tylko cyca dawac i ze jej syn darl sie i nie chciał, ale pielegniarka kazala i trzymiesięcznemu już zupki dawala. i nie było zmiłuj - blenderow, mikserow przecieralo się przez sitko, soczki z marchewki przez tetre i inne takie usmialysmy się jak nigdy...Cytat:
|
|||
|
|
|
#898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mysle nad kolejnym ale ten co mam to moglam w innym miejscu zrobic.. no ale jakos juz przeboleje :P---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
nie mowiac ze ostatnia wysalam sie dzien przed porodem jak dostalam srodki nasenne i przeciwbolowe chyba
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-02-16 o 23:14 |
||
|
|
|
#899 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to pięknie się urządziła... Biedula ![]() Dobrze że większych szkód w ludziach nie było... Cytat:
No ale powiedz mi, co to byłaby za kobieta jakby porządnego focha nie potrafiła strzelić? Teraz to jest 100% babeczka. Nelciu witamy w gronie sfochowanych bab ![]() Jakby mnie czegoś nie pozwolili pomacać też bym miała focha a co ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
No to Ci zazdroszczę wyspania się przed porodem ![]() Ja to nie pamiętamkiedy to miało miejsce, chyba w erze dinozaurów ![]() Ostatnie 2mce ciąży to każda noc nieprzespana ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierałam taki, który dla mnie coś znaczy. A ten Wam pokaże jak zrobię Też będzie miał znaczenie, ale chciałam też by został zachowany ten sam "typ" więc wymyśliłam sobie, że mają z niego wylatywać również ptaki, bo raczej nie da rady by wylatywały feniksy ( jak ten mój główny), ale poprosiłam o wymyślenie konwencji i przemyślenie i zobaczymy jaka będzie propozycja ![]() Acha a co do części ciała mam to z boku, zaczyna się na poziomie brzucha lekko z tyłu i idzie na udo
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-02-16 o 23:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

a chciałabyś już przestać kp?
jeszcze nie ale już wiem że samej z siebie bedzie mi bardzo trudno podjąć taką decyzję. Najpierw miałam kp 6mcy, teraz rok a pewnie wyjdzie lekko 1,5 chyba że tak jak u magi nastąpi samoodstawienie. Choć u nas byłby problem bo mój dzieć nie chce pić z butelki od samego początku. Nawet już z niekapka nie za bardzo. Teraz na topie jest kubek lovi360 i z niego pije. A najlepiej ze szklanki. Więc w nocy z butlą byłby problem...
chyba, że jest po alko, wtedy i ja wyganiam małża
za ząbeczki
całe szczęście, że Bartka tam nie było 

rodzinie już przeszly te chore wypominki?

07.07.2012