|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
ja sobie tak marzyłam ostatnio o pracy i w biurze ochrony środowiska jest sekcja zajmująca się wolnobytującymi kotami no etat stworzony dla mnie :P
marzenia nie bolą
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj żebyś wiedziała. Ja też sobie chociaz mogę pomarzyć co bym chciała robić niestety załapałam chandrę bo pomyślałam co bym chciała i w zderzeniu z rzeczywistością, która mnie otacza na lokalnym rynku pracy nie mam na to szans.
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
to może to jest w takim razie kolejny etap
a na końcu swej drogi pogodzę się z wiecznym bezrobociem
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie... Ja kombinuję, jak zdobyć te wszędzie wymagane "2 lata doświadczenia", jak nawet na kurs mnie przyjąć nie chcą
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Ja na 99% zdecyduję się na tą pracę przedstawiciela... nie chce potem żałować że nie sprobowałam. Oczywiście ostatecznie musi mnie jeszcze ten facet wybrać |
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pora spać! Weekend ku końcowi, jutro poniedziałek! Nie wiem o której Wy idziecie do pracy, ale ja w biurze muszę być o ósmej. Jutro wieczorem umówiłam się na mieście z koleżankami, we wtorek zaś idę na shopping. W weekend jadę w góry a w przyszłym tygodniu będziemy szukać z Tż mieszkania, bo odłożyliśmy już tyle hajsu, że pora zainwestować.
Ps. kocham moja pracę, dostałam awans i podwyżkę ![]() Jak marzyć, to na całego
|
#3098 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
ale serio ostatnio często jak wychodzę wieczorem z psem to sobie marzę o pracy ze zwierzakami, żeby mieć kurczę ok 2 tysia, żebym mogła zwierzakom karmę kupić, za kilka miesięcy wymienić catio i zabrać zwierzaki do weta a potem sobie sukcesywnie odkładać. Pracując w policji umiałam nawet robiąc zakupy spożywcze i dla zwierzaków odłożyć ponad 8tysia a zarabiałam naprawdę niewiele więc wiem, że umiałabym trochę uciułać może w końcu na certyfikat, jakiś nowy język, kursik... choroba cokolwiek
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Spadam spać, a tak na poważnie jutro nic mnie nie czeka. Pójdę może na szmateks i tyle. A, skoki są jutro drużynowe, obejrzę sobie. I to tyle, do żadnej pracy niestety nie idę.
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Otóż to...
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
Ekhm.. Jakby to smerf Maruda powiedział: Jak ja nienawidzę poniedziałków
![]() Kolejny dzień, kolejny dzień z nadzieją, że ktoś zadzwoni.
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Zero ochoty, zero nastroju, zero potrzeby aby wstać z łóżka. Jeju chyba naprawdę w depresję popadam
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś w UP zapisać się na szkolenie (pomoc księgowej). Zapisy są przyjmowane od dziś do piątku. Byłam w UP o godzinie 10 i byłam 49 osobą dziś zapisującą się na to szkolenie.
Na szkolenie przyjęte zostanie 10 osób, szkolenie trwa 200 godzin. Weszłam żeby poprosić o formularz do wypełnienia Pan tam pracujący dał mi go mówiąc, że szansę na dostanie się na szkolenie są bardzo małe bo już jest tyle osób a zapisy są do piątku. Zapytałam czy w takim razie coś szkodzi, ze mimo to wypełnię i zostawię swoje zgłoszenie. Dał mi formularz z przypiętym numerkiem 49, wypełniłam, zostawiłam, do 30 dni mam dostać pisemną odpowiedź. Dowiedziałam się również, że w pierwszej kolejności na szkolenie zakwalifikują się osoby, które przedstawią zaświadczenie z jakiegoś zakładu pracy, że po tym szkoleniu zostaną zatrudnione.
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2014-02-17 o 11:37 |
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaczynam już tęsknić za niedzielami, kiedy marudziłam - znowu do szkoły
a tak wychodzę w poniedziałek do południa i pusto...
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Zwolnili mnie... Chodziło tylko o pieprzone walentynki. Wykorzystali mnie jak śmiecia.
|
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
A ja miałam dziś rozmowę i chyba pierwszy raz boję się zarówno, że mogę dostać tą pracę, jak i tego, że mogę jej nie dostać. Cała moja pewność siebie najwyraźniej została w moim ostatnim miejscu pracy, a może zgubiła się gdzieś po drodze, nie wiem czy to do odzyskania. Potrzebuję pieniędzy, bardzo, pierwszy raz tak poważnie kończą mi się oszczędności. Obiecuję sobie, że jak będę pracować to powstanie skarbonka na czarną godzinę, żeby nigdy powtórnie do takiej sytuacji nie dopuścić. Pan ma dziś zadzwonić podobno bez względu na wynik rekrutacji. To miłe. Stres mnie zje. Generalnie chyba zemrę kiedyś na serce w końcu,bo tak się przejmować każdą bzdurą to już niedorzeczne i sama sobie nie potrafię przetłumaczyć do rozsądku.
To się pożaliłam. Życzę wam samych dobrych wieści w tym tygodniu
|
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dokładnie jak to było? miałaś umowę?
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
Umowę dostałam po tygodniu pracy, dzisiaj mnie zwolnili (tydzień po podpisaniu umowy). Od początku wszystko wydawało mi się lekko podejrzane, ale myślałam, że to moja paranoja po okresie bezrobocia (brak wiary w to, że może być dobrze). Miałam nadzieję, że popracuję tutaj, dopóki nie znajdę czegoś nowego, albo chociaż do końca okresu próbnego (początek marca), żeby mieć za co żyć w przyszłym miesiącu.
Mam czarne myśli, najgorsze jest to, że wysłałam i rozniosłam mnóstwo CV, a nikt się nie odezwał prócz tej cholernej kwiaciarni. Nie wiem co teraz, mam mętlik w głowie. |
|
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się jakby to było mieć pracę, ciekawe ile zajęłoby mi przystosowanie się do normalnego życia-wiecie, poranne wstawanie, chodzenie spać w normalnych porach.
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Ja tez mam dziś zły humor, w UP facet na wstępie dał mi do zrozumienia, że o szkoleniu w jego mniemaniu mogę pomarzyć, zero telefonów do mnie, zero rozmów o pracę, mało ogłoszeń a jak już wysyłam CV to napalam się a potem nic z tego nie wychodzi. Ogólnie to przeraża mnie fakt, ze zaraz będzie marzec a ja dalej jestem z palcem w dup... mam ochotę się powiesić. Unperfect ciekawe jak to się jest położyć spać np. o 22 albo 23??? Nie pamiętam kiedy tak się kładłam... Ja codziennie myślę o tym jak to jest mieć pracę stałą, regularną... Mnie dziś wiele radości rano sprawiło malowanie się, czesanie, jedzenie śniadania... tak rzadko to robię ostatnio.
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2014-02-17 o 12:42 |
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Ja też przez tydzień sie nie malowałam, nie ubierałam ładnie, bo nigdzie nie wychodziłam. Ostatnio kilka razy szłam, gdzieś gdzie są ludzie, więc się malowałam. Ale żeby tak rano wstać i się malować, czesać i ubierać? Chyba, że idę do lekarza, albo do pup, a to nic przyjemnego:/ WIęcej powodów do porannego wyjścia z domu po prostu nie mam.
Też macie tak, ze jesteście strasznie płaczliwe? Mnie wzrusza właściwie wszystko, jak nasi w soczi wygrywali, to musiałam wychodzić z pokoju bo beczałam jak bóbr. Chyba dlatego, bo to Polacy, nasi, odnoszą sukces i to taka podniosła chwila. Ja osobistych sukcesów nie mam żadnych, więc sukcesy Polaków strasznie mnie wzruszają. Ale generalnie płacze jak słysze wolną muzykę, smutniejszy film...jak zagapię się w okno, to też potrafię się popłakać. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- A no i generalnie czuję się beznadziejnie. Otoczenie wymaga ode mnie dorosłości, dojrzałości, ale ja nie czuję się dorosła. Dorosły człowiek ma pracę, ma z czego żyć, a ja jestem totalnie zależna od rodziców. Mój związek stoi w miejscu, a właściwie to się nawet cofa. Do przodu nic nie idzie. Powód oczywisty-brak pracy. Zazdroszczę parom, które mogą być razem...Taki prszykładowo Kamil Stoch i jego żona. Małżeństwem byli zanim odnosił sukcesy, młody się żenił, miał może z 23 lata. No, a ja o ślubie nie myślę, to dla mnie abstrakcja, chociaż otoczenie zaczyna naciskać. Ale jak się żenić. Ok, wesela można nie robić, ale potem trzeba gdzieś żyć, trzeba coś jeść...Nie wezmę przecież ślubu i nie wrócę mieszkać do rodziców, nie będę brać też od nich kieszonkowego. Co prawda Tż zaczął pracę, ale w Warszawie. Nie wiem ile będzie zarabiał. Może 2000-3000, ale za to nie utrzyma mnie, siebie i nie wynajmie nam stancji!
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mówi się, ze kursy rozdaje pani kierownik, bo zwykle ma swich protegowanych. Nawet pracownicy kierują zdenerwowanych interesantów do kierowniczki bo już maja dość tego, ze oni robią swoje a szefowa i tak wybiera tego kogo chce.
|
|
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie to z tą płaczliwością różnie bywa, kiedyś byłam bardziej podatna. Teraz zauważam gorszą rzecz - obojętność, wyraz twarzy który nic nie wyraża w różnych sytuacjach życiowych. BioIvO no ciekawe kto u mnie będzie w tej szczęśliwej dziesiątce, która na kurs się dostanie, oczywiście tego się nie dowiem. I ciekawe ile osób do piątku się na ten kurs zapisze.
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2014-02-17 o 13:03 |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie bardziej wzruszyła Justyna Kowalczyk jak z połamaną stopą, wbrew wszystkiemu wygrała.
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Jak miło, że jesteście, i że można się komuś na tym wątku wygadać Mojego TŻ nie chcę już tym obarczać...Gratuluję tym, które znalazły pracę U mnie nic nowego. Po mile spędzonym weekendzie w walentynkowej atmosferze, znowu przyszedł czas na szarą rzeczywistość... Nic mi się nie chcę, bez jakiegokolwiek przekonania znowu wysyłam CV. Niektóre ogłoszenia mnie dosłownie rozbrajają... Właśnie przeczytałam ogłoszenie, w którym poszukują studentki zaocznej do pracy w CH w sklepie w weekendy ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Bardziej zrozumiałam, że zatrudnii Ją tylko na okres walentynkowego boomu? A dziewczyna się łudziła, że na dłużej? |
|
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

a tak wychodzę w poniedziałek do południa i pusto...
ale dokładnie jak to było? miałaś umowę?
Mojego TŻ nie chcę już tym obarczać...