Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 21:47   #3661
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
"Wróg u bram" naprawde polecam

Kasai sprawia, ze buzia sama sie usmiecha, osobiscie darze go ogromną sympatią, podobnie jak Ammana
Nad tym też się zastanawiam, czy oglądać, bo też ryczałam jak matoł

Też lubię Kasajego! Ale Ammana Głupi ciul Adamowi złota zabrał
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:00   #3662
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45179996]no to mam dla ciebie inwencję

http://faszynfromraszyn.pl/show,5768...aznokcie..html

[/QUOTE]

A Ty myślisz, że jakie ja sobie zrobiłam?

Nie no, mam krwistoczerwone szpony. Fajnie wyszły. Jak na pierwszy raz, tak mi się wydaje...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 00:22   #3663
YellowSheep
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wsparcie, jesteście przekochane! Każde słowo jest dla mnie naprawdę ważne i wiem ze co by się nie stało to dzięki Wam na pewno będzie trochę łatwiej. Black dobrze kojarzysz, u nas jest huśtawka totalna ale od czasu jak tż ma drugi etat jest dużo gorzej a jeszcze teraz dodatkowo ja mam zajęte weekendy wiec ciężko jest się dogadać.

Jedno jest pewne - postanowiłam ze w tym roku na pewno się stąd wyprowadzimy (nie wiem czy w 2 czy 3) bo dość mam komentarzy t. Poza tym trzeba by mnóstwo kasy wpakować w to mieszkanie bo to stara kamienica i trzeba założyć centralne, wymienić drzwi i okna, i wiele innych poza tym są dwa pokoje przejsciowe a kuchnia tak wielka ze można by dwie zrobić. Po pierwsze na razie nie mamy za co remontować pi drugie nie ma sensu bo pewnego dnia t. wrócą i wszystko pójdzie na marne. Wolę wynająć ale mieć ogrzewanie i spokój. Pomału będę dążyć do celu i trzymam się tego ze będzie ok.

Ponadto gratulacje dla Darii za kroczki! :klaski: i dla małych smarkatek tez

Oli się ostatnio zrobił taki kochany urwis jeden ciągle nas zaczepia i się chce bawić a ile śmiechu przy tym słoneczko...

Ostatnio byłam u jubilera i wpadł tam jego syn, ma 16 lat i tez uczy się zawodu. Niesamowitą mają relacje między sobą, aż miło było patrzeć i słuchać, młody wpatrzony w ojca jak w obrazek i w czasach kiedy młodzież potrafi być okrutna zwraca się to niego "tatuś". Niby takie normalne ale rzadko widzę tak fajnych młodych ludzi z zasadami i szanujących rodziców. Bardzo bym chciała żeby mój syn miał też takie relacje ze mną i swoim ojcem ale to drugie chyba niemożliwe. Niestety tz wziął z domu wszystko co najgorsze.

Lecę spać dobranoc

Edit - Fewcia, kochana odczytałam z opóźnieniem i odpisalam

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-02-17 o 01:09
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 03:51   #3664
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
lady kciuki!! Mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala rezygnowac z biegania!
Bardzo mi sie spodobalo wyrazenie "motorek w pampersie" ;-)
silver powodzenia! Licze, ze szybko wyjasni sie sytuacja z praca.
szaja w Polsce mozna isc z takm maluszkiem jak Dorka ot tak sobie na plywalnie? Tu niestety na kryta nie wpuszcza; ba nawet na zajrciach dla maluchow jest najpierw sprawdzenie ich stanu zdrowia. Ale juz niedlugo lato i bedzie mozna chodzic na baseny odkryte i na plaze oczywiscie.
misiael na zdjecia czekamy!
Film tez widzialam, ale dla mnie nie byl wzruszajacy a po prostu za ciezki.
Moglybyscie polecic jakies ambitniejsze filmy, ale radosne i z happyendem. Z tz pasjami filmy ogladamy, ale ciezkie nam ostatnio w ogole nie wchodza.
Ale Kasai ma fanklub na watku; wiecie, ze kiedys go spotkalam?

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ----------

lady jak moglas z tym rozem ;-p
t. do kompletu ze sliniakiem kupila mate na stol - tez ma te sprytna rynienke na resztki jedzenia
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 06:08   #3665
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry! Witam się w perwszy dzień ferii Jadę o 9 do pracy. Będę społecznie przygotowywać moich łobuzów do egzaminu

Blanuś w nocy miała gorączkę 38,5, niech te zęby juz wyjda, bo Ona tak się męczy

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie poweekendowo,
my dzisiaj wróciliśmy, tż przybity, wszyscy smutni tylko Kubuś wesolutki.
Może to wszystko wynika z przepracowania?? Zmęczenia? Mam nadzieję, że się szybko poukłada

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Czy u was tez jest taka fejsbukowa moda na filmiki i nominacje do wypicia piwa ?
tak, jak dla mnie kretynizm stopnia najwyższego .

[QUOTE=nafiyqa;45180647
My juz po imprezie
[/QUOTE]
Bardzo się cieszę, że imprezka się udała
To ednak chrzcicie??

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

dobieglam, 6 miejsce w kobietach, 3 w mojej kategorii wiekowej czas minimalnie gorszy od tego co sobie zalozylam, ale to moja wina, nie wierzylam w swoje sily i ustawilam sie w polowie stawki zamiast na poczatku i musialam wyprzedzac maruderow przez co stracilam minute ale jeeeest dobrze, tyle powera mi to dalo, ze
Ogromne gratulacje! i trzymam kciuki za ortopedę!

Cytat:
Witam sie dziewczynki u nas dzien nawet udany, po południu pojechalismy do moich dziadków, dziec prezentował wszystkie swe umiejętnosci i był zachwycony podziwem jaki mu okazywali narcyz jeden a jak wrócilismy to od razu rzucił sie w strone swoich ksiażeczek, jakby ich co najmniej pól roku nie widział a zaczytany tak był, ze nie reagował na zadne sygnały z mojej strony
po co chowasz książki przed dzieckiem?

Cytat:
Biedna Blaneczka... U nas tez sie tak zdarzyło dwukrotnie, z siebie wychodziłam, zeby małego uspokoic a on tak przerazliwie płakał.... Najgorsze to fakt bycia bezradną czasami....
No i kolejny raz powtórze- miec takiego meza to lepiej niz trafic 6 w totka klask i:

Mówisz nie mam co liczyć już na wygraną pieniężną?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Darii tak się spodobało stawianie kroczków że dziś sama pół pokoju przeszła Jak ona się przy tym cieszy!!Najcudowniejszy widok
Jak siedzi to jeszcze nie potrafi sama wstać. Ale jak ją trzymam i puszczę to idzie sama oczywiście jeszcze się przewraca ale o dziwo wogóle nie płacze tylko jeszcze bardziej się cieszy że sama chodzi Moja kochana!

Cytat:

bo jestes taka jaka jestes i amen!

[QUOTE=s i l v e r;45181850
jak to czym?? Tym że jesteś równie CUDOWNA!!
[/QUOTE]

Trzymam z całej siły kciuki, żeby się z pracą pozytywnie wyjaśniło
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 06:36   #3666
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
no nieeeeeeeeeeeeeeee, skasowalam przez przypadek odpowiedzi na posty

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

tylko to mi zostalo
Cytat:

Darii tak się spodobało stawianie kroczków że dziś sama pół pokoju przeszła Jak ona się przy tym cieszy!!Najcudowniejszy widok
Jak siedzi to jeszcze nie potrafi sama wstać. Ale jak ją trzymam i puszczę to idzie sama oczywiście jeszcze się przewraca ale o dziwo wogóle nie płacze tylko jeszcze bardziej się cieszy że sama chodzi Moja kochana!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A Ty myślisz, że jakie ja sobie zrobiłam?
.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Witam się w perwszy dzień ferii Jadę o 9 do pracy. Będę społecznie przygotowywać moich łobuzów do egzaminu
ja od 9 bede spolecznie kisic sie na radzie
nawijko - brawa za imprezke
lady - gratki i kciuki i wiecej nie pamietam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 06:39   #3667
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej kochane
My pobudka o 6;40-ale kolejna już trzecia noc pięknie przespana,wstaje taka wypoczęta że aż chce się żyć

Moje dziecko siedzi już godzinę w łożeczku Podejrzane
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 06:43   #3668
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pstryczku my radę mieliśmy przed feriami

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej kochane
My pobudka o 6;40-ale kolejna już trzecia noc pięknie przespana,wstaje taka wypoczęta że aż chce się żyć

Moje dziecko siedzi już godzinę w łożeczku Podejrzane
dobrze, że mi przypomniałaś, my wstałyśmy 4.50 Blanka nadal buszuje, nie widzę chęci spania.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:17   #3669
misiaeel
Wtajemniczenie

Hej
u nas dzisiaj pobudka o 3 ze strasznym płaczem:/ chyba któreś zęby idą bo cały czas grzebie tam sobie palcami i śliny ma do pasa. biedna moja jeszcze gdyby dała sobie sprawdzić albo posmarować

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Muszę się Wam pochwalić - Pola umie, że tak napiszę kolokwialnie - smarkać nochala! Oczywiście jeszcze dość prowizorycznie to wygląda No ale przykłada się jej chusteczkę - ona dmucha i działa Ale słodko to robi
ale to musi słodko wyglądać
Cytat:
witajcie poweekendowo,
my dzisiaj wróciliśmy, tż przybity, wszyscy smutni tylko Kubuś wesolutki.
T. już zapowiedziała swoje częstsze wizyty u nas (bo teraz będzie mieć duuuuużo czasu :/)

wpadłam tylko na chwilę się przywitać, poczytam Was trochę i zmykam spać, bo padam dzisiaj pobudki co 1-2h, wczoraj co 2 h,usypianie po każdej ok. 30-45 min, płacz, tracie oczek, nieodkładalność totalna. Nie mam siły
pisałam Wam w czwartek o Kubie, że się nim martwię, martwię się tez tż, nie poznaję go, jakiś taki inny, dziwny, wszystko mu obojętne, Kuba mu w sumie tylko przeszkadza, irytuje, nie było tak, owszem pomaga mi ale czuję, że z łaską i z niechęcią i ze zniecierpliwieniem denerwuje go, że Kuba płacze, że brudzi, że nie je.
Dobra nie smęcę, macie swoje problemy, nie będę dokładać swoich.

silver jak pizza? Smakowała Wam?
o kurde a rozmawiałaś z Nim o tym? może coś złego się w pracy dzieje?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45180506]Little, nie, to nowa zabawa, czytałam o tym dzisiaj :/ kolejne, za przeproszeniem, poyebanstwo :/ http://wiadomosci.onet.pl/swiat/alko...iertelne/47sjp[/QUOTE]
pierwsze słyszę o tym:/
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moda to za duze slowo, ale rzeczywiscie kilka osob wstawilo cos takiego

My juz po imprezie
Wszystko sie udalo, moj debiutancki 3bit (niebo na ziemi! Wszyscy chwalili, bo podobno nie wyszedl mi taki slodki jak innym i dalo sie zjesc kilka kawalkow za jednym zamachem :P) i muffinki tez

Prezenty tez super (m.in stolik edukacyjny, duzo ubranek i innych drobniejszych zabawek).

Takze wszystko sie udalo.
Od wczoraj bylismy u t., a dzis powrot do domu i do rzeczywistosci

Oby do kolejnej imprezy, za miesiac chrzciny!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super, że wszystko się udało
Cytat:
hello!

black, ale cudownosci brawa dla meza!!!!

neti, mam nadzieje, ze imprezka sie udala

little, stowencja dla Antosi!!!!

meneq, mialam Ci ostatnio pisac, Pietraszko ma taki sam sliniaczek ale rozowy (gender ) bardzo lubimy! a Yae szogun jejku jak ona smiga, jakby miala motorek w pampersie

dobieglam, 6 miejsce w kobietach, 3 w mojej kategorii wiekowej czas minimalnie gorszy od tego co sobie zalozylam, ale to moja wina, nie wierzylam w swoje sily i ustawilam sie w polowie stawki zamiast na poczatku i musialam wyprzedzac maruderow przez co stracilam minute ale jeeeest dobrze, tyle powera mi to dalo, ze

jutro do ortopedy, esz. ..... kciuki prosze

i bedzie mnie mniej, bo kuzynka przyjechala do nas na tydzien

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

aaaaaa i w ramach dobrego biegu kupil mi dzisiaj maz nowe buty do biegania
brawo!!
i kciuki za wizytę!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
lady kciuki!! Mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala rezygnowac z biegania!
Bardzo mi sie spodobalo wyrazenie "motorek w pampersie" ;-)
silver powodzenia! Licze, ze szybko wyjasni sie sytuacja z praca.
szaja w Polsce mozna isc z takm maluszkiem jak Dorka ot tak sobie na plywalnie? Tu niestety na kryta nie wpuszcza; ba nawet na zajrciach dla maluchow jest najpierw sprawdzenie ich stanu zdrowia. Ale juz niedlugo lato i bedzie mozna chodzic na baseny odkryte i na plaze oczywiscie.
misiael na zdjecia czekamy!
Film tez widzialam, ale dla mnie nie byl wzruszajacy a po prostu za ciezki.
Moglybyscie polecic jakies ambitniejsze filmy, ale radosne i z happyendem. Z tz pasjami filmy ogladamy, ale ciezkie nam ostatnio w ogole nie wchodza.
Ale Kasai ma fanklub na watku; wiecie, ze kiedys go spotkalam?
film strasznie ciężki. dawno tak nie płakałam..

Cytat:

Blanuś w nocy miała gorączkę 38,5, niech te zęby juz wyjda, bo Ona tak się męczy
a Blanuś do żłobka w ferie?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:19   #3670
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny na kaszelek co dajcie Pulneo?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:25   #3671
nancykenator
Zakorzenienie

witam się z rana,
u mnie humor jak był kiepski tak jest dalej nie wiem, kiedy to się zmieni
wczoraj długo gadałam z tż i nie wiem, czy jest możliwe, żeby to Jego podejście się zmieniło, on tak po prostu myśli, że Kuba wymusza, że go rozpieszczam, mało tego, wczoraj wyszło, że to MOJA wina, że Kuba nie akceptuje smoczka (wcześniej trochę używał , jakieś 3 tyg temu całkowicie odstawił), butli, bo jak się wyraził "jak to, żeby taki gówniarz czegoś nie akceptował". On myślał, że dziecko nic nie zmieni w naszym życiu, a tu niespodzianka, bo dziecko brudzi, nie chce się samo bawić i jeszcze do tego płacze. Nie wiem już jak z nim rozmawiać, żeby cokolwiek do niego dotarło. Tż mi zarzuca, że nie chce Kuby z nikim zostawiać, ale jak mogę go zostawić z kimś, jesli on płacze jak ja wychodzę do łazienki, jak wstaję z podłogi, jak w weekend t. go chciała wziąć na ręce to płakał i wyciągał rączki do mnie, uspokajał się tylko jak go brałam do siebie...Nie rozumie, że to taki etap, że to minie, że to normalne.

Widziałam, że pojawił się temat Walentynek, no myślę, że nas nic nie przebije :/ kolacja z teściami, gdzie wszyscy mieliśmy humor do bani :/ niemniej jednak współczuję Wam wszystkim dziewczyny, dla których Walentynki nie były udane
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:43   #3672
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Witam się poweekendowo
Nie zajrzałam nawet wczoraj, bo tam nam się dzień szybko zleciał. Mieliśmy przepiękną pogodę, prawie że wiosenną, więc poszliśmy z Młodą na spacer, przy okazji zahaczając o huśtawki i zjeżdżalnię. Nie wiem, kto się lepiej bawił

Oglądaliśmy olimpiadę, jakoś tak mnie ruszyły te dwa złote medale, nie powiem
W ogóle wczoraj położyłam Młodą do łóżeczka, wracam i pytam TZ, co robi, a ten odpowiada "uczę się sprzątać". Patrzę i widzę, że ogląda curling

Dziś mam dość ważne spotkanie o 14:00, więc nadrabiam na szybko i do roboty
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:56   #3673
Debrah
Zakorzenienie

Nancy :a kurdę powiesz mi czy przypadkiem nie nasłuchał się komentarzy t. jak tam byliście? Ktos mu nie podkopał wiary w to, że tak jak robicie, tak jest dobrze?
Może po prostu zaczął się trudniejszy etap z Kubą, i to zaskoczyło tż - nie ma porównania pt "wszystkie dzieci w tym wieku są takie", więc szuka - bzdurnego, ale jednak uzasadnienia - bo to ci daje poczucie kontroli i wpływu, bo znajdziesz "winę" to możesz zmieniać. No i plus to, że mu się na skutek tego wszystkiego pogorszyła relacja z Kubą - może tż czuje się nieco "odepchnięty" przez syna, więc nie wychodzi z inicjatywą?

Ja nie znam dobrze Twojego Tż, ale na tyle na ile widziałam - to postrzegam go pozytywnie, jako zaangażowanego tatę - ale jak widać pojawiły się kłopoty.. i trzeba to wyprostować.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:12   #3674
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Witam się z Wami

Właśnie trzaskam foty i istnieje realna szansa ze będę mieć wieczór dla siebie po tym ciężkim tygodniu zarwanych nocy juz nie mogę się doczekać aż skończę.
Wczoraj robiliśmy mini roczek - była moja mama ze swoim M., babcia i teście no i my. Czyli malutko. I od wczoraj już nie mam zamiaru przejmować się t. - oni po prostu są do d. i inni nie będą. Na wstępie t. znalazł pajęczynę i zrobił mi o to wyrzuty. Potem mieli pretensje do tż ze niby drzwi zepsuł i nie omieszkali stwierdzić że musimy to naprawić i ze to jest ICH mieszkanie i mamy sobie uważać bo nie u siebie jesteśmy. Potem było nie lepiej a od 18 juz co 5 minut mówili że jadą do domu i przed 8 pojechali.
Mały był przeszczesliwy ze tyle ludzi i ciągle się śmiał ja też lubię takie imprezy rodzinne ale niestety t. nie potrafią się zachować i w sumie nie wiem o co od samego początku byli wkurzeni. Pewnie o to że byli w Katowicach juz o 11 a byli do nas zaproszeni na 16. No ale ja z pracy wróciłam chwilę przed 15 to co, miałam nie być na imprezie swojego synka bo t. sobie życzą zrobić ja o 12? koniec końców jak wyszli to odetchnęliśmy a wszyscy mało się nie posikali ze śmiechu jak 3 raz próbowałam położyć Oliwiera spać a on mi uciekł w samym pampersie a leciał tak ze nie mogłam nadążyć i jeszcze z jakim radosnym śmiechem i piskiem za 4 razem odpuścilam bo nie zdążyłam dojść do drzwi a on już stał w lozeczku i skakał pod sufit i poszedł spać dopiero jak wszyscy poszli.

Tż - bez zmian, wybaczcie że nie cytuję Was ale wszystko przeczytałam, bokeh pytałaś jak sobie radzę - no nie radzę sobie. Cały czas się zastanawiam jak to rozwiązać, jak będzie wyglądało moje życie i ogólnie mam głowę pełną różnych myśli, na razie jestem w kropce...
Bardzo mi przykro z powodu teściów. Masakra. Szczerze mówiąc, to nie mogę skumać, dlaczego ludzie sami sobie robią takie rzeczy - mam na myśli czepianie się, fochowanie, ewidentne wtrącanie się w życie innych i oczekiwanie, że pozostali dostosują się do "widzimisię". Przykro mi, Yellow, naprawdę. Fajnie, że masz pomysł na siebie, na wyprowadzkę itp. - trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Hej kochane.
Jestem cała obolała po wczorajszym treningu z MelB, chyba przegięłam pałę , ale to nic, bo przez godzinę po zrobieniu ABS czułam, jak moje mięśnie brzucha pracują - były tak fajnie napięte, że aż miło! Dziś też ćwiczę - najbardziej podobają mi się: trening na brzuch, ABS i trening na tyłeczek, rewelacja. Chyba będę codziennie robić te trzy treningi.
Ja od dziś zaczynam Mel B. Postanowiłam, że 3 miesiące przerwy to wystarczająco długie wakacje

I brawa dla męża za piękną ramkę

Cytat:
U nas impreza bardzo udana, t. z siostra tz wyczarowaly super ciacho dla Yae, ktore sama zainteresowana samodzielnie zjadla. W pewnym momencie jak sw. Mikolaj wygladala - taka miala brode z "kremu". Zdjecie lalek i solenizantki w k. wstawie
Ale super! Fajnie, że impreza udana
Chętnie zerknęłabym na tę brodę

Cytat:

Dzisiaj pobudka o 3.30. Blanka obudziła się z tak potwornym płaczem, nie wiedziałam jak ją uspokoić, posmarowałam w końcu dziąsełka i nic. Płacz okrutny. Więc M. zrobił mleczko, nie chciała, przykurczyłam Jej nóżki do brzuszka i zaczęły iść takie okropne bączki, po pierwszych kilku się uspokoiła, ale nie umiała się wyciszyć. więc utuliłam Ją na rękach, nie pamiętam kiedy wczesniej miało to miejsce. Czułam, że jest moja, że zrobię dla Niej wszystko, nie prześpię milion nocy jeśli będzie trzeba Zasnęła wtulona we mnie i spała 40 min. Wstała w dużo lepszym humorze

wczoraj wieczór bardzo udany, uśmiałam się do łez. Mężo tylko nie w humorze, bo dzieci znajomych to istne tajfuny, jak mi dzisiaj opowiadał co oni robili w Blanki pokoju (ja siedziałam z gośćmi w salonie, a TŻ z dziećmi ), to aż się za głowę złapałam...

Lecę poczytać co u Was
Pięknie napisane!
I świetnie, że wieczór udany!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej Kochane
wróciliśmy z sesji, ale Hania będzie miała zdjęcia już się doczekać nie mogę na szczęście pani fotograf była super i od razu z Hanią kontakt złapała. nawet dała się przebrać 6 razy

http://www.filmweb.pl/film/Bez+mojej+zgody-2009-463328
płakałam razem z Tż.
Pokażesz fotki?

A film widziałam, jeszcze w ciąży. Zrobił na mnie wrażenie.

Cytat:
Czy u was tez jest taka fejsbukowa moda na filmiki i nominacje do wypicia piwa ?
Nie

Fajnie, że prezenty i impreza u Was udana
I powodzenia w pracy! Trzymaj się!

Cytat:
witam się z rana,
u mnie humor jak był kiepski tak jest dalej nie wiem, kiedy to się zmieni
wczoraj długo gadałam z tż i nie wiem, czy jest możliwe, żeby to Jego podejście się zmieniło, on tak po prostu myśli, że Kuba wymusza, że go rozpieszczam, mało tego, wczoraj wyszło, że to MOJA wina, że Kuba nie akceptuje smoczka (wcześniej trochę używał , jakieś 3 tyg temu całkowicie odstawił), butli, bo jak się wyraził "jak to, żeby taki gówniarz czegoś nie akceptował". On myślał, że dziecko nic nie zmieni w naszym życiu, a tu niespodzianka, bo dziecko brudzi, nie chce się samo bawić i jeszcze do tego płacze. Nie wiem już jak z nim rozmawiać, żeby cokolwiek do niego dotarło. Tż mi zarzuca, że nie chce Kuby z nikim zostawiać, ale jak mogę go zostawić z kimś, jesli on płacze jak ja wychodzę do łazienki, jak wstaję z podłogi, jak w weekend t. go chciała wziąć na ręce to płakał i wyciągał rączki do mnie, uspokajał się tylko jak go brałam do siebie...Nie rozumie, że to taki etap, że to minie, że to normalne.

Widziałam, że pojawił się temat Walentynek, no myślę, że nas nic nie przebije :/ kolacja z teściami, gdzie wszyscy mieliśmy humor do bani :/ niemniej jednak współczuję Wam wszystkim dziewczyny, dla których Walentynki nie były udane
Jeeej, przykre to. Nie wiem, co mądrego napisać A już na pewno nie można mówić, że to czyjaś wina - taki etap po prostu. Dziecko ma swoje potrzeby i manifestuje je w taki sposób, jaki obecnie umie.

U nas Julka też odrzuciła smoka jakieś 3 tygodnie temu, nie ma szans, by jej go dać, zresztą już dawno schowany. Poza tym Młoda też ma taki etap, że najlepiej u mamy. Jasne, szaleje z tz, zostaje z moją mamą, ale mam wrażenie, że bawi się z nimi milion razy lepiej, jak mnie nie ma w pobliżu, bo jak jestem, to mam "straż przynożną"
Stary 2014-02-17, 08:14   #3675
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah nie raczej się nie nasłuchał, t. nie miała siły chyba na dobre rady. Mój tż zawsze miał takie zdanie, tylko wydawało mi się, że już kiedyś mu przegadałam i zaczął rozumieć. Na pewno jest mu bardzo przykro, że się stara a Kuba ma to w dupce i nie chce się z nim bawić ale może Kuba po prostu odczuwa niechęć tż... już sama nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 08:15   #3676
LadyWhisper
Zakorzenienie

hello!
Fewciu i dziewczyny, ktore wczesnie wstaly - nie czytajcie
my dalej w lozku mlody u siebie, ja sie obudzilam przed nim, teraz slysze bawi sie pluszakami probowalam dzisiaj w nocy go oszukac woda (obudzil sie na mm godzine po pierwszym jedzeniu) ale sie nie dalo, histeria, wiec zmniejszylam porcje i wody, i proszku. Obudzil sie 3godz pozniej z jeszcze wieksza histeria i krzykiem dalam normalna porcje to spal do 9..... Juz sama dziewczyny nie wiem co z tym robic, no kurde, od 20 do 5 rano dzisiaj wypil 4 butle po prawie 210mm zalamana jestem z leksza.....

Dziekuje za wszystkie gratulacje!!! jestescie kochane dalej jestem w szoku ze tak mi poszlo bo w zasadzie to tak naprawde regularnie cisne od 2tygodni

hje az sie wzruszylam nie wiem, co napisac
dziekuje

nancy masakra! Wspolczuje kochana..... Az ciezko cokolwiek napisac.....

Ultra ten Twoj malz ma takie teksty hahaa kciuki za spotkanie!!!

Silver, buziak dla Daruni za przejscie polowy pokoju!!!

dalej lezymy w lozku.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:19   #3677
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej.

U nas nocka spokojna i standardowa, jedzenie co 4h i pobudka o 7:30.

Dziewczyny, w załączniku moje pierwsze tipsy żelowe. Jak Wam się podobają? Przez pół godziny piłowałam tipsy, żeby taki kształt miały, ale już zamówiłam gotowe szpice, żeby się z tym nie bawić w przyszłości. Zrobiłam żel na tipsie, na to lakier hybrydowy. Wyszły mi cieniutkie, wyglądają naturalnie, chociaż są 4 warstwy. Baza, żel, hybryda, żel.

Dajcie znać, co sądzicie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1606886_738734579485194_715869452_n.jpg (46,8 KB, 60 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:26   #3678
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneq, można, pewnie, myśmy latem z Dorką byli już na basenie, z 5mcy miala.
Black, rozczarowalaś mnie, myślalam, że jasno się wyraziłam co masz zrobić...

Ale naprawdę ładne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:47   #3679
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Dziewczyny, w załączniku moje pierwsze tipsy żelowe. Jak Wam się podobają? Przez pół godziny piłowałam tipsy, żeby taki kształt miały, ale już zamówiłam gotowe szpice, żeby się z tym nie bawić w przyszłości. Zrobiłam żel na tipsie, na to lakier hybrydowy. Wyszły mi cieniutkie, wyglądają naturalnie, chociaż są 4 warstwy. Baza, żel, hybryda, żel.

Idealny kształt
Śliczne <3
Zazdroszczę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:55   #3680
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hello!
my dalej w lozku mlody u siebie, ja sie obudzilam przed nim, teraz slysze bawi sie pluszakami probowalam dzisiaj w nocy go oszukac woda (obudzil sie na mm godzine po pierwszym jedzeniu) ale sie nie dalo, histeria, wiec zmniejszylam porcje i wody, i proszku. Obudzil sie 3godz pozniej z jeszcze wieksza histeria i krzykiem dalam normalna porcje to spal do 9..... Juz sama dziewczyny nie wiem co z tym robic, no kurde, od 20 do 5 rano dzisiaj wypil 4 butle po prawie 210mm zalamana jestem z leksza.....
a może on po prostu potrzebuje jeszcze jedzenia w nocy?
Cytat:
Hej.

idealny kształt
Stary 2014-02-17, 09:10   #3681
marsi11
Zakorzenienie

Hej kochane,
Wczorajszy koncert bardzo przeciętny.
Lady roguc kurde z wąsem i w crocsach koncertuje, ma power ale nie porwał mnie, po raz kolejny niestety
Nocka przeciętna Leo o 1 strasznie plakal, chcial do nas do lozka, TZ go usypiał chyba z 1,5 h juz dawno tak nie było, nie wiem co sie dzieje
Cytat:
hello!
my dalej w lozku mlody u siebie, ja sie obudzilam przed nim, teraz slysze bawi sie pluszakami probowalam dzisiaj w nocy go oszukac woda (obudzil sie na mm godzine po pierwszym jedzeniu) ale sie nie dalo, histeria, wiec zmniejszylam porcje i wody, i proszku.
moj juz prawie nic nie je w nocy, dzis ze dwa łki pociągnął
no a jak dasz mu melczka ale tylko troszke wody? moj sie na poczatku strasznie wkurzal az butelka rzucal , tydzien chyba to trwalo
Lady, muszę Cie chyba znowu do lektury odesłać, w te ksiazce o spoaniu bylo tez jak oduczyc dziecko jesc w nocy
poza tym gratuluje wyniku! fajnie,ze robisz to co lubisz

Black- pazurki super, dobra zmykam pracować
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:14   #3682
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
hello!

Dziekuje za wszystkie gratulacje!!! jestescie kochane dalej jestem w szoku ze tak mi poszlo bo w zasadzie to tak naprawde regularnie cisne od 2tygodni

hje az sie wzruszylam nie wiem, co napisac
dziekuje

nancy masakra! Wspolczuje kochana..... Az ciezko cokolwiek napisac.....

Ultra ten Twoj malz ma takie teksty hahaa kciuki za spotkanie!!!

Silver, buziak dla Daruni za przejscie polowy pokoju!!!

dalej lezymy w lozku.....
Moze musi w dzien wiecej jesc?
Stary 2014-02-17, 09:15   #3683
Delicjanka
Zakorzenienie

[
Hej Kochane, u nas noc taka sobie, Amelke bolał brzuch, qpy wczoraj nie było, bączki szły hmmm...

Tzt ma dzis wolne, ale wlasnie pojechał na działke a ja ogarniam chałupe bo bałagan troche... kurna ja nie wyrabiam z tym praniem, pralka chodzi ciągle;o

Marsii, mogłabyś mi zrobic zdjęcie swoich schodów? bo z tego co kojarze;> masz chyba betonowe i na nich drewienko? zrobisz? Bo my właśnie intensywnie myślimy. Podobają nam się drewniane, bo u nas będą schody w salonie. Ale mi sie też podobają te betonowe z drewienkiem;p ale nie wiem, czy nie bedzie zbyt topornie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:20   #3684
meneq
Zakorzenienie

ultra Broda ;-)ImageUploadedByWizaz Forum1392628829.893147.jpg
Stary 2014-02-17, 09:31   #3685
Ultra81
Rozeznanie

Meneq, ona jest PRZE-CUD-NA!!!!
Bardzo dziękuję, że wstawiłaś zdjecie

Black - piękne pazurki

A moje spotkanie przełożone na jutro, mam więc trochę luźniejszy dzień i w sumie fajne zadanie na dziś - mini-specyfikację jednego z modułów do systemu sprzedażowego i listę ilustracji dla grafika. Bardzo przyjemna praca
Stary 2014-02-17, 09:45   #3686
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
[
Hej Kochane, u nas noc taka sobie, Amelke bolał brzuch, qpy wczoraj nie było, bączki szły hmmm...

Tzt ma dzis wolne, ale wlasnie pojechał na działke a ja ogarniam chałupe bo bałagan troche... kurna ja nie wyrabiam z tym praniem, pralka chodzi ciągle;o

Marsii, mogłabyś mi zrobic zdjęcie swoich schodów? bo z tego co kojarze;> masz chyba betonowe i na nich drewienko? zrobisz? Bo my właśnie intensywnie myślimy. Podobają nam się drewniane, bo u nas będą schody w salonie. Ale mi sie też podobają te betonowe z drewienkiem;p ale nie wiem, czy nie bedzie zbyt topornie.
Deli, ja nie mam betonowych schodow tylko drewniane bo budowaliśmy dom z drewna
teraz fotki Ci nie zrobię bo siedzę w robocie ale mam na kompie jeszcze z czasów budowy, tu masz link
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1357230884

betonowe są chyba jednak tańsze bo robisz tylko stopnie z drewna
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:50   #3687
ania13.03
Zadomowienie

Hej

Lady brawo za super wynik I kciuki za dzisiejsza wizyte oczywiscie zacisniete

misiael ja tez mam nadzieje, ze pochwalisz sie zdjeciami

nancy mnie sie wydaje, ze Twoj tz jest po prostu zazdrosny. O Ciebie, o Twoje relacje z Kuba. Nie chce sie wtracac ale na Twoim miejscu postaralabym sie okazac mu troche wiecej uwagi, zeby nie czul sie odtracony Mam nadzieje, ze wszystko sie miedzy Wami ulozy. Jestes super babka, szkoda, zebys sie dolowala

Yellow za Twoje plany kochana

meneq Malutka jak zawsze przeslodka

Oczywiscie nie pocytowalam sobie i nie pamietam co jeszcze mialam pisac

U nas nocka super, spanie od 20:30 do 8:30 z jedna pobudka na uu Pozniej polezalysmy sobie jeszcze w lozku do 9:30 takze nawet kawy dzisj nie pilam bo sie taaka wypoczeta czuje

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:52   #3688
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Deli, ja nie mam betonowych schodow tylko drewniane bo budowaliśmy dom z drewna
teraz fotki Ci nie zrobię bo siedzę w robocie ale mam na kompie jeszcze z czasów budowy, tu masz link
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1357230884

betonowe są chyba jednak tańsze bo robisz tylko stopnie z drewna

ooo to coś mi sie pomyliło ;D dziękuje. My właśnie myślimy o samonośnych, no ale to jeszcze troche czasu.

robie dziś golonke po bwarsku

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:54   #3689
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny na kaszelek co dajcie Pulneo?
prospan
Cytat:
Hej.

śliczne!
Cytat:
a może on po prostu potrzebuje jeszcze jedzenia w nocy?

idealny kształt
no tak mi się wydaje, że może faktycznie, ale aż takie ilości??? w dzień w ogóle mleka nie pije, poza przypadkami naprawdę kryzysowymi

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej kochane,
Wczorajszy koncert bardzo przeciętny.
Lady roguc kurde z wąsem i w crocsach koncertuje, ma power ale nie porwał mnie, po raz kolejny niestety
Nocka przeciętna Leo o 1 strasznie plakal, chcial do nas do lozka, TZ go usypiał chyba z 1,5 h juz dawno tak nie było, nie wiem co sie dzieje

moj juz prawie nic nie je w nocy, dzis ze dwa łki pociągnął
no a jak dasz mu melczka ale tylko troszke wody? moj sie na poczatku strasznie wkurzal az butelka rzucal , tydzien chyba to trwalo
Lady, muszę Cie chyba znowu do lektury odesłać, w te ksiazce o spoaniu bylo tez jak oduczyc dziecko jesc w nocy
poza tym gratuluje wyniku! fajnie,ze robisz to co lubisz

Black- pazurki super, dobra zmykam pracować
ja będę wierną fanką Roguca i będę mu majty rzucała na scenę do końca moich i jego dni
a byłaś na Rogucu czy Comie???

No właśnie tak zrobiłam, normalna porcja mm ale mniej wody, no i histerioza, już naprawdę nie wiem no

a to wiem, robiliśmy tak, efekt taki, że się wybudzał i nie chciał jeść i tugeza z usypianiem od nowa

Cytat:
Moze musi w dzien wiecej jesc?
może, dam mu solidną kolację dzisiaj o 18, o 20 mleczko do spania, spróbuję

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
[

u nas też, i wiecznie pranie wisi, szlag mnie trafia bo klaustrofobii dostaję we własnym mieszkaniu :/ :P
Cytat:
ultra Broda ;-)Załącznik 5586041
ohbosześku jakaż ona cudowna!!!!!!!!!!

Piotruś ode mnie kanapki nie chciał, ale jak zostawiłam mu na talerzyku i poszłam do kibelka - wracam - kanapki nie ma w całości sam już chce jeść cudowności moje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:57   #3690
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
prospan

śliczne!

no tak mi się wydaje, że może faktycznie, ale aż takie ilości??? w dzień w ogóle mleka nie pije, poza przypadkami naprawdę kryzysowymi

ja będę wierną fanką Roguca i będę mu majty rzucała na scenę do końca moich i jego dni
a byłaś na Rogucu czy Comie???

No właśnie tak zrobiłam, normalna porcja mm ale mniej wody, no i histerioza, już naprawdę nie wiem no

a to wiem, robiliśmy tak, efekt taki, że się wybudzał i nie chciał jeść i tugeza z usypianiem od nowa

może, dam mu solidną kolację dzisiaj o 18, o 20 mleczko do spania, spróbuję

u nas też, i wiecznie pranie wisi, szlag mnie trafia bo klaustrofobii dostaję we własnym mieszkaniu :/ :P

ohbosześku jakaż ona cudowna!!!!!!!!!!

Piotruś ode mnie kanapki nie chciał, ale jak zostawiłam mu na talerzyku i poszłam do kibelka - wracam - kanapki nie ma w całości sam już chce jeść cudowności moje
Jesli moge cos zasugerowac: solidne sniadanie i solidny obiad, a kolacja lekka. W miedzy czasie dwie przekaski. Objedzony nie bedzie dobrze spal
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości