Najbardziej skąpy facet- ranking:) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 22:55   #2401
Hikaru
Zakorzenienie

Odp: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Ale napisała, że miał problemy finansowe, a nie wiemy jakiej rangi to problemy były

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:57   #2402
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Ale napisała, że miał problemy finansowe, a nie wiemy jakiej rangi to problemy były

No spoko, ale nawet bezdomnego stac na sos za 50 gr

eot
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:03   #2403
vanillia_lady
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

eot
Nie chcę mówić o czyichś rodzinnych sprawach, ale np. szaleństwa w postaci wyjścia na imprezę czy zakupu biletu do mojej miejscowości to już było dla niego naprawdę bardzo dużo.

Przypomniało mi się coś jeszcze - proszek do prania za 3 zł był dla niego "majątkiem".
vanillia_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:04   #2404
Bea_91
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Cytat:
No ja akurat coś takiego odebrałabym jako nieogar, a nie skąpstwo

To nie człowiek z ulicy tylko jej facet. Nie ogarem byłby gdyby po swojej "wpadce" od razu zaproponował jej to picie, ale chyba tak się nie stało.

A ten od sosu za 50 gr.
Stary 2013-09-16, 01:07   #2405
mary_poppins
sissy that walk

Problemy finansowe mogą mieć różny wymiar - dla jednych będą oznaczały konieczność ograniczenia jeżdżenia samochodem i jadania w knajpach, a dla innego rezygnacji z jednego posiłku dziennie. Równie dobrze te zaoszczędzone 50 gr tu i te 2 zł tam mogły oznaczać, że będzie dzisiaj coś na obiad w domu. Skoro "skąpstwo" pojawiło się wraz z tymi problemami, to ja bym tego skąpstwem nie nazwała.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-09-16 o 01:08
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:22   #2406
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Problemy finansowe mogą mieć różny wymiar - dla jednych będą oznaczały konieczność ograniczenia jeżdżenia samochodem i jadania w knajpach, a dla innego rezygnacji z jednego posiłku dziennie. Równie dobrze te zaoszczędzone 50 gr tu i te 2 zł tam mogły oznaczać, że będzie dzisiaj coś na obiad w domu. Skoro "skąpstwo" pojawiło się wraz z tymi problemami, to ja bym tego skąpstwem nie nazwała.

Nie wpadłyście (co niektóre) na to, że on nie miał na lepszy obiad a nie, że mu było szkoda?

A autorka postu też się postawą godną nie pochwaliła - bo gdybym ja wiedziała, że mój chłopak tak bieduje, to bym go wspomogła chociaż tym schabowym na obiad i marchewką z groszkiem

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:35   #2407
mellisse
Raczkowanie

Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Też ostatnio bardzo intensywnie się zastanawiam po co mi to, ale jakoś po 3 latach ciężko to wszystko skończyć, staram się tego nie zauważać, ale już długo tak nie wytrzymam ;p zwłaszcza, że na wyjścia z kolegami ma kase, a i na drogie ciuchy również, a potem sie chwali " wiesz jaka sobie koszulke kupilem! " i tak na okrągło. Wydaje mi się, że nie wymagam wiele, ale może dla niego zbyt wiele
Stary 2013-09-16, 09:56   #2408
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanillia_lady Pokaż wiadomość
Mój były miał przez pewien czas problemy finansowe, mimo to parę jego zachowań można zakwalifikować jako skąpstwo.
- nie chciał mnie odwiedzać bo szkoda mu było 2 zł na bilet tramwajowy w dwie strony
- na studiach jadł codziennie na obiad tylko... torebkę ryżu z sosem za 50 gr, a z czasem zrezygnował i z sosu, bo "był za drogi"
- nie kupił nawet kawy czy herbacie w automacie
- na wszystko trzeba się było składać
Jeżeli naprawdę miał problemy finansowe, no to ja się nie dziwię, że zbierał każde 2 złote.
I ogólnie tak jak mówi Wizażanka wyżej, jakbym widziała, że chłopak tak bieduje, to bym go na obiad zapraszała, a nie od skąpców wyzywała.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:09   #2409
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Jeżeli naprawdę miał problemy finansowe, no to ja się nie dziwię, że zbierał każde 2 złote.
I ogólnie tak jak mówi Wizażanka wyżej, jakbym widziała, że chłopak tak bieduje, to bym go na obiad zapraszała, a nie od skąpców wyzywała.
Zgadzam się.
I przeraża mnie czasem ludzkie odejście do własnego partnera...
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:01   #2410
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to. Skoro chłopak jadał obiady po 50 gr to nie dziwota, że bilet za 2 zł nie mieścił mu się w budżecie.

Zgadzam się, że w takich wypadkach wypadałoby wspomóc, chociażby przez oszczędzanie mu wydatków lub zapraszanie na obiad.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:

eot
Naprawdę? Chyba jak żebrze.

Chłopak próbował sobie radzić jak umiał, skąd ten hejt?

Co innego zacisnąć mocno pasa, kiedy jest się zmuszonym okolicznościami, co innego skąpstwo dla sportu. Mnie irytuje kiedy ludzie robią takie rzeczy - np. skrajnie oszczędzają na jedzeniu np. podczas pracy za granicą, mimo że ich stać na normalne, zbilansowane posiłki, ale wyznaczają sobie za cel odłożenie każdego grosza albo po prostu żal im jak widzą zagraniczne ceny i nie mogą zrozumieć, że owszem ceny wyższe, ale zarobki też. To jest rozwalacz.

BTW Fajne tu niektórzy mają wyobrażenia o życiu.
Stary 2013-09-16, 14:03   #2411
Harry Hole
Raczkowanie

Znajoma związała się jakiś czas temu z facetem, zamieszkał u niej, postanowili, że otworzą wspólne konto na wspólne wydatki (zakupy spożywcze, rachunki itp) i każde z nich jakiś % swojej pensji przelewa na to wspólne konto. Reszta jest na własne wydatki, przyjemności, hobby itd - nie wnikam. Pewnego razu facet zaprosił ją na romantyczną kolację. Wybrał najdroższą knajpę w mieście, taką, do ktorej ona by nie poszła bo jej najzwyczajniej na to nie stać. Ona cała w skowronkach, a kiedy przyszło do zapłacenia rachunku za kolację - facet wyciągnął kartę i zapłacił z ich wspólnego konta

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
"kocha się za nic" w odniesieniu do jakiś daremnych facecików: cwanych w sprawie kasy, małych tyranów, pijusów, zdradzaczo-ruchaczy pospolitych itp. - jest więcej niż śmieszne, jest ... żałosne.
Harry Hole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:32   #2412
vanillia_lady
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Już prostuję: nawet w czasie tych problemów jego rodzice mówili, że przesadza z oszczędzaniem (nie chcę publicznie mówić jakiej rangi były to problemy, ale nie potrzebował takich cięć). Kiedy problemy już minęły i mógł sobie pozwolić na więcej rzeczy np. na normalny obiad - nie zmienił swoich przyzwyczajeń, więc można uznać to za skąpstwo.
vanillia_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:35   #2413
traicionera
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Najbardziej skąpy facet- ranking:)

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Otóż to. Skoro chłopak jadał obiady po 50 gr to nie dziwota, że bilet za 2 zł nie mieścił mu się w budżecie.

Zgadzam się, że w takich wypadkach wypadałoby wspomóc, chociażby przez oszczędzanie mu wydatków lub zapraszanie na obiad.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Naprawdę? Chyba jak żebrze.

Chłopak próbował sobie radzić jak umiał, skąd ten hejt?

Co innego zacisnąć mocno pasa, kiedy jest się zmuszonym okolicznościami, co innego skąpstwo dla sportu. Mnie irytuje kiedy ludzie robią takie rzeczy - np. skrajnie oszczędzają na jedzeniu np. podczas pracy za granicą, mimo że ich stać na normalne, zbilansowane posiłki, ale wyznaczają sobie za cel odłożenie każdego grosza albo po prostu żal im jak widzą zagraniczne ceny i nie mogą zrozumieć, że owszem ceny wyższe, ale zarobki też. To jest rozwalacz.

BTW Fajne tu niektórzy mają wyobrażenia o życiu.
No właśnie, na początku studiów też miałam bardzo skromny budżet na swoje utrzymanie i oszczedzalam, gdzie moglam, więc takie 50 groszy w ta czy w tamtą robiło mi różnice. A kawa z automatu była zbytkiem, na który sobie nie pozwalałam, bo nie chciałam potem zapozyczac się u kogoś. Nie byłam wtedy skapa, po prostu musiałam bardzo rozważnie dysponować pieniędzmi, żeby mi starczało na życie i opłaty.

2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:53   #2414
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanillia_lady Pokaż wiadomość
Już prostuję: nawet w czasie tych problemów jego rodzice mówili, że przesadza z oszczędzaniem (nie chcę publicznie mówić jakiej rangi były to problemy, ale nie potrzebował takich cięć). Kiedy problemy już minęły i mógł sobie pozwolić na więcej rzeczy np. na normalny obiad - nie zmienił swoich przyzwyczajeń, więc można uznać to za skąpstwo.
Ale problemy skądś się wzięły. Może obawiał się, że nie miną tak szybko, lub, że jeszcze się pogłębią, więc zacisnął pasa, żeby oszczędności starczyły na dłużej? Boże, jak można tak wyliczać własnego partnera w trudnej dla niego sytuacji.
A co do herbaty z automatu, 3zł za kubeczek z herbatą to dla mnie luksus, i gdybym miała zaciskać pasa, to chyba naturalne, że bym z niej rezygnowała.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:20   #2415
szalona_panda
Raczkowanie

Mój kumpel natomiast nie jest może jakoś przesadnie skąpy ale na pewno do hojnych nie należy. Poczucie humoru tez ma specyficzne więc gdy idzie na zakupy ze swoją dziewczyną ( od której swoją drogą zarabia 3 razy wiecej) dla (wg.niego) żartu cały czas pokazuje jej jakieś najdroższe ciuchy na które dziewczyny zarabiającej skromne 2 tysie po prostu nie stać, a on dobrze o tym wie. Cały czas wtrąca coś w stylu: " oo patrz jaka fajna sukienka! kup sobie taką ! świetnie byś wyglądała" , " świetne te buty, kupiłabyś sobie ewka... ", " tylko 500 ! co ty tak oszczędzasz ?"
Sam kupuje w droższych butikach, a z tego co wiem prezentu z rzeczy na które ''namawia'' nie zrobił jeszcze nigdy.
Stan konta facet ma dosyć pokaźny i problemów finansowych nie ma, a z dziewczyną rozlicza się nawet za benzyne gdy jaką na jakiś dłuższy wyjazd. Za wakacje płacą oczywiście każdy za siebie, bo gdzieżby inaczej...
szalona_panda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:28   #2416
chwast
Zakorzenienie

matko temat jest o skąpstwie więc czytam o skąpstwie, rozkminianie czyjejś sytuacji życiowej mnie na tym temacie nie interesuje i tyle, nie moja wina, że ktoś opisuje skrajny przypadek niezgodny z wątkiem

Dla mnie coś z automatu to nie tyle co dużo, ale wydawanie siana bezsensu więc też nie kupuję. Tzn różnie bywa jak coś jest pyszne to nawet kilkakrotnie w jednym dniu, ale później mi smutno. :d
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:37   #2417
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szalona_panda Pokaż wiadomość
a z dziewczyną rozlicza się nawet za benzyne gdy jaką na jakiś dłuższy wyjazd. Za wakacje płacą oczywiście każdy za siebie, bo gdzieżby inaczej...
Akurat w tym nie widzę nic dziwnego, czemu miałby jej to sponsorować. Rozumiem żywność czy coś na wyjeździe to my np raz ja, raz TŻ, ale sam wyjazd i benzyna to chyba logiczne, że się dzieli na pół, nawet bym nie chciała, żeby ktoś za mnie zapłacił w tej kwestii

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

Dla mnie coś z automatu to nie tyle co dużo, ale wydawanie siana bezsensu więc też nie kupuję. Tzn różnie bywa jak coś jest pyszne to nawet kilkakrotnie w jednym dniu, ale później mi smutno. :d
Mam to samo a w jednej szkole, w której miałam kursy był automat z genialną czekoladą, więc co tydzień zajęcia uszczuplały mi portfel
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:41   #2418
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Akurat w tym nie widzę nic dziwnego, czemu miałby jej to sponsorować. Rozumiem żywność czy coś na wyjeździe to my np raz ja, raz TŻ, ale sam wyjazd i benzyna to chyba logiczne, że się dzieli na pół, nawet bym nie chciała, żeby ktoś za mnie zapłacił w tej kwestii
Ja też Opisywane wtrącenia typu "kup sobie" są nie na miejscu, ale nie widzę powodu, żeby nie sklepać się na benzynę jak się jedzie we dwoje - co innego jak i tak ma się jechać a ktoś się zabierze przy okazji, ale wspólny wyjazd to wspólne koszty. No i nie mam pojęcia czemu miałby mieć obowiązek aby jej sponsorować wakacje.
Stary 2013-09-16, 21:48   #2419
szalona_panda
Raczkowanie

Cytat:
Ja też Opisywane wtrącenia typu "kup sobie" są nie na miejscu, ale nie widzę powodu, żeby nie sklepać się na benzynę jak się jedzie we dwoje - co innego jak i tak ma się jechać a ktoś się zabierze przy okazji, ale wspólny wyjazd to wspólne koszty. No i nie mam pojęcia czemu miałby mieć obowiązek aby jej sponsorować wakacje.
może i nie obowiązek ale to na tyle dobry kumpel że znam jego sytuacje materialną (więcej niż dobrą), z dziewczyną (narzeczoną) jest już kilka lat i zwyczajnie gdy wie, że ona musiała mocno oszczędzać na ten wyjazd to mógłby sobie darować koszty chociaż tej benzyny czy tam hotelu.
szalona_panda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:59   #2420
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez szalona_panda Pokaż wiadomość
może i nie obowiązek ale to na tyle dobry kumpel że znam jego sytuacje materialną (więcej niż dobrą), z dziewczyną (narzeczoną) jest już kilka lat i zwyczajnie gdy wie, że ona musiała mocno oszczędzać na ten wyjazd to mógłby sobie darować koszty chociaż tej benzyny czy tam hotelu.
No mógłby, mógłby... ale to wynika raczej z umowy między nimi. Chyba, że dziewczyna z tych mało asertywnych, które wolą ciułać grosz do grosza zamiast powiedzieć "nie stać mnie".
Stary 2013-09-16, 23:34   #2421
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Wg mnie jeśli związek jest na tak zaawansowanym etapie(narzeczeństwo czy mieszkanie razem) rozliczanie się za benzynę jest baaardzo dziwne.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:52   #2422
moemoe
Rozeznanie

Nie piszcie swoich przemyslen tutaj, nie o tym temat
Stary 2014-02-16, 23:02   #2423
travis
Zakorzenienie

GG do travis

ja spotkalam sie z takim jednym z portalu randkowego.
Oczywistym bylo ze place za siebie i innej opcji nie przyjmowalam wogole. ale przyjechau autem i trzeba bylo zaparkowac. i byl cennik jakis taki ze po godzinie 6 wieczorem do 8 rano parking kosztowal chyba 3funty, a w dzien duzo drozej. i popatrzyl i wykombinowal ze skoro na parking wjechal o 2 popoludniu, to jesli zaraz po 6 wyjedzie z parkingu i wjedzie spowrotem zaoszczedzi .........1 funta! (caly rachunek za parking wyniosl 12 funtow)
Stary 2014-02-16, 23:16   #2424
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja dostałam róże w walentynki, od byłego chłopaka.
Niby fajnie, nie? bo w sumie bukiet białych róż to bardzo miły prezent, zwłaszcza, że się go nie spodziewało. Szkoda tylko, że był okraszony słowami "aaa byłem na Tesco to ci kupiłem co mi tam, niedrogie, to mówię "a wezmę"". I tu - kwiaty w folii tesco.
No kurde, ja wiem, że nic mi nie musiał kupować, ale gdyby ściągnął folię i kupił kawałek wstążki (2 zł) i przewiązał nią róże, to na pewno cieszyłabym się bardziej, niż z kwiatów w folii tesco i tekstem "wziąłem, bo były tanie".
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 23:28   #2425
Joline
BAN stały

Cytat:

Zgadzam się.
Po co kupować z automatu jak można wziąć chociażby herbatę w termosie, albo wodę w butelce.
Głupia moda na kupowanie kawy w automacie albo na mieście.
Ludzie się na to łapią, na zajęciach miałam koleżanki co dziennie kupowały kawę w Costa, przecież to niepoważne.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
ja spotkalam sie z takim jednym z portalu randkowego.
Oczywistym bylo ze place za siebie i innej opcji nie przyjmowalam wogole. ale przyjechau autem i trzeba bylo zaparkowac. i byl cennik jakis taki ze po godzinie 6 wieczorem do 8 rano parking kosztowal chyba 3funty, a w dzien duzo drozej. i popatrzyl i wykombinowal ze skoro na parking wjechal o 2 popoludniu, to jesli zaraz po 6 wyjedzie z parkingu i wjedzie spowrotem zaoszczedzi .........1 funta! (caly rachunek za parking wyniosl 12 funtow)
I to Cię tak dziwi ?
Wg. mnie to normalne.

1 funta - kosztuje najtańsza pizza w Iceland - ktoś ma za to całą kolację.
1 funta kosztują również 3 paczki makaronu z Sainsbury's basic line.
Mnie akurat 1 paczka starcza na 3 kolacje / obiady * 3 = 9 obiadów, nie licząc dodatków typu ser/makaron/oliwki. To wg. Ciebie mało?

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ja dostałam róże w walentynki, od byłego chłopaka.
Niby fajnie, nie? bo w sumie bukiet białych róż to bardzo miły prezent, zwłaszcza, że się go nie spodziewało. Szkoda tylko, że był okraszony słowami "aaa byłem na Tesco to ci kupiłem co mi tam, niedrogie, to mówię "a wezmę"". I tu - kwiaty w folii tesco.
No kurde, ja wiem, że nic mi nie musiał kupować, ale gdyby ściągnął folię i kupił kawałek wstążki (2 zł) i przewiązał nią róże, to na pewno cieszyłabym się bardziej, niż z kwiatów w folii tesco i tekstem "wziąłem, bo były tanie".
Tu to jest problem z taktem a może nieokrzesaniem a nie skąpstwem.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 23:43   #2426
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

I to Cię tak dziwi ?
Wg. mnie to normalne.

1 funta - kosztuje najtańsza pizza w Iceland - ktoś ma za to całą kolację.
1 funta kosztują również 3 paczki makaronu z Sainsbury's basic line.
Mnie akurat 1 paczka starcza na 3 kolacje / obiady * 3 = 9 obiadów, nie licząc dodatków typu ser/makaron/oliwki. To wg. Ciebie mało?

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Tu to jest problem z taktem a może nieokrzesaniem a nie skąpstwem.

ok ale to jakby w Polsce za 3 zl kombinowal z przeparkowywaniem samochodu, no dla mnie to jest przynajmniej dziwne
Stary 2014-02-16, 23:47   #2427
Joline
BAN stały

Cytat:
ok ale to jakby w Polsce za 3 zl kombinowal z przeparkowywaniem samochodu, no dla mnie to jest przynajmniej dziwne
Dla mnie nie.
3 zł więcej lub mniej za parking to też jest dla mnie dużo i ja osobiście wolałabym przeparkować.
Za 3 zł to ja mam spódnicę z lumpeksu na wagę - miałabym to podarować, z jakiej racji ?
Pozatym funt teraz stoi 5 zł a nie 3.

Edytowane przez Joline
Czas edycji: 2014-02-16 o 23:48
Stary 2014-02-16, 23:51   #2428
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Zgadzam się.
Po co kupować z automatu jak można wziąć chociażby herbatę w termosie, albo wodę w butelce.
Głupia moda na kupowanie kawy w automacie albo na mieście.
Ludzie się na to łapią, na zajęciach miałam koleżanki co dziennie kupowały kawę w Costa, przecież to niepoważne.
Booo może ktos lubi kupować kawę w automacie i nie chce mu się nosić termosu? Może woli kupić świeżą, dobrą kawę z Costy niż jej nie kupić i kombinować inaczej? Dlaczego to ma być niepoważne?
Stary 2014-02-16, 23:52   #2429
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Dla mnie nie.
3 zł więcej lub mniej za parking to też jest dla mnie dużo i ja osobiście wolałabym przeparkować.
Za 3 zł to ja mam spódnicę z lumpeksu na wagę - miałabym to podarować, z jakiej racji ?
Pozatym funt teraz stoi 5 zł a nie 3.

chodzilo mi o to ze dla niego ten 1 funt to tyle co 3 zl dla osoby zarabiajacej w Polsce (jak nie mniej )

No moze to ja jestem jakas dziwna
Stary 2014-02-16, 23:59   #2430
Joline
BAN stały

Cytat:
chodzilo mi o to ze dla niego ten 1 funt to tyle co 3 zl dla osoby zarabiajacej w Polsce (jak nie mniej )

No moze to ja jestem jakas dziwna
Chyba że tak. No ale widać dla niego ten 1 funt to akurat było dużo, na tyle dużo że chciał przeparkować i biorąc pod uwagę ile można za to kupić i ile mieć obiadów to ja mu się wcale nie dziwię.

Co jest jednak faktem to to że mógł tego nie mówić i to przemilczeć, szczególnie że była to randka. Ja bym tak zrobiła.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Booo może ktos lubi kupować kawę w automacie i nie chce mu się nosić termosu? Może woli kupić świeżą, dobrą kawę z Costy niż jej nie kupić i kombinować inaczej? Dlaczego to ma być niepoważne?
Każdy decyduje sam za siebie i masz rację ktoś może tak woleć.
Z mojego punktu widzenia to jest niepoważne - nie wiem ile ta kawa kosztuje, ale założę się że za cenę tej 1 kawy można kupić cały słoik kawy i robić codzinnie kawę przez następny miesiąc.
Dlatego to jest dla mnie poważne, ale dla kogoś może mieć sens kupowanie kawy codziennie rano. W sumie na takich ludziach cały ten biznes funkcjonuje, na mnie nie mają nic.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości