|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
Cytat:
![]() Uważaj, żeby kota nie osikał
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Insane mam nadzieje,ze bedzie ok
![]() La'Mbria ja tez poprosze ten przepis na pizze ![]() ja zaliczylam zakupy,ewke z chlopakami,swoje male "wyzwanie" (30przysiadow,20pompek i 3x po 40sec plank) i wlasnie skonczylam robic kolejne sushi - TZ sie zachcialo... ![]() Kuuuuwa jak mnie dooopsko boli ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- a tak w ogole wstalam z Mlodym o 12,TZ mial na 8 do pracy,wiec o po 7 dostal sniadanie i poszlam spac Ja to ja,ale ze Mlody tak dlugo spal to w ciezkim szoku jestem
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Marta?
Wchodząc na jej profil widzę, że ma urodziny wtedy, kiedy mój ex
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dusski tez dawno nie bylo
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Mamy złoto znowu!
![]() ![]() PS. TŻ mnie namawia na piwo, ale się nie daję
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
No pieknie
![]() Masz racje twarda badz! Tamlin a Wy w ogole poszliscie gdzies z Kropem czy nie ![]()
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Tego już nie będę pisać :-P
________ Wysłane z acera. Przepraszam za błędy! |
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
jestem u rodziców i zapomnialam sie zwazyc rano, ale to nawet lepiej, bo wczorajsze walentynki byly slodkie, a dzis poszalalam gołąbki, pizza i piwko wczoraj ogladalismy kolejne dwa domy i nadal jestesmy w dooopie
-3kg ![]() ![]() Edytowane przez HaGie Czas edycji: 2014-02-15 o 23:22 |
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Creature byliśmy i nawet wróciliśmy już
fajnie było. Tańce, karaoke Z rodzicami grafik spotkań z wnukiem trzeba ustalić niech zabierają dziada na noc choć raz w miesiącu.
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wrzuciłam Wam foty na klub z prośbą o opinię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My z TŻtem zbieramy się na jakieś zakupy do marketu, będziemy zupę chińską gotować i z samochodem na myjkę ![]() Do później
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Jest juz moja kielkownica ![]() Tamlin fajnie,ze sobie wyszliscie,ja nawet nie przewiduje wyjscia z TZ przez nastepnych kilka lat HaGie
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Tamlin fajnie, że było fajnie
Creature, nie przesadzaj, kilka lat ![]() Dzieki za te baty, należą mi się. Dziś już prawie grzeczna jestem, ale od jutra to już na milion procent Miłej niedzieli, bo u nas wiosna normalnie
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dzisiaj diete taka ze hej... zab mnie boli
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Hah mnie pół szczęki znowu
U mnie dzisiaj może bd w miare w końcu:P na śniadanie pół bułki zalanej mlekiem a na obiad kasza gryczana schab i buraczki
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wieczor
![]() Trening z Tomkiem zaliczony +moje male wyzwanie Zakwasy na doopsku jeszcze czuje wiec jest dobrze ![]() dietowo tez spoko ![]() A co tu tak cicho? ![]() co robita?
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
ucze sie i wpierniczam ciasteczka pozatym @ a jutro znowu na zajecia :-/
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się ćwiczyć nie chciało, zrobiłam tylko kolejny dzień wyzwania, pościskałam agrafkę, pokręciłam się na twisterze i trochę brzuszków porobiłam.
Zaraz idę spać, bo mam piasek pod powiekami. Niby się wyspałam, ale jednak wymęczona jestem. |
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co się ze mną dzieje
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina chowaj te ciasteczka!
Miłej nauki![]() Tamlin no to kolorowych ![]() Ja też zaraz zawijam spać... Jakaś zmęczona jestem... Dobranoc
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
hej
sorki, że cały weekend nie wlazłam do Was, ale jakoś tak wyszło. Walentyny miałam udane, pal licho jaki prezent czy atrakcje, ale w miłej atmosferze pełnej miłości, a tego mi było brak od lat wczoraj był ciąg dalszy, bo pojechaliśmy do Ikei Lózko stało w częściach (brat J. nam oddał) a my na podłodze na tym zasikanym przez Miećkę materacu pompowanym. No i taram! pierwszy raz w życiu i naszej małżeńskiej historii mamy łóżko wiecie, ze jak sie polozyłam to zaraz skojarzenia z hotelem? tylko na szkoleniach w hotelach miałam okazję spac na prawdziwym łózku, nie rozkładanej kanapce ![]() a poza tym to na wadze 77kg. i tak nieźle biorąc pod uwagę, że nadal jestem w ciągu ![]() i wiecie co? nigdy wiecej śliwek suszonych. ja nie mogę, nie powinnam już dziś będę na bieżąco. wróciłam do swojego biura. na razie nie bedzie więcej wojaży PKS -em ![]() w Lidlu są znów ciuchy sportowe i trochę sprzętu. La'Mbria jest fajny drążek za 49,99. i teraz pytanie: Czy wierzycie w pas neoprenowy? czy pomaga spalić w brzuchu (oczywiscie podczas ćwiczeń nie leżenia na kanapie) czy to mit?
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2014-02-17 o 08:14 |
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry tak w ogóle. U mnie na wadze masakra Oj czuję, że długo będę pokutować za tą sobotę. Samo piwo ok, ale piwo plus żarcie do 1-szej w nocy to tragedia.
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
hej tamlin
ano jakoś lepiej, spokojniej, pogodniej...coś jakby wiosna szybciej u mnie przyszła ![]() dziewczyny chodźcie robimy wspolne wyzwanie no i postuluję obfocenie brzuchów i pośladów. ja od dziś: 15 min hula hop. a co wiecej do wyzwania to juz czekam na wasze propozycje.
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Ja wczoraj wypiłam trochę piwa wieczorem i mnie pokarało... Nie spalam pól nocy i brzuch mnie okropnie boli
wiec w pracy ciezko... Jezdzi mi po jelitach, boli żołądek, okropnie :PSent from my RM-914_eu_poland_347 using Tapatalk
|
#3207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jestem po weekendzie...bosh!
Tak moja "pizza" to samo ZUO! od piątu do wczoraj upiekłam(i zjadłam) trzy wielkie pizze ![]() jest przepyyyyszna...tak na marginesie- własnie na śniadanie dziś wpadł mi wielki kawał, wczoraj była na kolację...i w sobote na obiad zaraz doczytam i poodpisuję Wam lasencje dziś moj młody pojechał do żłobka rowerkiem!!!a mamuśka za nim truchtem ![]() a ja tylko czekam aż mi TŻ wymieni koło tylne i już do komunikacji miejskiej nie wsiadam, szkoda mi kasy i nosa (czy poza Wawą też jeżdza komunikacją tak śmierdzący ludzie?! masakra!) Cytat:
Widziałam ten drązek, ale ja nie mogę mieć rozporowego, bo futryny mam "papierowe" tzn. drzwi kupowaliśmy takie trochę gorsze do pokojów- wiesz Leroy Merlin no i niestety ale bałabym się, że mi dziury powybija w futrynach, albo urwie się razem z futryną...dlatego u mnie tylko opcja mocowanego do ściany/sufitu wchodzi w grę...ale patrząc na mój wzrost, to predzej do ściany niż do sufitu, bo niby jak bym miała do tego drążka doskoczyć Buty mi się z Lidla podobają te różowo-zielone...ładne takie wiosenne. Nad bluzą jeszcze się zastanawiam, bo moja stara jest w rozmiarze XL i heheh...no wygladam w niej smiechowo, jeszcze pod kurtkę, gdy nikt nie widzi, to się nadaje, ale tak do wyjścia do ludzi- no komedia po prostu. Ja mam pas neoprenowy i mam spodenki, takie za kolano, z wysokim stanem- praktycznie pod cycki. Człowiek się więcej w tym poci miejscowo, ale...nic poza spoceniem nie zauważyłam, kiedyś przed ciążą ćwiczyłam namiętnie w tym pasie- codziennie na orbitrek go zakładałam...lało się po tyłku, po udach (spod pasa wyciekało litrami), ale nic ponad to. Dla mnie to MIT. Z resztą- poczytaj na SFD na ten temat, tam tłumaczą dlaczego to raczej nie działa (tzn. działa gdy zatrzymujesz wodę w organizmie z jakiegoś powodu-wtedy się wypocisz więc "schudniesz" i na wadze i miejscowo moze centymetrów odjąć...ale to efekt "do czasu nawodnienia" czyli jednak nie działa na tłuszcz) Ja bym chciała z Lidla te krótkie hantle na motylki przykręcane brakuje mi pożądnego obciążenia (mam tylko 2kg hantle i 1 kg "rzepy" na nogi/nadgarstki) a przydałoby mi się z 5 kg...Cytat:
robie też pośladkowe- to co Ewelina wstawiała, tyle, że sobie sama narzuciłam ilości (50-80-100-120 przerwa 2 dni, potem zaczynam od 60-90-110-130 przerwa dwa dni-70-100-120-140...i tak dalej. Robię w takim systemie bo nie ćwiczę z obciążeniem, jedynie ostatnie dodatkowe 20 powtórzeń robię z hantelkami 2kg) ale mam wrażenie, ze z obciążeniem za bardzo mi kolana obciąża i "strzelam" w stawach brakuje mi "brzuchowego" wyzwania- jak masz dobre ćwiczonka to zapodaj plizzz Cytat:
nawadniaj się i zjedz coś lekkiego, moze cie przeczyści i po sprawie będzie?---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() znaczy- efekty masz na prawdę widzialne, tyle, że one są spowodowane "opuchnięciem" mięśni, tym, że nabrały podczas wysiłku wody i glikogenu nagromadziły. Zrobisz 2 dniową przerwę91 dzień to za mało, zeby cała woda spadła)- to wszystko zejdzie (przy okazji na wadze ciut spadniesz- o tą wodę, która zatrzymałaś w mięśniach) i zobaczysz, że efekt jest, ale sporo mniejszy, także nie bój nic- wyzwanie pośladkowe jest fajne, da efekty, nie przerywaj! Poza tym- zachęciłaś mnie do podjęcia tego tematu, w sumie to dzięki Tobie ćwiczę swoje obwisy, bo po zimie mam zwisy nie poślady (a w wakacje od roweru były takie fajne krągłe), więc dzięki Ci wielkie za to Dobra Kobieto Cytat:
Bo robisz ćwiczenia codziennie,tak? organizm nie ma czasu na regenerację, a to zarąbiście ważne i właściwie tylko dzięki regeneracji jesteś w stanie ocenić czy efekty jakieś masz, czy tylko machasz nóżką dla zabawy (bez dni regeneracyjnych nie zejdzie ci woda z organizmu i moze się wydawać, że nie masz postępów, chociaż tak naprawdę są spore) Uważam, ze sensowniejsze jest ćwiczenie 3-4 razy w tygodniu z przerwą np. dwudniową albo ćwiczenie co drugi dzień (według mnie opcja z 2 dniową przerwą ma wiekszy sens, ale to tylko moje zdanie) Brawo dla młodego ![]() a przepis specjalnie dla Ciebie: 1 i1/2 filizanki sera odtłuszczonego utartego najdrobniej jak sie da (ja daję Gouda Menu B z mlekovity) 1 i1/2 filizanki mąki migdałowej 1/4 filiżanki mąki z ciecierzycy (kupujesz cieciorkę i mielisz najdrobniej jak się da, albo kupujesz gotową- koszt ok. 12 pln za 400g) 1/4 filizanki mielonego siemienia lnianego 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, trochę soli, ewentualnie przypraw włoskich do smaku 2 całe jajka 1/4 filiżanki oliwy extra vergine (daję ciut mniej) 1/2 filizanki wody (daję ciut mniej) piekarnik rozgrzewasz do 180 stopni, mieszkasz suche składniki w dużej misce, jajka, wodę i oliwe w małej, potem mokre mieszasz z suchymi- wyjdzie ciasto w konsystencji strasznie lepkie i rzadkie, wygląda do złudzenia jak niemowlęca kupa (fuuu!) jesli masz wałek i stolnicę silikonową, to proponuję wałkować na silikonie, do drewna- wszystko się przyklei. Ewentualnie na papierze do pieczenia rozwałkuj (ale wtedy też połóż papier na górę), bo klei się naprawde okropnie. Piecz 20 minut samo ciasto. Potem wyjmujesz, nakładasz "farsz" wedle uznania (ja dałam sos z przecieru pomidorowego i ziół włoskich, ser utarty,pieczarki, szynkę i kiełbasę- pół na pół, oliwki zielone i sporo sera na wierzch. I z farszem zapiekasz do rozpuszczenia sera czyli 10-15 min. ciasto ma konsystencję jak półkruche, albo jak z mąki razowej ...hm...jakby trochę zakalec (wiadomo- nie ma pszenicy wiec jest cieniutkie, trochę chrupiące i moze się lekko rozlatywać, im więcej sera, tym lepiej się trzyma). Ale jest smaczne, nie ciaży na kiszkach, a rozkład białko/wegle/tłuszcz ma calkiem przyzwoity. według przepisu na porcję wypada: B-9g T-16g (tłuszcz masz z migdałów, sera, oliwy i siemienia lnianego, więc raczej zdrowy, szczególnie gdy wybierzesz odtłuszczony ser- to są liczby z przepisu, a w nim nie ma mowy o odtłuszczonym serze, wiec pewnie tych tłuszczy może być ciut mniej) W-5g (to mnie najbardziej cieszy- mniej węgli niż białka w pizzy!) kcal- 185kcal wiadomo, że będzie więcej po dodaniu składników farszu, ale ja sie najadam 1 kawałkiem takiej pizzy, bo jest ona niesamowicie sycąca (chyba przez migdały i siemię, dosłownie pęcznieje w brzuchu)
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-02-17 o 11:29 |
|||||
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
cześć La'Mbria. łi też mam takie futryny (ościeżnice). nie to co kiedyś mozna było i huśtawkę dziecku powiesić i wszystko
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczynki.
spóźnione życzenia Walentynkowe w ogóle nie wiem jak ja to robię, ale im bardziej staram się oszczędzać, tym szybciej wydaję pieniądze. najgorsze jest to, że jestem w stanie obciąć może z 50zł miesięcznie a to żadna oszczędność ). generalnie do końca miesiąca zostało mi jakieś 40zł. więc rozpoczynam wielkie czyszczenie magazynów Cytat:
ja nie wiem czy w to wierzyć czy nie, mnie się wydaje że oprócz wypacania wody on trochę pomaga spalić tłuszcz... ale może to działa tylko wtedy jak się w to wierzy
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

Na razie kąty nie osikane.

i z samochodem na myjkę

Miłej nauki