Gwa³t w zwi±zku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-02-17, 12:08   #1
Aythya
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Gwa³t w zwi±zku

Nie wiem od czego zacz±æ... Potrzebuje pomocy i wsparcia. A przede wszystkim rady, bo nie wiem, co robiæ i jestem w strasznej rozsypce emocjonalnej.
Najlepiej zacz±æ od pocz±tku: jeste¶my ze sob± ju¿ do¶æ d³ugo... 8 lat. Mieszkamy razem i mo¿na powiedzieæ, ¿e jeste¶my szczê¶liwi: mamy wspólne zainteresowanie, pe³no tematów do rozmów itp. Ka¿dej chwili mo¿e razem nie spêdzamy, ale wszystko dotychczas by³o piêknie.
Zaczê³o siê od tego, ¿e lubimy eksperymentowaæ w ³ó¿ku. Zawsze zaczyna³o siê od fantazji s³ownych, które tak naprawdê pozwala³y okre¶liæ granice postêpowania. B±d¼ co b±d¼ najwa¿niejsza by³a ¶wiadomo¶æ, ¿e oboje tego w³a¶nie chcieli¶my. To zawsze mi pomaga³o - czu³am siê bezpieczna...
A¿ do pewnego dnia, kiedy ¶wiêtowali¶my nasz ma³y sukces w pracy. Byli¶my oboje pijani, z zaznaczeniem, ¿e mi alkohol uderza szybciej i naprawdê niewiele go trzeba, abym odp³ynê³a. Pech chcia³, ze ostatnie rozmowy dotyczy³y seksu analnego. Nie sprawia mi to jakiej¶ specjalnej przyjemno¶ci, ale ju¿ tak siê kochali¶my i niestety mój kochany ma ma³± obsesjê na punkcie tej formy kochania siê.
Póki jednak dzieje siê to za moim przyzwoleniem i ze wcze¶niejszym przygotowaniem, to jest dobrze.
Ale tego dnia nie by³o... On mnie po prostu zgwa³ci³. Bola³o mnie i mówi³am "nie" wielokrotnie. P³aka³am, szarpa³am siê... Dotrwa³am do koñca... Przez kilka dni krwawi³am, mam siniki na ciele.
Nie chcia³am tego, ale oboje byli¶my pijani. Widzia³am, ¿e po wytrze¼wieniu on te¿ nie czuje siê z tym dobrze. Tylko ¿e o ile mu jest g³upio, ja siê czuje bezbronna, bezradna i upokorzona. Nie mam komu o tym opowiedzieæ, a nie potrafiê zapomnieæ. Mo¿e jak te siniaki znikn±, to problem ulotni siê razem z nimi...
Nie umiemy o tym porozmawiaæ, on widaæ, ¿e nie chce, a ja nie wiem, jak zacz±æ. Mam powiedzieæ "zgwa³ci³e¶ mnie"? Zreszt± bojê siê jego reakcji. To okropne, gdy nie potrafimy ju¿ zasypiaæ przytuleni, a on zachowuje siê jakby nigdy nic nie zasz³o...
Co mam zrobiæ? Bojê siê, ¿e sytuacja siê powtórzy. A to by mnie psychicznie zniszczy³o.
Aythya jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 12:36   #2
niemanieba
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58
Dot.: Gwa³t w zwi±zku

Jak on móg³ to zrobiæ mimo Twoich protestów, ³ez i szarpania siê?! Fakt, by³ alkohol, ale wed³ug mnie to niczego nie usprawiedliwia.
Moim zdaniem powinni¶cie porozmawiaæ o tym co zasz³o. Szczerze i bez ukrywania czegokolwiek. Tak, zacznij od tego, ¿e Ciê zgwa³ci³, bo to w³a¶nie zrobi³!
niemanieba jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 13:02   #3
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

Czy by³a¶ na obdukcji? Nie wiem jak Ty, ja bym nie wyobra¿a³a sobie z nim ¿ycia pod jednym dachem. Nie by³abym w stanie spaæ z nim w jednym ³ó¿ku i siedzieæ przy tym samym stole, mieæ z nim dzieci.
Straci³a¶ do niego zaufanie a zaufanie jest w zwi±zku niezbêdne.
Powiedz mu ¿e po tym gwa³cie straci³a¶ do niego zaufanie. I ¿e chcesz ¿eby siê wyprowadzi³ ( o ile tego chcesz). Zapytaj jak on wyobra¿a sobie wasze dalsze ¿ycie po gwa³cie. Jak chce odbudowaæ to co zniszczy³ ( o ile nie chcesz zerwaæ z nim). Zacznij rozmawiaæ o terapii bo jako ofiara gwa³tu potrzebujesz tego. Id¼ te¿ do proktologa bo je¿eli krwawisz z odbytu to masz co¶ tam uszkodzone. W rozmowie z nim nazwij to co zrobi³ po imieniu: TO BY£ GWA£T A MIEJSCE GWA£CICIELA JEST W WIÊZIENIU.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 14:34   #4
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 073

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Poka¿ wiadomo¶æ
Czy by³a¶ na obdukcji? Nie wiem jak Ty, ja bym nie wyobra¿a³a sobie z nim ¿ycia pod jednym dachem. Nie by³abym w stanie spaæ z nim w jednym ³ó¿ku i siedzieæ przy tym samym stole, mieæ z nim dzieci.
Straci³a¶ do niego zaufanie a zaufanie jest w zwi±zku niezbêdne.
Powiedz mu ¿e po tym gwa³cie straci³a¶ do niego zaufanie. I ¿e chcesz ¿eby siê wyprowadzi³ ( o ile tego chcesz). Zapytaj jak on wyobra¿a sobie wasze dalsze ¿ycie po gwa³cie. Jak chce odbudowaæ to co zniszczy³ ( o ile nie chcesz zerwaæ z nim). Zacznij rozmawiaæ o terapii bo jako ofiara gwa³tu potrzebujesz tego. Id¼ te¿ do proktologa bo je¿eli krwawisz z odbytu to masz co¶ tam uszkodzone. W rozmowie z nim nazwij to co zrobi³ po imieniu: TO BY£ GWA£T A MIEJSCE GWA£CICIELA JEST W WIÊZIENIU.
Zgadzam siê w 100%. Nie wyobra¿am sobie bym mog³a mieszkaæ pod jednym dachem z cz³owiekiem, który co¶ takiego zrobi³. To by³ gwa³t, a je¶li dokona³ go raz to mo¿e siê powtórzyæ i w praktyce czêsto siê powtarza. Tak samo jak z przemoc± (biciem) w zwi±zkach- facet jest kochany, kobieta nie chce go zostawiæ bo gdy nie pije jest cudowny, ale gdy siê napije ju¿ jest gorzej. Potem przeprasza i zwi±zek trwa nadal- do nastêpnego razu. A systuacja siê powtarza.
Nie wiem co zrobisz, ale ja na Twoim miejscu natychmist bym zarz±da³a jego wyprowadzki. Jesli mieszkanie jest jego sama bym siê wyprowadzi³a. A rozmowê tak- zacznij od tego: ,,ZGWA£CI£E¦ MNIE"- bo to w³a¶nie zrobi³ a rzeczy nale¿y nazywaæ po imieniu.
I koniecznie id¼ do lekarza, nie wiadomo co siê sta³o, zacznij od wizyty. Ja szczerze mówi±c bym to jeszcze zg³osi³a, ale to zale¿y od Ciebie. Gosiaczek1969ma racjê- miejsce gwa³ciciela jest w wiêzieniu.
Stary 2014-02-17, 15:08   #5
Hibiku
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 468

Po pierwsze koniecznie musicie o tym porozmawiaæ, ¿adne zamiatanie pod dywan, udawanie, ¿e jest ok, czekanie a¿ siê zagoi absolutnie nic Ci nie pomo¿e. to wróci. Jak teraz siê za³agodzi, to ocknie siê za miesi±c, rok, dekadê - albo w my¶lach, albo wrêcz sytuacja siê powtórzy.
On post±pi³ ¼le, on Ciê skrzywdzi³, on zawiód³ twoje zaufanie, on nie umie zachowywaæ siê po alkoholu. to on musi co¶ zrobiæ, ale sam± rozmowê równie dobrze mo¿esz ty zacz±æ - powiedzieæ wprost co zrobi³ i jak to na Ciebie wp³ynê³o (mo¿esz napisaæ list, to zwykle jest prostsze), ¿eby zmierzy³ siê z rzeczywisto¶ci±. Dla niego pogodzenie siê z tym co zrobi³ równie¿ mo¿e nie byæ proste, na pocz±tku mo¿e zareagowaæ irracjonalnie z przera¿enia - dlatego warto poruszyæ temat, i powiedzieæ, ¿e czekasz na odpowied¼ do np. koñca tygodnia, a potem zdecydowaæ.
Wed³ug mnie - zale¿nie od tego co czujesz - je¶li nie zareaguje nijak, b±d¼ bêdzie siê wypiera³ - uciek³abym jak najdalej. Je¶li sam zaproponuje walkê o zwi±zek (terapiê!! a nie zwyk³e pitu pitu "bêdê ju¿ grzeczny") i wyra¼nie bêdzie siê stara³, mo¿esz siê zastanowiæ czy warto spróbowaæ odbudowaæ zaufanie.

I id¼ do lekarza - nie chodzi tylko o obdukcjê i udowodnienie, ¿e Ciê skrzywdzi³, ale o zwyk³e zadbanie o swoje bezpieczeñstwo. Zrób to dla siebie - bo to ty jeste¶ najwa¿niejsza.

Edytowane przez Hibiku
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:11
Hibiku jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 15:49   #6
201609102148
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 330

Zatka³o mnie.

Uciekaj od niego jak najdalej! Ja rozumiem, ¿e po alkoholu mo¿e trochê odwalaæ, ale... gwa³t?! Na osobie, któr± siê (w teorii) kocha i o któr± powinno siê troszczyæ?
To obrzydliwe, przera¿aj±ce i niewybaczalne jak dla mnie.
Ba³abym siê przebywaæ z tym facetem pod jednym dachem. I zg³osi³abym go na policjê. Ja wszystko rozumiem: krzyki, ¿e czasem w nerwach zdarza siê facetowi szarpn±æ za mocno za rêkê, ¿e czasem po pijaku ¶cisn±æ z nienacka za cycka... Ale jak siê powie wyra¼nie NIE, to z regu³y rozumie.
Je¶li nie rozumie, to co¶ z nim bardzo nie tak.
201609102148 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 15:57   #7
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Wiadomo¶ci: 5 576

O co zak³ad, ¿e wszelkie odpowiedzi s± tu ma³o przekonywuj±ce, bo zaraz padnie stwierdzenie, ¿e "nie zaprzepaszczê 8 lat zwi±zku, moja wina, pozwoli³am za du¿o wypiæ sobie i jemu"? Jemu na pewno jest g³upio, na trze¼wo nigdy by tego nie zrobi³, przesadzacie dziewczyny
A tak na serio, niezmiennie dziwi± mnie w±tki na Intymnym/Seksie, gdzie jak na d³oni widaæ burackie zachowanie faceta, a autorka pyta, co zrobiæ. Lata zwi±zku, a komunikacja le¿y.
Stary 2014-02-17, 16:00   #8
Deborah100
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 827

Alkohol to nie jest wyt³umaczenie. Jasno mówi³a¶ NIE. Jak musia³ byæ pijany ¿e tego nie zrozumia³?!

I jeszcze nie ma chêci rozmowy?? Przecie¿ on powinien Ciê na kolanach przepraszaæ!
Nie mog³abym byæ z takim facetem. Zrobi³y to raz to zrobi i kolejny....
Sex to tak wra¿liwa strefa!
Deborah100 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 16:27   #9
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Nie wiem, czemu s³owa 'jeste¶my ze sob± 8 lat' z ogromnej zbrodni robi± nagle 'nieporozumienie i sama nie wiem co z tym zrobiæ'.
Gwa³t to gwa³t. Nie ma usprawiedliwiania czy specjalnych warunków.
Siedzieæ idzie zarówno mê¿czyzna, który zamordowa³ dla pieniêdzy z g³odu, jak i ten, który zrobi³ to dla zabawy. Siedzieæ idzie facet, który zgwa³ci³ na ulicy, siedzieæ powinien i¶æ tak¿e ten który gwa³ci w domowych zaciszu. A je¶li masz do niego a¿ takie sentyment, ¿eby nie pos³aæ go za kratki, b±d¼ boisz siê mieszanych opinii na ten temat - Twoja decyzja. Ale wiaæ powinna¶ tak czy siak.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 16:33   #10
dandi49
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 98

Zosta³a¶ zgwa³cona, a najlepszym miejscem dla gwa³ciciela jest cela, najlepiej z kilkoma panami którzy bêd± wiedzieæ za co siedzi... Wyrzuæ go ze swojego ¿ycia jak najprêdzej, je¶li tego nie zrobisz bêdziesz gorzko ¿a³owaæ..

Cytat:
Mo¿e jak te siniaki znikn±, to problem ulotni siê razem z nimi...
Bzdura. Problem jest i sam siê nie rozwi±¿e. Je¶li tego nie rozwi±¿esz teraz, bêdziesz cierpieæ, i to bardzo..
dandi49 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 21:10   #11
applekiss
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 356

Matko, mój przeprasza nawet jak po pijaku mi przez przypadek zahaczy zegarkiem o w³osy.
No co za typ! Po¶lij go w diab³y!
applekiss jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 22:24   #12
justynkag10
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 321

Gwa³t to gwa³t. Nie mo¿esz go usprawiedliwiaæ tym, ¿e byli¶cie pijani. Pewnie jeszcze nie raz siê napijecie i co za ka¿dym razem bêdzie Ci to robi³? Ja bym nie mog³a z takim kim¶ byæ.

Kocha siê za nic. Nie istnieje ¿aden powód do mi³o¶ci.
Ksi±¿ki 31/2016r.
Filmy 462/2016r.

2017r.:
Filmy - 305

justynkag10 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 23:29   #13
Boberros
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 68

Ja bym ten zwi±zek zakoñczy³ na jaki¶ czas. Chodzi o zaufanie, które zosta³o mocno nadszarpniête i jego odnowa bêdzie trudna. Separacjê mo¿na wykorzystaæ na przemy¶lenia, bilans zwi±zku.
Je¶li facet przyzna siê, ¿e zrobi³ nie tak jak powinien i wyrazi skruchê, a wcze¶niej nigdy nie by³o do niego zastrze¿eñ to mo¿na spróbowaæ jeszcze raz po jakim¶ czasie. W koñcu jak przez 8 lat by³o OK...

Jedynym jego usprawiedliwieniem to alkohol, który potrafi wiele zmieniæ - cz³owiek mo¿e nawet nie wiedzieæ co robi i to jest fakt. Mowa tu o osobach pijanych, a nie po wypiciu 3 piw.

Je¶li macie swoje w³asne mieszkania (ka¿dy swoje) to mo¿na do nich wróciæ. Je¶li wspólne to jest problem wyprowadzki - prawo do zamieszkania macie oboje i on nie musi siê wyprowadzaæ. To tylko jego dobra wola.

Mo¿e to zdarzenie by³o jednostkowe - a mo¿e w przysz³o¶ci siê powtórzy. Nie wiadomo. Je¶li jednak czujecie do siebie to co¶ i wasza mi³o¶æ jest obustronnie silna to warto siê zastanowiæ nad kontynuacj± zwi±zku.
Wszystko jest w twoich rêkach i ty bêdziesz wiedzieæ co jest dla ciebie najlepsze. Nie matka, nie ojciec. Nie przyjació³ka, ani tym bardziej nieznajomi z forum.
Ty sama. Daj sobie tylko trochê czasu na przemy¶lenie spraw.
Boberros jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-18, 00:11   #14
Muirinn
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 267

Cytat:
Napisane przez Boberros Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li facet przyzna siê, ¿e zrobi³ nie tak jak powinien i wyrazi skruchê, a wcze¶niej nigdy nie by³o do niego zastrze¿eñ to mo¿na spróbowaæ jeszcze raz po jakim¶ czasie. W koñcu jak przez 8 lat by³o OK...

Mo¿e to zdarzenie by³o jednostkowe - a mo¿e w przysz³o¶ci siê powtórzy. Nie wiadomo. Je¶li jednak czujecie do siebie to co¶ i wasza mi³o¶æ jest obustronnie silna to warto siê zastanowiæ nad kontynuacj± zwi±zku.
Skruchê to mo¿e sobie wyra¿aæ po tym, jak zapomni o rocznicy albo nie wyniesie ¶mieci.
Szczerze mówi±c jest minimalna szansa, ¿e w przysz³o¶ci siê to nie powtórzy -
1. Nawet je¶li nie zrobi³by tego bez alkoholu, to kto zagwarantuje, ¿e nigdy w przysz³o¶ci nie bêdzie ju¿ pi³? Ma³e szanse. Zreszt±, skoro by³ w stanie zgwa³ciæ, to tego alkoholu na tyle du¿o nie by³o.
2. Zrobi³ to raz. Drugi raz jest ³atwiejszy, tak jak i kolejne.
Kto¶ kilka postów wy¿ej porówna³ to do bicia partnerki 'ale on tylko po pijaku, a jak nie pije to dobry ch³op'. To dok³adnie ta sama sytuacja. Kiedy¶ zastanawia³am siê, czy by³abym w stanie odej¶æ, gdyby mój T¯ mnie uderzy³. Bo powinno siê odej¶æ bez zastanowienia i natychmiast, gdy¿ jest 99% szansy, ¿e to siê powtórzy. Ten 1% jest strasznie trudny do przej¶cia, i ju¿ teraz wiem, ¿e bi³abym siê z my¶lami.

Aythya, czy do tej pory on by³ innym cz³owiekiem? Nie zdradza³ ¿adnych zachowañ, mog±cych ¶wiadczyæ o sk³onno¶ciach do przemocy?

Dla mnie sytuacja jest jasna - powinna¶ z nim natychmiast zerwaæ, zamieszkaæ osobno, urwaæ kontakt. Zas³ugujesz na kogo¶, kto bêdzie Ciê kocha³ i bêdzie czu³y, bêdzie siê o Ciebie troszczy³. Jest OGROMNE prawdopodobieñstwo, ¿e sytuacja siê powtórzy - dlaczego mia³aby siê nie powtórzyæ?
Nawet nie ma na tyle honoru, ¿eby Ciê przeprosiæ. Mo¿liwe, ¿e bêdzie siê t³umaczy³ tym, ¿e tak mu wstyd, ¿e nie by³ w stanie zacz±æ rozmowy i zacznie wpl±tywaæ Ciebie w poczucie winy.
Wiem, ¿e zerwanie z kim¶ po tylu latach jest wyj±tkowo trudne, ale je¶li nie teraz, to pó¼niej bêdzie jeszcze trudniej. Pó¼niej mo¿liwe, ¿e nie bêdziesz siê ju¿ potrafi³a z tego wypl±taæ. 8 lat to nic w porównaiu do ca³ego zmarnowanego ¿ycia Trzymam kciuki!
Muirinn jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-18, 20:40   #15
ameliax
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 718

Po raz pierwszy sama nie wiem, od czego zacz±æ.
Nie dziwiê siê, ¿e s³owo "na >>g<<" nie chce Ci przej¶æ przez gard³o. Mam tak samo. Nie dziwiê siê, ¿e nie posz³a¶ na obdukcjê. Te¿ tak zrobi³am.
Wed³ug badañ w samych Stanach 1/4 kobiet zosta³o lub bêdzie zgwa³cona. Policja podaje dane zani¿one o minimum po³owê.
Zaufania do tego cz³owieka nie odzyskasz. Mo¿e go z powrotem zaakceptujesz? Nie wiem, ale ka¿dy dzieñ, ka¿de spojrzenie bêdzie Ci o tym przypominaæ. A tego chyba nie chcesz.

Je¿eli Ci co¶ mogê radziæ, to uwolnij siê od niego. Teraz przynajmniej dos³ownie, bo g³owê bêdziesz musia³a d³ugo leczyæ.

Pozdrawiam.

kosmetyki
ameliax jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-18, 21:22   #16
ARAKSJEL
Hrodebert

Wiadomo¶ci: 4 441

Cytat:
Napisane przez Aythya Poka¿ wiadomo¶æ
Mam powiedzieæ "zgwa³ci³e¶ mnie"?
Dok³adnie, tak masz powiedzieæ ,to przecie¿ prawda ,w ¶wietle faktów jakie przedstawi³a¶ .
ARAKSJEL jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-18, 22:57   #17
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 661

Cytat:
J
Jedynym jego usprawiedliwieniem to alkohol, który potrafi wiele zmieniæ - cz³owiek mo¿e nawet nie wiedzieæ co robi i to jest fakt. Mowa tu o osobach pijanych, a nie po wypiciu 3 piw.
Alkohol nigdy nie jest okoliczno¶ci± ³agodz±c± w polskim prawie karnym. Wrêcz przeciwnie. Facet sam siê wprowadzil w taki stan i jeszcze wykorzysta³ stan partnerki
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-19, 00:03   #18
Boberros
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Muirinn Poka¿ wiadomo¶æ
Skruchê to mo¿e sobie wyra¿aæ po tym, jak zapomni o rocznicy albo nie wyniesie ¶mieci.
Szczerze mówi±c jest minimalna szansa, ¿e w przysz³o¶ci siê to nie powtórzy -
1. Nawet je¶li nie zrobi³by tego bez alkoholu, to kto zagwarantuje, ¿e nigdy w przysz³o¶ci nie bêdzie ju¿ pi³? Ma³e szanse. Zreszt±, skoro by³ w stanie zgwa³ciæ, to tego alkoholu na tyle du¿o nie by³o.
2. Zrobi³ to raz. Drugi raz jest ³atwiejszy, tak jak i kolejne.
Kto¶ kilka postów wy¿ej porówna³ to do bicia partnerki 'ale on tylko po pijaku, a jak nie pije to dobry ch³op'. To dok³adnie ta sama sytuacja. Kiedy¶ zastanawia³am siê, czy by³abym w stanie odej¶æ, gdyby mój T¯ mnie uderzy³. Bo powinno siê odej¶æ bez zastanowienia i natychmiast, gdy¿ jest 99% szansy, ¿e to siê powtórzy. Ten 1% jest strasznie trudny do przej¶cia, i ju¿ teraz wiem, ¿e bi³abym siê z my¶lami.
Takie sprawy s± na tyle skomplikowane bowiem nie ma regu³. Utar³o siê powiedzenie, ¿e jak raz uderzy to i bêdzie to robi³ w przysz³o¶ci.
Tak znam takie przypadki, ale nie ma³o jest te¿ takich, gdzie raz uderzy³ i zrozumia³ b³±d (lub ona zrozumia³a jak sprawc± by³a kobieta). Nigdy potem siê to nie powtórzy³o i ci ludzie ¿yj± w zgodzie, szczê¶ciu ju¿ po dwie dekady.
Dla mnie w du¿ej mierze sprawy zale¿± od zwi±zku - je¶li siê nie uk³ada³o, problemy narasta³y, oddalali siê od siebie to mo¿na zakoñczyæ zwi±zek - po co siê mêczyæ.
Natomiast jak my czujemy, ¿e to by³o niezamy¶lone, w afekcie, bêd±c odurzonym itd., a nasze dotychczasowe ¿ycie by³o dobre, to warto dok³adnie przemy¶leæ co dalej.
Zdrada zdradzie te¿ nierówna. Kto¶ kto chodzi na prostytutki czy ma kochankê\kochanka ¶wiadomie k³ami±c stawia siê w gorszej sytuacji od kogo¶ kto po pijanemu siê z kim¶ poca³owa³.
Wszystko ma swój umiar i nie ma kolorów czarno bia³ych. S± te¿ szaro¶ci.

Cytat:
Jest OGROMNE prawdopodobieñstwo, ¿e sytuacja siê powtórzy - dlaczego mia³aby siê nie powtórzyæ?
Z ca³ym szacunkiem ale dlaczego mia³aby siê powtórzyæ oraz sk±d dane, ¿e istnieje ogromne prawdopodobieñstwo?

Cytat:
Nawet nie ma na tyle honoru, ¿eby Ciê przeprosiæ.
Z tym siê zgadzam.

Cytat:
Napisane przez danusiaes Poka¿ wiadomo¶æ
Alkohol nigdy nie jest okoliczno¶ci± ³agodz±c± w polskim prawie karnym. Wrêcz przeciwnie. Facet sam siê wprowadzil w taki stan i jeszcze wykorzysta³ stan partnerki
Sêdziowie ró¿nie na to patrz±. Nie ma regu³y - by³ gwa³t zbiorowy 3 osób. Pili alkohol. Ofiara ich zna³a. S±d wymierzy³ po 3 lata bowiem ofiara pi³a alhokol i oni te¿. St±d taki wyrok.
S±d patrzy na wszelkie mo¿liwo¶ci ³agodz±ce - je¶li sprawca siê do tego przyzna (kara ju¿ ni¿sza), przeprosi ofiarê i wyrazi skruchê (ni¿sza o kolejne miesi±ce), a samo przestêpstwo odby³o siê w stanie niepoczytalno¶ci lub upojenia alkoholowego.
B±d¼my szczerzy - kary za gwa³t s± niskie nawet dla sprawców, którzy wci±gaj± kobiety prosto z ulicy za krzaki.
Jak s±d us³yszy, ¿e ofiara pi³a alkohol ze sprawc± i on te¿ by³ pijany to w zasadzie go nie ska¿e bo nie ma dowodów prócz s³owa przeciw s³owu. Ot kolejna libacja. O obdukcji ma³o kto my¶li, niestety
Stary 2014-02-19, 00:07   #19
201605090958
Konto usuniête

Cytat:

Sêdziowie ró¿nie na to patrz±. Nie ma regu³y - by³ gwa³t zbiorowy 3 osób. Pili alkohol. Ofiara ich zna³a. S±d wymierzy³ po 3 lata bowiem ofiara pi³a alhokol i oni te¿. St±d taki wyrok.
S±d patrzy na wszelkie mo¿liwo¶ci ³agodz±ce - je¶li sprawca siê do tego przyzna (kara ju¿ ni¿sza), przeprosi ofiarê i wyrazi skruchê (ni¿sza o kolejne miesi±ce), a samo przestêpstwo odby³o siê w stanie niepoczytalno¶ci lub upojenia alkoholowego.
B±d¼my szczerzy - kary za gwa³t s± niskie nawet dla sprawców, którzy wci±gaj± kobiety prosto z ulicy za krzaki.
Jak s±d us³yszy, ¿e ofiara pi³a alkohol ze sprawc± i on te¿ by³ pijany to w zasadzie go nie ska¿e bo nie ma dowodów prócz s³owa przeciw s³owu. Ot kolejna libacja. O obdukcji ma³o kto my¶li, niestety
Naprawdê? znasz takie rzeczenia bo zdaje siê, ze dysponujesz przestarza³ymi informacjami wiêc mo¿e jakie¶ konkrety, bo dawno nie slysza³am zeby ze 197 dostaæ 3 lata
Stary 2014-02-19, 00:23   #20
Boberros
BAN sta³y

Z tego co pamiêtam sprawa tyczy³a siê 2010 roku w okolicach Krakowa. By³o trzech sprawców i kobieta, która zosta³a bodaj¿e otumaniona paralizatorem.

Tutaj nowsze z mediów: 3 lata i 3 miesi±ce oraz 3 lata i 9 miesiêcy.

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...BICA/140129890

Zauwa¿, ¿e podane wyroki zapadaj± jako gwa³ty, które s± do udowodnienia. To co siê dzieje w zaciszu domowym\ma³¿eñskim mo¿e nie byæ brane jako gwa³t.... polskie s±dy nie raz udawadnia³y i do dzi¶ to robi±, ¿e s± pe³ne absurdów.
Stary 2014-02-19, 00:31   #21
201605090958
Konto usuniête

Cytat:
Z tego co pamiêtam sprawa tyczy³a siê 2010 roku w okolicach Krakowa. By³o trzech sprawców i kobieta, która zosta³a bodaj¿e otumaniona paralizatorem.

Tutaj nowsze z mediów: 3 lata i 3 miesi±ce oraz 3 lata i 9 miesiêcy.

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...BICA/140129890

Zauwa¿, ¿e podane wyroki zapadaj± jako gwa³ty, które s± do udowodnienia. To co siê dzieje w zaciszu domowym\ma³¿eñskim mo¿e nie byæ brane jako gwa³t.... polskie s±dy nie raz udawadnia³y i do dzi¶ to robi±, ¿e s± pe³ne absurdów.
W zamieszczonym przez Ciebie linku cytujê "wyroki w sprawie gwa³tu uchyli³" Czyli odpowiadali za pobicie...wiesz ciê¿ko mi dyskutowaæ z nieprawnikiem o prawie wiêc wybacz i dobrej nocy.
Stary 2014-02-20, 15:11   #22
dziewczyna__Bonda
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 246

Koszmar koszmar koszmar! Nad czym tu siê zastanawiaæ? Wiaæ - szybko i daleko.

Przemoc fizyczna to jest co¶ czego absolutnie nie tolerujê, na pytanie: czego bym nie wybaczy³a i na pewno nie kontynuowa³a zwi±zku? przemoc. I niewa¿ne czy skrzywdzi³by mnie, mamê, siostrê czy s±siadkê - ca³kowity wypad z ¿ycia.

Najgorsze po tym co siê sta³o jest jego zachowanie, udaje ¿e siê nic nie sta³o, my¶li ¿e nie pamiêtasz? ¿e zapomnisz? ¿adnego przepraszam, ¿adnej skruchy, próby wyt³umaczenia (wyt³umaczenia nie ma, ale jednak by³by to jaki¶ znak ¿e ¿a³uje )

Masakra... a¿ mnie zatka³o...
Stary 2014-02-20, 16:06   #23
201607040940
Konto usuniête

Obawiam siê, ¿e je¿eli nic mu nie mówisz, nie odnosisz siê negatywnie do tej sytuacji on uwa¿a ¿e nie masz nic przeciwko takiemu ostremu rozwiniêciu waszych wcze¶niejszych zabaw. Obym nie by³a z³ym prorokiem ale uwa¿am ¿e nie skoñczy siê na jednym takim incydencie.
Stary 2014-02-20, 16:34   #24
v-x-n
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 486

Cytat:
Napisane przez dziewczyna__Bonda Poka¿ wiadomo¶æ
Najgorsze po tym co siê sta³o jest jego zachowanie, udaje ¿e siê nic nie sta³o, my¶li ¿e nie pamiêtasz? ¿e zapomnisz? ¿adnego przepraszam, ¿adnej skruchy, próby wyt³umaczenia (wyt³umaczenia nie ma, ale jednak by³by to jaki¶ znak ¿e ¿a³uje )
Dok³adnie jak wy¿ej. Nie wypowiem siê co do gwa³tu i roli alkoholu, bo to jest kwestia indywidualnego postrzegania.

Ale: nie wyobra¿am sobie, ¿e po takiej sytuacji nawet nie porozmawiali¶cie, ¿e facet nic nie powiedzia³ oraz Ty nic nie powiedzia³a¶. Jakim cudem? Nie mie¶ci mi siê to w g³owie - ja na nastêpny dzieñ wygarnê³abym mu w twarz, ¿e mnie skrzywdzi³, bo presja i emocje rozsadza³yby mnie od ¶rodka. A facet swoj± drog± - zamiast udawaæ, ¿e jest ok powinien na kolanach Ciê przepraszaæ i wrêcz stawaæ na g³owie, ¿eby mo¿e jako¶ za³agodziæ sytuacjê (je¿eli przebieg by³ faktycznie tak dramatyczny jak opisujesz, to nie ma opcji, ¿eby nie dotar³o do niego, ¿e robi³ Ci krzywdê). Sorry - albo siê z nim rozstañ w trybie natychmiastowym, albo usi±d¼cie i powa¿nie porozmawiajcie.

Na razie wygl±da na to, ¿e kole¶ ma Ciê ca³kowicie w d**ie. Z tego co zrozumia³am, to macie teraz co¶ na kszta³t cichych dni? I on nic, absolutnie nie reaguje na obecn± sytuacjê?

Generalnie wed³ug mnie s± dwie opcje:

1. je¿eli zachowujecie siê w miarê normalnie, tzn. nie odsunê³a¶ siê jako¶ wyj±tkowo, ¿yjecie sobie dalej ze sob± jak gdyby nigdy nic, to facet mo¿e nawet nie wiedzieæ, ¿e Ciê skrzywdzi³ (je¿eli nic nie powiedzia³a¶ i nic po sobie nie da³a¶ poznaæ, to móg³ uznaæ, ¿e taka ostra zabawa by³a w porz±dku i obojgu wam siê podoba³a). W takim wypadku radzê jak najszybciej porozmawiaæ z facetem i wyja¶niæ sprawê.

2. Je¿eli miêdzy wami jest dystans, Ty siê odsunê³a¶, ewidentnie widaæ, ¿e jest co¶ nie tak, a facet nabra³ wody w usta i nie stara siê wyja¶niæ sytuacji, to pakuj manatki i jak najszybciej wymiksuj siê z tego uk³adu. Facet ma Ciê w absolutnym powa¿aniu i nie skoñczy siê to dla Ciebie dobrze.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-21, 10:11   #25
empress83
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221

W artykule jest podane ¿e za pobicie otrzymali wyroki jeden rok a drugi 9m-cy. reszta czyli po te 3 lata wynika, ¿e za gwa³t. Chocia¿ artyku³ jest tak napisany, ¿e ciê¿ko to stwierdziæ. Trzeba by by³o poszukaæ w Lex-ie.
Co do gwa³tów wyroki rzeczywi¶cie moim zdaniem s± zbyt niskie w Polsce i to nie podlega w±tpliwo¶ciom.
Wracaj±c do meritum sprawy- co do sytuacji, upojenie alkoholowe nie jest ¿adnym usprawiedliwieniem czy czynnikiem, który mo¿e z³agodziæ wymiar kary.
Chc±c wyci±gn±æ konsekwencje, proponowa³abym siê udaæ na obdukcjê, nawet dla samej siebie, je¿eli postanowisz byæ z tym mê¿czyzn± dalej.Sytuacja mo¿e siê powtórzyæ, wiêc bêdziesz mia³a w przysz³o¶ci jaki¶ dowód i¿ nie jest to pierwsze takie zaj¶cie.

Co do zachowania twojego partnera... nasuwa siê na my¶l pytanie, czy wcze¶niej nie bawili¶cie siê w podobnego typu rzeczy, tzn. udawanie, ¿e na si³ê, jakie¶ wi±zania itp. Poniewa¿, twój partner móg³ odebraæ ca³± sytuacjê zupe³nie inaczej, zw³aszcza, ¿e zaznaczy³a¶ i¿ lubicie eksperymentowaæ w ³ó¿ku....

Warto z nim porozmawiaæ na temat zaistnia³ej sytuacji.... Nie wiesz jak zacz±æ rozmowê po 8 latach wspólnego po¿ycia?.... Normalnie, wprost..., ¿e chcesz porozmawiaæ o ostatnim zdarzeniu, poniewa¿ nie daje ci to spokoju i chyba najwy¿sza pora aby wyja¶ni³ Ci kilka kwestii....
empress83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-21, 10:53   #26
beznadziejny123
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 625
GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez empress83 Poka¿ wiadomo¶æ
Co do gwa³tów wyroki rzeczywi¶cie moim zdaniem s± zbyt niskie w Polsce i to nie podlega w±tpliwo¶ciom.
Dla mnie podlega. Bo jako mê¿czyzna, z przera¿eniem s³yszê o sprawach kiedy kto¶ idzie do wiêzienia bo zosta³ fa³szywie oskar¿ony w akcie zemsty za co¶. Gwa³ty s± trudne do udowodnienia + wiele z nich jest wyssanych z palca by zniszczyæ czyje¶ dobre imiê albo kobieta posz³a chêtnie a dopiero potem ¿a³owa³a.

A autorce wspó³czujê. Czujê, ¿e to mog³oby dla mnie przekre¶liæ zwi±zek. Ale je¶li chcesz to ci±gn±æ to lepiej powiedzieæ wprost, ¿e czujesz siê ofiar± gwa³tu i po jego reakcji bêdzie widaæ co on w g³owie ma
-czy bêdzie mia³ poczucie winy i przeprasza³ i czu³ siê podle
-czy stwierdzi, ¿e przecie¿ mu siê nale¿y bo jeste¶ jego itd

I ew jakie¶ ultimatum, ¿e ma przestaæ piæ.

Oddaj g³os w ankiecie:
Mêska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz ¿e jest du¿o jednoczesnych PMSów i siê baby raz na jaki¶ czas pok³óc±
beznadziejny123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-21, 12:24   #27
empress83
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221

Có¿ czyta³am wiele orzeczeñ w sprawie tego przestêpstwa... i uwierz, s± zbyt niskie.
Owszem zdarzaj± siê sytuacje, kiedy kto¶ jest pos±dzony o zrobienie czego¶ takiego a w rzeczywisto¶ci nie mia³o to miejsca... jednak¿e, wbrew pozorom s± to wyj±tkowe sytuacje aby dosz³o do skazania. Poza tym kobieta ma prawo powiedzieæ w ka¿dej chwili "nie", nawet gdyby to by³o w trakcie. I w tym momencie mê¿czyzna ma obowi±zek zaprzestania... ale niestety co niektórzy wychodz± z za³o¿enia, ¿e "skoro chcia³a i nagle jej siê odwidzia³o to on mo¿e dokoñczyæ co zacz±³"...

Owszem nie mo¿na generalizowaæ ale....
empress83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-21, 14:53   #28
201607040940
Konto usuniête

Cytat:
Có¿ czyta³am wiele orzeczeñ w sprawie tego przestêpstwa... i uwierz, s± zbyt niskie.
Owszem zdarzaj± siê sytuacje, kiedy kto¶ jest pos±dzony o zrobienie czego¶ takiego a w rzeczywisto¶ci nie mia³o to miejsca... jednak¿e, wbrew pozorom s± to wyj±tkowe sytuacje aby dosz³o do skazania. Poza tym kobieta ma prawo powiedzieæ w ka¿dej chwili "nie", nawet gdyby to by³o w trakcie. I w tym momencie mê¿czyzna ma obowi±zek zaprzestania... ale niestety co niektórzy wychodz± z za³o¿enia, ¿e "skoro chcia³a i nagle jej siê odwidzia³o to on mo¿e dokoñczyæ co zacz±³"...

Czyli proponujesz ¿eby Autorka nic nie robi³a?
Stary 2014-02-21, 15:15   #29
dandi49
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 98

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli proponujesz ¿eby Autorka nic nie robi³a?
W po¶cie Twojego poprzednika nie widzê ¿adnej sugestii, wiêc nie wiem sk±d pytanie..
dandi49 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-21, 20:53   #30
201607040940
Konto usuniête

Cytat:

mo¿e empress83 mia³a co innego na my¶li, ale jej odpowied¼ odbieram jako zniechêcaj±c± do dzia³ania: ¿e i tak nic siê uda siê zrobiæ a ewentualny wyrok i tak by³by niski.
Autorka siê nie wypowiada, mam nadzieje ¿e ma ju¿ za sob± wizytê u lekarza i rozmowê z partnerem. Wa¿ne ¿eby co¶ zrobi³a.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-02-27 09:58:19

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.