|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
a gdzie kupujesz balneum i w jakiej cenie? Ja znalazłam w aptece tanie leczenie po około 40 zł kupowałam już kilka razy, teraz jest promocja za 36.99 500 ml ale data ważności jest do końca maja
Cytat:
Cytat:
|
|
#1202 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
![]() A jakie ubranka, jakie ?Ja z rańca zrobiłam nalot na All i nakupowałam pajacyków Nexta do spania i takie ubranko Supermana i kościotrupa ![]() Nie masz pojęcia jak mi DZIWNIE!
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony faktem.jest zr najwiecej wychlustal jak karmilam rano czyli na dosc napompowanym cycu i wczoraj po butelce a tez wcinal jak szalony ja owszem ale co gorsze mam za soba nie udana ekspozycje na gluten i nie wiem co dalej moze to od tego Endzi gratylacje ![]() a ja zasnelam z Maciuchem jeszcze na dwie godziny tego mi bylo trzeba dzis w nocy jedna pobudka, ale chyba mu sie pic chcialo bo obydwoje z tz sie obudzilosmy na szklanke wody ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z 51015 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5r2416?c=3016 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5p2410?c=3010 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5r2417?c=3021 Z hm spodenki http://www.hm.com/pl/product/20996?article=20996-C I jeszcze z c&a mam zamowione ale juz nie pamietam co tam bylo a jeszcze nie przyszlo. A z hm mam jeszcze kilka rzeczy na oku, ale musze kupony podrukowac, zawsze troche taniej bedzie ![]() AAa.. jeszcze wczoraj w pepco bylam 2 bodziaczki, koszylka "daddy love me" i plaszczyk na wiosne plaszczyk taki sztuczny bo sam poliester, ale to i tak na wierzch, a za 30 zl nie moglam sie oprzec Aktualnie sie pierze ale wstawie fotke pozniej
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2014-02-17 o 10:14 |
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu porusze temat glutenu ![]() Igor skończył 5 miesięcy więc wypadałoby wreszcie zacząć tą ekspozycje mam kaszke z pszenicy holle i teraz moje pytanie... ile mam dać tej kaszki żeby były te 2-3g glutenu ? też 2-3g kaszki ? wiem że bobovita zawiera też inne składniki w kaszce i tam się podaje tej kaszki więcej - na ich stronie jest fajny przelicznik ![]() no i chce podawać tą holle z moim mlekiem, ile tego mleka żeby to miało taką konsystencje do podania łyżeczką ? wiem że wszędzie piszą o 100ml mleka lub wody.. ale jeśli dam te pół łyżeczki kaszki na 100ml swojego mleka to chyba to będzie zbyt wodniste do podania łyżeczką ? myśle żeby dawać łyżeczką kaszke a potem normalnie podać pierś i nakarmić ![]() poradzcie
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
endżi suuuper!!!!! Bardzo się cieszę
![]() Cytat:
jakoś koło 68 zł.
|
|
#1207 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy się z Jaśkiem w piękny, słoneczny dzień z małym sukcesem od rana ![]() Cytat:
![]() co do odginania się do tyłu mi neurolog mówiła to samo no i że należy się bawić/ nosić tak aby uniemożliwiwac dziecku to odginanie ![]() Cytat:
Cytat:
u nas to samo z jedzeniem. kiedyś jak się Jasiek przyssał to pięknie jadł, a teraz wszytsko go rozprasza i tak jak u Ciebie jaika je dużmo mniej w dzień, ale nadrabia łobuz w nocy![]() Cytat:
i dla Julka madziuchny również! Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- a teraz sukces Jasio po raz pierwszy siedział spokojnie w nosidełku a teraz w nim śpi już 30 minut ![]() ja w tym czasie wypiłam inkę, nadrobiłąm forum i złozyłam pranie - cudnie ![]() gorgulku dziękuję ci za radę, pisałaś kiedyś zeby lekko podskakiwac przyubieraniu nosidełka - zadziałało potem zwidziliśmy dom i Jasio zasnął. Dowód zaraz w k.
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Wyspałam się dziś za wszystkie czasy mimo że TŻ o 4:40 wychodził do pracy pierwszy dzień po 10 dniowym urlopie. Wikuś zasnął wczoraj o 21:30, dostał jeść o 24 i obudził sie dopiero o 6 rano. Jak Tż był w domu to po przebraniu mu pieluszki o 6 od razu wynosił go do salonu a dziecko marudne było cały późniejszy dzień. Dziś ja go nakarmiłam , przebrałam i włożyłam do łóżeczka z karuzelką - pogadał 20 minut i sam zasnął na kolejne 2,5 godziny od jutra ambitny plan przejść w końcu na dietę SB
|
#1209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może i masz rację, że by sobie poradził, ale nie wiem czy będzie chciał ![]() Cytat:
oby tak dalejtassia, motyl, agusiowata i inne dziewczyny, które chodzą z maluchami na basen - poradźcie ![]() Znalazłam u nas dwa miejsca z zajęciami na basenie dla maluchów: - w pierwszym miejscu cały kurs to 12 trzydziestominutowych zajęć za 320 zł, - w drugim miejscu jest też 12 zajęć trzydziestominutowych za 330 zł, ale kurs obejmuje trzy etapy, czyli 3x12 zajęć ![]() I tak się zastanawiam ile ten kurs trwa u Was? Czy naprawdę konieczne jest 36 zajęć, skoro w tym pierwszym miejscu jest tylko 12 ![]() Dzwoniłam w to pierwsze miejsce i Miłek mógłby zacząć od soboty, ale nam soboty nie pasują, więc dopiero pod koniec marca byłoby miejsce dla niego w tygodniu. A Dawid mógłby zacząć już jutro. Bo tak stwierdziliśmy, że jak jeden by chodził to i drugi. Tylko mąż by chciał żebyśmy się podzielili, a ja z moim gabarytem nie pójdę na basen
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-17 o 10:33 |
||
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszcze Wam udanych nocek
u mnie są częste pobudki, tak ze 3/4 razy... a jak Jasiek śpi to ja sama zasnąć nie mogę, nie wiem o co chodzi, chyba na jakiejś żyle śpie ![]() ostatnio wprowadziłam Jaśkowi juz harmonogram jedzenia... śniadanie: kaszka ta EXPERT bo ma najlepszy wg mnie skład z tych sklepowych II sniadanie: mleko Obiad: sama gotuje warzywka i królika (moj tata hoduje) a reszta ze słoiczka (mięsla + warzywka) pozniej mleczko mleczko z kleikiem deserek w postaci jakiegos owocku noi do snu samo mleczko noi tak sobie mysle, czy to dobre jak on tyle wazy taka kluska z niego jest coraz wieksza... Wy jako bardziej doswiadczone powiedzcie mi czy moge mu utrzymywac taki harmnogram jedzeniowy, czy np ograniczyc do jednej nowosci, np w poniedzialek z nowosci sama kasza, we wtorek sam obiadek... ?? juz nie wiem ![]() a jako bonus dodaje filmik Jasia śmieszka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=2TrcN...ature=youtu.be
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za marchewkeco do zachowań jakie opisałaś - mój też czasem tak ma...
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co piszesz wychodzi 7 posiłków, więc dużo moim zdaniem, ale zależy jakie odstępy są między nimi i czy Jasiek zdąży zgłodnieć czy domaga się jedzenia? jakie porcje zjada?
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-17 o 10:57 |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja podaje Lilci tylko 5 posiłkow wiec dla mnie te 7 to baaardzo duzo..nie wiem co Ci doradzic.. Jasio cudny chłopaka ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Papuzko to koniecznie daj znac jaki bedzie wynik! |
|
|
|
|
#1217 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A widziałaś moze jakis fajny bezrekawnik, czarny lub brązowy ? Cytat:
każda wolna chwila spokoju na miarę złota ![]() Cytat:
20.09.2013 Wiktoria Edytowane przez xViolet Czas edycji: 2014-02-17 o 11:30 Powód: Dopisanie |
|||
|
|
|
#1218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak się zastanawiam czy nasze chłopaki się umawiają czy co ....bo mój ostanie dwie nocki też super śpi
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia słodko zaciesza
Cytat:
Maja polubiła smoka w 21 tygodniu życia eh ciesze się bo ją ususpokaja i nie ssie kciuka. Może łatwiej bedzie nauczyć ją samodzielnego zasypiania ![]() Wczoraj pierwszy raz nie płakała w samochodzie i na zakupach w tesco i rosku. Nareszcie udało sie bez ryku zrobić zakupy. Caly czas sie rozglądała i ssała smoka. Zaraz idziemy na spacer i mam nadzieje że nie wrócimy po 15 minutach z płaczem jak zwykle. |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze jej opowiadam co widzi
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Jaś cudnie się śmieje ![]() A ja byłam dziś w lumpku. Pierwszy raz wzięłam tżta I co? Kupił sobie 3 pary spodni, m.in. big star, pierre cardin, ja też spodnie, Filipowi kurtkę na teraz (bo ma tylko kombinezon), 3 spodnie dresowe i bluzę. I zapłaciliśmy 46 zł I od dziś zaczynam pisać magisterkę |
|
|
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nie mam jak was nadrabiać.... Wy o rozliczaniu Pitów a ja wczoraj byłam świstakiem i zawijałam w koperty żeby wysłać.U nas słabo- Gosia z pt/sb poszła spać o 3.40 z sb/nd o 2 a dzisiaj o 1- ona ma tylko 2 małe drzemki na cały dzień. Mi wyskoczyła jakaś pokrzywka na rękach i jakieś krosty na rękach i cycach i na gwałt dzisiaj muszę iść do dermatologa prywatnie. Modlę się, żeby to nie było nic zaraźliwego i żebym nie musiała drastycznie przerwać kp. Pozdrawiam, uściskam wszystkie i każdą z osobna.
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Matal, Madziuchna (nie wiem czy ktoś jeszcze) widziałyście nowy odcinek PLL?
Co powiecie na teorię,że A. to...... Aria ??
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tyle co czytalam to dziecko powinno jesc 5-6posilkow dziennie ja bylam dala kaszka mleko obiad owoc mleko ew. mleko Cytat:
u nas sa po prostu zajecia z instruktorempoki co bałabym sie pojsc na basen bez instruktora ale zapewne w maju jak bedziemy na wakacjach tak sie to wlasnie skonczy
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Skąd pomysł ze aria? Czytałam już tyle teorii, że już sama nie wiem kogo podejrzewać... Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dawno jeździmy z obniżoną budką, żeby czymś ją zainteresować, ale tylko trochu działało. Najbardziej uspokajał ją mój śpiew, miny i opowiadania (mieszkamy na odludziu) ale to też na chwilę działało. No zobaczymy jak ze smoczkiem będzie...Cytat:
Może alergia skórna. Nie dobieraj sobie do głowy tylko idz do lekarza. Będzie dobrze boja powodzenia w pisaniu pracy ![]() Kupiłam suszoną śliwkę Bobovity, ale dygam się podać. Podawałyście może? Szukam sposobu na częstszą cupkę . ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Co to PLL? nie mogę skojarzyć żadnego serialu/programu |
||
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
witam się połikendowo
![]()
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u Was to jest na jakiejś innej zasadzie? ja się po prostu zastanawiam czy po 12 zajęciach dziecko już jest na tyle obeznane z tematem, że można z nim iść normalnie na basen bez instruktora, no bo jednak w tym drugim miejscu proponują 36 zajęć a może to tylko wyciąganie kasy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

jesli będziesz widziec cos niepojącego to wtedy najwyzej poprosisz o skierowanie.Oby nam szybko zniknęły te naczyniaczki
I potem już coraz bardziej ku lepszemu 

?
Po prostu z cyca mi więcej leci i pewnie ona nie nadąża, może też tak jest u Ciebie? Odbijasz po karmieniach?
[/RIGHT]

29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013