|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() niebieska lekkiego porodu. ![]() Kąpalam dzisiaj mojego syna o 3h30 ![]() ![]()
![]() |
#1292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko współczuję ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
gratulacje dla siostry- niezłe kluseczki ![]()
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
Gosia, dzisiaj będzie lepszy dzień! Mam nadzieję że pospalas choć trochę ;*
Migotka, mój Smerf miał dziś to samo! Skubwniec w ogóle nie płakał tylko tak właśnie przez sen popiskiwal, stekal. Widać se go gazy meczyly. Karmiłam go trzy razy na spiocha. Ogólnie średnio ho ja też nie mogłam spać normalnie tylko co chwilę otwieralam oczy i patrzylam czy z nim wszystko w porządku. Isia, gratulacje dla siostry! Niebieska, banan dla Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1294 |
Zakorzenienie
|
U mnie to samo, sen z otwatym okiem- czujka.
Podzialalo trzymanie w pionie. Ale i tak zerkalam czy wszystko ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Niebieska ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1295 |
Zakorzenienie
|
dobra od 62 minut jestem sama, mąż do roboty poleciał.
na razie spokój na froncie- Adaś spi ale.... czeka mnie zmiana bomby pieluchowej EDIT: właśnie była bomba ![]() ![]() jestem załamana- zrobiły mi się rozstępy na cyckach ![]() ![]() ![]() ![]()
#1296 |
Zadomowienie
|
Niom duzi chłopcy, cc miała w 38 tyg, tyle kg nosić brzuszku ,,,
Magnusia cierpliwości ci życzę, chyba się kimne jeszcze godz bo mały usnal , później jedziemy na usg główki, boję się wyników... |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem pewna, że wszystko jest OK i usg pokaże prawidłowe zapisy ![]()
![]() |
#1298 | ||
Gang Iren
|
Generalnie nie śpi źle. Czasem ma akcje,że dłuższy czas marudzi,płacze,do cycka chce. Nie wiem,może brzuszek go boli. Kilka chyba nie,bo z Wiki było inaczej przy kolkach.
Wczoraj zasnął dopiero o 23,ale później ja go obudziłam,bo cycki bolały już i miał kupę,więc zjadł po 3 i spał do 7 rano. Więc spoko. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O super,gratulacje!Dorodne chłopaki ![]()
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
raport z frontu: były bąki i mega kupa, osikanie się i przebieranie teraz spanie i za jakieś 30 min cyc.
Jeszcze żyję ![]() aaa zapomniałam się pochwalić dostaliśmy od kolegów małża z pracy bujaczek http://allegro.pl/listing/listing.ph...y&bmatch=s0d-1 i łóżeczko turystyczne http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...946513695.html (model nono) ![]()
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas noc wspaniała ![]() Lenka obudziła się ok 21 pomarudziła, strzeliła kupę, przy cycu do 23 po czym zasnęła, o 1 pobudka....cyce...2 mega kupy...2 przebrania bo jej się ulało i tak spała do 6 po czym znowu kupa...jedzenie i sen do 8:30 no i znowu..kupa...cyce...tera z leży w łóżeczku i coś tam do siebie marudzi ![]() Dziewczyny ale ja nie chcę rezygnować z kp, po prostu martwię się czy ona się najada, dziś w nocy było dobrze z moim mlekiem, widziałam że sama puściła cyca i zasnęła...mam nadzieję że to się jakoś unormuję i nie będę musiała dokarmiać ją mm, jutro odwiedzi nas położna, porozmawiam z nią na ten temat ![]() Dziewczyny czy Wam tez tak nogi puchły po porodach? Ja zamiast stóp mam baniaczki...łydki też opuchnięte, nie wiem o co chodzi...no i rana po cc jeszcze ciągnie i pobolewa a chciałabym już niedługo zacząć ćwiczyć, brzuszek ładnie się zmniejsza ale jest taki sflaczały no i przy ranie trochę jeszcze opuchnięty, a i pupa musi się zmniejszyć KONIECZNIE ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1301 |
Zadomowienie
|
niebieska noto
![]() ![]() ![]() isia Twoja siostra troche dzwigala w brzuchu, gratulacje dla niej ![]() A w ogole to witam sie poniedzialkowo. U nas w sumie w nocy jedno karmienie o 3, ale poszlismy spac w trojke o 23.30 ![]() Alek niedawno zaczal tak żalosnie plakac, ze az mi sie serce sciskalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Ale sie wysłałam! Spałam 12 godzin z 3 pobudkami - dwiema krótkimi i jedną 1,5 godzinną, w której zaliczyłam kąpanie Emila (precz z rutyną! Dlaczego nie kąpać o 3 nad ranem?
![]() ![]() ![]() Cytat:
No ale biust urósł mi tak bardzo, ze w sumie nie ma co się dziwić.
![]() |
#1303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A hustawka jest dla nas wybawieniem, jak chcemy spokojnie i wspolnie zjesc obiad ![]()
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
Ahh ja tez mega wyspana... Położyłam sie o 22:18 i wstałam o 7:11
![]() Moje dziecko podobno jadło w miedzy czasie o 3:20 ale mi nic o tym niewiadomo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1306 |
Rozeznanie
|
hey Dziewczynki
![]() Urodziłam w piątek i mam wrażenie, że od tego czasu trwa jeden wielki długi dzień. Jak to jest spać dłużej niż godzinę? Ja chcę do mojego łóżka... Zuzia dużo śpi i robi się żółta, dziś okaże się czy załapie się na naświetlanie. No i straciła już 300 gram. Liczę jednak że dziś będzie lepiej, bo coraz ładniej ssie i to nawet ze wzgardzonego cycka też. I mi też lepiej wychodzi przystawianie, choć leżąca pozycja nie jest super wygodna. Ale wszelkie siedzące jeszcze odpadają. Na razie cieszę się tym, że zaczęła jeść. Wszystko przeczytałam ale wybaczcie brak odniesień do waszych wiadomości - internet tutaj ledwo ciągnie a i mi ciężko przychodzi sensowne układanie zdań.
#1307 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() niebieska powodzenia!! ![]() isia gratki dla siostry!!! magnusia super prezenty!!! u mnie noc na wpół tragiczna ![]() i to przez moja głupotę :baciki: rozbudziłam dziecko ![]() około godz 2 standardowo obudziła się na żarcie. mieliśmy przygotowane mleko w butelce... ale stwierdziłam, że wieczorem się nie odciągałam i dam jej piersi mając nadzieję, że będzie tak spokojna, grzeczna i zaśnie w mig nie wybudzając się jak noc wcześniej. tak też zrobiłam, dałam pierś i dziecko pięknie zasnęło.. ale za chwilkę narobiła w gacie i trzeba było ją przebrać. przebrałam i była również wyjątkowo spokojna , dałam znowu pierś (a już była na wpół śpiąca i prawie padła) i wpadałam na "genialny" pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w sumie to nie wiem czemu się dziwię, jak mnie ktoś wybudzi to póxniej mam ochotę go zabić ![]() ![]() idę zaraz na spacer i tylko mam nadzijeę, że nie będzie powtórki z wczoraj ![]() ![]() a co do rozstępów, to zauważyłam wczoraj że chyba też zaczynam mieć na piersiach!!! a całą ciąże nic, ani na brzuchu ani na pośladkach ani na piersiach ![]() ![]() bo zwykle mam bardzo małe a ostatnio za bardzo sobie odpuściłam:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Doris chwilowo drzemie jeszcze z tatą w naszym łóżku ![]() Edit...oczywiście nim skończyłam pisać posta drzemka się skończyła ![]() W ogóle to chyba Wam nie mówiłam, ale Dorotka od tygodnia śpi w nocy w swoim pokoju. Nie wiem dlaczego ale kosz mojżesza zaczął być bee i w łóżeczku była znacznie spokojniejsza. A że łóżeczko się u nas nie zmieści to Doris się tam przeniosła. Generalnie jest dobrze (chyba ja to bardziej przeżywałam ![]() Cytat:
![]() ciekawe czy taka postać słodu byłaby ok bo mam juz dosc picia herbatek i wywarów... Cytat:
co do smoczka-mam wrazenie ze sie za bardzo demonizuje jego stosowanie. praktycznie nie znam dziecka które nie miało smoczka-wszystkie mają sie dobrze. ja nie mam zadnych wyrzutów sumienia ze Doris ssie smoczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zawsze sie zastanawiam skad u wielu z was ten strach przed zostaniem z dzieckiem sam na sam. Mąż wraca do pracy! Jesteśmy sami! AAA...może ja jakaś inna jestem, ale ja w tym nie widzę żadnego problemu. Ja i mała w domu, mąż w pracy-no tak już jest ![]() ![]() Jestem pewna że każda sobie radę z dzieckiem i zupełnie nie ma się czego bać ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1309 | |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
![]() Moje dziecię grzecznie lezy i cisnie kupę - dziś pierwsza chwila dla mnie. Ale nie narzekam bo pospalam do 8:30 z przerwami oczywiście. Cytat:
Em ma słyszysz z pokoju obok jął Doris glodna? Czy ona tak glosno krzyczy, że ciężko przeoczyć? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zadomowienie
|
Matko..... moje dziecko testuje dzisiaj moja cierpliwosc
![]() Wczesniej, jak pisalam, ze zasnal, to oczywiscie sie obudzil za minute, no i jeden ciagly ryk ![]() ![]() Na rece, za chwile ryk, do lozeczka, ryk, smoczek, ryk, piers, ryk, smoczek, ryk, hustawka, ryk, na rece, ryk ja p...le ![]() ![]() ![]() ![]()
#1311 |
Rozeznanie
|
![]() U mnie noc teoretycznie super. Mała spała od 21 do 8 z przerwą na karmienie ok. 3. Był więc czas się wyspać, ale ja i tak jakaś nietomna dzisiaj jestem ![]() ![]() Magnusia - a skąd u ciebie takie obawy dotyczące zostania sam na sam z Adasiem? Dziewczyny, więcej wiary w siebie! ![]() Perfuzja - czy Emil zasadził w nocy taką kupę, że musiałaś go wykąpać? ![]() Le La - a może do wózka i na spacer? Pobuja go po wertepach to się uspokoi, a i ty się trochę dotlenisz i odstresujesz? ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-17 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Gang Iren
|
LeLa trzymaj się
![]() Kacperek od rana godzinę leżał mi na kolanach,patrzył mi w oczy i uśmiechał cały czas ![]() ![]()
#1313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie wiem- ja to panikara jestem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
ale super ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niech juz przyjezdza, bo zaraz przez balkon wyskocze ![]()
![]() |
#1315 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do zostania samej z dzieckiem to też nie wiem skąd ten lęk, może jest ciut lepiej jak ma mi kto wymienić okupaną pieluchę na przewijaku, ale sama też ogarnę. a kto lepiej zajmie się maluchem jak nie mama? Cytat:
![]() u mnie w domu chory mąż- wiadomo chyba co to oznacza ![]() u nas pierwsza nocka samodzielnie przespana w łóżeczku ![]() ![]()
![]() |
#1316 |
Rozeznanie
|
isia-
![]() Oraz gratulacje dla siostry, takie duże bliźniaki to tylko podziwiać. ![]() Niebieska- ![]() ![]() magnusia-bardzo fajne i przydatne prezenty. ![]() perfuzja- życzę ci zawsze takich nocy jak dzisiejsza ![]() vacuity- ![]() Le La- spokojnie, dasz radę. ![]() Witam się i ja. Dzisiejsza noc beznadziejna. Zasnęłam późno a o 5 wstałam na siku i już nie zasnęłam. Leżałam tylko pod kołdrą , bo co tu robić. Tż w pracy , ja ogarnęłam trochę tu i tam poszłam do piekarni i do sklepu i teraz leżę, a na kuchni gotuje się kompocik z jabłek. W ogóle dzisiaj jest mi wyjątkowo ciężko.... A znaków ,że niedługo poród żadnych ![]() I dłonie to jedna wielka serdelka, gdzie moje zgrabne palce ?? ![]()
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze wieczorem nie zdążyliśmy go wykąpać, to go rozebralam i wzięłam do wanny ![]() ![]()
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() U nas noc idealna. Leon budzil sie tylko 2 razy!! Ja nie wiem czy dobrze robie, ale nie wybudzam go na karmienie. Wychodze z zalozenia, ze jak bedzie glody to sam da znac, a ze na wadze przybiera idealnie, to chyba nie jest to blad??? Za to od rana jest marudny i nie moze zrobic kupy...hmmm moze to po bananie, ktorego zjadlam wczoraj??? Wlasnie, jak u Was jest z owocami?? Co jecie?? Ja diety przy kp nie mam, ale slyszalam, ze cytrusow sie nie poleca, jablek tez!! To chyba nic nie zostaje o tej porze roku!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jem wszystko.
![]() |
#1320 | |
BAN stały
|
Cytat:
hej mój Synek identycznie tak samo pokwikuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.