|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Ja mialam takie małe "gówienka" z allepaznokcie i to byla masakra, lakiery byly niesamowicie gęste, na panokciu robila sie skorupa, po 2 dniach dwa paznokcie zeszly mi platami a reszta nie chciala aie odmoczyc w acetonie wiec musialam spilowac :banghead: podsumowujac MASAKRA :thumbdown:
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
"Rozkoszny wieczór" z Mistero Milano. I top Eco. Uwielbiam jak się błyszczy!
|
|
|
|
#2523 |
|
z pazurem
|
rzeczywiście połysk cudo
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Z czasem MINIMALNIE mniej, bo obtarcia mechaniczne ale i tak bez porównania z CZ. I mam wrażenie, że mimo iż top z Eco jest dużo rzadszy to daje o wiele twardszą powłokę niż CZ. Ja swoje mani noszę 1,5 tyg, rozwiarstwiły mi się 3 paznokcie ale nie odchodzą od płytki, nie zadzierają się jak guma jak w przypadku CZ. Przy moich paznokciach taki czas to super wynik. A mogłabym ponosić pewnie jeszcze jeden tydzień gdyby nie to, że muszę zmienić na wyjazd. Jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę
Edytowane przez rossogatto Czas edycji: 2014-02-17 o 11:06 |
|
|
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
I moja kolekcja. CZ, Mistero Milano i Indigo
|
|
|
|
#2526 |
|
Raczkowanie
|
kochane,a ja poszukuję dwóch kolorków
![]() Mam bazę Gelish,więc nie musi być to hybryda z wyższej półki ![]() jeden to piękny błękit a druhi to koral wstawiam zdjęcia
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
_polly dzięki za opinie
chyba się skusze na silicare, zobaczymy co się będzie działo! A od kogo kupowalas swoje?Dziewczyny, miała któraś doczynienia z lacco? Reklamuja się w akademii paznokcia dlatego jestem ciekawa |
|
|
|
#2528 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Od jakiegoś czasu zainteresowałam się paznokciami hybrydowymi. Przejrzałam forum i mój wybór padł na starter za 170 zł z Cosmetic Zone i do tego dokupiłam 3 lakiery. Wcześniej nie miałam styczności z paznokciami hybrydowymi dlatego stwierdziłam że na początek cosmetic zone powinien mi wystarczyć. Niestety mam mieszane uczucia co do trwałości paznokci wykonanych włąsnie tymi produktakmi. Fakt pierwsze paznokcie jakie wykonałam u siebie zalałam skórki i myślę że dlatego nie dotrzymały dwóch tygodni... musiałam je ściągnąć po 10 dniach, ponieważ zaczeły mi odchodzić płatami od strony skórek. Następne wykonałam u znajomych i niestety lakier trzymał się bardzo krótko już po paru dniach zaczęły odchodzić płatami
, baza i top muszę przetestować z innej firmy. Mam nadzieje że będą się dużo lepiej trzymały jak tylko zakupie nową baze i top podziele się opinią
Edytowane przez magdalena1a Czas edycji: 2014-02-17 o 14:50 |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
mój ulubiony top to Atistic -Colour coś tam
siostrzana marka Gelisha ale top jak dla mnie o wiele lepszy
|
#2531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba musisz troszkę poćwiczyć, ja też kupiłam zestaw z CZ i jestem mega zadowolona z moich paznokci nic nie odchodzi płatami, myślę,że słabo zmatowiłaś płytkę paznokcia i nie odtłuściłaś odpowiednio, skoro za pierwszym razem paznokcie trzymały się 10 dni mimo zalanych skórek to znaczy,że lakiery są ok , a przy kolejnych manicure miałaś problem to podejrzewam,że musiałaś gdzieś popełnić mały błąd
|
|
|
|
|
#2532 |
|
z pazurem
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
właśnie przed chwilą zrobiłam swoje pierwsze hybrydy
![]() Estetiq 50
|
#2535 |
|
z pazurem
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
...
hmm...dopytam jutro w pracy,Szefowa zamawiała do salonu.
|
#2537 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no nic musze uczyć się na próbach, zobaczymy ile znowu na moich wytrzymają a jak nie to zmieniam baze
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie....od paznokci to aż tak nie zależy<chyba,że ewidentnie są marniutkie i kruchutkie,że ciężko utrzymać jakikolwiek odrost paznokcia> a bardzo dobra hbryda radzi sobie nienajgorzej nawet z taką płytką....stawiam raczej na błędy przy wykonaniu no i jakosć produktu/lampy
|
|
#2539 |
|
Przyczajenie
|
to w takim razie nie poddaje się i może rzeczywiści to kwestia wprawy
wykonam jeszcze parę paznokci i zobacze co się będzie działo. Chociaż i tak jestem średnio przekonana do jakości tej bazy z CZ i w wcześniejszych postach też niektórzy pisali o tym problemie i wystarczyła zmiana bazy i trzymały się dużo dłużej. Top też jest średniej jakości... po tygodniu paznokcie miały ryski i już się tak nie błyszczały jak w pierwszych dniach...
|
|
|
|
#2540 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Popracowałabym jeszcze nad kształtem, bo jest bardzo niesymetryczny i właściwie na każdym pazurze nieco inny. Wydaje mi się też, że nakładasz za dużo lakieru, a wnioskuję to z nierówności na paznokciu. Widać też przesuszone skórki, koniecznie nawilż je oliwką.
Kolor wybrony |
|
|
|
#2542 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie ja mam twarde długie i mocne paznokcie i mi dłużej się trzymały (pomimo tego że za pierwszym razem zalałam sobie skórki) a znajome miały krótkie i cienkie gdzie ciężko było nawet dobrze zabezpieczyć wolny brzeg i trzymały trzy dni po czym po prostu zaczeły się odklejać płatami
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to przecież napisałam,że chyba,że płytka jest ewidentnie w gorszej kondycji......przez ostatnie 2 mc wykonałam około 200 hybryd,mogę prowadzic statystyki prawie Klientkom z problematycznymi paznokciami Gelish/Artistic trzyma się zadziwiająco dobrze. Więc w nawiązaniu do postu na który odpowiedziałam stawiam na to na co napisałam.amen
|
|
#2544 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Moją receptą na szybkie poprawienie stanu pazurów jest wapno z muszli ostryg, przyjmowałam kiedyś na zalecenie lekarza i odkryłam taki oto "skutek uboczny"
U mnie działa za każdym razem, kilka dni łykania i znowu mam twarde szpony.Polecałam też moim przyjaciółkom, u jednej zadziałało, u drugiej zupełnie nie. |
|
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
RosesAreRed, każda rada jest cenna
jak pisałam są to moje pierwsze więc jeszcze trochę nauki przede mną ![]() Jak zawsze wydaje się ze nakłada się mało,ale może faktycznie było ciut za dużo,a co do kształtu to ciężko mi go wypracować na każdym paznokciu taki sam,zawsze zaczynam wyrównywać i o,wychodzi ![]() Dziękuję za uwagi!
|
#2546 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Nie bulwersować się tu
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee...nie strasz nie strasz hahaha.....
|
|
#2548 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Cieszę się, że przyjmujesz krytykę, bo obawiałam się focha za szczerość ![]() Moim zdaniem malowanie pazurów hybrydą jest dużo łatwiejsze niż tradycyjne malowanie. Lakier nie zasycha w locie, nie robią się mazy itd. Grunt to nakładać na prawdę cieniutkie warstwy. Niech ich będzie 3 albo i 4 ale cieniutkie |
|
|
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
RosesAreRed, za prawdę nie ma focha!
![]() A z resztą,po co ma się człowiek obrażać jak dobrze mu radzą? ![]() To miało być coś pomiędzy migdałem a szpicem,a wyszedł mój własny,oryginalny kształt
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
Witam.
Od dawna przeglądam "hybrydowe wątki" i też postanowiłam pobawić się w domu. Korzystając z wiadomości tu zawartych skusiłam się na produkty CZ. Nie żałuję. Kierowałam się oczywiście ceną. W tzw. międzyczasie czytałam tu sporo na temat lepszych baz i topów i miałam na nie chęć. Tylko pytanie-po co, skoro po dwóch tygodniach będę zdejmowała lakier tylko dlatego że straszę odrostem? Na potwierdzenie swoich słów wstawiam fotki . Jedna jest zaraz po,pazury robione 1 lutego,a druga dziś-przed chwilą. I baza i top CZ. Kolor również, nr 062.Jak widać,dwie cyrkonie już zgubiłam. A że ryski na wierzchu? No cóż-nie mam w domu gosposi i w czasie ponad dwóch tygodni ,robiłam tymi "ręcyma" różne rzeczy w domu. Dodam tylko,że zakochałam się w hybrydzie i pozostanę jej wierna. przed.jpg po.jpg
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

chyba się skusze na silicare, zobaczymy co się będzie działo! A od kogo kupowalas swoje?

muszę przetestować z innej firmy. Mam nadzieje że będą się dużo lepiej trzymały jak tylko zakupie nową baze i top podziele się opinią 

no nic musze uczyć się na próbach, zobaczymy ile znowu na moich wytrzymają a jak nie to zmieniam baze