Kto zaczyna? ;) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 16:41   #211
basia33gol
Raczkowanie

Dot.: Kto zaczyna? ;)

Calodzienne menu: jogurt naturalny z owocami i siemieniem lnianym, pierś smazona na oliwie z oliwek i salatka z mixu salat i papryki, jabłko i kanapka z wedlina drobiowa i papryka. Wypilam trzy kubki czerwonej herbaty i litr wody niegazowanej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

I ponieważ kocham kawę i nie umiem bez niej zyc wypilam dwie i mam chrapke na trzecią. Dodam, ze pije czarna i gorzka.

basia33gol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 16:45   #212
Hikaru
Zakorzenienie

Piankai, wiedzy to Ty w ogóle nie masz, a próbujesz być mądra. Wiem lepiej czym dostarcze sobie odpowiednich wartości i witamin, więc pozostaje mi współczuć Ci, że nie potrafisz zrozumieć tego, że nie trzeba mieć diety zalecanej przez dietetyków i itp, żeby żyć zdrowo i tak jak organizm tego wymaga. Kończę rozmowę z Tobą, bo szkoda czasu
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 16:46   #213
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basia33gol Pokaż wiadomość
Calodzienne menu: jogurt naturalny z owocami i siemieniem lnianym, pierś smazona na oliwie z oliwek i salatka z mixu salat i papryki, jabłko i kanapka z wedlina drobiowa i papryka. Wypilam trzy kubki czerwonej herbaty i litr wody niegazowanej.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

I ponieważ kocham kawę i nie umiem bez niej zyc wypilam dwie i mam chrapke na trzecią. Dodam, ze pije czarna i gorzka.

no to ladnie ja wode znow dzis pominelam.. jesli pijesz gorzka kawe to mozesz pic..a ja nie potrafie oduczyc sie slodzenia.. pije inke z 1lyzeczka cukru a cappucico czy herbate slodze az 2 lyzeczki,chyba ze zielona to nic
Stary 2014-02-16, 16:47   #214
An Ka
Zadomowienie

Witajcie

U mnie dzień 4 diety i ćwiczeń. Dzis zgrzeszylam kawałkiem Zebry
Pare kg. pasowało by mi zrzucić, ale przede wszytkim ujedrnic ciało bo wstyd.
Dzis jeszcze mam zamiar skupic sie na udach a jak kondycja sie polepszy to Mel.B
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg treninh.jpg (47,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wyzwanie-przyjete-.jpg (25,7 KB, 1 załadowań)
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 16:48   #215
Hikaru
Zakorzenienie

Ja gorzką, czarną kawę uwielbiałam jak byłam młodsza, potem kubki smakowe mi się zmieniły i wolę mleko z kawą
.
Stary 2014-02-16, 17:01   #216
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Piankai, wiedzy to Ty w ogóle nie masz, a próbujesz być mądra. Wiem lepiej czym dostarcze sobie odpowiednich wartości i witamin, więc pozostaje mi współczuć Ci, że nie potrafisz zrozumieć tego, że nie trzeba mieć diety zalecanej przez dietetyków i itp, żeby żyć zdrowo i tak jak organizm tego wymaga. Kończę rozmowę z Tobą, bo szkoda czasu
ojojoj ojojoj buahahah Ty masz za to wiedze wszechwiedzaca dziewczyno stosujac diete same kanapki +slodycze
do tego pierwszy posilek ok 16 tej jak raz wspomnialas
tak tak ..wspaniala dieta .....
Na jakiej podstawie twierdzisz ,ze nie potrafie zrozumiec iz nie trzeba miec diety zalecanej przed dietetyka ? wyrywasz cos z kontekstu i pierniczysz glupoty !!!
ja tylko wspomnialam o tym co dietetycy mowia na temat popijaniu posilku ,a Ty uczepilas sie i wkolko to samo.
Zreszta gdyby tak bylo zasiegnelabym rady dietetyka,ale nie potrzebuje .
Wiec mow za siebie nie wymyslaj.
Zamiast wypisywac te glupoty rusz dupsko i ugotuj cos to nie jest takie trudne ,najwyzszy czas sie nauczyc
Tak na marginesie powinnas oprocz witamin dostarczyc jeszcze weglowodany,tluszcze,bial ko i wapn

Edytowane przez piankai
Czas edycji: 2014-02-16 o 17:03
piankai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 17:21   #217
Hikaru
Zakorzenienie

Tak, dostarczam to do organizmu, nie musisz się o to martwić.
I to nie ja pisałam o pierwszym posiłku o 16, bo akurat posiłki jem regularnie

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

+Masz strasznie prymitywny sposób wyrażania zdania, prawie jak dziewczynka z gimnazjum

Umiem gotować, ciekawe skąd wzięłaś informacje, że uważam to za trudne. W domu głównie ja gotuje.
.

Edytowane przez Hikaru
Czas edycji: 2014-02-16 o 17:22
Stary 2014-02-16, 18:39   #218
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Tak, dostarczam to do organizmu, nie musisz się o to martwić.
I to nie ja pisałam o pierwszym posiłku o 16, bo akurat posiłki jem regularnie

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

+Masz strasznie prymitywny sposób wyrażania zdania, prawie jak dziewczynka z gimnazjum

Umiem gotować, ciekawe skąd wzięłaś informacje, że uważam to za trudne. W domu głównie ja gotuje.
tak tak dostarczasz kanapkami ,slodyczami i obiadem raz w tygodniu wez mnie nie rozsmieszaj .
Prymitywny sposob wyrazania zdania ?
wpierw swoje wypowiedzi przeanalizuj ,coz madroscia to ty nie grzeszysz..
IGNOR .
Stary 2014-02-16, 18:48   #219
Hikaru
Zakorzenienie

Mówię do Ciebie kulturalnie i próbuję Ci coś wytłumaczyć, a Ty zachowujesz się jak dzieciak.
Nie znasz mojej całej diety, nie znasz się widocznie również na tym jak czego sobie dostarczyć.
Jak nabędziesz jakąś wiedzę to daj znać, wtedy może podyskutujemy.

Smutne, że teoretycznie dorosła kobieta, nie umie się wypowiedzieć, bez najeżdżania na kogoś personalnie, a nie krytykowania jego wypowiedzi. To chyba pokazuje, kto tak naprawdę nie grzeszy mądrością.
.

Edytowane przez Hikaru
Czas edycji: 2014-02-16 o 18:50
Stary 2014-02-16, 19:08   #220
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Mówię do Ciebie kulturalnie i próbuję Ci coś wytłumaczyć, a Ty zachowujesz się jak dzieciak.
Nie znasz mojej całej diety, nie znasz się widocznie również na tym jak czego sobie dostarczyć.
Jak nabędziesz jakąś wiedzę to daj znać, wtedy może podyskutujemy.

Smutne, że teoretycznie dorosła kobieta, nie umie się wypowiedzieć, bez najeżdżania na kogoś personalnie, a nie krytykowania jego wypowiedzi. To chyba pokazuje, kto tak naprawdę nie grzeszy mądrością.
Po pierwsze sama napisalas ,ze jesz tylko kanapki ,slodycze i obiad jedynie raz w tygodniu na tej podstawie wyciagam wnioski.
Ty natomiast wymyslasz piszac ,ze sama nie wiem co mam dostarczyc ,skad taki wniosek?
Po drugie sama piszesz do mnie ,ze zachowuje sie jak ,,dziewczyna z gimnazjum,, a tak naprawde nie widzisz jaka sobie krzywde robisz odchudzajac sie w ten sposob.
Po trzecie nie odwracaj slow ,ktore ja napisalam ,myslenie nie boli !
Stary 2014-02-16, 19:21   #221
Hikaru
Zakorzenienie

Ale ja jem tak jak jadłam, ograniczam jedzenie po 22, więc nie czynię sobie tym krzywdy. Umiem sobie wszystkiego dostarczyć odpowiednio, zresztą badam się często i wyniki mam książkowe. Jem wszystkiego ilości takie, że nie mam problemów zdrowotnych, nie wyrządzam sobie żadnej krzywdy, czego w tym nie potrafisz zrozumieć?
Wniosek stąd taki, że wmawiasz mi wiernie, że nie dostarczam sobie wszystkich wartości, choć DOSTARCZAM. Widać, nie robię tego na Twój sposób, co nie znaczy, że robię to źle, choć nie potrafisz tego przyswoić, więc wniosek jest prosty- nie ogarniasz, jak można to zrobić na wiele sposobów, tylko na Twój jeden jedyny i Twój jeden jedyny jest słuszny.
Chcesz wgląd w moją kartę zdrowia, czy co? Nie widzę potrzeby wypisywania Ci całego mojego jadłospisu, napisałam co jem głównie, nie tylko. Zresztą nie wiem jak dla Ciebie wyglądają kanapki, bo wyobraź sobie, że można na nie położyć od mięsa, przez nabiał, po wszelkie warzywa. Taka dieta MI służy, Tobie nie musi, nikomu innemu nie musi, mi jest na takiej dobrze. Poza tym jem jogurty, musli, sałatki, jednak głównie jem kanapki.
Życzę powodzenia w zastosowaniu się do swoich słów- myślenie nie boli, droga piankai, zacznij, a zobaczysz jaka to frajda
Nawiasem mówiąc czekam, aż rzeczywiście zaczniesz moje wiadomości ignorować, jak tak się chwalisz, że to zrobisz
.
Stary 2014-02-16, 19:41   #222
halinka09
Przyczajenie

Cytat:
Witam
Nigdy nie komentuje ,ale takie brednie piszesz, że brak mi słów.
Najgorsze jest to,że nie widzisz swojego błędu.
Myślisz ,że dieta na samych kanapkach dostarcza Ci tego,czego organizm potrzebuje to się grubo mylisz .
Nieważne czy to będą urozmaicone piękne kanapeczki o jakich pisałaś .
Posiłki powinny składać się z białka,węglowodanów i warzyw w ten sposób utrzymujesz stały poziom energii .
Organizm błyskawicznie przerabia na glukozę węglowodany proste,dlatego dzięki kombinacji tych składników glukoza w organizmie utrzymuje się na stałym poziomie oraz nie zakłóca przemiany materii.
Następnie piszesz,że woda nie rozcieńcza soków żołądkowych i muszę Ci powiedzieć ,że również jesteś w błędzie.
Picie wody wcale nie jest głupotą .
Jesli się odchudzasz pozbywasz się z organizmu wielu szkodliwych substancji ,a te żeby zostały przefiltrowane i wydalone z organizmu muszą zostać tam przetransportowane przez wodę .W przeciwnym wypadku wszystkie toksyny mogą zostać w środku i zatruć organizm.
Wobec tego jeśli wydaje Ci się,że możesz przebrnąć ten proces bezpiecznie dla zdrowia przez dietę bez picia minimum 1 litra wody -mylisz się.To,że teraz masz świetne wyniki zdrowotne nie oznacza,że w pózniejszym terminie też tak będzie .
Co do Twojej wiedzy na ten temat widzę,że jest znikoma .
halinka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 19:51   #223
Hikaru
Zakorzenienie

Czego wy nie rozumiecie w tym, że BARDZO kontroluje stan swojego zdrowia i jest z nim wszystko OK?
Kończę z Wami rozmowę, jesteście strasznie ograniczone.
Powodzenia w dietach, dziewczyny, trzymam kciuki, żeby udało Wam się dojść do wymarzonej wagi

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Słowem sprostowania jeszcze- nie napisałam, że picie wody jest głupotą, gdzie Ty to widzisz? Napisałam, że moim zdaniem głupotą jest nie picie w odstępie godziny od jedzenia i tylko to. Pić trzeba jak najbardziej dużo
.

Edytowane przez Hikaru
Czas edycji: 2014-02-16 o 19:52
Stary 2014-02-16, 19:59   #224
halinka09
Przyczajenie

Cytat:
Czego wy nie rozumiecie w tym, że BARDZO kontroluje stan swojego zdrowia i jest z nim wszystko OK?
Kończę z Wami rozmowę, jesteście strasznie ograniczone.
Powodzenia w dietach, dziewczyny, trzymam kciuki, żeby udało Wam się dojść do wymarzonej wagi

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Słowem sprostowania jeszcze- nie napisałam, że picie wody jest głupotą, gdzie Ty to widzisz? Napisałam, że moim zdaniem głupotą jest nie picie w odstępie godziny od jedzenia i tylko to. Pić trzeba jak najbardziej dużo
Powinnaś przyswoić te ważne wskazówki mimo ,że teraz wydaje Ci się to być głupotą. Ograniczenie to Ty zrobiłaś w swojej diecie .Cieszę się ,że masz ZDROWIE KSIĄŻKOWE jednak taki proces trwa.. prędzej czy pózniej na zdrowiu się odbije .Jeszcze raz powtórzę-kanapkami nie dostarczysz wszystkiego czego organizm potrzebuje niestety.
Pić wody nie wolno w trakcie jedzenia i 1-1,5 godziny po jedzeniu .
Proponowałabym poczytać trochę na ten temat i przyswoić ważne informacje .Wydaje Ci się ,że wiesz wszystko ,a tak naprawdę piszesz bzdury.
Stary 2014-02-16, 20:02   #225
Hikaru
Zakorzenienie

Proponowałabym dać sobie spokój i zająć się sobą.
Żegnam
.
Stary 2014-02-16, 20:05   #226
halinka09
Przyczajenie

Cytat:
Proponowałabym dać sobie spokój i zająć się sobą.
Żegnam
Widzę,że należysz do takich osób,które uważaja ,że zawsze mają racje mimo,że tak nie jest .
Tak na przyszłość-czasem warto zasięgnąć rad czy opini innych .
Stary 2014-02-16, 20:08   #227
Dariaa1993
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Widzę, ze mnie dużo ominęło, ale nadtobilam. Miałam problemy, bo chyba zatoki mnie dopadły i wczoraj cały dzień zdychalam, teraz trochę lepiej sie poczułam. Wyszło mycie głowy przed dyskotekami ehh. Zaniedbalam sie trochę od Walentynek, bo nie ćwiczyłam.. Od jutra znów startuje i zaczynam miesięczne wyzwanie! jak u Was? jak samopoczucie?

Dariaa1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 20:36   #228
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dariaa1993 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Widzę, ze mnie dużo ominęło, ale nadtobilam. Miałam problemy, bo chyba zatoki mnie dopadły i wczoraj cały dzień zdychalam, teraz trochę lepiej sie poczułam. Wyszło mycie głowy przed dyskotekami ehh. Zaniedbalam sie trochę od Walentynek, bo nie ćwiczyłam.. Od jutra znów startuje i zaczynam miesięczne wyzwanie! jak u Was? jak samopoczucie?

Nie masz czego zalowac ,przyszla taka jedna i wprowadza zamęt
Oj biedna zdrowiej tez zazwyczaj myje glowe przed wyjsciem a tu jednak trzeba uwazac ,moja znajoma latem zawialo i pokrzywilo na twarzy ,straszne .. na szczescie po leczeniu wszystko wrocilo do normy ,ale nie zawsze tak jest.
U mnie dietowo niby ok ,ale wczoraj sie skusilam na kawalek slodkiego placka i dzisiaj tez a najgorsze,ze wciaz mnie korci taki pyszny ...brrr
dzis na sniad 2 kanapki
obiad kotlet troszke ziemniakow i pol talerza 2 surowek
przekaska placek slodycz
kolacja 1 kanapka
do tego herbata z 2lyz cukru ,wody tez za malo ,nieladnie dzis .
Odpokutowalam jedynie tym,ze zrobilam skalpel i 20 min hh ,zaraz ide jeszcze brzuszki zrobic i cos tam jeszcze
Mam ochote tez na lody ,straszna mam chcice na jedzenie dzis moze to przez @
Stary 2014-02-16, 20:40   #229
basia33gol
Raczkowanie

Ja zmykam spać, rano do pracy Jutro wieczorem zrelacjonuje swój kolejny dzień diety. Trzymajcie się. Do jutra. Paaa. Piankai-juz posiłków nie bede popijala i później przez godzinę tez nic. Dzieki za dobre rady

Stary 2014-02-16, 21:09   #230
Vover
Raczkowanie

Raaany... Mnie też trochę nie było i widzę, że jakieś spory niepotrzebne się porobiły
Co do tego picia wody podczas posiłku to może faktycznie nie powinno się, ale zwracałabym na to uwagę jakby to był mój jedyny błąd w odżywianiu

Nie odzywałam się, ale przez ten czas ciężko pracowałam ! Ostatni tydzień - każdy dzień tygodnia precyzując - ćwiczyłam z Chodakowską, skalpel wyzwanie i ten zwykły na zmianę Dzisiaj jakoś mi się nie chciało tych ćwiczeń i się zmotywowałam do ćwiczeń na orbiterku i miałam bliżej nieokreślony przypływ energii co zaowocowało tym, że na orbiterku spędziłam aż godzinę! Mam dowód w postaci zdjęcia, ale to dodam na koniec

Jeżeli chodzi o dietę to zgrzeszyłam dzisiaj solidnie, na śniadanie niby 2 jajka, obiad makaron ze szpinakiem i kurczakiem.... ale potem (koło 18) kremówka
Może stąd ta energia, albo wyrzuty sumienia, które mnie napędzały do ćwiczenia. Dziwne jest to, że pot lał się ze mnie strumieniami, a mogłabym jeszcze biec i biec!

Pozdrawiam! <3

PS obiecane zdjęcie:

"There’s nothing you can’t do if you want it bad enough."

GOOD THINGS COME TO THOSE WHO GO OUT AND F***ING EARN IT!

Edytowane przez Vover
Czas edycji: 2014-02-16 o 21:10
Vover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 21:44   #231
Dariaa1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piankai Pokaż wiadomość
Nie masz czego zalowac ,przyszla taka jedna i wprowadza zamęt
Oj biedna zdrowiej tez zazwyczaj myje glowe przed wyjsciem a tu jednak trzeba uwazac ,moja znajoma latem zawialo i pokrzywilo na twarzy ,straszne .. na szczescie po leczeniu wszystko wrocilo do normy ,ale nie zawsze tak jest.
U mnie dietowo niby ok ,ale wczoraj sie skusilam na kawalek slodkiego placka i dzisiaj tez a najgorsze,ze wciaz mnie korci taki pyszny ...brrr
dzis na sniad 2 kanapki
obiad kotlet troszke ziemniakow i pol talerza 2 surowek
przekaska placek slodycz
kolacja 1 kanapka
do tego herbata z 2lyz cukru ,wody tez za malo ,nieladnie dzis .
Odpokutowalam jedynie tym,ze zrobilam skalpel i 20 min hh ,zaraz ide jeszcze brzuszki zrobic i cos tam jeszcze
Mam ochote tez na lody ,straszna mam chcice na jedzenie dzis moze to przez @
Już więcej nie będę wychodziła zaraz po umyciu, a tak kocham mieć świeże włosy i codziennie myje.. Moja znajoma tez kiedyś te skrzywienie spotkało i wygladała strasznie, dziwnie jadła i mówiła.. Naprawdę trzeba uważać.. Ja tez ostatnio to loda zjadłam to coś tam, ale koniec z tym. Od jutra wszystko sie zmienia ja herbatę słodzę pół łyżka miodu, ale kawę cukrem, tak gdzieś półtora łyżeczki, bo bez cukru bym nie wypiła. Z wodą to w ogóle tragedia.. Zaczne robić sobie w dzbanku z cytryna i będę popijać. Przynajmniej na początku litr dziennie. I zaczęłam częściej chodzić do toalety, to chyba zasługa odchudzania ;D lody możesz zjeść raz na jakiś czas sa mniej kaloryczne niż baton itp raz na tydzień jak sobie pozwolisz na loda to myśle, ze chyba nic sie nie stanie

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

A co do picia wody to dobrze jest mieć ją rano przy łóżku od razu po przebudzeniu powinnismy wypić pomału szklankę wody. Po nocy jesteśmy odwodnieni i krew jest bardziej gęsta. Po za tym organizm lepiej przyswaja potem wszystkie składniki Aha i jeśli chcemy stracić na wadze to czytałam, ze najlepiej jest wypić szklankę od razu przed jedzeniem. Tyle na ten temat ja wiem

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Ja zmykam spać, rano do pracy Jutro wieczorem zrelacjonuje swój kolejny dzień diety. Trzymajcie się. Do jutra. Paaa. Piankai-juz posiłków nie bede popijala i później przez godzinę tez nic. Dzieki za dobre rady

Czekamy

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Vover Pokaż wiadomość
Raaany... Mnie też trochę nie było i widzę, że jakieś spory niepotrzebne się porobiły
Co do tego picia wody podczas posiłku to może faktycznie nie powinno się, ale zwracałabym na to uwagę jakby to był mój jedyny błąd w odżywianiu

Nie odzywałam się, ale przez ten czas ciężko pracowałam ! Ostatni tydzień - każdy dzień tygodnia precyzując - ćwiczyłam z Chodakowską, skalpel wyzwanie i ten zwykły na zmianę Dzisiaj jakoś mi się nie chciało tych ćwiczeń i się zmotywowałam do ćwiczeń na orbiterku i miałam bliżej nieokreślony przypływ energii co zaowocowało tym, że na orbiterku spędziłam aż godzinę! Mam dowód w postaci zdjęcia, ale to dodam na koniec

Jeżeli chodzi o dietę to zgrzeszyłam dzisiaj solidnie, na śniadanie niby 2 jajka, obiad makaron ze szpinakiem i kurczakiem.... ale potem (koło 18) kremówka
Może stąd ta energia, albo wyrzuty sumienia, które mnie napędzały do ćwiczenia. Dziwne jest to, że pot lał się ze mnie strumieniami, a mogłabym jeszcze biec i biec!

Pozdrawiam! <3

PS obiecane zdjęcie:
Najważniejsze, ze masz te wyrzuty sumienia! myśle, ze raz na tydzień właśnie w niedziele powinnysmy robic sobie taka mała odrzutnie i pozwolić sobie na małą chwile przyjemności ja tak będę robic, żeby sie nie zatracic ;p należy sie nam, a co!

Stary 2014-02-16, 22:35   #232
jaityle
Raczkowanie

Hej, przyłączam się.
Krótko o mnie: wzrost 169, waga 68 kg, główny cel 58 kg, na razie 63 kg do wakacji.
Ktoś powie że to może niewielkie wyzwanie, ale już kiedyś próbowałam schudnąć i niestety efekt jojo mnie pokonał, dlatego teraz spokojnie...

Napiszę trochę jak to u mnie było:
Wiec tak do gimnazjum byłam raczej szczupłą dziewczyną, wtedy zaczęłam się leczyć na niedoczynność tarczycy i waga poszła w górę. Kiedyś po dość dużych trudach schudłam 5 kg, potem wróciłam do dawnych nawyków i dużo przytyłam. Maksymalna waga jaką miałam to 76 kg (początek tych wakacji), potem schudłam do ok 73,5 (końcówka wakacji). Odłożyłam odchudzanie na bok i schudłam do 67,5 kg. Dlaczego? Myślę że przez stres w związku z pisaniem pracy dyplomowej i obroną. Nie miałam za bardzo czasu na jedzenie i ochotę też jakby mniejszą. Dodam ze jadłam ostatnio mnóstwo słodyczy (ogólnie jem mało), myślę że w grudniu/styczniu więcej niż przez cały rok.
Teraz chcę utrzymać spadek wagi, myślę że to moja szansa.
Planuję nie jeść na 3 godz przed snem, a do tej pory jadłam.
Dwa razy w tygodniu (wtorek i sobota) ćwiczyć po 1 godz. Jeszcze nie wiem co to będzie- może biegi.
Spróbuje pić szklankę wody przed większymi posiłkami.

Edytowane przez jaityle
Czas edycji: 2014-02-16 o 22:37
jaityle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 07:20   #233
basia33gol
Raczkowanie

Hej dziewczyny jak nastroje w ten piękny poniedzialkowy poranek? Ja czuje wiosnę dopijam kawę, zjem sniadanie i zmykam do pracy miłego dnia Wam zycze :-P

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dodam ze dzis na snaiadanie pol kubka jogurtu z siemieniem, 1/4 jabłka, polowka mandarynki i kilkoma platkami kukurydzianymi. Mniam

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Jogurtu naturalnego oczywiscie

Stary 2014-02-17, 10:24   #234
Dariaa1993
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny jak nastroje w ten piękny poniedzialkowy poranek? Ja czuje wiosnę dopijam kawę, zjem sniadanie i zmykam do pracy miłego dnia Wam zycze :-P

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dodam ze dzis na snaiadanie pol kubka jogurtu z siemieniem, 1/4 jabłka, polowka mandarynki i kilkoma platkami kukurydzianymi. Mniam

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Jogurtu naturalnego oczywiscie

Ja dziś sobie trochę pospalam i dopiero robię śniadanie ;p dwie kanapki z twarozkiem, szynka z kurczaka i ogórkiem+ 2 jajka i zielona herbata. Dziś zaczynam wyzwanie, yeaah!

Stary 2014-02-17, 10:36   #235
basia33gol
Raczkowanie

Co to jest to wyzwanie?

Stary 2014-02-17, 10:39   #236
Dariaa1993
Raczkowanie

Cytat:
Co to jest to wyzwanie?

No taka rozpiska ćwiczeń podana na każdy dzień przez miesiąc codziennie większa dawka.
To moje wyzwanieImageUploadedByWizaz Forum1392633558.604589.jpg

Stary 2014-02-17, 10:41   #237
basia33gol
Raczkowanie

Gdzie mozna to znaleść? Sama ukladalas czy gotowa z netu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 10:48   #238
Dariaa1993
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie mozna to znaleść? Sama ukladalas czy gotowa z netu?

Mam to z neta wpisz w google i wejdź w grafikę, jest tego mnóstwo

Stary 2014-02-17, 10:50   #239
basia33gol
Raczkowanie

Dzięki.

Stary 2014-02-17, 12:15   #240
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dariaa1993 Pokaż wiadomość
Ja dziś sobie trochę pospalam i dopiero robię śniadanie ;p dwie kanapki z twarozkiem, szynka z kurczaka i ogórkiem+ 2 jajka i zielona herbata. Dziś zaczynam wyzwanie, yeaah!

wyzwanie czego ?ja juz moje skonczylam przysiady i krzeselko zostaly jeszcze brzuszki nozyce i plank

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

a juz widze twoje wyzwanie o rany bieganie nie cierpie.. iprzysiadow tez duzo na koncu 225 ja w ost dzien mialam 150 i latwo nie bylo

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości