Wszystko o Avonie - cz.34 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 13:12   #3391
_agg_
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.34

a ja wczoraj otwieram paczkę, a tam 2 portfele zamiast 1 ale napisałam przed chwilą do nich, zobaczymy co mi odpiszą
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:30   #3392
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez guuucha Pokaż wiadomość
dzięęękuujemy
przez focusa w 6 pójdę z torbami
Podobają mi się kredki na pewno wybiorę kilka, wpadnie pewnie jakaś mgiełka, ciekawią mnie dezodoranty i po raz pierwszy podoba mi się avonowska torba!
Muszę jej się bacznie przyjrzeć
Nawet bransoletka mnie kusi
Też mi się podoba torebka i bransoletki, konturówki też wyglądają zachęcająco, ciekawi mnie też nowy podkład.

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:33   #3393
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
dzięęękuujemy
Podobają mi się kredki na pewno wybiorę kilka, wpadnie pewnie jakaś mgiełka, ciekawią mnie dezodoranty i po raz pierwszy podoba mi się avonowska torba!
Muszę jej się bacznie przyjrzeć
Nawet bransoletka mnie kusi
mnie akurat nic nie kusi z focusa, dziwne, nie? z katalogu też biorę mało:
-torbę granatową
-kolczyki statuesque (fioletowe) widziałam na żywo i są cudne
-2 płyny do kąpieli za 19, wiosenny ogród i zielone jabłko
-żel z pomką garden of eden
-4 anew z 50% zniżką
Stary 2014-02-17, 13:41   #3394
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Problem z naliczaniem wysokości zamówienia jest nadal. musiałam chwycić kalkulatorek, aby wszystko posprawdzać i nie zawalić progu. Dalej nie pokazuje wód Femme przy zamawianiu, ale uspakajam są dostępne.
Niestety, niedobre dziewczynki wykupiły wiele produktów z oferty internetowej i nie zostawiły dla mnie. Szkoda,że nie usuwają tych rzeczy co nie ma , bo patrząc na nie żal,że sie człowiek nie załapał.Powinni uaktualniać.
Ja zamówiłam chyba 5 produktów, niektóre po dwie sztuki a przy wszystkich szara kropa...
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:42   #3395
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Problem z naliczaniem wysokości zamówienia jest nadal. musiałam chwycić kalkulatorek, aby wszystko posprawdzać i nie zawalić progu. Dalej nie pokazuje wód Femme przy zamawianiu, ale uspakajam są dostępne.
Niestety, niedobre dziewczynki wykupiły wiele produktów z oferty internetowej i nie zostawiły dla mnie. Szkoda,że nie usuwają tych rzeczy co nie ma , bo patrząc na nie żal,że sie człowiek nie załapał.Powinni uaktualniać.
W K2 chyba z 5 rzeczy z IOS miało szare kropki, a przy kolejnych zamówieniach miały zielone więc dobrze, że nie uaktualniają, bo ja się dzięki temu załapałam w późniejszym terminie na wszystko co chciałam Z netto to samo
Cytat:
Napisane przez SzalonaDziewczyna Pokaż wiadomość
Dzięki za sugestię, ale mam klientów, którzy kupują i lubią kosmetyki Avon. Niczego nie zamierzam zmieniać, jedynie mam dosyć tłumaczenia klientkom, że Avon znowu czegoś im nie przysłał. Szkoda, że firma nad tym nie pracuje, a z katalogu na katalog stało się normą, że są braki
Niby po to są okręgi prognozujące by prognozować sprzedaż, ale chyba coś im nie wychodzi, bo często przy nowościach i programach braki
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:44   #3396
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
a ja wczoraj otwieram paczkę, a tam 2 portfele zamiast 1 ale napisałam przed chwilą do nich, zobaczymy co mi odpiszą
A ja kiedyś znalazłam w paczce opaskę do włosów, taką jakby metalową, cieniutką z dużym błyszczącym kwiatem wysadzanym kryształkami (była kiedyś dostępna w katalogu). Myślałam, że to jakiś gratis, że był jakiś program dla konsultantek a ja o tym nie wiem, ale przejrzałam fakturę i nic tam nie było. Już miałam pisać maila, ale przyjrzałam się opasce (niby była w pudełeczku), ale brakowało kilku kamyczków, nie było tego za bardzo widać, bo tam gdzie ich nie było, był klej, który też się błyszczał Więc nie pisałam nic
Stary 2014-02-17, 13:45   #3397
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Moje klientki pytały mnie, czy na pewno woda będzie taniej razem z dodatkami, i co ja im teraz powiem? Nie chcę żeby patrzyły na mnie podejrzanie, że może ja sobie wzięłam te dodatki. Nie wiem też, jakimi kategoriami patrzeć na klientki, która powinna dostać zestaw najpierw, a która później. Mam około 15 klientek, które czekają na cały zestaw, bo w sobotę mają albo wesele albo jakąś inną ważną imprezę i chciały użyć całego zestawu, wziąć ze sobą dezodorant. A ja mam tylko 10 zestawów... Powinni chociaż jakieś prezenty przeprosinowe dorzucić, coś symbolicznego
Napisz to samo do nich to może Ci coś dorzucą.
U mnie to szczerze mówiąc te balsamy i dezodoranty to niestety zniechęcają klientki do kupna wody. Wiele razy słyszałam, że zestawu to nie chcą, bo potem tego balsamu to nie używają więc wolą samą wodę(najlepiej taniej oczywiście ) i chyba przez to wiele osób nie chce Femme
Stary 2014-02-17, 13:49   #3398
joannamm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
wrzuciłam parę fotek, focus i netto
Dzięki MUSSO
Fajnie jest na przód wiedzieć co będzie. Można sobie rozplanować zakupy z głową - swoje i klientek /niektóre jak wiedzą że w następnych katalogach jest coś taniej to mówią, że poczekają i w konsekwencji składają wyższe zamówienia.
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:03   #3399
taka jedna
Zakorzenienie

Musso dzięki za zdjęcia
A możesz mi napisać czy portfel Adrielle tę przegródkę na monety ma bardzo ciasną? Babcia chce portfel, który jest na zamek i który ma w środku kolejną przegrodę na zamek i żadnych udziwnień i dodatkowych przegród(miała kiedyś z House'a taki, ale już skończył żywot ) więc myślę że byłby idealny tylko czy monet wejdzie dużo i łatwo się je wyciąga?
Stary 2014-02-17, 14:16   #3400
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Musso dzięki za zdjęcia
A możesz mi napisać czy portfel Adrielle tę przegródkę na monety ma bardzo ciasną? Babcia chce portfel, który jest na zamek i który ma w środku kolejną przegrodę na zamek i żadnych udziwnień i dodatkowych przegród(miała kiedyś z House'a taki, ale już skończył żywot ) więc myślę że byłby idealny tylko czy monet wejdzie dużo i łatwo się je wyciąga?
no właśnie ta przegródka na monety jest maleńka to jest jedyna wada, bo tak to super
Stary 2014-02-17, 14:28   #3401
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Musso, ja również dziękuję, że wrzuciłaś zdjęcia Na pewno biorę neonowe kredki i tusze supershock kolorowe - super sprawa na wakacje czy imprezę! Rozświetlająco-antystresowy podkład w pudrze fajnie się prezentuje, ale nie wiem czemu tak mało odcieni. Kiedyś podobny był podkład mineralny i był cudowny, mam nadzieję, że to jest to samo, tylko, że pod inną nazwą
SzalonaDziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:28   #3402
emsik123
Raczkowanie

Dzis rano składałam kolejne zamówienie z kat.3 i na fakturze jest brakujące 10 szt. dezodorantów Femme.
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:33   #3403
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

dziewczyny od rana przy składaniu zamówienia utknęłam na pierwszym kroku i nie chce mi przejść na kolejne, nawet w innej przeglądarce. Też tak macie?

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:46   #3404
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ja zamówiłam chyba 5 produktów, niektóre po dwie sztuki a przy wszystkich szara kropa...
Namawiam do zaglądania do strefy, aIbo wklepania kodów interesujących produktów i odczekania, jak ja to zrobiłam i dziś udało mi się załapać na zielone światło
03 7882-4 TUSZ/RZES SPEC.LASH/BLACK 1 7.99
03 7880-8 ROZSWIETLAJACE PERELKI DO TWARZY 1 9.99
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:06   #3405
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz to samo do nich to może Ci coś dorzucą.
U mnie to szczerze mówiąc te balsamy i dezodoranty to niestety zniechęcają klientki do kupna wody. Wiele razy słyszałam, że zestawu to nie chcą, bo potem tego balsamu to nie używają więc wolą samą wodę(najlepiej taniej oczywiście ) i chyba przez to wiele osób nie chce Femme
Już napisałam U mnie zestawy bardzo przyciągnęły klientki, dawałam dość duże rabaty na wody i klientki były bardzo zdziwione, że jeszcze balsam i deo dostaną
Stary 2014-02-17, 15:13   #3406
SzalonaDziewczyna
Raczkowanie

Cytat:
Już napisałam U mnie zestawy bardzo przyciągnęły klientki, dawałam dość duże rabaty na wody i klientki były bardzo zdziwione, że jeszcze balsam i deo dostaną
U mnie to samo
SzalonaDziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:19   #3407
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
dziewczyny od rana przy składaniu zamówienia utknęłam na pierwszym kroku i nie chce mi przejść na kolejne, nawet w innej przeglądarce. Też tak macie?
Nie. Może masz coś co już jest niedostępne w zamówieniu?
Cytat:
Ja też dałam duży rabat i ani jedna się nie skusiła Ale często słyszę przy zestawach, że wolą samą wodę(nawet jak zestaw się naprawdę opłaca cenowo) i zamawiają tylko wodę. Zresztą daleko nie trzeba szukać, bo nawet moja Mama jak chce wodę, a jest tylko w zestawie to mówi, że poczeka jak będzie sama, bo ani dezodorantów ani balsamów nie używa i potem jak się przeterminują to wyrzuca. W sumie pojedynczo dezodorantów czy balsamów też u mnie nikt nie kupuje.

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:22
Stary 2014-02-17, 15:37   #3408
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się bałam wysyłać ze względu an to, że w ostatnim kroku w ogóle nie było tych wód wypisanych. Ale posłuchałam Cię i w historii zamówień jest wszystko.
A masz fakturę już?
Cytat:
Ktoś tu pisał, że nie ma dezodorantów i balsamów, znaczy jest mało i nikt nie dostanie więcej jak 10sztuk, resztę później.
Mam już fakturę i wszystko jest łącznie z tymi prezentami. Ale miałam tylko 5 sztuk.

A w którym katalogu obowiązuje ta ulotka z ofertą Luxe? Bo widziałam tam szminki za 19,90 o tym samym kodzie a na fakturze mam normalnie po cenie katalogowej.

Edytowane przez ewula91
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:50
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:49   #3409
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez SzalonaDziewczyna Pokaż wiadomość
Avon jest śmieszny, po co robi jakiś program, wprowadza nowość, skoro potem JAK ZWYKLE nie jest w stanie sprostać zadaniu i nie dostarcza produktów? Czy to takie trudne? Zero szacunku do klienta, nie mówię już o konsultantce. Co ja powiem klientkom jak nie przyjdą im dodatki, a co najgorzej woda Femme, bo będzie w brakach? Mam dosyć tłumaczenia się, co katalog, że tego nie ma, tamtego nie dosłali, bo im zabrakło. Klientka pójdzie do perfumerii i kupi sobie coś, co jest i nie będzie musiała czekać. Klient nie chce czekać, Avon nie jest jakąś wielce wysoką marką, żeby klient MUSIAŁ czekać. Avon prowadzi złą politykę, mają zły marketing, złą księgowość. Nie dziwię się, że traci klientów, w tym my, konsultantki... Ale co poradzę, nie stworzę rozwścieczonej klientce jej zamówienia na już
u mnie też nie chcą czekać-a jak coś łaskawie przyjdzie w następnej paczce to muszę zwracać bo klientka się 'obrazi' lub potrzebowała wtedy co miało być-i muszę koszty przesyłki ponosić z winy Avonu

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;45186184]zawsze można pójśc do konkurencji i tam zostać konsultantką[/QUOTE]
chciałam kiedyś spróbować ale rozmyśliłam się bo podobno tam dopiero są non stop braki

Cytat:
dzięęękuujemy
ja też torebka,bransoletka,kolor owe kredki,tusze,spraye On Duty to mi się podoba,ale zobaczymy co się weźmie
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:02   #3410
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
a w którym katalogu obowiązuje ta ulotka z ofertą luxe? Bo widziałam tam szminki za 19,90 o tym samym kodzie a na fakturze mam normalnie po cenie katalogowej.
w k4
Stary 2014-02-17, 16:10   #3411
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
w k4
Dziękuję
Stary 2014-02-17, 16:42   #3412
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Nie. Może masz coś co już jest niedostępne w zamówieniu?

Ja też dałam duży rabat i ani jedna się nie skusiła Ale często słyszę przy zestawach, że wolą samą wodę(nawet jak zestaw się naprawdę opłaca cenowo) i zamawiają tylko wodę. Zresztą daleko nie trzeba szukać, bo nawet moja Mama jak chce wodę, a jest tylko w zestawie to mówi, że poczeka jak będzie sama, bo ani dezodorantów ani balsamów nie używa i potem jak się przeterminują to wyrzuca. W sumie pojedynczo dezodorantów czy balsamów też u mnie nikt nie kupuje.
Na samym dole jak znowu nie chciało mi iść "dalej" to kliknęłam "podgląd" i jest ok, na wszystko mam zielne światło, oprócz oczywiście femme, które ma żółtą kropę.

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:46   #3413
joannamm
Raczkowanie

Napisałam do Avon zapytanie i właśnie otrzymałam odpowiedź. Może komuś przyda się ta informacja

"Czy jeżeli w kampani 3 2014 kupiłam w "ofercie dnia na dzień kobiet" w promocji -50% wodę perfumowaną Avon Femme to jest to zaliczone jako Hit kwartału do programu "osiągnij sprzedaż min.160zł i zamów zestaw naturals za 1zł?"

Szanowna Konsultantko,

Potwierdzamy, że woda perfumowana Femme zakupiona z Oferty Dnia zaliczy się do spełnienia warunku na zakup Hitu Kwartału.

Z pozdrowieniami,
G... N...
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:04   #3414
kokolino4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Namawiam do zaglądania do strefy, aIbo wklepania kodów interesujących produktów i odczekania, jak ja to zrobiłam i dziś udało mi się załapać na zielone światło
03 7882-4 TUSZ/RZES SPEC.LASH/BLACK 1 7.99
03 7880-8 ROZSWIETLAJACE PERELKI DO TWARZY 1 9.99

noo...jeszcze wczoraj perełki miały szarą kropke... Liderka mi powiedziała ze jak mają szarą kropkę to ich już nie będzie ...a tu jednak :O Dzisiaj mają zieloną kropke i mam je na fakturze

także oni jakoś aktualizują braki z IOS i czasem są one po jakimś czasie dostępne trzeba sprawdzać
kokolino4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:22   #3415
Oktawiaaa
Zakorzenienie

A jeśli szminkę, która była hitem w katalogu 2/2014 zamówię w katalogu 3 lub 4, to również będzie się liczyła jako hit kwartału do programu?

A i czy któraś z Was brała udział w programie z tuszami aero volume i otrzymała go? Bo ciekawa jestem tego kufra

Edytowane przez Oktawiaaa
Czas edycji: 2014-02-17 o 18:26
Stary 2014-02-17, 18:33   #3416
Hosenka*
Zakorzenienie

Czekałam na jeszcze jedną klientkę, ale jednak wysłałam już zamówienie żeby nie brakło perełek (jedne dla mnie, drugie dla koleżanki, mam zieloną kropę). Najwyżej złożę drugie zamówienie, może coś fajnego będzie w dodatkowym demo

Zamówiłam sobie ten nowy krem do stóp FW

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:53   #3417
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
A jeśli szminkę, która była hitem w katalogu 2/2014 zamówię w katalogu 3 lub 4, to również będzie się liczyła jako hit kwartału do programu?

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:34   #3418
Kisame
Zakorzenienie

kurcze, mam dzisiaj w paczkomatach status 'przygotowane' czyli paczka będzie terminowo szkoda że nie wcześniej.

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:47   #3419
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

chciałam kiedyś spróbować ale rozmyśliłam się bo podobno tam dopiero są non stop braki
no ja u konkurencji zamówiłam zestaw peeling, tonik i coś tam jeszcze i już 2 katalogi minęły i jeszcze zestaw jest w brakach więc myślę że Avon nie jest zły bo tak żeby coś dłużej brakowało jak np.2 tyg to czasami się zdarza

dziewczyny ulotka "mieszaj i łącz" jaki ma opust?
Stary 2014-02-17, 19:52   #3420
_mp_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
no ja u konkurencji zamówiłam zestaw peeling, tonik i coś tam jeszcze i już 2 katalogi minęły i jeszcze zestaw jest w brakach więc myślę że Avon nie jest zły bo tak żeby coś dłużej brakowało jak np.2 tyg to czasami się zdarza

dziewczyny ulotka "mieszaj i łącz" jaki ma opust?
Wypracowany
_mp_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości