|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
ja już chyba zdania nie zmienię co do wózka ;p tak mi się sevilka spodobała, że szok ![]() A u mnie za 15 dni 100-dniówka W ten czwartek idę na glukozę a w poniedziałek wizyta Ja zawsze miałam porąbane sny
|
|
|
|
|
#3512 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już nastawiam się na dziewczynkę, oglądam paki na all dla dziewczynek, więc wolałabym już nie być zaskoczona... Chociaż to i tak nie ode mnie zależy , najwyżej odsprzedam ![]() Cytat:
Mi też się śnią różne dziwne rzeczy, ale na ogół rano już za bardzo nie pamiętam o co chodziło.No ja też rozważam ten wózek, ale nie wiem gdzie mogłabym zobaczyć go w realu
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też nie zmienię zdania to był pierwszy wybrany w ciąży i chyba tak zostanie nawet mi się nie chce oglądać innych noo ja też jestem z tych co mają dziwne sny dobrze że w życiu takich wariacji nie ma ![]() aaa to wizytujemy dzień po dniu choć u mnie to pewnie tylko wyniki będą ciśnienie waga nawet mnie pewnie nie zbada skoro będę brała te leki przeciwzapalne i do domu pfff... ale będę się kłócić o usg ![]() jak pomyślę że jutro muszę się przepychać między tymi babami po tą receptę to już mnie trzącha
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\Jeżeli chcesz zobaczyć wózek w realu to wejdź na stronę producenta camarelo i napisz do nich w jakich sklepach w twojej okolicy można je zobaczyć. Mi odp. bardzo szybko niestety w moim woj. nie ma ich w żadnym sklepie dlatego albo mój mąż kiedyś jak pojedzie do Lublina to pójdzie go oblukać a jak nie to kupujemy w ciemno w sumie to Kicia go widziała i zdała relację..jest dużo pozytywnych opinii o nim więc zaryzykuje.---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
tak jak w tamtym miesiącu ja mam usg na każdej wizycie pierw na fotel, usg, waga i ciśnienie zawsze dokładnie robi usg więc schodzi godzinka na całą wizytę. Tylko chyba tym razem idę sama na wizytę :/ nie wiemy na jaką godzinę mąż będzie miał do pracy...wizytę mam na 9:20 więc jak będzie miał na 11 to spoko
|
||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż to chyba tylko przy 3d będzie. bo teraz zmienia pracę i będzie od 8 do 17 w pracy a ja później niż na 15 nie chcę chodzić.
teraz mam na 14 czyli jestem chyba 3 w kolejce co dla mnie jest plusem ostatnio miałam na 14,30 a weszłam 14,15 tylko moja wizyta trwała prawie 45 minut to też zależy kogo się przed sobą ma bo jak ma się zwykłe pacjentki to jest raz dwa a jak ciężarne to od razu jest obsuwa jutro miałam przyjść ok 15,30 ale pierdziele jadę na 14 może akurat będzie wolny powiem że źle się czuję jestem w ciaży a potem nie będzie kto miał mnie przywieść ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- zamówiłam sobie nowy telefon
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego uwielbiam mojego gina za to, że każdej pacjentce poświęca tyle czasu ile trzeba jeszcze nigdy nie było tak, żeby coś na szybkiego robił Mój mąż pracuje różnie raz ma na 8 później na 11 a czasem i na 14. A jaki tel. sobie kupiłaś ? |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby wujek jednak tego zdania nie zmienił.Cytat:
Ja dziś od rana walczę z porządkami w szafie. No i obecnie ani za mną ani przede mną. Jak mąż powie że on na lato musi jakąś koszulkę sobie kupić to zabiję Jak zaczęłam układać to ze 40 koszulek ma. To ja nawet tyle nie posiadam. Ponad 10 bluz Najgorsze est to że pokój wygląda jak pobojowisko a ja nie mam koncepcji jak to sensownie w tej szafie poukładać W międzyczasie dostałam jeszcze smsa z apteki że moje zamówienie jest do odbioru. W kartonie to wszystko przytargałam Tak więc dla siebie jeszcze szlafrok/pareo, staniki do karmienia i jakąś koszulę na poród co by w razie czego po prostu wyrzucić i nie prać. Widziałam że link jakiś podawałyście na allegro to może z tego to z wysyłką by i tak tanio wyszło |
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ja nie odczułam jeszcze tego żeby robił coś na szybko tylko powinien trochę zmienić odległości między wizytami jakoś indywidualnie określać bo numerki są co 15 minut i potem robi się tłum w poczekalni . Ja ostatnio byłam 45 minut teraz nie wiem ile będę ale jeszcze następną mam połówkowe i powiedział że ta wizyta będzie długa to już współczuję tym co będą za mną a zapisując się na wizytę zawsze babka pyta jaka wizyta będzie czy położnicza czy zwykła czy zwykła + usg. No to wiadomo że zwykła wizyta trwa no 20 minut max z usg dłużej. Jak ja ostatnio wchodziłam do gabinetu było pusto jak wyszłam siedziały już 4 babki ![]() a za pierwszym razem 45 minut było opóźnienia a przede mną 4 babki w ciąży i każda usg kupiłam samsunga trend plus już mam dość mojej "starej" noki"starej" bo tylko 1,5 roku się z nią bujam ale na symbiana nie ma fajnych aplikacji
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny ten samsung spełnia moje kryteria ma 5 mpx, duży wyświetlacz, android ( polecam aplikację asystent ciążowy wywaliłam go na pulpit i mi pokazuje tygodnie, ile dni do porodu i fotkę dziecka) no i wygląda
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to niestety biorę z sieci telefon a to dlatego że ja swoich starych nie sprzedaję tylko moja mama je przejmuje ja dużych wymagań nie mam szczerze powiedziawszy bo takich rzeczy jak szybkość procesora czy coś to ja nie zauważam aby sie nie wieszał no i nie miał gorszych parametrów niż ostatni... teraz mam nokię 500 ah jak ja wpadnę do sklepu androida dobrze że mi się doładowania pokryły i mam ponad 100 zł teraz i jeszcze dwa razy muszę doładować po przedłużeniu umowy to będzie co wydawać PS. moje dziecko do mnie bulgocze i to na pewno nie jelita ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- jedynie jestem nie zadowolona z koloru bo chciałam biały ale nie mają
|
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no brawo przejrzeć wszystko to nie lada wyczyn ![]() Cytat:
Cytat:
Kiciu gratuluje pierwszych ruchów ![]() I co zabije?? jest mi smutno jest mi źle ![]() A do tego wszystkiego zapomniałam o dzisiejszym spotkaniu z położna
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2014-02-17 o 16:09 |
|||
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastrzelę mam zajęcia w tym sem od 12 do 19
pfff jasne już to widzę jak ja będę na nie jeździć seminarium zresztą też problemem nie jest sam fakt że długo tylko to że dojeżdżam a póki zjadę z mojego wydziału na pks będzie 20 a w domu będę na 21
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie mojego pytania o trzymanie laptopa na brzuchu. Naczytałam się na innych forach i znalazłam wypowiedz fizyka i szczerze mówiąc trochę się przestraszyłam... Ów fizyk napisał, ze jakiekolwiek fale elektroniczne mogą zaszkodzić dziecku i jeśli można to należy ich unikać (robili badania na myszach ) i okazało się, że (że tak nazwę) "pierwsze pokolenie" było "zdrowe" za to późniejsze rodziły się z wadami i deformacjami...
Wiem że ludzie to nie myszy, ale nie będę ryzykować...Zrobiłam termin do Gina dopiero na 11 marca :/ Trochę poczekam.... Ale jak na razie czuje się doskonale... Więc mi się nie spieszy Mam takiego power`a dzisiaj, ze wysprzątałam cały dom
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-02-17 o 17:39 |
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A np. urlop na żądanie ???
|
|
|
|
|
#3525 | ||
|
Zadomowienie
|
To już 30tc? Matko jedyna, ale leci
![]() [QUOTE=Lilotka;45184876]Mam 34 lata i o dzidzie starałam się tylko miesiąc!! Mój mąż spisał się na medal i właśnie w dzień zakochanych okazało się , że jestem w ciąży!! /QUOTE] Gratulacje spokojnej ciąży życzę! I dawaj znać kiedy pierwsza wizyta Cytat:
za 6. miesiąc No i oczywiście za porządki ![]() Cytat:
Absolutnie nie
|
||
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Zubi dzięki za pocieszenie, bo już zaczynałam się zastanawiać czy to po prostu nie mój fatalny charakter się odzywa i zwalam na hormony... Ale chyba nie ja jedyna mam takie wahania nastrojów
Poza tym szkoda, że nie drinkujemy razem, ja glukozę muszę zrobić w czwartek Kicia nie wiem czemu, ale Twoja ciąża mi leci wyjątkowo szybko, serio.... Dopiero co czytałam na wątku PMek o dwóch kreskach, a jak widzę, że u Ciebie w podpisie już 17 tc to ja się pytam kiedy to zleciało??? No i gratuluję odczuwalnych ruchów, bosko Wilk and ola ja też mimo, że w tej ciąży I trymestr miałam kiepski, bardzo lubię okres ciąży i żałuję, że tak szybko mi płynie... Beata gratuluję paczki z apteki, sporo z wyprawki możesz odhaczyć ![]() Idę wyjmować Filipa z kąpieli i poczytać baję, dziś pingwin Kleofasek ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dziś nad badaniem przezierności karkowej zastanawiałam... w sumie już od dłuższego czasu o tym myślę... chciałam zrobić w sumie byłam już zdecydowana ale zmieniłam zdanie, nie będę robić
Musiałabym zabulić u innego gina plus do tego standardowa wizyta u mojego gina... i to badanie nic mi nie da bo czy będzie źle czy nie i tak nic nie można zrobić. Co ma być to będzie a i tak na połówkowym wszystko wyjdzie.
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz co każdy mi to mówi ale mi też szybko lecistresuje się jutrem
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba być dobrej myśli to najważniejsze ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Mówił mi ostatnio, że następne usg ok 20 tygodnia będzie
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz znam przypadki moralnych dylematów po złych wynikach w 12 tyg
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Być może każdy robi jak uważa.
Czy wy też w takich początkach ciąży czułyście takie dziwne uczucie rozpierania/rozciągania w brzuchu? Jak się położę to takie dziwne uczucie napięcia mam, tak jakby mi się brzuch napiął mocno...
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie bo miałam tluszczyk i dopiero teraz jak zaczyna brakować miejsca macicy w podbrzuszu to mi się napina skóra
|
#3534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie będę ryzkować, bo maluch jest najważniejszy Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jak na usg wygląda łożysko przodujące? tzn. w którym miejscu ją widać? u góry, na dole czy gdzie?
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo lubie ta emulsje z bb ale strasznie smierdzi pizama po niej... tez tak macie?
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie czuję ale wiesz węch w ciąży wariuje.duzo dziewczyn ma nadwrażliwość na zapachy ja nic takiego nie miałam
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mam takie pytanie bo pisałyście o zaparciach... był czas, że mi się chciało a nie mogłam a teraz znowu często dopada mnie biegunka... nie wiem czym to spowodowane...
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-02-17 o 23:17 |
|
|
|
|
#3538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tak nie raz miałam w weekendy...nie dość, że 20 minut do dworca z uczelni...to jeszcze pociągi co 2 h i sam powrót ponad 2h zajmował. A zajęcia od 13 do 20. Cytat:
jak będę pić to pomyślę o Tobie za zdrówko naszych córeczek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro skończę kocyk, który zaczęłam robić po zobaczeniu II kreseczek agaaga89 pytałaś mnie na czerwcówkach jakie koszulę kupiłam...kupiłam takie jak jagodzia ale z kwiatkami na dolę jedną niebieską a drugą zieloną. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Ja z zaparciami problemów nie miałam ale z biegunką owszem w II trym już się nie zdarzają...w pierwszym tak i dość często. |
||||||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak?? w końcu to wujek nie da rady Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
własnie to sa plusy i minusy internetu bo się można głupot naczytać.Cytat:
A jak zrobisz kocyk to koniecznie wstaw bo jestem ciekawa jak wyjdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

ja już chyba zdania nie zmienię co do wózka ;p tak mi się sevilka spodobała, że szok 

strasznie się tym martwię, bo znów łykanie tyle nospy i Dupka na pewno nie jest nieszkodliwe dla dziecka
Dziewczyny, czy Wam też tak strasznie leci szybko ciąża?
Ciekawe kto tam siedzi w Twoim brzuchu, może jednak chłopczyk?

ja miesiąc tez strasznie się zachowywałam...wybuchałam niepotrzebnie złością....a jakieś 3 tygodnie temu chciałam rzucić studia 

Jak zaczęłam układać to ze 40 koszulek ma. To ja nawet tyle nie posiadam. Ponad 10 bluz 

jest mi smutno jest mi źle
18.08.2010 - zaręczyny