Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 14:56   #4951
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Moja mama była 3 tyg na Dukanie i totalnie jej nie służo , miała takie problemy z metabolizmem . Ponad 3 miesiące zajeło jej wracanaie do normalnego stanu organizmu . Po tej diecie zostały u nas w domu tylko "placuszki otrębowe" Uwielbiam je na śniadanie.

A myśle , że każda z nas schudnie jak sie będzie ruaszać.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:02   #4952
Lg_ago
Zadomowienie

Mojakaren nie pamiętam

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:05   #4953
positive rebel
Rozeznanie

A ja dzisiaj poczułam co oznacza trauma z wręczaniem zaproszeń. Chcieliśmy wczoraj dać zaproszenie świadkowi ale miał już gości więc przełożyliśmy na ten tydzień. A że pracuję z tym chłopakiem to dziś rozmawialiśmy. On też szykuje się do ślubu w przyszłym roku i zagadał że w tym miesiącu chce kupić wódkę bo taniej. Odpowiedziałam że my chyba w marcu kupimy bo teraz z kasą krucho. To stwierdził, że my wszystko na ostatnią chwilę. Zapytałam co jeszcze, skoro wszystko. I walnął, że on jeszcze zaproszenia nie dostał. I że powinien dostać trzy miesiące przed i mamy mało czasu, bo przecież coś mu może wypaść. Nadmienię, że doskonale wie kiedy nasz ślub i że będzie świadkiem. Więc mu odpowiedziałam, że spokojnie, dostanie na 3 miesiące przed, a jeśli coś mu wypadnie, że nie będzie mógł przyjść to nawet z zaproszeniem rok wcześniej niewiele to zmieni. Ale muszę przyznać, że zrobiło mi się przykro. Nawet nie wiem, czy mówić mojemu Tżtowi o tym.

hihihi wysłałam raz jeszcze. Pewnie coś namieszałam

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:09
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:10   #4954
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Też mam długie i szczupłe ręce - taka moja uroda, ale nie sądzę, żebym nimi straszyła Myślę, że ćwiczenia mogą rozwinąć mięśnie, ale mnie się nie podobają u pływaczek te rowinięte barki i mięsnie rąk jak u faceta
nie no, wyczynowo pływania nie zamierzam uprawiać tylko chciałam ręce trochę "przytyć" rozwinięciem jakichkolwiek mięśni

mojakaren - Ślubne koszmary nam spać nie dają, ale nasi chłopcy czas jeszcze mają - to tak bardzo prawdziwe
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:20   #4955
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
nie no, wyczynowo pływania nie zamierzam uprawiać tylko chciałam ręce trochę "przytyć" rozwinięciem jakichkolwiek mięśni
mi od pływania raczej rozwinęły się barki, a ręce - ramiona od ćwiczenia skalpela z Chodakowską Mel B ma też ćwiczenia na ręce

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:25   #4956
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czeko, tym bardziej jak chcesz tylko kilka kg zrzucić, to bierz się za zdrowe odżywianie, zbilansowaną dietę i ćwiczenia

Nigdy nie zrozumiem, czemu ludzie idą na Dukana, przecież to jest tak chora dieta, że masakra Nie mówiąc o rozwaleniu sobie metabolizmu, nerek, wątroby...
Oraz o tym, że 99% ludzi, których znam po Dukanie:
a) przytyło
b) nie może patrzeć na białkowe produkty

Znam też z najbliższego otoczenia 1 bardzo poważny przypadek efektów dukanowych i naprawdę dziewczyny, trzymajcie się od tej diety z daleka, bo nie warto
właśnie dlatego wybiłam sobie ten pomysł z głowy
ale u mnie ze zdrowym odzywianiem to roznie bywa, odmowic bialelgo pieczywa jest mi mega ciezko, o czekoladkach nie wspominając teraz poprostu ograniczam jedzenie i staram sie jesc przez pol i zobacze co z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Chyba czekoo chciała zakładać
Krzyczała nawet na Nas, żebyśmy przez weekend na nią poczekały
A tytuł miał być o tych skrzypiących łóżkach
chciałam chciałam i chce

ale właśnie jakie propozycje tytułu ??
o skrzypiącym łóżku chyba się komus ostatnio nie podobał

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-17, 15:25   #4957
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
mi od pływania raczej rozwinęły się barki, a ręce - ramiona od ćwiczenia skalpela z Chodakowską Mel B ma też ćwiczenia na ręce
dziękuję zerknę na te ćwiczenia
Stary 2014-02-17, 15:25   #4958
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj poczułam co oznacza trauma z wręczaniem zaproszeń. Chcieliśmy wczoraj dać zaproszenie świadkowi ale miał już gości więc przełożyliśmy na ten tydzień. A że pracuję z tym chłopakiem to dziś rozmawialiśmy. On też szykuje się do ślubu w przyszłym roku i zagadał że w tym miesiącu chce kupić wódkę bo taniej. Odpowiedziałam że my chyba w marcu kupimy bo teraz z kasą krucho. To stwierdził, że my wszystko na ostatnią chwilę. Zapytałam co jeszcze, skoro wszystko. I walnął, że on jeszcze zaproszenia nie dostał. I że powinien dostać trzy miesiące przed i mamy mało czasu, bo przecież coś mu może wypaść. Nadmienię, że doskonale wie kiedy nasz ślub i że będzie świadkiem. Więc mu odpowiedziałam, że spokojnie, dostanie na 3 miesiące przed, a jeśli coś mu wypadnie, że nie będzie mógł przyjść to nawet z zaproszeniem rok wcześniej niewiele to zmieni. Ale muszę przyznać, że zrobiło mi się przykro. Nawet nie wiem, czy mówić mojemu Tżtowi o tym.

hihihi wysłałam raz jeszcze. Pewnie coś namieszałam
takie gadanie, ze jeszcze zaproszenia nie dostalem, a moze cos mi wypadnie, moim zdaniem jest zwyczajnie chamskie.
Moja kolezanka ze szkoly jak dowiedziala sie kiedy jest moje wesele, stwierdzila ze to zle, bo ma juz tego dnia wesele nad morzem I co zdecydowała? Że jesli nie bedzie miala kasy na wyjazd to wtedy na pewno przyjdzie do mnie, ale w sumie jak narazie nawet zaproszenia nie dostala. Tydz temu do niej zapisalam zeby sie umówic i pytam, czy zdecydowala na ktore wesele idzie, na co mi odpowiedziala, ze jeszcze jej zaproszenia nie dalam...

a znacie jakies cwiczenia na wyszczuplenie/ujędrnienie ramion?

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:27
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:28   #4959
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Chciałabym napis "Składam swe serce w Twoje ręce" ale nie wiem ile liter grawerują, kumpela która pracuje u jubilera mówi ,że 24 znaki to mam jedną litere za dużo :/ Może jak obrączki zamawiamy u złotnika to da się coś zrobić.
"Składam swe serce w Twe ręce" i już macie 23 literki (nie licząc spacji).

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
A ja dostałam teksty na zaproszenia/ czcionki/ wierszyki itd i jestem załamana bo jak na razie nic mi sie specjalnie nie podoba... powiedzcie mi dziewczyny czy umieszczacie w zaproszeniach takie wierszyki zamiast kwiatków coś tam? czy umieszczacie je na zaproszeniach czy na bilecikach które się wkłada do środka?
Prozą, zdecydowanie, na bileciku obok bilecika z mapką i informacją o noclegach. Taki jest wstępny plan.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
więc chyba jednak coś w tych dietach wysokobiałkowych jest, bo znowu chudnę.
Jak ja się pytałam fizjoterapeutę o dietę wysokobiałkową to mnie wyśmiał i powiedział, że w moim stanie zdrowia co najwyżej niskobiałkowa, bo sobie do końca zakwaszę organizm i zniszczę stawy.

Cytat:
Przykre zachowanie Ale nie mów TŻ, chyba, że kolega powtórzy taką akcję.

Dzisiaj widziałam idealne krzesła na nasz ślub Ażurowa konstrukcja, oparcie w kształcie serca i najważniejsze-siedzenie i oparcie materiałowe, okrągłe, z pięknym haftem! W kwiaty! Za jedyne 400 zł komplet...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:30   #4960
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Testowałam dziś fryzurę próbną, coś w stylu koczka z warkoczem. Wyszło mniej więcej tak (na kwiatka nie patrzcie - to jeszcze z cywila, ale chciałam zobaczyć jakby się to komponowało). W sumie jestem całkiem zadowolona, choć definitywnie brakuje mi włosów i te warkoczyki wyszły mizerne. Na 100% muszę domówić pasma.
I proszę nie zwracać uwagi na odrosty oraz ten misz-masz w koczku
Śliczna ta fryzurka!

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co uważacie o tej sukni?
http://salon-demi.pl/zdjecia/moda/lena.jpg

Ewentualnie o tej?
http://www.elizabethpassion.com/kole...n-2014/e-2685t

Jestem osobą drobną, mam 165cm, buty będą na 8cm obcasie, prawdopodobnie te: http://allegro.pl/buty-slubne-biale-...948858309.html
Bardziej podoba mi się pierwsza sukienka.

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Zamówiłam suknie ale jak patrze na zdjęcie to stwierdzam, że jestem strasznie dużaa... i że nie nadaje się na PM ;( straszny kryzys mnie dopadł ;(
obiecałam foto wiec dodaje chociaż trochę inaczej będzie wykończona...dekolt bardziej serduszko do tego koronkowe ramiączka i nie będzie tej cieniutkiej szarfy pod biustem
Kochana, nie każdy musi być mega szczupły. Sukienka wygląda ładnie. Dobry wybór.
Cytat:
Napisane przez ankafuks Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dzieki za opinie. W zalaczeniu przesylam moje zdjecie. Niestety jest taki kiepskie bo bylo robione na szybko. Od razu uprzedzam wasze komentarze - gorset jest taki krzywy bo chowam pod pacha kwiat, ktory w orginalnej wersji sukienki jest na ramieniu, jednak mi sie osobiscie nie podoba.
Ja też uważam, że sukienka ładnie wygląda.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dzis mamy 7ma rocznice zwiazku! Ale ten czas leci!
Gratulacje!

Na 50 zaproszeń - rozdane 18.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:31   #4961
misia880
Zakorzenienie

My mamy I slubuje Ci milosc... 06.09.2014
I jubiler gada ze sie zmiesci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:35   #4962
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dzis mamy 7ma rocznice zwiazku! Ale ten czas leci!
Pięknie! Gratulacje!

Cytat:
Ja jestem za zbilansowanymi posiłkami i ruchem Też mam dietę na ok. 1700kcal i chudnę, a mój metabolizm nigdy nie był tak dobry jak teraz
Ja tak samo Na żadnej diecie nie schudłam tyle, ile przy racjonalnym odżywianiu i regularnych ćwiczeniach.

A my właśnie wróciliśmy z USC i mamy skrócony odpis aktu urodzenia TŻta! Będzie czekał aż pójdziemy do USC i zaklepiemy datę - już za niecały miesiąc!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:39   #4963
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co uważacie o tej sukni?
http://salon-demi.pl/zdjecia/moda/lena.jpg

Ewentualnie o tej?
http://www.elizabethpassion.com/kole...n-2014/e-2685t

Jestem osobą drobną, mam 165cm, buty będą na 8cm obcasie, prawdopodobnie te: http://allegro.pl/buty-slubne-biale-...948858309.html
bardziej podoba mi się pierwsza sukienka. Masz może zdjęcia na sobie?
Stary 2014-02-17, 15:43   #4964
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
właśnie dlatego wybiłam sobie ten pomysł z głowy
ale u mnie ze zdrowym odzywianiem to roznie bywa, odmowic bialelgo pieczywa jest mi mega ciezko, o czekoladkach nie wspominając teraz poprostu ograniczam jedzenie i staram sie jesc przez pol i zobacze co z tego wyjdzie
To akurat nie jest mądre Bo dorobisz się tylko problemów z metabolizmem i jak wrócisz do normalnego jedzenia, to Ci waga skoczy.
Trzeba jeść dużo objętościowo, ale tę objętość nadawać przez np. warzywa, bo ich trzeba ilościowo zjeść dużo, żeby wyszło nam te p. 100kcal.

A tytuł o skrzypiących łóżkach nie podobał się mnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:43   #4965
Opiumalfa
Zakorzenienie

skrzypiace lozka bylo spoko!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:47   #4966
czekooczekolada
Zakorzenienie

no wykańczajcie wąctek bo niedługo skoki

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
To akurat nie jest mądre Bo dorobisz się tylko problemów z metabolizmem i jak wrócisz do normalnego jedzenia, to Ci waga skoczy.
Trzeba jeść dużo objętościowo, ale tę objętość nadawać przez np. warzywa, bo ich trzeba ilościowo zjeść dużo, żeby wyszło nam te p. 100kcal.

A tytuł o skrzypiących łóżkach nie podobał się mnie
ale dlaczego mam wracać do no"normalnego" jedzenia skoro jedzenie przez pol dla mnie jest normalnym jedzeniem ? przykładowo kiedys na sniadanie jadlam 2 kromki chleba, teraz jem jedną albo i pół, wystarcza mi to i więcej nawet nie byłabym w stanie zmieścić tak samo z ziemniakami, dwie gałki teraz jak mam zjeść to ledwo z biedą
większosc mowi ze idealna dieta to MŻ ( mniej żreć) . a po co ja mam zlikwidowac z jadlospisu biale pieczywo/mąkę,makaron, skoro wiem ze i tak do tego wróce, bo to sa rzeczy które lubie najbardziej a jak do tego wróce to predzej czy pozniej wszystko rowniez mi wróci. a nauczyc sie jesc mniej to wcale nie takie trudne, przyzwyczaiłam się do tego i jak zjem wiecej to sie czuje jak bania.

EDIT : jesli jem regularnie a tak jest, to problemow z metabolizmem nie narobie sobie jedzeniem mniejszej ilości.
EDIT 2: i tak robie, 1 gałka ziemniakow i duzo surówki

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:49
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:48   #4967
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Witam. Widzę, że nie tylko ja umieram z powodu przeziębienia....straszni e się czuje .....

Zamówiłam suknie ale jak patrze na zdjęcie to stwierdzam, że jestem strasznie dużaa... i że nie nadaje się na PM ;( straszny kryzys mnie dopadł ;(
obiecałam foto wiec dodaje chociaż trochę inaczej będzie wykończona...dekolt bardziej serduszko do tego koronkowe ramiączka i nie będzie tej cieniutkiej szarfy pod biustem
Twarz zasłoniłam bo jak to moja siostra stwierdziła po zobaczeniu zdjęcia "Sukienka prześliczna ale ryj to masz dziś strasznie niewyjściowy"
No i się doigrałaś!!!! Ja tu szukam Twojego zdjęcia, żeby zobaczyć o co Ci chodzi z tą "...strasznie duża..." i co widzę?? Suknia przepiękna, Ty bosko wyglądasz, leży jakby druga skóra a ta narzeka !!!!!
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:50   #4968
Lg_ago
Zadomowienie

Ja jestem za tytułem ze skrzypiącym łóżkiem !! Już od dawna miał być

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:52   #4969
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankafuks Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dzieki za opinie. W zalaczeniu przesylam moje zdjecie. Niestety jest taki kiepskie bo bylo robione na szybko. Od razu uprzedzam wasze komentarze - gorset jest taki krzywy bo chowam pod pacha kwiat, ktory w orginalnej wersji sukienki jest na ramieniu, jednak mi sie osobiscie nie podoba.
nie przepadam za tego typu dołami w sukienkach, ale na tobie ta kiecka bardzo ładnie wygląda i robi ci piękną talię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 15:58   #4970
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
takie gadanie, ze jeszcze zaproszenia nie dostalem, a moze cos mi wypadnie, moim zdaniem jest zwyczajnie chamskie.
Moja kolezanka ze szkoly jak dowiedziala sie kiedy jest moje wesele, stwierdzila ze to zle, bo ma juz tego dnia wesele nad morzem I co zdecydowała? Że jesli nie bedzie miala kasy na wyjazd to wtedy na pewno przyjdzie do mnie, ale w sumie jak narazie nawet zaproszenia nie dostala. Tydz temu do niej zapisalam zeby sie umówic i pytam, czy zdecydowala na ktore wesele idzie, na co mi odpowiedziala, ze jeszcze jej zaproszenia nie dalam...

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przykre zachowanie Ale nie mów TŻ, chyba, że kolega powtórzy taką akcję.
Nie wytrzymałam i powiedziałam Tżtowi tą sytuację. A on na to : "a co się przejmujesz, on zawsze ma takie dziwne fazy. Zaprosimy go to mu przejdzie."
Faceci to mają inne podejście do ślubnych spraw. No mój jest ewidentnie wylajtowany
Stary 2014-02-17, 16:03   #4971
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wytrzymałam i powiedziałam Tżtowi tą sytuację. A on na to : "a co się przejmujesz, on zawsze ma takie dziwne fazy. Zaprosimy go to mu przejdzie."
Faceci to mają inne podejście do ślubnych spraw. No mój jest ewidentnie wylajtowany
Mój ma tak samo. I dobrze, gorzej jakbyśmy się nawzajem nakręcali
Stary 2014-02-17, 16:04   #4972
czekooczekolada
Zakorzenienie

mam dwie propozycje tytułu :

1. Moje drogie panieneczki, juz są wśrod nas tu żoneczki !

2. I jak tu bez stresu żyć, gdy wnet mamy żonami być!

a trzecia z poprzednich propozycji

3. Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć!

🤍

Stary 2014-02-17, 16:07   #4973
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Mój ma tak samo. I dobrze, gorzej jakbyśmy się nawzajem nakręcali
W sumie racja. Wystarczy, że ja panikuję. Np. Sen z powiek spędza mi to, że za późno zabieramy się za rozdawanie zaproszeń Z drugiej strony wszędzie czytałam, że na 3 - 2 mce przed to optymalny termin.
Stary 2014-02-17, 16:08   #4974
201605100
Konto usunięte

Przyszłam pomóc wykończyć wątek

zamówiliśmy zaproszenia
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...912619521.html
wzór nr 6 - na niewiadomojakich zaproszeniach nam nie zależy powinny być do końca miesiąca, w marcu chcemy zacząć rozdawać - słabo mi na tę myśl

końcem marca idziemy w końcu na nauki, od razu załatwimy poradnię - TŻ twierdzi, że tylko jedno spotkanie, ale myślę, że coś źle zrozumiał (chociaż łudzę się, że jedno i koniec )
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:10   #4975
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

zamówiliśmy zaproszenia
wzór nr 6 - na niewiadomojakich zaproszeniach nam nie zależy powinny być do końca miesiąca, w marcu chcemy zacząć rozdawać - słabo mi na tę myśl

końcem marca idziemy w końcu na nauki, od razu załatwimy poradnię - TŻ twierdzi, że tylko jedno spotkanie, ale myślę, że coś źle zrozumiał (chociaż łudzę się, że jedno i koniec )
bardzo ładne zaproszenia.
mi tez slabo jak sobie pomysle o proszeniu chociaz to dopiero w maju :P

my w poradni mielismy 3 spotkania z księdzem i dwa indywidualne z babką gadającą o śluzie etc

🤍

Stary 2014-02-17, 16:11   #4976
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego mam wracać do no"normalnego" jedzenia skoro jedzenie przez pol dla mnie jest normalnym jedzeniem ? przykładowo kiedys na sniadanie jadlam 2 kromki chleba, teraz jem jedną albo i pół, wystarcza mi to i więcej nawet nie byłabym w stanie zmieścić tak samo z ziemniakami, dwie gałki teraz jak mam zjeść to ledwo z biedą
większosc mowi ze idealna dieta to MŻ ( mniej żreć) . a po co ja mam zlikwidowac z jadlospisu biale pieczywo/mąkę,makaron, skoro wiem ze i tak do tego wróce, bo to sa rzeczy które lubie najbardziej a jak do tego wróce to predzej czy pozniej wszystko rowniez mi wróci. a nauczyc sie jesc mniej to wcale nie takie trudne, przyzwyczaiłam się do tego i jak zjem wiecej to sie czuje jak bania.

EDIT : jesli jem regularnie a tak jest, to problemow z metabolizmem nie narobie sobie jedzeniem mniejszej ilości.
EDIT 2: i tak robie, 1 gałka ziemniakow i duzo surówki
1.Bo skoro jesz PRZEZ PÓŁ, tzn. że normalnie jesz dwa razy więcej.
2. Narobisz sobie problemów, jak za bardzo ograniczysz ilość kalorii, bo np. 1000kcal to głodówka
3. jak ograniczasz jedzenie, to potem wszystko co jesz ponad program to jest zbyt dużo, czego efekty masz już teraz "czuję się jak bania".

Nie będę tu robić wywodów, po prostu poczytaj o mądrym odchudzaniu, zapotrzebowaniu na kalorie (polecam kalkulator na www.potreningu.pl )

Co do białego pieczywa, makaronu, po prostu pełnoziarniste syci na dłużej, jest zdrowsze, ja wolałam z białych rzeczy zrezygnować.
Zresztą ostatnio się nawet śmiałąm, że nie zjadłabym teraz już naleśników z mąki pszennej, dla mnie to już jest niedobre
Stary 2014-02-17, 16:13   #4977
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

zamówiliśmy zaproszenia

No z tą poradnią to zależy od parafii - my mieliśmy tylko jedno spotkanie
Stary 2014-02-17, 16:14   #4978
enzunio
BAN stały

Nie polecam Zalando.pl!!!! Znowu mi przysłali rozmiar 40!!!!!!!! A jeszcze nie oddali kasy za poprzednią pomyłkę, wrrr... odechciało mi się już tej sukienki, nie dam im zarobić
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:15   #4979
Dotka90
Zakorzenienie

Enzunio, masakra
Stary 2014-02-17, 16:18   #4980
201605100
Konto usunięte

Cytat:
bardzo ładne zaproszenia.
mi tez slabo jak sobie pomysle o proszeniu chociaz to dopiero w maju :P

my w poradni mielismy 3 spotkania z księdzem i dwa indywidualne z babką gadającą o śluzie etc
dzięki TŻ powiedział, że jedno obojętne jakie będą zaproszenia, wybieranie zajęło mi 30 minut

jak TZ przekazywał mi info, że od razu poradnie załatwimy to mówię mu - mało prawdopodobne, że na jednym spotkaniu się skończy bo kalendarzyk, wykresy i te sprawy to strasznie rozbawiła go wizja mierzenia temperatury i robienia "słupków" a jak mu powiedziałam, że babka o śluzach może gadać, niech się nastawi na to to był w szoku

mama nadzieję, że i nauki będą w miarę życiowe i ta poradnia nieszczęsna

edit:

bachara
poważnie? ale fajnie by było

enzunio a miałam coś na zalando zamawiać... wizaż uczy, wizaż radzi... współczuję Ci

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-02-17 o 16:19
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości