|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
fajna widoczna podziała![]() A jeśli chodzi o opiekę ja tutaj mam tylko kilka koleżanek z pracy, które pracują, i chrzestny męża z żoną tu mieszkaja a tak najblizszych mamy ok 70 km stad, więc nie mam za bardzu wyboru. Nie zastanawiałam się jeszcze nad biznesem, ale trzeba coś wykminic bo bedzie nam ciężko
|
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja i tak się nie zdziwię jak po porodzie mąż zmieni podejście A kogoś będziesz miała do pomocy?Cytat:
na spacerek możemy chodzić we dwie bo u mnie mąż nie ma czasu nie no w ramach rozrywki byliśmy wczoraj w markecie po paletę zaprawy Czekam na razie na telefon od mamy czy do mnie zajrzy a jak będę już wiedziała to przekręcę do tamtej babki Cytat:
a właśnie jak to jest z tym deklarowaniem długości urlopu? Kiedy to się robi?Mam jedną dużą i jedną małą butelkę Aventu i chyba na razie nie będę dokupowała bo po co? Ale Ci się fajnie z rzeczami dla małego trafiło |
|||
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkamy z rodzicami a moja mama ostatnio już nie pracuje więc będę ją mieć ciągle pod dostatkiem kiedy tylko coś będę potrzebować, więc spokojnie dam radę do tego teściowa mieszka 500 m od nas wiec w razie problemów mam i ją a z tym Bożym Ciałem to dobre ![]() bodajże ni później niż 14 od dnia porodu masz czas na złożenie wniosku i oświadczenia do miejsca pracy o wymiarze macierzyńskiego |
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - o to za mnie poproszę spać podwójnie
![]() zobaczysz, że mąż oszaleje na punkcie syneczka, ale fajnie, że będzie wstawał do niego jak będzie miał wolne Ewelika - brawo, że nie zapomniałaś o zjeździe ![]() Izetka - o nieeeee, znów mówicie o gofrach fajnie, że dostaniesz te rzeczy - zawsze to lżej Miałam butelkę ze smoczkiem NUK - smoczek miał za duży przepływ, małemu wylewało się z buźki, mam TT (260ml) za duża na początek ale nawet ładnie ssał, teraz kupiłam MAM (130ml) i są bardzo fajne, przepływ super, dobrze się niemi karmi, widać zza nich dzidziusia no i są samosterylizujące się (w mikrofali). Na początek koniecznie jakaś o małej pojemności, ale jeśli zamierzacie karmić piersią jedna zupełnie wystarczy. Nie zgodzę się, że ciężko myje się butelkę TT, wręcz przeciwnie. Można zwykłą szczotką - choć ja mam taką do TT. Chyba, że mowa o tej butelce z tą dziwną rurką - to w takim razie nie mam doświadczenia. Pradip - i dobrze, że się nie stresujesz, wszystko jest do przeżycia
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() fiona, super że z hormonami ok ![]() izetko, za synka. Chłopcy opanowują wątek ![]() małgoś, piękny ten Wasz synek za dużo nie napisałam, ale z grubsza ponadrabiałam
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obym nie zapeszyła i nie przestała spać Cytat:
![]() ten tego gdzie fiona? mąż wrócił i kobiecina nam wsiąkła... oj tam się musi dziać
|
||
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko ciężko się wbić w przodujące tematy ciążowe . A i ostatnio cierpię na permanentny brak czasu
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecznie - super cię widzieć
![]() hmmm też się zastanawiałam co z Fioną, ale co się dziwić |
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Wiecznie-
co tam u Ciebie???jak psinka???Fionka-wita jeszcze pewnie męża
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dziś lecę na usg zobaczyć czy "jajo" pękło - żołądek od samego rana mnie już boli Psiak żyje . Uparty mały osiołek z niego, ale jakże kochany
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musi byc dobrze!!!
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże co ja mam z tymi dziećmi. Nadia spadła mi na kant sofy warga przecięta w 3 miejscach i pęknięte dziąsło. Ząbki naszczęście nie widać żeby było z nimi coś nie tak. Tylko nie chce się do mnie nawet przytulić tak jakby to moja wina była tylko tata i tata jak do niej podejde to od razu płacze. Serio dziewczyny powodzenia wam życzę, niemowlę przy przedszkolaku to pryszcz.
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - o matko! biedna ... trzeba szyć wargę? wołając tatę pewnie odreagowuje ból...
pamiętam jak mój brat uderzył szczęką w oparcie krzesła i wybił sobie zęba, na szczęście to był mleczak ale strasznie go bolało i trochę płakał... |
|
|
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie trzeba nic szyc. Może w końcu do niej dotrze że po sofach się nie skacze bo gadanie do niej nie docieralo. Boleć ją na pewno bolało bo płakała dość długo. Jak Daria taka sierotka będzie to ja wymiękam.
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - ehhh jak nie wiem czy Nadia tak szybko się zmieni
|
|
|
|
#2746 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Izetko aż ci zazdroszczę, że tyle rzeczy dostaniesz, będzie wam o wiele łatwiej dokupić brakujące. Wiaterku fajnie, że się odzywasz Fionka pewnie synka zaprowadziła do przedszkola i nie wychodzi z łóżka z mężulkiem Ale się wkurzyłam, wczoraj K dokańczał malowanie łóżeczka małej, a akurat do dziadków przyjechał mój chrzestny i przyszedł do nas na chwilę. No i zobaczył to i dziś się do wiedziałam, że śmieli się u babci, że nie stać nas na nowe tylko starocie odnawiamy. Jeszcze do tego ciotka powiedziała, że mama moja ma małej uszyć baldachim i też nas obgadali z tego powodu. Mówię wam jak ja mogę nie cierpieć za to mojej rodziny od strony taty, wszystko im przeszkadza. to się wygadałam
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelika - kochana, nic więcej nie doradzę jak się nie przejmować. Niektórzy ludzie wręcz uwielbiają się wtrącać się w czyjeś sprawy i znajdą sobie jakikolwiek temat, jeśli nie widzieli by łóżeczka, znaleźliby coś innego .... współczuję ... ale szkoda nerwów
|
|
|
|
#2748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odp Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak po wizycie? Dalej remont Cię tak pochłania czy kolejne rzeczy wzięłaś sobie na głowę? Cytat:
wierzę że Ciebie aż serduszko boli ale wykorzystaj to że mała tuli się do taty i złap oddech bo zasługujesz [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45192362] Ale się wkurzyłam, wczoraj K dokańczał malowanie łóżeczka małej, a akurat do dziadków przyjechał mój chrzestny i przyszedł do nas na chwilę. No i zobaczył to i dziś się do wiedziałam, że śmieli się u babci, że nie stać nas na nowe tylko starocie odnawiamy. Jeszcze do tego ciotka powiedziała, że mama moja ma małej uszyć baldachim i też nas obgadali z tego powodu. Mówię wam jak ja mogę nie cierpieć za to mojej rodziny od strony taty, wszystko im przeszkadza. to się wygadałam [/QUOTE]i niech obgadują co ludziom będziesz chwile radości odbierać. Wy umiecie docenić wspomnienia i mama na pewno jest szczęśliwa że wolisz jej pracę od cudeniek które można kupić |
||||
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewuszki mężem się nacieszyłam do tego stopnia, ze już mnie denerwuje ![]() Chodzi za mną jak cień- no wiecie co chce , ale ja chodzę z ![]() Fikusek biedna Nadusia, ale ona ciągle coś wymyśla, albo popada w tarapaty w tatusia z tego co czytam ![]() Ewelika co za wredne ludzie A co im do tego? Malgos dobrze pisze, że tacy zawsze sobie znajdą jakiś temat mendy jedne ![]() Wiecznie daj znać jak monitoring Aldrin to Ci się poszczęściło dwie babcie gotowe do pomocy przy malutkim Każdy by tak chciał ...Izetko mam podobną sytuację do Twojej odnośnie dalszej ewentualnej opieki nad dziećmi . Nie wiem jak ja to rozwiążę Jka mam zapłacić opiekunce tyle co zarobię to bez sensu jak dla mnie. Malgos a kto zajmie się Kacperkiem po Twoim macierzyńskim ? Justii za pierwszy miesiąc. Syneczek to się namęczy i Wy przy nim tak samo...Pradip kiedy kolejne USG? Moja przyjaciółka urodziła córeczkę i jestem w niej zakochana . Niech ona tylko wróci do domu to będę tam siedziała non stop chyba , że mnie wypędzą
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Ewelika-nie martw się takim głupim gadaniem
Fionka-no co Ty gzic się nie chcesz???jak to tak to??? dzidzia sama się nie zrobi no nie bądź żyła![]() Fiksuek-biedna Nadusia
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam zdjęcia do klubu brzuszka ;-)
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - to dowaliłaś z tym tekstem o dupsku przy ścianie
hahahahahnie wiem jak to rozwiążemy i co zrobimy po moim macierzyńskim, jeszcze troszkę mam czasu żeby się nad tym zastanowić. Nie chcę od razu zostawiać małego, na pełen etat raczej nie wrócę, bo wtedy w ogóle nie widziałabym Kacpra. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Papryczka - widać, że jesteście w ciąży fajowe zdjęcia
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Papryczka-ale super zdjęcia
rośniecie oboje w siłę
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może 27.02 oby... lecę obejrzeć |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45192362]
Ale się wkurzyłam, wczoraj K dokańczał malowanie łóżeczka małej, a akurat do dziadków przyjechał mój chrzestny i przyszedł do nas na chwilę. No i zobaczył to i dziś się do wiedziałam, że śmieli się u babci, że nie stać nas na nowe tylko starocie odnawiamy. Jeszcze do tego ciotka powiedziała, że mama moja ma małej uszyć baldachim i też nas obgadali z tego powodu. Mówię wam jak ja mogę nie cierpieć za to mojej rodziny od strony taty, wszystko im przeszkadza. to się wygadałam [/QUOTE]Nie przejmuj się gadaniem , pewnie sa zazdrośni że oni takiego nie mają/mieli A powiedz jak odnawiacie łóżeczko, bo ja też mam swoje drewniane i też do odświeżenia ! Cytat:
![]() Fikusku ja byłam taka sama jak twoja Nadia , wszędzie mnie pełno było , zawsze z siniakami , zdartymi kolanami czy szwami chodziłam. Może mój duperelek
|
|
#2756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no weź nie bądź taka daj mu trochę niech się chłopak nacieszy ![]() A jak mała będzie miała na imię? Macie rację dziewczyny, tak naprawdę to ja mam ich głęboko w tylko, że dopóki będę gadać na mnie to ja to zniosę i oleję ale jak powiedzą coś na moją córkę to ja się dopiero z nimi wszystkimi policzę W ogóle zauważyłam, że budzi się we mnie od jakiegoś czasu zew lwicy, niech ktoś tylko słówko wspomnie o mojej malutkiej nie tak jak powinien to od razu pazurki mi wychodzą
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczko super brzuszek i jak ładnie rośnie. Który to tydzień?Ale Tż ma chyba termin przed Tobą
Dziewczyny ja na prawdę nie mam chęci, a że lada dzień @ to nie mam też motywacji do działania , ale jestem podła sucz ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Eweliczka dziewczynka ma na imię Klaudia. Rodzice mają imiona na tę literę i córka też tak miała mieć ![]() Byłam dziś na szmatkach i były takie piękne rzeczy dla noworodków , no ale nie dałam spokój
|
#2758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Brzuszek coraz większy przez moment zastanawiałam się na tym jednym zdjęciu, który to twój a który męża Ja dziś będę grzeszyć zamówiłam u męża jak będzie wracał z pracy twistera z kfc
Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2014-02-17 o 18:51 |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas to nie wiadomo w kogo lepiej żeby się wdał... mąż w wieku 4 lat wlazł w gar ze smołą, w wieku 8 lat chciał sobie poderżnąć gardło o bieliźniarkę skacząc przez płot w wieki 12 lat prawie się wykastrował na drzewie, w wieku 28 prawie utopił się w kanale żerańskim i tak mogłabym w nieskończoność a ja wcale nie lepsza bo każde drzewo i mur był mój
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45193917] Macie rację dziewczyny, tak naprawdę to ja mam ich głęboko w tylko, że dopóki będę gadać na mnie to ja to zniosę i oleję ale jak powiedzą coś na moją córkę to ja się dopiero z nimi wszystkimi policzę W ogóle zauważyłam, że budzi się we mnie od jakiegoś czasu zew lwicy, niech ktoś tylko słówko wspomnie o mojej malutkiej nie tak jak powinien to od razu pazurki mi wychodzą [/QUOTE]no i super ![]() Cytat:
![]() Na ile mąż zjechał? [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45194333] Ja dziś będę grzeszyć zamówiłam u męża jak będzie wracał z pracy twistera z kfc [/QUOTE]jej już tyle miesięcy nie jadłam może mi też przywiezie jak ładie poproszę...
|
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jaja" popekały. Endometrium piękne: 13 mm . Teraz czekam do 21.02, żeby ten progesteron zbadać - on wszystko wyjaśni (zesram się chyba do tego czasu ze stresu ). Dostałam 2 recepty. Jedną na CLO, drugą na jakiś inny lek, ale nie pamiętam nazwy (jeśli dobrze zrozumiałam gin to koszt jednej ampułki ok 100 zł, z czego potrzeba ok 4 szt, a jak doliczyć do tego wizyty to wychodzi prawie 1 tyś złotych ). Wybór leku zależy od tego nieszczęsnego wyniku. Boszzzz niech będzie zadowalający ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45192362]Biedactwo małe Izetko aż ci zazdroszczę, że tyle rzeczy dostaniesz, będzie wam o wiele łatwiej dokupić brakujące. Wiaterku fajnie, że się odzywasz Fionka pewnie synka zaprowadziła do przedszkola i nie wychodzi z łóżka z mężulkiem Ale się wkurzyłam, wczoraj K dokańczał malowanie łóżeczka małej, a akurat do dziadków przyjechał mój chrzestny i przyszedł do nas na chwilę. No i zobaczył to i dziś się do wiedziałam, że śmieli się u babci, że nie stać nas na nowe tylko starocie odnawiamy. Jeszcze do tego ciotka powiedziała, że mama moja ma małej uszyć baldachim i też nas obgadali z tego powodu. Mówię wam jak ja mogę nie cierpieć za to mojej rodziny od strony taty, wszystko im przeszkadza. to się wygadałam [/QUOTE]rodzinka niech takie teksty sobie w . Po grom wpychają nos w nieswoje sprawy ![]() cudny ten Twój brzuszek [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45193917] no weź nie bądź taka daj mu trochę niech się chłopak nacieszy ![]() A jak mała będzie miała na imię? Macie rację dziewczyny, tak naprawdę to ja mam ich głęboko w tylko, że dopóki będę gadać na mnie to ja to zniosę i oleję ale jak powiedzą coś na moją córkę to ja się dopiero z nimi wszystkimi policzę W ogóle zauważyłam, że budzi się we mnie od jakiegoś czasu zew lwicy, niech ktoś tylko słówko wspomnie o mojej malutkiej nie tak jak powinien to od razu pazurki mi wychodzą [/QUOTE]ciążowa agresja ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

a pojemność na pewno 125 i 260 ale nie wiem czy po jednej czy po 2 butelkach, więc chętnie posłucham doświadczonych mam 

dzisiaj tez widac piękne słoneczko, więc przydałoby sie wyjśc z domu, ale brak mi ochoty, zeby iśc samej na spacer
na spacerek możemy chodzić we dwie bo u mnie mąż nie ma czasu
nie no w ramach rozrywki byliśmy wczoraj w markecie po paletę zaprawy
bo mamy kredyt i nie damy rady spłacac Go z pensji tylko męża

mąż wrócił i kobiecina nam wsiąkła... oj tam się musi dziać 

- żołądek od samego rana mnie już boli
musi byc dobrze!!!

wierzę że Ciebie aż serduszko boli ale wykorzystaj to że mała tuli się do taty i złap oddech bo zasługujesz
Jka mam zapłacić opiekunce tyle co zarobię to bez sensu jak dla mnie.
, no ale nie dałam spokój
). Dostałam 2 recepty. Jedną na CLO, drugą na jakiś inny lek, ale nie pamiętam nazwy (jeśli dobrze zrozumiałam gin to koszt jednej ampułki ok 100 zł, z czego potrzeba ok 4 szt, a jak doliczyć do tego wizyty to wychodzi prawie 1 tyś złotych