|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
Zarabiam niewiele więcej Florki mają drapak, 3-poziomowy, z budką, ponad metrowy, z którego mogą skakać na szafę (Ej skacze, bo Bis nie lubi za bardzo wysokości). Także źle nie jest Po prostu chcę lepszy, no i do sufitu. Także zakup Rufiego może jeszcze chwilę poczekać
|
|
#2402 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ale dziewczyny, na allegro można kupić drapaki do sufitu za 200 zł. Ja bym 1000 zł za drapak nie dała za chiny. Mimo, że kocham moje koty.
|
#2403 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Zakonna widziałaś filmiki Iwony? Ja doszłam do wniosku, że nie stać mnie na drapak z allegro za 200zł, który moje koty rozwalą w trzy miesiące. Rufi stoi dwa lata i najprawdopodobniej przeżyje moje koty. |
|
|
|
|
#2404 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nasz stał 3 lata, przy trzech kotach o wadze 5, 7 i 8 kg, które na niego skakały z rozbiegu i z impetem. Jedyne co, to przykręcony był do sufitu i podłogi. Ale każdy kupuje to co chce i za ile chce. Ja tylko mówię, że tani nie znaczy od razu do niczego.
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw sterylka, za 2 tygodnie najprawdopodobniej (tak z wetem się umówiliśmy), to już 340 zł Florzaste są już zaszczepione, są bezpieczne Dziś u weta byliśmy. I co oczywiście? Ej dostała właśnie rujki Też masz sufitowy? Jaki dokładnie model?
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-17 o 21:44 |
|
|
|
|
#2406 |
|
KOTerator
|
I co się stało z nim?
Ja sufitowego mieć nie mogę, koty by się zabiły, jedna to ciamajda, druga bez łapy, nie ma mowy o takich wysokościach. A niesufitowy Sonia (5,5 kg) by przewróciła, ona ma zero gracji i skacze jak słoń. |
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego ma ksywke Słonik
![]() Koty może by i dały radę ale Monika by zeszła na zawał
Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2014-02-17 o 21:46 |
|
|
|
#2408 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Sufitowy nieee, wczoraj wklejałam, ten drapak w dywanie, jak na obrazku: http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/64-d-5a.html |
|
|
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej zorane sa oparcia i podlokietniki, bo tedy sie skakuje, biegnie i zeskakuje Cytat:
Skore co prawda mozna regenerowac i ja bede to niedlugo robic. Wszystkie rysy mozna naprawic, ale nie wiem czy tego nie bedzie widac? Dam znac. Poza tym caly czas przykrywamy szczelnie kanape, bo nam jej szkoda ![]() Koty dostaly na dzien kota serduszka (drobiowe). Wcinaja
|
|
#2410 |
|
Naczelna Nastolatka
|
dlatego my, w trosce o nasze nerwy, przykręciliśmy. Kotki miały tendencję do przewracania drapaka o 3 w nocy na metalowe psie miski.
|
#2411 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
). Sonia raz spadła z szafy, pamiętasz? Wystarczy mi atrakcji do końca życia Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-02-17 o 21:52 |
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam. To było wtedy gdy Twoja dystyngowana i przypodłogowa kotka brytyjska po raz pierwszy weszła na szafę;-)
|
|
#2415 | |
|
KOTerator
|
Opisz koty rufiarzom i niech coś polecą.
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilas barykade?
|
#2417 |
|
KOTerator
|
Przestawiłam drapak.
|
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Przemeblowała pokój i Słonik szafę może oglądać tylko z dołu... Tak to jest jak Pańcia zazdrości kotom bywania na szafie
|
|
#2419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Esfira moje aż tak ciężko dokocenia nie przechodziły, chyba jednak jakąś inną parkę masz na myśli Nimfa łazienka wynajmowana
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też biało rudy kociak, mogłam się pomylić |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
A co o takim myślicie - http://allegro.pl/legowisko-drapak-d...936689430.html ? Rozleci się?
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Napiszę jutro do Rufi i zapytam co by polecali dla Florek. Bo pomyślałam o złożeniu własnoręcznie drapaka, z elementów. Póki co wersję mało budżetową, czyli to co Florzastym najbardziej potrzebne i z czego korzystają, więc wymyśliłam tak - podstawa drapaka (klik! lub klik!) 84 lub 100 cm, potem hamak (klik!), potem słupek (klik!) nie wiem ile centymetrów jeszcze, a na zwieńczenie rozeta (klik! lub klik!) o średnicy 45 cm lub legowisko (klik!). Nie będzie wysoki, będziemy go rozwijać z czasem.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-17 o 22:50 |
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
O atko :O Ale drapaki rufiego wygladają cudownie w rzeczwistosci
Najlepsze jest to że zmieniłam już zdanie na temat drapaka i chciałam ten: http://allegro.pl/drapak-dla-duzego-...978461312.html ale zapomniałam że licytowałam dziwactwo nazwane catrix i go wygrałam Kretka: Jak dla mnie lekki przerost formy nad treścia i sprz. ma dużo negatywów
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki: http://allegro.pl/nr-05-drapak-domek...923896677.html
Koty mecza go od wrzesnia i jest ok. Stoi przy balkonie, opieramy go o boszna scianke zeby sie nie przewrocil przy biegach. Jak go zniszcza to moze kupie Rufi. Na razie sa mlode, szaleja, wole zeby szarpaly tanszy sprzet
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam taki, tylko granatowy klik.
Wylicytowałam okazyjnie nowy za nieco ponad stówkę. Mamy go ponad rok, w niektórych miejscach to futerko się popruło od kocich pazurów, ale dało się ponaprawiać. Na dolne słupki dodałam sznurka ze starego drapaka, bo drapały po materiale. Mała uwielbia górny hamak. Z budek korzystały na początku. Po roku nie ma jakiś większych uszkodzeń (Mała po nim szleje, a Grubcio skacze jak słoń, aż dudni ).Drapak stoi na szafce 50 cm, w której są kuwety, rozporowo do sufitu, dodatkowo jest przywiązany w połowie sznurkiem do haka w ścianie. Stoi pomiędzy szafą a oknem, więc służy też za punt obserwacyjny okna lub schodki na szafę. Pewnie jeszcze rok wytrzyma. A potem marzy mi się zabudowanie już własnego balkonu i ściany w pokoju wg własnego projektu. W sumie to był dobry zakup, bo dowiedziałam się co lubią, jak mniej więcej poustawiać słupki/półki, tak, żeby im było wygodnie.
|
|
#2426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Motyw z narzutą też dobry.. Kot nie wejdzie pod spód? bo mój uwielbia wszędzie się wciskać
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak one mają 10 miesięcy to już dużo więcej nie urosną, co nie?
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo kup po prostu ten słupek od rufiego i po problemie, skoro to dla nich jest główna funkcja. Mam problem, zmieniamy mieszkanie i tam jest balkon, i nie wiem co z tym faktem zrobić (tzn. jak go zabezpieczyć) bo wątpię żeby właściciele się zgodzili na jakiekolwiek wiercenie, a nie chce dostawać zawału za każdym razem jak ktoś będzie wychodził na balkon. Oprócz tego patentu: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzw.../uchwyty/30842 jakoś pomysłów nie mam. Tylko tż mi mówi że z tym będzie kiepsko bo balkon wystaje poza granice budynku a na górze już nie ma następnego balkonu.
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Dzis moja kicia prawie przyprawila mnie o zawal. Zostawilam ja na chwile z musu u cioci i wlazla miedzy kanape a sciane lebek wepchnela obok kontaktu z kablem i oczywiscie zero ruchu jak wrocilam i ja wolalam. Znalazlam ja, wolam a ona bezruch...Boze ale sie wystraszylam..staralam sie ja wyjac a ona nic nie reaguje.. szok..w koncu drgnela, wyciagnelam ja, wytulilam. Bala sie sama zostac widocznie chwile chociaz zna to mieszkanie troche..
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy Edytowane przez CzekoladowyMus Czas edycji: 2014-02-17 o 23:13 |
|
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie życie z kotem, że drapie. Narzuta to naprawdę fajna rzecz, w ogóle się obicie nie niszczy, a i narzuta nie jest jakoś wybitnie zmasakrowana, trochę pozaciągana. A na białą sofę narzuta musi być, bo to łatwo brudzący się kolor w końcu ![]() Nasze nie wchodzą, w ogóle. Narzuta jest z przodu zaciągnięta pod poduchy, z tyłu sobie swobodnie zwisa do połowy "pleców", stoi tyłem do środka pokoju, więc nie szkodzi. Sofy nie mamy pod ścianą, jest tak na środku pokoju, dzieli część "salonową" od "komputerowej". Kiedyś to były dwa pokoje, salon i mały pokój, zburzyliśmy ścianę i mamy jeden duuuży, bo 4 pokoje dla dwóch osób to aż nadto. Czasem Florki wchodzą (chowają się) pod tą zwisającą część z tyłu. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Widzę, że taki sam balkon mamy. U nas tylko jest jeden nad nami, ale co z tego, jak 2,5 metra dalej? Też kombinujemy jak go zabudować, zabezpieczyć. Dostaniemy namiary na gości, którzy zabudowują balkony, robią woliery, oni na pewno na coś wpadną i zrobią dobrze. Może też spróbuj w ten sposób? Taki balkon ciężko dobrze zabezpieczyć, przez to właśnie, że na wysokość ciężko...
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-17 o 23:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

. Wcześniej koty miały matę-drapak i nie były zainteresowane. Rufi drapały i wspinały się po słupku jeszcze zanim skręciłam wszystko
Zarabiam niewiele więcej
Po prostu chcę lepszy, no i do sufitu. Także zakup Rufiego może jeszcze chwilę poczekać 

Też kombinujemy jak go zabudować, zabezpieczyć. Dostaniemy namiary na gości, którzy zabudowują balkony, robią woliery, oni na pewno na coś wpadną i zrobią dobrze. Może też spróbuj w ten sposób? Taki balkon ciężko dobrze zabezpieczyć, przez to właśnie, że na wysokość ciężko...