![]() |
#631 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości
ciri15 racja racja racja!
takiej głupoty jak koszyczki w toalecie to ja w życiu nie widziałam. po pierwsze to niehigieniczne (chyba nie muszę tłumaczyć dla czego), po drugie może to być źle odebrane (guma do żucia, cążki do paznokci no litości...), a po trzecie zanim ktoś z tego skorzysta to ktoś inny to wyniesie. apteczka za barem z apapem, igłą, nićmi i podpaskami czy plastrami ok. super pomysł. ale te koszyczki... przegrzebane setki razy, brudnymi rękoma... blee. dla mnie to po prostu śmieszne. |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
To jest traktowanie gości jak niepełnosprytnych - ludzi, którzy sami o własną wygodę i dobre samopoczucie nie potrafią zadbać.
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Ok, czyli tak samo nie organizujemy transportu/noclegów dla gości z daleka, bo przecież potrafią sami o siebie zadbać i nie są 'niepełnosprytni'
![]() Co do miętówek, a gum: nie dogodzis każdemu, albo są gumy, albo nie ma,ktoś nie lubi, to nie bierze. Czy menu dostosowujesz do gości i w związku z tym masz w menu 8 zup, bo ciocia Krysia nie lubi brokułowej, wujek Gieniu barszczu, a kuzynka Helenka jest na diecie i nie jada rosołu? |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Poza tym dla gości z daleka to albo transport albo nocleg(ja bym wybrała to drugie jak już). Nie dostosowuję, jak ktoś nie je rosołu i flaków to nie będzie jadł nic, jak ktoś nie pomyśli, że lubi po obiedzie pożuć gumę to nie będzie żuł, trudno.
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Strasznie zerojedynkowy tok myślenia masz
![]() No ale nic, na szczęście nasi goście trochę inne poglądy mają i wszystkim sie spodobał pomysł koszyczków. Dla mnie EOT, bo nie ma tu o czym już dyskutować. |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-02-17 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Ta dyskusja jest bez sensu Drogie Panie
![]() Kazdy zdanie ma inne. Ja osobiscie jestem na nie dla koszyczkow ale to sprawa indywidualna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
A ja bym była wdzięczna, gdyby taki koszyczek był na weselach standardem, a niestety nie jest.
Z prostej przyczyny: w moją wizytową torebkę nie mieści się wiele, zapewne wiele kobiet ma ten sam problem, a na prawdę uwielbiam być pewna, że w awaryjnych sytuacjach nie będę miała problemu. Więc tak jak zawsze sama jestem zabezpieczona w krem do twarzy, fluid, perfumy i środki higieniczne jak chusteczki [1-2] czy podpaski, tak już więcej nie upcham do torebki, to z ledwością się mieści. Nie wyobrażam sobie nosić ze sobą nici, plastrów na odciski, większego zapasu chusteczek w razie jakiegoś wybrudzenia się, mokrych chusteczek, gdyby mnie okres zaskoczył i trzeba było się ogarnąć, lakieru do włosów jakby fryzjerka zawaliła robotę [a nie cierpię bawić się z rozwalająca fryzurą] itd itd... Zakładam, że nie jestem sama i jak zbierzemy w stado 50 kobiet, to wielkie prawdopodobieństwo, że przynajmniej jakaś część napotka wymienione problemy. Dlatego ja bym wręcz odetchnęła, gdyby na masowych imprezach taki 'element wystroju łazienki' był standardem. Oczywiście nie mówię o przegięciu jak zapasowe majtki itp, ale: - agrafki - igła - 3-4 podstawowe kolory nitek [są takie mini zestawy, nie trzeba pakować zaraz całej szpulki] - chusteczki higieniczne [większy zapas] - plastry - lakier bezbarwny - mini lakier do włosów - nożyczki - tabletki na ból głowy/no spa - podpaski/tampony [przecież wszystko teraz jest tak ładnie popakowane, że nie wiem kogo miałoby to razić. A już sama biegałam ze dwa razy w życiu poszukując dawcy podpasek, lądując ostatecznie w biedronce bo nikt nie miał] Bez jakichś osobistych rzeczy. Ale dla mnie bardzo fajna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Konto usunięte
|
zaintrygowała mnie sprawa tych koszyczków...
![]() ale pierwszy raz o czymś takim słyszę. Chyba jednak jestem przeciw - niech każdy troszczy się o siebie, poza tym czytając wpadki weselne i niedopuszczalne zachowania - naczytałam się o kradzieżach... więc po co kupować choćby głupią igłę, czy lakier do paznokci, jak pewnie i tak ktoś sobie weźmie? I wtedy będzie kwas... bo było... ale się zmyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45192679]
Chyba jednak jestem przeciw - niech każdy troszczy się o siebie, poza tym czytając wpadki weselne i niedopuszczalne zachowania - naczytałam się o kradzieżach... więc po co kupować choćby głupią igłę, czy lakier do paznokci, jak pewnie i tak ktoś sobie weźmie? I wtedy będzie kwas... bo było... ale się zmyło ![]() Już nie przesadzajmy, żeby każdego traktować jak potencjalnego złodzieja... A poza tym, nie sądzę, żeby tak bardzo zależało młodym na igle czy lakierze do paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
OMG, jakby ktoś mi ukradł igłę (30 gr) albo szpulkę nici (60 gr) umarłabym chyba z zawiści.
Szczególnie w perspektywie całkowitych kosztów wesela.
#646 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() A jeżeli w koszyczku nie będzie nici w kolorze akurat tej konkretnej, rozprutej kreacji to co? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
To z pewnością kobieta będzie wolała chodzić z dziurą na pupie, niż zacerować różową sukienkę czerwoną nicią.
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
damn good coffee
|
No ja bym nie chciała, gdyby mi coś pękło to wróciłabym do domu się przebrać w inną sukienkę albo po prostu bym wyszła wcześniej. Ale ja się zawsze zabezpieczam w takich sytuacjach i mam przy sobie odpowiednią nitkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
zuy mod
|
Ale czasem to nie sukienka sie pruje a np urywa sie ramiaczko od stanika. I wtedy zwykla.nitka wystarczy.
Kto.chce skorzysta, kto nie chce - przymusu nie ma. wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
#650 |
Konto usunięte
|
Mnie nie chodzi o wydatek na igłę czy nitkę.
Chociaż teraz jak tak myślę... to nie najgorszy pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Rozeznanie
|
Jestem za koszyczkiem.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#652 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45195358]Mnie nie chodzi o wydatek na igłę czy nitkę.
Chociaż teraz jak tak myślę... to nie najgorszy pomysł ![]() Jeśli nie chodzi o wydatek, to nie ma co się ogólnie przejmować, że ktoś 'zwinie'. To są rzeczy, które łatwo zgubić, zabrać i zostawić gdzie indziej a nawet nie chcący ukraść, a potem nie ma sensu tego oddawać. Nie raz 'kradłam' ludziom długopis, czy inną pierdółkę, odruchowo chowając do torebki. Przy następnej okazji oddawałam, ludzie też czasem mi zwracają rzeczy, które 'pożyczyli' przez nieuwagę. Z tym, że o takim weselu się o tym zapomina, nie ma okazji, bądź większego sensu oddawać - nikt nie będzie jechał do rodziny/znajomych żeby oddać agrafkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
A załóżmy hipotetyczną sytuację, w której nie mam samochodu, i zabieram się wynajętym autobusem/taksówką/podwozi mnie ktoś z nieznanych mi gości dzięki uprzejmości swojej i młodych. Takowa nie ma nigdy miejsca i każdy jest posiadaczem własnych 4 kółek, jak rozumiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jedziesz ze znajomymi - i tak możesz zostawić torebkę z tym wszystkim w ich samochodzie. Jedziesz autobusem - chyba i tak musisz wziąć więcej rzeczy, więc o tym też możesz pomyśleć. Jedziesz taksówką - równie dobrze możesz przejechać się do domu, zaszyć sukienkę i wrócić na salę. Zakładam, że wycieczki taksówką to przy niewielkich odległościach.
![]() |
#657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodam, że u nas standardowo bierze się autobus weselny dla gości, ale jednak no cóż siłą rzeczy nagle z 30 miejsc nie zrobi się 100. W ciągu ostatnich 4 lat byłam na prawie 20 weselach i tylko raz jechaliśmy swoim autem (tzn. użyczonym od rodziców lub teściów;p), tak to Młodzi załatwiali transport, jeśli była taka potrzeba.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Wtajemniczenie
|
kamilaza ja z kolei pamiętam wesele, gdzie w autobusie jechały dosłownie 2 osoby (a nawet było miejsce w innych autach). Nie dziwie się, ze transport już coraz rzadziej jest zapewniany - czasy, kiedy samochód był luksusem już dawno minęły.
jak ktoś ma mało miejsca w torebce na szpulkę nici to polecam nawinąć jej trochu na kawałek papieru, nawet już nawleczoną ![]() ![]() ![]()
#659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() koleżanka miała wesele niedawno i wściekała się, bo jeszcze w sobotę (w dzień wesela!) o 9 rano zadzwoniło do niej 3 gości, że oni jednak "eee nie przyjdą bo coś tam coś tam" oczywiście telefony z rezygnacją na 3 dni przed to już norma - zawsze trafią się takie tępe osobniki, które nie pomyślą, że miejsce w lokalu się rezerwuje i opłaca 2 tygodnie wcześniej nie mam na myśli prawdziwie losowych przypadków typu pogrzeb w rodzinie, ciężka choroba itd , tylko takich niemyślących gości egoistów
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
ja bym się z takiego koszyczka ucieszyła
![]() ![]() ostatnio na zwykłej imprezie koleżance ciągle zsuwała się nowa sukienka, przyszycie jej na szybko w paru miejscach do stanika ułatwiłoby tańczenie ![]() ![]() co do wkładek, podpasek, tamponów- niejednokrotnie spotkałam się z sytuacją, gdy ktoś na prawdę niespodziewanie dostał szybciej niż się spodziewał albo wziął odpowiednią ilość jaką zwykle potrzebuje, a tutaj jednak dużo ruchu, jednak organizm się zgrzał i różne płata figle i nagle potrzeba jest dużo więcej i zaczyna się bieganie wśród dziewczyn, a tutaj nie ma takiego problemu ![]() na jednym weselu TŻ dostał gorączki- ja zawsze mam przy sobie tabletki przeciwbólowe, więc apap dał radę i zbił gorączkę i mogliśmy się dalej bawić. jeśli ktoś często ma jakieś bóle ![]() ![]() tak jak tutaj wcześniej dziewczyny wspominały owszem zawsze można zapytać obsługi- czy jest stoperan w ich apteczce albo czy mają jakieś nici czy agrafkę, ale po co krępować gości i fatygować obsługę ![]() ![]() ja bym się na nikogo nie obraziła, nic złego nie pomyślała, a wręcz ucieszyła, że PM pomimo całego załatwiania i miliona spraw na głowie pomyślała za mnie, że coś się extra może wydarzyć i ratuję mi dupkę ![]() ![]() tak samo jak z animatorką- uważam że moje dziecko nie potrzebuje, to nie powierzam jej opieki, ale sama zajmuję się nim na 100% żeby dla nikogo nie był problemem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.