Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘŚLIWA! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 22:21   #1021
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
ba! Kota weźmiesz za kark, podniesiesz do góry i jesteś bezpieczna a przed psem to jak się obronisz? ja nie wiem, chyba bym nie wyszła z opresji jakby mnie zaatakował... zawsze o tym myślałam, co bym zrobiła i ja nie wiem, chyba bym chroniła głowę rękoma...
Ale ogólnie bym chciała mieć psa w domu, kiedyś tam, zobaczyć jak to jest marzy mi się doberman

Meire sfinks?? :P brzydkie są takie łyse i im zimno, łeeeeeee!
Ja się też boję, bo ufać im nie można nigdy. Ja sie nie zapierałam nigdy że nie lubię psów, chciałam spróbować jak to jest mieć psa bo myślałam, że może nie znam to dlatego nie lubię. No to wzięłam psa szczeniaka Myślałam, że zwariuję. Gorzej niż z dzieckiem. Potem się sam znalazł pies, bo przybłąkała się suczka. Młoda. Myślałam, że może jak starsza to mądrzejsza, no niestety I potem była jeszcze jedna dorosła znaleziona suczka która była z nami rok. Szukaliśmy jej domu ale nie było chętnych więc była u nas. Myślałam że 3 pies, może wreszcie się jakiś okaże mądry i kochany, ale się przeliczyłam Poszła do rodziców tż i widuję ją często. Nadal nie trawie jej zachowania, bo mimo że jest kochana itd to te wszystkie typowe psie zachowania mnie po prostu wnerwiają więc dlatego nie polubię psów nigdy

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
vioris doskonale znam Twoje zdanie na ten temat bo już o tym debatowałyśmy ale bez przesady nie obrażaj psów... bo mogłybyśmy sie tak obrazac bez konca, ja ci moge pisac ze koty sa głupie bla bla bla ale tego nie zrobilam bo ten temat juz poruszalysmy.
Wiec prosze Cie daruj sobie takie teksty ze sa glupie i maja male rozumki bo tylko mnie draznisz takim gadaniem.

Twój post odbieram jako wymądrzanie się i "ja wiem wszystko na ten temat i mam rację".
Glupie, śmierdzą itp itd ... dobra juz to slyszalam i nie musisz powtarzac, swoje zdanie na temat kotow tez wyrazilam i nie powtarzam.
Ale przecież nie obrażam Ciebie, a psy obrażam? Piszę tylko że są niemądre, mają dziwne zachowania typowe dla tego gatunku i tyle. Mi te zachowania nie odpowiadają, wręcz ich nie znoszę i mam do tego prawo przecież Tak jak Ty nie lubisz kotów tak ja psów Tzn lubię psy, u kogoś na chwilę, Mogę pogłaskać, porzucać patyk, pobawić się, ale chwilę i tyle. Ale nie życzę sobie żeby mi pies skakał na czyste ubrania brudnymi łapami, żeby mnie obślinionym pyskiem smyrał po rękach, spodniach, twarzy. Żeby szczekał mi do ucha. Z tego też względu nie odwiedzam niektórych ludzi z mojego otoczenia bo ich psy tak się właśnie zachowują a oni jakby tego nie widzieli i zauważam to u wszystkich psiarzy czy znajomych czy na spacerach ze swoimi psami, że nie zwracają uwagi na to co robi ich pies i mają w dupie to, że kogoś może ten pies wkurzać skakaniem po jasnych spodniach czy lizaniem.
A mój post źle odbierasz, ani się nie wymądrzam ani nic z tym stylu. A czy mam rację? No myślę, że mam bo to są fakty niezbite co napisałam i nikt mi nie powie, że tak nie jest bo przecież widzę wokół setki psów A nie denerwuj się, to teraz nie wskazane przecież

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja tam wolę psy od kotów, a to pewnie dlatego, że koty z którymi miałam do czynienia, nie były odpowiednio wychowane i załatwiały się gdzie popadnie, a także łaziły, gdzie im się podoba, i nie można było NIC zostawić na wierzchu do jedzenia bo zaraz kot się do tego dobierał ( nie były to moje koty,a współlokatorów) ... także zraziłam się do kotów i od tamtego czasu źle się czuję w ich towarzystwie.

To jest natura kocia, lażenie po stołach i zabieranie jedzenia jak się coś zostawi Dlatego są ludzie którzy tego nie potrafią zaakceptować tak jak ja nie potrafię zaakceptować zachowań psów A koty też idzie wychować, moje np nie kradną jedzenia i nie sikają gdzie popadnie Zresztą to są wyjątki, bo koty od urodzenia praktycznie same wiedzą gdzie się mają załatwiać. Jedynie kocury dorosłe znaczą teren i to nie jest załatwianie się tylko znaczenie. Kastracja załatwia ten problem w 100%
Stary 2014-02-17, 22:25   #1022
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja bym chciała sphinxa

Jak one mogą się nie podobać

A do zestawu:

Zestaw idealny
Stary 2014-02-17, 22:25   #1023
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciała sphinxa

A do zestawu:

ale one są okropne
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:28   #1024
emagi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Dzięki
Oszszsz... bólu zęba szczerze wspólczuję

Czy ktos może polecic dobry krem do twarzy na dzień, do cery mieszanej? Najlepiej nawilżajaco-matujący używałam z Daxa i Niveiki, takie za około 15-20zł, i nie byłam zadowolona już po 3-4 godz. twarz zaczyna mi się błyszczeć moze któraś z Was używa jakiegoś z ktorego jest zadowolona, bo właśnie mi się prawie kończy i muszę cos zakupić
ja moge polecic ziaja 25+ na dzień krem matująco nawilżajcy, nie wysusza, mat sie trzyma dobry pod makijaż i jest tani więc w razie gdyby coś nie pasowało to nie żal sie z nim rozstać a używasz jakiegoś podkładu? bo czasem takie błyszczenie to własnie wina podkładu a nie kremu
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:28   #1025
manieczka1
Zakorzenienie

Nie, no jeszcze raz spojrzałam na te zwierzaki i aż mnie dreszcze przeszły!! Będzie mi się to śniło po nocach!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:29   #1026
Leine
Zakorzenienie

debraM a ić mi z tym!

Doooooooobra idę gwałcić co nie co bo przynudzacie!

dobranoc
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:29   #1027
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli masz cerę mieszaną to radzę nawilżać dobrze a nie matować kremy matujace jeszcze bardziej nasilaja blyszczenie sie skory niestety....
Ich działanie jest pozorne.
Wiem wiem, zaraz napiszesz ze bedziesz sie swiecic okrutnie, na poczatku tak ale potem powinno pomoc i skora nie bedzie sie tak przetluszczac

Tez mam cerę mieszaną
No bo tak będzie
A jakiego używasz kremu? Potrzebuję takiego zeby się nadawał pod podkład

Debra te kociaki mają uszy jak jakieś elfy
Stary 2014-02-17, 22:33   #1028
manieczka1
Zakorzenienie

Ja też zmykam spać
pa gaduły!
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:34   #1029
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja się też boję, bo ufać im nie można nigdy. Ja sie nie zapierałam nigdy że nie lubię psów, chciałam spróbować jak to jest mieć psa bo myślałam, że może nie znam to dlatego nie lubię. No to wzięłam psa szczeniaka Myślałam, że zwariuję. Gorzej niż z dzieckiem. Potem się sam znalazł pies, bo przybłąkała się suczka. Młoda. Myślałam, że może jak starsza to mądrzejsza, no niestety I potem była jeszcze jedna dorosła znaleziona suczka która była z nami rok. Szukaliśmy jej domu ale nie było chętnych więc była u nas. Myślałam że 3 pies, może wreszcie się jakiś okaże mądry i kochany, ale się przeliczyłam Poszła do rodziców tż i widuję ją często. Nadal nie trawie jej zachowania, bo mimo że jest kochana itd to te wszystkie typowe psie zachowania mnie po prostu wnerwiają więc dlatego nie polubię psów nigdy

Ale przecież nie obrażam Ciebie, a psy obrażam? Piszę tylko że są niemądre, mają dziwne zachowania typowe dla tego gatunku i tyle. Mi te zachowania nie odpowiadają, wręcz ich nie znoszę i mam do tego prawo przecież Tak jak Ty nie lubisz kotów tak ja psów Tzn lubię psy, u kogoś na chwilę, Mogę pogłaskać, porzucać patyk, pobawić się, ale chwilę i tyle. Ale nie życzę sobie żeby mi pies skakał na czyste ubrania brudnymi łapami, żeby mnie obślinionym pyskiem smyrał po rękach, spodniach, twarzy. Żeby szczekał mi do ucha. Z tego też względu nie odwiedzam niektórych ludzi z mojego otoczenia bo ich psy tak się właśnie zachowują a oni jakby tego nie widzieli i zauważam to u wszystkich psiarzy czy znajomych czy na spacerach ze swoimi psami, że nie zwracają uwagi na to co robi ich pies i mają w dupie to, że kogoś może ten pies wkurzać skakaniem po jasnych spodniach czy lizaniem.
A mój post źle odbierasz, ani się nie wymądrzam ani nic z tym stylu. A czy mam rację? No myślę, że mam bo to są fakty niezbite co napisałam i nikt mi nie powie, że tak nie jest bo przecież widzę wokół setki psów A nie denerwuj się, to teraz nie wskazane przecież

To jest natura kocia, lażenie po stołach i zabieranie jedzenia jak się coś zostawi Dlatego są ludzie którzy tego nie potrafią zaakceptować tak jak ja nie potrafię zaakceptować zachowań psów A koty też idzie wychować, moje np nie kradną jedzenia i nie sikają gdzie popadnie Zresztą to są wyjątki, bo koty od urodzenia praktycznie same wiedzą gdzie się mają załatwiać. Jedynie kocury dorosłe znaczą teren i to nie jest załatwianie się tylko znaczenie. Kastracja załatwia ten problem w 100%
wszystko to jest kwestia wychowania, podobnie jak z człowiekiem . To że ktoś pozwala na takie zachowanie psa to już wina właściciela, bo to mądre zwierzęta i wyczuwają co im wolno, jak z dzieckiem - też od małego może wejść rodzicom na głowę

Mój pies prawie nie szczeka w domu. Zdarza mu się rzadko , a jak już szczeknie to dostaje standardową komendę "nie wolno" i milknie i tylko pomruczy sobie pod nosem .

Z lubieniem psów lub kotów jest jak z lubieniem świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy
Stary 2014-02-17, 22:37   #1030
emagi
Rozeznanie

nie wiem czemu, ale z tego zestawu najbardziej podoba mi sie szczurek, no ale ja mam swoje odchyły ogólnie jestem kociarą ale jeśli chodzi o sfinksy to jest to najbardziej wszędobylska rasa kotów, wiec trzeba mieć do nich cierpliwość, kiedyś w programie "kot z piekła rodem" mieli sfinksa których pchał sie do terrariów z wężami bo facet je hodował
Stary 2014-02-17, 22:38   #1031
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciała sphinxa

A do zestawu:

Fajne są Milutkie w dotyku, na wystawie sprawdzałam Ale jednak ja i tż wolimy takie cudo

Stary 2014-02-17, 22:38   #1032
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
debraM a ić mi z tym!

Doooooooobra idę gwałcić co nie co bo przynudzacie!

dobranoc
Mówisz z braku laku dobry kit...
No nie gniewaj się, nie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
ja moge polecic ziaja 25+ na dzień krem matująco nawilżajcy, nie wysusza, mat sie trzyma dobry pod makijaż i jest tani więc w razie gdyby coś nie pasowało to nie żal sie z nim rozstać a używasz jakiegoś podkładu? bo czasem takie błyszczenie to własnie wina podkładu a nie kremu
Ja to niedługo chyba będę kupować 30+ ale dzieki, zerknę
Podkladu używam z Lirenne City Matt
Jak używalam matujacego z Soraya to wtedy bardzo sie błyszczalam

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Nie, no jeszcze raz spojrzałam na te zwierzaki i aż mnie dreszcze przeszły!! Będzie mi się to śniło po nocach!

Mi też łoczka sie powoli zamykają
Mąż życzyl mi kolorowych senków, pomachał w drzwiach i poszedł spać
Stary 2014-02-17, 22:41   #1033
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
No nie gniewaj się, nie

kitu nie wciskam, jutro zobaczysz serduszko na owuf
zwiążę pańcia i mu pokażę na co mnie stac bo ostatnio sie rozbestwił, muszę go ujarzmić, narkaaaaaaaa
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:42   #1034
debraM
Wtajemniczenie

Ja chyba też nie chciałabym mieć dużego psa. One mają za dużo siły, a taki duży towarzysz jest trudny we wspólnym mieszkaniu Miło popatrzeć na takie psy na wystawach, ale to tyle

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:45   #1035
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
ja już kupuję 30+, braknie mi jakieś 3 lata do 30, ale lepiej się konserwować zawczasu
Stary 2014-02-17, 22:49   #1036
emagi
Rozeznanie

Cytat:
No nie gniewaj się, nie

Mi też łoczka sie powoli zamykają
Mąż życzyl mi kolorowych senków, pomachał w drzwiach i poszedł spać
to używamy tego samego podkładu ja jeszcze eksperymentuje z kremem z rossmana alterra do skóry wrażliwej i też mi trzyma mat piszesz że niedługo chcesz sie na 30+ przerzucić, niedługo czyli jeszcze nie teraz, na prasowanie zmarszczek jeszcze przyjdzie czas podobno krem powinno sie dobierać do potrzeb skóry, a nie do wieku wiec jeśli nie wyglądasz jak te łysolki ze zdjęć to spokojnie masz jeszcze czas
Stary 2014-02-17, 22:52   #1037
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
kitu nie wciskam, jutro zobaczysz serduszko na owuf
zwiążę pańcia i mu pokażę na co mnie stac bo ostatnio sie rozbestwił, muszę go ujarzmić, narkaaaaaaaa
leć leć...

dopiero jutro?

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
ja już kupuję 30+, braknie mi jakieś 3 lata do 30, ale lepiej się konserwować zawczasu
Mówisz? hmmm no to może rzeczywiscie to rozważę heheh
A mi tu polecają 25+ i bym się dopiero odmłodziła
Stary 2014-02-17, 22:53   #1038
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też nie chciałabym mieć dużego psa. One mają za dużo siły, a taki duży towarzysz jest trudny we wspólnym mieszkaniu Miło popatrzeć na takie psy na wystawach, ale to tyle

O tak, piękne to one są

I jeszcze ten

Tylko czemu nie może być taki jak kot
Stary 2014-02-17, 22:53   #1039
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
E tam Mój dalej używa Under Twenty

3190g, 55cm
Stary 2014-02-17, 22:54   #1040
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ktos może polecic dobry krem do twarzy na dzień, do cery mieszanej? Najlepiej nawilżajaco-matujący używałam z Daxa i Niveiki, takie za około 15-20zł, i nie byłam zadowolona już po 3-4 godz. twarz zaczyna mi się błyszczeć moze któraś z Was używa jakiegoś z ktorego jest zadowolona, bo właśnie mi się prawie kończy i muszę cos zakupić
ja się przerzuciłam z kremów typowo do twarzy na cetaphil /a teraz podobny z firmy pollena eva. I jestem zadowolona

Za to ciągle szukam idealnego balsamu.. po wszystkich cała się lepię na noc to jeszcze ok, ale jak mam rano się wysmarować to maaasaaakraaa;/

Cytat:

kupą też znaczą teren? blee

mam na tyle złe wspomnienia, że nie wyobrażam sobie, że sprawimy sobie kiedykolwiek z własnej woli kota. ALe widziałam ostatnio ładnego kota ( chyba nawet któraś z Was wklejała zdjątko) kot miał ciemnoszarą sierść i takie hmm ładne oczy zielone czy tam niebieskie.

Ogólnie rzecz biorąc mieliśmy sobie z tż sprawić zwierzaczka (szynszyla) ale biorąc pod uwagę nasz tryb życia aktualnie to nie jest dobry pomysl. Zbyt dużo czasu spędzamy poza domem, a jak już jesteśmy w domu to sił nam brak najczęściej.

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

mi też się średnio podobają, ale o gustach się nie dyskutuje ..hehe

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:55   #1041
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
to używamy tego samego podkładu ja jeszcze eksperymentuje z kremem z rossmana alterra do skóry wrażliwej i też mi trzyma mat piszesz że niedługo chcesz sie na 30+ przerzucić, niedługo czyli jeszcze nie teraz, na prasowanie zmarszczek jeszcze przyjdzie czas podobno krem powinno sie dobierać do potrzeb skóry, a nie do wieku wiec jeśli nie wyglądasz jak te łysolki ze zdjęć to spokojnie masz jeszcze czas
Jakie łysolki?
Stary 2014-02-17, 22:56   #1042
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz? hmmm no to może rzeczywiscie to rozważę heheh
A mi tu polecają 25+ i bym się dopiero odmłodziła
no ja mam cerę suchą, ona jest bardziej wymagająca i niestety ale szybciej zmarchy się na takiej pojawiają i wolę zapobiegać

Pod oko to ja sobie nawet rozważam kwas hialuronowy wpuścić . Jak nie będę musiała tego drogiego leku kupować to sobie strzelę w marcu, a co - od grudnia się już zanoszę
Stary 2014-02-17, 22:59   #1043
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No bo tak będzie
A jakiego używasz kremu? Potrzebuję takiego zeby się nadawał pod podkład

Debra te kociaki mają uszy jak jakieś elfy
Wiem bo sama z tym walczyłam, możesz spróbować OCM.
Jest z tym trochę zabawy ale te wszystkie kremy i podkłady matujące pogarszają stan cery mieszanej lub tłustej... i nigdy nie wygrasz walki z buzią w taki sposób...

Ja używam różnych kremów... podkładu nie używam, nie maluję się tak
Teraz tylko rzęsy nawet eyeliner mi odpadł...
Ciężko mi doradzić co pod podkład będzie dobre... wiesz ja jestem maniaczka składów kosmetyków
Stary 2014-02-17, 23:06   #1044
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
E tam Mój dalej używa Under Twenty
hahahh to dopiero odmładza!

Cytat:
ja się przerzuciłam z kremów typowo do twarzy na cetaphil /a teraz podobny z firmy pollena eva. I jestem zadowolona

Za to ciągle szukam idealnego balsamu.. po wszystkich cała się lepię na noc to jeszcze ok, ale jak mam rano się wysmarować to maaasaaakraaa;/
Muszę się chyba przejśc na dłuższy spacer po rossmanie i poszukać nie slyszałam o tym kremie cataphil a balsamu to też nie mam idealnego

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
no ja mam cerę suchą, ona jest bardziej wymagająca i niestety ale szybciej zmarchy się na takiej pojawiają i wolę zapobiegać

Pod oko to ja sobie nawet rozważam kwas hialuronowy wpuścić . Jak nie będę musiała tego drogiego leku kupować to sobie strzelę w marcu, a co - od grudnia się już zanoszę
Kwas? Już?
Ale że jak wpuscić aż mnie ciarki przeszły

Cytat:
Wiem bo sama z tym walczyłam, możesz spróbować OCM.
Jest z tym trochę zabawy ale te wszystkie kremy i podkłady matujące pogarszają stan cery mieszanej lub tłustej... i nigdy nie wygrasz walki z buzią w taki sposób...

Ja używam różnych kremów... podkładu nie używam, nie maluję się tak
Teraz tylko rzęsy nawet eyeliner mi odpadł...
Ciężko mi doradzić co pod podkład będzie dobre... wiesz ja jestem maniaczka składów kosmetyków
OCM?
No wiem, że najlepiej tylko nawilżać, latem będzie łatwiej, ale teraz jakos trza sobie radzic

Dzięki dziewczyny za rady, cos wybiore pewnie z tego co polecacie, no moze bez kwasu

Zamykam pod kołderkę, za 7godzin pobudka
Dobranoc
Stary 2014-02-17, 23:08   #1045
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
hahahh to dopiero odmładza!

Muszę się chyba przejśc na dłuższy spacer po rossmanie i poszukać nie slyszałam o tym kremie cataphil a balsamu to też nie mam idealnego

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Kwas? Już?
Ale że jak wpuscić aż mnie ciarki przeszły

OCM?
No wiem, że najlepiej tylko nawilżać, latem będzie łatwiej, ale teraz jakos trza sobie radzic

Dzięki dziewczyny za rady, cos wybiore pewnie z tego co polecacie, no moze bez kwasu

Zamykam pod kołderkę, za 7godzin pobudka
Dobranoc
to w aptece jest :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ego-ciala.html

chyba to miałam..duuża butla i na długo starcza,

teraz mam ten:

http://sklep.pollenaewa.com.pl/seni/...ik-500-ml.html

i jest porównywalny ( nie wiem czy nie ciut lepszy ) Jak go kupowałam to nie byłam przekonana bo marka mi się kojarzy z pampersami dla dorosłych:P

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 23:10   #1046
debraM
Wtajemniczenie

Mam ostatni badanie
p/p antygenom jajnika - ujemne

3190g, 55cm
Stary 2014-02-17, 23:12   #1047
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
kupą też znaczą teren? blee

mam na tyle złe wspomnienia, że nie wyobrażam sobie, że sprawimy sobie kiedykolwiek z własnej woli kota. ALe widziałam ostatnio ładnego kota ( chyba nawet któraś z Was wklejała zdjątko) kot miał ciemnoszarą sierść i takie hmm ładne oczy zielone czy tam niebieskie.
Nieee, kupa poza kuwetą to zazwyczaj wina właściciela który nie w porę wyczyścił kuwetę, albo choroba Koty razej tak sobie nie robią poza kuwetę, uwierz mi
Co do kotów to wierzę, że masz złe wspomnienia, ale nie uwierzę nigdy, że nie polubiłabyś moich kotów jeśli to co napisałaś Cię do kotów zniechęciło
Jak miałabyś swojego kota to zupełn ie inaczej byś do tego podchodziła Mój tż też był przeciwny kotom, do czasu aż z nimi zamieszkał i je dobrze poznał Co robią moje koty: przychodzą na mizianki, mruczą, łaszą się, leżą na kolanach, nie śmierdzą a pachną ładnie, jak się je odgoni to po prostu idą a nie przyłażą uparcie, nie szczekają , nie robią ogólnie hałasu, nie łażą po stołach i blatach w kuchni, srają i sikają do kuwety którą raz dziennie się sprząta i ona czasem śmierdzi (jak w łazience jak człowiek zrobi kupę czy siku ), bawią się sznureczkiem czy piłeczką, bawią się ze sobą biegając raz na dzień mniej więcej, drapią drapak, leżą na parapecie albo siedzą i patrzą za okno, latem zjadają komary i muchy , jedzą suche jedzenie które mają cały czas dostępne więc nie trzeba kilka razy dziennie ich karmić, piją wodę z poidełka automatycznego uzupełnianego raz na 2-3 dni, a resztę czasu śpią, w nocy z nami Nie wiem czego można w tym nie lubić Jedyny minus moim zdaniem posiadania kotów to kłaczki Wszędzie pełno Ale tak samo jest przy psach, więc to w żaden sposób nie umniejsza kotom Trzeba to pokochać po prostu

Cytat:
Ja mam suchą i zmarszczki na czole Nie znoszę tego i myśli mi czasem krążą wokół wypełnienia tego czymś

Dobra babolce, spierdzielam spać bo ja chyba jeszcze odsypiam tą noc w pociągu, bo padam koło 23 co mi się nie zdarzało nigdy

Dobranoc

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-02-17 o 23:17
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 23:16   #1048
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Co tu ostatnio taki spokój?
Gdzie się wszystkie podziały? Manieczka, Leine, vioris, God, meire, AgnieszkaK
O Carmenie juz nie wspomnę bo i tak nie wiadomo kiedy będzie
Jestem, jestem... Ale zabiegana dzis strasznie.. Ale mysle tam caly czas o Was i Waszych jajcorach.. Oby sie na wiosne rozmnazanko piekne zaczelo.. Jak u kotow..

Cytat:
jestem jestem

kochana a wiesz, że kaszel jest groźny w ciąży?? Bo powoduje skurcze bodajże. Siłą rzeczy kaszlesz i wszystko na dole się spina...

Właśnie meire, viorka nas olewa mania dziś pisała ale mało

mi się dziś nic nie chce... zauważyłam, że jak późno wstane, nie zjem śniadania o stałej porze to jakaś taka wykolejona jestem
Jeszcze teraz jem czekoladki z miętą, bo mam w☠☠☠☠a nawet nie wiem na co, chyba na samą siebie, że nie jestem zorganizowana aż mną trzęsie, no! Nawet niemca nie chce mi się uczyć i zrobiłam dziś 2 kwadraciki
Ja tez bylam przeziebiona na poczatku ciazy.. Tez moglo to miec jakis wplyw na #..
A Ty znow wpier.dzielasz slodkie??.. Nosz, co za babsztyl.. dobrze, ze idziesz zaraz spalac kalorie..

Cytat:
Dlatego nie lubię psów Głupie to to, niszczy wszystko, sika i sra na panele, nawet jak dorośnie to skacze jak szalone na ludzi i szczeka a ja lubię spokój. Dlatego tylko KOTY
Raz mialam psa przez kilka miesiecy.. Nigdy wiecej, nawet jak mi beda doplacac.. Nawet moj maz zapalony psiarz mial ochote go ukatrupic.. Glupie to, sra, szcza, szczeka i smierdzi... Blehhh... Kot jest czysty i madry.. I nie lazi za czlowiekiem, jak rzep..
A sphinksy sa taaaaakieeee boskie...
Debra, dzieki za foty.. takiego wlasnie chce jasniutkiego..
Z nasza rusia jedna bylismy dzis na szczepieniu.. Za dwa tygodnie sterylka.. Troche szkoda, no ale jak chce trzeciego kota, to maz powiedzial, ze bez maluchow juz.. Mam nie przesadzac.. cos za cos.. Wazne, zeby mi sie na lysolka zgodzil..

Cytat:
Eee psy nie są głupie! A koty to istna toxoplazmoza!
Ja tam miałam w domu psa i wcale nie sikał, nie drapał, nie skakał i szkód nie robił a to że szczeka to akurat normalne, dziwne żeby pies nie szczekał
Toxo od niewychodzacych kotow to mit... Ehhh.. Pies ma duzo wiecej bakcyli i brudu z dworzu na sobie... No, ale.. Kazdy lubi, co chce..

Cytat:
ba! Kota weźmiesz za kark, podniesiesz do góry i jesteś bezpieczna a przed psem to jak się obronisz? ja nie wiem, chyba bym nie wyszła z opresji jakby mnie zaatakował... zawsze o tym myślałam, co bym zrobiła i ja nie wiem, chyba bym chroniła głowę rękoma...
Ale ogólnie bym chciała mieć psa w domu, kiedyś tam, zobaczyć jak to jest marzy mi się doberman

Meire sfinks?? :P brzydkie są takie łyse i im zimno, łeeeeeee!
Wiesz, jaka one maja boska skorke w dotyku??.. No, tylko siedziec i miziac...
Jutro Wam wstawie fote mojej coruni z takim.. one sa tylko do kochania...

Cytat:
Dzięki
Oszszsz... bólu zęba szczerze wspólczuję

Nie matuj skory, bo to dziala w druga strone... Tez mam tlusta z tendencja do syfow.. Odkad zaczelam nawilzac jest duzo lepiej.. A moj ideal to Avene Hydrance Optimale Legere.. Cudooo...

Cytat:
a ja jestem tak zmęczona, że ciężko mi zasnąć ... zastanawiam się czy nie iść jutro do lekarza ogólnego, wolne mam, a męczą mnie gluty w nosie od # ( zaczęło się przeziębieniem na początku ciąży) - nie jest to jakiś mega katar, że leci mi z nosa ciągle, ale tak ostatnio zauważyłam, że nie ma dnia, żebym nie dmuchała nochala . Może przy okazji zleci mi jakieś badania inne.
A moze to zatoki??.. Ja mam tak non stop, w czasie bezchorobowym u mnie... I wtedy Bogu dziekuje, bo przy moich zapaleniach to pikus...
Woda morska czysc.. Pomaga..

Teraz czas do spania... Przydaloby sie byknac, ale... Glowa boli...
Owocnej nocy.. Do jutra, babolce...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 23:21   #1049
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie psy są głupie Jasne, że słodko wyglądają itd, ale co mi po tym. Małe rozumki mają Jaka toxoplazmoza? Toxo to choroba którą mogą mieć koty, ale nie takie które mieszkają w domu Zarazić się mogą jedynie poprzez kontakty z chorymi kotami na dworze, więc takie domowe nie mają żadnej toxoplazmozy Idąc tym tokiem rozumowania to bym musiała powiedzieć że psy to istna wścieklizna, a przecież nie wszystkie mają
A ja nie widziałam, żadnego psa w życiu który by nie sikał i nie srał jako szczenię w domu i nie gryzł wszystkiego co tylko dopadnie, nie piszczał a jak dorósł to żeby nie szczekał (no dziwne, żeby nie szczekał i dlatego psów nie lubię właśnie między innymi, bo szczekają ). Miałam w życiu 3 psy, mój ex miał też psy, sporo moich znajomych również ma psy. Nie znam naprawdę żadnego który by był całkiem normalny I do tego to łażenie za mną ciągle i gapienie się na mnie, maaatko miałam taką suczkę i myślałam że zwariuję, na krok nie mogłam się ruszyć, bo ciągle za mną łaziła i stukała tymi łapkami po panelach ciągle, szczekała tak przeraźliwie jak tylko ktoś na klatce przechodził a skakała jak szalona jak się przyszło do domu. No nie znoszę takiego czegoś, czułam się osaczona
Aaa i zapomniałam o jeszcze jednym, psy śmierdzą ochydnie same w sobie i tego mój nos też nie mógł znieść pomimo kąpieli czy innych zabiegów
kocham Cie
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 23:24   #1050
God Of War 20
Zakorzenienie

jagatka to olejowe oczyszczanie twarzy, możesz poczytać w necie

Zrobisz jak uważasz ja tylko podpowiadam co można zrobić aby było lepiej

Idę do łóżka jutro już na zajęcia i 3 godziny matmy z rana... to mnie wykończy... nienawidzę matmy... ehh

Dobranoc.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2014-02-17 o 23:28
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości