Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 14:25   #2011
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja też nie robię prenatalnego. Po pierwsze z tego powodu co Ty,a po drugie nawet jakbym bardzo chciała to i tak kasy ma to nie
mam.
Naukę właśnie zapisałam do alergologa prywatnie, mój gin prywatnie... Skąd na to brac?

Właśnie zajadam pomidorowa. Mniam.
Tylko syf ogromny w domu...
U mnie tez kosztuje sporo bo 180 euro i do tego
tabletki których juz nue dostane od mojej gin co 10 dni 33 euro wyprosilam ja o jeszcze jedno za darmo to z wielkim bólem. ..

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Takie drogie u Was usg prenatalne? Dziwne...
Jeśli ktoś chce to można wykonać usg prenatalne na NFZ (jest to refundowane) wystarczy pójść do gina na nfz i on ma obowiązek wypisać takie skierowanie i robią to w szpitalu

Cytat:
Czemu w poznaniu? Czemu nie możesz na nfz? Przecież każda kobieta ma do tego prawo

Rozumiem, że nie każdego stać. Ja informuje tylko o tym, że jest możliwość wykonania tego badania bezpłatnie.
Wiem, że to nic nie zmieni ale mam znajome które nie wykonały tego badania a potem siedziały jak na szpilkach i żałowały...
Ja na pewno się zdecyduję
W Niemczech z tego co wiem to kasa chorych nie placi ta to ale to jeszcze inne dziewuszki muszą sie wypowiedziec.

Co do siedzenia na szpilkach i zalowania... powiedz co daje to badanie ?? Jeżeli ktos cchce je zrobic by sie dowiedziec czy przerwac co ciążę czy nie to sie przyda... ale np dla mnie wynik jest nie istoty bo i tak nie usunela bym nigdy w życiu i po drugie bardzo często wychodza zle a pomimo tegi rodza sie zdrowe dzieci... moim zdaniem spokojnie można poczekac do 20 tygodnia a te pieniądze zainwestować w wozek albo cos innego dla dzidzi.

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-17, 15:01   #2012
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Macie takie ostre bóle promieniujące do okolic pachwin? Mam takie napadówe bóle, trwają nawet kilkanaście minut, nie mogę chodzić tak boli, coś jak kolka? ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-17, 15:40   #2013
kujon001
Raczkowanie

hej dziewczyny ja przez weekend to zadko kiedy mam czas zajzec na forum, dzisiaj w pracy od samego rana sprzatanie ukladnie itp.... wiosna
dziewczyny mam pytanie przytylyscie juz cos bo ja na wadze niby 1kg wiecej ale czuje sie jakbym co najmniej z 5kg przytyla brzuch mam duzy boczki tez jejku.......

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

jesli chodzi o te badanie prenatalne to ja tak samo jak niestbilna wynik dla mnie niema najmniejszego znaczenia, i nie bede robila tego badania chyba ze lekazr mi zaleci z jakiegos tam wzgledu
Stary 2014-02-17, 15:52   #2014
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
mam to samo,pierwsze usg mialam 28stycznia a teraz dopiero 28luty i też się martwie co sie dzieje z dzidzią...
tym bardziej ze moja przyjaciolka byla na usg i okazalo sie ze dziecko nie rosnie,wolno bije serduszko i prawdopodobnie obumrze...i na zabieg
O matko!! Teraz to mnie dopiero pocieszylas!:-(

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:43   #2015
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość

Musi to być, dziewczynki to ze ktos mial nie znaczy ze wy bedziecie miały. W spokoju siła. Moja mama zawsze mi powtarza ze przez negatywne myślenie sciagamy sami na siebie nieszczęścia.
Ja stracilam jednego aniolka, wiadomo mam obawy, ale mysle pozytywnie bo musi sie udać i ciesze sie kazdym dniem. Wiem ze to niełatwe ale warto spróbować dla maluszka
Stary 2014-02-17, 17:13   #2016
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
U mnie tez kosztuje sporo bo 180 euro i do tego
tabletki których juz nue dostane od mojej gin co 10 dni 33 euro wyprosilam ja o jeszcze jedno za darmo to z wielkim bólem. ..

W Niemczech z tego co wiem to kasa chorych nie placi ta to ale to jeszcze inne dziewuszki muszą sie wypowiedziec.

Co do siedzenia na szpilkach i zalowania... powiedz co daje to badanie ?? Jeżeli ktos cchce je zrobic by sie dowiedziec czy przerwac co ciążę czy nie to sie przyda... ale np dla mnie wynik jest nie istoty bo i tak nie usunela bym nigdy w życiu i po drugie bardzo często wychodza zle a pomimo tegi rodza sie zdrowe dzieci... moim zdaniem spokojnie można poczekac do 20 tygodnia a te pieniądze zainwestować w wozek albo cos innego dla dzidzi.

Opinie są podzielone jak zwykle... mój gin też mówił, że nigdy nie zlecał tego badania bo uważał, że jest zbędne.. do czasu aż jakaś pacjentka go ochrzaniła, że nie idzie z postępem, że kobiety powinny takie badanie wykonywać bo takie są teraz czasy i takie zalecenia. Równie dobrze można by było nie wykonywać innych badań bo po co? Skoro ktoś nie będzie usuwał ciąży to ta widza mu się nie przyda tak czy siak.

Ja też bym nie usunęła a mimo to chce wiedzieć wcześniej, chociażby dlatego żeby psychicznie się przygotować.
USG prenatalne kosztuje 100zł (będę robić prywatnie) za to wózka nie kupię...
Zresztą chciałam tylko podpowiedzieć tym którzy się chcą zdecydować na to badanie
Stary 2014-02-17, 17:16   #2017
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu w poznaniu? Czemu nie możesz na nfz? Przecież każda kobieta ma do tego prawo

Rozumiem, że nie każdego stać. Ja informuje tylko o tym, że jest możliwość wykonania tego badania bezpłatnie.

Wiem, że to nic nie zmieni ale mam znajome które nie wykonały tego badania a potem siedziały jak na szpilkach i żałowały...
Ja na pewno się zdecyduję
Mi moja gin powiedziała,ze na NFZ jest tylko w przypadku wieku kobiety ciężarnej -więcej niż 35 lat, wcześniejszej wady płodu (we wcześniejszej ciąży) lub podejrzenia wady.

Ja to badanie musiałabym zrobić do 10 marca,a na NFZ udało mi się zapisać dopiero ma 25 marca,więc nawet jezeli jest tak jak mpwisz to niestety nie załapie się.

No a poza tym tak jak juz wspomniałam wcześniej noc by to nie zmieniło, ciąży nie ptzrrwalabym.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:27   #2018
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Miminek,musi być wszystko dobrze !Miejmy taką nadzieję,że będzie wszystko good I nie czytaj,bo to jest szkodliwe dla zdrowia Ja już przestałam czytać i konsultować z doktorem Google wszystko i wyszłam na tym dobrze. Ale wiadomo,o malucha martwić się będziemy zawsze i to już od chwili poczęcia...

małaPaulina,współczuję spięcia z teściową,ale pamiętaj:nic wbrew sobie,bo wtedy każdy wejdzie Ci na głowę.

Niestabilna,myślałam,że to tylko ja nie robię usg prenatalnego Ale ze względu na wszystko wynik nie zmieniłby mojej decyzji a te pierwsze wyniki też podobno potrafią zaniepokoić,przysporzyć dużo nerwów a potem okazuje się,że jest ok wszystko.

DorissiriD,a ja chcę brzuszek,bo wtedy poczuję,że mam dziecko Jak widzę taką dziewczynę,która rodzi za 2 miesiące,wygląda jak ja,gdy ważyłam 50 kg i nie ma brzucha wystającego nawet na centymetr to jakoś tak przykro,że nie ma jak głaskać tego brzucha :0
Ja bym zrobiła ten test na cukrzycę tak czy inaczej. Po co się martwić na zapas?

Aneta???,ja dzisiaj taki ból dostałam w okolicach pachwin pierwszy raz Ale wcześniej dziewczyny się skarżyły,więc to na pewno normalne

Ha mój pożal się Boże eks doktorek sprzed roku-alkoholik dostał wylewu i na jego miejsce na każdy dzień jest 4 super lekarzy i to na nfz A do tego taki młodzieniaszek,który przyjmował tylko prywatnie,w sumie może z 30 lat ma,super fachowiec a jaki przystojniaaak,na porodówce to podobno wszystkie sikają za nim.... I chciałam jechać do niego się przepisać a on będzie jednak 6 km ode mnie przyjmować a nie 20 Yuhuuu... Mam nadzieję,że tamten po wylewie chociaż z 7 miesięcy pracować nie będzie...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:36   #2019
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mi moja gin powiedziała,ze na NFZ jest tylko w przypadku wieku kobiety ciężarnej -więcej niż 35 lat, wcześniejszej wady płodu (we wcześniejszej ciąży) lub podejrzenia wady.

Ja to badanie musiałabym zrobić do 10 marca,a na NFZ udało mi się zapisać dopiero ma 25 marca,więc nawet jezeli jest tak jak mpwisz to niestety nie załapie się.

No a poza tym tak jak juz wspomniałam wcześniej noc by to nie zmieniło, ciąży nie ptzrrwalabym.
Tak? To dziwne mi nic takiego gin nie powiedział.
Rozumiem bo do mojego na nfz też się ciężko dostać i już nawet nie zapisują... no ale zawsze można pójść do kogoś innego, chodzi tylko o skierowanie.

Rozumiem, nie każdy się decyduje
Stary 2014-02-17, 17:38   #2020
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Uuuu dziewczynki ale mam powera dzisiaj sprzatam, byłam z psem na poligonie 2 godziny, nooo i najważniejsze tak mnie naszlo na sex że w środku dnia bzyk bzyk xD idę sprzątać dalej xD czuję się dzisiaj świetnie i mam nadzieję że nic tego nie zmieni

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:50   #2021
Denaris
Rozeznanie

dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja nie będę ich robić. Ja bym musiała juz, a sytuacja daje wiele do życzenia.

bole w pachwinach to normalka, ja juz mam 12tc i przy kichaniu czy kaszlu dramat. Nie wygodnie mi juz nawet spac na brzuchu.

pisalyscie o wadze, ostatniu polozna niemal zabila mnie wzrokiem bo schudlam od początku ciąży 5kg. Gdy w marcu będzie znowu mniej to będzie mnie karmić sonda hehe, coz poradzic, to wszystko przez nerwy.

wciagnelam rosolek z lanym ciastem i sie bycze
Stary 2014-02-17, 19:30   #2022
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
tak mnie naszlo na sex że w środku dnia bzyk bzyk xD idę sprzątać dalej xD czuję się dzisiaj świetnie i mam nadzieję że nic tego nie zmieni
Ale Ci zazdroszczę, my niestety nie możemy bo dzieciaczek zagrożony a jestem tak wyposzczona że już miewam nieprzyzwoite sny w nocy
Jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby tym razem lekarz miał dla mnie lepsze wiadomości. Boże jak ja się stresuje
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:55   #2023
Miminek
Raczkowanie

Aneta - no możliwe się pomylił. Bo pępowinowa to narządy są na wierzchu - chyba, że są różne stadia.

małaPaulina - broń Boże nie dajcie sobie nic narzucić! Teściowa na pewno na jakiś czas się obrazi i będzie oschła - trudno... Nie można pozwolić żeby ktoś w tak ważnych sprawach decydował za nas.

anesh - my właśnie jutro jedziemy do alergologa na NFZ - wizyta oczekiwana 3,5 msc. Jak jutro mi powie, że testów nie zrobi to chyba ją ubiję Jak byliśmy na początku listopada to Radek był zdrowy i testów nie zrobiła. Wizyta trwała 10min! Tylko go osłuchała i stwierdziała, że zdrowy i zapisała na jutro na testy...

Co do usg prenatalnego nie wiem skąd szwagierka ma info, że to 400zł! Ja umówiłam się do prywatnej przychodni w Pń na prenatalne usg na przyszły tydzień i tj. ok 210zł:

http://www.neomedica.pl/pagesView,12,USG,PL#art

I to już nawet nie chodzi o to czy te badania coś zmieniają czy nie (w sensie decyzji o kontynuowaniu ciąży), ale można wykryć wady, które można leczyć po porodzie.
I ja na test Pappa też się nie zdecyduję, ale na usg idę.

DorissiriD - ja zrobiłabym tak jak lekarz mówi (wiadomo jak jest z NFZ...). Nie jest to jakiś wielki koszt, a jeżeli cukrzyca już była to jesteś w grupie ryzyka. Glukoza na czczo nie daje tak do końca odzwierciedlenia metabolizmu węglowodanowego. Ja np. ma wzorowe wyniki glukozy na czczo, a po 75g mam.... 44mg/dl. Stwierdzili u mnie w ten sposób hipoglikemię poposiłkową i profilaktycznie stosuję pewne zasady diety cukrzycowej.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Agnes - a co jest nie tak bo nie doczytałam? Krwiak? Jeżeli tak to nie bój nic, mój miał 1,5cmx2,5cm i na ostatniej wizycie 15.02 już nie było śladu po skubańcu

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-02-17 o 19:53
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:00   #2024
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość

no cos ty,nie mialam zamiaru cie smucic chociaz sama jestem w szoku,ona ma miec usg w srode i wszystko sie wyjasni...

anesh_ moj lekarz mowil dokladnie to samo,ze na nfz tylko jak wiek powyzej 35,wczesniejsze poronienia i wady genetyczne w rodzinie

Miminek Metamfetaminax my oczywiscie zdania nie zmienimy,bo mamy takie przekonania a nie inne,nikt nas nie zmusi do slubu koscielnego czy chrztu dziecka,szkoda tylko ze taka awantura z tego wyszla

kujon001 nie mam niestety wagi...ale brzuch juz mamdzis instruktorka na fitnessie mi powiedziala ze tydzien temu nie mialam takiego brzucha i jest w szoku he

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:14   #2025
katiusza1985
Raczkowanie

Hej :0
Paulina chodzisz na fitness? nie boisz się? Mi wiele osób odradziło cwiczenia w I trymestrze trochę mi smutno... wystraszylam sie i nie ćwiczę.

Ja mam mdlosci... czasem nie wiem czy lepiej jesc czy nie. W pierwszej ciazy nie mialam. Do tego boli mnie podbrzusze...

Ja miałąm ostatnie badania 31 sycznia, teraz będę mialą 28 lutego, tez sie boję, wtedy to był7 dzień, lekarka mówiła, że to bardzo wcześnie.

A co do lat to.... poprzednia ciazę mialąm zimą, było ok. Tylko później jak była osra zima to bałam sie ze sie wywrócę. No a teraz upaly będą, a my będziemy chodzic jak te wielorybki :P

Edytowane przez katiusza1985
Czas edycji: 2014-02-17 o 21:15
katiusza1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:46   #2026
Metamfetaminax
Zakorzenienie

małaPaulina,szkoda,żeby w rodzinie takie kwasy były :/ Ale jak ktoś chce żyć ze wszystkimi w zgodzie a ktoś inni się wtrąca i się oburza,to chyba się nie da :/

Was też czasem plecy bolą? Mnie wieczorem zaczęły boleć i rano w dole pleców bolało. Potem na wieczór zakłuło mnie trochę w pochwie. I już się martwię

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-02-17, 22:06   #2027
małaPaulina
Wtajemniczenie

katiusza1985 chodze na zajęcia dla przyszlych mam wiec ciezko to nazwac fitnessem ale tez troche na cwiczenia wzmacniajace i przed tym bieznia...ja cwicze od ponad 5lat a i tak caly styczen nie robilam nic przez mdlosci i przez to wszystko mnie boli bo lezalam i zbijalam bąki...
jak sie wczesniej duzo cwiczylo to mozna cwiczyc ale duzo mniej intensywnie,wolniej i w ogole,moja instruktorka do 8 miesiaca cwiczyla.
Jak bedzie wszystko ok z dzidzią to od marca sie bardziej wezme za cwiczenia

Metamfetaminax no ciężko,ale mam nadzieje ze jej przejdzie...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:07   #2028
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
małaPaulina,szkoda,żeby w rodzinie takie kwasy były :/ Ale jak ktoś chce żyć ze wszystkimi w zgodzie a ktoś inni się wtrąca i się oburza,to chyba się nie da :/

Was też czasem plecy bolą? Mnie wieczorem zaczęły boleć i rano w dole pleców bolało. Potem na wieczór zakłuło mnie trochę w pochwie. I już się martwię
Mnie plecy bolą non stop od 2 tygodni...I mam wrażenie że coraz mocniej :/ Taki urok ciąży chyba
Mnie czasami jakby jajnik zakuje, czasami coś w pochwie, czasami coś tam populsuje. Ale niczym się nie martwię! Nie czytam objawów i skutków w necie, jak poczuję że coś nie tak to się kładę i idę spać. Jestem dobrej myśli i nie martwię się już niczym I Wy też przestańcie się zamartwiać bo to szkodzi dzidzi a w tym okresie, w którym już jesteśmy nasze maleństwa odczuwają nasze nastroje więc mamy być ciągle szczęśliwe

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-02-17, 22:26   #2029
Metamfetaminax
Zakorzenienie

No ja po tylu dniach przeczytałam w necie,cytat"ból pleców czasem świadczy o obumarciu ciąży" i ja już panika w oczach,zamęt i wolałam zapytać na swoim forum,gdzie nikt mnie tak nie będzie nakręcać
W sumie nie wiem czy to krzyż czy miednica... Tak po lewej stronie zakłuło trochę po wyżej nerek w stronę prawej strony. Ale Tż wymasował i było już ok

Haa nie ma jak lody + cały kilogram winogron a do tego wrypać całe opakowanie raffaello i z nikim się nie podzielić A co,na jutrzejsze urodziny dostałam to wolę z dzidzią zjeść niż się z Tż dzielić On i tak dobrze wygląda a ja teraz nie muszę sobie żałować
Ale odczuwam skutki,bo już spodnie dresowo-wyjściowe zamówiłam

Stary 2014-02-17, 22:32   #2030
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
No ja po tylu dniach przeczytałam w necie,cytat"ból pleców czasem świadczy o obumarciu ciąży" i ja już panika w oczach,zamęt i wolałam zapytać na swoim forum,gdzie nikt mnie tak nie będzie nakręcać
W sumie nie wiem czy to krzyż czy miednica... Tak po lewej stronie zakłuło trochę po wyżej nerek w stronę prawej strony. Ale Tż wymasował i było już ok

Haa nie ma jak lody + cały kilogram winogron a do tego wrypać całe opakowanie raffaello i z nikim się nie podzielić A co,na jutrzejsze urodziny dostałam to wolę z dzidzią zjeść niż się z Tż dzielić On i tak dobrze wygląda a ja teraz nie muszę sobie żałować
Ale odczuwam skutki,bo już spodnie dresowo-wyjściowe zamówiłam
Haahahaha nie wierze dresy wyjsciowe, jakby slyszala siebie dzis. " kochanie jedziemy do sklepu musze kupic wysciowe dresy"
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:33   #2031
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Haha no co Są dresy wyjściowe i są dresy domowe W tych wyjściowych to wiadomo co my mamy na myśli,że praktycznie nie wyglądają jak dresy i "są takie same ale inne"
Plus Tż zły na mnie,bo mu marudzę,że takie co chciałam są za szerokie na mnie i ciut za długie(jednak dalej rozmiar S się trzyma!!) i zamówiłam inne,takie których nie chciałam i średnio mi się podobają. Haha to się nasłuchałam,że po co zamawiam skoro mi się nie podobają i będą leżeć w szafce z metką jak inne rzeczy

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-02-17 o 22:39
Stary 2014-02-17, 22:39   #2032
carolciuska
Zadomowienie

Mam jutro o 12 USG w szpitalu medicover. Boje sie!!! Mam stresa czy wszystko bedzie dobrze... Dzis za zakupach bolal mnie jajnik, juz schiza gotowa. No i jutro jesli bedzie wszystko ok jedziemy powiedziec moim dziadka, mam nadzieje, ze zareaguja odpowiednio, a nie skrzywieniem.. Chociaz dla nich to pewnie bedzie szok.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Haha no co Są dresy wyjściowe i są dresy domowe W tych wyjściowych to wiadomo co my mamy na myśli,że praktycznie nie wyglądają jak dresy i "są takie same ale inne"
Plus Tż zły na mnie,bo mu marudzę,że takie co chciałam są za szerokie na mnie i ciut za długie(jednak dalej rozmiar S się trzyma!!) i zamówiłam inne,takie których nie chciałam i średnio mi się podobają. Haha to się nasłuchałam,że po co zamawiam skoro mi się nie podobają i będą leżeć w szafce z matką jak inne rzeczy
Hahahah znow nie wierze czytam i mysle czy ja to pisalam i mam zaniki pamieci? przymierzalam w sklepie M ( a zawsze nosze S) no i te M kurde za wielkie! Za dlugie, na dole harmonijka nie widac sciagacza! No i wzielam S.
"Sa takie same ale inne" - idealny opis
Stary 2014-02-17, 22:49   #2033
Metamfetaminax
Zakorzenienie

A widziałaś już wcześniej coś na ekranie?
Ja też się stresowałam ostatnio tak,że mało brakowało abym się popłakała pod gabinetem z bezsilności i nerwowo chodziłam do toalety zamiast zapalić,tak jak to kiedyś bym zrobiła będąc w stresowej sytuacji...
I jeszcze "odpowiednio" nastroiła mnie pani ginka to już modliłam się na kozetce a okazało się,że jest good Teraz coś czuję przy zmianie lekarza znowu pójdę o tydzień za szybko do gina Prawidłowo powinnam iść jutro,ale po co jak trzeba było iść wcześniej,bo się naczytałam.
Mi mdłości minęły i schizy dostałam a jak czytałam,że ból brzucha minął to też się nakręciłam jak głupia A teraz żałuję,że ten brzuch boli
Ale Ty się tam trzymaj i nie obgryzaj paznokci ze stresu

Ja właśnie mierzyłam się na spodnie "duże S,M,małe L",czyli niby uniwersalne i wyszło,że za dużo nawet w biodrach o prawie 20 cm,więc odpuściłam. Ale one niby miały być szerokie,ale uznałam,że pewnie przyjdą złe to zamówiłam takie,które mi się nie podobają,bo coś zamówić musiałam,bo po co łazić po sklepach a ja przecież potrzebuję teraz zaraz,bo nie mam żadnych spodni Ale to chyba jak każda kobieta
I się martwię właśnie o ten ściągacz,czy nie będzie harmonijki...
Oj się nasłucham teraz przez parę dni,że jestem typowa baba i że kupuję pierdoły,których nie noszę zamiast kupić coś konkretnego

Stary 2014-02-17, 23:02   #2034
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
A widziałaś już wcześniej coś na ekranie?
Ja też się stresowałam ostatnio tak,że mało brakowało abym się popłakała pod gabinetem z bezsilności i nerwowo chodziłam do toalety zamiast zapalić,tak jak to kiedyś bym zrobiła będąc w stresowej sytuacji...
I jeszcze "odpowiednio" nastroiła mnie pani ginka to już modliłam się na kozetce a okazało się,że jest good Teraz coś czuję przy zmianie lekarza znowu pójdę o tydzień za szybko do gina Prawidłowo powinnam iść jutro,ale po co jak trzeba było iść wcześniej,bo się naczytałam.
Mi mdłości minęły i schizy dostałam a jak czytałam,że ból brzucha minął to też się nakręciłam jak głupia A teraz żałuję,że ten brzuch boli
Ale Ty się tam trzymaj i nie obgryzaj paznokci ze stresu

Ja właśnie mierzyłam się na spodnie "duże S,M,małe L",czyli niby uniwersalne i wyszło,że za dużo nawet w biodrach o prawie 20 cm,więc odpuściłam. Ale one niby miały być szerokie,ale uznałam,że pewnie przyjdą złe to zamówiłam takie,które mi się nie podobają,bo coś zamówić musiałam,bo po co łazić po sklepach a ja przecież potrzebuję teraz zaraz,bo nie mam żadnych spodni Ale to chyba jak każda kobieta
I się martwię właśnie o ten ściągacz,czy nie będzie harmonijki...
Oj się nasłucham teraz przez parę dni,że jestem typowa baba i że kupuję pierdoły,których nie noszę zamiast kupić coś konkretnego

Tak, widzialam malego Aliena w 7 tygodniu, bilo serduszko i bylo wszystko ok, ale tez biore duphaston bo w 5 tyg mialam plamienie krwiaka pod kosmowka czy cos takiego, podobno zniknal. A teraz boje sie czy moje male dziecie sie dobrze rozwija czy rosnie czy serduszko jest ok, czy nosek czy glowka itd. Obawy kazdej z nas pewnie
Pisalam juz wczesniej, ze jestem inna bo od 12 tyg zaczelam wymiotowac sporadycznie ale jednak. Zjem fast fooda, miecho z grila- nic. Zjem kanapke z papryka, serkiem - belt, teraz suszone sliwki- belt. Chyba rosnie tam maly miesozerca. Po tatusiu. O matko
Stary 2014-02-17, 23:13   #2035
Metamfetaminax
Zakorzenienie

A to jak serduszko bije,to praktycznie powodów do zmartwień mniej niż zanim się dowiemy czy bije i w ogóle
Ja w 12 tc też mam przewidywaną wizytę i chyba jajo zniosę zanim wytrzymam te 3 tygodnie

U mnie roślinożerca był do 7 tygodnia a teraz znowu mogę jeść mięso,oczywiście chude,żadnej świnki,żadnych parówek,kabanosów,tylko sporadycznie jakaś szyneczka z pomidorkiem,ale jak przeżuwam chleb to mnie odrzuca od niego,szczególnie od skórek...
Widać mój dzidziuś po mamusi będzie uwielbiał pomarańczę i cytrynę,którą wcinam kilogramami bez grymasu na twarzy,teraz to w ogóle mam ochotę kwasek cytrynowy aż zjeść tak mnie ciągnie do kwaśnego Więc to na pewno dziewczynka,bo jak chłopak,to po ojczulku jadłby za dziesięciu do tego samo mięcho,zero surówek a najlepiej to popić zimną Pepsi i zjeść jabłko raz na 2 miesiące...

Cholerne zajady!! Odkąd się dowiedziałam,że jestem w ciąży czyli już od praktycznie piątego dnia po zapłodnieniu mam zajady,które się pojawiają i znikają a teraz mam tak duże,że nawet tego pozbyć się nie mogę I tak przeszkadza,że masakra.

Stary 2014-02-18, 03:37   #2036
bezaczek7
Zakorzenienie

nadrobiłam, idę spać
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:51   #2037
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Właśnie odebrałam wyniki badań
Morfologia - ok
Glukoza - idealna
TSH - ok
Toxo IGM - ujemny
Toxo IGG - dodatni
RUB IGM - ujemny
RUB IGG- dodatni
CMV IGM - ujemny
CMV IGG - dodatni
WR - ujemny
Mocz jutro dopiero i grupa krwi też :P
Także wszystkie dotychczasowe badania są prawidłowe
TSH rok temu miałam niższe więc to będzie pod kontrolą :P

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-02-18, 08:19   #2038
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kujon001 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja przez weekend to zadko kiedy mam czas zajzec na forum, dzisiaj w pracy od samego rana sprzatanie ukladnie itp.... wiosna
dziewczyny mam pytanie przytylyscie juz cos bo ja na wadze niby 1kg wiecej ale czuje sie jakbym co najmniej z 5kg przytyla brzuch mam duzy boczki tez jejku.......

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

jesli chodzi o te badanie prenatalne to ja tak samo jak niestbilna wynik dla mnie niema najmniejszego znaczenia, i nie bede robila tego badania chyba ze lekazr mi zaleci z jakiegos tam wzgledu
u mnie tez ok 1 kg wiecej na wadze i brzuszek sie troszke zaokraglił nawet tz wczoraj powiedzial zed juz troszke widac

u mnie tez jest cudownie wiosna...........

dzis po raz ostatni do pracy na 14 i do 21, ciesze sie ze nie bede musiala sie uzerac z klientami ale szkoda mi odchodzic super dogadywalam sie z dziewczynami.

ja tez odebralam wyniki w sobote i w mozczu wyszlo bakterie - d. liczne, mam nadzieje ze nie musze sie martwic.

A jutro wizyta i pewnie zobacze moja kruszynke, juz nie moge sie doczekac

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:12   #2039
anesh_
Zakorzenienie

Miminek moze powiedziała łączny koszt ze swoim ginekologiem prowadzącym ciążę. Może stad ten ogromny koszt,a moze robiła coś dodatkowego. Ogólnie wiem,ze oni robili wszystkie badania, kasę maja to mogli i ich to kolosalne pieniądze kosztowało....
Ale nawet koszt 210 zł to dla mnie w tej chwili dużo,no pisałam Wam jakie wydatki nas czekają teraz.
A w tamtej pierwszej ciąży z Majka miałam za darmo,bo bylo podejrzenie wady.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:10   #2040
kujon001
Raczkowanie

hej dziewczynki to co ja preferuje do jedzenia to ostre fast foody, sledzie!!!!!! i kwasne owoce, ja jutro jade dopiero zrobic badania iloe czekalyscie na wyniki wiem ze krew i mocz jest na drugi dzien a toxo chyba do 3 dni u was tez tak samo?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości