Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 22:02   #3841
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
no właśnie cetaphil to jedna z propozycji pani dr. Tylko tyle różnych rodzajów że nie nie wiem czy balsam czy krem...taki mieliście
http://allegro.pl/cetaphil-md-balsam...975402853.html ?
Tak Kochana, dokładnie ten mamy bardzo dobry i wydajny

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:03   #3842
nafiyqa
Zakorzenienie

Hope, sprobuje przeczen

Sylwia, jak robisz kapusniak Bartulowi?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:03   #3843
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
całe 5 a też jesteś leworęczna???

Mój siostrzeniec mino, że praworęczny to chyba w 3 podst. napisał list do szwagra to nikt nie mógł go rozszyfrować napisał od dołu go góry, od prawej do lewej i zamienając litery n/j,b/d i k/g. aha i zamiast na pisał i mówił za.
Przypomniało mi się jak kiedyś do siostry rzucił tekst: mama zobacz jaka za ☠☠☠ie jest tęcza czyt. mama zobacz jaka na niebie jest tęcza
Oficjalnie jestem, ale tak naprawdę lewę ręką tylko piszę, wszystko inne robię prawą

Dobry
Aż mi się przypomniało. Moi kuzyni tak chyba do 10 lat, na mandarynki mówili pomandarynki i mylili - jutro/wczoraj, wczoraj/jutro

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ciekawe co spowodowało takie najście na nasz wątek

A jutro u nas ma być 15 stopni w cieniu
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:04   #3844
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
byliśmy dziś u pediatry... podobno te czerwone plamy na buzi to azs :/ jeszcze tego brakowało :/
ojej
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekujemy za zyczenia i komplementy
Moj solenizant jest dzis takim marudem, ze ledwo go ogarniam.
Oczywiscie jeszcze nie spi...

Mamy nowa zabawe - na wszystkie moje prosby typu: zrob papa, daj mamie buzi, chodz do mnie, idziemy spac energicznie kreci glowka w prawo i lewo jakby mowil "nie nie nie"

zdecydowany facet po prostu
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A nie "kakałem"?

Ja też. Chciałabym tak. U mnie jak mała w ogóle zje zupę, to ze 150ml... Dzisiaj dałam jej rozdrobionego pulpecika w sosie pomidorowym - zjadła 10 łyżek, nie powiem, smakowało, ale przy każdej odruch wymiotny, aż w końcu przy 11 co nieco (na szczęście niewiele...) zwróciła. Masakra. W tym momencie zrezygnowałam z dalszego karmienia...
ojtam ojtam ja zawsze piszę kakałko
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
z jedzeniem to u nas z mięsem jest problem. Tzn jeszcze nie nazywam tego problemem, bo może kasowników do tego ma za mało, ale za cholerę nie zje. Pulpety nie, gotowane nie, nawet kotletem pluje. Za to zblendowane zje. Szyneczkę też zje. Dziś na śniadanie mu zrobiłam kromeczki z masełkiem i szyneczką, to maslo zlizał, szynkę zjadł a chleb wrzucił między ścianę a krzesełko

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Black ile masz wzrostu? ytam z ciekawości bo na jednych zdjęciach wyglądasz na niższą, na jednych na wyższą wiem, że to od zdjecia zależy
o to u nas jak Hania widzi szynkę to aż się trzęsie. jak dostanie kanapeczkę z nią to najpierw się delektuje samą aż ciamka potem je sam chleb;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:12   #3845
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
A nie "kakałem"?

Ja też. Chciałabym tak. U mnie jak mała w ogóle zje zupę, to ze 150ml... Dzisiaj dałam jej rozdrobionego pulpecika w sosie pomidorowym - zjadła 10 łyżek, nie powiem, smakowało, ale przy każdej odruch wymiotny, aż w końcu przy 11 co nieco (na szczęście niewiele...) zwróciła. Masakra. W tym momencie zrezygnowałam z dalszego karmienia...
U nas parę razy też było tak, że ładuje do buzi a potem seria wylatuje.. albo jest rzyg...

Cytat:
z jedzeniem to u nas z mięsem jest problem. Tzn jeszcze nie nazywam tego problemem, bo może kasowników do tego ma za mało, ale za cholerę nie zje. Pulpety nie, gotowane nie, nawet kotletem pluje. Za to zblendowane zje. Szyneczkę też zje. Dziś na śniadanie mu zrobiłam kromeczki z masełkiem i szyneczką, to maslo zlizał, szynkę zjadł a chleb wrzucił między ścianę a krzesełko

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Black ile masz wzrostu? ytam z ciekawości bo na jednych zdjęciach wyglądasz na niższą, na jednych na wyższą wiem, że to od zdjecia zależy
Moja nigdy nie zjadła żadnego mięsa. Raz spróbowała wędlinę i raz kurczaka. No i parę razy jak w słoiczku jakims było.. Ale tak to NIE.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
sorki Debrah w kontekscie Waszego niejedzenia mogłam tego nie pisac mój dziec naprawde sporo je i na szczescie chętnie, bardzo podchodzą mu kwaskowe zupy typu pomidorowa, kapusniak, barszcz czerwony i zalewajka, ogórkowa a np rosołu w ogole nie zje, nie i koniec.

dobranoc
A daj spokój, po to jest wątek, że każda pisze o swoim dzieciu!
I tak ma być - ja się cieszę, że nie macie tego problemu co ja. Owszem, zazdroszczę cholernie ale tak pozytywnie, bo to musi być..cudowne jak dziecko je.. mam wrażenie, że spadłby ze mnie wtedy wielki ciężar.
Pisz pisz. Szok moj bierze się stąd, że ja nie mam punktu odniesienia, nie wiem ile taki malec normalnie jedzący potrafi zjeść - i to co napisałaś wydaje mi się ilością astronomiczną..
Moja zjadła kawałek banana (ze 4 gryzy), kawałek bułki, kawałek wafla ryżowego, 2 kęsy jajecznicy... ze 4 chrupki.. Koniec. I wody 2x kubek avent.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:14   #3846
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja to dalej czekam na zimę w sensie, negatywnie, pewnie znowu będzie śnieg na święta wielkanocne

nancy, nie wiem, kurczę nie zwracałam wcześniej uwagi na to, kiedy je raz, a kiedy dwa razy w nocy. Zazwyczaj dostaje mm o 20, potem w granicach 1 i następnie między 4 a 7 rano. I tym się nie martwiłam, 3 porcje mleka na dzień podobno są ok. No ale, wczoraj to przegięcie było, a to już któryś raz z kolei więc zaczęłam się martwić.
Będę kombinować z jedzeniem, dzięki dziewczyny za rady

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:15   #3847
hje
Zakorzenienie

Spadówam, młoda zasnęła 20 minut temu i padam na tfasz

Dobranoc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 22:16   #3848
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Kochana, dokładnie ten mamy bardzo dobry i wydajny
jutro zakupię w takim razie

aha i ważymy 9 kg, ostatnio było 8700 więc przybraliśmy tylko 300 gram w 3 m-ce, trochę się zestresowałam ale pani dr powiedziała, żeby się nie martwić, jesteśmy w 10 centylu, Kubuś idzie zgodnie ze swoim szlakiem przybierania także mamy się nie martwić. Ale ja i tak się martwię, 300 gram to malutko ale co ja mam zrobić jak on nie chce jeść
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:16   #3849
Debrah
Zakorzenienie

Ja np. nie dziwię się zupełnie, że nie wiecie co mi pisać i piszecie coraz mniej - no bo ileż można - brakuje pomysłów. Ale dla mnie to taki wentyl, upuszczam sobie emocje chociaż, chociaż wiem, że możecie mieć trochę dość...
Stary 2014-02-17, 22:21   #3850
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja np. nie dziwię się zupełnie, że nie wiecie co mi pisać i piszecie coraz mniej - no bo ileż można - brakuje pomysłów. Ale dla mnie to taki wentyl, upuszczam sobie emocje chociaż, chociaż wiem, że możecie mieć trochę dość...
No co Ty Kochana, Ciebie dość? Nigdy
widziałaś moje pytanie odnośnie pokrzywki i lekarza?
Stary 2014-02-17, 22:24   #3851
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja to dalej czekam na zimę w sensie, negatywnie, pewnie znowu będzie śnieg na święta wielkanocne

nancy, nie wiem, kurczę nie zwracałam wcześniej uwagi na to, kiedy je raz, a kiedy dwa razy w nocy. Zazwyczaj dostaje mm o 20, potem w granicach 1 i następnie między 4 a 7 rano. I tym się nie martwiłam, 3 porcje mleka na dzień podobno są ok. No ale, wczoraj to przegięcie było, a to już któryś raz z kolei więc zaczęłam się martwić.
Będę kombinować z jedzeniem, dzięki dziewczyny za rady
Może lady zapisuj Pietraszkowe jadłospisy i ci się uda jakąs prawidłowość wyciągnąć?
Nie można zjeść za dużo mleka w sensie na dzień. Dziwne jest tylko to, że w sumie w krótkim odcinku czasowym wyrabia dzienną normę, jedząc przy tym normalnie inne posiłki. Musi czegoś z tego mleka potrzebować.

Cytat:
jutro zakupię w takim razie

aha i ważymy 9 kg, ostatnio było 8700 więc przybraliśmy tylko 300 gram w 3 m-ce, trochę się zestresowałam ale pani dr powiedziała, żeby się nie martwić, jesteśmy w 10 centylu, Kubuś idzie zgodnie ze swoim szlakiem przybierania także mamy się nie martwić. Ale ja i tak się martwię, 300 gram to malutko ale co ja mam zrobić jak on nie chce jeść
A Nancy przy jakim wzroście?
Jak wcześniej było, który centyl?
Ja nie mam teraz książeczki przed sobą ale u nas podobnie - z tym, że my od zawsze na 10 centylu więc nie spada nic tylko idzie w górę równo. Nikt się wagi nie czepia nigdy.

Wiesz - on teraz rusza się coraz więcej, to też ma wpływ.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
No co Ty Kochana, Ciebie dość? Nigdy
widziałaś moje pytanie odnośnie pokrzywki i lekarza?
Jesteśmy umówieni jutro rano - zależało mi na moim lekarzu, stąd ta zwłoka. Pokrzywki jest mniej, pojawia się rzadziej. Nie wiem właściwie czy będzie co pokazać lekarzowi, bo może akurat zniknie wtedy - ale nic najwyżej opiszę słowami jak to wygląda i zapytam co mam zrobić z żelazem. I zapytam też czy by może jakieś dodatkowe badania w związku z tym jedzeniem czy co...

Nawijko : ty pisałaś kiedyś że logopeda sprawdzał Kubie jak daleko ma odruch wymiotny przesunięty.. jak to zrobił?
Stary 2014-02-17, 22:26   #3852
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz o jedzeniu, prawda?

Bo dziewczynom, które nie mają tego problemu, ciężko jest się odnieść do tego... To jest niefajny temat i zrozumieć może go tylko ten, kto sam to przeżywa - innym osobom może się to wydawać błahe, stąd np tekst lekarza, żeby zrobić coś tam, coś tam, jak dziecko nie je - jakbyśmy na to już dawno nie wpadły... No bo "jak to, dziecko nie je"? Ano, tak to... Ja chyba próbowałam już wszystkiego, żeby małą zachęcić, ale nic nie działa na szerszą skalę... Powolnymi krokami zapoznaję ją z różnymi smakami. To poskubie szyneczkę, to serek, to coś tam innego... Ostatnio jadła żurek. Zawsze jakiś nowy smak... Mam w nosie w tym momencie jakieś wytyczne w kwestii karmienia, naprawdę, chwytam się brzytwy, aby to moje dziecko cokolwiek nowego zjadło... W granicach rozsądku, rzecz jasna. Nie daję jej śmieciowego jedzenia ani żadnego niezdrowego, szkodliwego... Mam nadzieję, że wysiłek, jaki w to wkładam ja i moja mama (bo bardzo mi pomaga w tej kwestii) kiedyś się opłaci i ten mój grzdyl zacznie jeść...

U nas nie działa żadne BLW, jak daję małej jedzenie na tacce, to je zmieli w palcach i porozrzuca naokoło - ale wie, że to się je, bo czasem jakąś drobinkę włoży do buzi i zje... Czasem daję jej coś w łapkę, to poskubie...

Nie powiem, spędza mi to sen z powiek, ale u Ciebie jest jednak gorzej, więc nie wyobrażam sobie, jak musisz się momentami denerwować z tego powodu (w sensie, że nie na małą, tylko ogólnie) - można się zdołować...

Na dzień dzisiejszy, nasze jedzenie w ciągu dnia wygląda tak - kaszka/jogurt, mleko na drzemkę, deserek, rosół (a jak się uda, to inna zupka), mleko na spanie. W międzyczasie jakieś chrupki, chlebek, bułka, ciasteczko, coś do przekąszenia. I tak w kółko. I weź tu ucz dziecko korzystać ze sztućców.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-17 o 22:28
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:28   #3853
elllmi
Zakorzenienie

uwaga, uwaga.................nad robiłam cały tydzień
wiem, wiem, jestem miszczunio

buziaki dla kolejnych roczkowych maluchów

na szczęście choroba mi już odpuszcza (dziekuję), ale tamten tydzien był straszny; jak przychodziłam z pracy i miałam się zajmować Filipem jeszcze, to normalnie płakać mi się chciało

teraz postaram się już codziennie wieczorem wejść i być na bieżąco, bo to już normalnie nałóg, non stop myślałam, co tam u Was

dostałam dzisiaj 3 karnety na narty, fajnie, tylko szkoda, że śniegu już nie ma praktycznie

dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:32   #3854
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nancy, moja siostrzenica ma zmiany AZS na skórze, jak chcesz, to mogę podpytać siostrę, czego używa - bo wiem, że lekarz kazał im zmienić całą pielęgnację, łącznie z płynami do mycia i mydłem do rąk...
Stary 2014-02-17, 22:33   #3855
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Może lady zapisuj Pietraszkowe jadłospisy i ci się uda jakąs prawidłowość wyciągnąć?
Nie można zjeść za dużo mleka w sensie na dzień. Dziwne jest tylko to, że w sumie w krótkim odcinku czasowym wyrabia dzienną normę, jedząc przy tym normalnie inne posiłki. Musi czegoś z tego mleka potrzebować.

A Nancy przy jakim wzroście?
Jak wcześniej było, który centyl?
Ja nie mam teraz książeczki przed sobą ale u nas podobnie - z tym, że my od zawsze na 10 centylu więc nie spada nic tylko idzie w górę równo. Nikt się wagi nie czepia nigdy.

Wiesz - on teraz rusza się coraz więcej, to też ma wpływ.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Jesteśmy umówieni jutro rano - zależało mi na moim lekarzu, stąd ta zwłoka. Pokrzywki jest mniej, pojawia się rzadziej. Nie wiem właściwie czy będzie co pokazać lekarzowi, bo może akurat zniknie wtedy - ale nic najwyżej opiszę słowami jak to wygląda i zapytam co mam zrobić z żelazem. I zapytam też czy by może jakieś dodatkowe badania w związku z tym jedzeniem czy co...

Nawijko : ty pisałaś kiedyś że logopeda sprawdzał Kubie jak daleko ma odruch wymiotny przesunięty.. jak to zrobił?
73 cm, wcześniej nie wiem, który centyl był a nie mam książeczki przed sobą...
kciuki jutro za lekarza
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

uwaga, uwaga.................nadrobiłam cały tydzień
wiem, wiem, jestem miszczunio

buziaki dla kolejnych roczkowych maluchów

na szczęście choroba mi już odpuszcza (dziekuję), ale tamten tydzien był straszny; jak przychodziłam z pracy i miałam się zajmować Filipem jeszcze, to normalnie płakać mi się chciało

teraz postaram się już codziennie wieczorem wejść i być na bieżąco, bo to już normalnie nałóg, non stop myślałam, co tam u Was

dostałam dzisiaj 3 karnety na narty, fajnie, tylko szkoda, że śniegu już nie ma praktycznie

dobranocki

i fajnie, że już wracasz do zdrowia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 22:34   #3856
nafiyqa
Zakorzenienie

Nancy, skoro lekarka uspokaja to ja bymn sie nie martwila.
I tak jak Debrah pisze - wiecej ruchu Kubus ma to nie ma kiedy przytyc.

Swoja droga u nas 290g w ponad 2msce... Takze cos podobnego.

Debrah, recznie (bo chyba inaczej nie mozna?), palca mi wlozyla do buzi... Kubie sie to oczywiscie nie spodobalo, ale chciala spr czy moze przez to nie ma problemow z grudkami.

Stary 2014-02-17, 22:35   #3857
Debrah
Zakorzenienie

Black : no zgadzam się. Ja akurat cenię wszelkie rady, bo może ja już mam całkiem mózg wyjałowiony i nie wpadłam na coś, może to jest jakiś drobny szczegół, którego ja nie widzę..usunę go i zacznie jeść?
Ale to jest prawdziwa męka, każdy dzień, każde wyjście z domu, każdy posiłek. Tak się staram, nie zmuszam, no proponuję, próbuję, cokolwiek... no ale nie działa. Można się wykończyć. Często mam doła z tego powodu, nie powiem że nie. Bo czuję się już taka zrezygnowana, to mi tyle codziennej radości odbiera, że...
Stary 2014-02-17, 22:36   #3858
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy, moja siostrzenica ma zmiany AZS na skórze, jak chcesz, to mogę podpytać siostrę, czego używa - bo wiem, że lekarz kazał im zmienić całą pielęgnację, łącznie z płynami do mycia i mydłem do rąk...
byłabym bardzo wdzięczna
Lekarka powiedziała, żeby prać rzeczy Kuby w płatkach mydlanych i w sumie tyle. Nic więcej nie mówiła...
Stary 2014-02-17, 22:37   #3859
nafiyqa
Zakorzenienie

I jeszcze pytanie mam - wszystkie dajecie juz dzieciom zwykle krowie mleko? Tzn nie mowie o butli, ale np gdzies w nalesnikach, platkach...?

Kuba spi od 20min (hje piatka :P) w lozeczku to i ja sie klade. Relaks wieczorny? 10min mi zajal, ehh

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-17 o 22:42
Stary 2014-02-17, 22:39   #3860
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze pytanie mam - wszystkie daje juz dzieciom zwykle krowie mleko? Tzn nie mowie o butli, ale np gdzies w nalesnikach, platkach...?
Ja tak. Jak już gdzieś daję mleko, to właśnie zwykłe. O, np budyń robię na zwykłym i mała to je... Ale u nas nigdy nie było żadnej alergii, skazy, nic...

Nancy
, to podpytam ją przy najbliższej okazji.
Stary 2014-02-17, 22:42   #3861
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze pytanie mam - wszystkie daje juz dzieciom zwykle krowie mleko? Tzn nie mowie o butli, ale np gdzies w nalesnikach, platkach...?

Kuba spi od 20min (hje piatka :P) w lozeczku to i ja sie klade. Relaks wieczorny? 10min mi zajal, ehh

Ja tylko w omlecie czy naleśniku dałam jak dotąd.

Black napiszesz jak robisz małej budyń? :prosi :
Stary 2014-02-17, 22:46   #3862
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko my mleka nie dajemy jeszcze
Stary 2014-02-17, 22:48   #3863
BlackSanctum
Zakorzenienie

Debrah, mąkę ziemniaczaną mieszam z glukozą spożywczą i to wlewam do mleka. I tyle w zasadzie. A czasem robię zwykły, z torebki. Nic szczególnego.
Stary 2014-02-17, 22:51   #3864
Debrah
Zakorzenienie

Ale coś o żółtku pisałaś?
Do mnie trzeba prosto, mi blisko do Kiji ( )
Stary 2014-02-18, 00:23   #3865
LadyWhisper
Zakorzenienie

debrah, tez pomyslalam o tym, zeby zapisywac. Chociaz mi sie przypomnialo, ze nie upieralam sie na mm w ciagu dnia wlasnie z tego wzgledu, ze to juz wychodzily kosmiczne ilosci mm na dobe sumujac jeszcze z noca. Takze mm w ciagu dnia nie oznacza mniej mm w nocy.
Ciekawy przypadek z tego Pietraszka :p jak bylam u pediatry i mowilam, ze nie potrafie mlodego oduczyc jedzenia nocnego to powiedziala, ze dzieci piersiowe tak maja i ciezko zmienic przyzwyczajenia. Wiec chyba jednak duzo prawdy w tym co marsi pisala. Tylko kurde, te ilosci.....

jestesmy wlasnie po pierwszym karmieniu, ciekawe, co dalej

przepraszam, ze tak mecze temat juz nie bede

Stary 2014-02-18, 00:56   #3866
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
nawijko ja zamiast mleka przygotowuje na mm.
debrah tekst o podobienstwie do kiji
Do budyniu podczas gotowania mozesz wrzucic zoltko.
Zaraz wstawie przepisy do k.
Antonio najlepsze zyczenia!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 04:02   #3867
LadyWhisper
Zakorzenienie

i drugie. Wiec jest jak bylo. Zeby jeszcze te drugie karmienie np na 7 przestawic bylo by ideolo nie smece juz´ dobranoc

antonio sto lat

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 06:43   #3868
hope01
Zakorzenienie

ANTONIO, YAE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKA NASZE! ROŚNIJCIE ZDROWO MALUSZKI

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

U nas pobudka, tak jak wczoraj 7:24

Dzisiaj muszę z mamą połazić po sklepach - mój ojciec ma urodziny i zupełnie nie wiemy co mu kupić Ja chce mu cos drobnego kupić, ale co Myślłam, żeby mu w herbaciarni jakąś dobrą herbatę kupić, bo lubi, ale co do tego dorzucić, to ni w ch*** ni w du** nie wiem
Jezuniu, z tym facetem i prezentem dla niego zawsze są problemy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 06:48   #3869
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wiecie... Czasami sobie siedzę i tak dumam o tym że miałam idealnie wzorcową ciążę,zero komplikacji,żadnych szpitali i przede wszystkim donosiłam ta ciążę... Poród- był bolesny,jak to poród ale urodziłam szybko,zdrowe,śliczne dziecko. Ono przeżyło. Ja przeżyłam.
I nachodzi mnie taka refleksja ilu kobietom się nie udało. Ile jest poronień,śmierci dzieci podczas porodu lub tuż po
Jakie cholerne szczęście miałam wtedy i mam teraz. Czego można więcej chcieć od życia? kiedy spotkało mnie największe szczęście z możliwych. Dozgonna wdzięczność dla tych którzy nade mną czuwali. Dzięki temu moje serce ma dla kogo bić. Mam dla kogo żyć. Mam dla kogo się uśmiechać i mam dla kogo walczyć o lepsze jutro. Moje dziecko jest moją energią dzięki której funkcjonuje,dzięki której chce żyć i wiem że mam po co żyć
To już się nigdy nie zmieni.
Ale się wzruszyłam, a w pracy to niewskazane
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Nawet już nie chodzi o ten głupi dzień mam to w nosie.

tż własnie poszedł z małą na spacer w sumie nawet nie pytając mnie czy chce, pokłocilismy się i ogólnie czuję sie niekochana

Ide se posprzątac, tylko to mam od życia.

Lecę nadrabiać od końca bo pracy mnóstwo w tym tygodniu i nie wiem ile dam radę
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 06:54   #3870
insolito
Zadomowienie

Dziewczyny, wsiąkłam na trochę No cóż, zdradzam Was z Breaking Bad, a to wszystko przez Lady () bo pisała, że fajny W tydzień zrobiłam 5 serii Zostało mi jeszcze 6 odcinków, obejrzę i wrócę do Was

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości