|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry ![]() Aż mi się przypomniało. Moi kuzyni tak chyba do 10 lat, na mandarynki mówili pomandarynki i mylili - jutro/wczoraj, wczoraj/jutro ![]() Ciekawe co spowodowało takie najście na nasz wątek ![]() A jutro u nas ma być 15 stopni w cieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I tak ma być - ja się cieszę, że nie macie tego problemu co ja. Owszem, zazdroszczę cholernie ale tak pozytywnie, bo to musi być..cudowne jak dziecko je.. mam wrażenie, że spadłby ze mnie wtedy wielki ciężar. Pisz pisz. Szok moj bierze się stąd, że ja nie mam punktu odniesienia, nie wiem ile taki malec normalnie jedzący potrafi zjeść - i to co napisałaś wydaje mi się ilością astronomiczną.. Moja zjadła kawałek banana (ze 4 gryzy), kawałek bułki, kawałek wafla ryżowego, 2 kęsy jajecznicy... ze 4 chrupki.. Koniec. I wody 2x kubek avent. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
ja to dalej czekam na zimę
![]() nancy, nie wiem, kurczę nie zwracałam wcześniej uwagi na to, kiedy je raz, a kiedy dwa razy w nocy. Zazwyczaj dostaje mm o 20, potem w granicach 1 i następnie między 4 a 7 rano. I tym się nie martwiłam, 3 porcje mleka na dzień podobno są ok. No ale, wczoraj to przegięcie było, a to już któryś raz z kolei więc zaczęłam się martwić. Będę kombinować z jedzeniem, dzięki dziewczyny za rady
#3847 |
Zakorzenienie
|
Spadówam, młoda zasnęła 20 minut temu i padam na tfasz
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() aha i ważymy 9 kg, ostatnio było 8700 więc przybraliśmy tylko 300 gram w 3 m-ce, trochę się zestresowałam ale pani dr powiedziała, żeby się nie martwić, jesteśmy w 10 centylu, Kubuś idzie zgodnie ze swoim szlakiem przybierania także mamy się nie martwić. Ale ja i tak się martwię, 300 gram to malutko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
Ja np. nie dziwię się zupełnie, że nie wiecie co mi pisać i piszecie coraz mniej - no bo ileż można - brakuje pomysłów. Ale dla mnie to taki wentyl, upuszczam sobie emocje chociaż, chociaż wiem, że możecie mieć trochę dość...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widziałaś moje pytanie odnośnie pokrzywki i lekarza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można zjeść za dużo mleka w sensie na dzień. Dziwne jest tylko to, że w sumie w krótkim odcinku czasowym wyrabia dzienną normę, jedząc przy tym normalnie inne posiłki. Musi czegoś z tego mleka potrzebować. Cytat:
Jak wcześniej było, który centyl? Ja nie mam teraz książeczki przed sobą ale u nas podobnie - z tym, że my od zawsze na 10 centylu więc nie spada nic tylko idzie w górę równo. Nikt się wagi nie czepia nigdy. Wiesz - on teraz rusza się coraz więcej, to też ma wpływ. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nawijko : ty pisałaś kiedyś że logopeda sprawdzał Kubie jak daleko ma odruch wymiotny przesunięty.. jak to zrobił? |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo dziewczynom, które nie mają tego problemu, ciężko jest się odnieść do tego... To jest niefajny temat i zrozumieć może go tylko ten, kto sam to przeżywa - innym osobom może się to wydawać błahe, stąd np tekst lekarza, żeby zrobić coś tam, coś tam, jak dziecko nie je - jakbyśmy na to już dawno nie wpadły... ![]() ![]() U nas nie działa żadne BLW, jak daję małej jedzenie na tacce, to je zmieli w palcach i porozrzuca naokoło - ale wie, że to się je, bo czasem jakąś drobinkę włoży do buzi i zje... Czasem daję jej coś w łapkę, to poskubie... Nie powiem, spędza mi to sen z powiek, ale u Ciebie jest jednak gorzej, więc nie wyobrażam sobie, jak musisz się momentami denerwować z tego powodu (w sensie, że nie na małą, tylko ogólnie) - można się zdołować... Na dzień dzisiejszy, nasze jedzenie w ciągu dnia wygląda tak - kaszka/jogurt, mleko na drzemkę, deserek, rosół (a jak się uda, to inna zupka), mleko na spanie. W międzyczasie jakieś chrupki, chlebek, bułka, ciasteczko, coś do przekąszenia. I tak w kółko. I weź tu ucz dziecko korzystać ze sztućców. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-17 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
![]() uwaga, uwaga.................nad robiłam cały tydzień ![]() wiem, wiem, jestem miszczunio ![]() ![]() buziaki dla kolejnych roczkowych maluchów ![]() na szczęście choroba mi już odpuszcza (dziekuję ![]() teraz postaram się już codziennie wieczorem wejść i być na bieżąco, bo to już normalnie nałóg, non stop myślałam, co tam u Was dostałam dzisiaj 3 karnety na narty, fajnie, tylko szkoda, że śniegu już nie ma praktycznie ![]() dobranocki ![]()
#3854 |
Zakorzenienie
|
Nancy, moja siostrzenica ma zmiany AZS na skórze, jak chcesz, to mogę podpytać siostrę, czego używa - bo wiem, że lekarz kazał im zmienić całą pielęgnację, łącznie z płynami do mycia i mydłem do rąk...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki jutro za lekarza ![]() Cytat:
![]() i fajnie, że już wracasz do zdrowia ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
Nancy, skoro lekarka uspokaja to ja bymn sie nie martwila.
I tak jak Debrah pisze - wiecej ruchu Kubus ma to nie ma kiedy przytyc. Swoja droga u nas 290g w ponad 2msce... Takze cos podobnego. Debrah, recznie (bo chyba inaczej nie mozna?), palca mi wlozyla do buzi... Kubie sie to oczywiscie nie spodobalo, ale chciala spr czy moze przez to nie ma problemow z grudkami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Zakorzenienie
|
Black : no zgadzam się. Ja akurat cenię wszelkie rady, bo może ja już mam całkiem mózg wyjałowiony i nie wpadłam na coś, może to jest jakiś drobny szczegół, którego ja nie widzę..usunę go i zacznie jeść?
![]() Ale to jest prawdziwa męka, każdy dzień, każde wyjście z domu, każdy posiłek. Tak się staram, nie zmuszam, no proponuję, próbuję, cokolwiek... no ale nie działa. Można się wykończyć. Często mam doła z tego powodu, nie powiem że nie. Bo czuję się już taka zrezygnowana, to mi tyle codziennej radości odbiera, że... |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lekarka powiedziała, żeby prać rzeczy Kuby w płatkach mydlanych i w sumie tyle. Nic więcej nie mówiła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze pytanie mam - wszystkie dajecie juz dzieciom zwykle krowie mleko? Tzn nie mowie o butli, ale np gdzies w nalesnikach, platkach...?
Kuba spi od 20min (hje piatka :P) w lozeczku to i ja sie klade. Relaks wieczorny? 10min mi zajal, ehh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-17 o 22:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy, to podpytam ją przy najbliższej okazji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black napiszesz jak robisz małej budyń? :prosi : ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
nawijko my mleka nie dajemy jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
Debrah, mąkę ziemniaczaną mieszam z glukozą spożywczą i to wlewam do mleka. I tyle w zasadzie. A czasem robię zwykły, z torebki. Nic szczególnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
Ale coś o żółtku pisałaś?
![]() Do mnie trzeba prosto, mi blisko do Kiji ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
debrah, tez pomyslalam o tym, zeby zapisywac. Chociaz mi sie przypomnialo, ze nie upieralam sie na mm w ciagu dnia wlasnie z tego wzgledu, ze to juz wychodzily kosmiczne ilosci mm na dobe sumujac jeszcze z noca. Takze mm w ciagu dnia nie oznacza mniej mm w nocy.
Ciekawy przypadek z tego Pietraszka :p jak bylam u pediatry i mowilam, ze nie potrafie mlodego oduczyc jedzenia nocnego to powiedziala, ze dzieci piersiowe tak maja i ciezko zmienic przyzwyczajenia. Wiec chyba jednak duzo prawdy w tym co marsi pisala. Tylko kurde, te ilosci..... ![]() jestesmy wlasnie po pierwszym karmieniu, ciekawe, co dalej ![]() przepraszam, ze tak mecze temat ![]() ![]()
#3866 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
nawijko ja zamiast mleka przygotowuje na mm. debrah tekst o podobienstwie do kiji ![]() Do budyniu podczas gotowania mozesz wrzucic zoltko. Zaraz wstawie przepisy do k. Antonio najlepsze zyczenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
i drugie. Wiec jest jak bylo. Zeby jeszcze te drugie karmienie np na 7 przestawic bylo by ideolo
![]() ![]() antonio sto lat
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
ANTONIO, YAE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKA NASZE!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- U nas pobudka, tak jak wczoraj 7:24 ![]() Dzisiaj muszę z mamą połazić po sklepach - mój ojciec ma urodziny i zupełnie nie wiemy co mu kupić ![]() ![]() ![]() Jezuniu, z tym facetem i prezentem dla niego zawsze są problemy |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę nadrabiać od końca bo pracy mnóstwo w tym tygodniu i nie wiem ile dam radę ![]()
![]() |
#3870 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wsiąkłam na trochę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.