Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 19:17   #4651
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A może patrz też, czy siedzenia składane? My mamy kombi właśnie z takimi siedzeniami- ha ha nie znam się na samochodach, więc nie bijcie, jeśli składane siedzenia to standard w każdym aucie- i jest jak mała ciężarówka
Ale co mi po siedzeniach składanych, jak z tyłu na siedzeniach Iga w foteliku jeździ? Swoją drogą chyba każde auto takie ma
Stary 2014-02-17, 19:31   #4652
ryba91
Zakorzenienie

córko- nam koło usteczk tez wyskoczyly kroski i obstawiam ze to ze sliny tetry i wszystkiego co wklada do buźki
Stary 2014-02-17, 19:34   #4653
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Przy trójeczce to już spory zamęt. Mimo że duża różnica wieku /co 5 lat między wszystkimi/. Ciężko ich ogarnąć, ale jakoś trzeba sobie radzić. Problemy z laktacją zawsze się zdarzają ale nie można się poddawać tylko jak najczęściej przystawiać i wszystko wróci do normy. Nigdy chłopców nie dokarmiałam mm, a problemy z mniejszą ilością pokarmu bywały ale zawsze wracało do normy. Mam tyle szczęścia że moje dzieci są z tych niepłaczliwych i bezproblemowych. Wystarczy sucha pupa i pełny brzuszek. J
A teraz przy Zosi mogę jeść wszystko bo nie mamy jak na razie problemów brzuszkowych. Pozwalam sobie nawet na frytki i kapustkę.
Trójeczka jak dla mnie to jest już jazda bez trzymanki. Dobrze, że chociaż jest troszkę większa różnica między nimi to jeszcze idzie ich jakoś ogarnąć. Zazdroszczę bezproblemowych dzieci, z takimi to musi się przyjemnie żyć.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - zbieram informację,która jakie ma auto i jak z pojemnością bagażnika (wsadzi się wózek i zmieści się jeszcze coś?). My mamy obecnie BMW e46 w kombi i niestety to jest takie małe kombi, że jak wsadzę wózek to w zasadzie koniec. Także może jeszcze przed wakacjami udałoby się kupić coś większego. Czekam na Wasze doświadczenia
My mamy Skodę Felicie, bagażnik 270l i jest strasznie malutka. Wózek mi się zmieści, ale rozebrany na części pierwsze tj stelaż osobno, odpięte wszystkie koła i złożony daszek od gondoli. Oczywiście półkę spod szyby musieliśmy wyjąć. Do bagażnika oprócz wózka nie zmieścimy już zupełnie nic, no może jakiś koc.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
ustalilismy date chrzcin 2.03 i dzisiaj wybywamy na zakupy zeby malego jakos ubrac tzn kupic mu cos na przebranie bo chrzcic bedziemy w spiworku.
milion spraw do zalatwienia fryzjer bo o zgrozo juz czas najwyzszy!,dla siebie jakas kieca, dla tz koszula,ustalic menu itp
To juz tak niedługo. Na pewno wszystko pięknie ogarbniesz i przygotujesz, a kreacją dla Ciebie i garniturkiem dla Tymusia pochwal się nam.
Cytat:
tymek nie robił kupy od czwartku,wiem ze to normalne ale ....
baki ida,brzuszek miekki,nic nie dolega

zdarzylo sie to po raz pierwszy,czekac dalej czy dzialac???
U nas to samo. Bąki idą straszliwe tylko, że Mała się dość mocno pręży, podnosi nóżki do brzuszka i czasem się spina. Chyba jej przeszkadza ta zalegająca kupa, ale jeszcze nic nie podawałam tylko pomasowałam lekko brzuszek. Niestety nie pomogło.
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A może patrz też, czy siedzenia składane? My mamy kombi właśnie z takimi siedzeniami- ha ha nie znam się na samochodach, więc nie bijcie, jeśli składane siedzenia to standard w każdym aucie- i jest jak mała ciężarówka

Byłyśmy na spacerku i melduję, że przyszła u nas wiosna, normalnie na ławeczce w parku można sobie posiedzieć
Wydaje mi się, że w każdym samochodzie można złożyć tylne siedzenia, ale nie dam sobie za to głowy uciąć.
U nas też wiosna, nawet widziałam dzisiaj stokrotki i koty zaczynają się już marcować.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
i jak,marudka zmienila sie w aniolka?

ja kiece juz mam,dzis ogladalam komplecik dla malej: plaszczyk taki futerkowy,czapka,sukienus ia i spodnie 220 zl :p
no ale coz...
Nie. Mała jest dzisiaj straszna. Non stop ryczy. Spokój był tylko na spacerze. Teraz tatuś ją zabawia od godziny, ale nawet jemu się to nie udaje i jest cały czas ryk przerywany pojedynczymi minutami kiedy tatuś zaczyna wydawać jakieś dziwne dźwięki. Nie wiem co się dzieje, może zalegająca od czwartku kupka ją tak gniecie. Marzę tylko o tym aby ten dzień się skończył, a jutro wróciła moja kochana, cudowna, grzeczniutka Zosieńka.
220zł? Matko przecież to rozbój w biały dzień! Dlatego ja chciałabym chrzcić jak będzie cieplutko. Wtedy kupię tylko ładną sukieneczkę do tego jakiś sweterek i butki i mam nadzieję nie zapłacę takiego majątku.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
WRÓCILAM !!!

;*

ŻYCZLIWA- dziękuję.

W skrócie co u nas.. hmm mały po szczepieniu [2dopiero.:/] ale nie zapłakał nawet. Bardzo dzielny z niego pacjent i nawet dostał naklejki i obrazki z orderem dzielnego pacjenta
Hm.. 11marca mamy chirurga, a kolejne szczepienie za 5 tygodni. Mał waży 6800 i mierzy 68 cm. Odezwały sie do nas bolące dziąsełka wiec stosujemy żel i jakby lekka ulga, oprócz tego hm.. coś mu sie poprzestawiało i zamiast spać ciągiel po 9-10 h jak zwykle, ostatnio budzi sie tak koło 4. Wyrastamy juz z gondolki i chyba przed kwietniem sie przeniesiemy do spacerówki ;/
Niestety mały sie jeszczen ie przewraca, stópki też go nie interesują, ale kolanka tak

No i z diety- jemy już marchew i dynie- ze smakiem, ziemniaka- z braku laku, natomiast jabłko jest beeeeeeee.
Jeeeeeeeeeeejjjjjj! Wreszcie jesteś! Wiesz, że tęskniłyśmy.
dla dzielnego pacjenta, co się szczepionek nie boi. Duży już z Kacperka facet. Te dziąsełka bolące już mnie przyprawiają o dreszcze.
Fajnie, że już tak sobie zajada marcheweczki. Co do jabłuszka to może spróbuj zrobić z innej odmiany np. Ligol jest dość słodki, może mu zasmakuje.
Jeszcze troszkę i Kacperek zacznie się przewracać i łapać za stópki. Będziesz niedługo obserwować jak memla swoje paluszki od stóp w buzi (słodki widok).

Apeluję do osoby, która nam podmieniła dziecko z grzecznej, uśmiechniętej dziewczynki na marudzącego i płaczącego potworka - prosimy o zwrot pod groźbą kary! -zrozpaczeni rodzice-

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:36   #4654
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
My z samego rana pognałyśmy na rehabilitację. Poźniej szamka była i wyciąganie gilosów Biedna tak się zmęczyła płaczem, że właśnie poszła spać znowu... Kurde nie mam sposobu na tą fridę. Igula się tak zanosi, że trwa to o wiele dłużej niż powinno bo nie mogę wcelować w dziurkę, bo ona się w każdą stronę wygina :/ Dzisiaj spacer takie późniejszy będzie, bo na 15 mamy lekarza rehabilitacji i pójdziemy sobie do niego spacerkiem, bo to akurat ok. 1,5 km odległości jest. Więc gdzieś tak do 2 musimy w domu wysiedzieć. A u nas tak pięknie słońce świeci.

Dziewczyny - zbieram informację,która jakie ma auto i jak z pojemnością bagażnika (wsadzi się wózek i zmieści się jeszcze coś?). My mamy obecnie BMW e46 w kombi i niestety to jest takie małe kombi, że jak wsadzę wózek to w zasadzie koniec. Także może jeszcze przed wakacjami udałoby się kupić coś większego. Czekam na Wasze doświadczenia
My tydzień temu z powodu problemów z bagażnikiem w naszym Punto zmieniliśmy samochód na Opla Astrę Sedan i stelaż i gondola wchodzą elegancko i miejsca jeszcze jest sporo. Niby stary grat bo 14 latek ale zobaczymy jak długo pojeździmy, bardzo uszanowany, po pierwszym właścicielu.

Cytat:
WRÓCILAM !!!

;*

ŻYCZLIWA- dziękuję.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Czytałam, ale nie miałam mozliwości ani odpisać, ani nawet PW napisać.

A wiec- WITAM nowe mamusie jak chcecie być na pierwszej stornie na liście, proszę podajcie swoje dane oraz dane swoich dzieciaczków - wszystko jestn a pierwszej stronie w 2 pierwszych postach

Agnieszko- ciesze sie niesamowicie że Ania już "nam" zdrowieje. Co do mleczka= drogie, ale przeglądam często tablice i zdarza sie ze mamusie chcą taniej odsprzedawać takie mleczka bo im pozostawały- poszukaj bo warto a wiadomo nie każdemu dziecku dasz takie mleczko

Aksbarg- Dlaczego Ciągle myslalam że masz BERENIKĘ? Super ze Pola wraca do zdrowia! myślalam o Was i nawet kilka razy byłas wywoływana.

Nemosek- kupka.. no my przy tym rozszerzaniu diety też mamy kłopoty z kupką, ale ty kp wiecPODOBNO do 10dni nie ma stresu. Ja bym sie stresowała jakby nie zrobił do czwartku. Może go troche rozmasuj[brzuszek] i pojdzie powoli. ale jak nie stęka i nie boli go brzuszek to bym zostawiła i czekała

Lusesita- u nas problem kąpielowy nadal. Były dwa-trzy dni super ekstra, zero płaczu a teraz koszmar. W wanience jak siedzi to nie płacze ale jak go ubieram, wycieramy- KOSZMAR,KOSZMAR,KOSZMAR i MEKSYK. a dogrzewamy i mamy tam saune bo przed kąpielą sie masujemy...

Newtrend- 30 osób ;o

Miss- kochana, nasz mały byl na ekspresowych zakupach w LIDLU jak miał chyba 3 tygodnie, ale musiałam. terazma prawie 5 miesiecy i bylismy już 2x na ok 6-7h wyprawie w CH.

Kociak- my nie mamy samochodu wiec nie pomogę;p

Niestety, nie mogłam podglądać zdjęć wiec na pewno wrócę do nich, ale Kacper to dziś maruda nr1 wiec moze być ciężko

W skrócie co u nas.. hmm mały po szczepieniu [2dopiero.:/] ale nie zapłakał nawet. Bardzo dzielny z niego pacjent i nawet dostał naklejki i obrazki z orderem dzielnego pacjenta
Hm.. 11marca mamy chirurga, a kolejne szczepienie za 5 tygodni. Mał waży 6800 i mierzy 68 cm. Odezwały sie do nas bolące dziąsełka wiec stosujemy żel i jakby lekka ulga, oprócz tego hm.. coś mu sie poprzestawiało i zamiast spać ciągiel po 9-10 h jak zwykle, ostatnio budzi sie tak koło 4. Wyrastamy juz z gondolki i chyba przed kwietniem sie przeniesiemy do spacerówki ;/
Niestety mały sie jeszczen ie przewraca, stópki też go nie interesują, ale kolanka tak

No i z diety- jemy już marchew i dynie- ze smakiem, ziemniaka- z braku laku, natomiast jabłko jest beeeeeeee.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dawno mnie nie było, ale coś tam was podczytuję w miarę wolnego czasu. Wczoraj odprawiałam imprezę urodzinową Damianka i męża. Masakra 30 osób z najbliższej rodziny. Wykarmić to jakaś masakra. Co zrobić oboje mamy sporo rodzeństwa a wszyscy już maja dzieci. Ale było fajnie i wesoło. Zosia po imprezie nie umiała zasnąć i była marudna.
Co do karmienia to jeszcze nie wiem ile będę karmić ale myślę że to będzie zależało od małej, chłopców karmiłam oby po 1,5 roku i sami zrezygnowali po tym czasie i powiem wam że czułam się odrzucona. Jednak karmienie piersią uzależnia mamusię chyba bardziej niż dzieciaczka w pewnym momencie.

My byliśmy z małą na szybkich zakupkach w lidlu jak miała ok miesiąca. Staram się jej jednak nie brać do marketów i galerii.
Wow 30 osób, miałaś co robić

U nas zrobił się fajny rytuał kąpielowo-zasypianiowy. Kacper od 2 tygodni zasypia sam w łóżeczku - tak ze dwa razy muszę go utulić i przytulić i do 30 minut śpi.

Czy wiecie dziewczyny czy przy kp można przyjmować coś alergicznego? Bo ja sie wykończę.
Przed ciążą próbowałam się diagnozować, bo miałam ciągły katar - i to taki masakryczny, ciągłe kichanie, zatkany nos na beton, cieknięcie z nosa. U alergologa testy czyste, odesłał do laryngologa, laryngolog stwierdził że na pewno alergia, ale na coś co ciężko znaleźć. Brałam alergiczne. Potem zaszłam w ciążę, jechałam na samym wapnie, zresztą miałam spokój od 2 trymestru. A teraz znów wróciło - już nie daje rady - niby głupi katar a totalnie wykańczający psychicznie, od 3 miesięcy prawie mam ciągle zatkany nos

Jutro mamy szczepienie to zapytam pediatry.
Dziś spędziliśmy cały dzień z małym u moich rodziców. Dziadek zabrał młodego na spacerek, to ja się troszkę zdrzemnęłam, bo ten katar i cała głowa mnie bolała i byłam zmęczona trochę,bo mąż od 4 dni non stop pracuje od 8 do 23-24.

Lusesita jak wasze kąpiele?
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:46   #4655
Olenka_24
Zadomowienie

Rybka witamy w koncu wrocilas

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Miss Leon tez dzis jest malym marudkiem - a ja wysiadam juz bo cos slabo sie czuje caly dzien

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:53   #4656
domii29
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Dziś Jaś kończy 5 miesięcy Jejku dopiero co leżałam na porodówce a tu już 5 miesięcy minęło

Nadrabiać będę w wolnej chwili
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:58   #4657
nasturcja7667
Zadomowienie

Dziewczyny, wybaczcie.. Apka w telefonie najpierw mi szalała, teraz w ogóle nie działa.. I nie mam jak nadrabiać ani pisać

Wiem, że wizaż zabrania reklam, ale jak wejdziecie sobie na fejsbuka i wpiszecie bajanki to znajdziecie to, co już kilka razy tu robiłam- czyli moje bajki rymowanki - tym razem w formie oferty
Zmykam nadrabiać
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:00   #4658
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
WRÓCILAM !!!

;*

ŻYCZLIWA- dziękuję.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Czytałam, ale nie miałam mozliwości ani odpisać, ani nawet PW napisać.

A wiec- WITAM nowe mamusie jak chcecie być na pierwszej stornie na liście, proszę podajcie swoje dane oraz dane swoich dzieciaczków - wszystko jestn a pierwszej stronie w 2 pierwszych postach

Agnieszko- ciesze sie niesamowicie że Ania już "nam" zdrowieje. Co do mleczka= drogie, ale przeglądam często tablice i zdarza sie ze mamusie chcą taniej odsprzedawać takie mleczka bo im pozostawały- poszukaj bo warto a wiadomo nie każdemu dziecku dasz takie mleczko

Aksbarg- Dlaczego Ciągle myslalam że masz BERENIKĘ? Super ze Pola wraca do zdrowia! myślalam o Was i nawet kilka razy byłas wywoływana.

Nemosek- kupka.. no my przy tym rozszerzaniu diety też mamy kłopoty z kupką, ale ty kp wiecPODOBNO do 10dni nie ma stresu. Ja bym sie stresowała jakby nie zrobił do czwartku. Może go troche rozmasuj[brzuszek] i pojdzie powoli. ale jak nie stęka i nie boli go brzuszek to bym zostawiła i czekała

Lusesita- u nas problem kąpielowy nadal. Były dwa-trzy dni super ekstra, zero płaczu a teraz koszmar. W wanience jak siedzi to nie płacze ale jak go ubieram, wycieramy- KOSZMAR,KOSZMAR,KOSZMAR i MEKSYK. a dogrzewamy i mamy tam saune bo przed kąpielą sie masujemy...

Newtrend- 30 osób ;o

Miss- kochana, nasz mały byl na ekspresowych zakupach w LIDLU jak miał chyba 3 tygodnie, ale musiałam. terazma prawie 5 miesiecy i bylismy już 2x na ok 6-7h wyprawie w CH.

Kociak- my nie mamy samochodu wiec nie pomogę;p

Niestety, nie mogłam podglądać zdjęć wiec na pewno wrócę do nich, ale Kacper to dziś maruda nr1 wiec moze być ciężko

heeej!
wspolczuje z kąpielą-wiem co czujesz...
za nowe smaki Kacpra

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Nie. Mała jest dzisiaj straszna. Non stop ryczy. Spokój był tylko na spacerze. Teraz tatuś ją zabawia od godziny, ale nawet jemu się to nie udaje i jest cały czas ryk przerywany pojedynczymi minutami kiedy tatuś zaczyna wydawać jakieś dziwne dźwięki. Nie wiem co się dzieje, może zalegająca od czwartku kupka ją tak gniecie. Marzę tylko o tym aby ten dzień się skończył, a jutro wróciła moja kochana, cudowna, grzeczniutka Zosieńka.
220zł? Matko przecież to rozbój w biały dzień! Dlatego ja chciałabym chrzcić jak będzie cieplutko. Wtedy kupię tylko ładną sukieneczkę do tego jakiś sweterek i butki i mam nadzieję nie zapłacę takiego majątku.

Apeluję do osoby, która nam podmieniła dziecko z grzecznej, uśmiechniętej dziewczynki na marudzącego i płaczącego potworka - prosimy o zwrot pod groźbą kary! -zrozpaczeni rodzice-
oj
jutro na pewno wróci "Wasza"Zosia

co do stroju - no takie są ceny...szczególnie,ze chciałam płaszczyk.

ale może kupie tylko sukienke,a kombinezon będzie "nasz"...tylko kurde jest rozowy i nie wiem...nie głupio tak?
Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
My tydzień temu z powodu problemów z bagażnikiem w naszym Punto zmieniliśmy samochód na Opla Astrę Sedan i stelaż i gondola wchodzą elegancko i miejsca jeszcze jest sporo. Niby stary grat bo 14 latek ale zobaczymy jak długo pojeździmy, bardzo uszanowany, po pierwszym właścicielu.

Wow 30 osób, miałaś co robić

U nas zrobił się fajny rytuał kąpielowo-zasypianiowy. Kacper od 2 tygodni zasypia sam w łóżeczku - tak ze dwa razy muszę go utulić i przytulić i do 30 minut śpi.

Czy wiecie dziewczyny czy przy kp można przyjmować coś alergicznego? Bo ja sie wykończę.
Przed ciążą próbowałam się diagnozować, bo miałam ciągły katar - i to taki masakryczny, ciągłe kichanie, zatkany nos na beton, cieknięcie z nosa. U alergologa testy czyste, odesłał do laryngologa, laryngolog stwierdził że na pewno alergia, ale na coś co ciężko znaleźć. Brałam alergiczne. Potem zaszłam w ciążę, jechałam na samym wapnie, zresztą miałam spokój od 2 trymestru. A teraz znów wróciło - już nie daje rady - niby głupi katar a totalnie wykańczający psychicznie, od 3 miesięcy prawie mam ciągle zatkany nos

Dziś spędziliśmy cały dzień z małym u moich rodziców. Dziadek zabrał młodego na spacerek, to ja się troszkę zdrzemnęłam, bo ten katar i cała głowa mnie bolała i byłam zmęczona trochę,bo mąż od 4 dni non stop pracuje od 8 do 23-24.

Lusesita jak wasze kąpiele?
za rytuał

dziś kąpiel jakby lepiej-placzu nie było
ale ubieranie to koszmar
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Dziś Jaś kończy 5 miesięcy Jejku dopiero co leżałam na porodówce a tu już 5 miesięcy minęło

klask i:

my po kąpieli-bez placzu!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale Meksyk przy ubieraniu jest nadal

po wszystkim wzielam mala do "pionu" i tuliłam,az zaczela przysypiać,wiec hop-do lozeczka.5min spi i oczy jak 5 zl. i tak 3 razy
za Chiny sama nie chce zasnąć...musza być rce albo cyc...
teraz M. usypia, tylko on czeka az twardo zasnie i wtedy lozeczko...a ja wole,zeby nauczyla się zasypiać

tylko czy da się bez smoczka?
Stary 2014-02-17, 20:07   #4659
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
córko- nam koło usteczk tez wyskoczyly kroski i obstawiam ze to ze sliny tetry i wszystkiego co wklada do buźki
zauważyłam, że właśnie od czasu wkładania do buzi piąstek sa te krostki.

Poszła spać...Od rana gniotła ją kupa... dałam czopka znów i polulałam ją w wózku i śpi. Ciekawe jak długo... i kiedy zacznę żałować, że w wózku ją kołysałam... chyba muszę kupić płozy do łóżeczka...kurcze, tak ładnie już kupy sama robiła przez 4 dni i znów jej się odwidziało... Muszę rzadziej chyba jedzenie jej dać, bo ostatnio nie pilnowałam godzin i częściej dawałam...
Stary 2014-02-17, 20:28   #4660
ryba91
Zakorzenienie

musze do konca miesiaca uwazac co pisze:P

lusesita a kapalas w tym wiadereczku? my na chrzcinach mielismy granatowa kurteczke.

miss- na pewnoZosienka jutro wróci- moj kacper tez mógłby
Stary 2014-02-17, 20:43   #4661
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Ryba, chyba wszyscy za Tobą tęsknili aż wątek odżył dzięki Twojemu banowi
Stary 2014-02-17, 20:49   #4662
ryba91
Zakorzenienie

miss- dostalismy ez ta paczke z hippa i byl tam soczek jabłkowy i rozrobiony wypił z 5ml a takiego wcale.. a jak dla mnie to słodziutkie...

moz rozkreca byznes i juz mi słabo

Wrzucam tu swojego bąbelita- zdjęcie 1- po masazu Shantala
zdjęcie 2- matce sie nudziło
zdj 3- Taaaaaaaki długi jestem

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:30
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:51   #4663
ryba91
Zakorzenienie

Kochane, fajnie że wątek "odżył" nie chce by umierał, ja bedę robila wszystko by było tu coraz "fajniej" i w ogóle- NIE ODCHODZCIE. Ja sie od Was uzależniłam <3

Dziękuję Wam
jutro sonda. Ale moze dzisiaj mi sie uda
Stary 2014-02-17, 20:56   #4664
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczynt co to jest za nowa aplikacja taptalk wizaz na telefon ? Bo nie wiem czy to pobierac czy nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Slodziak z Kacperka

Stary 2014-02-17, 21:05   #4665
anulka2205
Wtajemniczenie

Nie wiem co zmienili w aplikacji

Ryba co maz wymyslil?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:09   #4666
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczynt co to jest za nowa aplikacja taptalk wizaz na telefon ? Bo nie wiem czy to pobierac czy nie

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Slodziak z Kacperka

nie wiem co to, ale chyba nie jest nowe, bo dosyć dawno widziałam już jak dziewczyny piszą
Stary 2014-02-17, 21:12   #4667
ryba91
Zakorzenienie

anulka- a z ojcem chce jakiś sklep czy cos tam otworzyć.

Oleńka- podobno "unowoczesniona" ze np. zdjecia widzisz
Stary 2014-02-17, 21:18   #4668
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
anulka- a z ojcem chce jakiś sklep czy cos tam otworzyć.

Oleńka- podobno "unowoczesniona" ze np. zdjecia widzisz
To az sprawdze z ciekawosci te zdjecia mnie przekonaly

Stary 2014-02-17, 21:34   #4669
nasturcja7667
Zadomowienie

Ja mam nową apkę, zdjęć nie widzę a w dodatku często mi się wiesza i w trakcie czytania wyłącza..

W niedzielę mamy chrzciny i już mi słabo nasi rodzice plus rodzeństwo z rodzinami to daje bagatela- 21 osób dorosłych i 2 dzieci. Nie licząc Miłka. A wszystko u nas w domu. Spoko, że krzeseł mam na 12 osób, będziemy jeść na raty. O ile zdążę coś ugotować. Najwyżej pizzę zamówię. Jestem tak zdesperowana i wkurzona na samą siebie,że szok!! Mama i Teściowa mnie namówiły na chrzciny w domu i co? I moja mama zrobi jedną sałatkę, teściowa jeden placek, a ja całą resztę. Wystawiły mnie obie. Ale ja to mam w jak nie zdążę z gotowaniem- pizza. I się nie będę przejmować wcale.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:40   #4670
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość

Czy wiecie dziewczyny czy przy kp można przyjmować coś alergicznego?

Fajny samochodzik Wam się trafił i dobrze, że od pierwszego właściciela.A 14 lat to jeszcze nie taki staruszek i może nawet lepiej będzie się trzymał niż te nowoczesne bryki, bo ona jest prosty w budowie a to nowe sa naszpikowane komputerami.
Brawo za wieczornych rytuał.
Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie, oby Kacperek mało płakał.
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Miss Leon tez dzis jest malym marudkiem - a ja wysiadam juz bo cos slabo sie czuje caly dzien
Ja już sama nie wiem od czego tak marudzi. Brzuszek miękki, zaaplikowałam ćwiartkę czopka ale kupy nie było, pojedzona, wykąpana i dalej ryk. Modlę się by już zasnęła.Może jakieś niesprzyjające ciśnienie dziś jest. Już sama nie wiem.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Brawo dla Jasienka za 5 miesiąc. Ale ten czas leci!
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiem, że wizaż zabrania reklam, ale jak wejdziecie sobie na fejsbuka i wpiszecie bajanki to znajdziecie to, co już kilka razy tu robiłam- czyli moje bajki rymowanki - tym razem w formie oferty
Zmykam nadrabiać
Czyżbys założyla swoj mały prywatny biznes z rymowankami? Super! Zajrzę jak tylko będę na komputerze.
Cytat:
oj
jutro na pewno wróci "Wasza"Zosia

co do stroju - no takie są ceny...szczególnie,ze chciałam płaszczyk.

ale może kupie tylko sukienke,a kombinezon będzie "nasz"...tylko kurde różowy
Oby wróciła.
Ja kupilabym samą sukienkę i ubrała różowy kombinezon. Przecież to nie przeszkadza ze jest różowy. Albo poszukaj jakiejs jasnej kurteczki.
Cytat:
miss- dostalismy ez ta paczke z hippa i byl tam soczek jabłkowy i rozrobiony wypił z 5ml a takiego wcale.. a jak dla mnie to słodziutkie...

moz rozkreca byznes i juz mi słabo

Wrzucam tu swojego bąbelita- zdjęcie 1- po masazu Shantala
zdjęcie 2- matce sie nudziło
zdj 3- Taaaaaaaki długi jestem
To może w ogóle nie lubi smaku jabłka.Albo woli delikatniejsze potrawy.
Co za biznes rozkręca Twój mezul?
Zdjęcia kukne później.
Cytat:
Kochane, fajnie że wątek "odżył" nie chce by umierał, ja bedę robila wszystko by było tu coraz "fajniej" i w ogóle- NIE ODCHODZCIE. Ja sie od Was uzależniłam <3

Dziękuję Wam
jutro sonda. Ale moze dzisiaj mi sie uda
Co do sondy to ja mam jeszcze takie tytuły: (tylko proszd nie śmiejcie się, bo to tylko nieudolne próby rymowania, na spacerze wymyślone.)

1. Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia.
2. Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek.
3. Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:56   #4671
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Kochane powiedzcie mi proszę ile miały Wasze pociechy kiedy zabraliście je na jakieś szybkie zakupy do marketu?
To ja się wyłamię. Boję się zarazków. Tyko ew. do Biedronki z nią wchodzę. Ale sama też do marketów nie jeżdżę - zakupy zamawiam z dostawą do domu przez neta. W CH byłam w weekend sama - wróciłam do rozmiaru sprzed ciąży i weszły woskowane rurki, ołówkowa spódnica i pseudo skórzana marynarka beżowa.
Starczy mi zarazków od starszego z przedszkola - teraz Pola cały czas już 1.5 tyg ma katar. My jeszcze żadnego szczepienia nie zaliczyliśmy (oprócz tego szpitalnego) a ma już 3,5 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas nocka w miarę ok, Zuza puszka spać o 21,jakąś pobudkę miała o 2 ale dałam ją na boczek i spała do 3;40 szamka io 6 przebudzenie na bąki, swoją drogą od dwóch tyg z zegarkiem w ręce Zuza budzi się o 6 puszcza bąki i idziemy spać wtedy już u nas w łóżku.

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
he he- nasza też w tych okolicach purta Naje się, przebierze się ją, pogada sobie a później idzie spać na kolejne 3h.

Cytat:
tymek nie robił kupy od czwartku,wiem ze to normalne ale ....
baki ida,brzuszek miekki,nic nie dolega

zdarzylo sie to po raz pierwszy,czekac dalej czy dzialac???
Jak dziecko na piersi to podobno i raz na tydzień może kupę robić.

Cytat:
na pewno sie pochwale

my tez mamy akcje frida- malej z poczatku sie podobalo,ale teraz juz srednio...
Dziewczyny polecam Katarek do odkurzacza. Brzmi i wygląda dramatycznie, ale frida się nie umywa. Chwila i całe smarki odciągnięte. Jak starszy ma katar zatokowy to w życiu by sam tego nie wysmarkał a tym mu jakoś wyciągam. Na młodej używam też odkąd 4 tyg. miała. Teraz ma wyjeździe miałam fridę i przy katarku to wielkie G.

Cytat:
WRÓCILAM !!!

Ale on słodziak i faktycznie duży to i gondola powoli dla niego za mała
A jabłko pewnie jeszcze polubi.

Edytowane przez iga9
Czas edycji: 2014-02-17 o 22:03
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:07   #4672
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
zauważyłam, że właśnie od czasu wkładania do buzi piąstek sa te krostki.

Poszła spać...Od rana gniotła ją kupa... dałam czopka znów i polulałam ją w wózku i śpi. Ciekawe jak długo... i kiedy zacznę żałować, że w wózku ją kołysałam... chyba muszę kupić płozy do łóżeczka...kurcze, tak ładnie już kupy sama robiła przez 4 dni i znów jej się odwidziało... Muszę rzadziej chyba jedzenie jej dać, bo ostatnio nie pilnowałam godzin i częściej dawałam...

ja,bym ploz nie montowala...moi rodzice tak zrobili z,siostra: najpierw buju buju w,wozku,a potem plozy i bujanie do 2 lat przez pol nocy

Cytat:

lusesita a kapalas w tym wiadereczku? my na chrzcinach mielismy granatowa kurteczke.

miss- na pewnoZosienka jutro wróci- moj kacper tez mógłby

nie,w wanience.ale widac poprawe!

[QUOTE=ryba91;45197274]Kochane, fajnie że wątek "odżył" nie chce by umierał, ja bedę robila wszystko by było tu coraz "fajniej" i w ogóle- NIE ODCHODZCIE. Ja sie od Was uzależniłam

Cytat:
Ja mam nową apkę, zdjęć nie widzę a w dodatku często mi się wiesza i w trakcie czytania wyłącza..

W niedzielę mamy chrzciny i już mi słabo nasi rodzice plus rodzeństwo z rodzinami to daje bagatela- 21 osób dorosłych i 2 dzieci. Nie licząc Miłka. A wszystko u nas w domu. Spoko, że krzeseł mam na 12 osób, będziemy jeść na raty. O ile zdążę coś ugotować. Najwyżej pizzę zamówię. Jestem tak zdesperowana i wkurzona na samą siebie,że szok!! Mama i Teściowa mnie namówiły na chrzciny w domu i co? I moja mama zrobi jedną sałatkę, teściowa jeden placek, a ja całą resztę. Wystawiły mnie obie. Ale ja to mam w jak nie zdążę z gotowaniem- pizza. I się nie będę przejmować wcale.

oj wspolczuje! dlatego ja sie uparlam i robimy w knajpie

Cytat:
Fajny samochodzik Wam się trafił i dobrze, że od pierwszego właściciela.A 14 lat to jeszcze nie taki staruszek i może nawet lepiej będzie się trzymał niż te nowoczesne bryki, bo ona jest prosty w budowie a to nowe sa naszpikowane komputerami.
Brawo za wieczornych rytuał.
Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie, oby Kacperek mało płakał.

Ja już sama nie wiem od czego tak marudzi. Brzuszek miękki, zaaplikowałam ćwiartkę czopka ale kupy nie było, pojedzona, wykąpana i dalej ryk. Modlę się by już zasnęła.Może jakieś niesprzyjające ciśnienie dziś jest. Już sama nie wiem.

Brawo dla Jasienka za 5 miesiąc. Ale ten czas leci!

Czyżbys założyla swoj mały prywatny biznes z rymowankami? Super! Zajrzę jak tylko będę na komputerze.

Oby wróciła.
Ja kupilabym samą sukienkę i ubrała różowy kombinezon. Przecież to nie przeszkadza ze jest różowy. Albo poszukaj jakiejs jasnej kurteczki.

To może w ogóle nie lubi smaku jabłka.Albo woli delikatniejsze potrawy.
Co za biznes rozkręca Twój mezul?
Zdjęcia kukne później.

Co do sondy to ja mam jeszcze takie tytuły: (tylko proszd nie śmiejcie się, bo to tylko nieudolne próby rymowania, na spacerze wymyślone.)

1. Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia.
2. Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek.
3. Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki.
brawa za tytuly!

co do stroju to pomysle jeszcze...
w sumie mamy pieniazki odlozone i na to,ale nie wiem...

SUKCES!!!!!
MARYSIA ZASNELA SAMA W LOZECZKU
po dwoch godzinach walki:p co prawda o 20 juz spala,ale to byly 10 minutowki:p

Stary 2014-02-17, 22:09   #4673
89Beatka
Wtajemniczenie

Nie było mnie dwa dni i mało nadrabiania miałam

Liwka zdrowieje, dziś byliśmy u pediatry i zmienił nam zastrzyki na antybiotyk w zawiesinie dobrze ze nie jest kłuta ale ciężko podaje się zawiesine czy syropki takiemy małemu dziecku, większość poprostu wypluwa

A ja staram się pisac prace magisterska, dlatego nie mam dużo czasu, bo w dzień Liwka jest zajmująca, a wieczorem piszę bo tylko wtedy mam czas.

Jutro prawdopodobnie przyjadą moje koleżanki to się odstresuję
Stary 2014-02-17, 22:21   #4674
lineczka1989
Zakorzenienie

Lusesita i Miss Triss, dostalyscie PW ode mnie?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:22   #4675
ryba91
Zakorzenienie

Ja przed peirwszym szczepieniem, a mieliśmy dopiero 9grudnia też bałam sie wychodzić ale sytuacja mnie zmusiła i otem stwierdziłam ze przecież nie bede dziecka izolować od wszystkiego ..nie zachorował. Zachorował dopiero po szzepieniu kiedy to pędzikiem do domu szliśmy. ...

Co do szczepien- szczepilimy wykłymi

Lusesita- a co zrobiliście, że sie uspokoiła w wanience?

Nasturcja- ja też robiłam w domu, na mniej osób co prawda ale tez było ciężko- DASZ RADE

iga- pewnie polubi ale miałam taki zacny plan wprowadzac mu powoli jedno danie jako "obiad". A potem podwieczorek. ale nie bede go przecież samą marchewą paść :P juz pod koniec tygodnia podam mu chyba kleik, wiec zobacze jak to wyjdzie.
A gondole mam bodajże 75cm, wiec jego 68 to już sie ledwo ledwo. nawet nie wiem czy wprzyszły week nie wyciągniemy i sie obada jak to bedzie wyglądac.
Stary 2014-02-17, 22:30   #4676
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
To ja się wyłamię. Boję się zarazków. Tyko ew. do Biedronki z nią wchodzę. Ale sama też do marketów nie jeżdżę - zakupy zamawiam z dostawą do domu przez neta. W CH byłam w weekend sama - wróciłam do rozmiaru sprzed ciąży i weszły woskowane rurki, ołówkowa spódnica i pseudo skórzana marynarka beżowa.
Starczy mi zarazków od starszego z przedszkola - teraz Pola cały czas już 1.5 tyg ma katar. My jeszcze żadnego szczepienia nie zaliczyliśmy (oprócz tego szpitalnego) a ma już 3,5 miesiąca.

he he- nasza też w tych okolicach purta Naje się, przebierze się ją, pogada sobie a później idzie spać na kolejne 3h.

Jak dziecko na piersi to podobno i raz na tydzień może kupę robić.

Dziewczyny polecam Katarek do odkurzacza. Brzmi i wygląda dramatycznie, ale frida się nie umywa. Chwila i całe smarki odciągnięte. Jak starszy ma katar zatokowy to w życiu by sam tego nie wysmarkał a tym mu jakoś wyciągam. Na młodej używam też odkąd 4 tyg. miała. Teraz ma wyjeździe miałam fridę i przy katarku to wielkie G.

Ale on słodziak i faktycznie duży to i gondola powoli dla niego za mała
A jabłko pewnie jeszcze polubi.
A to co w Biedronce zarazkow nie ma ze do niej chodzisz a do CH nie?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:31   #4677
anulka2205
Wtajemniczenie

Ryba to trzymam za biznes kciuki

Nasturcja ale Cie zrobily mamusie

Miss a moze jakis skok macie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 23:06   #4678
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
A to co w Biedronce zarazkow nie ma ze do niej chodzisz a do CH nie?

Jasne, że są - to też byłam ze 2 razy tylko jak musiałam coś kupić. A tak tylko do małych sklepików.
Niestety w dużym CH zarazków jest za trzęsienie. A jak Pola mi praktycznie od stycznia jest non stop z katarem to bardziej podatna na infekcję - nie chcę ryzykować.
Ale też my rodzinnie ogólnie do CH czy marketów nie jeździmy - nie lubimy po prostu. Więc nie naginam naszych zwyczajów jakoś specjalnie.
Po zakupy ciuchowe dla siebie to wolę sama albo z koleżanką jechać. A i te chyba wolę z necie robić.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 23:37   #4679
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co mi po siedzeniach składanych, jak z tyłu na siedzeniach Iga w foteliku jeździ? Swoją drogą chyba każde auto takie ma
No ale chyba zajmuje tylko jedno siedzenie, wiec jak drugie złożysz to zyskasz trochę miejsca, jak by coś

Cytat:

A potem znowu będziesz używać obraźliwego języka ?

(żarcik taki)

Dziewczyny, kiedy wyjmowałyście/macie zamiar wyjmować tą dodatkową wkładkę z fotelika?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 00:18   #4680
kyte
Wtajemniczenie

witam na pierwszym nocnym karmieniu.Z dnia na dzień coraz szybciej Natalia się budzi..super:/ Ale to faktycznie zaczął się nam ten 5- cio tygodniowy skok

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

Ryyyyba wróciłaaaaś

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Ryba, chyba wszyscy za Tobą tęsknili aż wątek odżył dzięki Twojemu banowi

Dokładnie

Cytat:

łoj no to współczuję. Jak Ciebie wrobiły to sama rozdziel obowiązki powiedz mamie np." teściowa robi rosół to Ty za to zrób kotlety" a teściowej powiedz na odwrót i każda będzie chciała się wykazać

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Nie było mnie dwa dni i mało nadrabiania miałam

Liwka zdrowieje, dziś byliśmy u pediatry i zmienił nam zastrzyki na antybiotyk w zawiesinie dobrze ze nie jest kłuta ale ciężko podaje się zawiesine czy syropki takiemy małemu dziecku, większość poprostu wypluwa

A ja staram się pisac prace magisterska, dlatego nie mam dużo czasu, bo w dzień Liwka jest zajmująca, a wieczorem piszę bo tylko wtedy mam czas.

Jutro prawdopodobnie przyjadą moje koleżanki to się odstresuję
Super niech Liwka szybciuteńko zdrowieje No to jutro będziesz miała fajny dzień

Zdjęcia obczaję jutro na kompie.

Lusitta brawo dla Marysieńki!

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Tak też mi powiedziała pediatra- ślina ulewania plus rączki w buźce

Cytat:
Dziewczyny, wybaczcie.. Apka w telefonie najpierw mi szalała, teraz w ogóle nie działa.. I nie mam jak nadrabiać ani pisać

Zmykam nadrabiać
Potwierdzam nasturcja stworzyła cudowną bajnkę z okazji walentynek dla męża mojego.Mąż aż chce w ramke oprawić

Miss hhheeh wygrałaś tym apelem

Newtrend zazdroszczę bezproblemowej trójeczki

Nemosek jak Tymuś mocno nie płacze nie dawałabym niczego tylko brzuszek masowała. Mojej też się poprzestawialło i robi kupy co kilkA dni.

Uciekan spać już wybaczcie.Może tym razem pośpie.. dobranoc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości