|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
córko- nam koło usteczk tez wyskoczyly kroski i obstawiam ze to ze sliny tetry i wszystkiego co wklada do buźki
|
#4653 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas też wiosna, nawet widziałam dzisiaj stokrotki i koty zaczynają się już marcować. ![]() Cytat:
Mała jest dzisiaj straszna. Non stop ryczy. Spokój był tylko na spacerze. Teraz tatuś ją zabawia od godziny, ale nawet jemu się to nie udaje i jest cały czas ryk przerywany pojedynczymi minutami kiedy tatuś zaczyna wydawać jakieś dziwne dźwięki. Nie wiem co się dzieje, może zalegająca od czwartku kupka ją tak gniecie. Marzę tylko o tym aby ten dzień się skończył, a jutro wróciła moja kochana, cudowna, grzeczniutka Zosieńka.220zł? Matko przecież to rozbój w biały dzień! Dlatego ja chciałabym chrzcić jak będzie cieplutko. Wtedy kupię tylko ładną sukieneczkę do tego jakiś sweterek i butki i mam nadzieję nie zapłacę takiego majątku. Cytat:
dla dzielnego pacjenta, co się szczepionek nie boi. Duży już z Kacperka facet. Te dziąsełka bolące już mnie przyprawiają o dreszcze.Fajnie, że już tak sobie zajada marcheweczki. Co do jabłuszka to może spróbuj zrobić z innej odmiany np. Ligol jest dość słodki, może mu zasmakuje. Jeszcze troszkę i Kacperek zacznie się przewracać i łapać za stópki. Będziesz niedługo obserwować jak memla swoje paluszki od stóp w buzi (słodki widok). ![]() Apeluję do osoby, która nam podmieniła dziecko z grzecznej, uśmiechniętej dziewczynki na marudzącego i płaczącego potworka - prosimy o zwrot pod groźbą kary! -zrozpaczeni rodzice-
|
|
|
#4654 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas zrobił się fajny rytuał kąpielowo-zasypianiowy. Kacper od 2 tygodni zasypia sam w łóżeczku - tak ze dwa razy muszę go utulić i przytulić i do 30 minut śpi. Czy wiecie dziewczyny czy przy kp można przyjmować coś alergicznego? Bo ja sie wykończę. Przed ciążą próbowałam się diagnozować, bo miałam ciągły katar - i to taki masakryczny, ciągłe kichanie, zatkany nos na beton, cieknięcie z nosa. U alergologa testy czyste, odesłał do laryngologa, laryngolog stwierdził że na pewno alergia, ale na coś co ciężko znaleźć. Brałam alergiczne. Potem zaszłam w ciążę, jechałam na samym wapnie, zresztą miałam spokój od 2 trymestru. A teraz znów wróciło - już nie daje rady - niby głupi katar a totalnie wykańczający psychicznie, od 3 miesięcy prawie mam ciągle zatkany nos ![]() Jutro mamy szczepienie to zapytam pediatry. ![]() Dziś spędziliśmy cały dzień z małym u moich rodziców. Dziadek zabrał młodego na spacerek, to ja się troszkę zdrzemnęłam, bo ten katar i cała głowa mnie bolała i byłam zmęczona trochę,bo mąż od 4 dni non stop pracuje od 8 do 23-24. Lusesita jak wasze kąpiele?
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Rybka witamy
w koncu wrocilas ![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Miss Leon tez dzis jest malym marudkiem - a ja wysiadam juz bo cos slabo sie czuje caly dzien ![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Dziś Jaś kończy 5 miesięcy ![]() Nadrabiać będę w wolnej chwili
|
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wybaczcie.. Apka w telefonie najpierw mi szalała, teraz w ogóle nie działa.. I nie mam jak nadrabiać ani pisać
![]() Wiem, że wizaż zabrania reklam, ale jak wejdziecie sobie na fejsbuka i wpiszecie bajanki to znajdziecie to, co już kilka razy tu robiłam- czyli moje bajki rymowanki - tym razem w formie oferty ![]() Zmykam nadrabiać
|
|
|
|
#4658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje z kąpielą-wiem co czujesz... za nowe smaki Kacpra![]() Cytat:
![]() jutro na pewno wróci "Wasza"Zosia co do stroju - no takie są ceny...szczególnie,ze chciałam płaszczyk. ale może kupie tylko sukienke,a kombinezon będzie "nasz"...tylko kurde jest rozowy i nie wiem...nie głupio tak? ![]() Cytat:
za rytuał![]() dziś kąpiel jakby lepiej-placzu nie było ![]() ale ubieranie to koszmar ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:my po kąpieli-bez placzu!!!!!!!!!!!!!!!!! ale Meksyk przy ubieraniu jest nadal po wszystkim wzielam mala do "pionu" i tuliłam,az zaczela przysypiać,wiec hop-do lozeczka.5min spi i oczy jak 5 zl. i tak 3 razyza Chiny sama nie chce zasnąć...musza być rce albo cyc... teraz M. usypia, tylko on czeka az twardo zasnie i wtedy lozeczko...a ja wole,zeby nauczyla się zasypiać ![]() tylko czy da się bez smoczka?
|
||||
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszła spać...Od rana gniotła ją kupa... dałam czopka znów i polulałam ją w wózku i śpi. Ciekawe jak długo... i kiedy zacznę żałować, że w wózku ją kołysałam... chyba muszę kupić płozy do łóżeczka...kurcze, tak ładnie już kupy sama robiła przez 4 dni i znów jej się odwidziało... Muszę rzadziej chyba jedzenie jej dać, bo ostatnio nie pilnowałam godzin i częściej dawałam...
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
musze do konca miesiaca uwazac co pisze:P
lusesita a kapalas w tym wiadereczku? my na chrzcinach mielismy granatowa kurteczke. miss- na pewnoZosienka jutro wróci- moj kacper tez mógłby
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Ryba, chyba wszyscy za Tobą tęsknili
aż wątek odżył dzięki Twojemu banowi
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
miss- dostalismy ez ta paczke z hippa i byl tam soczek jabłkowy i rozrobiony wypił z 5ml a takiego wcale.. a jak dla mnie to słodziutkie...
![]() moz rozkreca byznes i juz mi słabo ![]() Wrzucam tu swojego bąbelita- zdjęcie 1- po masazu Shantala zdjęcie 2- matce sie nudziło zdj 3- Taaaaaaaki długi jestem
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:30 |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, fajnie że wątek "odżył" nie chce by umierał, ja bedę robila wszystko by było tu coraz "fajniej" i w ogóle- NIE ODCHODZCIE. Ja sie od Was uzależniłam <3
Dziękuję Wam jutro sonda. Ale moze dzisiaj mi sie uda
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynt co to jest za nowa aplikacja taptalk wizaz na telefon ? Bo nie wiem czy to pobierac czy nie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Slodziak z Kacperka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co zmienili w aplikacji
Ryba co maz wymyslil? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
anulka- a z ojcem chce jakiś sklep czy cos tam otworzyć.
Oleńka- podobno "unowoczesniona" ze np. zdjecia widzisz
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te zdjecia mnie przekonaly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nową apkę, zdjęć nie widzę a w dodatku często mi się wiesza i w trakcie czytania wyłącza..
W niedzielę mamy chrzciny i już mi słabo nasi rodzice plus rodzeństwo z rodzinami to daje bagatela- 21 osób dorosłych i 2 dzieci. Nie licząc Miłka. A wszystko u nas w domu. Spoko, że krzeseł mam na 12 osób, będziemy jeść na raty. O ile zdążę coś ugotować. Najwyżej pizzę zamówię. Jestem tak zdesperowana i wkurzona na samą siebie,że szok!! Mama i Teściowa mnie namówiły na chrzciny w domu i co? I moja mama zrobi jedną sałatkę, teściowa jeden placek, a ja całą resztę. Wystawiły mnie obie. Ale ja to mam w |
|
|
|
#4670 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo za wieczornych rytuał. ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie, oby Kacperek mało płakał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Zajrzę jak tylko będę na komputerze.Cytat:
Ja kupilabym samą sukienkę i ubrała różowy kombinezon. Przecież to nie przeszkadza ze jest różowy. Albo poszukaj jakiejs jasnej kurteczki. Cytat:
Co za biznes rozkręca Twój mezul? Zdjęcia kukne później. Cytat:
1. Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 2. Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 3. Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki.
|
|
|
#4671 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Starczy mi zarazków od starszego z przedszkola - teraz Pola cały czas już 1.5 tyg ma katar. My jeszcze żadnego szczepienia nie zaliczyliśmy (oprócz tego szpitalnego) a ma już 3,5 miesiąca. Cytat:
Naje się, przebierze się ją, pogada sobie a później idzie spać na kolejne 3h.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A jabłko pewnie jeszcze polubi. Edytowane przez iga9 Czas edycji: 2014-02-17 o 22:03 |
|||||
|
|
|
#4672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja,bym ploz nie montowala...moi rodzice tak zrobili z,siostra: najpierw buju buju w,wozku,a potem plozy i bujanie do 2 lat przez pol nocy ![]() Cytat:
nie,w wanience.ale widac poprawe! [QUOTE=ryba91;45197274]Kochane, fajnie że wątek "odżył" nie chce by umierał, ja bedę robila wszystko by było tu coraz "fajniej" i w ogóle- NIE ODCHODZCIE. Ja sie od Was uzależniłam Cytat:
oj wspolczuje! dlatego ja sie uparlam i robimy w knajpie Cytat:
co do stroju to pomysle jeszcze... ![]() w sumie mamy pieniazki odlozone i na to,ale nie wiem... SUKCES!!!!! MARYSIA ZASNELA SAMA W LOZECZKU ![]() ![]() ![]() po dwoch godzinach walki:p co prawda o 20 juz spala,ale to byly 10 minutowki:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie dwa dni i mało nadrabiania miałam
![]() Liwka zdrowieje, dziś byliśmy u pediatry i zmienił nam zastrzyki na antybiotyk w zawiesinie dobrze ze nie jest kłuta ale ciężko podaje się zawiesine czy syropki takiemy małemu dziecku, większość poprostu wypluwa ![]() A ja staram się pisac prace magisterska, dlatego nie mam dużo czasu, bo w dzień Liwka jest zajmująca, a wieczorem piszę bo tylko wtedy mam czas. Jutro prawdopodobnie przyjadą moje koleżanki to się odstresuję
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Lusesita i Miss Triss, dostalyscie PW ode mnie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed peirwszym szczepieniem, a mieliśmy dopiero 9grudnia też bałam sie wychodzić ale sytuacja mnie zmusiła i otem stwierdziłam ze przecież nie bede dziecka izolować od wszystkiego ..nie zachorował. Zachorował dopiero po szzepieniu kiedy to pędzikiem do domu szliśmy. ...
Co do szczepien- szczepilimy wykłymi Lusesita- a co zrobiliście, że sie uspokoiła w wanience? Nasturcja- ja też robiłam w domu, na mniej osób co prawda ale tez było ciężko- DASZ RADE iga- pewnie polubi ale miałam taki zacny plan wprowadzac mu powoli jedno danie jako "obiad". A potem podwieczorek. ale nie bede go przecież samą marchewą paść :P juz pod koniec tygodnia podam mu chyba kleik, wiec zobacze jak to wyjdzie. A gondole mam bodajże 75cm, wiec jego 68 to już sie ledwo ledwo. nawet nie wiem czy wprzyszły week nie wyciągniemy i sie obada jak to bedzie wyglądac.
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba to trzymam za biznes kciuki
Nasturcja ale Cie zrobily mamusie Miss a moze jakis skok macie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety w dużym CH zarazków jest za trzęsienie. A jak Pola mi praktycznie od stycznia jest non stop z katarem to bardziej podatna na infekcję - nie chcę ryzykować. Ale też my rodzinnie ogólnie do CH czy marketów nie jeździmy - nie lubimy po prostu. Więc nie naginam naszych zwyczajów jakoś specjalnie. Po zakupy ciuchowe dla siebie to wolę sama albo z koleżanką jechać. A i te chyba wolę z necie robić. |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A potem znowu będziesz używać obraźliwego języka ? (żarcik taki) Dziewczyny, kiedy wyjmowałyście/macie zamiar wyjmować tą dodatkową wkładkę z fotelika?
|
|
#4680 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witam na pierwszym nocnym karmieniu.Z dnia na dzień coraz szybciej Natalia się budzi..super:/ Ale to faktycznie zaczął się nam ten 5- cio tygodniowy skok
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Ryyyyba wróciłaaaaś Cytat:
Dokładnie ![]() Cytat:
łoj no to współczuję. Jak Ciebie wrobiły to sama rozdziel obowiązki powiedz mamie np." teściowa robi rosół to Ty za to zrób kotlety" a teściowej powiedz na odwrót i każda będzie chciała się wykazać ![]() Cytat:
No to jutro będziesz miała fajny dzień![]() Zdjęcia obczaję jutro na kompie. Lusitta brawo dla Marysieńki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Miss hhheeh wygrałaś tym apelem ![]() Newtrend zazdroszczę bezproblemowej trójeczki ![]() Nemosek jak Tymuś mocno nie płacze nie dawałabym niczego tylko brzuszek masowała. Mojej też się poprzestawialło i robi kupy co kilkA dni. Uciekan spać już wybaczcie.Może tym razem pośpie.. dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

- i jest jak mała ciężarówka 

Mała jest dzisiaj straszna. Non stop ryczy. Spokój był tylko na spacerze. Teraz tatuś ją zabawia od godziny, ale nawet jemu się to nie udaje i jest cały czas ryk przerywany pojedynczymi minutami kiedy tatuś zaczyna wydawać jakieś dziwne dźwięki. Nie wiem co się dzieje, może zalegająca od czwartku kupka ją tak gniecie. Marzę tylko o tym aby ten dzień się skończył, a jutro wróciła moja kochana, cudowna, grzeczniutka Zosieńka.
dla dzielnego pacjenta, co się szczepionek nie boi. Duży już z Kacperka facet. Te dziąsełka bolące już mnie przyprawiają o dreszcze.
Biedna tak się zmęczyła płaczem, że właśnie poszła spać znowu... Kurde nie mam sposobu na tą fridę. Igula się tak zanosi, że trwa to o wiele dłużej niż powinno bo nie mogę wcelować w dziurkę, bo ona się w każdą stronę wygina :/ Dzisiaj spacer takie późniejszy będzie, bo na 15 mamy lekarza rehabilitacji i pójdziemy sobie do niego spacerkiem, bo to akurat ok. 1,5 km odległości jest. Więc gdzieś tak do 2 musimy w domu wysiedzieć. A u nas tak pięknie słońce świeci.
Kciuki za Anię
w koncu wrocilas 

klask i: