|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Moja mama i teściowa też mają teksty typu " jacy niedobrzy rodzice"...a teściowa to żartuje że ma zeszycik i wszystkie minusy notuje i potem będzie miała dowód w sądzie żeby nam prawa rodzicielskie odebrać
A co do wieku teściowych to moja jest w wieku mojej mamy 53 lata ![]() Ash - muszę pomyśleć nad tą huśtawką bo śliczna jest, tylko nie wiem gdzie sobie ją powieszę, chyba na suficie ![]() mąż dostał dzisiaj propozycję pracy w Anglii, ale ja sobie nie wyobrażam tam siebie z dzieckiem. W każdym razie mnie męczy że tutaj jest kiepsko a tam byłoby lepiej...ale jedynie finansowo, bo od rodziny daleko, bez sensu...nie podoba mi się ten pomysł.
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Deb, akurat to moim zdaniem nie jest pocieszające, bo w tym wieku maluszki powinny już jakoś się poruszac... ja bym poszla do lekarza jakby Młody nie pełzał. Möj sam stanął w łóżeczku przed ukończonym 8 miesiącem, a teraz ma 9,5 i najczęściej jak chodzi to trzyma się jedną ręką, a jak stoi to się puszcza na parę sekund. Nigdy nie był zachęcany do chodzenia. Najpierw nauczył się chodzić a potem raczkować. Ciągle zachęcamy go teraz do raczkowania bo to wzmacnia mięśnie grzbietu
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz trochę zaczynamy zastanawiać się czy to dobra decyzja. nie chce żeby Nela z tego powodu miała mieć kiedyś jakies niedogodności...religia w przedszkolu/szkole, komunia. nie chce jej komplikować zycia, a z drugiej strony nie chce podejmowac tej decyzji za nia w takich chwilach zaluje, ze mieszkam w Polsce. Cytat:
Nela co to, co to, co to konik? konik? konik. chodz do babci, no chodz chodz chodz podskoczcie do lekarza żeby jednak go osluchal. tak dla swietego spokoju. zapalenie pluc Piotrusia dalo mi do myslenia |
||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Hela to już z dziesiątkę waży
|
|
#999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na chrzcinach było 12 osób, a na ślubie yyy 70? nie pamiętam
|
#1001 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, kopnij w kostkę Twojego TŻta ![]() Przemo na pewno grzecznie śpi u baby a Tobie się nie dziwię że przezywasz, ja jak jedziemy na zakupy do Łodzi i wyjeżdżamy o 2 w nocy a wracamy gdzieś ok 10 rano to w drodze oglądam w telefonie zdjęcia Barta. I też sobie tęsknię.Cytat:
a to czegoś się najadła?Mój król miał kiedyś cuda brzuszkowe ale to od zapalenia pęcherza. Cytat:
No to 3maj się jutro oby szybko zrobili to co trzeba ![]() Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w sumie nie pojechałabym pewnie i tak bo mama. zostanie tu całkiem sama jak babci zabraknie, nawet znajomych za bardzo nie ma więc pewnie nie potrafiłabym jej zostawić ![]() a ja miałam okazję zobaczyć dziś jak Helenka pięknie raczkuje wpadamy z Przemkiem w coraz większe kompleksy |
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Ess moja ma 49 lat.
Gold ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza. Mały od mysi miał zapalenie płuc bez większych objawów a teraz te choróbska podstępne są :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci że takie same myśli mnie nachodzą... Ale tu w PL był prosperujący w miarę interes... A teraz bałabym się z Bartem wyjechać bo on mały, zawsze tutaj opieka lekarska - wszystko znam co gdzie i jak, znam lekarzy itp... Prawda, wg mnie też kolorowej przyszłości nie mamy... A lepiej nie będzie na pewno. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przemo to jeszcze Helenę przegoni
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice bardzo nas dopingują żebyśmy wyjechali. I twierdzą twardo że za nami by pojechali... Ale to nie takie proste. Znaleźć tam pracę, co z Bartem itp... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
uwieczniłam
choć nie było latwo...nasze zeby ![]() w natarciu chyba dolne dwojki Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-02-18 o 19:15 |
|
|
|
#1009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja 62m:/ poki co grzeczna jesf w sensie nie wtraca sie w wychowanie m. Czy d. Ale to jest ciocia dobra rada milion pomyslow na minute i same glupie przestarzale itp. Daje nam jakies tabletki emskie krople ktore sama robi rady na ugotowanie ziemniakow na pieczenie ryby itd. Poki comorzyjmuje na klate hehe
Cytat:
zdrowka zycze Cytat:
oo Joggera bedzie miala Helenka a jaki kolor?? Cytat:
O ja ja jeszcze miska dluzej z nikim nie zostawial gora na 4h z tz hehehe zaplakalabym sie jak d. Jedzie spac do babci to wieczoremsmutno i zalujemy ze go puscilismy hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam kochane, ze czlowiek nie zdaje sobie sprawy z tych wszystkich kregow wsparcia spolecznego - rodzina, przyjaciele, dalsza rodzina, znajomi, instytucje dopoki nie zostanie z tego wyrwany i zawieszony w prozni. Rozumiem oczywiscie ludzi, ktorzy wyjezdzaja, sama jestem na emigracji przeciez
. Wiadomo, z czasem tworza sie nowe kregi ale to trwa latami!Gdybym miala mocniejsze wiezi rodzinne i widoki na jakakolwiek prace + mieszkanie to wolalabym w 100% byc w Polsce. Teraz samotnosc i pusta bardzo mi doskwieraja. Tak bardzo, ze zaczyma myslec o RPA bo tam mielibysmy TZa rodzicow i brata. Albo o Dubaju. Do PL raczej nie wrocimy bo z kredytem na karku nie zwiazalibysmy konca z koncem. A wynajmowac cale zycie totez nie zycie ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to sama sobie tego nie wyobrażam, nie wiem nawet jak to będzie pójść do pracy...brrr Cytat:
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy się przy śniadaniu Lilka wcina naleśniki z serem. Aaa i nowa umiejętność Lili - robienie dziubka jsk rybka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
śniadanko, kawa, pusty dom, porządek .... hmmm jednak przyjemnie tak czasem ![]() od 10 miesięcy w sumie nie pamiętam żebym była sama w domu, mąż jakoś nie kwapi się żeby z Przemkiem sam wyjść na spacer a to całkiem miłe uczucie tak posiedzieć samej. tylko żebym nie zaczęła zaraz sprzątać |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Ash Justi Vil my mamy w tym roku 3 wesela i wszystko by było ok gdyby jedno nie było w Warszawie a kolejne na Roztoczu i już teraz mam zagwozdke co my zrobimy z Lili, jakby to było na miejscu to teściowie by z małą siedzieli a tak to nie wiem.... Na pol dnia i nocy mam ją zostawić? Trzecie wesele mamy na miejscu więc ok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie piszę osttanio, bo wieczorami postanowiłam czytać ksiązki zamiast siedzieć na necie:P dostałam maszynę od małża i uczę się szyć Młody zdrowy, nauczył się sam siadać i robić papa Je wszystko, teraz kanapkę z twarożkiem, wczoraj w restauracji jadł chlebek moczony w oliwie Byliśmy w grocie solnej, młody wytarzał się w soli, tylko raz próbował ją zjeść ale go złapałam![]() z nowości to muszę się przyznać, że mimo, że to długo wypierałam to widzę, że młodemu idzie dolna trójka mignął mi temat chrzcin-my nie chrzciliśmy i nie planujemy na razie bo nie jesteśmy wierzący mimo, że z katolickich rodzin, czasem temat się przewija ale ja odbijam piłeczkę ![]() gold osłuchaj dziecia, mój się dorobił zapalenia płuc też dzięki mnie bo chora byłam:/
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeju, ja nie mogę się doczekać aż pójdziemy na wesele w październiku, i myślę jakby tu zostać na poprawinach jeszcze bo to wesele poza krakowem..
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Karoli znow cos sie pokrecilo z jedzeniem i spaniem:/ ja tez cos kiepsko sypiam. Opaski wstawie, ale TZ mi tak naprawil laptopa ze sie go nie da wlaczyc ![]() Eskapada dla NatalkiW ogole to ja mam opoznione dziecko: ma jednego zeba, nie chodzi, malo gada. Takze wiecie ale co tam, mojej siostry synek tez niby byl opozniony. Kochane sasiadki jej wspolczuly bo maly mial rok i nie chodzil a ich dziexi chodzily. Za to jak mial 14 m-cy to juz biegal i ladnie mowil. Nagle geniusz A z ttm gadaniem to ja sobie moge gadac i gadac. Chcieli jej dac biszkopta sklepowego (dwa biszkopty a w srodku galaretka, polane lekko czekolada). No i ogadalam sie ze nie bo to samq chemia, ja sama tego nie jem. I co uslyszalam? No tak ale ta czekolade mozna sciagnac i moze zje. Wiec ja sobie gadam i gadam. Ale juz wiem co bedzie w swieta i wtedy to powiem wszystkim raz a pozadnie zeby sie odwalili. Bo przeciez Karola kawalkiem placka sie nie naje a pozniej bedzie na masciach sterydowych bo ma uczulenie. Diabli mamy jedna tesciowa? Dlaczego dziexka nie mozna stawiac na nozki? Ja Karole teraz malo sadzam bo uwazam ze jak bedzie lezec czy pelzac to szybciej sie sama nauczy siadac a co za tym idize- upadac. No ale jestem zla matka ze tak robie. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Moja tesciowa ma 51 albo 52, ciotka TZta- w zasasdzie druga tesciowa ma 48, trzecia tesciowa ktorej nie znam ma 33 A moja mamusia ma 58 i jest najukochansza i najwspanialsza na swiecie
|
|
|
|
|
#1019 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak po ciszu to liczylam ze moja bedzie tez miala ciemno karnacje po tacie tak jak Nelka ma chyba po Tobie, no ale wdala sie chyba w calosci we mnie bo jest biala jak maka moze chociaz szczupla bedzie po tacie :P---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
ma meza ktory ma 44 w tym roku i chyba mu zazdrosci a ja odpowiedzialam : *no w sumie... * okropna ze mnie synowa za to moja mama ma 43 i jest cudowna i kazdemu zycze takiej tesciowej! nie wtraca sie, zawsze mowi ze mam zrobic jak ja chce, chociaz daje swoje madre rady w stylu a ja was wychowalam i zyjecie ale to mama wiec zaraz jej cos odpowiem ja chcielismy wracac ze slubu przez niemcy i danie zamiast promem to matka tz wariowala wydzwaniala do mojej mamy ze jestesmy nienormalni, ze ja w cizy, ze bede chciala sie co chwile zatrzymywac, a moja mama dyplomatycznie na to ze sa dorosli, zalozyli instytucje o nazwie rodzina i juz decyduja o sobie sami bo to ich zycie, chca jechac niech jada i jeszcze moja mama naklamala tesciowej ze ma znajomych co jezdza ta trasa do szwecji i jest o wiele taniej i ze jest gdzie robic siku po drodze ale suma sumarum tesciowa nie wytrzymala i znalazla nam jaki tani bilet na prom a ze dostalismy dodatkowo od chrzestnej pieniadze z okazji slubu to kupilismy i na szczescie jechalismy sami, bez nich, oni dojechali pare dni pozniej kocham Swoja mame
|
|||
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

moja mama jest cudowna, kochana, zajmuje się świetnie Przemkiem ale na sam taki tekst mi się ciśnienie podnosi. jeszcze co chwila wylatuje z tekstem do Przemka typu "stara poszła, szalejemy" no żesz całe życie nie przyszłoby mi do głowy tak ją określać, mimo że wiadomo w szkole różne rzeczy dzieciaki gadały ale dla mnie to totalny brak szacunku a tu ciągle słyszę takie teksty w odniesieniu do siebie, pięknie go uczy ....
Pprzemka przed chwilą zawieźliśmy do Gliwic bo mam jutro parę rzeczy do zrobienia i nie mogę z nim, i tak jakoś pasowało nam to bardziej, potem dojadę do niego a w środę wracamy, ale jakoś ... pusto, łóżeczko puste, zabawki pochowane .... siedzę i mam łzy w oczach a mąż się ze mnie śmieje ... no właśnie wyskoczył z tekstem "a Przemek się rozgląda i nie widzi mamusi ani tatusia, w nocy będzie chciał się przytulić i nie będzie mamy" no siedzę i łzy mi lecą masakra

50 osób / tozto male wesele!

07.07.2012