Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 09:35   #1441
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

dzieki Tobie sobie przypomnialam o co kiedys chcialam zapytac
mamy karmiacie mm dajecie witamine D codziennie?
Ja daję codziennie, moja pediatra mówiła, że można sobie odpuścić jak dziecko je pow. 1 litra mm dziennie a że to raczej niewykonalne, także kazała dawać

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
I'm scared.................

Właśnie na maila dostałam wiadomość "sprawdź co pomoże gdy Zuzanna ma biegunkę".... Żaluje, że wzięłam to durne niebieskie pudełko w szpitalu... Tyle spamu co oni wysyłają i tyle telefonów co już od nich miałam... no nie było warto!
DO mnie też dzwonią, i to z 1 sprawą kilka razy. Ostatnio dzwonią o ubezpieczenie jakieś i karta do LuxMedu chyba. Mam z pracy grupówkę z PZU i jestem z niej zadowolona póki co. I kartę za 5 zł
Zastanawiam się czy jest sens Zuzię dopisywać do tej karty, skoro chodzimy tylko do pediatry, a do neurologa na rehabilitacji mamy
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:36   #1442
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a długo ich gotujesz?

zgrzeszylam - zjadlam jogurta... nie moglam sie powstrzymać... 5 miesiacy nie jadlam jogurta!!! czekam na reakcje natalki, ale chyba gorzej byc nie moze... idziemy dzis do dermatologa, skora tak sucha ze co ja dotkne paznokciem to krew leci...
ojej bidulka Natalka koniecznie idź do lekarza

Idę budzić Emilkę, bo idziemy do szczepienia. Piękna pogoda dziś, więc znowu będzie długi spacerek, no i zahaczymy też o prababcię
Stary 2014-02-18, 09:36   #1443
teacherka
Zakorzenienie

Larysko Ja też dzis miałam dość... Co chwilę mnie budziło zaczepianie Zuzki szukającej piersi... A juz i tak wzięłam ją do naszego łóżka z lenistwa. ;/
Może w końcu z tego wyrosną...

Czwarta kupka...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:38   #1444
nephelim89
Rozeznanie

Witamy
Cudowna noc za mną - Wikuś spał 10 h bez pobudki na jedzenie. Dałyście mi wczoraj do myślenia że on za dużo je i faktycznie może dlatego ma problem z zaparciami.. Zaczynam wprowadzać mu bardziej ogarnięty plan posiłków
Teacherka- oby wyniki moczu były ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:39   #1445
teacherka
Zakorzenienie

Moniu, biedna ta Twoja Natalka

Kama, a ile kosztuje dopisanie? Ja bym dopisała chyba... Widzę jaka jest różnica jeśli chodzi o wizyty u specjalisty na NFZ a prywatnie... Na NFZ poświęcił nam może 5 minut, prywatnie za każdym razem po 40. Sprawa u nas jest poważna, więc jest o czym dyskutować. Nie życzę Wam żadnych problemów zdrowotnych ale w razie jakichkolwiek wątpliwości wolałabym aby zostały one rozwiane, a problem omówiony a nie tylko dotkniety. A na NFZ jak już odczeka się swoje to właśnie tak wyglądają wizyty A kolejka w poczekalni kilometrowa i tak...
Stary 2014-02-18, 09:40   #1446
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Natka ma lekki kaszelek, myślicie,że spacer będzie ok skoro jest 10 stopni?

Kaśka jak to było u Twojej fotografki? "chcesz mieć śliczną córeczkę?daj jej na imię Hania"

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Poproszę kciuki za jutrzejsze szczepienie. To że będzie płakać wręcz krzyczeć to wiem, boję się co będzie potem na szczęście TŻ ma wolne i idzie z nami.
Kciukam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:45   #1447
czaszka_
Zakorzenienie

witam się
Tż i Julka pojechali!!! zapraszam do siebie!!
a tak na powaznie to pojechali 10 minut temu a ja juz tesknie
matce to jednak nie dogodzi

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:52   #1448
kaska87
Zakorzenienie

hej
u nas piękna pogoda i zaraz idziemy na spacer
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
MACIEK ZNOW PRZESPAL CALA NOC!

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jest masakra. czasem serio myślę po co mi to było...... (niby tylko w nocy no ale...)
Ola jest najcudowniejszym dzieckiem w dzień, ale dlaczego ona nie śpi w nocy
mam dość, i najgorsze jest to że z nocy na noc jest coraz gorzej - ze mną. i psychicznie i fizycznie, dziś miałam taką nerwę, aż się trzęsłam :/ porażka.
dużo siły

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaśka jak to było u Twojej fotografki? "chcesz mieć śliczną córeczkę?daj jej na imię Hania"
no skomentowałam "jak będzie to dam" czy coś takiego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:53   #1449
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysko Ja też dzis miałam dość... Co chwilę mnie budziło zaczepianie Zuzki szukającej piersi... A juz i tak wzięłam ją do naszego łóżka z lenistwa. ;/
Może w końcu z tego wyrosną...

Czwarta kupka...
mam nadzieję że wyrosną

żeby się Zuzia nie odwodniła kurcze..

Cytat:
witam się
zazdroszczę bardzo !

udany dzień przed Tobą, nie tęsknij
Stary 2014-02-18, 09:53   #1450
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Moze spróbuj zrobic mielone w piekarniku, od kiedy ich spróbowałam, to nie robię juz tradycyjnych. Dodaje otręby i koperek. Używam mięsa z indyka, ono jest chude, wiec na wierzch daje troche masła.
ale mi robicie smaka od rana
no ja wlasnie robie czasami pieczen rzymska z piekarnika to księciuniowi nie smakuje
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Ja daję codziennie, moja pediatra mówiła, że można sobie odpuścić jak dziecko je pow. 1 litra mm dziennie a że to raczej niewykonalne, także kazała dawać
ja tez raczej daje codziennie no chyba ze sobie zapomne
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Natka ma lekki kaszelek, myślicie,że spacer będzie ok skoro jest 10 stopni?

Kciukam
ja mysle ze spokojnie mozesz isc z Natka na spacer, jak nie ma wiatru to mysle ze swieze powietrze moze nawet pomoc
Cytat:
Moj ma to samo. Dodatkowo mięso musi być IDEALNIE oczyszczone, ani grama jakiejś żyleczki itp. Dodatkowo jak mu zapach mięsa nie pasuje (czyt. czuć mięso a ma być czuć tylko przyprawy) to on tego nie zje. Tzn teraz już nie ma wyjścia ale go tak matka nauczyła. I ogólnie to je tylko drób i czasem zje wołowinę. Schabowe czy mielone nie lubi. I ogólnie wybrzydza ale mi to wisi, dla mnie może być głodny, najważniejsze że ugotowałam reszta mnie nie obchodzi

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Dziękuję za wszystkie kciuki zapewniam że bardzo się nam przydadzą
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mój tż nie lubi eksperymentów kulinarnych
a do obiadu tylko ziemniaki nie uznaje ryżu kasz czy makaronów a ja znowu jadłabym wszystko inne
najbardziej mnie bawi jak mówi że on jest "wszystkożerny" taaaa a wybrzydza tak że szok
alez te chlopy wybrzydzaja moze niech sami sobie gotują.....

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:56   #1451
Larysa88
Zakorzenienie

tak jak i wczoraj dzisiaj jest piękny dzień więc też pewnie dwa spacerki zaliczymy wczoraj postawiły mnie na nogi więc trzeba iść się dotlenić
Stary 2014-02-18, 09:59   #1452
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Ale wyniki będziemy konsultować z urologiem, a on nie jest specjalistą od kupek. Swoją drogą za tydzień mamy miec szczepienie, ale absolutnie nie dam Zuzki szczepić po tym wszystkim. Musimy odczekać. Już mi się nawet nasza pediatra śniła, że się rozpłakała jak zobaczyła Zuzię i usłyszała, co ją spotkało................. ...... Chyba się za bardzo rozklejam. ;/

co będziesz szyła? Ja chybba kolejne pacynki. Słoń to tylko prototyp, strasznieeeeee krzywy. ;P ale robiony bez wykroju, to co się dziwić przy moich umiejętnościach.
Ja tak standardowo pomyślałam o pediatrze
Przejrzałam net i zrobię króliczka, wydaje sie byc łatwy no i książeczkę ze zdjęciami dziadków, cioci i wujka.
Zobaczę jak mi to pójdzie, moze pózniej jakaś kostkę zrobię i podobają mi sie tildowe lalki i króliczki.

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

DO mnie też dzwonią, i to z 1 sprawą kilka razy. Ostatnio dzwonią o ubezpieczenie jakieś i karta do LuxMedu chyba. Mam z pracy grupówkę z PZU i jestem z niej zadowolona póki co. I kartę za 5 zł
Zastanawiam się czy jest sens Zuzię dopisywać do tej karty, skoro chodzimy tylko do pediatry, a do neurologa na rehabilitacji mamy
Ja korzystam z PZU i dopisałam Wiki. U mnie jest akurat duzo placówek i szybko mozna sie dostać, gdyby była taka konieczność, chodzimy do pediatry, szczepiony (płacimy za szczepionki)neurolog tez był w cenie, usg przez ciemiaczko ze zniżka, no i za darmo badania moczu. Ja jestem zadowolona, bo po pierwszej wizycie na NFZ sie zrazilam strasznie ( zero szacunku do dziecka, maja taka praktykę, ze po ważeniu, nagie dziecko w samym kocyku musi czekać na korytarzu na wizytę, nie ma szans ubrać, bo otwierają drzwi i robią przeciag i wręcz wypraszają z gabinetu,a jak sie spytałam gdzie mogę pampersa wyrzucić, to kazała mi zabrać do domu, bo im bedzie smierdzialo).
Stary 2014-02-18, 10:06   #1453
83monia
Zakorzenienie

teacherka - u nas od tygodnia to ma kupy co posilek. a wczesniej to 1-2 dziennie szły. jem to samo. nie wprowadzalam nowowsci zadnych, tylko kp jest a mimo to jakas zmiana kupowa jest

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:28   #1454
karolson
Zakorzenienie

Specerówka Filipa w opcji z kocykiem calkiem na płasko, ze śpiworkiem pierwszy stopień podniesienia

lece nadrabiac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00410.jpg (122,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00411.jpg (155,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00409.jpg (155,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00412.jpg (134,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00405.jpg (131,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00404.jpg (128,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00401.jpg (114,8 KB, 52 załadowań)
Stary 2014-02-18, 10:29   #1455
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo
Cytat:
MACIEK ZNOW PRZESPAL CALA NOC!
Super

Teacherka i Larysa a Wam współczuje nocek.
Ja odkryłam, że Filip lepiej śpi ze mną w łóżku więc go zabieram w nocy do siebie. Stwierdziłam, że nie będę się męczyć. Pewnie myślicie żem gUpia no ale wstawanie sto razy w nocy do łóżeczka nie jest fajne

A wczoraj się ważyłam, schudłam, licznik pokazał czwórke w przodzie. No i wszystkie spodnie na mnie wiszą ;/ Ja się nie odchudzam.

No i przez wczorajszy dzień napisałam tylko pół strony pracy mgr
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:30   #1456
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę kciuki za jutrzejsze szczepienie. To że będzie płakać wręcz krzyczeć to wiem, boję się co będzie potem na szczęście TŻ ma wolne i idzie z nami.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Szymek nie śpi od 3 wcześniej obudził się o 24 i zasnął po 1. O co mu chodzi?! Czemu on nie chce spać?! Aaaaaa zwariuje!

teacherka
zdrówka dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Znalazłam fajna aplikacje - robi sie fotkę cyców (moze być w obcislej koszulce) a oni odsyłają twój prawdziwy rozmiar i propozycje biustonoszy które maja pasować na twój rozmiar i kształt i budowę. Czad
A druga to stronka ze wypełnia sie quiz na temat swojego biustu i oferuja ci 5 biustonoszy do przyslania - można sobie z nich wybrać to co ci odpowiada lub na ich koszt odesłać wszystko. Z tych 5 sama możesz wybrać 3 z zaproponowanej wg wyników quizu puli a pozostałe dwa wybiera algorytm. Ciekawe. Ja juz wybrałam i zamówiłam - czekam na paczkę

Sent from my iPhone using Tapatalk
ciekawe zdaj relację jak ci podpasowały te biustonosze. Zamiałaś zwykle czy do karmienia?

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na kontroli u fizjoterapeutki, Miłek był w bardzo kiepskiej formie, na początku był jakby ospały i znudzony, potem zaczął płakać i nie chciał ćwiczyć. Ogólnie to jest dobrze, babka powiedziała, że żadnej asymetrii już nie widzi, wg niej napięcie mięśniowe też jest prawidłowe, więc nie ma konieczności przychodzić na dalsze wizyty. Mamy dalej podnosić i odkładać tak jak pokazywała, ale nie faworyzować tej lewej przykurczonej strony jak dotychczas, tylko po równo na obie strony. Poza tym dalej w formie zabawy ćwiczyć obroty, bo tu żadnego postępu nie ma, ale Miłek ma jeszcze na to czas. Próbować go zachęcać do zabawy na boczkach, której bardzo nie lubi i może to po prostu taki egzemplarz, że nie lubi leżeć na boku Jest za to postęp, bo łapie się za kolanka, a wczoraj wieczorem po powrocie z wizyty jak się z nim bawiłam to złapał się za stopy
super

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
A mi się rusałka i Jaśko dzisiaj śnili Byłyśmy z dzieciakami na jakimś szkoleniu i Jasiek co chwilę na czworaka uciekał, rusałka go ganiała, a ten się śmiał

wywołałaś uśmiech na mojej twarzy od rana

hah tak też wyobrażam sobie mojego Jaśka za kilka miesięcy

Cytat:
a długo ich gotujesz?

zgrzeszylam - zjadlam jogurta... nie moglam sie powstrzymać... 5 miesiacy nie jadlam jogurta!!! czekam na reakcje natalki, ale chyba gorzej byc nie moze... idziemy dzis do dermatologa, skora tak sucha ze co ja dotkne paznokciem to krew leci...
tak źle dalej z Natalką?
mam nadzieję że po jogurcie nie będzie gorzej.

Cytat:

jest masakra. czasem serio myślę po co mi to było...... (niby tylko w nocy no ale...)
mam dość, i najgorsze jest to że z nocy na noc jest coraz gorzej - ze mną. i psychicznie i fizycznie, dziś miałam taką nerwę, aż się trzęsłam :/ porażka.

niestety rozumiem te emocje czasem tak bardzo brak mi cierpliwości.
Cytat:
witam się
odpoczywaj i korzystaj

mam do końca tygodnia męża w domu.... chorego
także zero pomocy a więcej opieki, ehh..
mam nadzieję że do weekendu i chrzcin się wykuruje

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:38   #1457
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
a długo ich gotujesz?

Monia a co używasz do kąpieli po kąpieli?
Próbowałaś podać mm dla alergików bo to nie jest normalne i te kupy co jedzenie też chyba nie do końca... może się bidulka męczy, ja oczywiście nie namawiam ale znając mnie szukała bym wszelkich sposobów, żeby było normalnie

Cytat:
tak jak i wczoraj dzisiaj jest piękny dzień więc też pewnie dwa spacerki zaliczymy wczoraj postawiły mnie na nogi więc trzeba iść się dotlenić
mój rekord oststanio to trzy spacery na każdą drzemkę
Stary 2014-02-18, 10:39   #1458
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!
U nas też piękna pogoda Dziś Julka na spacer zabiera teściowa, bo wieczorem przychodzi moja psiapsiółka i muszę coś przygotować A na 14.30 idę na tą wizytę żywieniową do mojej pediatry, o której tyle trajkoczę od 2 tygodni

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:39   #1459
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
matal przyjechal do ciebie z tz
siedzialysmy w perfekcyjnie wysprzatanym salonie
encia spala na sofie, a edi bawil sie kolejka
Macka wsadzilysmy w bujaczek i siedzial i sie gapil
trajkotalysmy cos
mialas elektryczny kominek w ktorym podgrzewalysmy jedzenie (jakkolwiek to brzmi)
bylam pelna podziwu ze dzieci twoje grzeczne
potem poszlysmy do kuchni
jadlsymy duszona cebule twierdzac ze to dietetyczne
przyszedl twoj tz i zaczal sie z moim tz z wizazu smiac
po czym kazalam sie dobrze przypatrzec tz, ze ha naprawde mam te wirtualne kolezanki a wcale tego cobie nie wyimaginowalam

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
to mnie rozbroiło
Cytat:
Dzień dobry!

Potrzebuję pomocy, podpowiedzi...

Kiepska nnocka, kiepski poranek.... Za nami już 3 kupy, z czego 2 zielone Od 3 tygodni czyli od pobytu w szpitalu Zuzka robi kupę za kupą. :/ Brała dwa tygodnie antybiotyk (oczywiście z probiotykiem), parę dni przerwy podczas których dostawała ttylkko furaginum (i probiotyk oraz witaminę D), od czwartku Bactrim, probiotyk i witamina... Może mieć rozstrojony żołądek przez leki??? Czy może zaczęło jej szkodzić coś, co mam na stałe w swoim jadłospisie?

W czwartek byłam z tym u pediatry, kazała dawać smectę przez 2 dni, daję już 3, bo Zuza pluje tym na kilometr... no nie chce przyjmować żadnych pokarmów/płynów poza mlekiem bezpośrednio z piersi
u nas też był ten problem po pobycie w szpitalu. dawałam lacidobaby i smectę i przeszło. jeśli podajesz probiotyk i smectę i się nie poprawia to dzwoń do lekarza
Cytat:
witam się
ostatnio naskoczyłam na tż, że mi przy dziecku za mało pomaga i jestem zmęczona, więc chciał wziąć małego i się nim zająć żebym miała czas dla siebie to znów ja się wydarłam, że ja chcę się nim zajmować bo ja jestem matką normalnie nienormalna jestem
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Specerówka Filipa w opcji z kocykiem calkiem na płasko, ze śpiworkiem pierwszy stopień podniesienia

lece nadrabiac
no i git, muszę o czymś takim pomyśleć. idziemy z Szymkiem na spacer bo cudnie u nas. zobaczymy czy będzie darł koparkę czy będzie grzeczny

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:39   #1460
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo

Super

Ja odkryłam, że Filip lepiej śpi ze mną w łóżku więc go zabieram w nocy do siebie. Stwierdziłam, że nie będę się męczyć. Pewnie myślicie żem gUpia no ale wstawanie sto razy w nocy do łóżeczka nie jest fajne

A wczoraj się ważyłam, schudłam, licznik pokazał czwórke w przodzie. No i wszystkie spodnie na mnie wiszą ;/ Ja się nie odchudzam.

Co Ty, my też od pierwszego nocnego karmienia sypiamy z Zuzią. Tylko po kąpieli ją odkładamy, czasem udaje się jeszcze raz ją odłożyć, ale zazwyczaj to ja juz przysypiam.

Powodzenia w pisaniu

Cytat:
teacherka - u nas od tygodnia to ma kupy co posilek. a wczesniej to 1-2 dziennie szły. jem to samo. nie wprowadzalam nowowsci zadnych, tylko kp jest a mimo to jakas zmiana kupowa jest
Ja niestety podejrzewam, ze to głównie wina leków
U nas była już jedna na dzień-dwa, a teraz spokojnie 6 raz diennie, część z nich jest zielona NO i ewidentnie Zuzka jest niespokojna przed zrobieniem kupy. ;/ Wierci się, marudzi...

Cytat:
mam nadzieję że wyrosną

żeby się Zuzia nie odwodniła kurcze..

zazdroszczę bardzo !

udany dzień przed Tobą, nie tęsknij
Obserwuję ciemiączko, mam nadzieję, że nie odwodni się

Cytat:
Ja tak standardowo pomyślałam o pediatrze
Przejrzałam net i zrobię króliczka, wydaje sie byc łatwy no i książeczkę ze zdjęciami dziadków, cioci i wujka.
Zobaczę jak mi to pójdzie, moze pózniej jakaś kostkę zrobię i podobają mi sie tildowe lalki i króliczki.

Ja korzystam z PZU i dopisałam Wiki. U mnie jest akurat duzo placówek i szybko mozna sie dostać, gdyby była taka konieczność, chodzimy do pediatry, szczepiony (płacimy za szczepionki)neurolog tez był w cenie, usg przez ciemiaczko ze zniżka, no i za darmo badania moczu. Ja jestem zadowolona, bo po pierwszej wizycie na NFZ sie zrazilam strasznie ( zero szacunku do dziecka, maja taka praktykę, ze po ważeniu, nagie dziecko w samym kocyku musi czekać na korytarzu na wizytę, nie ma szans ubrać, bo otwierają drzwi i robią przeciag i wręcz wypraszają z gabinetu,a jak sie spytałam gdzie mogę pampersa wyrzucić, to kazała mi zabrać do domu, bo im bedzie smierdzialo).

Powodzenia, koneicznie pochwal się efektami!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

teacherka[/B] zdrówka dla Zuzi

mam do końca tygodnia męża w domu.... chorego
także zero pomocy a więcej opieki, ehh..
mam nadzieję że do weekendu i chrzcin się wykuruje

Zdrówka dla męża!

Właśnie 25 minut karmiłam Zuzkę w pozycji leżącej, na macie, na podłodze... Ale juz tak się wierciła i płakała, ze nie mogłam... A teraz śpi. CO ze mnie za matka.

Echhh, za chwilę przyjada moi rodzice więc zamilknę trochę. Miłego dnia!
Stary 2014-02-18, 11:01   #1461
butterfly20
Zakorzenienie

Teacherka, Laryska ściskam

Cytat:
a długo ich gotujesz?

jeju biedna Natalka

Czaszka dzięki za odp
wybiorę się,tylko właśnie mi zasnęła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:04   #1462
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
aaaa!
Dziękujemy za wszystkie kciuki!

Karol, jasne, że tak

Endżi, cudownie!

daj znać, jak czegoś się dowiesz

Ja mam takie zaległości w serialach, że szok

poszukam Dziś kupiłam z cukrem z Hippa i z Gerbera, ale to jakiś mus łączony z jabłkami

Papuga, a Gerber robi czystą śliwkę, bo ja widziałam tylko mus z jabłkami i suszonymi śliwkami?

popatrz z Gemini

ja dziś swoją poprosiłam o przyjazd musiałam chatę ogarnąć, bo była już kiła i mogiła, a Julian wyspał się na spacerze i wiedziałam, że nie zaśnie, a nie chciałam, żeby sam leżał

ja też krzyczę zamiast mówić i też czasem Julian aż się wzdryga
robi mus jabłek ze śliwką i same śliwki

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
madziuchna
sliwka jest
1. czysta sliwka plus woda z Bobocvity od 4 miesiaca
2. sliwka z cukrem z hipp
3. sliwka + zageszczacz ryzowy z gerbera od 5 miesiaca
4. sliwka+ jablko z Gerbera
ja mam gerber śliwka 28% + woda po 5 mc

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:14   #1463
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Czemu głupie?
Powiem Ci tak - z Edą spałam w jednym łóżku, bo inaczej nie spałabym w ogóle, a i tak spałam może 5-6 godzin z 3-4 pobudkami Wcale nie żałuję, ok, dziś trochę trudniej mu się śpi samemu, ale inaczej żadnego dziś by nie było, bo ja bym była w psychiatryku z powodu braku snu. Jak Wam tak lepiej, to śpijcie sobie razem
En gorzej śpi, jak śpi ze mną, ja gorzej śpię, jak ona śpi ze mną, ale na razie nie wyobrażam sobie jej wyprowadzić do drugiego pokoju.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:15   #1464
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Monia a co używasz do kąpieli po kąpieli?
Próbowałaś podać mm dla alergików bo to nie jest normalne i te kupy co jedzenie też chyba nie do końca... może się bidulka męczy, ja oczywiście nie namawiam ale znając mnie szukała bym wszelkich sposobów, żeby było normalnie

mój rekord oststanio to trzy spacery na każdą drzemkę
kapie w bialym jeleniu, czasem dodaje cieklej parafiny. jak kapalam w przepisanym emolium to mielismy armagedon! smaruje oliwka/olejem lnianym/kokosowym, emulsja z hippa, nawet alantanem...wlosy myje rossmanowskim szamponem. najbardziej mnie te kupy dziwia. potem wkleje ja wyglada... niedlugo szczepioenie to pediatra znowu zalamie rece...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:34   #1465
papuga_69
Zakorzenienie

u nas piękna pogoda.
też idziemy dzisiaj do szczepienia.. boje się, że to zły pomysł.. a jeśli to przez to przestał się przekręcać..

aaa Antek od paru dni jest marudny, stwierdziłam, że skok zbliża się wielkimi krokami ale coś mnie podkusiło żeby zerknąć na dziąsełka, patrzę a tam mała szczelinka nad lewą jedynką niedługo będzie pierwszy ząb!

ale mam lenia , muszę zrobić obiad, posprzątać, doprowadzić się do porządku a siedzę i nie mogę ruszyć z miejsca

nadrabiam.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ojej bidulka Natalka koniecznie idź do lekarza

Idę budzić Emilkę, bo idziemy do szczepienia. Piękna pogoda dziś, więc znowu będzie długi spacerek, no i zahaczymy też o prababcię
za szczepienie

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
buziaki dla Zuzi nie umiem pomóc odnośnie leków i brzuszka

nie wiem no ale chyba to nie zęby bo ani nic nie widać, ani nie czuć ani nie stuka, zresztą trwa to już z 2 miesiące ;/

miałam i z bobovity i z gerbera i znów muszę pochwalić Gerbera (nie nie płacą mi za reklamę ) Oli lepiej podeszło i ja jak spróbowałam to bardziej mi smakowało niż bobovity, ale żeby nie było inne deserki podaje bobovity

eh

mam to samo.... już chyba z tych nerwów nie mogę zasnąć później mimo że spałam np tylko godzinę czy dwie
Bardzo współczuję wszystko się nawarstwia, sytuacja z tż, nieprzespane noce i takie są efekty

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
I'm scared.................

Właśnie na maila dostałam wiadomość "sprawdź co pomoże gdy Zuzanna ma biegunkę".... Żaluje, że wzięłam to durne niebieskie pudełko w szpitalu... Tyle spamu co oni wysyłają i tyle telefonów co już od nich miałam... no nie było warto!
dlatego podałam tam nieistniejącego meila

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Znów brak mi czasu

Tassia a może szaszłyki pieczone, na wierzch trochę mozzarelli no i z kuskusem np.? Albo zawijane pieczone roladki z warzywami a później z tych warzyw sos? albo piers z kuraka w jogurcie z przyprawa po staropolsku i marchewka z groszkiem do tego?
jakie pyszności. Dawno nie jadłam kuskusa , zainspirowałaś mnie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

Potrzebuję pomocy, podpowiedzi...

Kiepska nnocka, kiepski poranek.... Za nami już 3 kupy, z czego 2 zielone Od 3 tygodni czyli od pobytu w szpitalu Zuzka robi kupę za kupą. :/ Brała dwa tygodnie antybiotyk (oczywiście z probiotykiem), parę dni przerwy podczas których dostawała ttylkko furaginum (i probiotyk oraz witaminę D), od czwartku Bactrim, probiotyk i witamina... Może mieć rozstrojony żołądek przez leki??? Czy może zaczęło jej szkodzić coś, co mam na stałe w swoim jadłospisie?

W czwartek byłam z tym u pediatry, kazała dawać smectę przez 2 dni, daję już 3, bo Zuza pluje tym na kilometr... no nie chce przyjmować żadnych pokarmów/płynów poza mlekiem bezpośrednio z piersi
o kurczę biedna Zuza niestety nie pomogę, nie mam pojęcia od czego to może być

Stary 2014-02-18, 11:34   #1466
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
kapie w bialym jeleniu, czasem dodaje cieklej parafiny. jak kapalam w przepisanym emolium to mielismy armagedon! smaruje oliwka/olejem lnianym/kokosowym, emulsja z hippa, nawet alantanem...wlosy myje rossmanowskim szamponem. najbardziej mnie te kupy dziwia. potem wkleje ja wyglada... niedlugo szczepioenie to pediatra znowu zalamie rece...
Koleżanki syn tez miał masakrę po emolium i im pomogła maść cholesterolowa.
A co do kupek to jeszcze zauważyłam taka zależność- duzo ulewa, mniej kupek; mało ulewa, wiecej kupek.
Stary 2014-02-18, 11:34   #1467
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-02-18, 11:36   #1468
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
buziaki dla Zuzi nie umiem pomóc odnośnie leków i brzuszka

nie wiem no ale chyba to nie zęby bo ani nic nie widać, ani nie czuć ani nie stuka, zresztą trwa to już z 2 miesiące ;/

miałam i z bobovity i z gerbera i znów muszę pochwalić Gerbera (nie nie płacą mi za reklamę ) Oli lepiej podeszło i ja jak spróbowałam to bardziej mi smakowało niż bobovity, ale żeby nie było inne deserki podaje bobovity

eh

mam to samo.... już chyba z tych nerwów nie mogę zasnąć później mimo że spałam np tylko godzinę czy dwie
Łączę się w bólu.Też mam takie myślenie,że po co mi to było,a później,jak patrzę na moją kruszynke,to żałuję tych myśli i jest mi potwornie przykro.To wszystko z przemęczenia i niewyspania. Kiedyś już o tym wspominałam,że źle to jest urządzone,że dzieci w nocy nie śpią,a mamy nie mogą nabierać sił,by dbać i cieszyć się w pełni macierzynstwem

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-18, 11:44   #1469
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

brydzia super smieszek

fajnego masz ava i ten sam kocyk co my

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:45   #1470
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

Widzę, że tempo spadło więc ogarnęłam.

teacherko- dla mnie to ewidentnie wina leków z tymi kupkami ale jak dla mnie to już za długo się trzyma ;(

czaszka- trochę zazdroszczę wolnego dnia...mnie w sobotę panieński ominął bo nie dałam rady nazbierać mleka laktatorem i nie wiadomo czy mała by chciała jeść z butelki.

Brakuje mi amelkiii ale wiem, że jest u rodziny...

My znów poszliśmy o 2 spać... Nie wiem jak długo pociągnę.
Wysypka mi zeszła na brzuch a dermatolog powiedziała, że to może być od wszystkiego i najprawopodobniej z osłabienia organizmu i zakończy się infekcją więc tylko czekać. I nic mi nie może zapisać bo karmię. 100 zł poszło się... bo tyle co mi powiedziała co w necie znalazłam.

Jutro pediatra Gosiowy chce mnie zobaczyć czy za tydzień będzie jakaś mowa o szczepieniu...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości