Scent Bar LI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 17:53   #4741
golden_eye
Wtajemniczenie

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Pukał? Matko, z tymi owadami... Kulturalny komar, konsekwentny pająk...
raczej guową się dobijał mało kurturarnie i niekonsekwentnie, poleciał do somsiadki
Stary 2014-02-17, 18:19   #4742
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
piękna - ale faktycznie krótkawa, kończy się tuż za poopką

Cytat:
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:25   #4743
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
i jeszcze 7 milionów, dorzucę Wam po milionie, martwcie się co z tym nadmiarem zrobić
Cholercia trudny orzech do zgryzieniaeee coś się wymyślina dentystę pewnie pójdzie

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:54   #4744
Parabelka
Panaroja

snad domowych eklerek własnoręcznych
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. Niii, Twój nie sprząta, wróóóóć nie przekłąda
a no fucktycznie , to nie ten sam
Cytat:
ja sie raczej ogranicze do wersji dla ubogich czyli dioramy, bo na domek miejsca nie mam, ale jak juz mialabym miec domek to nie taki normalny ale bardziej "z bajki" domek pod korzeniem drzewa albo z trawy... trawowe kiedys budowalam smarkata bendoncy ale lalka mi sie serio marzy.
a Ty masz jakowes?
2. przynoszo, zacne i mi cos skapło przy okazji
1.ni mom , bo ni mom ani miejsca ani kasy ani czasu ale bardzobym chciała , i bym sobie wyposażenie domku zbierała i robiła sama
2.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ten drugi juz dawni nie zył...
hmmmm mój małz twierdzi , zępamięta wydarzenia z niemowlęctwa
moje najstarsze wspomnienie którego jestem pewna mam z wieku 1,5 roku i jest z całą pewnością prawdziwe bo świadkowie potwierdzili
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
no niestety chyba tak już pozostanie, co nie znaczy że nie możemy sobie porozmawiać

chciałam tylko wyjaśnić, że nie tyle naiwnie sobie wierzę, że wszystko jest możliwe, ale uważam że są dwa nurty - ten "oficjalnie" uznawany za prawdziwy, naukowy, właściwy, i ten drugi - i uważam że warto poznać oba i testować oba.
badania i obserwacje, o których piszesz, należą do tego pierwszego nurtu i siłą rzeczy nie są obiektywne - mimo że zapewne i Ty i inne osoby weń zaangażowane będą twierdzić inaczej, z pełnym przekonaniem.
dlaczego mam wątpliwości co do obiektywizmu? tu wchodzi niestety coś a la teoria spiskowa
ten drugi nurt o którym wspominam sięga kilka tysięcy lat wstecz - co w porównaniu z kilkudziesięcioma latami badań i obserwacji stanowi wg mnie stabilniejszą podstawę.

jeszcze napiszę, że nie twierdzę że coś jest możliwe o tak sobie, zupełnie bezpodstawnie - półtora roku temu zaczęłam m.in. te dziwne proste ćwiczenia, nie robię tego tak regularnie jakbym chciała, a mimo to widzę ogromne efekty, w tym początki zmian charakteru na naprawdę podstawowym, zdawałoby się wrodzonym i niezmiennym, poziomie
nie mówiąc już o ciekawych zmianach w percepcji, np. postrzeganiu kolorów czy zmiany jakości odczuć w ciele, czy w ogóle nowo nabytych reakcjach ciała, fizycznych, co do których jeszcze nie zdecydowałam czy mam je odczytywać na poziomie reakcji biochemicznych czy na poziomie kosmicznej energii jest to ogromne i fascynujące pole do studiowania i eksperymentowania i tu akurat podejście "nie da się" albo "udowodniono, że jest inaczej" uważam za mocno ograniczające.
powiem Ci tak : to o czym mówię a co Ty określasz jako pierwszy nurt jest udowodnione tysiącami badań i obserwacji prowadzonych według ściśle określonych kanonów zapewniających obiektywność - na przykład badanie z podwójną ślepą próbą , kiedy uczestnicy badania nie wiedzą co kto dostaje , tylko rejestrują określone dane i parametry (dotyczy badania leków) , a wyniki są przesyłane do innego ośrodka , gdzie są analizowane przez osoby nie uczestniczące w badaniach bezpośrednich . Kam , nikogo dziś nie stać na wypuszczanie produktów czy stosowanie metod , których skuteczność i bezpieczeństwo nie zostały obiektywnie potwierdzone . Czy sądzisz , że ktokolwiek poważybyłby się stosować oficjalnie niesprawdzoną metodę leczenia , która zabijałaby więcej ludzi niż leczyła ? Nie wyszedłby z mamra przez najbliższe trzysta lat .Obiektywnie rzecz biorąc , podanie leku przeciwbakteryjnego zabija bakterie i tego nikt rozsądny nie zakwestionuje .
Poza tym nurt oficjalny wyrósł z tego zwanego przez Ciebie nieoficjalnym , co już kiedyś pisałam . Współczesna medycyna to najpierw były zamawiania i praktyki magiczne , potem doszło zielarstwo , potem pierwsze leki pochodzenia chemicznego , potem odkryto bakterie , potem stwierdzono ,że można je w ten czy inny sposób zabić , w międzyczasie dokładnie poznano budowę ludzkiego ciała i zmiany w nim zachodzące w różnych chorobach , potem zaczęto szukać najskuteczniejszych leków zarówno roślinnych jak i chemicznych , a potem mamy współczesną medycynę w międzyczasie śmiertelność spowodowana tradycyjnym lecznictwem znakomicie spadła tak bowiem wyglądało lecznictwo w Europie kilka tysięcy lat wstecz , kiedy wcale go nie było ,że wszyscy ciężko chorzy umierali mimo czarów i zamawiań , a lżej chorzy albo zdrowieli - rzadziej , albo się robili bardziej chorzy i też umierali .
Jeżeli mówimy o nurcie mającym kilka tysięcy lat , możemy mówić tylko o medycynie chińskiej i hinduskiej , bo starożytnych medycyn nie znamy . I wszystko byłoby bardzo ładnie , tylko Chińczycy i Hindusi nie zdradzą tajemnic swojej sztuki medycznej a my nie mamy czasu , żeby czekać z wynikami obserwacji kilkaset lat , trzeba leczyć ludzi tu i teraz , na podstawie tego , co wiemy . "wie pan , ma pan nadciśnienie i grozi panu udar , ale ten problem jest badany dopiero cztery stulecia , więc nic panu na razie nie pomogę , proszę przyjść za jakieś 300 lat , może coś już będzie wiadomo , jak leczyć" poza tym tamte medycyny dotczyą zupełnie innego zestawu schorzeń i dolegliwości , charakterystycznych dla tamtych ras i tamtych terenów , więc to co jest skuteczne np u mieszkańców doliny Jangcy niekoniecznie będzie skuteczne u mieszkańców znad Warty albo Loary .

A to co Ty robisz to nie jest leczenie - to jest eksperyment

natomiast co do "nie da się" i "udowodniono że jest inaczej" - pamiętasz może z chemii ,że są reakcje odwracalne i nieodwracalne reakcji nieodwracalnych się nie odwróci , bo się nie da i wielokrotnie to udowodniono , tak samo jak to , że odcięta ręka nie odrośnie . Są w naturze zjawiska przebiegające wyłącznie w jedną stronę i i zostało to wielokrotnie udowodnione - chociażby życie przebiega tylko w jedną strone od poczęcia do śmierci i nie da się inaczej pewne rzeczy trzeba przyjąć jako aksjomat , inaczej będzie się całe życie na pozycji dwuletniego dziecka , które musi wsadzić palec w ogień , żeby uwierzyć , że boli , i będzie trawić czas na potwierdzaniu na własnej skórze tego , co wszyscy inni przyjęli za pewnik i dzięki temu poszli do przodu , nie zajmując się rzeczami dawno odkrytymi .
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
z zaproszeniem?
a rzeczywiście ale może przewidujący są ? jak pewna pani , która zaproszona na nudne przyjęcie odpowiedziała " co to ja będę mieć za dwa tygodnie ? aa , pogrzeb wujka"
Cytat:
Super analiza Ja mam takie właśnie przemyślenia odnośnie prawie każdego eksperymentu psychologicznego.

Odnośnie koloru furetka, wiecie że rudzi mają skłonność do silnych krwawień? A takie białasy jak jak mają bardzo dużo anomalii wewnętrznych np podwójne tętnice
1.to nie analiza , tylko stwierdzenie faktów w takiej formie w jakiej to zostało podane , są to tylko sensacyjki prasowe ,a nie rzetelne informacje naukowe .
2.rudzi mają słabą tkankę łączną z powodu marnego kolagenu i dlatego mają słabe naczynia i mocno krwawią , położnicy strasznie się boją z tego powodu naturalnie rudych rodzących , bo bardzo często są ciężkie powikłania spowodowane krwotokami , a niska produkcja melaniny czy wręcz albinizm często łączą się z wadami wrodzonymi - jakiś defekt genetyczny .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2014-02-17 o 18:58
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:16   #4745
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Nikomu z przelatujących to nie przeszkadza, wierz mi

Jak masz ładne nogi to jaki problem, pokazuj
Ja już za stara na takie pokazywanie

Mam pytanko: ile u Was kosztuje leczenie kanałowe zęba? mój ma chyba ze trzy kanały.Dentolożka powiedziała mi za kanały 300zł a za plombe 150 zł, to chyba takie normalne ceny co?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

To ja obstawiam 3

raczej normalne jak na nieprofesjonalna kanałówke

Cytat:
Na nfz leczenie kanałowe kosztuje 150 zł i wierz mi wygląda tak samo jak prywatnie. Jak chcesz mogę dać Ci na priv namiar na dość taniego dentystę , tylko nie wiem jak ceny u niego teraz mój Negatyw był u niego z rok temu i płacił za zwykłą plombę ok 90 zł , pan dr wycenia kosz w zalezności od ilości materiału. Trza zadzwonić i się pytać

ja nie wierze bo wiem ze wyglada inaczej, od narzedzi, poprzez metody
do materiałów i środków ochrony.

tzn bedzie wyglądało podobnie jak to za 450 zł

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
niczym z Kaliforni a w rzeczywistości z Chin

w formie, yyym, pikli?
wyglądają tak: http://3.bp.blogspot.com/-9jO50Drrag...20/kapary2.jpg wielkość jak duże zielone oliwki, miękkie, w środku drobne pesteczki, kaparów jako takich nigdy nie jadłam więc nie mam porównania ale te owoce w smaku bardzo dobre, idealne wyważenie kwaśności i słoności zero gorzkości i ciut słodyczy.

ale kupiliście owoce kaparów czy te małe kulki czyli pąki? one się podobnież różnią smakiem...

aaa..to nie znam-usze poznac, bo kaparki lubie bardzo

generalnie co do wywodów waszycg przydługawych to dosyc poperam kamene bo po 1
-skoro naukowcy nie wiedzą po co nam całe kawały mózgu ani nie wiedzą jak je aktywować to dosyc zarozumiałe jest twoerdzic ze tego czy tamtego nie da sie osiagnąć
-po 2 są rózne doktryny psychologiczne i jak to neska pyała po co testowac?
no jak po co? po to by sie przekonac czy cos pozytywnego z tego nie wypłynie dla nas.
- poza tym ja w wiele rzeczy wieze na zasadzie prawdopodobienstwa- np w to ze nie mozemy byc sami we wszcechswiecie bo to nielogiczne po prostu, tak samo nie wieze ze tylko jedna droga (ta oficjalna) prowadzi do celu-zdrowotnego czy innego, bo niby czemu miałoby tak byc?
poza tym-wiel razy w histori siwta twierdzono ze cos jest napewno tak a nie inaczej,a jednak po czasie okazywało sie ze jest zgoła zupełnie inaczej.,wiec to co teraz przyjmujemy za pewnik kiedys moze zostac zweryfikowane

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-02-17 o 19:19
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:34   #4746
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
powiem Ci tak : to o czym mówię a co Ty określasz jako pierwszy nurt jest udowodnione tysiącami badań i obserwacji prowadzonych według ściśle określonych kanonów zapewniających obiektywność - na przykład badanie z podwójną ślepą próbą , kiedy uczestnicy badania nie wiedzą co kto dostaje , tylko rejestrują określone dane i parametry (dotyczy badania leków) , a wyniki są przesyłane do innego ośrodka , gdzie są analizowane przez osoby nie uczestniczące w badaniach bezpośrednich . Kam , nikogo dziś nie stać na wypuszczanie produktów czy stosowanie metod , których skuteczność i bezpieczeństwo nie zostały obiektywnie potwierdzone . Czy sądzisz , że ktokolwiek poważybyłby się stosować oficjalnie niesprawdzoną metodę leczenia , która zabijałaby więcej ludzi niż leczyła ? Nie wyszedłby z mamra przez najbliższe trzysta lat .Obiektywnie rzecz biorąc , podanie leku przeciwbakteryjnego zabija bakterie i tego nikt rozsądny nie zakwestionuje .
Poza tym nurt oficjalny wyrósł z tego zwanego przez Ciebie nieoficjalnym , co już kiedyś pisałam . Współczesna medycyna to najpierw były zamawiania i praktyki magiczne , potem doszło zielarstwo , potem pierwsze leki pochodzenia chemicznego , potem odkryto bakterie , potem stwierdzono ,że można je w ten czy inny sposób zabić , w międzyczasie dokładnie poznano budowę ludzkiego ciała i zmiany w nim zachodzące w różnych chorobach , potem zaczęto szukać najskuteczniejszych leków zarówno roślinnych jak i chemicznych , a potem mamy współczesną medycynę w międzyczasie śmiertelność spowodowana tradycyjnym lecznictwem znakomicie spadła tak bowiem wyglądało lecznictwo w Europie kilka tysięcy lat wstecz , kiedy wcale go nie było ,że wszyscy ciężko chorzy umierali mimo czarów i zamawiań , a lżej chorzy albo zdrowieli - rzadziej , albo się robili bardziej chorzy i też umierali .
Jeżeli mówimy o nurcie mającym kilka tysięcy lat , możemy mówić tylko o medycynie chińskiej i hinduskiej , bo starożytnych medycyn nie znamy . I wszystko byłoby bardzo ładnie , tylko Chińczycy i Hindusi nie zdradzą tajemnic swojej sztuki medycznej a my nie mamy czasu , żeby czekać z wynikami obserwacji kilkaset lat , trzeba leczyć ludzi tu i teraz , na podstawie tego , co wiemy . "wie pan , ma pan nadciśnienie i grozi panu udar , ale ten problem jest badany dopiero cztery stulecia , więc nic panu na razie nie pomogę , proszę przyjść za jakieś 300 lat , może coś już będzie wiadomo , jak leczyć" poza tym tamte medycyny dotczyą zupełnie innego zestawu schorzeń i dolegliwości , charakterystycznych dla tamtych ras i tamtych terenów , więc to co jest skuteczne np u mieszkańców doliny Jangcy niekoniecznie będzie skuteczne u mieszkańców znad Warty albo Loary .

A to co Ty robisz to nie jest leczenie - to jest eksperyment

natomiast co do "nie da się" i "udowodniono że jest inaczej" - pamiętasz może z chemii ,że są reakcje odwracalne i nieodwracalne reakcji nieodwracalnych się nie odwróci , bo się nie da i wielokrotnie to udowodniono , tak samo jak to , że odcięta ręka nie odrośnie . Są w naturze zjawiska przebiegające wyłącznie w jedną stronę i i zostało to wielokrotnie udowodnione - chociażby życie przebiega tylko w jedną strone od poczęcia do śmierci i nie da się inaczej pewne rzeczy trzeba przyjąć jako aksjomat , inaczej będzie się całe życie na pozycji dwuletniego dziecka , które musi wsadzić palec w ogień , żeby uwierzyć , że boli , i będzie trawić czas na potwierdzaniu na własnej skórze tego , co wszyscy inni przyjęli za pewnik i dzięki temu poszli do przodu , nie zajmując się rzeczami dawno odkrytymi .

Do stóp padam. Dołożę od siebie, że moja Protoplastka, która "lata na miotle", jak to Protoplasta rzecze, czyli jest Wielką Mistrzynią Reiki, wierzy w uzdrawiającą energię i bioenergoterapię, zawsze podkreśla że jedno nie wyklucza drugiego. Tylko dopełnia. I że nie wolno się przestawić wyłącznie na ziołolecznictwa, okadzanie i zawiązywanie czerwonych kokardek , tylko trzeba korzystać z dobrodziejstwa zarówno nauki, jak i wiedzy dzikich
Na katar lipa, miód, czosnek i maliny może i pomogą, ale już np.. przy anginie, bez antybiotyku można się w poważne kłopoty wpędzić... Tak, mówię to ja, wróg osobisty antybiotyków

Przybyło Tesco i jestem zachwycona -nic nie musiałam dźwigać, a w domu zapas proszku do prania, wody, soków i wszystkiego, czego dusza zapragnie, zapewniony na kilka tygodni. Dokupować będę tylko owoce i warzywa

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:41   #4747
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Nie to nie od tego, to po prostu będzie sks
to też obstawiam
Cytat:

Przeleciałam Was jednym okiem, bo drugim oglądam skoki (aczkolwiek dziś już nic raczej z tego nie będzie )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:21   #4748
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
topra, mamy 9 i 17, jeszcze 4 numerki
Neska bierze 9 to zostaje 12,5
Cytat:

3, 8, 9, 13, 17, 27 jutro wysyłam i proszszsz o nr tel na priwa i decyzję - na konto czy do ręki kase chcecie

Ee a ja chciałam pytać czy już wygrałyśmy, a to dopiero będzie W środę czy kiedy? Ja dziś jestem jak z tej koszulki "nie orientuję się, zarobiona jestem"

Cytat:
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:20   #4749
Murszafka

Jasne... Oczywiście, jak człowiek siedzi w pracy, zarobiony po kokardkę, to jest miliard stron do nadrobienia... A jak wróci do domu, ogarnie, co trzeba, to ani słowa... Zero. Nul.

No nie wiem, chyba będzie z tego foch...

Stary 2014-02-17, 22:52   #4750
Polly_
grozi wypollizowaniem

byłam dzis w galeri chwile i niestety-wszendzie pełno fajnych ciuchiow dla nindzopszy zwłaszcza w hm u na wystawie stojo niondzopsze a w srodku mnostwo czarnych dłygich szat, w berszce fajne wdzianko w stradi tez cos było ale nie pamietam

http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...ria%C5%82u/800

tylko to zdj nie oddaje jak t o wyglada pod szyja ma taki stojkokolniez na zatrzaski co sie da zapiac na kilka sposobów

kica dla maji

http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...Bwstawkami/800

fpgle w sklepach duzo fajnych sukienek

fajna czarna dla kogos zgrabnego

http://store.orsay.com/sukienka-czar...uctId=43071160

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-02-17 o 23:02
Stary 2014-02-18, 00:49   #4751
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
byłam dzis w galeri chwile i niestety-wszendzie pełno fajnych ciuchiow dla nindzopszy zwłaszcza w hm u na wystawie stojo niondzopsze a w srodku mnostwo czarnych dłygich szat (...)
Ofszę, ale ceny takie sobie i zazwyczaj długość nie taka (czyli nie zasłaniają tyłka). W weekend kupiłam na Allegro trzy nindżopszowe zwisające narzutki za jakieś 20 zł/szt Oby były wyględne na żywo.
Tera poluję na wiosenny obów a'la Szpak albo jakiś inny.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 01:00   #4752
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ofszę, ale ceny takie sobie i zazwyczaj długość nie taka (czyli nie zasłaniają tyłka). W weekend kupiłam na Allegro trzy nindżopszowe zwisające narzutki za jakieś 20 zł/szt Oby były wyględne na żywo.

w haemu były własnie długasne szaty po kolana prawie, a eny cóz...jak to na początku sezonu
Stary 2014-02-18, 07:14   #4753
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne... Oczywiście, jak człowiek siedzi w pracy, zarobiony po kokardkę, to jest miliard stron do nadrobienia... A jak wróci do domu, ogarnie, co trzeba, to ani słowa... Zero. Nul.
też mam takie wrażenie jak waruję przy kompie to zazwyczaj mały ruch, a jak mnie nie ma przez x godzin to później tyyle nadrabiania
Cytat:

fpgle w sklepach duzo fajnych sukienek

fajna czarna dla kogos zgrabnego

http://store.orsay.com/sukienka-czar...uctId=43071160
a jakieś kiecki typu wór były?

Znad kawy i zmykam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:05   #4754
Betty83
Zakorzenienie

heloł

spłakałam się z rana, laska jest bezbłędna, głos, maniera, poza...

a jabłuszka kaparowe z biedry ktoś próbował?
bo chodzę koło nich od paru tygodni.
Stary 2014-02-18, 09:49   #4755
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Dziś nie pogadam
W nocy dostaliśmy smsa, że kolega który ma raka jest w stanie krytycznym. Dziś rano go przewieźli na paliatywną i jest w śpiączce farmakologicznej. Być może wybudzą go tylko zeby się rodzina pożegnała. Ma dwójkę dzieci w wieku szkolnym, fajną żonę, on sam wysoki, silny, przystojny facet. Jest takim światełkiem bo zawsze uśmiechnięty i optymistycznie nastawiony do wszystkiego. Nie ogarniam

Stary 2014-02-18, 10:17   #4756
aileenn
Mother of Cats

Szatą, tego się chyba nie da ogarnąć

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:55   #4757
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Szatą, tego się chyba nie da ogarnąć
Nie da sie, boje się każdego dźwięku telefonu.

Stary 2014-02-18, 11:03   #4758
Murszafka

Trzymaj się Szatanko, nie wiem, co więcej mogę powiedzieć...

Stary 2014-02-18, 11:12   #4759
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Trzymaj się Szatanko, nie wiem, co więcej mogę powiedzieć...

Stary 2014-02-18, 11:42   #4760
Spoora
Zakorzenienie

Szatanko
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:53   #4761
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Szatanko

Chyba rozwaliłam wątek sorry

Stary 2014-02-18, 12:12   #4762
neska951
Zakorzenienie

Elo snad Calypso Christiane Celle Calypso Figue

idę ponadrabiać

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
r

ja nie wierze bo wiem ze wyglada inaczej, od narzedzi, poprzez metody
do materiałów i środków ochrony.

tzn bedzie wyglądało podobnie jak to za 450 zł
Sposób na zracjonalizowanie sobie 1500 zł za leczenie zęba.

-
Cytat:
po 2 są rózne doktryny psychologiczne i jak to neska pyała po co testowac?
no jak po co? po to by sie przekonac czy cos pozytywnego z tego nie wypłynie dla nas.
Jak toś ma problem psychologiczny powinien udać się z tym do lekarza a nie szukać sam diagnozy. Można w ten sposób zrobić sobie krzywdę.

SzatAnka71 Bardzo mi przykro ... Bardzo trudna sytuacja

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Zapodaj linka , szukam czegoś takiego do leginsa

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-02-18 o 12:10
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:15   #4763
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Szatanko
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:16   #4764
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

1.to nie analiza , tylko stwierdzenie faktów w takiej formie w jakiej to zostało podane , są to tylko sensacyjki prasowe ,a nie rzetelne informacje naukowe .
2.rudzi mają słabą tkankę łączną z powodu marnego kolagenu i dlatego mają słabe naczynia i mocno krwawią , położnicy strasznie się boją z tego powodu naturalnie rudych rodzących , bo bardzo często są ciężkie powikłania spowodowane krwotokami , a niska produkcja melaniny czy wręcz albinizm często łączą się z wadami wrodzonymi - jakiś defekt genetyczny .
1 no jak nie analiza

2 tzn jestem trochę mutantem
Stary 2014-02-18, 12:17   #4765
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Ile ważna jest recepta na tabletki anty? Tydzień czy miesiąc?
Stary 2014-02-18, 12:25   #4766
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ile ważna jest recepta na tabletki anty? Tydzień czy miesiąc?
Standardowo obstawiam miesiąc, chyba że lekarz dopisał późniejszą realizację, na dole po prawej , bardzo często tak robią w przypadku antków.
Stary 2014-02-18, 12:26   #4767
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Sposób na zracjonalizowanie sobie 1500 zł za leczenie zęba.
Nie A w każdym razie nie tylko Naprawdę jest różnica pomiędzy leczeniem zębów na NFZ a w wypasionym prywatnym gabinecie - tak jak pisze Polly: narzędzia, materiały, czasami podejście do pacjenta.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-02-18 o 12:29
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:33   #4768
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Standardowo obstawiam miesiąc, chyba że lekarz dopisał późniejszą realizację, na dole po prawej , bardzo często tak robią w przypadku antków.
Dzięki
Stary 2014-02-18, 12:56   #4769
Redhaired Witch
Nindżopesz

Szatanko

Cytat:
Zapodaj linka , szukam czegoś takiego do leginsa
Do szpaczych butów czy narzutek? Buty już przelicytowane, mam spokój, a narzutki to były pojedyncze sztuki używane. Trzeba polować wpisując "czarn* asymetr*" lub "waterfall"

A propos butów, co powiecie o tych: http://www.zalando.pl/s-oliver-ankle...1c05b-802.html ?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:08   #4770
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Nie A w każdym razie nie tylko Naprawdę jest różnica pomiędzy leczeniem zębów na NFZ a w wypasionym prywatnym gabinecie - tak jak pisze Polly: narzędzia, materiały, czasami podejście do pacjenta.
no tak + czynsz za lokal niekiedy całą klinikę, pensja dla recepcjonistek,pielęgniar ek , firmy sprzątającej itp.
Mam w ustach plomby robione na nfz i plomby prywatne, nie różnią się one niczym z wyjątkiem tego że do pierwszej nfz dopłacił a dentysta nie musiał doliczać kasy za wyżej wymienione...Dodatkowo bardzo dla mnie podejrzane naciskanie na na leczenie kanałowe w gabinetach prywatnych, koszmar jakiś...
Kolejna różnica czas oczekiwania na nfz trza czekać.
Jak dal mnie tak wygląda różnica

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Szatanko

Do szpaczych butów czy narzutek? Buty już przelicytowane, mam spokój, a narzutki to były pojedyncze sztuki używane. Trzeba polować wpisując "czarn* asymetr*" lub "waterfall"

A propos butów, co powiecie o tych: http://www.zalando.pl/s-oliver-ankle...1c05b-802.html ?
Do narzutek chciałam a oki zaraz poszukam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości