Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 10:23   #3931
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
meneq, nie no ja rozumiem, sama mi powiedziała, jak byłam w ciąży, że mam przyjść po skierowanie i zaczniemy szukać przyczyny zabolało mnie tylko to godzinne opóźnienie

bokeh, jakaa figrua!!!!!!!!!! sukienka śliczna!!! a czemu twarz ucięłaś?
ja ja figura.... brak cycków i nadrabianie dupa ale mimo, że paski jakos ta sukienka fajnie wyszczupla mam wrazenie. twarz niewyjściowa.

dzieki dziewczyny
Stary 2014-02-18, 10:24   #3932
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45204608]eeee gdzie wy tyle macie, przed chwilą 5 osób było
[/QUOTE]
Może się wystraszyły i uciekły

Bokeh śliczna sukienka.

My idziemy 1 marca na imprezę z krwiodastwa ( bo mój Tż honorowy członek ) i oczywiscie problem będzie z fryzurą, bo do fryzjera u siebie boję się chodzić
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:28   #3933
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

ja ostatnio z nią pisałam, Julcia absorbująca a Cała nas na pewno podczytuje

Czytam cały czas na bieżąco jak szpieg.
U nas 12 zębów dwa w drodze i problemy osobiste. Tyle na szybciora. A Julasa to każdy widział na fb

Miłego dnia i dużo słoneczka!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:30   #3934
bokeh
Zakorzenienie

Ifwka, a macie tylko jednego fryzjera?

Ja muszę sobie znaleść jakąś fryzure fajna bo chce upiąć na to wesele. macie może jakies inspiracje?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Czytam cały czas na bieżąco jak szpieg.
U nas 12 zębów dwa w drodze i problemy osobiste. Tyle na szybciora. A Julasa to każdy widział na fb

Miłego dnia i dużo słoneczka!

Stary 2014-02-18, 10:37   #3935
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq, nie no ja rozumiem, sama mi powiedziała, jak byłam w ciąży, że mam przyjść po skierowanie i zaczniemy szukać przyczyny zabolało mnie tylko to godzinne opóźnienie

bokeh, jakaa figrua!!!!!!!!!! sukienka śliczna!!! a czemu twarz ucięłaś?
Wiesz pewnie, dlaczego bylo opoznienie? Bo lekarz poswiecil pacjentowi wiecej niz 3min...

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Fajnie Ci, ja coś pokombinuję albo kupię i będe liczyć że do lata Oli schudnie

Wogóle dużo mają fajnych spodni i leginsów ale takie jakies płytkodupce wszystko.

No popatrz, a mają srebro indywidualne i braż grupowy
Moja np chtupka wpycha ile wlezie do buzi i potem memła memła az zmemła.
Ale jak to ma byc sport popularny w moim rejonie, jesli raz na 120lat spada 6cm sniegu i dogorywa przez 5h?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45204608]eeee gdzie wy tyle macie, przed chwilą 5 osób było

o ile pamiętam to 77cm, 7,7kg

Cudowna![/QUOTE]

Dzieki, czyli porownywalnie

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
oczywiście robię to - ale po wypluciu już nie chce niczego, w żadnej ilości..;/

ślicznie
Do ust sama jej tez nie wlozysz. Naprawde masz baaardzo ciezki przypadek, ale my Ciebie wszytkie dopingujemy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:38   #3936
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, super.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:40   #3937
ILLUSION
Wtajemniczenie

Bokeh, super sukienka i ślicznie wyglądasz w niej
Stary 2014-02-18, 10:44   #3938
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ifwka, a macie tylko jednego fryzjera?
No nie jednego ale jakoś żadnemu niedowierzam. Ja tak mam że mam jednego ulubionego i do innych boje się iść, a teraz nie po drodze mi do mojego.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale jak to ma byc sport popularny w moim rejonie, jesli raz na 120lat spada 6cm sniegu i dogorywa przez 5h?
No tak
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:45   #3939
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz pewnie, dlaczego bylo opoznienie? Bo lekarz poswiecil pacjentowi wiecej niz 3min...

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Dzieki, czyli porownywalnie

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Do ust sama jej tez nie wlozysz. Naprawde masz baaardzo ciezki przypadek, ale my Ciebie wszytkie dopingujemy
Ani podawanie do ręki wtredy nie skutkuje, ani kawałków do dzioba. Kręci głową na nie i odpycha mi rękę.

A teraz dziwnie - właśnie gotuję makaron penne.. bo poszła do spiżarki, wygrzebała paczkę makaronu i krzyczy "am am am!!" - przyniosła mi to na kolana, "am am am", no to biorę, wode nastawiam w czajniku żeby było szybciej.. bo wrzask dziki i pisk.. ciekawe czy zje jak już się ugotuje..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:46   #3940
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ani podawanie do ręki wtredy nie skutkuje, ani kawałków do dzioba. Kręci głową na nie i odpycha mi rękę.

A teraz dziwnie - właśnie gotuję makaron penne.. bo poszła do spiżarki, wygrzebała paczkę makaronu i krzyczy "am am am!!" - przyniosła mi to na kolana, "am am am", no to biorę, wode nastawiam w czajniku żeby było szybciej.. bo wrzask dziki i pisk.. ciekawe czy zje jak już się ugotuje..
Kciuki!
Stary 2014-02-18, 11:00   #3941
LadyWhisper
Zakorzenienie

debrah, kciuki!

meneq, ale wiesz, to jest klinika prywatna, placimy za to ponad 100zl/mies, na kazdego pacjenta jest przewidziane pol godz, przyjezdza sie na konkretna godzine, no kurcze, chyba mam prawo wymagac trzymania sie choc plus minus terminu?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 11:05   #3942
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ostatnio na facebooka dodałam zdjęcie, pewnie o to Ci chodzi - nazwałam to budyniem, ale to był serek waniliowy zmiksowany z żółtkiem i mięsem. Ale zjadła.

Ale do zwykłego budyniu możesz dodać żółtko bez problemu.
Omajgad
Juz doczytalam dlaczego tak

Cytat:
Masakra młoda jak jużź coś wsadzi do buzi to pomemła, a potem wpakowuje do buzi palce obu rąk, wydłubuje rozmemłane jedzenie i siup na podłogę...
U nas tak jest jak je cos mocno grudkowego...

Cytat:
dziecię śpi, alleluja, taki ma humorek od rana, że
High five

bokeh, fajna kieca
Gdzie i za ile, bo przegapilam?

Boszzzzzz, ja musze kupic cos na chrzciny, a nie cierpie ostatnio zakupow :/

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-18 o 11:06
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:19   #3943
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Omajgad
Juz doczytalam dlaczego tak

U nas tak jest jak je cos mocno grudkowego...

High five

bokeh, fajna kieca
Gdzie i za ile, bo przegapilam?

Boszzzzzz, ja musze kupic cos na chrzciny, a nie cierpie ostatnio zakupow :/
w h&m za 129... była jeszcze fajna dresowa jakby taka, za 79 ale za długa, musiałabym skracac ... a to bez sensu

Ja tez śerdnio lubie teraz zakupy, tzn niby lubie ale nic nie umiem wybrać. Kiedyś sie umialam fajnie ubrać a teraz jakoś tak niedbale i jak chłopak sie ubieram

Lady, tez bym się wkurzyła z aopóxnienie w medicover. Mogli dac znac że jakis problem
Stary 2014-02-18, 11:26   #3944
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
20 - 1 - 5
pasuje pasuje, ale ostatnio się parę razy zdarzyło, że butla była 20 - 1 - 2 - 4 - 5 :P i tu się martwiłam, tak jak dzisiaj jest okej
uff !bo już myślałam że takie Ci nie pasują i przyznam szczerze że mnie zdziwiło dlatego profilaktycznie pytam

Włączyłam laptop w celu nadrobienia filmików i napisania wpisu na blog i co? Nawet palcem nie ruszyłam,mój dzieć bardziej go potrzebował jak ja więc musiałam wyłączyć i dalej jestem na tel :/

Oskar od dwóch dni tak broi jak jeszcze nigdy-ku.wa no buszmen normalnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 11:36   #3945
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh no wlasnie zawsze dzwonili albo smsa wysylali albo maila ze cos a wczoraj taka niespodzianka no ale trudno, mlody poczarowal panie z recepcji pobuszowal jakos poszlo

sieklo mnie cholernie, chyba sie poloze spac, a jak sie poloze to kurde mlody wstanie i taka robota:p

Stary 2014-02-18, 11:50   #3946
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
debrah, kciuki!

meneq, ale wiesz, to jest klinika prywatna, placimy za to ponad 100zl/mies, na kazdego pacjenta jest przewidziane pol godz, przyjezdza sie na konkretna godzine, no kurcze, chyba mam prawo wymagac trzymania sie choc plus minus terminu?
To pomysl sobie, ze dobry uczynek zrobilas, bo ludzie za Toba w kolejce czekali juz tylko 33 minuty.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
uff !bo już myślałam że takie Ci nie pasują i przyznam szczerze że mnie zdziwiło dlatego profilaktycznie pytam

Włączyłam laptop w celu nadrobienia filmików i napisania wpisu na blog i co? Nawet palcem nie ruszyłam,mój dzieć bardziej go potrzebował jak ja więc musiałam wyłączyć i dalej jestem na tel :/

Oskar od dwóch dni tak broi jak jeszcze nigdy-ku.wa no buszmen normalnie
Co robi takiego? Yae podobnie ;-)
Stary 2014-02-18, 11:57   #3947
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
zazdroszczę

Witam się na dobre po weekendzie

STO LAT dla YAE i ANTONIA

My w sobote byliśmy w Rzeszowie, wogóle histerioza ze spaniem, od rana usnęła dopiero po 12 w samochodzie na pół godziny, przez to nie chciała wogóle mleka, zjadła tylko swój obiadek i z nami w barze: ciasto z pizzy + mięso. Jak bosko wyglądała jak tak siedziała za stołem i zajadała.
W niedzielę wybraliśmy się na spcer: 3,5km w jedną stronę a ja na mega wysokich obcasach bo płaskie kozaki się rozleciały. Dzisiaj jade kupić chyba nowe, Tż ma mi zasponsorować
Od niedzieli Oliwka próbuje sama chodzić, wygląda to tak że wstaje z krzesełka, uśmiecha się, zamyka oczy i przed siebie. Oczywiście liczy że ją złapię. I tym sposobem zrobiła sama już 3 kroczki.
Wczoraj cały dzień byłyśmy same. Wstała przed 6 , ja byłam ledwo przytomna, wzięłąm ją na zakupy, potem troszkę pospacerowałyśmy za rączkę po podwórku, o 13 usnęła na polu, spała 1.5 h, wzięłam ją do doamu na siku i chrupka i potem na "nożny" spacer chyba z 40 min. Taksię tym zmęczyła że od 18 kładała się w wózku i ledwo doczekała do kąpania. Usnęła 19:40 i tylko jedna pobudka o 3 na mleko. nmie iwem tylko o której rano wstała bo jeszcze nie dzowniłam do mamy
Dziewczyny wrzuce Wam jutro sukienki jakimi dysponuje na roczek w zawrotnej liczbie 3, doradzicie ??
A i byłam w pepco, nowa "kolekcja" już jest i po wypłacie kupię parę rzeczy na lato. Swoją drogą dziwne tam rozmiary mają, pisze że na dwa lata spodenki/leginsy a za chiny bym Oliwki nie dała rady w to ubrać.

Meneq świętujecie w Japoni medela w skokach??
w pepco są strasznie dziwne rozmiary jak dla mnie. czasem jak patrzę takie maleństwo a na metce, że na 2 lata;p
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Właśnie siedzę u gina. Kobiecie tu przed chwilą wody płodowe zaczęły odchodzić... pogotowie jechało pół godziny !! Już myślałam że tu zacznie rodzic

Wysłane z mojego GT-I8160
ale emocje!
Cytat:
jeszcze sukienka, taka o, na żywo chyba lepiej wygląda chciałam taką zwykłą żeby potem móc ja jeszcze wykorzystac

śliczna sukienka i ta figura

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:25   #3948
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Właśnie siedzę u gina. Kobiecie tu przed chwilą wody płodowe zaczęły odchodzić... pogotowie jechało pół godziny !! Już myślałam że tu zacznie rodzic

Wysłane z mojego GT-I8160
OMG!!!!

Bokeh - super sukienka! a co do braku glowy - toc jest obok na zdjeciu troche wyobraźni dziewczeta!

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
A Julasa to każdy widział na fb
!
smieszne, bardzo śmieszne!

Kubex normalnie powoli wybudzalby sie o tej porze z drzemki, a dzis co? bawi sie w najlepsze na dywanie i nawet nie ziewnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:26   #3949
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
w h&m za 129... była jeszcze fajna dresowa jakby taka, za 79 ale za długa, musiałabym skracac ... a to bez sensu

Ja tez śerdnio lubie teraz zakupy, tzn niby lubie ale nic nie umiem wybrać. Kiedyś sie umialam fajnie ubrać a teraz jakoś tak niedbale i jak chłopak sie ubieram

Lady, tez bym się wkurzyła z aopóxnienie w medicover. Mogli dac znac że jakis problem
Czyś ty całkiem zgłupiała?
Zawsze masz bardzo fajny, przemyślany look, ja uwielbiam na ciebie patrzeć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 12:31   #3950
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Czyś ty całkiem zgłupiała?
Zawsze masz bardzo fajny, przemyślany look, ja uwielbiam na ciebie patrzeć
no ale gdzie ostanio mnie widziałaś?:P ostatnio malo mnie na zdjęciach serio ubieram jakieś spodnie boyfriendy, i oversize swetry, niby czuje sie w tym wygodnie ale wiem że nie wyglądam za specjalnie... Ale jakoś nie umiem się teraz ubrac tak ładniej... nie wiem.

dziewczyny od kiedy dziecko może wędzoną rybę na gorąco?? bo kupiłam sobie lososia dałam skosztowac Hani i tak jej skamowało, no ale nie wiedziałam czy moge i potem tak bidulka płakała, że jej więcej nie dałam. Kupię dziś normalna i zrobie w piekarniku, ale zastanawiałam się własnie od kiedy może taka inną.
Stary 2014-02-18, 12:34   #3951
mala_19kw
Zakorzenienie

Sto latek dla naszych maluszków Yae i Antonia

Meneq- skacze po wszystkim jak małpa (dosłownie). Wdrapuje się na fotele,krzesła,łóżka w całym domu. Z naszych foteli próbuje wejść na parapet Wchodzi na ławy w pokojach,stół w kuchni.
Jakby tego było mało to łapie się za poręcz łożeczka i próbuje do niego wejść zadzierając nogi na szczebelki. Oprócz tego wchodzi na stolik edukacyjny i sobie na nim siada (wczoraj bateria mi padła w tel bo miałam wam zdjęcie zrobić i pokazać). Prawie tak cały dzień
Przechodzi pod swoim krzesełkiem do karmienia za fotel po to żeby dostać się do cukierniczki
Teraz dałam mu chwilę i w ciągu 2 minut,opróżnił moją kosmetyczke,porozrzucał podpaski,wyjął suszarke do włosów i wziął się za ubrania.

W ogóle ostatnio ma manie chowania wszystkiego. Ostatnio zawzięcie chowa karty czu-czu pod dywan i jak zobaczy że mu wyjęłam chowa je tam spowrotem
Niedawno siedział w łożeczku to pod materac schował książkę,butelkę wody i swój but
Jest niesamowity po prostu
Jeszcze dodam że wstał dziś o 6 z wielkim płaczem i spał tylko dzisiaj pół godziny,ja jestem już nie żywa
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-02-18, 12:41   #3952
Debrah
Zakorzenienie

Co do makaronu..ugryzła ze 3 razy, potem wsadziła jedną rurkę całą do buzi, podziamgała, wypluła kawałki i zaczęła rzucać jedzeniem. I koniec, tyle w temacie;/

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Bokeh: no ale jest zima, ciężej się wysilić ja jakiś kobiecy look, wiosna się zbliża to też więcej się chce i jest inaczej.
Ja też chodzę w koło macieju w oversizach teraz ale chociaż się uczeszę i oko zrobię i już mi lepiej.

Znowu sobie dąłam u fryzjera wygolić głowę z boku i z tyłu, śmiesznie szybko się teraz głowę myje:d
Stary 2014-02-18, 12:52   #3953
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no ale gdzie ostanio mnie widziałaś?:P ostatnio malo mnie na zdjęciach serio ubieram jakieś spodnie boyfriendy, i oversize swetry, niby czuje sie w tym wygodnie ale wiem że nie wyglądam za specjalnie... Ale jakoś nie umiem się teraz ubrac tak ładniej... nie wiem.

dziewczyny od kiedy dziecko może wędzoną rybę na gorąco?? bo kupiłam sobie lososia dałam skosztowac Hani i tak jej skamowało, no ale nie wiedziałam czy moge i potem tak bidulka płakała, że jej więcej nie dałam. Kupię dziś normalna i zrobie w piekarniku, ale zastanawiałam się własnie od kiedy może taka inną.
Wedzona jest slona, polecam sparzyc wrzatkiem i wtedy dac troche

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 12:53   #3954
karusia_2007
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45203158]daję, wyżera moje płatki, męża płatki, siostry płatki :Brzydal:
naleśników nie lubi

Ode mnie też, dla Antonia i Yae najlepsze życzenia

Kubek do tej herbaty?

u nas syrop np. hydroxyzyna, tzn to uspokajająco - nasenne, Agatka miała przepisane gdy noce koszmarne były, ona budziła się i 3h potrafiła buczeć "nie chcę lulu" :/ podałam raz, było tylko gorzej, olałam. A podałam bo ona już tak niewyspana była, że szok.

eeee czemu takie dziwne połączenie?

spokojnie,. u leworęcznie piszącego dziecka to nic dziwnego

(ja prócz oligowca jestem wczesnoszkolna, od tego zaczynałam ).

Polecę ci ćwiczenia - normalnie do kupienia, powinny być też na portalu na ch.

http://harmonia.edu.pl/pl/c/%E2%80%A2-leworecznosc/54

popatrz tam też na tę ostatnią pozycję, ukośnie ułożona liniatura, może być dobrym pomysłem - możesz na kompie sama zrobić

i tu popatrz:

http://www.reedukacja.pl/default.asp...=102&subpage=1

a te książkii "Lewa ręka rysuje i pisze" naprawdę dobre są

Bardzo polecam nasadkę Tymichowej, różne rozmiary są. I nie pióro, niech młoda najpierw opanuje choćby pisanie ołówkiem, wiem, że pióra dla leworęcznych są, ale jednak pióro się zamazuje.

Młoda teraz jako 6latek do szkoły idzie?

Tak jak nam (ale jak pisałam, nie lubi, więc dziamga tylko) na odrobinie słoniny. Zawsze mam zamrożony kawałek w lodówce.

jestem, jestem jakoś mi tak czas leci ostatnio, a wczoraj to usnęłam potem na chwilę wlazłam...

Okienko mam teraz.[/QUOTE]
Szajka dziekuję Ci bardzo Jak znajdę trochę wolnej kasy to się w to zaopatrzę w przyszłym miesiącu.
Nie, idzie normalnie starym systemem, bo ona z paxdziernika jest więc prawie cały rok w plecy. O naukę w sumie się nie obawiam, bo nieźle sobie radzi z pisaniem, liczeniem itp ale ona kurde taka wrazliwa mega jest i się boję, że emocjonalnie nie da sobie rady.

Matko ale zmachana jestem. nie ma jeszcze drugiej a ja już ledwie zipie od rana nic tylko. Wczoraj zadzwoniła ciotka( ta co jej mąż zmarł) i chciała żebym pomogła zrobić ciasta na stypę. Więc od rana ogarnęłam zakupy, trzasnęłam 3 placki i babeczki, tż obiadek a teraz zdycham i dopiero za sniadanie się biorę.

Nadrabiać będę wieczorem jak maluchy pójdą spać. Tż na drugą zmianę to mam trochę czasu tylko dla siebie
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:56   #3955
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Sto latek dla naszych maluszków Yae i Antonia

Meneq- skacze po wszystkim jak małpa (dosłownie). Wdrapuje się na fotele,krzesła,łóżka w całym domu. Z naszych foteli próbuje wejść na parapet Wchodzi na ławy w pokojach,stół w kuchni.
Jakby tego było mało to łapie się za poręcz łożeczka i próbuje do niego wejść zadzierając nogi na szczebelki. Oprócz tego wchodzi na stolik edukacyjny i sobie na nim siada (wczoraj bateria mi padła w tel bo miałam wam zdjęcie zrobić i pokazać). Prawie tak cały dzień
Przechodzi pod swoim krzesełkiem do karmienia za fotel po to żeby dostać się do cukierniczki
Teraz dałam mu chwilę i w ciągu 2 minut,opróżnił moją kosmetyczke,porozrzucał podpaski,wyjął suszarke do włosów i wziął się za ubrania.

W ogóle ostatnio ma manie chowania wszystkiego. Ostatnio zawzięcie chowa karty czu-czu pod dywan i jak zobaczy że mu wyjęłam chowa je tam spowrotem
Niedawno siedział w łożeczku to pod materac schował książkę,butelkę wody i swój but
Jest niesamowity po prostu
Jeszcze dodam że wstał dziś o 6 z wielkim płaczem i spał tylko dzisiaj pół godziny,ja jestem już nie żywa
Wow, Yae ma starszego brata, u nas jest to samo, ale wlasnie dzieki temu mam duzo czasu dla siebie.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Szajka dziekuję Ci bardzo Jak znajdę trochę wolnej kasy to się w to zaopatrzę w przyszłym miesiącu.
Nie, idzie normalnie starym systemem, bo ona z paxdziernika jest więc prawie cały rok w plecy. O naukę w sumie się nie obawiam, bo nieźle sobie radzi z pisaniem, liczeniem itp ale ona kurde taka wrazliwa mega jest i się boję, że emocjonalnie nie da sobie rady.

Matko ale zmachana jestem. nie ma jeszcze drugiej a ja już ledwie zipie od rana nic tylko. Wczoraj zadzwoniła ciotka( ta co jej mąż zmarł) i chciała żebym pomogła zrobić ciasta na stypę. Więc od rana ogarnęłam zakupy, trzasnęłam 3 placki i babeczki, tż obiadek a teraz zdycham i dopiero za sniadanie się biorę.

Nadrabiać będę wieczorem jak maluchy pójdą spać. Tż na drugą zmianę to mam trochę czasu tylko dla siebie
Superwoman!
Dzk za zaproszenie.
misiael Tobie rowniez
Stary 2014-02-18, 12:58   #3956
LadyWhisper
Zakorzenienie

młody śpi prawie 4 godz

Stary 2014-02-18, 13:07   #3957
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
młody śpi prawie 4 godz
wow... a jaka nocka była?
Moja dla odmiany nie śpi wcale.
Stary 2014-02-18, 13:13   #3958
LadyWhisper
Zakorzenienie

poszłam i obudziłam bo masakra.

Zasnął o 21 wstał 7.30. Mleko o 1 i 5

Stary 2014-02-18, 13:27   #3959
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
młody śpi prawie 4 godz
A Wy juz macie jedna drzemke? Moze sie przestawia?
Stary 2014-02-18, 13:33   #3960
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, Yae ma starszego brata, u nas jest to samo, ale wlasnie dzieki temu mam duzo czasu dla siebie.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Superwoman!
Dzk za zaproszenie.
misiael Tobie rowniez
Jeśli o czas chodzi to o ile wiem że nic sobie nie zrobi to ok może łobuzować ale jak widzę co on wyprawia na fotelu to się pode mną nogi uginają
Wszystko robi tak szalenie szybko że boję się żeby sobie czegoś nie zrobił. Ale (właśnie miałam Ci już ostatnio mówić) widzę że Ty opanowana jesteś pod tym względem, jak Yae wdrapywała się na materac to nie zareagowałaś w momencie w którym ja już bym ją stamtąd ściągnęła

Oskar śpi-idę pranie wieszać i coś zjeść.

Bokeh-fanzolisz jak potłuczona Śliczna kobietka z Ciebie i nie wiem o co Ci się rozchodzi w tym momencie

Debrah-dawaj dawaj fote fryzka
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości