|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Wrr.. głupia aplikacja mi nadal nie działa!!
Miss obym tylko klientów miala ![]() zdecydowałam, że na chrzciny nie robię dwóch dań, tylko coś a'la bogracz. Takie jednogarnkowe: dużo mięska, papryki, pomidorów, ziemniaków, cukinii i dyni. Nie mam ochoty smażyć kotletów i moze jeszcze piec mięs w piekarniku na przemian z plackami... |
|
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to KRAKOW I OKOLICE -robimy spotkanko? A-apka działa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z jakiego mięska robisz takie coś?Mao też mi brakuje czasem tamtych chwil ![]() Dziś się nudziłyśmy ![]() https://plus.google.com/114486988740...ts/Agw6D7A6YEL |
||
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś ze 3 tyg. temu bardzo martwiłam sie ze Kacper nie chce trącać zabawek, lewą ręką prawie wcale... i zaczełam mu tą rączkę "otwierać" -smyrałam, wkładałam zabawki.. no i wtedy zaczełam go macać i wymacałam dodatkową kośc, taką "wystającą" do strony dłoni tej wewnetrznej strony. Poleciałam do lekarza, oczywiscie do chirurga- ten zrobil ze mnie nienormalną, która WYBIŁA dziecku palec, no dało sie wytłumaczyć ze nic nie zrobiłam [przeciez musiałby plakać niesamowicie] no i on wysłał mnie do innego chirurga i terazwłasnie mamy iść do tego chirurga. mieliśmy isc teraz w pt ale przesunęli nam na 11. Napisał mi na tej informacji do lekarza - naddatek kostny- bo nie wiadomo czy ktoś coś mu zrobił [podejrzewali w szpitalu ale przeciez nikt sie nie przyzna, a kośc mogła po prostu nie wejść na swoje miejsce i tak zsotała] czy tak sie urodzil bo ja dopiero teraz to zauważyłam. Gdyby to było od urodzenia to znaczy ze jest za dużo kości w rączce. Co z tym zrobią nie mam pojęcia. No zmartwiłam sie, bo ten chirurg pierwszy powiedził ze do roku nie mozna robić prześwietlenia Cytat:
![]() Domii- rozkręcamy! ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Mi sie podobają te zdjęcia : http://deser.pl/deser/51,111858,15315128.html?i=0 I zastanawiam sie czy nie zrobić Kacperowi D:
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem jak najbardziej za ale myślę że jakoś może w kwietniu? Żeby dzieciaczki były większe, bo np Tomcio Sorento to jeszcze okruszek przy naszych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4718 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kacpes meżnieje czyżby mama w ciaży zcytałą 50 twarzy greya?Cytat:
dla zuzi za kolejną miesiecznice![]() Powinnam twoją prace pokazac mężowi, może by coś zrozumiał ![]() DZiękuje wszystkim za życzenia zdrowia dla Liwki. Choć dziś w prawdzie pierwszy raz bylam na nią zła bo wypluła mi cały antybiotyk A dziś 5 miesięcy kończy także WiTUŚ Najlepszego maluchu---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- I imprezujemy też z okazji kolejnych miesięcy ![]() Kamilek,Aleksandra, Nikola, Pola,Nina , Zuzia, Michał ,Wituś
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Napewno przejdzie Liwce,a myślę że teraz jej po prostu normalnie podaj następną dawkę jak będzie pora.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Dziewczyny musze jechać po te body z krótkim rękawem dla Zuzy, gdzie polecacie? pepco,h&m,5 10 15,c&a? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby tu zajrzeć, a jak już znajduję to trudno się wbić. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, dzieciaczki zdrowe i pięknie się rozwijają. Moja Amelcia to istny skarb Co najlepsze to zasypia sama. Odkładamy ją do łóżeczka, włączamy karuzelę (jest nią oczarowana ), parę minut i śpi. Koniecznie musi być obok niej pielucha tetrowa. Trzyma ją w rączkach i się nią owija Rano jest bardzo spokojna, pod wieczór trochę marudzi. U mnie raz dobrze, raz źle. Powoli dochodziłam do siebie po operacji, a tu parę dni temu zaczął mnie pobolewać brzuch tuż obok blizny. Strasznie się boję, że coś jest znowu nie tak ![]() Niunia |
|
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
A i miałąm pisać o tych skokach. Ja nie wiem co to są skoki, Liwia mnie oszczędza ALE popatrzyłam raz na tą mapę skoków i wiecej na nią nie patzryłam zeby się nie nakręcać. Może tak to działa. Dziecko coś zrobi a wy od razu wmawiacie skok?
Napisałam to tak ze sama nie weim czy to am sens, chodzi o to że moze za bardzo nakrecacie się tą mapką. Jak myślicie? czy autosugestia w tym jest? a i oczywiście biore poprawkę an to że sa różne dzieci.
|
#4722 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 3 miesiące dla Zuzi i dobrze, że dała się mamusi wyspać. Przynajmniej mamusia teraz ma dużo siły. ![]() Jaka z niej terminowa dziewczyna, urodzona w terminie i jak pięknie rośnie na mamusi mleczku. Właśnie Zosia nadal dzisiaj jest marudna. Już teraz nie wiem czy to jest skok, bo akurat by pasowało ten 11-12 tygodnia czy ona po prostu strasznie wymusza noszenie na rączkach, bo wtedy jest troszkę spokoju, ale też nie długo. A teraz zostałam z nią sama aż do jutra do południa, bo mąż ma jakieś dziwne zajęcia w pracy. ![]() Dietę dziecka można rozszerzać już od 4miesiąca, czyli Wy już za miesiąc możecie coś wprowadzić. Dlaczego mówisz, że Wam zostały do tego czasu 3 miesiące? Cytat:
Cytat:
Wystarczy aby każda z nas się częściej udzielała, a nie zawsze jest to możliwe.Cytat:
Fajnie, że odwiedzi Was koleżanka z dzieciątkiem, przynajmniej sobie troszkę poplotkujecie, mi właśnie brakuje takiego spotkania ze znajomymi i plotkowania przy kawce. Mi cały czas brakuje czasów ciążowych. Wszystko było wtedy takie piękne i proste. Czułam się wspaniale, podobałam się sobie, wyczekiwałam na mojego maluszka, rozkoszowałm się każdym kopniaczkiem i rosnącym brzuchem, postokroć oglądałam zdjęcia USG, a teraz jakoś mi tak smutno bez tego wszystkiego. Oczywiście ogromnie się cieszę, że mam Zosie już przy sobie i mogę ją przytulić i ucałować, ale czasem to wszystko mnie przerasta, szczególnie w takie dni jak dziś, gdy Mała marudzi, nawet ani razu się nie uśmiechnęła i nie ma mi kto pomóc, bo mąż w pracy. Ale następnego dnia wychodzi słońce i Mała wita mnie pięknymi uśmiechami i zapominam wtedy o wszystkich złych chwilach.
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko- czytałam, a to ma jakieś znaczenie?
ja podawałam powoli strzykawką taką zaiwesine, nie wiem.. moze i u WAS pomoze? Co do skoków- myslę ze masz troche racji, ja nie zaglądam do póki przez jakiś czas nie mogę odszukać swojego Kacpra. Teraz zachowuje sie jak przy skoku, ale skoku nie ma- ząbki :/ Za to ten 5 tygodniowy czy ile on to tam był- pierwsze 2 tygodnie to lajcik nawet ne pwiedziałabym ze to skok, potem tydzień kosmos, a potem zamiennie ale nie najgorzej Myslę ze jest w tym coś, w tych skokach, Kacper po tych gorszych dniach zawsze czymś nowym mnie zaskakuje no ale wiadomo, jak ktoś przeczyta : o dzisiaj moje dziecko ma skok! to nawet to ze bedzie zmęczone zabawą i nie bedzie umiało zasnąć będzie sie z tym wiazac. też trzeba do tego z dystansem podchodzić MIss- patrysia kp wiec TEORETYCZNIE powinna rozpocząć rozszerzeani diety po 6miesiacy ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- a moze zrobimy na peirwszą strone: najpiękniejsze momenty ciąży? i każda w poście cos opisze. ?
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Miłek oszalał. Nic tylko mam go rozśmieszac.
![]() Mao - racja. A ja mam w kwietniu urodziny ![]() Beatka - zgadzam się z tym o skokach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy myslicie ze biznes zapałkowy [z zapałek np .szkatułki] wypaliłby ? kupowali by ludzie?
|
#4726 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak to jest teraz z tym rozszerzaniem diety. Bo gdzieś słyszałam, że jak się karmi piersią to po skończonym 6 miesiącu. Mnie to się późno wydaje. Kubie rozszerzałam od 5 miesiąca i wtedy też powoli raz na tydzień wymieniałam jakieś karmienie na mm. Bo chciałam skończyć laktację naturalnie bez tabletek i udało się to. I do tego chciałam jeszcze pierwsze pokarmy wprowadzać pod osłoną mleka matka (on też był alergik). Myślę, aby podobnym tropem iść teraz przy Poli. A wy będziecie 6 miesięcy czekać? |
||||
|
|
|
#4727 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja szykuję się na przyjści koleżanek, przyjdą 3. Dwie jeszcze Liwki nie poznały
![]() Będę plotkowaććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććcc a cioteczki bedą bawić, tzreba wiedzieć jak się ustawić![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
a ja jestem za za tymi najpiękniejszymi momentami, takei wspominajki wtedy też sexu mi sie chciało co do twojej LEKTURY to ma u mnie harry Potter się sprawdził, a Kacper nnonono : :
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-02-18 o 15:54 |
|
|
|
|
#4728 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(Cytat:
też muszę pomyśleć nad jakimiś, tylko z marudką nie wiem czy da radę, a chciałabym potem pooprawiać w ramki :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale Niunia słodziaszna
|
|
|
#4729 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajny pomysł z tym bograczem - wystarczy wszystko pokroić, wrzucić do gara i dusić i najważniejsze można zrobić dzień wcześniej a potem tylko odgrzać. Do tego możesz podać jakieś mięsko, chlebek i będzie git. A na stół jakąś sałatkę, ciasto, wędlinę i sery i impreza gotowa. Wszystko będzie super! Ja nie Kraków ani okolice, ale myślę, że można by pomyśleć nad jakimś spotkaniem jak już będzie trochę cieplej i nasze dzieciaczki będą większe. Najwięcej z nas jest chyba ze śląska. Cytat:
![]() Cytat:
Te zdjęcia to już prawdziwe dzieła sztuki! Są wspaniałe! Cytat:
Już niedługo wróci całkiem do zdrowia i nie będą potrzebne żadne antybiotyki a tym bardziej zastrzyki.Wituś! za 5 miesięcy! także dla pozostałych dzieciaczków świętujących miesięcznice! Tylu mamy jubilatów to i bibka będzie niezła! Cytat:
dla grzecznej i pięknej Amelci!Oszczędzaj się po tej operacji i nie przemęczaj żeby nie było żadnych powikłań. Cytat:
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Zdążyłam wszystko nadrobić, ale akurat mała się obudziła ![]() Przebieram ją i lecimy na spacerek Po przedpołudniowym koncercie pospała 2h to mogłam odsapnąć uff... Zajrzę później |
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miss- ze slaskai malopolski nJWIECEJ, ALE MOZNABY SIE RAZE, SPOTKAC gdzies po srodku zeby kazda miala latwo dojechac;p
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się pomysł z tymi najpiękniejszymi momentami ciąży.
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
hahaha,chyba nie chce by maly był greyem
;p msam ochote na cos taniego dobrego, pomysły? deser;p ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Zaraz się biorę za czytanie. Zęby u nas idą!!!! U mnie znaczy się... Ósemka
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że nie ósemka u bobasa, bo byłby problem
|
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
Mao ja bym pepco darowała
Ryba trzymam kciuki, żeby z rączką było wszystko ok A foty z deseru widziałam, ale jak kilka spinaczy przypiąć mogłam, tak tego to by mi się zdecydowanie nie chciało. Roboty chociaż efekt rewelka Łoooo Ktosiula dobrze, że masz pewnie w domu bobodent ![]() Beatka miłych ploteczek Ryba ja wczoraj wylizałam miskę po makówkach a na weekend mam w planie niby pączki z twarogiem więcej pomysłów nie mam
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aco do pączków- na tłusty robie z ziemniakow oraz faworki ![]() a dzis na deserek, jabłka w cieście bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Melduję, że wracam do żywych! Katar poszedł sobie precz, tylko ja mam otarty do krwi nochal szczęście w nieszczęściu, ze moi panowie nic ode mnie nie załapaliRybko Kacperek jest boski! ![]() Nasturcjo to ładnie Cię wystawiły obie mamuśki my też robiliśmy w domu, ale mieliśmy 15 os+ 5 dzieci (w tym dwa niemowlaki). Część potraw zrobiła moja mama, część ja, resztę teściowa, więc miałam luz.Komorowska zazdroszczę wypadu do fryzjera, ja też już dawno nie byłam a nieprzespanej nocki- szczerze współczujęMao też wspominam te wspaniałe chwile ale może kiedyś, kto wie? Tż marzy jeszcze o córeczce![]() Miki jaka mała księżniczka Beatko coś jest w tym co piszesz, podobnie ja nie lubię czytać w ulotce o skutkach ubocznych leku, bo przeważnie mam zaraz wszystkie te objawy ![]() Anulka bombowe! Mam nadzieję, że mocno nie wirowałaś tego pranka?
Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-02-19 o 16:56 |
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z dzieckiem na rękach
Ale miałam zagawozdke który tytuł wybrać ![]() Dziś nas cały dzień nie było w domu, jak wybyłyśmy na miasto zaszłam do teściów, później jak z małą szłam już do domu tak mi płakała po drodze że z powrotem wróciłam do rodziców, a ta tylko jak doszłam, to przestała i zasnęła Mała zołza ![]() W ogóle to dziś od rana biegałam ze szmatą, a wróciłam do domu i stwierdziłam że zrobiłam gorszy syf niż przed sprzątaniem.Więc zaraz znowu łapię za szmatę.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

przynajmniej tym dzieciom, które są karmione piersią 

z jakiego mięska robisz takie coś?

dla zuzi za kolejną miesiecznice

my też robiliśmy w domu, ale mieliśmy 15 os+ 5 dzieci (w tym dwa niemowlaki). Część potraw zrobiła moja mama, część ja, resztę teściowa, więc miałam luz.
a nieprzespanej nocki- szczerze współczuję