Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 14:08   #4711
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Wrr.. głupia aplikacja mi nadal nie działa!!

Miss obym tylko klientów miala

zdecydowałam, że na chrzciny nie robię dwóch dań, tylko coś a'la bogracz. Takie jednogarnkowe: dużo mięska, papryki, pomidorów, ziemniaków, cukinii i dyni. Nie mam ochoty smażyć kotletów i moze jeszcze piec mięs w piekarniku na przemian z plackami...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 14:13   #4712
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

zdecydowałam, że na chrzciny nie robię dwóch dań, tylko coś a'la bogracz. Takie jednogarnkowe: dużo mięska, papryki, pomidorów, ziemniaków, cukinii i dyni. Nie mam ochoty smażyć kotletów i moze jeszcze piec mięs w piekarniku na przemian z plackami...
No i bardzo dobrze, możesz przygotować wcześniej, później tylko podgrzejesz. Podasz z chlebkiem i już
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 14:14   #4713
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze, możesz przygotować wcześniej, później tylko podgrzejesz. Podasz z chlebkiem i już :beer:
Dokładnie taki mam plan
A w ogóle to KRAKOW I OKOLICE -robimy spotkanko?

A-apka działa

Stary 2014-02-18, 14:40   #4714
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jak to co? Uciekający w niebyt cycek, świat bez cycka, cycek z którego nie leci mleko przynajmniej tym dzieciom, które są karmione piersią A tym, co karmione butlą to nie wiem

Miss Triss, właśnie chcę kupić oryginalne pampersy bo nie wiem jakie ona będzie chciała używać. Znam takie mamy, które tylko i wyłącznie oryginalnych pampersów używają.

ryba, właśnie dokopałam się do tego Kauflanda, tylko szkoda, że tam w promocji najmniejsze są 3. Chciałabym jej 2 kupić.

U nas możliwe, że jest skok, ale z tych takich sennych. Igula praktycznie po godzinie zabawy zaczyna marudzić na spanie. Teraz już drugą drzemkę z rana sobie robi. Mam nadzieję, że obudzi się przed 13 bo chciałabym wtedy na spacer jeszcze wyjść.
butelkowym, że mm zabrakło albo butla ma przeciek

Cytat:

z jakiego mięska robisz takie coś?

Mao też mi brakuje czasem tamtych chwil

Dziś się nudziłyśmy
https://plus.google.com/114486988740...ts/Agw6D7A6YEL

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 14:45   #4715
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Dziś się nudziłyśmy
Z szynki

Stary 2014-02-18, 14:48   #4716
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jak to co? Uciekający w niebyt cycek, świat bez cycka, cycek z którego nie leci mleko przynajmniej tym dzieciom, które są karmione piersią A tym, co karmione butlą to nie wiem

Miss Triss, właśnie chcę kupić oryginalne pampersy bo nie wiem jakie ona będzie chciała używać. Znam takie mamy, które tylko i wyłącznie oryginalnych pampersów używają.

ryba, właśnie dokopałam się do tego Kauflanda, tylko szkoda, że tam w promocji najmniejsze są 3. Chciałabym jej 2 kupić.

U nas możliwe, że jest skok, ale z tych takich sennych. Igula praktycznie po godzinie zabawy zaczyna marudzić na spanie. Teraz już drugą drzemkę z rana sobie robi. Mam nadzieję, że obudzi się przed 13 bo chciałabym wtedy na spacer jeszcze wyjść.
2.. hm nie widziałam nigdzie :/ ale ale... na tablicy widziałam 2 -80sztuk za 35 zł.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wpadam na szybcika bo mam masę spraw do załatwienia i obmyslenia

Ponadrabiam wieczorkiem.

Rybko
co to ten naddatek??????

Pogoda aż sie chce zyć.Piekne słońce!!!

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

co tutaj tak cicho?????halooo
Wiesz co, powiem od początku.
Jakoś ze 3 tyg. temu bardzo martwiłam sie ze Kacper nie chce trącać zabawek, lewą ręką prawie wcale... i zaczełam mu tą rączkę "otwierać" -smyrałam, wkładałam zabawki.. no i wtedy zaczełam go macać i wymacałam dodatkową kośc, taką "wystającą" do strony dłoni tej wewnetrznej strony. Poleciałam do lekarza, oczywiscie do chirurga- ten zrobil ze mnie nienormalną, która WYBIŁA dziecku palec, no dało sie wytłumaczyć ze nic nie zrobiłam [przeciez musiałby plakać niesamowicie] no i on wysłał mnie do innego chirurga i terazwłasnie mamy iść do tego chirurga. mieliśmy isc teraz w pt ale przesunęli nam na 11. Napisał mi na tej informacji do lekarza - naddatek kostny- bo nie wiadomo czy ktoś coś mu zrobił [podejrzewali w szpitalu ale przeciez nikt sie nie przyzna, a kośc mogła po prostu nie wejść na swoje miejsce i tak zsotała] czy tak sie urodzil bo ja dopiero teraz to zauważyłam. Gdyby to było od urodzenia to znaczy ze jest za dużo kości w rączce. Co z tym zrobią nie mam pojęcia. No zmartwiłam sie, bo ten chirurg pierwszy powiedził ze do roku nie mozna robić prześwietlenia
Cytat:

no i baaaaaardzo dobrze . Ja robiłąm sama i włąsnie milion mies i pierdół, fakt mama i siostra pomagały ale jednak sie narobiłam jak głupia.

Domii- rozkręcamy!

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:

Dziś się nudziłyśmy
aaaaaaaale ślicznie

Mi sie podobają te zdjęcia :
http://deser.pl/deser/51,111858,15315128.html?i=0

I zastanawiam sie czy nie zrobić Kacperowi D:
Stary 2014-02-18, 14:52   #4717
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie taki mam plan

A-apka działa

Ja musiałam swoją aplikacje jeszcze raz zainstalować.

Ja jestem jak najbardziej za ale myślę że jakoś może w kwietniu? Żeby dzieciaczki były większe, bo np Tomcio Sorento to jeszcze okruszek przy naszych

Stary 2014-02-18, 15:01   #4718
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
córko- nam koło usteczk tez wyskoczyly kroski i obstawiam ze to ze sliny tetry i wszystkiego co wklada do buźki
u nas też czesto pojawiają się te krosteczki i myślę że to właśnie ślina i mleko
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Dziś Jaś kończy 5 miesięcy Jejku dopiero co leżałam na porodówce a tu już 5 miesięcy minęło

Nadrabiać będę w wolnej chwili
tak, Jaś ma już 5 miesięcy a pamiętam jak zcekałam na wizażu na wiadomośc czy to już, bo relacja była, ale gorący okres wtedy była, pierwsze dziecko, zaraz potem drugie, kolejne 2 dziewczyny w szpitalu bo akcja też rozpoczęta to wyciszają, ach aż mi łazka poleciała A i dwa tygodnie później ja już mama byłam ha!
Cytat:
miss- dostalismy ez ta paczke z hippa i byl tam soczek jabłkowy i rozrobiony wypił z 5ml a takiego wcale.. a jak dla mnie to słodziutkie...

Wrzucam tu swojego bąbelita- zdjęcie 1- po masazu Shantala
zdjęcie 2- matce sie nudziło
zdj 3- Taaaaaaaki długi jestem
Kacpes meżnieje czyżby mama w ciaży zcytałą 50 twarzy greya?
Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Hej,
witam z rana. Zuzia dziś kończy 3 miesiące Z tej okazji dała mamie pospać. Zasnęła o 19.30 pierwsza pobudka o 2.30 później o 6 i dospała jeszcze do 7.30. Teraz już zalicza pierwszą drzemkę.

89Beatka zdrówka dla Liwki Zobaczysz jaką ulgę poczujesz po obronie, ja magistra broniłam już z wielkim brzuchem, a jeszcze miałam temat o depresji poporodowej więc łatwo poszło

Prawie wszystkie tytuły o rozszerzaniu diety, a nam do tego czasu jeszcze 3 miesiące zostały. poczytam jak to u Was wygląda to będę wszystko wiedziała jak przyjdzie na nas pora
dla zuzi za kolejną miesiecznice

Powinnam twoją prace pokazac mężowi, może by coś zrozumiał

DZiękuje wszystkim za życzenia zdrowia dla Liwki.
Choć dziś w prawdzie pierwszy raz bylam na nią zła bo wypluła mi cały antybiotyk a nie mogę podac go podgrzanego, ani z mlekiem ani z piciem. I nie wiem co robić. W piatek kontrola i jak nie przejdzie to pewnie znów zastrzyki

A dziś 5 miesięcy kończy także WiTUŚ Najlepszego maluchu

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

I imprezujemy też z okazji kolejnych miesięcy

Kamilek,Aleksandra, Nikola, Pola,Nina , Zuzia, Michał ,Wituś
Stary 2014-02-18, 15:04   #4719
maomami
Wtajemniczenie

Napewno przejdzie Liwce,a myślę że teraz jej po prostu normalnie podaj następną dawkę jak będzie pora.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Dziewczyny musze jechać po te body z krótkim rękawem dla Zuzy, gdzie polecacie? pepco,h&m,5 10 15,c&a?

Stary 2014-02-18, 15:04   #4720
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć Wieki mnie tu nie było Jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby tu zajrzeć, a jak już znajduję to trudno się wbić.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, dzieciaczki zdrowe i pięknie się rozwijają.

Moja Amelcia to istny skarb Rośnie jak na drożdżach i jest taka grzeczna Nie mamy z nią żadnych problemów. Wprowadziliśmy rutynę w związku z usypianiem i mała usypia nam około 21 lub 22 w łóżeczku. Budzi się w nocy raz na karminie Co najlepsze to zasypia sama. Odkładamy ją do łóżeczka, włączamy karuzelę (jest nią oczarowana ), parę minut i śpi. Koniecznie musi być obok niej pielucha tetrowa. Trzyma ją w rączkach i się nią owija Rano jest bardzo spokojna, pod wieczór trochę marudzi.

U mnie raz dobrze, raz źle. Powoli dochodziłam do siebie po operacji, a tu parę dni temu zaczął mnie pobolewać brzuch tuż obok blizny. Strasznie się boję, że coś jest znowu nie tak

Niunia 13 lutego stuknęły 3 miesiące. Jak ten czas leci!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (96,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (88,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (96,2 KB, 30 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:11   #4721
89Beatka
Wtajemniczenie

A i miałąm pisać o tych skokach. Ja nie wiem co to są skoki, Liwia mnie oszczędza ALE popatrzyłam raz na tą mapę skoków i wiecej na nią nie patzryłam zeby się nie nakręcać. Może tak to działa. Dziecko coś zrobi a wy od razu wmawiacie skok?
Napisałam to tak ze sama nie weim czy to am sens, chodzi o to że moze za bardzo nakrecacie się tą mapką.

Jak myślicie? czy autosugestia w tym jest?
a i oczywiście biore poprawkę an to że sa różne dzieci.
Stary 2014-02-18, 15:15   #4722
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Hej,
witam z rana. Zuzia dziś kończy 3 miesiące Z tej okazji dała mamie pospać. Zasnęła o 19.30 pierwsza pobudka o 2.30 później o 6 i dospała jeszcze do 7.30. Teraz już zalicza pierwszą drzemkę.

Moje dane na pierwszą stronę Patrycja TP 18.11.2013- Zuzia 18.11.2013 (58 cm, 3900g) SN, Zuzia w 7 tygodniu ważyła 5600 ale jutro idziemy na szczepienie więc będę znała aktualną wagę, jest karmiona piersią.

Miss mam nadzieje że grzeczna Zosieńka została wam już zwrócona Zosia była alternatywnym imieniem dla Zuzi, do samego porodu nie mogliśmy się zdecydować

Prawie wszystkie tytuły o rozszerzaniu diety, a nam do tego czasu jeszcze 3 miesiące zostały. poczytam jak to u Was wygląda to będę wszystko wiedziała jak przyjdzie na nas pora
za 3 miesiące dla Zuzi i dobrze, że dała się mamusi wyspać. Przynajmniej mamusia teraz ma dużo siły.
Jaka z niej terminowa dziewczyna, urodzona w terminie i jak pięknie rośnie na mamusi mleczku.
Właśnie Zosia nadal dzisiaj jest marudna. Już teraz nie wiem czy to jest skok, bo akurat by pasowało ten 11-12 tygodnia czy ona po prostu strasznie wymusza noszenie na rączkach, bo wtedy jest troszkę spokoju, ale też nie długo. A teraz zostałam z nią sama aż do jutra do południa, bo mąż ma jakieś dziwne zajęcia w pracy.
Dietę dziecka można rozszerzać już od 4miesiąca, czyli Wy już za miesiąc możecie coś wprowadzić. Dlaczego mówisz, że Wam zostały do tego czasu 3 miesiące?
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

A wgl Ulka ma chyba skok... 10 dni wcześniej. od wczoraj to tragedia... Jęczy Cały dzień, popłakuje. Połowa to bąki, ale połowa to marudzenie. Na szczęście rainforest nas ratuje w łóżeczku wytrzyma z godzinę. Nic innego nie działa... noszenie niet, jedzenie niet, spanie niet
To możemy sobie przybić piątkę. Zośka też jest maruda i nic jej nie pasuje.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Może by tak rozkręcić ten wątek ? Bo jakoś cichawo tutaj ostatnio... Smutno się zrobiło od kiedy tutaj taka cisza
Oczywiście, że możemy rozkręcić, a poza tym cały czas rozkręcamy. Wystarczy aby każda z nas się częściej udzielała, a nie zawsze jest to możliwe.
Cytat:
Hej hej, my już po spacerku, Zuze obudziły baczki i jeszcze dosypia mi na rękach.

Dzisiaj już zdążyłam przygotować obiad, trochę poszukać na necie ubranek dla małej, musze kupić body z krótkim rękawem bo kurcze z długim mam dużo a z krótkim mam albo już za małe albo jeszcze za duże,a pod pajaca na noc zakładamy.

Jutro albo w czwartek ma przyjechać do mnie koleżanka z synkiem młodszym od Zuzi o miesiąc to trochę poplotkujemy jak nam dzieci pozwolą

Ale mnie jakiś leń ogarnął.
Wiecie co tak czasami mi brakuje czasów ciąży
Czasu tyle,w domu taryfa ulgowa tych kopniaczkow, ruszajacego się brzuszka, chodzenia na USG i podglądania dzidzi, ale ale nie myślcie że się tak rozmarze i będzie drugie :p co to to nie, napewno nie teraz.

I przypomniała mi się Domi i jej reklamówka na porodówkę :p sorki :p
To Ci Zuzinka dała dzisiaj dużo czasu jak zdążyłaś wszystko ładnie przygotować.
Fajnie, że odwiedzi Was koleżanka z dzieciątkiem, przynajmniej sobie troszkę poplotkujecie, mi właśnie brakuje takiego spotkania ze znajomymi i plotkowania przy kawce.
Mi cały czas brakuje czasów ciążowych. Wszystko było wtedy takie piękne i proste. Czułam się wspaniale, podobałam się sobie, wyczekiwałam na mojego maluszka, rozkoszowałm się każdym kopniaczkiem i rosnącym brzuchem, postokroć oglądałam zdjęcia USG, a teraz jakoś mi tak smutno bez tego wszystkiego. Oczywiście ogromnie się cieszę, że mam Zosie już przy sobie i mogę ją przytulić i ucałować, ale czasem to wszystko mnie przerasta, szczególnie w takie dni jak dziś, gdy Mała marudzi, nawet ani razu się nie uśmiechnęła i nie ma mi kto pomóc, bo mąż w pracy. Ale następnego dnia wychodzi słońce i Mała wita mnie pięknymi uśmiechami i zapominam wtedy o wszystkich złych chwilach.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:26   #4723
ryba91
Zakorzenienie

Beatko- czytałam, a to ma jakieś znaczenie?

ja podawałam powoli strzykawką taką zaiwesine, nie wiem.. moze i u WAS pomoze?

Co do skoków- myslę ze masz troche racji, ja nie zaglądam do póki przez jakiś czas nie mogę odszukać swojego Kacpra. Teraz zachowuje sie jak przy skoku, ale skoku nie ma- ząbki :/
Za to ten 5 tygodniowy czy ile on to tam był- pierwsze 2 tygodnie to lajcik nawet ne pwiedziałabym ze to skok, potem tydzień kosmos, a potem zamiennie ale nie najgorzej Myslę ze jest w tym coś, w tych skokach, Kacper po tych gorszych dniach zawsze czymś nowym mnie zaskakuje no ale wiadomo, jak ktoś przeczyta : o dzisiaj moje dziecko ma skok! to nawet to ze bedzie zmęczone zabawą i nie bedzie umiało zasnąć będzie sie z tym wiazac. też trzeba do tego z dystansem podchodzić

MIss- patrysia kp wiec TEORETYCZNIE powinna rozpocząć rozszerzeani diety po 6miesiacy

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

a moze zrobimy na peirwszą strone: najpiękniejsze momenty ciąży? i każda w poście cos opisze. ?
Stary 2014-02-18, 15:32   #4724
nasturcja7667
Zadomowienie

Miłek oszalał. Nic tylko mam go rozśmieszac.

Mao - racja. A ja mam w kwietniu urodziny

Beatka - zgadzam się z tym o skokach

Stary 2014-02-18, 15:39   #4725
ryba91
Zakorzenienie

dziewczyny czy myslicie ze biznes zapałkowy [z zapałek np .szkatułki] wypaliłby ? kupowali by ludzie?
Stary 2014-02-18, 15:42   #4726
iga9
Raczkowanie

Cytat:

Dziś się nudziłyśmy
Świetne!

Cytat:
Napewno przejdzie Liwce,a myślę że teraz jej po prostu normalnie podaj następną dawkę jak będzie pora.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Dziewczyny musze jechać po te body z krótkim rękawem dla Zuzy, gdzie polecacie? pepco,h&m,5 10 15,c&a?

Polecam H&M i C&A - szczególnie jak dziecko szczupłe.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A i miałąm pisać o tych skokach. Ja nie wiem co to są skoki, Liwia mnie oszczędza ALE popatrzyłam raz na tą mapę skoków i wiecej na nią nie patzryłam zeby się nie nakręcać. Może tak to działa. Dziecko coś zrobi a wy od razu wmawiacie skok?
Napisałam to tak ze sama nie weim czy to am sens, chodzi o to że moze za bardzo nakrecacie się tą mapką.

Coś w tym jest. Ja teraz w ogóle nie czytam o tych skokach i jakoś nie widzę, aby Pola miała gorsze dni.

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
za 3 miesiące dla Zuzi i dobrze, że dała się mamusi wyspać. Przynajmniej mamusia teraz ma dużo siły.
Jaka z niej terminowa dziewczyna, urodzona w terminie i jak pięknie rośnie na mamusi mleczku.
Właśnie Zosia nadal dzisiaj jest marudna. Już teraz nie wiem czy to jest skok, bo akurat by pasowało ten 11-12 tygodnia czy ona po prostu strasznie wymusza noszenie na rączkach, bo wtedy jest troszkę spokoju, ale też nie długo. A teraz zostałam z nią sama aż do jutra do południa, bo mąż ma jakieś dziwne zajęcia w pracy.
Dietę dziecka można rozszerzać już od 4miesiąca, czyli Wy już za miesiąc możecie coś wprowadzić. Dlaczego mówisz, że Wam zostały do tego czasu 3 miesiące?

To możemy sobie przybić piątkę. Zośka też jest maruda i nic jej nie pasuje.

Oczywiście, że możemy rozkręcić, a poza tym cały czas rozkręcamy. Wystarczy aby każda z nas się częściej udzielała, a nie zawsze jest to możliwe.

To Ci Zuzinka dała dzisiaj dużo czasu jak zdążyłaś wszystko ładnie przygotować.
Fajnie, że odwiedzi Was koleżanka z dzieciątkiem, przynajmniej sobie troszkę poplotkujecie, mi właśnie brakuje takiego spotkania ze znajomymi i plotkowania przy kawce.
Mi cały czas brakuje czasów ciążowych. Wszystko było wtedy takie piękne i proste. Czułam się wspaniale, podobałam się sobie, wyczekiwałam na mojego maluszka, rozkoszowałm się każdym kopniaczkiem i rosnącym brzuchem, postokroć oglądałam zdjęcia USG, a teraz jakoś mi tak smutno bez tego wszystkiego. Oczywiście ogromnie się cieszę, że mam Zosie już przy sobie i mogę ją przytulić i ucałować, ale czasem to wszystko mnie przerasta, szczególnie w takie dni jak dziś, gdy Mała marudzi, nawet ani razu się nie uśmiechnęła i nie ma mi kto pomóc, bo mąż w pracy. Ale następnego dnia wychodzi słońce i Mała wita mnie pięknymi uśmiechami i zapominam wtedy o wszystkich złych chwilach.
Tak - czasy ciąży też wspominam z rozrzewnieniem. I wiadomo, że teraz jest czasem ciężko i człowiek ma dość. Choć u na chyba najtrudniejszy był pierwszy miesiąc - tak do półtora. Pola kolki a Kuba musiał pojawienie się siostry odreagować. Teraz to już chyba z górki. No i te uśmiechy dzieciaków wszystko wynagradzają

A jak to jest teraz z tym rozszerzaniem diety. Bo gdzieś słyszałam, że jak się karmi piersią to po skończonym 6 miesiącu. Mnie to się późno wydaje. Kubie rozszerzałam od 5 miesiąca i wtedy też powoli raz na tydzień wymieniałam jakieś karmienie na mm. Bo chciałam skończyć laktację naturalnie bez tabletek i udało się to. I do tego chciałam jeszcze pierwsze pokarmy wprowadzać pod osłoną mleka matka (on też był alergik). Myślę, aby podobnym tropem iść teraz przy Poli.
A wy będziecie 6 miesięcy czekać?
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:53   #4727
89Beatka
Wtajemniczenie

a ja szykuję się na przyjści koleżanek, przyjdą 3. Dwie jeszcze Liwki nie poznały

Będę plotkowaććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććcc a cioteczki bedą bawić, tzreba wiedzieć jak się ustawić

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Beatko- czytałam, a to ma jakieś znaczenie?

ja podawałam powoli strzykawką taką zaiwesine, nie wiem.. moze i u WAS pomoze?

Co do skoków- myslę ze masz troche racji, ja nie zaglądam do póki przez jakiś czas nie mogę odszukać swojego Kacpra. Teraz zachowuje sie jak przy skoku, ale skoku nie ma- ząbki :/
Za to ten 5 tygodniowy czy ile on to tam był- pierwsze 2 tygodnie to lajcik nawet ne pwiedziałabym ze to skok, potem tydzień kosmos, a potem zamiennie ale nie najgorzej Myslę ze jest w tym coś, w tych skokach, Kacper po tych gorszych dniach zawsze czymś nowym mnie zaskakuje no ale wiadomo, jak ktoś przeczyta : o dzisiaj moje dziecko ma skok! to nawet to ze bedzie zmęczone zabawą i nie bedzie umiało zasnąć będzie sie z tym wiazac. też trzeba do tego z dystansem podchodzić

MIss- patrysia kp wiec TEORETYCZNIE powinna rozpocząć rozszerzeani diety po 6miesiacy

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

a moze zrobimy na peirwszą strone: najpiękniejsze momenty ciąży? i każda w poście cos opisze. ?
włąśnie strzykawką podawałam i wypluła wszystko, pewnie zimno jej przeszkadza le nie mogę podgrzać zobaczymy wieczorem

a ja jestem za za tymi najpiękniejszymi momentami, takei wspominajki wtedy też sexu mi sie chciało

co do twojej LEKTURY to ma u mnie harry Potter się sprawdził, a Kacper nnonono ::

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2014-02-18 o 15:54
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:54   #4728
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Hej hej, my już po spacerku, Zuze obudziły baczki i jeszcze dosypia mi na rękach.

Dzisiaj już zdążyłam przygotować obiad, trochę poszukać na necie ubranek dla małej, musze kupić body z krótkim rękawem bo kurcze z długim mam dużo a z krótkim mam albo już za małe albo jeszcze za duże,a pod pajaca na noc zakładamy.

Jutro albo w czwartek ma przyjechać do mnie koleżanka z synkiem młodszym od Zuzi o miesiąc to trochę poplotkujemy jak nam dzieci pozwolą

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Ale mnie jakiś leń ogarnął.
Wiecie co tak czasami mi brakuje czasów ciąży
Czasu tyle,w domu taryfa ulgowa tych kopniaczkow, ruszajacego się brzuszka, chodzenia na USG i podglądania dzidzi, ale ale nie myślcie że się tak rozmarze i będzie drugie :p co to to nie, napewno nie teraz.

I przypomniała mi się Domi i jej reklamówka na porodówkę :p sorki :p
Mi też brakuje czasów ciąży, a zwłaszcza tej SWAWOLI, a nie że kładę Ulkę spać i nie wiem czy nie obudzi się za 5 minut i nie przewojuje całej nocy
Cytat:
Dokładnie taki mam plan

A-apka działa

też kcę(
Cytat:

Dziś się nudziłyśmy
piękne foto też muszę pomyśleć nad jakimiś, tylko z marudką nie wiem czy da radę, a chciałabym potem pooprawiać w ramki :P
Cytat:
2.. hm nie widziałam nigdzie :/ ale ale... na tablicy widziałam 2 -80sztuk za 35 zł.

Wiesz co, powiem od początku.
Jakoś ze 3 tyg. temu bardzo martwiłam sie ze Kacper nie chce trącać zabawek, lewą ręką prawie wcale... i zaczełam mu tą rączkę "otwierać" -smyrałam, wkładałam zabawki.. no i wtedy zaczełam go macać i wymacałam dodatkową kośc, taką "wystającą" do strony dłoni tej wewnetrznej strony. Poleciałam do lekarza, oczywiscie do chirurga- ten zrobil ze mnie nienormalną, która WYBIŁA dziecku palec, no dało sie wytłumaczyć ze nic nie zrobiłam [przeciez musiałby plakać niesamowicie] no i on wysłał mnie do innego chirurga i terazwłasnie mamy iść do tego chirurga. mieliśmy isc teraz w pt ale przesunęli nam na 11. Napisał mi na tej informacji do lekarza - naddatek kostny- bo nie wiadomo czy ktoś coś mu zrobił [podejrzewali w szpitalu ale przeciez nikt sie nie przyzna, a kośc mogła po prostu nie wejść na swoje miejsce i tak zsotała] czy tak sie urodzil bo ja dopiero teraz to zauważyłam. Gdyby to było od urodzenia to znaczy ze jest za dużo kości w rączce. Co z tym zrobią nie mam pojęcia. No zmartwiłam sie, bo ten chirurg pierwszy powiedził ze do roku nie mozna robić prześwietlenia

no i baaaaaardzo dobrze . Ja robiłąm sama i włąsnie milion mies i pierdół, fakt mama i siostra pomagały ale jednak sie narobiłam jak głupia.

Domii- rozkręcamy!

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

aaaaaaaale ślicznie

ahahahhahHAhahahaHAHha już widzę jak robię takie zdjęcia Ulce, toż to z nią niemożliwe
Cytat:

ja bym C&A polecała, bo wg mnie mają najlepszą jakość.No i może 5 10 15. Wiadomo, że pepco tanioszka, ale jakość nieciekawa...
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć Wieki mnie tu nie było Jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby tu zajrzeć, a jak już znajduję to trudno się wbić.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, dzieciaczki zdrowe i pięknie się rozwijają.

Moja Amelcia to istny skarb Rośnie jak na drożdżach i jest taka grzeczna Nie mamy z nią żadnych problemów. Wprowadziliśmy rutynę w związku z usypianiem i mała usypia nam około 21 lub 22 w łóżeczku. Budzi się w nocy raz na karminie Co najlepsze to zasypia sama. Odkładamy ją do łóżeczka, włączamy karuzelę (jest nią oczarowana ), parę minut i śpi. Koniecznie musi być obok niej pielucha tetrowa. Trzyma ją w rączkach i się nią owija Rano jest bardzo spokojna, pod wieczór trochę marudzi.

U mnie raz dobrze, raz źle. Powoli dochodziłam do siebie po operacji, a tu parę dni temu zaczął mnie pobolewać brzuch tuż obok blizny. Strasznie się boję, że coś jest znowu nie tak

boziu, jak różowo ale Niunia słodziaszna
Stary 2014-02-18, 15:55   #4729
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Ja Ci życzę ich jak najwięcej!
Bardzo fajny pomysł z tym bograczem - wystarczy wszystko pokroić, wrzucić do gara i dusić i najważniejsze można zrobić dzień wcześniej a potem tylko odgrzać. Do tego możesz podać jakieś mięsko, chlebek i będzie git. A na stół jakąś sałatkę, ciasto, wędlinę i sery i impreza gotowa. Wszystko będzie super!
Cytat:
Ja nie Kraków ani okolice, ale myślę, że można by pomyśleć nad jakimś spotkaniem jak już będzie trochę cieplej i nasze dzieciaczki będą większe. Najwięcej z nas jest chyba ze śląska.
Cytat:
Ale świetne zdjęcie i pomysł! Muszę kiedyś porodzić takie zdjęcia mojej Zośce.
Cytat:

Oby ten naddatek kostny to nie było nic poważnego. Może ta kostka z czasem sama najdzie na swoje miejsce.
Te zdjęcia to już prawdziwe dzieła sztuki! Są wspaniałe!
Cytat:
DZiękuje wszystkim za życzenia zdrowia dla Liwki.
Choć dziś w prawdzie pierwszy raz bylam na nią zła bo wypluła mi cały antybiotyk a nie mogę podac go podgrzanego, ani z mlekiem ani z piciem. I nie wiem co robić. W piatek kontrola i jak nie przejdzie to pewnie znów zastrzyki

A dziś 5 miesięcy kończy także WiTUŚ Najlepszego maluchu
I imprezujemy też z okazji kolejnych miesięcy

Kamilek,Aleksandra, Nikola, Pola,Nina , Zuzia, Michał ,Wituś
A to Ci Mała psikusa zrobiła. Już niedługo wróci całkiem do zdrowia i nie będą potrzebne żadne antybiotyki a tym bardziej zastrzyki.

Wituś! za 5 miesięcy!

także dla pozostałych dzieciaczków świętujących miesięcznice!
Tylu mamy jubilatów to i bibka będzie niezła!
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

dla grzecznej i pięknej Amelci!
Oszczędzaj się po tej operacji i nie przemęczaj żeby nie było żadnych powikłań.
Cytat:

Zgadzam się z Tobą, że zachowanie naszego dziecka jest zależne od naszego zachowania i że same nakręcamy się na te skoki rozwojowe. I jeśli my będziemy wiedzieć, że właśnie teraz powinien być skok to będziemy się tak zachowywać, że dziecko wyczuje nasze zdenerwowanie i także będzie poddenerwowane, a my to sobie będziemy tłumaczyć tym, że jest skok i dlatego jest nieznośne. Jak wiadomo każde dziecko jest inne, jedne skoki "przechodzi" bez zająknięcia, a inne będzie ewidentnie marudne i płaczliwe. Na pewno jacyś mądrzy ludzie robili badania i porównywali zachowania dzieci i na tej podstawie określili mapkę skoków rozwojowych. Myślę, że jakaś prawda w tym jest, ale dużo też zależy od osobowości pojedynczego dziecka oraz od zachowania i podejścia do tego rodziców.

Stary 2014-02-18, 15:56   #4730
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejo
Zdążyłam wszystko nadrobić, ale akurat mała się obudziła
Przebieram ją i lecimy na spacerek
Po przedpołudniowym koncercie pospała 2h to mogłam odsapnąć uff...

Zajrzę później
Stary 2014-02-18, 15:59   #4731
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
a ja szykuję się na przyjści koleżanek, przyjdą 3. Dwie jeszcze Liwki nie poznały

Będę plotkowaććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććcc a cioteczki bedą bawić, tzreba wiedzieć jak się ustawić

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

włąśnie strzykawką podawałam i wypluła wszystko, pewnie zimno jej przeszkadza le nie mogę podgrzać zobaczymy wieczorem

a ja jestem za za tymi najpiękniejszymi momentami, takei wspominajki wtedy też sexu mi sie chciało

co do twojej LEKTURY to ma u mnie harry Potter się sprawdził, a Kacper nnonono ::
a co Ci sie sprawdzilo?

Miss- ze slaskai malopolski nJWIECEJ, ALE MOZNABY SIE RAZE, SPOTKAC gdzies po srodku zeby kazda miala latwo dojechac;p
Stary 2014-02-18, 16:05   #4732
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
a co Ci sie sprawdzilo?
a znamie na czole( niby blizna)
Stary 2014-02-18, 16:12   #4733
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Karmienie wyłącznie piersią do 6miesiąca to tylko zalecenia WHO, a przecież nie każda matka musi się do nich ustosunkowywać. Znalazłam tabelę z rozszerzaniem diety przy kp już od 4 miesiąca. A tak na prawdę to tylko matka i pediatra może decydować kiedy rozszerzyć dietę i w jaki sposób. Jedne mamuśki zaczną wcześniej inne później, ale i tak każdą z nas to czeka.
Podoba mi się pomysł z tymi najpiękniejszymi momentami ciąży.

Stary 2014-02-18, 16:19   #4734
ryba91
Zakorzenienie

hahaha,chyba nie chce by maly był greyem
;p

msam ochote na cos taniego dobrego, pomysły? deser;p

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Karmienie wyłącznie piersią do 6miesiąca to tylko zalecenia WHO, a przecież nie każda matka musi się do nich ustosunkowywać. Znalazłam tabelę z rozszerzaniem diety przy kp już od 4 miesiąca. A tak na prawdę to tylko matka i pediatra może decydować kiedy rozszerzyć dietę i w jaki sposób. Jedne mamuśki zaczną wcześniej inne później, ale i tak każdą z nas to czeka.
Podoba mi się pomysł z tymi najpiękniejszymi momentami ciąży.
no to racja. my zaczelismy w 4 a nie po 4 rozszerzac
Stary 2014-02-18, 16:19   #4735
ktosiula
Wtajemniczenie

Hejo!
Zaraz się biorę za czytanie.

Zęby u nas idą!!!! U mnie znaczy się... Ósemka

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:22   #4736
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hejo!
Zaraz się biorę za czytanie.

Zęby u nas idą!!!! U mnie znaczy się... Ósemka
zęby mądrości dobrze że nie ósemka u bobasa, bo byłby problem
Stary 2014-02-18, 16:48   #4737
anulka2205
Wtajemniczenie

Mao ja bym pepco darowała

Ryba trzymam kciuki, żeby z rączką było wszystko ok
A foty z deseru widziałam, ale jak kilka spinaczy przypiąć mogłam, tak tego to by mi się zdecydowanie nie chciało. Roboty chociaż efekt rewelka

Łoooo Ktosiula dobrze, że masz pewnie w domu bobodent

Beatka miłych ploteczek

Ryba ja wczoraj wylizałam miskę po makówkach sama spożyłam całą a na weekend mam w planie niby pączki z twarogiem więcej pomysłów nie mam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:54   #4738
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mao ja bym pepco darowała

Ryba trzymam kciuki, żeby z rączką było wszystko ok
A foty z deseru widziałam, ale jak kilka spinaczy przypiąć mogłam, tak tego to by mi się zdecydowanie nie chciało. Roboty chociaż efekt rewelka

Łoooo Ktosiula dobrze, że masz pewnie w domu bobodent

Beatka miłych ploteczek

Ryba ja wczoraj wylizałam miskę po makówkach sama spożyłam całą a na weekend mam w planie niby pączki z twarogiem więcej pomysłów nie mam
No efekt fajny

Aco do pączków- na tłusty robie z ziemniakow oraz faworki
a dzis na deserek, jabłka w cieście bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Stary 2014-02-18, 17:08   #4739
dizi
Zadomowienie

Hello!

Melduję, że wracam do żywych! Katar poszedł sobie precz, tylko ja mam otarty do krwi nochal szczęście w nieszczęściu, ze moi panowie nic ode mnie nie załapali

Rybko Kacperek jest boski! Cudne też te zdjęcia z linku, może z moimi chłopcami coś pokombinuję

Nasturcjo to ładnie Cię wystawiły obie mamuśki my też robiliśmy w domu, ale mieliśmy 15 os+ 5 dzieci (w tym dwa niemowlaki). Część potraw zrobiła moja mama, część ja, resztę teściowa, więc miałam luz.

Komorowska zazdroszczę wypadu do fryzjera, ja też już dawno nie byłam a nieprzespanej nocki- szczerze współczuję

Mao też wspominam te wspaniałe chwile ale może kiedyś, kto wie? Tż marzy jeszcze o córeczce

Miki jaka mała księżniczka

Beatko coś jest w tym co piszesz, podobnie ja nie lubię czytać w ulotce o skutkach ubocznych leku, bo przeważnie mam zaraz wszystkie te objawy

Anulka bombowe! Mam nadzieję, że mocno nie wirowałaś tego pranka?

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-02-19 o 16:56
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:34   #4740
kyte
Wtajemniczenie

Witam się z dzieckiem na rękach
Ale miałam zagawozdke który tytuł wybrać
Dziś nas cały dzień nie było w domu, jak wybyłyśmy na miasto zaszłam do teściów, później jak z małą szłam już do domu tak mi płakała po drodze że z powrotem wróciłam do rodziców, a ta tylko jak doszłam, to przestała i zasnęła Mała zołza
W ogóle to dziś od rana biegałam ze szmatą, a wróciłam do domu i stwierdziłam że zrobiłam gorszy syf niż przed sprzątaniem.Więc zaraz znowu łapię za szmatę.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości