Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 17:35   #4741
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy myslicie ze biznes zapałkowy [z zapałek np .szkatułki] wypaliłby ? kupowali by ludzie?
Trudno powiedzieć. To zależy co by to było i w jakiej cenie. Podziwiam ludzi którzy umia robić takie cuda, bo ja to zupełne beztalencie jestem.
Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
A jak to jest teraz z tym rozszerzaniem diety. Bo gdzieś słyszałam, że jak się karmi piersią to po skończonym 6 miesiącu. Mnie to się późno wydaje. Kubie rozszerzałam od 5 miesiąca i wtedy też powoli raz na tydzień wymieniałam jakieś karmienie na mm. Bo chciałam skończyć laktację naturalnie bez tabletek i udało się to. I do tego chciałam jeszcze pierwsze pokarmy wprowadzać pod osłoną mleka matka (on też był alergik). Myślę, aby podobnym tropem iść teraz przy Poli.
A wy będziecie 6 miesięcy czekać?
O rozszerzaniu diety i moim zdaniu napisałam w moim poprzednim poście. To wszystko zależy od matki np. ostatnio rozmawiałam z koleżanka z która leżałam na porodówce (urodzila 3 godz po mnie) i ona karmi tylko mm i już od 8 tyg wprowadziła synkowi gotowane jabłko. Jak dla mnie to troszkę za wczesnie, a jej pediatra powiedziala ze już może podawać. Trzeba samemu ta sprawę przemyślec i zdecydować bo to tylko my matki decydujemy i odpowiadamy za nasze dzieci.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a ja szykuję się na przyjści koleżanek, przyjdą 3. Dwie jeszcze Liwki nie poznały

Będę plotkowaććććććććććććććććć ććććććććććććććććććććcc a cioteczki bedą bawić, tzreba wiedzieć jak się ustawić
Dobrze Ci. Zazdraszczam fajnego spotkania.
Cytat:
Miss- ze slaskai malopolski nJWIECEJ, ALE MOZNABY SIE RAZE, SPOTKAC gdzies po srodku zeby kazda miala latwo dojechac;p
No tak. Najgorzej będą miały te dziewczyny z pomorskiego, mazowieckiego czy znad morza.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Zęby u nas idą!!!! U mnie znaczy się... Ósemka
Aż się przeraziłam że tak wcześnie wychodzą u Mikołajka. Przeżyjesz jakoś ta ósemkę, a potem ja usuniesz.

Od wczoraj moja Zosia się strasznie ślini, normalnie puszcza bańki że śliny a czasem wygląda jakby miala pianę na buzi. Wiem, że to normalne ale aż mi się śmiać chce jak widzę te bańki.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:38   #4742
patrysia333
Zadomowienie

Miss tak jak ryba pisze, karmię wyłącznie piersią więc chce według zaleceń rozszerzać dietę po 6 miesiącu. Za czasami ciąży też tęsknie, byłam na bieząco ze wszystkimi serialami

Jeśli chodzi o skoki to myślę, że chociaż dla naszego zdrowia psychicznego dobrze sobie tłumaczyć, że takie marudzenia są normalne, miną i przyniosą za sobą pozytywne zmiany mi to pomaga

Iga9 ja mam zamiar czekać do 6 miesiąca, ale nie zamierzam kończyć karmienia piersią, więc to trochę inna sytuacja.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:42   #4743
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Aco do pączków- na tłusty robie z ziemniakow oraz faworki
a dzis na deserek, jabłka w cieście bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Ja na tłusty czwartek zrobię trwa paczki z ziemniaków co kiedyś wrzucilyscie przepis i oponki z twarogu a na faworki pojedziemy do teściowej, bo robi wyśmienite.
Rybko a może zrób sobie crumble jabłkowe z migdałami. Proste, szybkie i pyszne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-02-18, 17:49   #4744
anulka2205
Wtajemniczenie

Dizi przystojni panowie Wirowałam, wirowałam, ino nie wyżymałam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:52   #4745
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Dziewczynki ania wyrwała sobie niechcący sondę z noska, ale nie wiem po co ona ja miała bo je sama zjada 50ml mleka, mam dawać tak często jak tego chce, karmić mam na żądanie, w tym miesiącu mam wiytę w poradni zywienia niemowląt, wczesnej interwencji(rehabilitacja ) w następnym usg bioderek, przytyła w ciągu 5 dni 100g może niewiele ale jak na nia to duzo, wazne ze nie traci na wadze a tyje, teraz wazy 3554gZdjęcie-0679.jpg

Edytowane przez agnieszka255
Czas edycji: 2014-02-18 o 17:53
agnieszka255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:00   #4746
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja na tłusty czwartek zrobię trwa paczki z ziemniaków co kiedyś wrzucilyscie przepis i oponki z twarogu a na faworki pojedziemy do teściowej, bo robi wyśmienite.
Rybko a może zrób sobie crumble jabłkowe z migdałami. Proste, szybkie i pyszne.

no właśnie tłusty czwartek zapomniałam ale i tak nic nie robię tylko idę do sklepu i kupię z 20 szt hihi

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:

Wiesz co, powiem od początku.
Jakoś ze 3 tyg. temu bardzo martwiłam sie ze Kacper nie chce trącać zabawek, lewą ręką prawie wcale... i zaczełam mu tą rączkę "otwierać" -smyrałam, wkładałam zabawki.. no i wtedy zaczełam go macać i wymacałam dodatkową kośc, taką "wystającą" do strony dłoni tej wewnetrznej strony. Poleciałam do lekarza, oczywiscie do chirurga- ten zrobil ze mnie nienormalną, która WYBIŁA dziecku palec, no dało sie wytłumaczyć ze nic nie zrobiłam [przeciez musiałby plakać niesamowicie] no i on wysłał mnie do innego chirurga i terazwłasnie mamy iść do tego chirurga. mieliśmy isc teraz w pt ale przesunęli nam na 11. Napisał mi na tej informacji do lekarza - naddatek kostny- bo nie wiadomo czy ktoś coś mu zrobił [podejrzewali w szpitalu ale przeciez nikt sie nie przyzna, a kośc mogła po prostu nie wejść na swoje miejsce i tak zsotała] czy tak sie urodzil bo ja dopiero teraz to zauważyłam. Gdyby to było od urodzenia to znaczy ze jest za dużo kości w rączce. Co z tym zrobią nie mam pojęcia. No zmartwiłam sie, bo ten chirurg pierwszy powiedził ze do roku nie mozna robić prześwietlenia

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

no właśnie tak to jest z lekarzami, mi też nic dziwnego nie zauważyli jak urodziła się Ania. A potem matka winna ze nic nie zauważyła itd z tym prześwietelniem się nie martw, jak będzie trzeba to zrobia, i nic się dziecku nie stanie, ania miala codziennie rtg i nic jej nie jest, doktor mi tłumaczyła że to bardzo małe dawki promieniowania
Stary 2014-02-18, 18:01   #4747
anulka2205
Wtajemniczenie

Ani super sobie radzi ciesze sie bardzo ze taka dzielna

A kiedy tlusty czwartek?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-02-18, 18:02   #4748
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć Wieki mnie tu nie było Jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby tu zajrzeć, a jak już znajduję to trudno się wbić.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, dzieciaczki zdrowe i pięknie się rozwijają.

Moja Amelcia to istny skarb Rośnie jak na drożdżach i jest taka grzeczna Nie mamy z nią żadnych problemów. Wprowadziliśmy rutynę w związku z usypianiem i mała usypia nam około 21 lub 22 w łóżeczku. Budzi się w nocy raz na karminie Co najlepsze to zasypia sama. Odkładamy ją do łóżeczka, włączamy karuzelę (jest nią oczarowana ), parę minut i śpi. Koniecznie musi być obok niej pielucha tetrowa. Trzyma ją w rączkach i się nią owija Rano jest bardzo spokojna, pod wieczór trochę marudzi.

U mnie raz dobrze, raz źle. Powoli dochodziłam do siebie po operacji, a tu parę dni temu zaczął mnie pobolewać brzuch tuż obok blizny. Strasznie się boję, że coś jest znowu nie tak

Niunia 13 lutego stuknęły 3 miesiące. Jak ten czas leci!
jaaaacie ale piękna różowiutka
Stary 2014-02-18, 18:17   #4749
ktosiula
Wtajemniczenie

Kurcze dziewczyny ile czytania! Nie mam tyle czasu!
Rybaaa nareszcie! Grzeczna bądź teraz

Nemosek 2 pary kozaków i jedne baletki kupiłam Jaki ten kombinezon na chrzest chcesz założyć, bo ja mam z HM i chyba go wsadzę do niego, myślicie że wypada??? O ten mam: http://tablica.pl/oferta/kombinezon-zimowy-h-m-unisex-do-fotelika-wozka-62-68-74-CID88-ID3KyAN.html
Tak w ogóle to my chrzcimy 8 marca, ale to chyba już pisałam kiedyś. Kiecki nie kupuję, coś wygrzebię z szafy bo kasy mało, ciągle mało.
Kociak Miki wydziera się w niebogłosy przy wyciąganiu katarku… a już spokojnie 4 tygodnie wyciągam codziennie 2 razy….

Młody się już budzi a ja tu mam 4 strony o przeczytania… trudno będę na raty odpisywać. Tym bardziej, że dzisiaj maruda i płaczek straszny…

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:18   #4750
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hello!
Melduję, że wracam do żywych! Katar poszedł sobie precz, tylko ja mam otarty do krwi nochal szczęście w nieszczęściu, ze moi panowie nic ode mnie nie załapali

Mao też wspominam te wspaniałe chwile ale może kiedyś, kto wie? Tż marzy jeszcze o córeczce

Pochwalę się znów moimi chłopcami
Dobrze, że wreszcie pozbyłaś się tego wstrętnego kataru, a chłopcy nic od Ciebie nie załapali. A poobcierany nochal natłuszczaj porządnie i szybko się zagoi.
Chłopcy przystojni ogromnie! Nic tylko na nich patrzeć!
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się z dzieckiem na rękach
Ale miałam zagawozdke który tytuł wybrać
Dziś nas cały dzień nie było w domu, jak wybyłyśmy na miasto zaszłam do teściów, później jak z małą szłam już do domu tak mi płakała po drodze że z powrotem wróciłam do rodziców, a ta tylko jak doszłam, to przestała i zasnęła Mała zołza
W ogóle to dziś od rana biegałam ze szmatą, a wróciłam do domu i stwierdziłam że zrobiłam gorszy syf niż przed sprzątaniem.Więc zaraz znowu łapię za szmatę.
Mała chciała dłużej u babci posiedzieć, a Ty już ją do domu ciągniesz więc musiała zaprotestować płaczem.
Może podczas Twojej nieobecności jakieś chochliki Ci nabałaganiły i teraz musisz sprzątać jeszcze raz. U mnie te wstrętne chochliki bałaganią cały czas.
Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Miss tak jak ryba pisze, karmię wyłącznie piersią więc chce według zaleceń rozszerzać dietę po 6 miesiącu. Za czasami ciąży też tęsknie, byłam na bieząco ze wszystkimi serialami

Jeśli chodzi o skoki to myślę, że chociaż dla naszego zdrowia psychicznego dobrze sobie tłumaczyć, że takie marudzenia są normalne, miną i przyniosą za sobą pozytywne zmiany mi to pomaga

Iga9 ja mam zamiar czekać do 6 miesiąca, ale nie zamierzam kończyć karmienia piersią, więc to trochę inna sytuacja.
To Twoja decyzja co do rozszerzania diety i szanuję ją. I powiem Ci po cichu, że ja także karmię tylko piersią i tak jak Ty nowe rzeczy będę wprowadzać dopiero po 6miesiącu, o ile będę mogła karmić moim mlekiem do 6mż. Napisałam, że masz możliwość rozszerzać dietę wcześniej i że to Ty zdecydujesz sama kiedy zaczniesz.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Wirowałam, wirowałam, ino nie wyżymałam
Chyba Małej się to wirowanie podobało, bo uśmiechnięta od ucha do ucha.
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ania wyrwała sobie niechcący sondę z noska, ale nie wiem po co ona ja miała bo je sama zjada 50ml mleka, mam dawać tak często jak tego chce, karmić mam na żądanie, w tym miesiącu mam wiytę w poradni zywienia niemowląt, wczesnej interwencji(rehabilitacja ) w następnym usg bioderek, przytyła w ciągu 5 dni 100g może niewiele ale jak na nia to duzo, wazne ze nie traci na wadze a tyje, teraz wazy 3554gZałącznik 5587614
Widocznie ta sonda jej przeszkadzała i sobie ją wyrwała, co się ma z nią męczyć. 100g na 5dni to chyba bardzo dobry wynik. Najważniejsze, że je i przybiera. Powolutku do przodu. Piękna z niej dziewczynka, w ogóle nie widać po niej, że wygrała walkę o życie.

Stary 2014-02-18, 18:23   #4751
nasturcja7667
Zadomowienie

Agnieszko, Ania jest cudna!!
Miss zgadzam się z tym rozszerzaniem diety- każda z nas musi podjąć decyzję sama. Jedne dzieci są gotowe na marchewkę w 16 tygodniu, inne w 20 a jeszcze inne w 27. Nie można tutaj stosować sztywnych ram.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:33   #4752
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

A kiedy tlusty czwartek?
W czwartek. 27 lutego.
Cytat:

Nemosek 2 pary kozaków i jedne baletki kupiłam Jaki ten kombinezon na chrzest chcesz założyć, bo ja mam z HM i chyba go wsadzę do niego, myślicie że wypada??? O ten mam: http://tablica.pl/oferta/kombinezon-zimowy-h-m-unisex-do-fotelika-wozka-62-68-74-CID88-ID3KyAN.html
Tak w ogóle to my chrzcimy 8 marca, ale to chyba już pisałam kiedyś. Kiecki nie kupuję, coś wygrzebię z szafy bo kasy mało, ciągle mało.
Kociak Miki wydziera się w niebogłosy przy wyciąganiu katarku… a już spokojnie 4 tygodnie wyciągam codziennie 2 razy….

Młody się już budzi a ja tu mam 4 strony o przeczytania… trudno będę na raty odpisywać. Tym bardziej, że dzisiaj maruda i płaczek straszny…
To sobie pozwoliłaś z tymi butami. Gorzej jak w tym roku już nie będzie zimy, ale to zawsze na przyszły rok będą jak znalazł.
Taki śpiworek według mnie pasuje, jest biały, schludny więc dlaczego miałabyś go nie zakładać tylko kupować coś innego. Ja bym go ubrała. A jakiś obiad po chrzcinach przewidujesz? W domku czy może w restauracji?

Stary 2014-02-18, 18:39   #4753
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello!

Beatko coś jest w tym co piszesz, podobnie ja nie lubię czytać w ulotce o skutkach ubocznych leku, bo przeważnie mam zaraz wszystkie te objawy

Anulka bombowe! Mam nadzieję, że mocno nie wirowałaś tego pranka?

śliczn obaj

A ja się przeliczyłam o ile plotki się udały to Liwka drze się jak opetana od kad cioteczki przyszły. Już babcia ją zabrała bo u mnie sie nie chciała uspokoić. Nawet przelizałam jej oczyska. I dalej płacze.
Stary 2014-02-18, 18:41   #4754
anulka2205
Wtajemniczenie

Ktosiula ja bym zalozyla i nie kombinowala i kasa na nowa kiece jest? Jest

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-02-18, 18:44   #4755
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jak to co? Uciekający w niebyt cycek, świat bez cycka, cycek z którego nie leci mleko przynajmniej tym dzieciom, które są karmione piersią A tym, co karmione butlą to nie wiem
Paaaaadłam!

Stary 2014-02-18, 18:45   #4756
paulinaizabela
Zakorzenienie

Jesteśmy po spacerku
Ale dzisiaj pięknie słoneczko świeci 12 stopji aż nie chce się do domu wracać...tylko u mnie w tej dziurze nie ma gdzie chodzić Kurcze nienwiem tylko jak małą ubierać jak tak ciepło...dziś założyłam jej kombinezon, ale czapke cieńszą i bez rękawiczek, a pod spodem miała tylko bodziaka na długi, ledżinsy i skarpetunki.

Dizi - super chłopaki

Cytat:
Dziewczynki ania wyrwała sobie niechcący sondę z noska, ale nie wiem po co ona ja miała bo je sama zjada 50ml mleka, mam dawać tak często jak tego chce, karmić mam na żądanie, w tym miesiącu mam wiytę w poradni zywienia niemowląt, wczesnej interwencji(rehabilitacja ) w następnym usg bioderek, przytyła w ciągu 5 dni 100g może niewiele ale jak na nia to duzo, wazne ze nie traci na wadze a tyje, teraz wazy 3554gZałącznik 5587614
Moja też sobie wyrywała sondę, nawet dwa razy dziennie...tak machała łapkami
Skoro sama wcina, to jej niepotrzebna już A w razie co umiesz sama wkładać czy przychodzi pielęgniarka??
Dobrze przyniera malutka śliczna jest

Majka się buja a ja piję kawkę
Wreszcie dziś koleś przyjdzie tv zrobić...znaczy sie antenę, bood tego huraganu się przekreciła i lekko się ten pałąk wyrwał, wiec wymieniamy wszystko na nowe
Stary 2014-02-18, 18:48   #4757
ktosiula
Wtajemniczenie

Firjal z tego co się orientuję to kiepsko z tymi tabsami na alergię… wapno tylko możesz :/ ehhh. A co lekarz Ci powiedział?

Lusesita, Rybka – trzymam kciuki za te Wasze kąpiele nieszczęsne…

Lusesita da się bez smoczka. Mój zasypia sam ale oczywiście nie zawsze. Czasem się rozstroi i nie zaśnie. Czasem zasnie bez problemu, a innym razem miałczy i woła – wtedy przychodzę i nachylam się lekko bujam i robię do ucha szszszzz aż się uspokoi i zostawiam.. A jak się rozryczy na maxa to usypiam wtedy na rękach… Wieczorem po kąpieli i karmieniu w 99% zasypia sam.

Ryba a w tej spacerówce to będziesz na leżąco wozić?

CorkaCzarownic wiem, że u Was są wieczne problemy z kupką ale nie boisz się tak często dawać czopka? Bo się całkiem organizm rozleniwi i nie będzie umiała sama kupki strzelić…

Nasturcja no to matki zawaliły. Mam nadzieje, że moje mnie nie wystawią :P To by były oryginalne chrzciny z tą pizzą J A w telepizzy jest 3 za1 to się opłaca hyhyh.
Zazdroszczę Wam takiej wspaniałej nocki!

Beatka zdrówka dla Twojej Liwki no i powodzenia z mgr, podziwiam Cię, że to ogarniasz!

Lineczka brawa za nową umiejętnośc Nelki Z tym kaszleniem to musi być niezły widok

Patrysia :róża: dla Zuzolka za 3 miesiące! A jak Ci płacze przy zakładaniu body to może na noc pajaca zakładaj, nie będziesz musiała przez głowe wciskać i może lepiej to zniesie. Miki zawsze w pajacach śpi.

Stary 2014-02-18, 18:48   #4758
paulinaizabela
Zakorzenienie

Kurcze ale trudny wybór z tytułami
Stary 2014-02-18, 19:03   #4759
ryba91
Zakorzenienie

dizi ale oni sliczni

ktosiula-na leżąco, na leżąco :P

Miss- zrobiłam sobie budyń jednak.

Anulka- 27marca.Jak mozesz nie wiedziec kiedy jest dzień największego obżarstwa [oprócz BN]

Agnieszka- Anulka śliczna pięknie już przybiera

Mam zgagę. :/

A te zapałkowe rzeczy to. np szkatułki

Stary 2014-02-18, 19:10   #4760
anulka2205
Wtajemniczenie

Ryba ja mam taki dzien kazdego dnia zeby nie bylo zawsze sobie mowie ze od jutra koniec obzarstwa

Te zapalki to szczerze srednio widze. Takue bardziej goralskie domki mi do tego pasuja

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-02-18, 19:13   #4761
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć Wieki mnie tu nie było Jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby tu zajrzeć, a jak już znajduję to trudno się wbić.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, dzieciaczki zdrowe i pięknie się rozwijają.

Moja Amelcia to istny skarb Rośnie jak na drożdżach i jest taka grzeczna Nie mamy z nią żadnych problemów. Wprowadziliśmy rutynę w związku z usypianiem i mała usypia nam około 21 lub 22 w łóżeczku. Budzi się w nocy raz na karminie Co najlepsze to zasypia sama. Odkładamy ją do łóżeczka, włączamy karuzelę (jest nią oczarowana ), parę minut i śpi. Koniecznie musi być obok niej pielucha tetrowa. Trzyma ją w rączkach i się nią owija Rano jest bardzo spokojna, pod wieczór trochę marudzi.

U mnie raz dobrze, raz źle. Powoli dochodziłam do siebie po operacji, a tu parę dni temu zaczął mnie pobolewać brzuch tuż obok blizny. Strasznie się boję, że coś jest znowu nie tak

Niunia 13 lutego stuknęły 3 miesiące. Jak ten czas leci!

oby to nic powaznego.fajnie,ze mala grzeczna

Cytat:
za 3 miesiące dla Zuzi i dobrze, że dała się mamusi wyspać. Przynajmniej mamusia teraz ma dużo siły.
Jaka z niej terminowa dziewczyna, urodzona w terminie i jak pięknie rośnie na mamusi mleczku.
Właśnie Zosia nadal dzisiaj jest marudna. Już teraz nie wiem czy to jest skok, bo akurat by pasowało ten 11-12 tygodnia czy ona po prostu strasznie wymusza noszenie na rączkach, bo wtedy jest troszkę spokoju, ale też nie długo. A teraz zostałam z nią sama aż do jutra do południa, bo mąż ma jakieś dziwne zajęcia w pracy.
Dietę dziecka można rozszerzać już od 4miesiąca, czyli Wy już za miesiąc możecie coś wprowadzić. Dlaczego mówisz, że Wam zostały do tego czasu 3 miesiące?

To możemy sobie przybić piątkę. Zośka też jest maruda i nic jej nie pasuje.

Oczywiście, że możemy rozkręcić, a poza tym cały czas rozkręcamy. Wystarczy aby każda z nas się częściej udzielała, a nie zawsze jest to możliwe.

To Ci Zuzinka dała dzisiaj dużo czasu jak zdążyłaś wszystko ładnie przygotować.
Fajnie, że odwiedzi Was koleżanka z dzieciątkiem, przynajmniej sobie troszkę poplotkujecie, mi właśnie brakuje takiego spotkania ze znajomymi i plotkowania przy kawce.
Mi cały czas brakuje czasów ciążowych. Wszystko było wtedy takie piękne i proste. Czułam się wspaniale, podobałam się sobie, wyczekiwałam na mojego maluszka, rozkoszowałm się każdym kopniaczkiem i rosnącym brzuchem, postokroć oglądałam zdjęcia USG, a teraz jakoś mi tak smutno bez tego wszystkiego. Oczywiście ogromnie się cieszę, że mam Zosie już przy sobie i mogę ją przytulić i ucałować, ale czasem to wszystko mnie przerasta, szczególnie w takie dni jak dziś, gdy Mała marudzi, nawet ani razu się nie uśmiechnęła i nie ma mi kto pomóc, bo mąż w pracy. Ale następnego dnia wychodzi słońce i Mała wita mnie pięknymi uśmiechami i zapominam wtedy o wszystkich złych chwilach.
ojj...mam nadzieje,ze te gorsze dni szybko jej mina!

Mialysmy dzis dwa,maratony spacerowe i mala nareszcie miala przerwy w jedzeniu takie jak powinny byc - co 2,5 godz

ale cos jej sie pozmienialo i zaczyna plakac w wozlu przed samym zasnieciem.wczesniej tak nie bylo- jesli byl placz to od razu jak wkladalam ja do wozka,a,nie...

no i bylismy u ksiedza- oficjalnie mamy chrzciny 2.03
teraz jeszcze sale zaklepac jakas no i kupic stroj dla Mani

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Firjal z tego co się orientuję to kiepsko z tymi tabsami na alergię… wapno tylko możesz :/ ehhh. A co lekarz Ci powiedział?

Lusesita da się bez smoczka. Mój zasypia sam ale oczywiście nie zawsze. Czasem się rozstroi i nie zaśnie. Czasem zasnie bez problemu, a innym razem miałczy i woła – wtedy przychodzę i nachylam się lekko bujam i robię do ucha szszszzz aż się uspokoi i zostawiam.. A jak się rozryczy na maxa to usypiam wtedy na rękach… Wieczorem po kąpieli i karmieniu w 99% zasypia sam.

CorkaCzarownic wiem, że u Was są wieczne problemy z kupką ale nie boisz się tak często dawać czopka? Bo się całkiem organizm rozleniwi i nie będzie umiała sama kupki strzelić…

Nasturcja no to matki zawaliły. Mam nadzieje, że moje mnie nie wystawią :P To by były oryginalne chrzciny z tą pizzą J A w telepizzy jest 3 za1 to się opłaca hyhyh.

Beatka zdrówka dla Twojej Liwki no i powodzenia z mgr, podziwiam Cię, że to ogarniasz!

Lineczka brawa za nową umiejętnośc Nelki Z tym kaszleniem to musi być niezły widok

Patrysia :róża: dla Zuzolka za 3 miesiące! A jak Ci płacze przy zakładaniu body to może na noc pajaca zakładaj, nie będziesz musiała przez głowe wciskać i może lepiej to zniesie. Miki zawsze w pajacach śpi.
kurcze, no u nas to jest z tym zasypianiem jakoes 2 godz. walki
nie wyobrazam sobie,ze odloze i juz.ona by chyba nie wiedziala o co chodzi hehe...
caly czas probuje jej dac smoczek..czasem zassie na pare sekund...

Stary 2014-02-18, 19:16   #4762
ktosiula
Wtajemniczenie

To w lutym czy w marcu ten tłusty czwartek??? Ja robiłam ostatnio faworki i to dwa razy, mniaaaam!

Miss z myślą o przyszłym roku kupiłam buty- przynajmniej na koniec sezonu za pol ceny. Chrzciny będą w domu. Planuje barszczyk z krokietami, zimna plyte, ciacho i tort. U nas bardzo późno są chrzciny bo o 17 dopiero.

Agnieszko dobrze czytać ze u was tak wszystko się uklada. Dobrze ze Ania je sama i ładnie przybiera

Miki a Ty możesz juz się zajmować Amelią zupełnie sama. Kciuki za Twoje zdrówko.

Stary 2014-02-18, 19:16   #4763
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ja też ostatnio coś za dużo słodkiego wpierniczam
Na tłusty czwartek chyba kupię nam po pączku tylko, bo wątpię że będzie mi się chciało faworki robić

Majka już ziewa to idę ją uspać

Lusesita - super, że chrzciny zatwierdzone Kicuki za fajną i tanią salę oraz całą resztę

Ktosiula - za tydzień, 27 lutego

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-02-18 o 19:18
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:23   #4764
ryba91
Zakorzenienie

hahahah,
a te szkatułki to cos takiego : wklepcie se w google image szkatułki zzapałek
:P

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Mamusie, czyli na nowy wątek :

rozszerzenie diety
wagi maluszków [to co obecnie
promocje
linki do róznych stron
wspomnienia ciążowe

czy cos jeszcze?

Proszę PW z info poprawkowymi o wagach

ktosiula- w lutym, w lutym moja pomyłeczka wybaczcie!
Stary 2014-02-18, 19:27   #4765
ktosiula
Wtajemniczenie

Ryba te zapałki to chyba nie jest dobry pomysł.

Lusesita Mikołaj nawet na sekundę w tej chwili nie weźmie smoczka. Ale kupuje jeszcze jeden Chico kauczukowy jako ostatnią deskę ratunku.

Paulinaizabela ja codziennie się obzeram czymś słodkim, grrrrr....dobrze ze póki ci na wadze tego nie widać. Mam - 2,5 kg od wagi sprzed ciąży. Ale muszę się zabrać w końcu za jakieś ćwiczenia bo dup.ka jak galareta.....

Stary 2014-02-18, 19:35   #4766
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
dla Ani, ale robi postępy...

Cytat:

Moim zdaniem kombinezon jak najbardziej nadaje się na chrzciny.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Jesteśmy po spacerku
Ale dzisiaj pięknie słoneczko świeci 12 stopji aż nie chce się do domu wracać...tylko u mnie w tej dziurze nie ma gdzie chodzić Kurcze nienwiem tylko jak małą ubierać jak tak ciepło...dziś założyłam jej kombinezon, ale czapke cieńszą i bez rękawiczek, a pod spodem miała tylko bodziaka na długi, ledżinsy i skarpetunki.

Dizi - super chłopaki

Moja też sobie wyrywała sondę, nawet dwa razy dziennie...tak machała łapkami
Skoro sama wcina, to jej niepotrzebna już A w razie co umiesz sama wkładać czy przychodzi pielęgniarka??
Dobrze przyniera malutka śliczna jest

Majka się buja a ja piję kawkę
Wreszcie dziś koleś przyjdzie tv zrobić...znaczy sie antenę, bood tego huraganu się przekreciła i lekko się ten pałąk wyrwał, wiec wymieniamy wszystko na nowe
Ja dzisiaj ubrałam Zuzie w kombinezon i ciepłą czapkę, ale bez rękawiczek i pod spodem tylko cienkie body i pólśpiochy. Było jej ciepło, ręce na wierzchu ale cieplutkie, jutro chyba już jej lżejszą czapeczke założę. Niech taka pogoda zostanie, bo dzień od razu szybciej i milej mija.

Cytat:

Kurcze, ja zawsze pod pajaca jeszcze body bez rękawów zakładałam. Tylko ja tak robię?? Bo większość tych pajacy co mam ma jakieś dziwne aplikacje i mam wrażenie że będą ją drażnić na gołe ciało.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
oby to nic powaznego.fajnie,ze mala grzeczna

ojj...mam nadzieje,ze te gorsze dni szybko jej mina!

Mialysmy dzis dwa,maratony spacerowe i mala nareszcie miala przerwy w jedzeniu takie jak powinny byc - co 2,5 godz

ale cos jej sie pozmienialo i zaczyna plakac w wozlu przed samym zasnieciem.wczesniej tak nie bylo- jesli byl placz to od razu jak wkladalam ja do wozka,a,nie...

no i bylismy u ksiedza- oficjalnie mamy chrzciny 2.03
teraz jeszcze sale zaklepac jakas no i kupic stroj dla Mani

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

kurcze, no u nas to jest z tym zasypianiem jakoes 2 godz. walki
nie wyobrazam sobie,ze odloze i juz.ona by chyba nie wiedziala o co chodzi hehe...
caly czas probuje jej dac smoczek..czasem zassie na pare sekund...

Zuzia ma od paru dni dokładnie to samo, zanim zaśnie w wózku musi sobie pomarudzić i zapłakać. Przeczekuje, później już ładnie śpi.
Stary 2014-02-18, 19:35   #4767
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Ryba te zapałki to chyba nie jest dobry pomysł.

Lusesita Mikołaj nawet na sekundę w tej chwili nie weźmie smoczka. Ale kupuje jeszcze jeden Chico kauczukowy jako ostatnią deskę ratunku.

Paulinaizabela ja codziennie się obzeram czymś słodkim, grrrrr....dobrze ze póki ci na wadze tego nie widać. Mam - 2,5 kg od wagi sprzed ciąży. Ale muszę się zabrać w końcu za jakieś ćwiczenia bo dup.ka jak galareta.....

no wlasnie kauczukowy kupila mi mama,bo moj chrzesniak tylko taki ssal...ale i nas du...

spotkalam dzis kolezanke z 4 miesiecznym synkiem i ona,dala mi,nadzieje,ze mala jeszcze zalapie...bo jej synek dopiero jak 3 mies. mial to zassal
i przytrzymywala mu, bo wypluwal...ale zassal

aktualnie Mary przysypia mi przy cycu

Paulina dzieki!! my tylko obiad i kawa i herbata,wiec koszt to ok 30 zl/ os.
do tego ciasto i tort z cukierni...gdzies ok. tysiaca imprezka nas wyniesie:p
ale nie wyobrazam sobie tego w domu...
Stary 2014-02-18, 19:43   #4768
ryba91
Zakorzenienie

Wiecie czemu pytam o te zapałki? bo dzisiaj mi po blokach chodził jakiś gość i chciał sprzedawać. Znaczy sie pokazywał jakie ma, mniej wiecej cene i czy ktos zainetersowany to on zrobi a potem przyniesie i sie zapłaci.. i byłam ciekawa czy to dobry biznes bo mówił ze pół bloku wzięło

Czytam właśnie "dziecko" i piszą o zabawach z dziecmi i piszą tak rózne ciekawostki i np.- czego ie wiedziałam, ze możemy już pokazywac dziecku rózne zapachy, wsadzając jego nos np. do słoika z kawą, czy do przypraw

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

lusesita- strasznie dużo tysiak

ja ubieram body a potem pajaca
Stary 2014-02-18, 19:50   #4769
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
zęby mądrości dobrze że nie ósemka u bobasa, bo byłby problem
Jeszcze tego brakowało, żeby dzieciaczka ósemki teraz wychodzily

Cytat:
No efekt fajny

Aco do pączków- na tłusty robie z ziemniakow oraz faworki
a dzis na deserek, jabłka w cieście bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Paczki domowej roboty

Cytat:
Hello!

Melduję, że wracam do żywych! Katar poszedł sobie precz, tylko ja mam otarty do krwi nochal szczęście w nieszczęściu, ze moi panowie nic ode mnie nie załapali

Rybko Kacperek jest boski! Cudne też te zdjęcia z linku, może z moimi chłopcami coś pokombinuję

Nasturcjo to ładnie Cię wystawiły obie mamuśki my też robiliśmy w domu, ale mieliśmy 15 os+ 5 dzieci (w tym dwa niemowlaki). Część potraw zrobiła moja mama, część ja, resztę teściowa, więc miałam luz.

Komorowska zazdroszczę wypadu do fryzjera, ja też już dawno nie byłam a nieprzespanej nocki- szczerze współczuję

Mao też wspominam te wspaniałe chwile ale może kiedyś, kto wie? Tż marzy jeszcze o córeczce

Miki jaka mała księżniczka

Beatko coś jest w tym co piszesz, podobnie ja nie lubię czytać w ulotce o skutkach ubocznych leku, bo przeważnie mam zaraz wszystkie te objawy

Anulka bombowe! Mam nadzieję, że mocno nie wirowałaś tego pranka?

Ale przystojniaki!

Cytat:
Trudno powiedzieć. To zależy co by to było i w jakiej cenie. Podziwiam ludzi którzy umia robić takie cuda, bo ja to zupełne beztalencie jestem.

O rozszerzaniu diety i moim zdaniu napisałam w moim poprzednim poście. To wszystko zależy od matki np. ostatnio rozmawiałam z koleżanka z która leżałam na porodówce (urodzila 3 godz po mnie) i ona karmi tylko mm i już od 8 tyg wprowadziła synkowi gotowane jabłko. Jak dla mnie to troszkę za wczesnie, a jej pediatra powiedziala ze już może podawać. Trzeba samemu ta sprawę przemyślec i zdecydować bo to tylko my matki decydujemy i odpowiadamy za nasze dzieci.

Dobrze Ci. Zazdraszczam fajnego spotkania.

No tak. Najgorzej będą miały te dziewczyny z pomorskiego, mazowieckiego czy znad morza.

Aż się przeraziłam że tak wcześnie wychodzą u Mikołajka. Przeżyjesz jakoś ta ósemkę, a potem ja usuniesz.

Od wczoraj moja Zosia się strasznie ślini, normalnie puszcza bańki że śliny a czasem wygląda jakby miala pianę na buzi. Wiem, że to normalne ale aż mi się śmiać chce jak widzę te bańki.

Nowo, my tak daleko
Cytat:
W czwartek. 27 lutego.

To sobie pozwoliłaś z tymi butami. Gorzej jak w tym roku już nie będzie zimy, ale to zawsze na przyszły rok będą jak znalazł.
Taki śpiworek według mnie pasuje, jest biały, schludny więc dlaczego miałabyś go nie zakładać tylko kupować coś innego. Ja bym go ubrała. A jakiś obiad po chrzcinach przewidujesz? W domku czy może w restauracji?

Butyyy <3

Cytat:

O boje się, teraz daje o wiele rzadziej, bo sama ciśnie często. Ale są takie dni co ciśnie od rana i wieczorem jest darcie juz... Wtedy daje. . Ale ponoć ja też takie problemy miałam i moja Bratanica tez tak miała...
Stary 2014-02-18, 19:57   #4770
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie czemu pytam o te zapałki? bo dzisiaj mi po blokach chodził jakiś gość i chciał sprzedawać. Znaczy sie pokazywał jakie ma, mniej wiecej cene i czy ktos zainetersowany to on zrobi a potem przyniesie i sie zapłaci.. i byłam ciekawa czy to dobry biznes bo mówił ze pół bloku wzięło

Czytam właśnie "dziecko" i piszą o zabawach z dziecmi i piszą tak rózne ciekawostki i np.- czego ie wiedziałam, ze możemy już pokazywac dziecku rózne zapachy, wsadzając jego nos np. do słoika z kawą, czy do przypraw

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

lusesita- strasznie dużo tysiak

ja ubieram body a potem pajaca
uff nie jestem sama z tym body a na takie zapoznawanie z zapachami też bym nie wpadła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości