|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdraszczam fajnego spotkania.Cytat:
Aż się przeraziłam że tak wcześnie wychodzą u Mikołajka. Przeżyjesz jakoś ta ósemkę, a potem ja usuniesz. ![]() Od wczoraj moja Zosia się strasznie ślini, normalnie puszcza bańki że śliny a czasem wygląda jakby miala pianę na buzi. Wiem, że to normalne ale aż mi się śmiać chce jak widzę te bańki.
|
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Miss tak jak ryba pisze, karmię wyłącznie piersią więc chce według zaleceń rozszerzać dietę po 6 miesiącu. Za czasami ciąży też tęsknie, byłam na bieząco ze wszystkimi serialami
Jeśli chodzi o skoki to myślę, że chociaż dla naszego zdrowia psychicznego dobrze sobie tłumaczyć, że takie marudzenia są normalne, miną i przyniosą za sobą pozytywne zmiany ![]() Iga9 ja mam zamiar czekać do 6 miesiąca, ale nie zamierzam kończyć karmienia piersią, więc to trochę inna sytuacja. |
|
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rybko a może zrób sobie crumble jabłkowe z migdałami. Proste, szybkie i pyszne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki
ania wyrwała sobie niechcący sondę z noska, ale nie wiem po co ona ja miała bo je sama zjada 50ml mleka, mam dawać tak często jak tego chce, karmić mam na żądanie, w tym miesiącu mam wiytę w poradni zywienia niemowląt, wczesnej interwencji(rehabilitacja ) w następnym usg bioderek, przytyła w ciągu 5 dni 100g może niewiele ale jak na nia to duzo, wazne ze nie traci na wadze a tyje, teraz wazy 3554gZdjęcie-0679.jpg
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2014-02-18 o 17:53 |
|
|
|
#4746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak nic nie robię tylko idę do sklepu i kupię z 20 szt hihi---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
z tym prześwietelniem się nie martw, jak będzie trzeba to zrobia, i nic się dziecku nie stanie, ania miala codziennie rtg i nic jej nie jest, doktor mi tłumaczyła że to bardzo małe dawki promieniowania
|
|
#4747 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani super sobie radzi
ciesze sie bardzo ze taka dzielnaA kiedy tlusty czwartek? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny ile czytania! Nie mam tyle czasu!
Rybaaa nareszcie! Grzeczna bądź teraz ![]() Nemosek 2 pary kozaków i jedne baletki kupiłam Jaki ten kombinezon na chrzest chcesz założyć, bo ja mam z HM i chyba go wsadzę do niego, myślicie że wypada??? O ten mam: http://tablica.pl/oferta/kombinezon-zimowy-h-m-unisex-do-fotelika-wozka-62-68-74-CID88-ID3KyAN.htmlTak w ogóle to my chrzcimy 8 marca, ale to chyba już pisałam kiedyś. Kiecki nie kupuję, coś wygrzebię z szafy bo kasy mało, ciągle mało. Kociak Miki wydziera się w niebogłosy przy wyciąganiu katarku… a już spokojnie 4 tygodnie wyciągam codziennie 2 razy…. Młody się już budzi a ja tu mam 4 strony o przeczytania… trudno będę na raty odpisywać. Tym bardziej, że dzisiaj maruda i płaczek straszny…
|
#4750 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chłopcy przystojni ogromnie! Nic tylko na nich patrzeć! Cytat:
![]() Może podczas Twojej nieobecności jakieś chochliki Ci nabałaganiły i teraz musisz sprzątać jeszcze raz. U mnie te wstrętne chochliki bałaganią cały czas. ![]() Cytat:
Chyba Małej się to wirowanie podobało, bo uśmiechnięta od ucha do ucha. ![]() Cytat:
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszko, Ania jest cudna!!
Miss zgadzam się z tym rozszerzaniem diety- każda z nas musi podjąć decyzję sama. Jedne dzieci są gotowe na marchewkę w 16 tygodniu, inne w 20 a jeszcze inne w 27. Nie można tutaj stosować sztywnych ram. |
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
W czwartek.
27 lutego.Cytat:
Taki śpiworek według mnie pasuje, jest biały, schludny więc dlaczego miałabyś go nie zakładać tylko kupować coś innego. Ja bym go ubrała. A jakiś obiad po chrzcinach przewidujesz? W domku czy może w restauracji?
|
|
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja się przeliczyłam o ile plotki się udały to Liwka drze się jak opetana od kad cioteczki przyszły. Już babcia ją zabrała bo u mnie sie nie chciała uspokoić. Nawet przelizałam jej oczyska. I dalej płacze.
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiula ja bym zalozyla i nie kombinowala i kasa na nowa kiece jest? Jest
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po spacerku
![]() Ale dzisiaj pięknie Kurcze nienwiem tylko jak małą ubierać jak tak ciepło...dziś założyłam jej kombinezon, ale czapke cieńszą i bez rękawiczek, a pod spodem miała tylko bodziaka na długi, ledżinsy i skarpetunki. Dizi - super chłopaki ![]() Cytat:
![]() Skoro sama wcina, to jej niepotrzebna już A w razie co umiesz sama wkładać czy przychodzi pielęgniarka??Dobrze przyniera malutka śliczna jest Majka się buja a ja piję kawkę ![]() Wreszcie dziś koleś przyjdzie tv zrobić...znaczy sie antenę, bood tego huraganu się przekreciła i lekko się ten pałąk wyrwał, wiec wymieniamy wszystko na nowe
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Firjal z tego co się orientuję to kiepsko z tymi tabsami na alergię… wapno tylko możesz :/ ehhh. A co lekarz Ci powiedział?
Lusesita, Rybka – trzymam kciuki za te Wasze kąpiele nieszczęsne… Lusesita da się bez smoczka. Mój zasypia sam ale oczywiście nie zawsze. Czasem się rozstroi i nie zaśnie. Czasem zasnie bez problemu, a innym razem miałczy i woła – wtedy przychodzę i nachylam się lekko bujam i robię do ucha szszszzz aż się uspokoi i zostawiam.. A jak się rozryczy na maxa to usypiam wtedy na rękach… Wieczorem po kąpieli i karmieniu w 99% zasypia sam. Ryba a w tej spacerówce to będziesz na leżąco wozić? CorkaCzarownic wiem, że u Was są wieczne problemy z kupką ale nie boisz się tak często dawać czopka? Bo się całkiem organizm rozleniwi i nie będzie umiała sama kupki strzelić… Nasturcja no to matki zawaliły. Mam nadzieje, że moje mnie nie wystawią :P To by były oryginalne chrzciny z tą pizzą J A w telepizzy jest 3 za1 to się opłaca hyhyh. Zazdroszczę Wam takiej wspaniałej nocki! Beatka zdrówka dla Twojej Liwki no i powodzenia z mgr, podziwiam Cię, że to ogarniasz! Lineczka brawa za nową umiejętnośc Nelki Z tym kaszleniem to musi być niezły widok ![]() Patrysia :róża: dla Zuzolka za 3 miesiące! A jak Ci płacze przy zakładaniu body to może na noc pajaca zakładaj, nie będziesz musiała przez głowe wciskać i może lepiej to zniesie. Miki zawsze w pajacach śpi.
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale trudny wybór z tytułami
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
dizi ale oni sliczni
ktosiula-na leżąco, na leżąco :P Miss- zrobiłam sobie budyń jednak. Anulka- 27marca.Jak mozesz nie wiedziec kiedy jest dzień największego obżarstwa [oprócz BN] Agnieszka- Anulka śliczna ![]() Mam zgagę. :/ A te zapałkowe rzeczy to. np szkatułki ![]()
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba ja mam taki dzien kazdego dnia
zeby nie bylo zawsze sobie mowie ze od jutra koniec obzarstwa Te zapalki to szczerze srednio widze. Takue bardziej goralskie domki mi do tego pasuja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to nic powaznego.fajnie,ze mala grzeczna ![]() Cytat:
Mialysmy dzis dwa,maratony spacerowe i mala nareszcie miala przerwy w jedzeniu takie jak powinny byc - co 2,5 godz ![]() ale cos jej sie pozmienialo i zaczyna plakac w wozlu przed samym zasnieciem.wczesniej tak nie bylo- jesli byl placz to od razu jak wkladalam ja do wozka,a,nie... ![]() no i bylismy u ksiedza- oficjalnie mamy chrzciny 2.03 ![]() ![]() ![]() teraz jeszcze sale zaklepac jakas no i kupic stroj dla Mani ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
nie wyobrazam sobie,ze odloze i juz.ona by chyba nie wiedziala o co chodzi hehe... caly czas probuje jej dac smoczek..czasem zassie na pare sekund... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
To w lutym czy w marcu ten tłusty czwartek??? Ja robiłam ostatnio faworki i to dwa razy, mniaaaam!
Miss z myślą o przyszłym roku kupiłam buty- przynajmniej na koniec sezonu za pol ceny. Chrzciny będą w domu. Planuje barszczyk z krokietami, zimna plyte, ciacho i tort. U nas bardzo późno są chrzciny bo o 17 dopiero. Agnieszko dobrze czytać ze u was tak wszystko się uklada. Dobrze ze Ania je sama i ładnie przybiera ![]() Miki a Ty możesz juz się zajmować Amelią zupełnie sama. Kciuki za Twoje zdrówko.
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio coś za dużo słodkiego wpierniczam
Na tłusty czwartek chyba kupię nam po pączku tylko, bo wątpię że będzie mi się chciało faworki robić ![]() Majka już ziewa to idę ją uspać ![]() Lusesita - super, że chrzciny zatwierdzone Kicuki za fajną i tanią salę oraz całą resztę ![]() Ktosiula - za tydzień, 27 lutego
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-18 o 19:18 |
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah,
a te szkatułki to cos takiego : wklepcie se w google image szkatułki zzapałek :P ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Mamusie, czyli na nowy wątek : rozszerzenie diety wagi maluszków [to co obecnie promocje linki do róznych stron wspomnienia ciążowe czy cos jeszcze? Proszę PW z info poprawkowymi o wagach ktosiula- w lutym, w lutym moja pomyłeczka wybaczcie!
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba te zapałki to chyba nie jest dobry pomysł.
Lusesita Mikołaj nawet na sekundę w tej chwili nie weźmie smoczka. Ale kupuje jeszcze jeden Chico kauczukowy jako ostatnią deskę ratunku. Paulinaizabela ja codziennie się obzeram czymś słodkim, grrrrr....dobrze ze póki ci na wadze tego nie widać. Mam - 2,5 kg od wagi sprzed ciąży. Ale muszę się zabrać w końcu za jakieś ćwiczenia bo dup.ka jak galareta.....
|
#4766 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Ani, ale robi postępy...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo większość tych pajacy co mam ma jakieś dziwne aplikacje i mam wrażenie że będą ją drażnić na gołe ciało.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie kauczukowy kupila mi mama,bo moj chrzesniak tylko taki ssal...ale i nas du... spotkalam dzis kolezanke z 4 miesiecznym synkiem i ona,dala mi,nadzieje,ze mala jeszcze zalapie...bo jej synek dopiero jak 3 mies. mial to zassal i przytrzymywala mu, bo wypluwal...ale zassal ![]() aktualnie Mary przysypia mi przy cycu ![]() Paulina dzieki!! my tylko obiad i kawa i herbata,wiec koszt to ok 30 zl/ os. do tego ciasto i tort z cukierni...gdzies ok. tysiaca imprezka nas wyniesie:p ale nie wyobrazam sobie tego w domu... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie czemu pytam o te zapałki? bo dzisiaj mi po blokach chodził jakiś gość i chciał sprzedawać. Znaczy sie pokazywał jakie ma, mniej wiecej cene i czy ktos zainetersowany to on zrobi a potem przyniesie i sie zapłaci.. i byłam ciekawa czy to dobry biznes bo mówił ze pół bloku wzięło
![]() Czytam właśnie "dziecko" i piszą o zabawach z dziecmi i piszą tak rózne ciekawostki i np.- czego ie wiedziałam, ze możemy już pokazywac dziecku rózne zapachy, wsadzając jego nos np. do słoika z kawą, czy do przypraw ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- lusesita- strasznie dużo ja ubieram body a potem pajaca
|
#4769 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze tego brakowało, żeby dzieciaczka ósemki teraz wychodzily
Cytat:
Cytat:
Ale przystojniaki! Cytat:
Nowo, my tak daleko ![]() Cytat:
Butyyy <3 Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na takie zapoznawanie z zapachami też bym nie wpadła.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

Przeżyjesz jakoś ta ósemkę, a potem ja usuniesz. 

ale i tak nic nie robię tylko idę do sklepu i kupię z 20 szt hihi
z tym prześwietelniem się nie martw, jak będzie trzeba to zrobia, i nic się dziecku nie stanie, ania miala codziennie rtg i nic jej nie jest, doktor mi tłumaczyła że to bardzo małe dawki promieniowania

Jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby tu zajrzeć, a jak już znajduję to trudno się wbić.
), parę minut i śpi. Koniecznie musi być obok niej pielucha tetrowa. Trzyma ją w rączkach i się nią owija 

śliczna jest 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)