|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Rena mi kardiolog i gin kazali brać magne b6 bo jest zarejestrowany jako lek. Magne b6 max z tej samej firmy to już tylko suplement... Lek musi mieć odpowiednie badania i testy a suplement już nie. Ja biorę 3x2 tabletki.
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45211171]
Co do norm przy toxo w moim labo to obydwa (i IgM i IgG) są dodatnie. Badałam je też wcześniej (dwukrotnie) i obydwie wartości spadają... Powtórzę jeszcze raz badanie, żeby na wizytę u lekarza mieć aktualny wynik i zapytam co on na to. Bo mój były już gin nic nie zrobił. [/QUOTE] Czyli wynikałoby z tego, że cały czas jesteś chora. Może zamiast z ginem, to lepiej tą toxo skonsultować byłoby ze specjalistą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Anitka robi się raczej gdy są dolegliwości. Ja plamiłam na brązowo z krwiaka i mi na ip wymaz zrobili przy okazji. Potem od gina po odebraniu wyniku dostałam recepte na te leki co pisałam a po dwóch tygodniach kontrolny wymaz.
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Konto usunięte
|
dziewczyny moja koleżanka pracowała w firmie farmaceutycznej - powiedziała, że jak mam kupowac witaminy to zawsze z firmy która produkuje leki, bo oni mają te same surowce do leków i suplementów
jak jest firma co ma same suplementy to lepiej uważać, bo suplement to produkt żywnościowy i mogą tam wszystko wrzucić |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
#3487 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz jak już będę miała załatwione wszystkie sprawy związane z odszkodowaniem to pojadę do specjalisty. O tyle pieniądze się przydadzą, chociaż 1.000.000 razy bardziej wolałabym ich nie mieć a być w ciąży... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- 50 osób na wątku ![]()
![]() |
#3490 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe kto to nas czyta. Czy też kobiety po #, czy tylko z ciekawości. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- O sorry Agatke pomyliłam z Anitką ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45208245]Hope... On mi pozwolił zajść w ciążę i pomimo, że zaszłam to dalej nic nie zrobił... Dlatego nigdy więcej do niego nie pójdę, choćbym miała przez to wydać dużo więcej pieniędzy na leczenie u tego lekarza, który mnie przyjmował w szpitalu.[/QUOTE] dobrze więc że zmieniłaś. Mam nadzieję, ze się sprawdzi. A jak nie tu Kucyk chodzi chyba do wrocławia do jakiegoś super lekarza, bardzo dobry z tego co czytam, a czytam ostatnio z uwagą o specach, to wtedy ona by Ci doradziła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
tyle energii dziś miałam... a nic nie zrobiłam
![]() uciekam spać. mam nadzieje rano zastać dobre wiadomość od Jany ![]()
#3495 | ||||||||
Zakorzenienie
|
HEJKA!
JANA! dobrze ze jeszcze w dwupaku! Każdy dzień się liczy!!! Pisz częściej!! Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45207663]Artusiowi hemoglobina skoczyła na 10,3 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45211687]Teraz jak już będę miała załatwione wszystkie sprawy związane z odszkodowaniem to pojadę do specjalisty. O tyle pieniądze się przydadzą, chociaż 1.000.000 razy bardziej wolałabym ich nie mieć a być w ciąży... ![]() GRYZELDA! ja pieniądze z odszkodaowania tez tak wydałam. a i u mnie do ubezpieczenia wystarczyła karta informacyjna ze szpitala- ale ja tylko brałam szpitalne. a co do badan to myśle ze oprócz tarczycowych warto zbadac hormonki - progesteron i prolaktynke. a tak w ogóle to moja córka jak mnie gryzie (fajna zabawa nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Konto usunięte
|
Esia ja na Artka mówię glonojad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45217384]Esia ja na Artka mówię glonojad
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Barbie super ze wszystko ok!
Wika bardzo mi przykro. Modliłam się za tą małą... i modle sie znów. Gryzelda dobrze ze już po. My z TZ w pierwszej ciąży wybraliśmy imię ale nie utożsamiałam go z dzieckiem więc Kamil ma właśnie to imię. Maga moja logopedka się zaniepokoiła brakiem zębów u K. ale moim zdaniem przesadzala. Pediatra twierdziła ze jest ok i ostatnio wyszły mu dwa na raz Perse mój Kamil też nie lubi ze mną spać ani na mnie zasypiac. Uwielbia lozeczko i swobodę. Często mi brakowało usypiania go na rękach itp ale tak naprawdę mamy super ze tacy są ![]() Monika i ja Kamilowi właśnie dam ten luz, niech się rozwija. Co do nowych dźwięków po zabiegu to zapytam jutro bo dziś się nie dodzwonilam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Anitka super ze mała zdrowa!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Anita - mi też zdarzały się takie bolesne skurcze w łydkach pod koniec ciąży..
Cieszę się, że dobrze po wizycie. Jana - kciuki za każdy kolejny dzień Berbie - jeśli czujesz się na siłach, to czemu nie jechać? Kucyk - my w maju chcemy jechać ![]() Perse - cieszę się z dobrych wieści z hemoglobiną Gryzelda - zacznij od tarczycy, ale do tsh jeszcze ft3 i ft4 Zeberka - zdrowia i apetytu dla Kasi |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieje, że u Ciebie się ułoży i szybciutko w kwietniu zajdziesz ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny a czym się różni ACARD od HEPARYNY? czy te leki to inne rzeczy robią? Anitka Ty chyba masz oba - wiesz czemu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Konto usunięte
|
Esesko no ja za szpitalne mam małe pieniądze... Za martwe urodzenie to 4000 zł, więc na pewno wystarczy, żeby się przebadać. Progesteron czytałam, że jest pulsacyjny, wtedy podaje się luteinę albo dupka i jest ok, więc badanie może nie mieć większego sensu. No a prolaktynę to podobno tylko po obciążeniu, bo normalna może być w normie.
Mlebidakin Ty robiłaś ostatnio po obciążeniu - czy receptę na tabletkę może wypisać tylko gin? Bo mam znajomą lekarkę i ona mi bez problemu wypisze, tylko muszę znać nazwę leku... Pomożesz? Monika tak zamierzam, wiem że samo TSH nie jest miarodajne i dopiero jak się zrobi wszystkie trzy to można powiedzieć czy mam wynik w normie czy nie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Konto usunięte
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45219435]Esesko no ja za szpitalne mam małe pieniądze... Za martwe urodzenie to 4000 zł, więc na pewno wystarczy, żeby się przebadać. Progesteron czytałam, że jest pulsacyjny, wtedy podaje się luteinę albo dupka i jest ok, więc badanie może nie mieć większego sensu. No a prolaktynę to podobno tylko po obciążeniu, bo normalna może być w normie.
Mlebidakin Ty robiłaś ostatnio po obciążeniu - czy receptę na tabletkę może wypisać tylko gin? Bo mam znajomą lekarkę i ona mi bez problemu wypisze, tylko muszę znać nazwę leku... Pomożesz? Monika tak zamierzam, wiem że samo TSH nie jest miarodajne i dopiero jak się zrobi wszystkie trzy to można powiedzieć czy mam wynik w normie czy nie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Hej - tabletke pani mi dała w diagnostyce, ale dzwoniłam żeby sie zapytać czy mam przynieść co do martwego urodzenia - ja mam w polisie, że odszkodowanie obowiązuje po 22 tyg; ja urodziłam w 20 tyg i już nie chciałam się kłócic o te 2 tyg, zwłaszcza że wyciagnełam skierowanie na wiele badań od lekarzy z medicoveru (chodziłam po skierowania aż wychodziłam), sama zrobiłam badan za jakieś 1500 na ten moment |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Konto usunięte
|
Ja sprawdzałam - u mnie nie ma takiego zastrzeżenia. Jest martwe urodzenie, ma być akt urodzenia i tyle...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nie wiem czy to jakieś ciśnienie jest do bani czy co się ze mną dzieje... ![]() ![]()
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ========================= ========= weszłam na chwilę z myślą o Janie...trzymam kciuki za kolejny dzień w dwupaku ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-02-19 o 08:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
RENA TY to mnie zawsze nakręcisz
![]()
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Witam
Czekam na wieści od Jany ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
no i cisza...
ja dziś bez energii... nic mi się nie chce, to chyba ten brak słońca... dziś tż wyjeżdża na 4 dni... całkiem umrę z nudów...
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.